játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5470
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2193
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] > 10 < [15] [20] [21]
Asylum - Törzstag | 5470 hsz       Online status #111697   2009.06.01 13:39 GMT+1 óra  
mit értettem meg? mikor?
majd ha a következö call of dutyt game makerben csinálgatják akkor fogom megérteni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #111696   2009.06.01 13:37 GMT+1 óra  
Adacs:
Hjaj, fölösleges, ezeknek az Asylum szintű embereknek már vagy 5x elmondták ugyanezeket, látszólag meg is értik, de úgy néz ki, egy hónapnál tovább képtelenek emlékezni rá.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #111695   2009.06.01 13:36 GMT+1 óra  
Kössz !!!
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #111694   2009.06.01 13:35 GMT+1 óra  
Idézet
hcs89 :
Akkor majd valaki csinál egy jó játékot, te meg fejlesztesz egy nem olyan jót, és kész ...
Nem ez a lényeg.



Ott a pont.

Asszem ezt is linkeltem már:
100 Game Maker Games in 10 Minutes

Idézet
screat :
Talán az, hogy nagyon lassú, tele van buggal, és nem, nem lehet benne normális játékot készíteni (értsd ezalatt legalább a quake3 szintet)



- maximum arról nyilatkozhatsz hogy te nem tudsz benne normális játékot csinálni, másnak megy.
- a quake3 nemtudom milyen szempontból van bármilyen viszonyban is egy jó játék által elérendő szinttel, de ez szintén valami egyéni preferencia lehet.


Megjegyzésként, kezdem egyre inkább elveszteni a türelmem a folyamatos trollkodással szemben. Nem lehetne hogy mindenki beveszi a bogyóit és pozitív hozzáállással fog neki a játékfejlesztésnek és a hozzá kapcsolódó fórumozásnak? Gondoljátok át egy kicsit.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #111693   2009.06.01 13:30 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
Big Lou
meg most nem értem hogy mi a baja az embereknek gm el.

Talán az, hogy nagyon lassú, tele van buggal, és nem, nem lehet benne normális játékot készíteni (értsd ezalatt legalább a quake3 szintet)
Ha valaki összerak nekem gm-ben egy quake3-mat, akkor az kap egy csokit

szerk.:
Egyetértek, nem lehet a gm-et összehasonlítani egyik másik programnyelvvel sem. A gm szerintem.... najó, inkább nem is mondom



Aranyosak vagytok

Megint előjön az hogy Quake 3 alatt nincs játék? Meghogy amihez nem kell félmilliós gép hogy maxon fusson az igazából csak játékszerű program?

A GM meg nem 3D-re készült, ezt az programozója is elmondta, csak azért tette bele hogy aki akarja az ebbe is belenézhessen. Köztudottan lassú, és nem vitte tulzásba Mark az optimalizálását. Szerintem a GM nagyon jó eszköz hogy belekezd a játékkészítésbe, rákényszerít arra hogy megtanuld hogyan is épülnek fel a dolgok egy játékban, és mindezt úgy hogy látható eredményed van.

Ha valakinek mutatnál egy C++, és megmondanád hogy sok tanulással és szöveges programok után egy ilyen és ilyen játékba belekezdhetsz egy év után. Vagy hogy itt a GM és két év mulva jókat fogsz csinálni, de közben is látványos eredményeket fogsz elérni. Sokkal bíztatóbb (szerintem) a második lehetőség.

Nem tudom hányan követték nyomon a tehetségesebb GM-eseket, de jónéhányan áttértek valami másik nyelvre.

Screat neked meg csak azt mondom hogy valaki a banán szárával ki tud nyitni egy 200$-os lakatot, viszont van egy tippem hogy te egy 1000$-os álkulcskészlettel sem tudnál egy 150 forintosat. Az eszköz mellékes az azt használó személyhez képest

És a "nem lehet benne normális játékot készíteni", menj fel a yoyogames.com-ra és számold össze hogy hányan csinálnak nállad jobb játékokat,
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Asylum - Törzstag | 5470 hsz       Online status #111692   2009.06.01 13:28 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Igaz, van két kategória, csak az a baj, hogy aki hasonlítgat, egyiket sem űzi



És télleg nem, gm el azé nem mert snassz, a másikat meg azé nem mert egyrészt nincs grafikus (hiába ajánlgatom h programozok), másrészt egy csomo idöt elvesz.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5470 hsz       Online status #111691   2009.06.01 13:24 GMT+1 óra  
Idézet
Archenemy :
Na, szerencse, hogy itt van Asylum-Besenyőpistabácsi, aki megmondja, mi hülyeség, mi nem az :p
http://www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM

Csak ő nem humorista, ő komolyan gondolja :p



szegény ember ennyire képes csak humor cimen
de azért szép próba volt

csak neked: http://www.youtube.com/watch?v=e1dvSlvZLG8

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2009.06.01 13:33 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #111690   2009.06.01 13:02 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
van a játékfejlesztés és van a játékcsinálgatás



Akkor majd valaki csinál egy jó játékot, te meg fejlesztesz egy nem olyan jót, és kész ...
Nem ez a lényeg.
   
ginco - Tag | 107 hsz       Online status #111689   2009.06.01 12:59 GMT+1 óra  
Most nem idézgetek senkitől, de úgy tünik megint jön fel a gm kontra c++ meg miegymás vita. Lehet, hogy Quake3-at nem rak össze senki gm-ben, de összerakták pl. a Bumps-ot, lehet megnézni, fenn van a több online kiadó oldalán (mint pl. a Reflexive). Ők nem azon vitázgattak, hogy az a Game Maker mennyire rossz , meg csak a gyerekek használják. Nem, ők pénzt keresnek vele! A játékosokat meg végképp nem érdekli, hogy a játékot Game Makerrel "csinálgatták", vagy akármi mással.
“Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.”
(Albert Einstein)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #111688   2009.06.01 12:58 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
már maga a felvetés is nevetséges, hogy a gm-et egy programnyelvhez hasonlitsuk (persze most fog jönni az, hogy "dehááá' vanbenneizééééscriptnyeeeelv" aha és használod is? "háá öö neeeem..." ennyi).

van a játékfejlesztés és van a játékcsinálgatás



Igaz, van két kategória, csak az a baj, hogy aki hasonlítgat, egyiket sem űzi
raytraceisten és übermedic
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #111687   2009.06.01 12:57 GMT+1 óra  
Na, szerencse, hogy itt van Asylum-Besenyőpistabácsi, aki megmondja, mi hülyeség, mi nem az :p
http://www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM

Csak ő nem humorista, ő komolyan gondolja :p
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Asylum - Törzstag | 5470 hsz       Online status #111685   2009.06.01 12:41 GMT+1 óra  
már maga a felvetés is nevetséges, hogy a gm-et egy programnyelvhez hasonlitsuk (persze most fog jönni az, hogy "dehááá' vanbenneizééééscriptnyeeeelv" aha és használod is? "háá öö neeeem..." ennyi).

van a játékfejlesztés és van a játékcsinálgatás
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #111684   2009.06.01 12:40 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
Big Lou
meg most nem értem hogy mi a baja az embereknek gm el.

Talán az, hogy nagyon lassú, tele van buggal, és nem, nem lehet benne normális játékot készíteni (értsd ezalatt legalább a quake3 szintet)
Ha valaki összerak nekem gm-ben egy quake3-mat, akkor az kap egy csokit

szerk.:
Egyetértek, nem lehet a gm-et összehasonlítani egyik másik programnyelvvel sem. A gm szerintem.... najó, inkább nem is mondom



Mert te minimum Quake 3 szintű játékokat szoktál csinálni (beleértve a játékélményt is), ráadásul még egy bug sincs benne, mi?

Noha nem Quake 3 szintű 3D-s játék készítésére van kitalálva(hanem 2D-re sokkal inkább) az, hogy nem lehet benne normális játékot csinálni, az egyértelműen nem igaz.
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #111680   2009.06.01 12:27 GMT+1 óra  
Big Lou
meg most nem értem hogy mi a baja az embereknek gm el.

Talán az, hogy nagyon lassú, tele van buggal, és nem, nem lehet benne normális játékot készíteni (értsd ezalatt legalább a quake3 szintet)
Ha valaki összerak nekem gm-ben egy quake3-mat, akkor az kap egy csokit

szerk.:
Egyetértek, nem lehet a gm-et összehasonlítani egyik másik programnyelvvel sem. A gm szerintem.... najó, inkább nem is mondom
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111675   2009.06.01 11:44 GMT+1 óra  
Idézet
mark576 :
Idézet
Bacce :
mark576: Ne kezdjük újra a gm kontra c vitát, játék szórakoztató mivoltja szempontjából lehet hogy az előbbi is megemlíthető, de technikailag semmiképpen nem lehet egy lapon venni a kettőt.
Szerk: a "bénáskodását" meg szívesen összevetném a te munkáiddal hogy tudjam mire ez a nagy kioktatás.


Csak arra akartam utalni, hogy nem kell itt felsőbbrendűsködni, csak mert C++ ben programozik valaki. Tudásilag teljesen mindegy, mert a szoftverfejlesztés nem a szintaxison múlik elsősorban. Az adott nyelv köré épülő API-k és a futtató rendszer sokat tudnak segíteni, de ez még nem mentesít semmi alól, ahhoz is érteni kell.
A munkáimat nem mutathatom, mivel titoktartásit írtam alá a cégnél, ezeket nem lehet csak úgy mutogatni mindenütt. Majd lesz játék is azt majd látod. Egyelőre legyen elég annyi, hogy a for ciklus és a static tárolási osztály szintjét már utolértem. Itt le is zártam ezt a "vitát". sok sikert a GML-el, vagy C++ al, vagy assembly-vel, vagy akármivel.


Szerintem gm be is nagyonjó játékot lehet készíteni meg minden másba.....
de ha normálisan kezelné a 3d akkor ojan szinten lenne mint az összes többi....
meg most nem értem hogy mi a baja az embereknek gm el.
szerk.: Nem mindegy hogy melyik program tud többet?
az a lényeg hogy lehet szórakoztató játékot írni mindegyik be és kész.....
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #111627   2009.05.31 09:54 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
mark576: Ne kezdjük újra a gm kontra c vitát, játék szórakoztató mivoltja szempontjából lehet hogy az előbbi is megemlíthető, de technikailag semmiképpen nem lehet egy lapon venni a kettőt.
Szerk: a "bénáskodását" meg szívesen összevetném a te munkáiddal hogy tudjam mire ez a nagy kioktatás.


Csak arra akartam utalni, hogy nem kell itt felsőbbrendűsködni, csak mert C++ ben programozik valaki. Tudásilag teljesen mindegy, mert a szoftverfejlesztés nem a szintaxison múlik elsősorban. Az adott nyelv köré épülő API-k és a futtató rendszer sokat tudnak segíteni, de ez még nem mentesít semmi alól, ahhoz is érteni kell.
A munkáimat nem mutathatom, mivel titoktartásit írtam alá a cégnél, ezeket nem lehet csak úgy mutogatni mindenütt. Majd lesz játék is azt majd látod. Egyelőre legyen elég annyi, hogy a for ciklus és a static tárolási osztály szintjét már utolértem. Itt le is zártam ezt a "vitát". sok sikert a GML-el, vagy C++ al, vagy assembly-vel, vagy akármivel.
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111622   2009.05.31 08:30 GMT+1 óra  
Egyébként a mostani menüm szerintem nagyot durran majd mert "szerintem" faszalett nagyon!
Az eddigi probléma felét már megoldottam de újabban a hangot nem akarja lejátszani pedig az előzőbe is úgy csináltam...
szerk.:Lehet hogy nem lesz a menübe zene....
Remélem meg tudom oldani a problémát......

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.31 08:44 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #111621   2009.05.31 08:05 GMT+1 óra  
Idézet
Big Lou :
Köszönöm srácok!
Őszintén szólva tényleg meg kéne tanulnom a kódolást akármiről legyen szó.....
Próbálok egyre többet és többet elérni és folyamatosan fejleszteni az eddigi programomat
mert ha valakinek tetszik és szívesen játssza akkor én még jobban lelkesedek és próbálok nagyobb meglepetést kreálni!
Remélem ez a helyes irány......


Vazz... ez csak GM nem valami világmegváltás... nem kell csöpögni.

mark576: Ne kezdjük újra a gm kontra c vitát, játék szórakoztató mivoltja szempontjából lehet hogy az előbbi is megemlíthető, de technikailag semmiképpen nem lehet egy lapon venni a kettőt.
Szerk: a "bénáskodását" meg szívesen összevetném a te munkáiddal hogy tudjam mire ez a nagy kioktatás.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111620   2009.05.31 07:39 GMT+1 óra  
Köszönöm srácok!
Őszintén szólva tényleg meg kéne tanulnom a kódolást akármiről legyen szó.....
Próbálok egyre többet és többet elérni és folyamatosan fejleszteni az eddigi programomat
mert ha valakinek tetszik és szívesen játssza akkor én még jobban lelkesedek és próbálok nagyobb meglepetést kreálni!
Remélem ez a helyes irány......
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #111616   2009.05.31 06:40 GMT+1 óra  
xanat: Mit is lehet ilyen magasröptű hozzászólásra írni? Most attól, hogy C++ ban lámázol még nem leszel nagyobb szakmailag hiába hiszed azt. Engem csak az zavar, hogy másokat olyan jól kiosztasz közben meg te is csak bénáskodsz össze-vissza elég látványosan. Ilyen szempontból tök mindegy, miben programozol, mert lehet egy jobb GM-es is leprogramozna GML-ben, te hiába C++ ozol. Ez nem baj, csak akkor csöndben tanulj inkább.
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #111614   2009.05.31 06:23 GMT+1 óra  
A static többről szól, hogy csak 1x deklarálódik, egy darab van belőle a memóriából, amit bárki tud módosítani. Lehet nem ad hibát, de függvényen belül nem szoktak statikus változókat deklarálni ideiglenesen.

Inkább deklarálj constans változókat például olyanoknak, amiket nem változtatsz meg, és registert-t annak amit gyakran változtatgatsz (és belefér egy registerbe), mert azzal sokkal hatékonyabb lesz a program (értsd gyorsabb). Const esetén általában belekerül a cache-be, registernél meg ugye egy registerbe, ha belefér, és úgy találja optimálisnak a fordító.

Szerk : a cache dolog kissé képlékenyebb, elvileg létrejön a memóriában, és utána azonnal átkerül a cachebe, mert éppen el akarod érni. Ez már elég proci függő dolog, de erre vannak a különböző profiler alkalmazások, amik optimizálják az exet i és d cache-re. Szóval staticot nem érdemes, mert az mindenképpen létrejön a memóriában, és ha többszálon hívogatod uazt a függvényt, lehet komoly gondokat okoz.

Ezt a hozzászólást sirpalee módosította (2009.05.31 06:46 GMT+1 óra, ---)
raytraceisten és übermedic
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #111613   2009.05.31 05:50 GMT+1 óra  
[pihi]

Ezt a hozzászólást kicsy módosította (2009.05.31 07:29 GMT+1 óra, ---)
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #111612   2009.05.31 05:38 GMT+1 óra  
Idézet
xanat :
"Tegnapra kelet volna kész lenni-e"
most ez kerdes?
helyesen:
"Tenganpra kellett volna kesz lennie"
ha azt irod "lenni-e", akkor az egy kerdes.
Amugy elgondolkodtato, hogy milyen "kodod" lehet a jatekodban...
tanuld mar meg legalabb mi az, hogy valtozo, meg, hogy hogy kell hasznalni oket. Ez azert a minimum, nincs olyan nyelv, ahol nem kell hasznalni. (latod, meg gm-be se artana tudni, h mi is az... )
amugy lenne meg egy kerdesem:
kesobb foglalkozni akarsz jatekfejlesztessel? mert ha igen, akkor fogj meg nehany konyvet, es olvass... azert is olvass, hogy tanulj helyesen irni... nomeg azert is, hogy tanulj... a tanulasnak mindig a legeleje a legnehezebb


Nah, azért a tanulás rád is rádfér, mert te is érdekesen használod azokat a változókat.
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #111607   2009.05.31 04:59 GMT+1 óra  
"Tegnapra kelet volna kész lenni-e"
most ez kerdes?
helyesen:
"Tenganpra kellett volna kesz lennie"
ha azt irod "lenni-e", akkor az egy kerdes.
Amugy elgondolkodtato, hogy milyen "kodod" lehet a jatekodban...
tanuld mar meg legalabb mi az, hogy valtozo, meg, hogy hogy kell hasznalni oket. Ez azert a minimum, nincs olyan nyelv, ahol nem kell hasznalni. (latod, meg gm-be se artana tudni, h mi is az... )
amugy lenne meg egy kerdesem:
kesobb foglalkozni akarsz jatekfejlesztessel? mert ha igen, akkor fogj meg nehany konyvet, es olvass... azert is olvass, hogy tanulj helyesen irni... nomeg azert is, hogy tanulj... a tanulasnak mindig a legeleje a legnehezebb
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111604   2009.05.31 03:15 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Vagy egyszerűen csak csinálj minden lehetőségre egy sprite-ot.
Tehát legyen egy olyan kép mikor van a kari, meg mikor a kari van páncélban, meg a kari páncélban kardal... stb... kezdőknek inkább ez a legegyszerűbb megoldás és fölösleges kínlódni a több sprite mozgatásával. Be kell látni hogy nem megy egyik napról a másikra bele a tudás a fejedbe... és igen, meg KELL tanulni a szkriptelést...



Tudom de amit te írtál először én is erre gondoltam de az azért nem jó mert akkor egy tárgyat csak egyszer vehet fel és ha variálja akkor mivan?
Akkor minden lehetőségre kéne csinálni sprite ot.
Az pedig sok méret és lassítja a játékot.
Az objektum félét azt kipróbálom.
Script?
Azt szoktam használni irányításnál de másra nem xD
Bacce lehet hogy még máma kész lesz a 2.0-ás verzió!
Tegnapra kelet volna kész lenni-e csak nem akart rendesen működni és inkább hagytam mára.
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #111602   2009.05.31 02:23 GMT+1 óra  
Vagy egyszerűen csak csinálj minden lehetőségre egy sprite-ot.
Tehát legyen egy olyan kép mikor van a kari, meg mikor a kari van páncélban, meg a kari páncélban kardal... stb... kezdőknek inkább ez a legegyszerűbb megoldás és fölösleges kínlódni a több sprite mozgatásával. Be kell látni hogy nem megy egyik napról a másikra bele a tudás a fejedbe... és igen, meg KELL tanulni a szkriptelést...
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #111592   2009.05.30 16:16 GMT+1 óra  
Szerintem messze a legegyszerűbb, kezdőknek való megoldás, hogy a hős az egy objektum, a páncél az egy külön objektum, és a páncél objektumnak meg van mondva, hogy minden step-ben vegye fel a hős objektum x, y koordinátáit. Azért jó szerintem ez az amúgy vérgagyi megoldás, mert itt nem zavarodik bele az ember a változókba, és három sor kb, nem kell hozzá se ciklus, se letárolás, se trükközés kirajzoláskor, semmi.

Azt pedig, hogy "felhő effekt", azt nem tudom, hogy micsoda. Melyik nagy csoport alatt van (Sprites, Objects, Backgrounds, stb..)? Ha valami particle systemre (részecskerendszer) gondolsz, hát az is egy objektumon van rajta, nem? Akkor lehet az objektummal együtt mozgatni.

Amit javasolnék neked, hogy ismerkedj meg a "változók" fogalmával, tanuld meg jól használni őket, hogy kell hozzájuk nyúlni, értéket adni, hivatkozni rájuk, stb.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #111590   2009.05.30 15:23 GMT+1 óra  
Idézet
Big Lou :
....
ok és most ezzel mire megyek? xD
Amúgy most tiszta ideg vagyok a 2.0 miatt mer nem akar normálisan működni és már este van és még mindig nem töltöttem fel lxDDDDDDD
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁ (kivagyok akadva!!!!!!)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáÁÁÁ



Kezdjuk azzal hogy ez nem a gumiszoba, szóval azért ezt nem kéne.
És folytassuk azzal hogy a kérdéseidre te is tudnád a választ ha jobban átlátnád a játék mögött működő dolgokat. Ez nem leszidás akart lenni, de ne építsünk házat amíg nem tudunk betont keverni.

Ha rám hallgatsz akkor elfelejted a fogd és vidd módszert, és megtanulod a kódokat. Valamint ne kezd bele túl nagy játékba mert nem lesz sikerélményed. Ne csinálj Izometrikus játékot amíg nem vagy tisztába az x,y koordinátákkal.

A felhőket az x,y koordináták változtatásával lehet mozgatni.

A ruhát én úgy csinálnám meg hogy letárolnám hogy mi van a hősnél, és mindent a hőssel együtt rajzoltatnék ki.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111583   2009.05.30 13:09 GMT+1 óra  
Idézet
molbal :
Idézet
TomX :
Azért, nem mindegy, hogy x++ vagy p[x]=p[x+1]


mindkettő hülyeség szerintem!
for ciklus kell ehhez!ú
Kód:
for (i=0; i<=20; i+=1)
{
//utasítások
}



ok és most ezzel mire megyek? xD
Amúgy most tiszta ideg vagyok a 2.0 miatt mer nem akar normálisan működni és már este van és még mindig nem töltöttem fel lxDDDDDDD
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁ (kivagyok akadva!!!!!!)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáÁÁÁ

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.30 13:17 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
molbal - Tag | 66 hsz       Online status #111581   2009.05.30 12:57 GMT+1 óra  
Idézet
TomX :
Azért, nem mindegy, hogy x++ vagy p[x]=p[x+1]


mindkettő hülyeség szerintem!
for ciklus kell ehhez!ú
Kód:
for (i=0; i<=20; i+=1)
{
//utasítások
}
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111574   2009.05.30 12:16 GMT+1 óra  
Idézet
TomX :
Azért, nem mindegy, hogy x++ vagy p[x]=p[x+1]


Oké értem én!
csak még mindig nem tudom hogy ez egyáltalán script be lesz megoldva vagy a fogd és vidd módszerrel...
És hogy hogyan.
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
TomX - Törzstag | 223 hsz       Online status #111572   2009.05.30 12:13 GMT+1 óra  
Azért, nem mindegy, hogy x++ vagy p[x]=p[x+1]
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111571   2009.05.30 12:10 GMT+1 óra  
Idézet
xanat :
nagggyooonnjoooo
Archenemy csak arra gondolt, hogy hogy sikerult feltenni egy ilyen kerdest, h h mozgatod a felhot, ha a pongot (allitolag..) te csinaltad, es ott ugyanugy mozgatni kell az utot - mint jatekost -, es a labdat....


vaze!!!!
a pongot én csináltam!
és lehet hogy még máma végzek a 2.0 val!
hogy holnap belekezdjek a World of Zeron-ba!
Amihez már csak annyit kéne tudnom hogy hogyan rakjam rá a hős testére a páncélzatot meg az ijeneket amit megvesz a játékos!
a pong-ba change sprite van megcsinálva amikor a labda rápattan a sárga téglalapra akkor kicseréli a zöld ütőt a kékre. Az irányítás gyerekjáték számomra és már nem csak föl le jobb ra balra ,hanem átlósan is tudok már mozgatni....
És az nem felhő hanem efekt!
Nem pedig sprite!

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.30 12:19 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #111569   2009.05.30 12:03 GMT+1 óra  
nagggyooonnjoooo
Archenemy csak arra gondolt, hogy hogy sikerult feltenni egy ilyen kerdest, h h mozgatod a felhot, ha a pongot (allitolag..) te csinaltad, es ott ugyanugy mozgatni kell az utot - mint jatekost -, es a labdat....
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111566   2009.05.30 11:51 GMT+1 óra  
Idézet
Archenemy :
Jobb felül a második menüsor harmadik menüpontja a "kard rárakása a hősre", a negyedik meg "a páncél rárakása a hősre"... Vagy komolyan, mire gondolsz, mit lehet erre válaszolni?

Rárakás alatt azt érted, hogy csak megjelenítésben legyen ott? Vagy az egy másik objektum? Az nem jó, hogy a "páncél" objektum mindig ugyanazon a koordinátán van, amin a "hős" objektum?

Felhőt hogy lehet jobbra mozgatni, gondolom úgy, mint a világon minden mást, az x koordinátájához kell hozzáadni egy számot frame-enként, de nem értem, hogy az után, hogy a pong játékot állítólag te csináltad, ez hogy lehet kérdéses számodra, hiszen abban a labda, és az ütő is mozog jobbra meg balra meg mindenfele.



A pong ot én csináltam és csak azé kérdem mert a másik ,nagy project em a :World of Zeron-t csinálom és mostanság az efekteket tanulom....
Mindegy lényegtelen......
szóval hogy van egy sprite az a " skin" a hős teste.
És arra rárajzolódik egy másik sprite a melvért például
és ezt le is lehet venni és másikat rá tenni a change sprite az azért nem jó mert az átváltoztatja egy másik sprite ra amire már rá van rajzolva!
szóval mint a többi játékba veszel egy vértet és azt rárakod meg veszel kardot és rárakod szóval így nah.......
Szóval a vért sprite rárajzolódik a a hős testére mint item.
meg a kardot ha rárakja akkor az is.
Szóval mint egy külön objektum.

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.30 12:06 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #111554   2009.05.30 10:47 GMT+1 óra  
Jobb felül a második menüsor harmadik menüpontja a "kard rárakása a hősre", a negyedik meg "a páncél rárakása a hősre"... Vagy komolyan, mire gondolsz, mit lehet erre válaszolni?

Rárakás alatt azt érted, hogy csak megjelenítésben legyen ott? Vagy az egy másik objektum? Az nem jó, hogy a "páncél" objektum mindig ugyanazon a koordinátán van, amin a "hős" objektum?

Felhőt hogy lehet jobbra mozgatni, gondolom úgy, mint a világon minden mást, az x koordinátájához kell hozzáadni egy számot frame-enként, de nem értem, hogy az után, hogy a pong játékot állítólag te csináltad, ez hogy lehet kérdéses számodra, hiszen abban a labda, és az ütő is mozog jobbra meg balra meg mindenfele.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111548   2009.05.30 07:56 GMT+1 óra  
Szóval azt akarom megcsinálni ami minden játékba benne van hogy a höst lehet öltöztetni felfegyverezni csak épp ez izometrikus és 2d ezért sprite okba csinálnám meg ha tudnám hogy hogy!
Szerk.: ja és azt hogy egy felhő efektet hogy lehet mozgatni pll :jobbra?

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.30 08:53 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #111547   2009.05.30 07:49 GMT+1 óra  
Idézet
Big Lou :
Van egy sprite, meg egy ,másik és egy, harmadik meg ,negyedik szóval sok sok........



Ez még nekem is fájt.

   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111546   2009.05.30 07:35 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Volna egy számomra fontos kérdésem!
Megnéztem a google be és ot se találtam!
Mármint normális leírást..
Szóval az lenne hogy:

Van egy sprite, meg egy ,másik és egy, harmadik meg ,negyedik szóval sok sok........

Az egyik a kard másik a vért a harmadik a hősünk.

A kardból készítek 3-at a vértből 3-at. ezek nem ,egyformák hanem különbözők!

Ezeket hogy tehetem rá a hősre?
Azt hogy lehet megcsinálni ,hogy pl.:
van egy inventori és abba van egy másik kard és már fel van öltöztetve a hős és ha a másik kardra kattintok akkor kicserélje a kardot de a többi cucca megmaradjon meg akkor is ha másmilyen a ruha összetétele?

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.30 07:48 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111451   2009.05.29 04:06 GMT+1 óra  
Idézet
molbal :
Hát mint tanulóprojekt jó...


akkor meg vagyok elégedve
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
molbal - Tag | 66 hsz       Online status #111428   2009.05.28 12:29 GMT+1 óra  
Hát mint tanulóprojekt jó...
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111407   2009.05.28 09:11 GMT+1 óra  
molbal neked tetszett a a falabda amit csináltam?
csak kíváncsi vagyok a véleményedre...

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.28 11:24 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
molbal - Tag | 66 hsz       Online status #111402   2009.05.28 07:46 GMT+1 óra  
Igen, xanat
am asszem: a 0 az a jobbra és az óramutató járásával ellentétesen.
Am asszem hogy az irányt változtatja, és a random(x) nem ad 0-nál kissebb számot
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111172   2009.05.25 11:22 GMT+1 óra  
Idézet
xanat :
nalam meg 2db 1m-es hangfalrol szol a cucc...


Nálam Creative hangszórók vannak és egy inspire p380 mélynyomó.
Ha valaki találna a játékba bugot akkor az szóljon hogy a következő verzióba ki legyen javítva.Köszönöm!

Ezt a hozzászólást Big Lou módosította (2009.05.25 11:29 GMT+1 óra, ---)
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #111170   2009.05.25 11:18 GMT+1 óra  
nalam meg 2db 1m-es hangfalrol szol a cucc...

szerk.: megijedtem...

Ezt a hozzászólást xanat módosította (2009.05.25 11:28 GMT+1 óra, ---)
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111168   2009.05.25 11:07 GMT+1 óra  
Köszönöm xanat!
A hang nálam nem hangos épp jó legalábbis mikor teszteltem akkor nálam jó volt.
A labdával most mi a baj? A labda az úgyvan megoldva hogy letettem egy helyre és véletlenszerűen kezd el mozogni amikor elkezdődik a játék..
Nem azért nagyon köszi az infót molbal csak most nem értem hogy mi a baj vele
Nehogy félreértsd!!!
Rájöttem miért hangos a zene!
Nálam szinte minimumra van állítva a hangerő!
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #111162   2009.05.25 10:41 GMT+1 óra  
jol ertem, h ez a 360, ez a fokot akarja jelenteni?, mert ha igen, es mondjuk 0 a vizszintes, es mondjuk -20at ad, akkor lefele indul el a labda?
amugy kiprobaltam, egesz jo! A zene nekem is rohadt hangos volt
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
molbal - Tag | 66 hsz       Online status #111160   2009.05.25 10:37 GMT+1 óra  
Hűűha Eléggé alternatív
Kis segítség:
indulásnál legyne ez:
Kód:
direction=random(360)

Ekkor a labda változó irányba fog indulni
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #111123   2009.05.25 07:22 GMT+1 óra  
Nah elkészült első normális gm játékom :
ez egy 2d pong ami a régi pong játékokra emlékeztet csak hogy ez egyedi a maga módján és
a nehézségi szintje se semmi lett én magam is csak a 3. pályáig jutottam el a 7+3 bónuszpályá-ból.
itt a linkje: http://ilab.hu/jf/datas/users/1350-elhorn%20game%20v.1.0.0.rar
F1 a help.
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Big Lou - Tag | 126 hsz       Online status #110978   2009.05.24 06:55 GMT+1 óra  
Kössz az infót!
Amíg nem tanulsz meg helyese(bbe)n írni, és nem veszed a fáradtságot, hogy a hozzászólásaid megüssék az elvárt szintet, addig folyamatosan kispadra foglak küldeni. - Kuz
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] > 10 < [15] [20] [21]