játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Aku-Aku - Tag | 111 hsz       Online status #146727   2011.01.21 14:01 GMT+1 óra  
Mivel VB 5-6 ezért több nem dobott több használható találatot a kereső.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #146718   2011.01.21 04:14 GMT+1 óra  
Ez igen jó, mert bár itt az AllApi-n csak a bal, jobb, középső gomb + görgő van leírva, később kiegészítették ezt az api-t [url=http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms646260(v=vs.85).aspx]xbutton1, xbutton2-vel[/url] is, ami a böngészőkben használatos előre hátra gyorsgombjai az egéren, de van még két másik gombom amikre szinte biztos hogy nincs api, bár az egyik egy duplakattintást imitál szóval az is megcsíphető, de van egy gyorsmenü gomb amit szeretnék saját menüvel felváltani, valószínűleg az egér saját driverén kersztül kell megoldani, ezt akarom megkerülni bár eléggé veszett ügynek látszik, vagy legalábbis nem éri meg a fáradságot.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Aku-Aku - Tag | 111 hsz       Online status #146710   2011.01.20 21:31 GMT+1 óra  
Esetleg ez?
mouse_event

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #146488   2011.01.16 21:35 GMT+1 óra  
Van egy "sok" gombos egerem, van szerintetek valami mód arra hogy közvetlen a gomb állapotát lekérdezzem, tehát nem úgy hogy a driver leszimulál pl F11 lenyomást és az alapján hanem valami univerzálisabb lekérdezést.
szerk:
Kód:
Private Sub Form_MouseDown(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Debug.Print Button
End Sub

Ez csak a három klasszikus gombot mutatja.

Szerk2:
Sikerült lekérdezni a gombok számát, ezzel sem vagyok sokkal beljebb.
Kód:
Private Const SM_CMOUSEBUTTONS As Long = 43
Private Declare Function GetSystemMetrics Lib "user32" (ByVal nIndex As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()
Label1.Caption = GetSystemMetrics(SM_CMOUSEBUTTONS)
End Sub


Szerk3:
Hát... végül sikerült az előre/hátra szörcs gombokat életre bírni, kicsit nyakatekert és még dll-t is hurcolni kéne hozzá.
http://www.vbaccelerator.com/home/vb/Tips/Detecting_Mouse_XButton_Clicks/article.asp
Szóval ez még nem az igazi és az egér saját menügombja még mindig csak a driveren keresztül működik... szóval várom ha van valakinek ötlete.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.01.16 22:58 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #141581   2010.09.29 13:01 GMT+1 óra  
Van arra valami függvény hogy nullánál kisebb számokat nullára konvertálja? Vagy meg kell írni azt a fél sornyi kódot?
Szerk: Megoldódott, újraírtam és sikerült bele erőltetni egy ciklusba szóval nem kellett minden sort külön 0ra kerekíteni.
Szerk2: Persze érdekel ha valaki tud ilyenről.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2010.09.29 20:50 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #137220   2010.07.08 21:10 GMT+1 óra  
Itt van a bal kézzel jobb fület vakarós megoldás. VB6-ban,
Kód:
Dim Stra As String
For a = 1 To 2
Stra = "Command" & a
Me.Controls(Stra).Caption = "valami"
Next a

de inkább használd a gombok index-ét erre és akkor tömbként boldogság van, ahogy bmateusz leírta.

Ahogy elnézem ez VB.net aminek van saját fóruma, a folytatást oda...
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137214   2010.07.08 18:55 GMT+1 óra  
VB-ben nem tudom hogy van, de egy generikus List<Button>-ba kellene tenni a gombokat és akkor tényleg lehet tömb-szerűen hivatkozni az elemekre. Lehet reflectionnal is név + indexre visszainstancolni, de az már fából vaskarika lenne.
   
bmateusz - Tag | 121 hsz       Online status #137213   2010.07.08 17:54 GMT+1 óra  
Akkor megvan a gond.
Button1 és Button(1) között van különbség. A második egy tömb, és az Index tulajdonság utal rá.
A formra felraksz egy buttont, átnevezed Button-ra (Name tulajdonság), majd az indexébe beírod, hogy 1. Utána ezt másolod, és az Index tulajdnoságot mindenhol átírod.
Már kb 2-3 éve nem VB-ztem, ha nem így van bocsi.

   
Tusk - Tag | 4 hsz       Online status #137212   2010.07.08 16:26 GMT+1 óra  
A gond a Button(i)-nél van van 9 button amiknek a neve ez:

Button1
Button2
Button3
Button4
Button5
Button6
Button7
Button8
Button9

Random generálok egy számot 1 és 9 közt, majd a kapott számot visszaírnám. pl i=5
akkor Button(i) legyen a kódban és azt értelmezze Button5-nek.

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137209   2010.07.08 15:11 GMT+1 óra  
Nem, vagyok egy nagy VB guru, de ez valami rekurzív hívás, vagy mi ez?
Kód:
Public Function Rand(ByVal Low As Long, _
                     ByVal High As Long) As Long
        Rand = Int((High - Low + 1) * Rnd()) + Low
    End Function


Nem így kellene?

Kód:
Public Function Rand(ByVal Low As Long, _
                     ByVal High As Long) As Long
        return long((High - Low + 1) * Rnd()) + Low
    End Function
   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7]