játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5512
FZoli:    4895
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2201
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #39886   2006.12.07 01:31 GMT+1 óra  
no csak hogy én is hozzászóljak.... mint korosodó, átlagéletkor felfele húzó ...

HR. Nem tudom mond e itt valakinek is valamit ez a szó. Pontosabban nem is az hogy tudja mit jenet (human resource), hanem hogy mi van mögötte. ( szerintem max a krosabbak - tisztelet a kivételnek, az mindig van). Ez egy igénytelen, hanyag hírdetés volt. Pont. Ebből következik az ami itt történt.
Kérek szépen mindenkit, hogy nézzen már szét különböző állásportálokon, és olvassa már el az ott megjelenő hírdetéseket. Figyeljen különösen a hírdetés formájáría, tartalmára, minőségére.
Ha sokáig keresgél, ilyen jellegű hírdetést max a fiziaki munka rovatban lát. Igenis! nem azért tanultam, dolgoztam, szenvedtem, küzdöttem hogy ilyen hangon beszéljenek velem.
Egy ilyen jellegű feladott álláshírdetéssel lenézik ajelentkezőt! Maniac-nak teljesen igaza van.
A szakmában és úgy egyébbként az élet más területein is (más jellegű munkahelyeken), aki meghunyászkodik azt eltapossák. Sz*rba sem veszik.
CyberCat itt rontotta el. Ha felad egy normálisabb hangvételű, informatívabb hírdetést senki sem ugrott volna neki. Senki. Hibázott. És mit lehet elvárni egy olyan megbízótol aki ha hibázik nem ismeri el??? Szerintem nem sokat.

Ennyi....
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39798   2006.12.06 08:34 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Én az állásinterjúmra egy alvás nélküli éjszaka után estem be, tegeztem mindenkit, és mégis kb fél óra után azt kérdezték tőlem, mikor tudok kezdeni

Persze, mert normalis esetben a skilljeid erdeklik oket, meg a hatarozottsagod, elszantsagod, rugalmassagod, Az, hogy mennyire vagy kreativ, csapatjatekos, etc. Nalunk is tegezodes van, mindig is az volt, meg a legnagyobb fonokokkel is, akiknek dr. van a neve elott.

Mikor kezdtem barmennyire nem akartam, kicsit valszeg latszott is rajtam, h parazok (johogy! eletem elso interjuja egy multinal), erre kozoltek, hogy eresszem mar el magam, mert rossz nezni, h feszult vagyok.

Ezek utan persze h meglepodom, mikor elojon valaki ezzel a "felsobbrendu vagyok", uramozos stilussal, foleg a GD iparagban es foleg fiatalok kozott...

Különben is, szemely szerint akkor se ot bantottam, hanem a kozosseget vedtem, mert emberek vagyunk, vagy mi a fene, nem pedig rabszolgak vagy nem tudom mik. Itt nincs kasztrendszer, mint Indiaban, szoval nem kellett volna letamadnia azt, aki esetleg egy kicsit tobb tiszteletet ker maganak es a forumozotarsaknak...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #39795   2006.12.06 08:13 GMT+1 óra  
Én az állásinterjúmra egy alvás nélküli éjszaka után estem be, tegeztem mindenkit, és mégis kb fél óra után azt kérdezték tőlem, mikor tudok kezdeni
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39793   2006.12.06 08:03 GMT+1 óra  
Pontosan a tapasztalat szülte komolyság mondatja ezeket velem. Mellesleg nekem sincs bajom veled (miert is lenne?), de kicsit felreertetted, amit blogomban irtam. Ott ugyanis az volt a lenyeg, hogy nincs kedvem elhuzni masik varosba, foleg nem Pestre, ami szurke es retkes. Pont az volt a lenyeg, hogy Szegeden nagyreszt kis cegek vannak, amiknel nem lennek hajlando dolgozni, na meg fizetni se tudnanak annyit, hogy itt hagyjam a mostani cegem. Mellesleg en se itt kezdtem, csak megdolgoztam erte, hogy itt lehessek. Voltam kis cegnel, kettonel is elotte es mondhatom, egy eletre boven eleg volt az ott tapasztalt kaosz.

Lehet, h gogosen hangzik, amit mondok, de ha egy napjabol kb. 16-17 orat folyamatosan munkaval es tanulassal tolt el, hogy jo legyen a szakmajaban, akkor asszem az az ember megerdemli, hogy valogasson az allasajanlatok kozott. A mostani cegemnel nem ritka az olyan ember, aki az eletet is annak szentelte, hogy jo legyen abban amit csinal. Mellesleg az, hogy "raszorulva" arra, h munkat keressek, tenyleg nem igaz ram, jelen pillanatban, viszont az igen, hogy folyamatosan nyitva tartom a szemem, s ha valaki olyat ajanl, ami sokkal, de sokkal jobb, mint a mostani helyem, akkor megyek. Ebbol kifolyolag folyamatosan munkat keresek, ha ugy tetszik.

"Ne vegyük már el másoktól a lehetőséget hogy a portál segítségével munkát találjanak."
Nem is szandekoztam, de ha valaki keptelen normalis hangnemben beszelni intelligens emberekkel, mert azt hiszi, hogy o itt az isten, rajta kivul meg mindenki kis taknyos, akkor az egy kicsit duhito.

"Félre ne érts nem azzal van bajom hogy feltettél egy kérdést, hanem azzal hogy minek kellett a többi amit írtál."
Azert, mert nem vagyok egy taknyos 10 eves. Kb. ezert. Annal tobbet tettem le az asztalra, mint hogy valami semmibol elokerult emberke rinyalasnak hivja azt, amit mondok, foleg, miutan losz**t se tud rolam. Szerintem vagyunk itt meg ezzel itt igy paran. Persze, ha a JF.Hu-t mindenaron meg akarjuk tartani gyerekportalnak, pont mikor vegre Kicsy es a tobbiek aldozatos munkajanak hala kezdene megkomolyodni, am legyen. Csak akkor nekem itt nincs helyem.

"Meghunyászkodnál és elfogadnád, hogy magázódó hangnemben kell beszélned a hirdetővel, meghunyászkodnál hogy felvegyenek és félre tennéd a gőgöt ami a biztos megélhetéssel jár."

...és úgy röhögnének ki minden állásinterjún, mint a szél. Jó dolog ez a meghunyászkodás dolog, ha irodai csicskát keresnek. Viccet félretéve, az embernek tudatában kell lenni azzal, h mennyi ér a munkaerőpiacon, s ezt megfelelő kiállással a leendő munkaadó tudtára is kell hozni. Tipikus rossz példa pl, mikor a "piszkos" anyagiakra kerül a dolog.: "Háát, nem is tudom, milyen fizetést gondoltam... Olyan átlagosat." Bumm, golyó a fejbe és süllyesztőbe az ilyennel...

Na mindegy, szerintem azert ertheto, amit irtam. Nem sertegetni akartam, de aki igy all a dolgokhoz, mint SzájberMacska, annak csicska kell, nem programozó...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #39789   2006.12.06 07:10 GMT+1 óra  
Ne haragudj,
de mondja ezt az, aki évek óta ugyanannál a cégnél dolgozik,
így igen régen lehetett rászorulva arra hogy munkát keressen.
Igen kevesen vannak azok akik bekerülnek ahhoz az 1-2 multihoz ami itthon képviselteti magát.
A többiek pedig beérik az ilyen "kis névtelen bt-kel", Ne vegyük már el másoktól a lehetőséget hogy a portál segítségével munkát találjanak.
Valóban igénytelenül reagált a hirdető, ami nem elfogadható,
de az ne kezdje már el elemezgetni a hirdetést akit nem is érdekel, és ne kezdje el cinkézni meg elemezgetni. Félre ne érts nem azzal van bajom hogy feltettél egy kérdést, hanem azzal hogy minek kellett a többi amit írtál.(ez nem csak neked szól)
Pontosan te írtad pár hete a blogodban, hogy nem tudnád mi lenne veled ha elküldenének attól a bizonyos vállalattól. Ezért megpróbálom ecsetelni neked... Meghunyászkodnál és elfogadnád, hogy magázódó hangnemben kell beszélned a hirdetővel, meghunyászkodnál hogy felvegyenek és félre tennéd a gőgöt ami a biztos megélhetéssel jár.

Ne érts félre, semmi bajom veled, de azt hiszem hogy egy korodbeli embertől bizonyos témákban elvárható lenne a tapasztalat szülte komolyság.

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39775   2006.12.06 05:41 GMT+1 óra  
1000%-ig egyetértek. Mellesleg nem tudom, ki emlékszik, de még V1-en volt egy arc, aki ugyanígy adta elő magát. Ott is beszóltam neki, hogy vegye már egy kicsit komolyabban a portált, mint kulturált emberek által látogatott szakmai oldalt, mire pár nap múlva beregelt egy ember ugyanattól a cégtől és elnézést kért az összes fórumozótól a "fiatal és túlbuzgó, ám kissé meggondolatlan kolléga" nevében is. Na itt is valami ilyesmit várnék el.

Más részről, amíg a közösség fejet hajt mindenki előtt, aki azt mondja, hogy "Hé! Én fizetek a játékírásért!", addig úgy fognak az közösségre gondolni, mint hülye wannabe-k gyűjteményére, akiknek minden jó és mindent lenyelnek, csak valaki elordítsa magát végre, hogy "pénz!". Márpedig egy ilyen hírnevű portált/fórumot/közösséget sohasem fognak komolyan venni... Már pedig pont arra törekszik itt mindenki, hogy komolyan vegyék, nem? Legalábbis a melóhoz ez kell.

Azt, aki pénzért mindent lenyel, felénk q...ának hívják. Ennél azért én többre tartom magam...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #39768   2006.12.06 03:17 GMT+1 óra  
Hmmm,

ja, a végére kissé eldurvult a topic...
Direkt visszaolvastam, és azt kell mondjam, az eleinte érdeklődő, és kicsit viccelődő hozzászólásokra CyberCat reagált aggresszívan és sértően, innen indult a lavina.

A hirdetés valóban hiányos volt, én voltam az első, aki megjegyeztem (szintén kissé viccelődve), bízván abban, hogy CyberCat veszi a lapot, és feltesz kicsit több infót, hogy a kínált munkája kicsit csábítóbb legyen, és ne egy hiányos tucathirdetés.

Úgy gondolom, neki ez neki is érdeke lett volna, de nagyon rosszul reagálta le, miközben sokakat ok nélkül megsértett.
Ennyi.

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #39763   2006.12.06 02:31 GMT+1 óra  
Hát nem tudom, de szerintem kicsit hm.. gyerekes dolog konkrét információ nélkül nekiállni prekoncepciókat gyártani egy szűkösen megfogalmazott álláshírdetés kapcsán, vagy éppen abból következtetést levonni, hogy mikor regisztrált vagy hány hozzászólása van eddig itt a usernek. Nyilván nem rendszeres olvasója vagy látogatója az oldalnak, de a profilból adódóan úgy gondolta (logikusan), hogy itt találhat embert a feladatra.

Ráadásul megírta ,hogy hogyan lehet további információkat szerezni (email-ben). Utána azt kezdtétek el ragozni, hogy milyen dolog már, hogy valaki magázó stílusban ír, és mindenki meg van lepődve, amikor kicsit keményebb hangnemben próbálja tudtotokra adni, hogy nem rátok kíváncsi.

(tovább nem magyarázom)
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39752   2006.12.06 01:46 GMT+1 óra  
Idézet
kiskami :

Azért itt látszik a társaság átlagéletkora...
(Mindegy, akinek a munka fontosabb volt, mint a fikázás, az lépett már - ahogy olvastam.)

21-22 év, kb... Mondjuk szerintem mi Orphyval, ferchild-el, Szekivel mindenképp felfele húzzuk.

Az emberünk beletrafált, mert szerintem a "fikázók" nagy része hivatásos... Egyébként, ha az isten se írt volna neki, én is azt mondanám a helyében, hogy "óóó, hát sorban állnak, választani se tudok"... Logikus próbálkozás a becsület megvédésére, ha már a szövegeivel lejáratja magát...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39751   2006.12.06 01:42 GMT+1 óra  
Kedves Szájbergyerek... izé, cica, vagy mi...

Jöjjön akkor egy közvetlen stílus tőlem is, ha már így "barátkozol". (Vagy diss, ha jobban tetszik...)

Örömmel jelenthetem be, hogy van állásom. Elég régóta, ráadásul nem is az első. Emellett jó is. Nem szándékozom elhagyni, főleg nem noname kis Bt-k kedvéért, akik normálisan hírdetni se tudnak. Szájmenésből nem lehet megélni, de bunkóságból, basáskodásból, ledorongolásból sem. Kivéve, ha azok közé tartozol, akik a hangzatos "IT consultant" cetlivel a mellükön passziánszoznak egész nap, amíg oda nem jön a főnök, hogy "Hé, Józsi! Nem tom mi az a háromdé engdzsin, de kéne írni egyet, nem?"

"Sok "rutinos" javaslatot is láttam megfogalmazni - valószínűleg azoktól származnak, akiknek nincs elég munkájuk ( ennek valószínűleg megint nyomós szakmai okai lehetnek ) - ráérve itt, feleslegesen csinálják a hangulatot. "

Ezeket gondolom véletlenül sem rám értetted. De ha igen, jól mellétrafáltál...

"Ez a világ még mindig arról szól, hogy aki fizet, az dönt. Akinek meg fizetnek, az pedig kérdez, kér, aztán végrehajt, pénzt zsebretesz és ennyi."

Ahogy előttem is mondták, a berögződött mechanizmusok embere vagy. A cégünk éjjel nappal azon pörög, hogy a munkatársaknak jó legyen. Ha ilyenek ülnének a menedzseri székekben, már rég felmondott volna mindenki. Egyre jobban az az érzésem, hogy a cég (?) ahol te passziánszozol nap, mint nap, nem igazán tudja, mi az a munkatársi elégedettség. Ezen kívül szerintem vegyetek fel egy PR-ost, aki majd bocsánatot kér helyetted a fórumozóktól, mert neked nagyon nem megy ez a dolog...

"S nektek, akik arra sem vettétek a fáradtságot, hogy egy e-mailt megírjatok, további jó kesergést és képzelgést - álommunkákról.. "

Mint már mondtam, nem igazán érdekel, mit ajánlotok. Fizetni úgy se tudnátok annyit, hogy érdekeljen. Az viszont felhúz, ha megjátszod, mekkora istencsászár vagy itt, aki bármilyen ordenáré stílusban leanyázhatja egy kreatív közösség tagjait.

Figyelmedet megköszönve, of korsz...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #39744   2006.12.05 23:40 GMT+1 óra  

Azért itt látszik a társaság átlagéletkora...
(Mindegy, akinek a munka fontosabb volt, mint a fikázás, az lépett már - ahogy olvastam.)
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #39740   2006.12.05 21:07 GMT+1 óra  
Én is megígértem FZolinak h nem csinálok vitát
Így hát részemről téma szintén lezárva
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39728   2006.12.05 14:14 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Csaba42:

tetszik a felfogásod.
Ha így állsz hozzá a dolgokhoz, hidd el, el fogsz tudni helyezkedni programmerként. Méghozzá viszonylag könnyen.

Lehet, hogy nem rögtön a jf-iparban (a legtöbb helyen min 2 év gyakorlat elvárás), de később még lehet váltani.

Üdv,
egy hivatásos programmer


Köszi a bíztatást Orphy, jólesett egy tapasztaltabb programozótól hallani mindezt. Végülis ha jobban belegondolok, nekem a nem-játékfejlesztő programozási állás is sokkal jobb, mint bármi más. A játék csak hab a tortán . Még rengeteg dolgom van hátra, mielőtt állás után néznék, de mivel egyszerűen (bármit) szeretek programozni, így a lelkesedésem töretlen!

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #39726   2006.12.05 13:32 GMT+1 óra  
Csaba42:

tetszik a felfogásod.
Ha így állsz hozzá a dolgokhoz, hidd el, el fogsz tudni helyezkedni programmerként. Méghozzá viszonylag könnyen.

Lehet, hogy nem rögtön a jf-iparban (a legtöbb helyen min 2 év gyakorlat elvárás), de később még lehet váltani.

Üdv,
egy hivatásos programmer
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39722   2006.12.05 13:21 GMT+1 óra  
És akkor ha még tanuló vagyok, nincs "élő", csak "elméleti" tapasztalatom a munkával kapcsolatban? Máris alábbvaló vagyok? Azt hiszem, senki sem úgy született, hogy egyből elérte a megélhetés magaiskolájának legfelsőbb szintjét! Majd nekem is eljő az idő, amikor munkára kell jelentkezni, én türelmesen kivárom, s addig fejlesztgetem magam programozás-technikailag. Nem hiszem, hogy ezen öszse kéne vesznünk. És mi van, ha egyelőre nem bízok magamban, illetve a tudásomban? Talán azért, mert semmi tapasztalatom sincs. Csalódást meg nem szeretnék okozni snekinek. De egyszer eljön az idő, amikor én is résztveszek egy GP fejlesztésében (hisz valahol el kell kezdeni), s talán pont az fogja elindítani a lavinát "munkaügyben". De za is lehet, hogy aprogramozés hobby marad, s sajnos más munkám lesz . Egy dolog ábrándozni, s más dolog a valóság. De ez nálam még a jövő zenéje! Részemről a vita lezárva.

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #39717   2006.12.05 12:49 GMT+1 óra  
Szia CyberCica

Látom te a berögződött mechanizmusok embere vagy. Hirdetést felad, valaki valamit kérdez, megsérteni a fórumozókat, lekicsinylően beszélni velük...
Lehet hogy neked a főnök parancsol, dolgozó végrehajt, pénzt zsebretesz dolog az álommeló, de itt sokan kreatív munkát szeretnének végezni, és a csapat nagy részének a tehetsége is meg van hozzá. Csak a magadfajta, magukat felsőbbrendűnek képzelők veszik el a kedvüket...

A helyedben elgondolkoznék az életfelfogásomon...
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
CyberCat - Tag | 4 hsz       Online status #39705   2006.12.05 11:16 GMT+1 óra  
Nah...

"Tanulva" a sok mélyértelmű hozzászólásból :

Sziasztok lányok ! ))

( Remélem elég közvetlen voltam ) ....

Örömmel jelenthetem be, hogy amíg sokan magukat földhözverős hisztiben törtek ki a munkahirdetés láttán, néhányaknak az az aprócska tény is megfordult a fejében, hogy szájmenésből nem lehet megélni. Eljutott a tudatukig, hogy a :
"E-mail - kérdez - választ kap - dönt" mechanizmus anyagilag jobban hoz, mint a sírós nyafika.
Sok "rutinos" javaslatot is láttam megfogalmazni - valószínűleg azoktól származnak, akiknek nincs elég munkájuk ( ennek valószínűleg megint nyomós szakmai okai lehetnek ) - ráérve itt, feleslegesen csinálják a hangulatot.
Ha egy javaslatot én is tehetek felétek, illetve az érintettek felé:
Ez a világ még mindig arról szól, hogy aki fizet, az dönt. Akinek meg fizetnek, az pedig kérdez, kér, aztán végrehajt, pénzt zsebretesz és ennyi.
Sokaknak valószínűleg még ezt fájdalmasan kell megtanulniuk. De sebaj. Akiket kerestünk, már megvannak. Velük majd - azt hiszem érthető módon - tegeződni fogunk.. )
S nektek, akik arra sem vettétek a fáradtságot, hogy egy e-mailt megírjatok, további jó kesergést és képzelgést - álommunkákról..

Figyelmeteket megköszönve...

Ezt a hozzászólást CyberCat módosította (2006.12.05 11:30 GMT+1 óra, ---)

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39508   2006.12.03 10:05 GMT+1 óra  
Idézet
warlock :
[...]Az ok amiért végülis hozzászóltam a témához, viszont sokkal inkább az, hogy PRÓBÁLJUK meg nem felvenni azt a prog.hu -ról származó stílust, hogyha valaki munkát ajánl annak egyből a torkának ugrunk!


Ne is mond, elegem van azokból az arcokból egy életre. Nem elég, hogy mindenkit leugatnak, mint a legszemetebb weboldalon, hanem még a teljesen kezdő, tejfeles szájú emberek lelkesedését is a földbe döngölik.

Idézet
warlock :
Biztos sokakat megsértettem,
de én már csak felszoktam néha vállalni a véleményem.


Én is talán az előző hszemmel, de le van sajnálva. Én nekem az sziklaerős elvem, és semmi sem tud tőle eltántorítani. Aki pedig fájlalja, hogy megadom neki a tiszteletet... hááát, nem tudom. az viszont biztos, hogy bárkivel találkoznék élőben innen a JF.HUról, nem magáznám, mivel úgy gondolom, eléggé ismerem már őt, hogy közvetlen legyek vele (ráadásul sztem a társaság 90-99%a velem egykorú, vagy fiatalabb), és ne sértsem meg. Távol áll tőlem, hogy bárkit is megsértsek, mert itt tapasztaltam a legbarátságosabb, empatikus magartatási viselkedést. És hiába többszáz éves a prog.hu, ha 1) ritkán frissül, 2) tele van bunkó emberrel. Így ha valakit megsértettem ezen, vagy előző hszemmel, nagyon sajnálom, de úgy gondolom, nekem is lehet magánvéleményem, amit saját magam formálok évről évre (magyarán némely esetben meg lehet győzni).

Idézet
gaborlabor :
én szerintem meg nem a magázáson van a hangsúly. nézd meg az összképet. semmitmondó hirdetés, aztán meg a fórumtagok minősítése. a stílus számít.
és most csodálkozik, hogy nem állunk sorban? remélem nem.


Én nem kimondottan arra az omniózus hszre gondoltam! Magáról a tiszteletadásról, és a magázásról beszéltem. Ezekből csak az utóbbi található meg abban a hszben. Én arra kérek egy modit, hogy zárja le szépen ezt a témát, mert semmi értelme. Osztom más véleményét abban, hogy igencsak szegényes hirdetés ez, és a játékfejlesztés az én szemszögemből nézve nem valami lightos meló. Nagyfokú figyelem, tervezés, átgondolás övezi, ha sikerrel akarjuk koronázni munkánk vérrel s verejtékkel kiszenvedett gyümölcsét. Szvsz, de hangsúlyozottan.

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #39438   2006.12.02 14:28 GMT+1 óra  
Így igaz...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #39430   2006.12.02 14:01 GMT+1 óra  
warlock: neked is igazat adok, a prog.hu-val kapcsolatban is, és hozzátenném, hogy bennem semmi ellenszenvet nem váltott ki az első hsz-ével (max csak furcsának tűnt itt olvasni), viszont a 2. és 3. hsz-ével sokak ellenszenvét kivívta, és ezek után szóltam hozzá én is.
nem azzal van a baj, hogy munkát ajánl, meg nem is a magázással, de legalább egy listát készíthetne, rajta az elvárásokkal, és hogy mégis milyen jellegű cégről/csapatról van szó, etc. Feltéve, ha komolyan gondolja az egészet. Szerintem a legtöbben nem kezdenének emaileket irogatni meg érdeklődni egy olyan valami (mert azért a "3D grafikus motor" elég tág témakör) iránt, amiről azt sem tudjuk, hogy mi az.

   
warlock - Törzstag | 704 hsz       Online status #39427   2006.12.02 13:37 GMT+1 óra  
Nah tisztelt elvtársak, gondoltam én is megosztom önökkel a véleményem.

Szóval, szerintem nem lenne probléma, hogy magázó stílusban írta meg a hirdetését. Tetszik nem tetszik egy olyan világban élünk, ahol nem csak programozók élnek, és igen, előfordul, hogy egy cég tulajdonosa vagy a befektetője nem programozó. Márpedig ezek az emberek ragaszkodnak a maguk stílusához. Az ok amiért végülis hozzászóltam a témához, viszont sokkal inkább az, hogy PRÓBÁLJUK meg nem felvenni azt a prog.hu -ról származó stílust, hogyha valaki munkát ajánl annak egyből a torkának ugrunk!
Nem tudom ki hogy van vele, de a többség nem válogathatja meg Magyarországon, hogy kinek dolgozik, a portál pedig nem kergethet el mindenkit aki esetleg nem a legjobban sikerült hirdetéssel próbálkozik. Véleményem szerint az ilyen és ehhez hasonló esetekben a moderátoroknak kötelessége lenne élen járni vmilyen „rend és kultúra” fenntartásában(az adott topicra értendő), hogy ezzel segítsék a szakmában valóban dolgozni vágyó portál lakókat.
Azért hozzá tenném hogy, a szakmában saját tapasztalatom szerint is elég laza a stílus, hiszen még nekem is sikerült farmerben és rövid ujjúban felvételizi egy céghez, de igen fura érzés volt egy öltönyös emberrel ilyen formában beszélgetni...
VISZONT
A hirdető részéről elfogadhatatlan stílust ütött meg a második hozzászólásában, amiért minimum elnézést kérhetne.(ha már valóban a magázó udvarias formát részesíti előnyben)

Biztos sokakat megsértettem,
de én már csak felszoktam néha vállalni a véleményem.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #39420   2006.12.02 12:58 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Honnan tudjátok, hogy nem pl a DR egyik emberével társalgunk?szerintem sejtjük a színvonalból, meg a hozzáállásból.
álommunka...

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #39418   2006.12.02 12:48 GMT+1 óra  
szerintem ők nem adnak fel igéntelen hírdetést. ártana az imidzsnek
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #39417   2006.12.02 12:44 GMT+1 óra  
Hmmm....

Honnan tudjátok, hogy nem pl a DR egyik emberével társalgunk?
Talán a freemail-es cím a gyanús?

Aztán ki tudja, lehet, éppen az álommunkát szalasztjuk el...
Engem speciel adott estben lehet, h érdekelt volna, de a meló, a fősuli, és a saját GP-m motorjának a fejlesztése mellett nem vállalom be még ezt is...

Szerk:
Arra azért kíváncsi lennék, vajon CyberCat barátunk tisztában van-e azzal, mennyi idő, és mekkora költség egy komolyabb motort lefejleszteni...
Igaz, a hirdetésből az sem derült ki, mennyire kell komoly motor.
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #39416   2006.12.02 12:41 GMT+1 óra  
hírdet a prog.hu-n is
http://www.prog.hu/tarsalgo/57785-1/3D+grafikus+motor.html
magáért beszél
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #39415   2006.12.02 12:36 GMT+1 óra  
én szerintem meg nem a magázáson van a hangsúly. nézd meg az összképet. semmitmondó hirdetés, aztán meg a fórumtagok minősítése. a stílus számít.
és most csodálkozik, hogy nem állunk sorban? remélem nem.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #39413   2006.12.02 12:18 GMT+1 óra  
Idézet
monostoria :
MaNiAcnak fullra igaza van. Egy játékfejlesztő csapatban nem létezik hogy mindenki magázzon mindenkit Ott pont az "olajozott gépezet" működés a lényeg.
Én ismerem a Red Rocket Factory vezetőjét, szabályosan kiakad ha valaki magázza. Amit én meg is értek, teljesen személytelen


Szerintem meg az idegen emberek magázása a tiszteletadás egyik formája, de ez tényleg csak az én, Magyarországon semmitmondó magánvéleményem. Üdv: egy a japán kultúráért rajongó embör

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #39397   2006.12.02 10:54 GMT+1 óra  
MaNiAcnak fullra igaza van. Egy játékfejlesztő csapatban nem létezik hogy mindenki magázzon mindenkit Ott pont az "olajozott gépezet" működés a lényeg.
Én ismerem a Red Rocket Factory vezetőjét, szabályosan kiakad ha valaki magázza. Amit én meg is értek, teljesen személytelen
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #39383   2006.12.02 05:13 GMT+1 óra  
ingyenes motor pl az Ogre. Ha pályákat és egyéb modelleket akarsz összedobni, ahhoz meg modellező program kell. Abból is van ingyenes, pl Blender. Google segítségével pedig mindegyikhez találhatsz tömérdek leírást, segítséget, stb.

   
barcafiu - Tag | 128 hsz       Online status #39380   2006.12.02 05:08 GMT+1 óra  
Helló!
Nem tud nekem valaki egy ingyenes motort ajánlani?
Vagy valami cuccot amivel pályákat embereket netán fegyvereket lehetne összedöbni?
Lehetőleg ingyenes.Vagy legalább trial
gra-fika
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #39376   2006.12.02 04:21 GMT+1 óra  
MaNiAc megmondta a frankót, megint.
Azt hiszem, egyetértünk vele. Talán a címzett is elolvassa majd.

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39371   2006.12.02 04:05 GMT+1 óra  
Tisztelt CyberCat úr!

Köszönettel vesszük, hogy a magának emelt olimposzi magasságokból vette a fáradtságot, s hosszú, ám de nem túl dícséretes hozzászólásában a közösséget informálni próbálta, még ha próbálkozását - sajnos - kudarc is követte.

Legmélyebb sajnálatomra azonban, mivel hírdetése információtartalma minimális volt, nem sikerült felkeltenie az érdeklődésem. Bátorkodom tanácsot adni továbbá a "Hogyan keressünk fiatal fejlesztő kollégákat?" témában önnek, s őszintén remélem, nem veszi ezt zokon.

Számos hazai cég próbálkozik több-kevesebb sikerrel, nem egy közülük szintén próbálkozott már azzal, hogy itt találjon fejlesztőket a projectjéhez. A közösség eléggé nyitott és barátságos ahhoz, hogy minden újonnan regisztrált tagot szívesen fogadjon, akkor is, ha csak egy hírdetés erejéig használja ki az oldal lehetőséget. Nem ön az első, aki ezzel a stílussal felkeresi ezt a helyet, habár számomra továbbá érthetetlen marad, mikor fog a köztudatba bevonulni a dolog, hogy azok a fejlesztők, akik kis hazánkban játékfejlesztésre adják a fejüket, nagyrészt a harminc, de nem ritkán a húsz év alatti korosztályból kerülnek ki. Az ő esetükben a barátságos "Sziasztok!" megszólítás és a közvetlenebb modor sokkal célravezetőbb lehet, mint az üzleti életben bejáratott, formális, ám ugyanakkor személytelen kommunikáció.

A gyorsabb és eredményesebb keresés érdekében nem árthat még egy kis türelem, valamint ajánlott a válaszokból a szarkasztikus, adott környezetben akár sértő jellegű jelzőket (pl. kreatív, intelligens, érdektelen) elhagyni, mert az csak a közösség ellenszenvének gyors kiváltásához vezet, pozitív eredményhez aligha.

Az álláshírdetés információtartalmára vonatkozó kérdéseket továbbá, ha kérhetem, ne vegye sértésnek, hiszen, lássuk be, a kérdések nem voltak sem sértőek, sem pedig alaptalanok.
Végezetül még egy kis segítség: a hazai, Digital Reality nevű csapat oldalán, a Karrier menüpont alatt számos példát talál hasonló jellegű álláshírdetések feladásához.

Sok sikert és eredményes munkát kíván önnek és csapatának,

Az egyik "kreatív és intelligens" fórumozó.
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39369   2006.12.02 03:43 GMT+1 óra  
A vicces, hogy a mienk qrva nagy cég, magyaroszágon vagyunk kb. 700-an, de még a rohadt nagy rangban csücsülő osztrák főnökeinket se magázzuk.

Az meg a másik, hogy mehetnének akár a gamedev.net-re is, ott se találnának olyat, aki egyből uramozni fog, főleg egy információktól nem éppen hemzsegő, hevenyészett hírdetés láttán...

Ha feltételeket nem szabnak, gondolom kis cégről van szó és az indította el az egészet, hogy a főnök reggel felébredt, s eszébe jutott egy szó: "engine". Fogmosás közben már az is eszébe jutott, hogy az állítólag mostanság "3D". Többet persze még a reggeli kávé mellett se tudott kitalálni...

A lényeg, hogy a hírdetés nem túl meggyőző...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #39367   2006.12.02 02:45 GMT+1 óra  
Ilyen rideg felhívás után szerintem mindeki kedvet érez egy csapathoz csatlakozáshoz. Elképzelem ahogy beül a "3D engine" író az irodába és elkezdi írni a cuccot java/c#/delphi/c++/modula/assembly vagy fene tudja miben és pár hét múlva neki szegezik a kérdést. Elkészült uram a feladattal?
Egy játékfejlesztő csapat feeling-et valahogy nem így képzelek el...
Szerk.: Azért pontos paraméterek nélkül tényleg igen nehéz a dolog. Egy egyszerű .3ds beolvasótól komplett engine-ig igen széles lehet a spektrum. Ha úgy tetszik mindeki tud engine-t írni a maga módján. Van aki ír egy .x beolvasót rárak pár maszat textúrát a modellre és már azt hiszi írt egy cell shading-et emuláló "engine"-t.

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #39262   2006.12.01 10:51 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
egyedi style az biztos
nem tudom, mit várnak egyesek egy JF fórumtól. azt hiszik, hogy itt mindenki magázni fog mindenkit, és a fórum tömve lesz a hivatalos megfogalmazású postoktól?
na mind1, inkább nem offolok.


Az biztos hogy a jf.hu az nem egy hivatalos nyelvezetű oldal... el sem tudnék képzelni egy olyat
Na de off off
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #39260   2006.12.01 10:46 GMT+1 óra  
egyedi style az biztos
nem tudom, mit várnak egyesek egy JF fórumtól. azt hiszik, hogy itt mindenki magázni fog mindenkit, és a fórum tömve lesz a hivatalos megfogalmazású postoktól?
na mind1, inkább nem offolok.

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #39250   2006.12.01 10:29 GMT+1 óra  
Idézet
CyberCat :
Kiindulva az alább megtalálható "kreatív és intelligens" hozzászólásokból...


Köszönjük a dicséretet
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
CyberCat - Tag | 4 hsz       Online status #39249   2006.12.01 10:27 GMT+1 óra  
Tisztelt Fórumlátogatók!

Kiindulva az alább megtalálható "kreatív és intelligens" hozzászólásokból az eredeti felhívást az alábbi információkkal egészítem ki.
A grafikus motor elkészítésének technikai peremfeltételeit szándékosan nem határoztuk meg. Abban az esetben, ha valaki hasonló jellegű munkareferenciákkal bír (fejlesztői környezettől függetlenül) és a meghirdetett munka érdekli, kérjük a már megadott email címen szíveskedjen szándékát jelezni.
Minden egyéb, a fórumon elhelyezett érdektelen hozzászólást nem tekintünk kapcsolatteremtés tárgyának.
Figyelmüket köszönöm!

   
CyberCat - Tag | 4 hsz       Online status #39247   2006.12.01 09:59 GMT+1 óra  
A részletekről a megadott email címen érdeklődhet az, akit komolyan érdekel a munka.

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #39178   2006.12.01 03:18 GMT+1 óra  
De jó hogy semmi konkrétumot nem közölt az emberke
Bár nekem mindegy mennyit fizet nem vok egy programozó típus
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
rodgo - Tag | 40 hsz       Online status #39175   2006.12.01 02:54 GMT+1 óra  
A Billis fiú is így kezdte. ( 40$ )
LR
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #39025   2006.11.30 10:28 GMT+1 óra  
"Szerződéssel, fizetés után elbirtokolt tulajdonjoggal."

Pfff... ezt csak most vettem eszre. Szoval olcsoert megirni a motort, aztan ennyi, vege szamodra. A royaltybol, etc. befolyt penzrol meg lemaradsz...

(Mar ha a szerzodest ugy erti, hogy megbizas es nem munkaszerzodes Az utobbi csabito lehet, az elobbi nem...)
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
szeki - Moderátor | 2440 hsz       Online status #39005   2006.11.30 09:57 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
Szerintetek fog válaszolni? Segítségnek az infójából : Registration Date 2006.11.27 21:46 GMT+01 óra...Sztem azóta sem járt erre...


ja meg 1 hsz
szal beposztolt és annyi.
dont make money using warezed software !!!
mess with the best, die like the rest !
szeki ● SilentVertigo Team
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #38987   2006.11.30 08:52 GMT+1 óra  
Nekem mindegy, úgy se tudna annyit fizetni, h otthagyjam a mostani cégem
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #38985   2006.11.30 08:50 GMT+1 óra  
Szerintetek fog válaszolni? Segítségnek az infójából : Registration Date 2006.11.27 21:46 GMT+01 óra...Sztem azóta sem járt erre...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #38982   2006.11.30 08:48 GMT+1 óra  
Valamint: mik az elvárások? És a pénz az biztos, v az eladott termékek után jár az osztozás?
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #38981   2006.11.30 08:47 GMT+1 óra  
És C++ nyelven, ugye?
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #38951   2006.11.30 06:07 GMT+1 óra  
OpenGL vagy DX alapú motorról lenne szó?
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #38935   2006.11.30 03:22 GMT+1 óra  
Hmmm

Ez vajon senkit nem érdekel, senki nem ért hozzá, vagy mindenki mail-t ír?
Mindenesetre kicsit szűkös a megfogalmazás...
   
CyberCat - Tag | 4 hsz       Online status #38818   2006.11.29 10:36 GMT+1 óra  
3D grafikus motor elkészítéséhez keresek hozzáértőt (nem game része).
Jelentkezni: E -mailben. Fizetés az előre megállapodottak szerint.
Szerződéssel, fizetés után elbirtokolt tulajdonjoggal.
Cím: alphatango@freemail.hu