játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5513
FZoli:    4895
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2203
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5]
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #125287   2010.01.01 18:23 GMT+1 óra  
Idézet
Te is tudhatnád, hogy a Toyota vs Lexus példa teljesen nonszensz.

Valóban, nem elég kontrasztos a példa. Talán Suzuki vagy inkább Trabant vs. Lexus-t kelett volna írnom.

Tényleg nem akarok hitvitát, de azért lássuk be: ami szép, az szép! Fenn egy iMac látható, alul pedig egy Dell csúcs-PC:


Aztán itt van a kedvencem, a legújabb Apple egér, a Magic Mouse:


"Érintésérzékeny" egér - hol kapsz ilyet más gyártótól? A formája alapján mintha nem is a Földön készült volna. (Bővebben itt olvashatsz róla (magyarul): http://www.xms.hu/apple.php?t=magicmouse)

@sirmok: és ha ez egyszer ez beüt, a szokásos, heti 5 x 8 óra meló helyett jöhet a karib-tengeri paradicsom, függőágy, fűszoknyás lányok, azúrkék tenger, koktél stb. Plusz min. egy Lexus.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
sirmok - Tag | 101 hsz       Online status #125162   2009.12.31 06:57 GMT+1 óra  
az applestore legerdekesebb resze szerintem: ha valamit ok jonak itelnek, szagra, akkor kiemellte teszik. hm... dream a little dream of me.

   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125160   2009.12.31 06:37 GMT+1 óra  
@Carlos : nem emiatt írtam a cserélhető akkut. Szoktam túrázni, pár napig áram nélkül is akár. Annyit meg nem bír egy iphone akku. Vigyek mégegyet magammal?

Nem akartam belemenni ilyen szintű vitába, de ne felejtsd el a házilag összerakott PC is lehet ugyanolyan (vagy jobb) minőségű mint egy apple termék. De szerintem ebből a témából legyen elég ennyi.

Szerk : Te is tudhatnád, hogy a Toyota vs Lexus példa teljesen nonszensz.
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #125159   2009.12.31 06:12 GMT+1 óra  
@svn: Nem bocsátkozom száj-kung-fu-ba, azonban sok mindent nem látsz jól.
Az Apple másképp gondolkozik, a gépeibe minőségi alkatrészek kerülnek, emiatt nem is kell belenyúlni csavarhúzóval (nem is nagyon lehet, nézz meg egy iPhone-t, iPod-ot, iMac-et vagy MacBook-ot). Akinek a barkácsolás a mániája, az ne vegyem Apple termékeket. PC-t valóban össze lehet dobni tizedennyiért, nagyker árakon, igaz, más minőségben. Ne is menjünk el PC vs Mac vita irányba, csak azt akartam megjegyezni, hogy az Apple az nem a kibontom és megbuherálom vonalat támogatja.
Ez olyan, hogy minek vesznek egyesek Lexust, amikor negyedannyiért lehet venni Toyotát?

Tény, hogy nem tudsz akkut cserélni, mint egy szokványos telefonban, azonban cseréli az Apple, és még a használt akku környezetbarát újrafeldolgozásáról is gondoskodik (lehet, hogy ez nem tűnik nagy fegyverténynek, de valójában nagyon fontos).

>> Főleg ez igaz a kreatívabb, ténylegesen indie kategóriára, nem pedig a casualra fejlesztésre (szerintem érdemes külön választani).
Nincs olyan, hogy indie kategória. Az indie (azaz független) egy játékfejlesztési folyamat, amelynek lényege, hogy egy vagy több ember összeáll, és kiadó(k) támogatása nélkül hoznak létre egy játékot.
A játék ettől függetlenül lehet bármi: casual, fps, mmorpg, stb.

Arról nem is beszélve, hogy arról nincs statisztika, hogy kit szivatnak, illetve szivattak meg a hosszú reviewk-kal. Én az Apple dev-fórumait olvasva azt láttam, hogy főleg az igénytelen gammákat tucatjával nyomató, flash-programozóból iPhone fejlesztővé avanzsált emberkék panaszkodtak. Persze a merítésbe óhatatlan kerül néhány ígényesebb fejlesztő / app is, azt viszont nehét megmondani, hogy miért. Általában azért pontosan megindokolja az Apple, hogy mi a gond (crashlog, hivatkozás a szerződés megfelelő pontjára, sőt, ha kell, segítéseget is nyújtanak).

Amúgy valóban ott van még jónéhány mobil platform,a mihez nem kell ekkora befektetés: Android, Symbian, WinMobile stb. Szerencsére bárki megtalálhatja a kedvenc platformját, ízlés és adottságok függvényében.
De ne felejtsétek el, hogy ez a fórum az iPhone fejlesztésről szól. Akinek ez valamiért nem szimpatikus, nyugodtan nyisson másik thread-et (pl. szívesen olvasnék Android-os tapasztalatokról), és ne itt vesztegesse az idejét.

Üdv és sok sikert mindenkinek, aki belevág!

Ezt a hozzászólást Carlos módosította (2009.12.31 06:29 GMT+1 óra, ---)
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #125144   2009.12.31 02:31 GMT+1 óra  
Ja, jelenleg a Zune-on csak 2D támogatás van, viszont nincs hozzá semmilyen store. Ezért kár venni egy ilyen izét 60k-ért, vagy mennyibe kerül az. Ideig-óráig újdonságok ezek, de hosszútávon nem éri meg. Akinek szerencséje volt és egy kis esze befektette a pénzét valami értelmes dologba és nem folytatta tovább a játékfejlesztést ifónra.
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #125142   2009.12.31 02:15 GMT+1 óra  
Az applenál szar és felelőtlen az ügyintézés, ez tény. Én is belefutottam ebbe, bár részben én is hibás voltam, mivel nem a bankkártyám címét adtam meg, hanem az ideiglenes lakcímemet. Persze ez nem volt okos dolog, de az, hogy 2-3 hónap után, többszöri faxolás, és telefonálás után, a személyim átküldése után voltak hajlandó engedélyezni csak a licensz vásárlását az felháborító. De főleg az, hogy többször mondták, igen minden rendben van, intézkedünk. Aztán másfél hétig semmi, felhívom őket, persze-persze foglalkozunk vele, intézzük. Majd megint két hét semmi... És így tovább.

Az, hogy néha 6-8 hétig is elhúzodik egy review, teljesen jogos, nem egy indie fejlesztő számolt be hasonlókról. Carlos attól, hogy a te esetedben szinte azonnal kiengedik a játékokat, nem jelenti hogy mindenki így jár vele. Főleg ez igaz a kreatívabb, ténylegesen indie kategóriára, nem pedig a casualra fejlesztésre (szerintem érdemes külön választani).

De nem csak itt hibás az apple, a hazug reklámkampányaik, az eszközeik butasága és értelmetlen design döntések (például nincs cserélhető akku az iphoneban, amit meg amúgy kb naponta kell tölteni normális használat közben), és a pofátlan árukapcsolásaik tömkelege...

Ezért vonzó nagyon is az Android-os megoldás, letöltöd a fejlesztőkörnyezetet, és azonnal tudsz vele foglalkozni. Bámilyen platformon. Az biztos, hogy többet apple termékre nem fogok költeni (a kezdeti hű de szépből elég gyorsan rossz vélemény alakult ki a nagyratartott iphone-ról, főleg mikor sms írás közben beszaggat a rendszer...).

Normális bevételekre meg szinte teljesen esélytelen vagy, egyszerűen túl sok app van. Elveszik a programod a többi között, legyen bármilyen eredeti, vagy kiváló is. Másfél-két éve még nagy üzlet volt a fejlesztés, de mára már (főleg a nulláról indulóknak) szinte teljesen esélytelen kitűnni. Erről egy halom cikk olvasható a neten, olyan fejlesztőktől, akik mögött már több kiadott, sikeres játék van.

bit.0x8000 : Zune HD-n xna alatt csak a 2D funkcionalitás érhető el, a tegra platform erejét nem tudod (még) kihasználni. Legalábbis pár hónapja még így volt.

Carlos : És a gamma project el lett felejtve? Maradt a gyerekjátékok készítése?
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #125136   2009.12.30 17:46 GMT+1 óra  
Carlos:

1. Szerintem az, hogy az Appstore-ban csak akkor fogadják el a játékodat, ha azt Mac-en fejlesztetetted, az egyik legdurvább termékkapcsolás (vagy hogy hívják ezt?).

2. Szerintem a Zune HD megjelenésével azért az iPhone-nak is fel kéne kötni a gatyát, hiszen első látásra sokkal jobb a cucc, ráadásul azzal az XNA-val lehet rá fejleszteni, amihez már ezen az oldalon is többen értenek, mint pl. az Xcode-hoz.

Ezek persze szigorúan csak személyes vélemények.

písz
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #125134   2009.12.30 13:58 GMT+1 óra  
Már elnézést, Hunnekoenig, de az ilyen megoldásokat senkinek sem ajánlom. Mindjárt meg is indokolom.

Amit ki akarok hangsúlyozni, azt a következő bekezdés tartalmazza. Aki az indoklásra is kíváncsi, az olvassa el a többit is.
Amennyiben úgy döntöttél, hogy belevágsz az iPhone fejlesztésbe, és befektettél egy Mac-be meg egy iPod-ba, akkor már igazán belefér még néhány ezer forint pár telefonbeszélgetésre, egy-két faxra és néhány postai ajánlott küldeményre. Manapság már gyorsabban megy minden, és hacsak nem a Chilingo vagy az ngmoco ajánlja fel a szolgálatait mint kiadó, akkor inkább csináld magad.

Idézet
Hunnenkoenig :
Nos hol is kezdjem? Talan ott, hogy mi közel 3 honapig verekedtünk az Aplle-vel, mire sikerült mindent elintezni. Ez alatt a harom honap alatt kb 100 telefonbeszelgetest folytattunk velük. Es ez nem vicc es nem tulzas.

Hadd ne meseljek emailekröl, amiket az apple elfelejtett(!) elküldeni, szükseges papirok 25 ezer forintos angolra forditasarol, japan adopapirok kitölteseröl es egyebekröl.

Tehat ha valaki iPhone-ra akar fejleszteni, de nem akarja ezt a macerat vegig csinalni, akkor en felajanlom a segitsegünket.

Kiadjuk barki jatekat, ha az megfelel egy bizonyos szinvonalnak.
Nektek nem kell veszödni semmivel. Kaptok fejlesztöi hozzaferest es tesztelhetitek az applikaciotokat a sajat telefonotokon.
Ti mondjatok meg mennyiert akarjatok adni appstore-ban.
Ti kapjatok meg az erte jaro penzt ( - ado).

Az egyetlen kikötes, hogy a mi nevünk alatt jelenik meg a jatek (ez valahol logikus is, hiszen a mi accountunkon keresztül kerül az appstore-ba).

A ti nevetek termeszetesen bekerül a creditsbe. Esetleg masfajta megoldas is megtargyalhato (Kovacs Pisti's Brain Dead).

Akit erdekel a dolog es ugy gondolja, hogy ötletes es szinvonalas jatekot fejleszt(ett) es mar csak kiadni kene, az irjon a hunnenkoenig@3dmagicbox.com cimre.

Meg annyit erdekesseg keppen: az Apple akar 8 hetig is tesztelheti a jatekot, mielött az kikerül appstore-ba. Az apple 45 napig visszatarthatja a fizetest.Több kérdés is felmerül:

1) hogyan számoltok el a fejlesztőkkel? Becs'szóra? Mert ugye a letöltéseket, riportokat csak az látja, akié az "account". Biztosan vannak még becsületes emberek, és nem vonom kétségbe esetedben sem, Hunnenkoenig, de az ilyen megoldások mindig felemást érzést keltettek bennem.

2)
Idézet
Ti kapjatok meg az erte jaro penzt ( - ado).

A tényleges fejlesztő pedig kétszeresen adózik!
Hiszen ha te levonod az adót, majd átutalod a fejlesztőnek, akkor abból (újra) adóznia kell. Azaz Az Apple levon 30%-ot, te leszeded a magad 30-50%-át a 70%-ból, a fejlesztő adózik az immár csak 35-50%-ból, marad neki nettó 20-25% max.

Tehát minden eladott játék után 40 forint üti a markát a fejlesztőnek (mert valószínűleg 1 dollárra fogja beárazni a játékát, különben nem tud labdába rúgni). 2000 eladott példány után már vissza is jön az iPod Touch ára, de hol van még a fél millió, amibe az iMac vagy a MacBook Pro került?

Ebben mégis mi a buli (mármint a fejlesztőnek)?

3)
Idézet
Meg annyit erdekesseg keppen: az Apple akar 8 hetig is tesztelheti a jatekot, mielött az kikerül appstore-ba. Az apple 45 napig visszatarthatja a fizetest.

Ez már nem állja meg a helyét, de persze mindig vannak extrém esetek. Ha az alkalmazásod egy Geiger-számláló, és csak Csernobilban lehet tesztelni, akkor persze elhúzódhat a tesztelés. Ezenkívül előfordulhatnak emberi mulasztások az Apple-nél is, de még korábban is ritka volt az ennyire elhúzódó review.
Mostanság kifejezetten felgyorsult a folyamat, a legutóbbi játékomat egy hét alatt elfogadták, de az előzőekre sem kellett 14 napnál többet várni (beleértve a hétvégéket is).

4)
Idézet
Hadd ne meseljek emailekröl, amiket az apple elfelejtett(!) elküldeni, szükseges papirok 25 ezer forintos angolra forditasarol, japan adopapirok kitölteseröl es egyebekröl.

Ez talán céges ügyintézés esetén még mindig igaz, és korábban egyéneknél is sokáig tartott (mint ahogy az én estemben is előfordult), főleg ha vártad azt a bizonyos sült galambot. Fel kell venni a telefont, ez van. A japán adópapír pedig nem előfeltétel, de érdemes idejében elpostázni egy egyszerű formanyomtatványt, amit az Apple továbbít a japán kormánynak, mivel velük nincs kölcsönös, dupla adózást kizáró egyezményünk (vagy valami hasonló). Ha ezt elmulasztod, akkor a japán eladások után a japán államot is gazdagítod adó formájában.

Ennyi.

Majd remélem tomcr2100 is megosztja velünk a tapasztalatait.
Hajrá, magyarok!
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #125133   2009.12.30 13:23 GMT+1 óra  
Hűha, kissé elhanyagoltam ezt a fórumot.

@tomcr2100: Gratulálok, igényes játéknak tűnik a shotok alapján. Remélem sikeres!

U.i.
Már a harmadik gammát toljuk.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
tomcr2100 - Tag | 5 hsz       Online status #111895   2009.06.03 03:56 GMT+1 óra  
Poolstar US

Ha erdekel valakit, a hetvegen jelent meg az US valtozat.

Az apptism valamiert nem megy, de egye fene is van nehany screenshot, ha mar ennyit dolgoztam vele

Kérlek szerkeszd a hozzászólásod, ha még nem telt el 5 perc és nem postolt utánad senki! Köszi!

Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2009.06.03 05:06 GMT+1 óra, ---)

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #110595   2009.05.20 06:50 GMT+1 óra  
Idézet
Ashkandi :
Egy rakás idióta dolgozik ott, semmilyen papír nem felel meg és hónapokig kell várni egy e-mail-re. Najó ennyire nem gáz a helyzet, de kb szánalmas az ügyintézés. ^^Jah, mikor meg válaszolnak pont nincs pénz a számlámon...
raytraceisten és übermedic
   
Ashkandi - Törzstag | 1045 hsz       Online status #110557   2009.05.19 08:16 GMT+1 óra  
Egy rakás idióta dolgozik ott, semmilyen papír nem felel meg és hónapokig kell várni egy e-mail-re. Najó ennyire nem gáz a helyzet, de kb szánalmas az ügyintézés. ^^

   
jollyblade - Tag | 1 hsz       Online status #110547   2009.05.19 06:37 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Epp egy hete faxoltam az applenek a pappirost, hogy kuldjenek mar egy aktivacios kodot. Sajna azota semmi sem tortent, support levelre sem valaszolnak.

Van tapasztalata valakinek nem ceges, hanem privat licensz beszerzeserol?

A ceges beszerzeshez ugy tudom kell egy csomo papir, mik ezek a papirok, illetve milyen magyar dokumentum felel meg nekik?

Koszi,
Marci

   
Hunnenkoenig - Tag | 10 hsz       Online status #109651   2009.05.01 15:58 GMT+1 óra  
Nos hol is kezdjem? Talan ott, hogy mi közel 3 honapig verekedtünk az Aplle-vel, mire sikerült mindent elintezni. Ez alatt a harom honap alatt kb 100 telefonbeszelgetest folytattunk velük. Es ez nem vicc es nem tulzas.

Hadd ne meseljek emailekröl, amiket az apple elfelejtett(!) elküldeni, szükseges papirok 25 ezer forintos angolra forditasarol, japan adopapirok kitölteseröl es egyebekröl.

Tehat ha valaki iPhone-ra akar fejleszteni, de nem akarja ezt a macerat vegig csinalni, akkor en felajanlom a segitsegünket.

Kiadjuk barki jatekat, ha az megfelel egy bizonyos szinvonalnak.
Nektek nem kell veszödni semmivel. Kaptok fejlesztöi hozzaferest es tesztelhetitek az applikaciotokat a sajat telefonotokon.
Ti mondjatok meg mennyiert akarjatok adni appstore-ban.
Ti kapjatok meg az erte jaro penzt ( - ado).

Az egyetlen kikötes, hogy a mi nevünk alatt jelenik meg a jatek (ez valahol logikus is, hiszen a mi accountunkon keresztül kerül az appstore-ba).

A ti nevetek termeszetesen bekerül a creditsbe. Esetleg masfajta megoldas is megtargyalhato (Kovacs Pisti's Brain Dead).

Akit erdekel a dolog es ugy gondolja, hogy ötletes es szinvonalas jatekot fejleszt(ett) es mar csak kiadni kene, az irjon a hunnenkoenig@3dmagicbox.com cimre.

Meg annyit erdekesseg keppen: az Apple akar 8 hetig is tesztelheti a jatekot, mielött az kikerül appstore-ba. Az apple 45 napig visszatarthatja a fizetest.

Üdv
Hunnenkoenig

   
tomcr2100 - Tag | 5 hsz       Online status #108428   2009.04.06 02:45 GMT+1 óra  
Fzoli, tobbet tudni? mirol?

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #106140   2009.03.09 10:45 GMT+1 óra  
Értem már, np. ;-)
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #106133   2009.03.09 07:07 GMT+1 óra  
Idézet
Carlos :
>> Nyugodtan szerkesztheted ám a saját hozzászólásodat, ha nincs utánnad senki. - Kuz
Ez mi volt? (sic: "utánad"


Aki 5 percen belül postol többször saját maga után (tehát ha nincs a hozzászólásai közt más hsz-e), annak illik szerkesztenie a saját hsz-ét, hogy ne spammelje tele a topikot, továbbá hogy ne vadásszon hsz számra.
Az 'utánnad' valóban helytelen, de hát én is csak ember vagyok, nem vettem észre.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #106128   2009.03.09 07:00 GMT+1 óra  
Kösz az információt!
Az iPod Touch is megteszi, remélem. Van valami (a bejövő hívás okozta megszakítás/visszaállítás tesztelését leszámítva), ami miatt feltétlenül iPhone kellene?

>> Nyugodtan szerkesztheted ám a saját hozzászólásodat, ha nincs utánnad senki. - Kuz
Ez mi volt? (sic: "utánad"
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
tomcr2100 - Tag | 5 hsz       Online status #105832   2009.03.05 05:33 GMT+1 óra  
Csak egy kiegeszites : a szimulator csak inteles Mac-en megy.

Azonkivul a szimulatorral fejleszteni egy aprosag miatt okoz meglepeteseket : ez szimulator, nem emulator Teljesen mas teljesitmenykarakterisztikaja van a valodi hardvernek - peldaul hajlamos figyelmen kivul hagyni a touch esemenyeket, ha a foszal le van terhelve.

Fizetni azert kell, hogy megkapd a "code signing"-hez szukseges accountot. Nem tudom, ezt a fajta hitelesitesi eljarast hogyan hivjak magyarul...

Nyugodtan szerkesztheted ám a saját hozzászólásodat, ha nincs utánnad senki. - Kuz

Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2009.03.05 05:44 GMT+1 óra, ---)

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105334   2009.02.25 08:34 GMT+1 óra  
Egy információt szeretnék megosztani veletek: az iPhoneSDK és fejlesztőkörnyezet letöltéséhez elég regisztrálni az Apple fejlesztői oldalán. Fizetni csak akkor kell, ha az alkalmazást fel is akarod tölteni az AppStore-ra, illetve az iPhone-ra.

A legújabb SDK-hoz Mac OS X 10.5.5 szükséges.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
tomcr2100 - Tag | 5 hsz       Online status #105322   2009.02.25 05:39 GMT+1 óra  
Jelen pillanatban az appStore, nos, tele van. A helyzetet kellemetlenne teszi az, hogy a nagyobb kiadok komoly marketingtevekenyseget vegeznek... es sokszor vesztesegesen aruljak nehany programukat, hogy felkeltsek a figyelmet a magasabb haszonkulccsos dolgaikra...
Viszont az is igaz, hogy teljesen nem tudnak kiszoritani... de azert az Apple mostanaban gyakrabban mond nemet egy alkalmazasra azon az alapon, hogy van mar hasonlo, vagy egyenesen utkozik az erdekeikkel. Ilyen huzasok miatt az ingyenes demonk meg mindig nem elerheto, pedig a game mar lassan egy honapja kaphato (~ 6 het fejlesztes)
A regisztraciorol nem tudok mit mondani, miutan rajottek, hogy valoban jatekfejlesztok vagyunk, ket nap alatt megvolt. Anno jart egy olyan pletyka, hogy 3-4 honapos varakozasi lista van, de ez mar a masodik cegem, ahol napok alatt megvolt.

Ha erdekel a TT Star:
http://www.shadowlightgames.com/

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105267   2009.02.24 06:45 GMT+1 óra  
A regisztrációt illetően: nekem válaszoltak 1-2 napon belül, és azóta is történt néhány levélváltás. Kicsit ódzkodom faxon átküldeni a bankkártya-adatokat, mivel eljuthat illetéktelenekhez is (nem az Apple-től tartok). Ezzel kapcsolatban van tapasztalat?
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105266   2009.02.24 06:41 GMT+1 óra  
tomcr2100 - ez nagyon biztató, engem is érdekelne az AppStore-os folyamat. Állítólag néha nagyon elhúzódik a dolog. Anyagiakról nem kérdezek, mert nem ildomos, de remélem, valóban megéri belevágni.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
predator - Tag | 14 hsz       Online status #105265   2009.02.24 06:39 GMT+1 óra  
Bugokat simán benéznek, stílus alapján viszont sok esetben dobtak vissza alkalmazásokat. Szexuális tartalom, túlzott erőszak kerülendő, illetve az iphone beépített alkalmazásait kiváltó programok (tehát: böngésző, levelező, zenelejátszó program tabu)

A beállítást nem te nézted el, az Apple térképén nem szerepelünk. Két megoldás van
1. Külföldi ismerős külföldi címmel (nem küldenek semmit postán, így nem oszt, nem szoroz)
2. Regisztrálsz kamu címmel, és felhívod az Apple-t, hogy javítsák a címet (működik, a módszert maga a support javasolta)

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #105245   2009.02.24 02:49 GMT+1 óra  
Hmm akkor amiatt van hogy nem látja a videókártyám rendesen (talán nincs alá rendesen driver).

Igazából nagyobb fejlesztési akadály nincsen, csak elindítottam a reggelést, és mivel mo-ról akarok fejlesztési accountot, írni kellett az apple-nek. És egyelőre még nem válaszoltak. Vagy én néztem el valami beállítást.

De ha már írtad a hogy a 3-ik cuccot adjátok ki appstore-ra, a játék ellenőrzése, elfogadása átlag mennyi idő? Illetve mekkora eséllyel dobnak vissza valamit? (technikailag ki lesznek írtva a bugok, és gondolom stílus vagy tartalom miatt nem dobják vissza)
raytraceisten és übermedic
   
FZoli - Szerkesztő | 4895 hsz       Online status #105244   2009.02.24 02:44 GMT+1 óra  
tomcr, tudhatunk ezekről kicsit többet is?

   
tomcr2100 - Tag | 5 hsz       Online status #105243   2009.02.24 02:43 GMT+1 óra  
Nekem nincs gondom a szimulatorral es az OpenGL ES-vel, az utolso frissites ota kifogastalan, es az OpenAL is megy (bar az effekt alrendszer nem tamogatott).

Ha van kerdesed, nyugodtan keress meg - most adjuk ki a harmadik programot az appStore-on

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #105228   2009.02.23 22:16 GMT+1 óra  
Idézet
Carlos :
Az XCode-ra nagyon kiváncsi vagyok már. Hamarosan lejön a cucc, lehet, hogy majd elkel egy kis segitség, ami a finomhangolást illeti.Semmi extra nincsen az xcode-ban, legalábbis szerintem. Van benne pár hasznos debugger eszköz ami tényleg jó, csak ide szinten kissé zavaró tud lenni, hogy lógnak a "levegőben az ablakok".

Van jópár előre belőtt sample, a megfelelő fordítási targetekkel, úgyhogy azokat se kell a 0-ról beállítani, nagyon gyorsan lehet vele haladni, csak én egyelőre várok az applera hogy kapjak dev licenszet . Addig lassú a fejlesztés, mert opengl ES cuccokat nem akarja tesztelni az iphone emulátoron, és hát az nem is az igazi.

Geri

THE CAKE IS A LIE

Úgy használtál te 1-2 évig linuxot, ahogy a gazdaság dübörgött! :ĐHát akkor bizony dübörgött is! Kb 4-5 éve volt, sőt akkoriban volt olyan időszak is, hogy csak linux volt a gépemen.
raytraceisten és übermedic
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105225   2009.02.23 15:48 GMT+1 óra  
Idézet
Az Xcode-nak is elkel némi finomhangolás, mire "rendbe rázódik", de ha az megvan, akkor hozza a jobb (ingyenes) fejlesztőkörnyezetek szintjét. KDevelop, Code::Blocks labdába se rúghat, de a CodeWarrior is kaki ehhez képest. Persze egy Visual Studio-hoz szokott kéznek elég fapad néha, dehát ne legyünk telhetetlenek

Az XCode-ra nagyon kiváncsi vagyok már. Hamarosan lejön a cucc, lehet, hogy majd elkel egy kis segitség, ami a finomhangolást illeti.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105224   2009.02.23 15:39 GMT+1 óra  
Valóban rossz irányt vett a téma, úgyhogy arra kérnék mindenkit, lehetőleg maradjunk az eredeti kérdéskörnél. Előre is köszönöm!
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #105223   2009.02.23 15:33 GMT+1 óra  
Nem erről szól a thread, úgyhogy ennyi elég lesz.


kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Geri - Törzstag | 2203 hsz       Online status #105221   2009.02.23 15:09 GMT+1 óra  
Szerintem a mac egy szar. Igen. Nem volt több, mint egy fixen összeszerelt tucatgép, almával az oldalán. Az, hogy azon szerkesztettek x86 procis gép helyett helyett, már nem a mac, hanem a sok programozó érdeme volt. Igen. Ugyanazoké a programozóké, akik megírták ugyanazt a szoftvert x86ra is Ráadásul mostmár a mac is egy sima x86, van egy alma logó az oldalán, ennek okán majdnem kétszer annyiba kerül, mint ugyanaz a gép alma logó nélkül összerakatva a boltban, csak az amcsik ehhez már túl hülyék, úgyhogy veszik is rendesen. Tipikusan a sznobok kedvenc játszótársa a mac. Sőt, a nagy drágákon még világít is. Nagy kópé ez a Jobs. Nem beszélve
arról, hogy a mac már jó ideje kizárólag a linuxos fejlesztők jótékonyságának köszönhetően van életben (gyakran portolják a programokat macra is a linux mellett. Csak azt nem értem minek...)

Meg most szerintem nem is arról volt szó hogy valaki mac-et használgasson, hanem arra, hogy iphonera fejlesszen vele. Arra biztos jobb, mintha egy konkurens szoftveren kellene ügyködni egy apple szemléletű platformhoz.

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105220   2009.02.23 14:59 GMT+1 óra  
Tényleg ne inditsunk vallásháborút, de ha már szóba jött: PC-re még csak DOS EDIT létezett, amikor Mac-en már régóta nyomdai előkészitést végeztek! Az ára miatt valóban nem nagyon terjedt el mifelénk, viszont az Államokban más a helyzet.
Ami engem megfogott benne az a letisztult, egységes design és a nagyon halk működés. Valóban nem olcsó, azonban egy minőségi PC sem kerül kevesebbe (egy jobb PC-s hűtő árából kijön egy alaplap, egy minőségibb házat pedig nem veszel meg egy multiban kapható lowend PC árából). A Mac-ben ezt fizeted meg valahol, no meg azt is persze, hogy nem a haver irja ki DVD-re az oprendszert.

Ezt a hozzászólást Carlos módosította (2009.02.23 15:08 GMT+1 óra, ---)
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Geri - Törzstag | 2203 hsz       Online status #105219   2009.02.23 14:54 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
használtam 1-2 évig linuxotTHE CAKE IS A LIE

Úgy használtál te 1-2 évig linuxot, ahogy a gazdaság dübörgött! :Đ

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #105216   2009.02.23 14:12 GMT+1 óra  
Ok akkor én is tolok egy befejező hsz-t

Nem láttam a kimoderált hszt ...

Nem mondtam hogy imádod a mac-et, csak leírtam hogy nem normális az a boot idő (valószínű köszönhető a sok előtelepített proginak).

Ebben igazad van, a windows nekem a természetes (használtam 1-2 évig linuxot, de nem nekem való), a mac meg még nagyon friss. A hackintosh adta nehézségektől meg eltekintek, ki tudom szűrni mi miatt van. Kelleni fog majd egy mac mindenképpen a normális fejlesztéshez, de majd idővel, ha lesz valami a dologból, első dolgom lesz arra beruházni.

Amúgy mint mondtam nagy bajom nincs vele, csak az hogy nem rakhatok én össze kézzel egy mac-et. Jópofa, meg easy to use kategória, de a sok pluginnel agyonconfigolt vs-hez képest nekem túl fapados a dev része. És egyelőre engem csak az érdekel. Csak netezni nem kéne egy gép, akkor már jó lenne játszani rajta (ami a gyenge hardver miatt ugrott). Vagy ha meg csak játszani akarnék arra meg ott a ps3, vagy psp.

A mac az átlag felhasználónak jó, netezik, pötyög egy kicsit, játszik pár flash játékkal, és annyi. De arra drága. A játékos közönség ugrott, a modder közönség ugrott. Programozóknak nincsenek jó toolok.

Akik maradtak, azok a pénzes unatkozók, és a buzik .Itt inkább a második

Nah sorry az offért.
raytraceisten és übermedic
   
predator - Tag | 14 hsz       Online status #105215   2009.02.23 13:48 GMT+1 óra  
OFF: Nézőpont kérdése Az én macbookom nem került annyiba, mint a céges HP üzleti kategóriás gépem, tény, hogy drágább, mint mint a jóval erősebb acerem.

Vista boot: a rendszer pár perc alatt feláll - a login képernyőig. Onnantól kezdve mire eljutok a desktopig (és ezen azt értem, hogy már nem kerreg a vinyó, az indítási folyamat 100%-ig befejeződött), eltelik az az 5-10 perc. Ez ugyanúgy igaz a HP által előtelepített Vista-ra és a saját kézzel felpakolt Vistámra az Acer gépen. Biztosan van számtalan finomhangolási lehetőség, amivel a dolog orvosolható, én azonban már kinőttem ebből - használni akarom a gépet, nem berhelni. A hackintosh-t meg ne hasonlítsd egy rendes OS X-hez Testreszabásban az OS X kb. a Windows szintjét hozza, idő kell, amíg mindenre rátalálsz. Alapkiépítésben a Windows se sok mindent enged, ha nem hosszú évek óta használnád és nem lenne rogyásig az internet tippekkel, ott se mennél többre.

Az Off-ot nem én kezdtem, a flame indító hozzászólás időzközben kimoderálódott, arra reagáltam. Kifejezetten sokszor védtem már meg a Vistát vitákban, működés közben nem lassú, használata ezerszer kényelmesebb az XP-nél, és ha nem csak write only módban írnál, elolvastad volna, hogy az OS X-el sem vagyok messze elégedett. Csak kiemeltem több, számomra igen fájó pontot a Vista kapcsán.

Részemről itt be is fejeztem, tényleg nem akarok flamelni, mivel mindkét rendszert használom aktívan, és nem hiszem, hogy bárhova vezetne a vita, legfeljebb vallásháborúhoz.

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #105214   2009.02.23 13:36 GMT+1 óra  
Hát ha már offolsz kicsit...

Eléggé sikerül valamit elszúrni azon a vistan hogy 5-10 perc alatt bootol fel a rendszer, a melóhelyen kezdünk áttérni teljesen 64 bitre, mert 32-ből már lassan kifutunk (sajna a renderfarmunk még régi, szóval ott marad a 32 bit), és egyértelmű választás volt a vista, ilyen ram mennyiségek mellett nagyon jól teljesít az xp-hez képest, és mindenki tökéletesen megvan elégedve vele.

Most pár nap mac (na jó hackintosh, egyelőre erre volt csak keret), használat után. A hardverproblémákat az amd procim okozza, szóval azzal nem foglalkozom. Teljesen más a használata, nagyon fapados az egész. Ugyanaz mint az iphone, van benne egy halom hasznos funkció, de semmit sem tudok igazán testreszabni (iphone nagyon bejött, csak ez zavar igazán benne). Nem fejlesztőknek lett kitalálva. Az xcode nagyon butuska a visual studiohoz képest. Ha otthonra szülőknek vennék egy gépet, az biztos mac lenne, mert bárki tudja kezelni.

Ha már hasonlítsuk pc-hez. Még a felsőkategóriás gépekhez képest is drága. Többször nézelődtem már mac boltban, azt elismerem a minőségük elsőosztályú és a design is (akárcsak az iphone), de az árhoz képest iszonyú gyenge a hardver. Ez az egyik gond, a másik pedig hogy míg a mac-et igen, a PC-t nem vagy köteles egyben megvenni, hanem leülhetsz, kézzel összerakhatod, olyanra amilyenre akarod. És ez nagyon vonzó számomra és sok ismerősömnek. És itt nem dzsunka pc-kről van szó.
raytraceisten és übermedic
   
predator - Tag | 14 hsz       Online status #105212   2009.02.23 13:18 GMT+1 óra  
Objective-C: állítólag a smalltalk ihlette, de ezt sem erősíteni, sem cáfolni nem tudom, mivel sose láttam smalltalk programot. Mindenesetre ObjC elvileg előbb volt, mint UML, így érdekes a felvetés, bár nem hiszem, hogy sok közük lenne egymáshoz.
Ami nagyon szokatlan, hogy a szinte minden modern (vagy legalább C++ klón) nyelvben class-nak hívott nyelvi elem itt interface, míg a minden modern (vagy legalább C++ klón) nyelvben interface-nek becézett nyelvi elem protocol. A public/private tagok +/- jelölése már csak hab a tortán, hogy a metódushívásokat ne is említsem. De legalább vannak property-k (bár megintcsak elég agyament módon), van GC, és erre épít a legtöbb Mac API, amiben legalább annyi jó, hogy OOP, így ha már megvan az átjárás mondjuk Java --> ObjC vagy .NET --> ObjC irányba, akkor mindenféle wrapperek nélkül lehet bűvészkedni.
Persze azért sokkal inkább (Objective-) C++ powaaa

   
predator - Tag | 14 hsz       Online status #105211   2009.02.23 13:10 GMT+1 óra  
Szerintem is touch-ot érdemes venni, de nem írtam, mert gondoltam ez alap iphone-ból vagy feltörtet veszel, vagy lekötheted magad a tré mobilnál évekre - sokan vannak, akiknek ez legalábbis nem hátrány (ha jól tudom úgy a 10 milliónyi magyar közel negyven százaléka), de nekem pl. nem kéne ingyen sem A touch hardvere ugyanaz, sőt a 2G változat jóval erősebb is, mint az iphone (400 Mhz CPU vs 500 Mhz).

Molbal és az Apple árak A legnagyobb hiba, amit a Mac-el szemben elkövethetsz, hogy azt mondod 200 alatt összerakod. A Mac prémium kategória, a BMW-n sem kéred számon, miért kerül annyiba, amennyibe. Egy Ford is mehet úgy, mint a BMW, még akkora, vagy akár nagyobb hely is lehet benne, mégsem lesz soha ugyanaz az érzés benne ülni. Van akinek megéri, van akinek nem.
Ha a Mac-et nem a dzsunka PC-hez hasonlítod, hanem márkás gépekhez, rá fogsz jönni, hogy semmivel sem drágább - bizonyos esetekben még olcsóbb is. A gond talán ott kezdődik, hogy az Apple a Mac Mini-n kívül nem árul igazán belépő szintű gépet, és pont a Mininél kilóg a lóláb, ugyanis tudásához képest pofátlanul drága.
A Mac-esek MS utálatára is annyit tudok mondani, hogy ez inkább úgy működik: azoknak van a legnagyobb hangja. Ezeket a sorokat egy MacBook-ról írom, miközben az asztalon pihen az acer notim Vistával a fedélzeten, és reggeltől estig .NET alkalmazásokat kalapálok a betevő falatért.
Igen, utálom a Vistát (nem az MS-t!), mert a gamer kategóriás notin 5-10 percig eltart egy teljes boot, miközben a MacBook-nak ez fél perc sincs. Utálom, mert a BlueTooth egeret rendszeresen nem ismeri fel bekapcsolás után, a MacBooknak ez természetes. és sorolhatnám, ahogy azt is, mit utálok nagyon a MacBook-ban. Vannak véresszájú MS fanatikusok is, csak a sokkal nagyobb Windows táborban kevésbé feltűnő az arcuk. A linuxot nem kommentálom, nekem az a rendszer kategórián kívül esik.


Carlos: billentyűzet beállítás: System preferences -> international -> input panel (rövidebben: menübar -> billentyűzet ikon -> open international...)
A beépített magyar kiosztáson sajna az összes Alt Gr kombo szokatlan helyen van, én a magam részéről telepítettem egy Windowsos kiosztást (a netről származik, nem nehéz megtalálni, de el is küldöm, ha érdekel).
Az Xcode-nak is elkel némi finomhangolás, mire "rendbe rázódik", de ha az megvan, akkor hozza a jobb (ingyenes) fejlesztőkörnyezetek szintjét. KDevelop, Code::Blocks labdába se rúghat, de a CodeWarrior is kaki ehhez képest. Persze egy Visual Studio-hoz szokott kéznek elég fapad néha, dehát ne legyünk telhetetlenek

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105207   2009.02.23 11:53 GMT+1 óra  
Ez a Mac egy másik világ, sokkal letisztultabb minden. Látszik, hogy a fejlesztőknek nem a különböző hardver-konfigurációkkal történő kompatibilitással kellett foglalkozniuk, helyette az operációs rendszert optimalizálták. Remélem a fejlesztőkörnyezet is ilyen kiforrott, a demók mindenesetre biztatóak. Az Objective-C pedig szerintem olyan, mintha az UML jelöléseiből kiindulva alkottak volna egy programozási nyelvet. Meg lehet szokni, az SDK pedig nagyon kiforrottnak tűnik.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #105141   2009.02.22 13:28 GMT+1 óra  
Az iMac mar megvan (bakker, ehhez nem kell Zalman huto, hogy halk legyen!), ezert nem tudok most ekezeteket hasznalni (valaki arulja mar el, hogyan lehet testreszabni egy OSX-et - csak vicceltem, majd csak megoldom ). iPhone-t csak akkor veszek,ha osszeallt az elso epkezlab alkalmazasom.

Amugy egyetertunk, predator, a magyar szemlelettel kapcsolatban... Nemreg Horvatorszagban szembesultem vele, amikor egz magyar csalad nem mozdult el addig a gyumolcsos standtol a Billa-ban, amig fel nem zabaltak az osszes ananaszt. Helyettuk is szegyelltem magam.

Kosz az infokat!

Ezt a hozzászólást Carlos módosította (2009.02.23 15:01 GMT+1 óra, ---)
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
predator - Tag | 14 hsz       Online status #105093   2009.02.22 04:06 GMT+1 óra  
Az eladásokról nem tudok nyilatkozni, csak bérben dolgoztam. Mindenesetre az első játékunk egy elég erős brand, ami a Java-s játékok közt elég komoly eladásokkal bír, iphone-on amennyire én tudom, elég szerény eladásokat produkált eddig. Egy ismerősömék csináltak egy apró game packot, az legalább egy mac árát behozta

A fejlesztés: kell hozzá egy os x, ez kétségtelen, programozni elsősorban Objective C nyelven lehet (a Cocoa nem egy nyelv, mint korábban említésre került, hanem egy Mac API, ami történetesen iphone-ra is elérhető). Az Objective C egy ritka gusztustalan nyelv szvsz, de van Objective C++, akkor csak az OS X függő részeket kell obj c-ben kódolni, minden más mehet C++-ban (én ezt preferáltam, dehát ízlések és pofonok, valakinek tetszhet ez a nyakatekert szintaktika is). Egyébként játékhoz az OS X APIk minimális használata szükséges, nagyrészt úgyis OpenGL ES-t fogsz programozni (az ablakot felépíti neked a starter kit, marad az input és a hang). Félni nem kell tőle egyébként, fejleszteni piszok egyszerű rá, én legalábbis sokkal könnyebben belejöttem, mint pl. a DS programozásába (az Xcode egyáltalán nem fapados, jóval többet is tud, mint az átlag, de időbe telik a Mac-es gondolkodásra és bill kiosztásra átszokni - és ez utóbbinál nem csak a shortcutokra gondolok)

Ja és mégvalami: az SDK tartalmaz egy szimulátort, viszont a device-on történő futtatáshoz szükséged lesz egy Developer Certificate-re, ami 100 USD / év. Certificate nélkül csak feltört iphone-on tudod futtatni a cuccod, és értelemszerűen se debugolni nem tudsz, se az appstore-ba feltölteni.

A Mac on PC dologról: egy Mac Mini, vagy akár egy belépő MacBook nem tétel manapság (ha ezek árát se tudod kitermelni, nem is érdemes belefogni). Egyébként minőségi gépek, akinek van gusztusa hozzá, felmegy a windows vagy linux is rá. Ha komolyan gondolod, nem hiszem, hogy ennyi befektetést ne érne meg a dolog, elég érdekes felfogás a pénzkeresést azzal kezdeni, hogy ellopom még az oprendszert is. Persze tudom, Magyarország

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #104976   2009.02.20 08:09 GMT+1 óra  
kicsy
Az AppStore-ral kapcsolatban inkább a zsúfoltság miatt aggódnék, már most nagyon nehézzé vált jó eladási mutatókat produkálni, még akkor is ha az Apple kiemelt helyen nyomja a játékod. (link)

A cikk egy vélemény a sok közül, másrészt a gyengébb helyezés nem jelenti feltétlenül azt, hogy gyengék az eladások. Az persze elég esztelen dolog, ha valaki hirtelen felindulásból otthagyja a munkahelyét, és az AppStore-ra alapozza a megélhetését.
sirpalee
Én most kezdek éppen iphone projectbe (pc-n mac és van iphone), de a léneyg azon vagy hogy mennyire tudod olcsón adni.

Sok sikert!
Amúgy szerintem az ár csak egy tényező, emellett ott van még a minőség és az eredetiség is. Egy ringtone-alkalmazás akkor sem tesz gazdaggá, ha 99 centre árazod be. Egy minőségibb játékot pedig automatikusan besorolsz az alacsony árral a gagyi programok közé. Tény, hogy nehéz jól belőni, de szerencsére utólag bármikor átárazhatod.

Ezt a hozzászólást Carlos módosította (2009.02.20 08:22 GMT+1 óra, ---)
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #104967   2009.02.20 06:13 GMT+1 óra  
Én most kezdek éppen iphone projectbe (pc-n mac és van iphone), de a léneyg azon vagy hogy mennyire tudod olcsón adni. Ahogy nézem egy jó játékkal jókat el lehet érni elég nagy sikereket, mert egyelőre a játékok átlag színvonala elég alacsony.

Annyit mindenképpen hogy visszahozza a fejlesztési költségeket, és ugye itt 1-2 emberes csapatról beszélünk nem 20-ról aki 3 év alatt se tud semmit sem csinálni.
raytraceisten és übermedic
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #104960   2009.02.20 05:09 GMT+1 óra  
Az AppStore-ral kapcsolatban inkább a zsúfoltság miatt aggódnék, már most nagyon nehézzé vált jó eladási mutatókat produkálni, még akkor is ha az Apple kiemelt helyen nyomja a játékod. (link)
Szerencsére vannak kísérletek tenni ez ellen, pont pár napja jelentették be pl az OpenFeint-et, egy szociális platform direkt indie fejlesztőket célozva. (még zárt bétában van) Meg az első cikk szerzője (a Trism fejlesztője) is dolgozik egy hasonlón.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Geri - Törzstag | 2203 hsz       Online status #104958   2009.02.20 04:47 GMT+1 óra  
Az osxhez annyi kell csak, hogy mindenképpen SSE3 kompatibilis processzorod legyen. A régebbi p4 procik, és az összes athlon ezáltal ki is esik a játszmából.

   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #104957   2009.02.20 04:45 GMT+1 óra  
>> A fejlesztéshez viszont kell egy Mac
Amióta Apple-ék áttértek a PowerPC-s processzorokról az x86-ra már ez sem feltétlenül szükséges. Nézd csak:
http://lifehacker.com/348653/install-os-x-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required
Az SDK-juk elég jónak mutatkozik, és a fejlesztőkörnyezet sem tűnik fapadosnak.
Én inkább a nehézkes folyamat miatt aggódom kicsit, állítólag sokáig tart, míg bejut az AppStore-ba a cucc, és a legkisebb gond miatt is visszadobják - és akkor kezdheted elölről az egész "submit" folyamatot.
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Geri - Törzstag | 2203 hsz       Online status #104955   2009.02.20 04:39 GMT+1 óra  
Én Symbianra akartam portolni az enginemet, de annyira kacifántos, átgondolatlan, logikátlan és igénytelen kialakítású hozzá az összes fejlesztői és szoftverkörnyezet, hogy valahogy meguntam az egészet a 8adik 700 megás sdk letöltése után, és inkább a linuxra fogok koncentrálni, mint alternatív platform. Szerintem nem véletlen, hogy gyakorlatilag az összes symbian játék ilyen supermario szintű. Talán az iphoneval nagyobb szerencséd lesz. Mindenesetre ha juttok valamire ezekkel a kis mobil mocskokkal, informáljatok engem is, mert érdekel.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #104954   2009.02.20 04:31 GMT+1 óra  
Hali,

én is úgy tudom, hogy jól működik a dolog, állitólag majdnem mindent el lehet rá adni, hallottam pár sikersztorit... A fejlesztéshez viszont kell egy Mac , és ha jól tudom, akkor ott Cocoa nyelven lehet alkotni iPhona-ra a leggyorsabban (vagy objective C-ben).

Egyelőre ennyi infóm van,
ha érdekel, akkor körbekérdezek hétfőn a helyi Mac-esnél.
   
Carlos - Törzstag | 497 hsz       Online status #104953   2009.02.20 04:26 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, akad-e köztünk valaki, aki aktívan fejleszt iPhone-ra, esetleg már tapasztalatokkal is rendelkezik az értékesítéssel kapcsolatosan. Állítólag egész jól működik az üzleti modell, és megéri befektetni. Most döntés előtt állok, és ehhez szükségem lenne némi segítségre. Belevágnék, hacsak nem írtok nagyon negatív és lesújtó tapasztalatokról. ;-)
Előre is köszönöm!
Only a Sith Speaks in Absolutes
http://www.nyisztorkaroly.org | iPhone apps: http://apps.nyisztorkaroly.org
   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5]