játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5512
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [14]
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198217   2013.10.11 16:02 GMT+1 óra  
Fogalmam sincs csak letöltöttem eggyet mert kellet az unityhez.
Kényelmesebb benne scriptelni.Én meg csak úgy a legfrissebbet töltöttem le,ennyi az egész.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198210   2013.10.11 09:03 GMT+1 óra  
Éppen kérdezni is akartam, hogy minek neked a 13-mas...

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198202   2013.10.10 22:51 GMT+1 óra  
Hát ez marha nagy hülyeség remélem nincs így.
Ezer év mire felinstalálja.

Ha kijön a végleges akkor meg biztos uninstalálhatm mert ez már nem lesz használható aztán tegyem fel újból a gépre.Ezer év mire leszedem majd felrakom újból.A 2012 raktam volna inkább.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #198201   2013.10.10 22:42 GMT+1 óra  
Általában az RC, Preview, stb verziók nem frissíthetők a végleges verzióra. Ezzel a korlátozott idejű expressel csak arra akarnak szerintem rávenni, hogy majd tedd fel helyére a véglegest, ha kijön.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198197   2013.10.10 21:29 GMT+1 óra  
Registrálva van.De mégis azt írja,hogy le fog járni.Érdekes.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198176   2013.10.10 06:15 GMT+1 óra  
Szerintem csak regisztrálni kell... Mármint a vs-t is. Valahol a help -> register product környékén nézz szét, 13ban nem tudom hogy hívják.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #198174   2013.10.10 05:18 GMT+1 óra  
Üdv nektek.
Tudnátok magyarázatot adni erre:
A visual studio 2013 express RC verziót tettem fel a gépemre mert mondták,hogy unity-hez c# scripteket írjak vs ben ez serintem jó ötlet is volt mert a monodewelop időnként hülyén működött.

Az a problémám,hogy megnéztem a licensemet és azt írja,hogy 74 nap múlva le fog járni.
De egyébként van microsoft fiókom és be is vagyok jelentkezve egyből rá ha megynitom a vs-t.

A kérdés:
A vs13 express verziója nem ingyenes és nem is lesz az és ez miatt fog lejárni 74 nap múlva a licensem?

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #198027   2013.10.06 13:44 GMT+1 óra  
Köszi, közben megoldódott, kétszer szabadítottam fel ugyanazt memóriaterületet. Mindenesetre az továbbra is mindfuck, hogy pár próba erejéig miért működött VS-ből indítva... Mindegy. Igen nagy rá az esély, hogy én voltam a hülye és nem a gép

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #198026   2013.10.06 13:25 GMT+1 óra  
A vs-ben a projekthez lehet beállítani working directory-t. Lehet, hogy az volt valami jó értékre állítva. A program meg most nem talál valami file-t, és elszáll.

szerk.:
Az imént hallottam 2 windowsos debugger cuccról: appverif és pageheap. Érdemes lehet megnézni

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2013.10.06 13:32 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #198024   2013.10.06 12:09 GMT+1 óra  
Előjött most egy ilyen vicces hiba, hogy van egy programom ami Visual Studio-ból F5-tel indítva (debug és release módban egyaránt) hibátlanul működik, viszont csak úgy intézőből elindítva összecrasheli magát. A debug exe feldob egy assertion failed üzenetet, a release csak simán összeomlik. Valamilyen memóriával kapcsolatos hiba van, de amíg VS-ben jól működik, addig elég nehéz kideríteni a pontos okát...

dafuq


Na most már VS-ből indítva is összeomlik, ez már félsiker...

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #194832   2013.06.09 10:39 GMT+1 óra  
@Asylum: akkor jól gondoltam A szükséges libeket magam fordítom, szóval figyelek rá, hogy mindegyikben static CRT legyen.

@Pretender: nem DLL-ekről van szó, csakis static libekről

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #194829   2013.06.09 10:20 GMT+1 óra  
Ha arra gondolsz, hogy egy dll-ben lévő valamit fordításidőben hozzálinkelsz a kódhoz, akkor nem. Mert akkor csak egy olyan static lib készül, amiben kb. csak pointerek vannak, amik megmondják, hogy amikor majd betöltik a dll-t (vagy so-t, vagy ilyesmit), akkor hol találják az adott symbolt. Tudomásom szerint.
Unix környezetben nm parancs segítségével rá tudsz nézni, hogy milyen symbolok vannak benne. Illetve ldl is van még. Windows alatt is van valami megfelelője.

   
Asylum - Törzstag | 5512 hsz       Online status #194828   2013.06.09 10:20 GMT+1 óra  
Hogy tartalmazná, linker errorról még nem hallottál?
Abból viszont jöhetnek linkelési hibák ha az egyiknél a crt mondjuk dll-re van állitva a másik meg nem.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [14]