játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5462
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2523

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2192
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [21]
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #205693   2014.12.01 16:15 GMT+1 óra  
3D-s éggömb kirajzolásában vagy a készítésére való rávezetésében tudna valaki segíteni? Mert ahogy olvasgatom a különféle skybox-os fórumokat és nézegetem a példaprogikat, legtöbb helyen egy kocka van használva az égbolt megjelenítésére és azt írják, az kevésbé terheli le a grafikus procit.
Én eddig erre egy gömböt használtam, ami követi a játékos koordinátáit, de ahogy változtatom az értékeket, vagy olyan kicsi lesz, hogy belóg valamelyik része az épületeken belülre is, vagy olyan nagy, hogy nem látszik. Mire kellene tehát beállítanom egy normális, valószerű éggömböt adó gömb koordinátáit a GMS-ban?
A másik kérdésem, hogy van-e arra valami frappáns mód, ha egy több képből álló animált ellenséget akarok kirajzolni 3D-ben? Mert most kirajzolom egy sík felületre az animált képét, pl. azt amit akkor látok, ha szembe van velem. De hogy váltogassam az alképeit, ha forognék körülötte vagy ő mozdul el és más oldalát kéne hogy mutassa? Tehát hogyan kérdezzem le azt, hogy melyik oldala van éppen szembe velem?
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #205690   2014.11.29 22:18 GMT+1 óra  
Android buildelésnél ezt a hibát kapom, mi lehet a baja ennek a nyomorultnak?
   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204930   2014.10.02 19:16 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
Azt megköszönném, jobb is ha látom is



Akkor majd írd már meg személyes üzenetben az e-mail címedet, ahová küldhetem. Arra viszont készülj fel, hogy mivel GM 5.3A-ban íródott, a GMS nem biztos, hogy tudja néhány átalakítás nélkül futtatni, ezért jobb, ha valamelyik régebbi GM is a gépeden lesz (lehetőleg az 5.3A).
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204929   2014.10.02 16:50 GMT+1 óra  
Azt megköszönném, jobb is ha látom is

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204912   2014.10.01 09:02 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
Tudtok valami tutorial cikket/videót ajánlani ami segít útkereső AI-t írnom egy hexagonokat használó játékhoz?



Szia! Nekem lapul a számítógépem merevlemezének mélyén egy Panzer General-klón játék, ami ugyan nem lett teljesen kidolgozva, de a hatszöges útvonalkeresés/mozgás már benne van.
Ha gondolod, elküldöm neked, mert így, fórumon keresztül kitárgyalni a tulajdonságait eléggé nehézkes.
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204893   2014.09.28 13:36 GMT+1 óra  
Tudtok valami tutorial cikket/videót ajánlani ami segít útkereső AI-t írnom egy hexagonokat használó játékhoz?

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #204644   2014.08.30 17:40 GMT+1 óra  
draw_text(x,y,highscore változója)
   
Tress - Tag | 13 hsz       Online status #204633   2014.08.28 06:41 GMT+1 óra  
hát nem nagyon értem az a baj és ezért kellene a kód segítségül legalább abból is tanulok..

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #204632   2014.08.28 02:29 GMT+1 óra  
Tress - Tag | 13 hsz       Online status #204624   2014.08.26 19:02 GMT+1 óra  
Hali lenne egy olyan kérdésem hogy tudom kiírni a highscore-t? Sima scorehoz nem kell kod de a highscorehoz Elvileg igen es egyszeruen nem tudom kiírni :/

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204540   2014.08.16 09:32 GMT+1 óra  
Idézet
krees :
Ha fényeket használsz, akkor amíg kirajzolod, kapcsold ki őket, majd a kirajzolás után vissza. Ezért lehet, hogy fekete.

A spriteos megjelenéses bug már kérdésesebb, nálam akkor hozott elő hasonlót, mikor nem volt teljesen letörölve a háttérszín, illetve arra is figyelj, hogy van background_get_texture és sprite_get_texture parancs is más-más paraméterekkel.



Fényeket nem használok;ez ki is van kapcsolva az obj_vezerlo Create eseményében:
d3d_set_lighting(false);
(Amúgy érdekes, hogy fények használata nélkül is látható minden a GM-ben, ellentétben pl. a BlitzBasic3D-vel, ahol legalább egy fénynek lennie kell ahhoz, hogy a játéktér látható legyen...).
De itt egy kis kép arról, hogy hogy is néz ki a programom: a játékos keze fekete (SZERK.: MÁR NEM! A köd volt az oka; amint kivettem, a kéz már nem fekete, hanem rendes színében látszik.), a csuhás ellenség keretben van és az éggömb (skybox) is elég béna, mert nem háttérként látszódik, hanem belóg a pályára ahelyett, hogy minden mögött lenne

Ezt a hozzászólást itamas módosította (2014.08.17 15:20 GMT+1 óra, ---)
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #204539   2014.08.16 00:18 GMT+1 óra  
Ha fényeket használsz, akkor amíg kirajzolod, kapcsold ki őket, majd a kirajzolás után vissza. Ezért lehet, hogy fekete.

A spriteos megjelenéses bug már kérdésesebb, nálam akkor hozott elő hasonlót, mikor nem volt teljesen letörölve a háttérszín, illetve arra is figyelj, hogy van background_get_texture és sprite_get_texture parancs is más-más paraméterekkel.

Idézet
itamas :
Abban tudna valaki segíteni nekem, hogy 3D-s FPS játékban hogyan lehet 2D-s dolgokat kirajzolni, pl. a fegyvert a képernyő aljára?
Mert amit én rajzolok ki most, az valamiért teljesen fekete.
Ez a kód van az obj_jatekoskeze objektumban, a Draw eseményben:
Kód:
x=obj_kamera.x; y=obj_kamera.y;
d3d_set_projection_ortho(0,0,room_width,room_height,0);
d3d_set_hidden(false);
draw_sprite_ext(spr_jatekoskeze,0,room_width/2-sprite_get_width(spr_jatekoskeze),room_height-sprite_get_height(spr_jatekoskeze),2,2,0,c_white,1);
d3d_set_hidden(true);

Esetleg van valami "takarékosabb" megoldás erre, pl. a kamera objektumban egyúttal kirajzolni a fegyvereket is, ha már úgyis azt irányítja a játékos? De ott most a Rajzolás eseményben más kód van:
Kód:
// a kivetítés beállítása
d3d_set_projection(x,y,10,x+cos(direction*pi/180),y-sin(direction*pi/180),10,0,0,1);

és ha odabiggyesztem a fegyverrajzolást is, akkor teljesen fekete lesz a képernyő.

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204529   2014.08.14 17:18 GMT+1 óra  
Úgy látom, a hangok terén is van némi bonyolítás... Ugyanis van néhány .wav típusú hangom, de nem játssza le. És ha .ogg-ba konvertálom, amit elvileg alapból használ a GMS, azt sem játssza le.
Mit lehet tenni, milyen hangtípust használjak?

Ez megoldva (kicsit várni kellett a lejátszónál, hogy elinduljon a hang)!
De azt továbbra sem tudom, hogy miért fekete színű a játékos fegyvere/keze, illetve a d3d_draw_wall()-t használva az ellenségek sprite-a miért jelenik meg a háttérszínű keretben, és ezek a problémák hogy oldhatók meg?

Ezt a hozzászólást itamas módosította (2014.08.15 17:51 GMT+1 óra, ---)
   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204521   2014.08.14 16:05 GMT+1 óra  
Abban tudna valaki segíteni nekem, hogy 3D-s FPS játékban hogyan lehet 2D-s dolgokat kirajzolni, pl. a fegyvert a képernyő aljára?
Mert amit én rajzolok ki most, az valamiért teljesen fekete.
Ez a kód van az obj_jatekoskeze objektumban, a Draw eseményben:
Kód:
x=obj_kamera.x; y=obj_kamera.y;
d3d_set_projection_ortho(0,0,room_width,room_height,0);
d3d_set_hidden(false);
draw_sprite_ext(spr_jatekoskeze,0,room_width/2-sprite_get_width(spr_jatekoskeze),room_height-sprite_get_height(spr_jatekoskeze),2,2,0,c_white,1);
d3d_set_hidden(true);

Esetleg van valami "takarékosabb" megoldás erre, pl. a kamera objektumban egyúttal kirajzolni a fegyvereket is, ha már úgyis azt irányítja a játékos? De ott most a Rajzolás eseményben más kód van:
Kód:
// a kivetítés beállítása
d3d_set_projection(x,y,10,x+cos(direction*pi/180),y-sin(direction*pi/180),10,0,0,1);

és ha odabiggyesztem a fegyverrajzolást is, akkor teljesen fekete lesz a képernyő.
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204514   2014.08.13 14:07 GMT+1 óra  
[MEGOLDVA] Át kellet állítanom a SPACE-ről más gombra a lövést


Üdv Mindenki!

Az lenne a problémám, hogy amikor jobbra fel akarok menni és lőni az nem működik, minden más irányba működik.Ha WASD-t állítom be akkor meg ugyanez a probléma csak balra fel nem működik

A következő kód a hajó object step eventjében van:

Kód:
if wait != 0{
wait = wait-1
}else{
wait = 15
}



if keyboard_check(vk_left){
sprite_index = spr_hajobal
x = x-5
}

if keyboard_check(vk_right){
sprite_index = spr_hajojobb
x = x+5
}

if keyboard_check(vk_up) && keyboard_check(vk_left){
sprite_index = spr_hajobalE
}
if keyboard_check(vk_up) && keyboard_check(vk_right){
sprite_index = spr_hajojobbE
}

if keyboard_check(vk_up){
y = y-5
}

if keyboard_check(vk_down){
sprite_index = spr_hajosima
y = y+5
}

if !keyboard_check(vk_up) && !keyboard_check(vk_left) && !keyboard_check(vk_down) && !keyboard_check(vk_right){
sprite_index = spr_hajosima
}

if keyboard_check(vk_space){
if wait = 0{
instance_create(x-9,y-10,obj_lovedek)
}
}
if keyboard_check(vk_space){
if wait = 7{
instance_create(x+9,y-10,obj_lovedek)
}
}



Előre i köszönöm a segítséget

Ezt a hozzászólást karakter222 módosította (2014.08.13 16:06 GMT+1 óra, ---)

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204175   2014.07.18 21:39 GMT+1 óra  
csekkoljátok le az inside my radio nevű játékot, game makerrel készült a 23. ludum dare-en

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204174   2014.07.18 11:41 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :
Idézet
BlueDeath :
Idézet
karakter222 :
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik



aug 22-én, a pontosság kedvéért


A Jf.hu szervezi? És csak GM-eseknek vagy más fejlesztőeszközzel is lehet indulni?



a Ludum Dare egy nemzetközi indie jam, nem a jf.hu szervezi és bármivel lehet játékot készíteni, de van néhány megkötés:a 72 óra alatt kell minden dolognak elkészülnie(ha akarod utána folytathatod, de azokat a verziókat már nem értékelik) és mindig van egy téma ami köré kell építeni a játékot, például legutóbb az bolt, hogy "Beneath the surface" előtte meg "You only get one" na és ebből kell valamit kihozni, 16 kategóriában pontoznak és van az összesített

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204173   2014.07.18 10:50 GMT+1 óra  
Idézet
BlueDeath :
Idézet
karakter222 :
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik



aug 22-én, a pontosság kedvéért


A Jf.hu szervezi? És csak GM-eseknek vagy más fejlesztőeszközzel is lehet indulni?
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #204171   2014.07.17 21:34 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik



aug 22-én, a pontosság kedvéért
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204165   2014.07.17 14:43 GMT+1 óra  
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204038   2014.07.07 00:51 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :
Pedig könnyű: az objektum sprite-jának foglalatait (bounding box) használom kiindulási pontként a szomszéd területek vizsgálatához, tehát esetedben a fölfelé így nézne ki:
fentx=x; fenty=bbox_top-32;
a lent:
lentx=x; lenty=bbox_bottom+32;
jobbra:
jobbrax=bbox_right+32; jobbray=y;
és balra:
balrax=bbox_left-32; balray=y;
És innentől már lehet lépegetni is, tehát a következő kiindulási koordináta mondjuk a fentx-fenty. És ha ezeket az értékeket egy tömbbe mented le, akkor kijön egy teljes útvonal.




Oké....

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #204023   2014.07.05 15:41 GMT+1 óra  
Kis motiváció

http://gamejolt.com/games/action/core-meltdown/16867/

( Ha kipróbáljátok, mikor először fegyverhez juttok, nyomjatok Q-t. )
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204022   2014.07.05 14:15 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :

A nézetek használatával kapcsolatban tudnál segíteni? Az csak 2D-s játékhoz kellene nekem.



Hát én GML-ben nem nagyon ügyeskedtem a nézetekkel, őszintén szólva keveset tudok GML-ről, de azért többet, mint semmi

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204019   2014.07.05 08:05 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
Hát szerintem nem pont GameMakerrel kéne 3D-s játékot készítened, inkább Unity való erre



Lehet, hogy átnyergelek rá, de azért egy próbát megér ez a GM-es kiruccanás a 3D felé (azt hittem, lesz olyan könnyű, mint a BlitzBasic3D-vel).
A nézetek használatával kapcsolatban tudnál segíteni? Az csak 2D-s játékhoz kellene nekem.
   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #204018   2014.07.05 08:01 GMT+1 óra  
Pedig könnyű: az objektum sprite-jának foglalatait (bounding box) használom kiindulási pontként a szomszéd területek vizsgálatához, tehát esetedben a fölfelé így nézne ki:
fentx=x; fenty=bbox_top-32;
a lent:
lentx=x; lenty=bbox_bottom+32;
jobbra:
jobbrax=bbox_right+32; jobbray=y;
és balra:
balrax=bbox_left-32; balray=y;
És innentől már lehet lépegetni is, tehát a következő kiindulási koordináta mondjuk a fentx-fenty. És ha ezeket az értékeket egy tömbbe mented le, akkor kijön egy teljes útvonal.
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204011   2014.07.04 16:53 GMT+1 óra  
Amit küldtél nem sikerült megfejtenem, de nem is tűnik annak amit én keresek, olyat akarok amiben az object 32 pixelt(jelen esetben) tud ugrani 4 irányba és így keresi meg a legrövidebb utat(+meg lehet adni, hogy milyen időközönként ugorjon egyik négyzetről a másikra)

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204010   2014.07.04 16:21 GMT+1 óra  
Hát szerintem nem pont GameMakerrel kéne 3D-s játékot készítened, inkább Unity való erre

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #203985   2014.07.02 18:36 GMT+1 óra  
Egy másik gondom ezzel az új GM-rel, hogy a nézetek beállításával nem boldogulok (az 5.3A-ban még nem volt így túlbonyolítva). Azt szeretném elérni, hogy egy 800*600-as pályán legyen egy nézetben felül a fő játéktér, alul pedig egy 64 képpont magas panel az infóknak. Ehhez így osztottam fel a pályát:
Kód:
//Fő játéktér:
view_visible[0]=true
view_xview[0]=0
view_yview[0]=0
view_xport[0]=0
view_yport[0]=0
view_wview[0]=800
view_hview[0]=536
//Alsó panel:
view_visible[1]=true
view_xview[1]=0
view_yview[1]=room_height-64
view_xport[1]=0
view_yport[1]=room_height-64
view_wview[1]=800
view_hview[1]=64

Erre nem azt csinálja, hogy alul van egy panel, hanem kb. a játéktér közepére rakja ki.
Valamit elrontottam? Mit és hogyan kell kijavítanom?
   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #203972   2014.07.02 08:50 GMT+1 óra  
Köszönöm, Krees, így már valóban érthetőbb a paraméterek jelentése. Ki is próbálom.
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #203958   2014.07.01 21:39 GMT+1 óra  
A sprite pivot pontjához ( általában 0-0 vagy a sprite közepe, de egyébként állítható, az a kis kereszt jelzi ) igazodnak a méretek. Az egyszerűség kedvéért most legyen középen:

x1: -x ( 2d-ben a pivottól balra eső szélesség )
y1: -y ( 2d-ben a pivottól felfelé eső magasság )
z1: kezdő magasság, ezen a magasságon lesz az objektum alja
x2: +x ( 2d-ben a pivottól jobbra eső szélesség )
y2: +y ( 2d-ben a pivottól lefelé eső magasság )
z2: az objektum magassága

Az elcsúszó textúra a textúra mérete miatt lesz, ügyelj arra, hogy 16 egész számú többszöröse legyen a textúra background/sprite mérete ( pl: 256*256, 512*256 stb )

Próbáltam egyszerűen elmagyarázni, remélem érthető.
   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #203935   2014.06.30 08:11 GMT+1 óra  
Én éppen most készítenék egy FPS-játékot (GM-rel az elsőt), de nem értem, hogy a 3d-s rajzolófüggvények milyen paramétereket igényelnek. Szóval a pályán ki vannak rakva a falak egyszerű téglalap alakú sprite-okból, ez eddig rendben. Átkapcsolok d3d_start()-tal 3d-módba, beállítom a szükséges dolgokat - de nagyon nyomi látványt ad a 3d-s terep a falakkal, a padlóval és a plafonnal.
Egyébként a dolgokat az FPS játékokról szóló felhasználói kézikönyvéből (az eredetiből és a magyar fordításból) puskázom egy az egyben, de így sem megy...
Rövidre fogva, egy fal kirajzolásánál a d3d_draw_wall()-t használva milyen x1,y1,z1,x2,y2,z2 paramétereket kell megadni vízszintes és függőleges fal esetén, hogy valóban a megfelelő tájolású és kinézetű 3d-s falakat kapjam? Melyik két sarkát jelzik ezen paraméterek egy sprite-on alapuló fal objektum által kirajzolt 3d-s faldarabnak?
A plafon meg a padló meg még ennél is szánalmasabban néz ki: vegyesen van a textúrázott rész, a valamiért kihagyott semmik, meg ami látszik a 2d-s síkból a sprite-ok, pedig ezt a kódot használom rá:
Kód:
{
// a kivetítés beállítása
d3d_set_projection(x,y,10, x+cos(direction*pi/180),
y-sin(direction*pi/180),10, 0,0,1);
// a szín és átlátszóság beállítása
draw_set_alpha(1);
draw_set_color(c_white);
// padló és plafon rajzolása
d3d_draw_floor(0,0,0,640,480,0,
background_get_texture(padlotextura),24,18);
d3d_draw_floor(0,0,32,640
background_get_texture(plafontextura),16,12);
}

Előre is köszönöm a segítséget!
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203919   2014.06.29 06:28 GMT+1 óra  
Ez nem éppen egy XNA-val foglalkozó topik

   
Trukkoshekus - Tag | 21 hsz       Online status #203918   2014.06.28 23:35 GMT+1 óra  
Sziasztok! Mi a velemenyetek/tapasztalatotok az xna fejlesztoi kornyezetrol? Van rgy oldal ahol lehet magyar nyelven dvd-t venni szerintetek megeri? Mert akkor komolyabban neki esnek.

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203894   2014.06.28 10:06 GMT+1 óra  
Azt megköszönném, mert így egy kicsit homály

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #203893   2014.06.28 09:46 GMT+1 óra  
karakter222: Szerintem próbáld meg azt a módszert, hogy path helyett tömbbe mented el az objektum útvonalának egyes elemeit. Szóval ha ütközik valamivel, akkor megnézed, hogy tőle melyik irányba van szabad hely, azt lemented egy tömb első (0.) indexébe, utána ezen koordináta szomszédait vizsgálod, és ami ezek közül is ütközésmentes és a cél felé a legközelebbi, az lesz az útvonaltömb következő indexe, és így tovább ciklusosan, míg el nem éred a célkoordinátát vagy az útvonaltömb maximális darabszámát, ami lehet általad meghatározott is, de maximum 32000.
Aztán szépen indítsd el ezen útvonalon és mindig az újabb útvonaltömbkoordináták felé menjen, ha elért benne egy fordulópontot.
Én még sosem használtam path-t, hanem mindig ezt a módszert és nekem bevált.
Ha kell, küldök róla egy példafájlt is, ha esetleg úgy világosabb lenne, amit magyaráztam.
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203891   2014.06.27 17:12 GMT+1 óra  
Belefogtam egy "isten-szimulátorba" ami 32*32-es négyzeteken alapulna csak annyi a gond, hogy az útkereső amit használnék

Kód:
grid = mp_grid_create(0,0,room_width/32,room_height/32,32,32)
path=path_add()
mp_grid_path(grid,path,x,y,instance_nearest(x,y,obj_tree).x,instance_nearest(x,y,obj_tree).y,1)
path_start(path,5,"",1)


nem tudom a négyzetekre igazítani, hogy az alapján mozogjon, van e rá megoldás?

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #203804   2014.06.21 15:30 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
BlueDeath te magadnak rajzolsz mindent?

Egyébként egy ideje nem foglalkozok már game makerrel, nem is tudom, hogy miért.



Nem, van egy jól bevált grafikusom. Candy Blastnál azért emeltem ki, hogy grafikával együtt tartott 2 hétig, mert az a rész tartott tovább
   
frogbonegames - Tag | 74 hsz       Online status #203798   2014.06.20 23:28 GMT+1 óra  
Sziasztok,
egy gyors kérdés: a free Game Maker studio-t hogyan lehet regisztrálni?
Elvileg most ingyenesen lehet, de azt nem látom, hogy hogyan.

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203706   2014.06.16 17:56 GMT+1 óra  
BlueDeath te magadnak rajzolsz mindent?

Egyébként egy ideje nem foglalkozok már game makerrel, nem is tudom, hogy miért.

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #203590   2014.06.10 20:21 GMT+1 óra  
Idézet
Csiki :
Game maker progival átlagosan meddig tart egy játékot összedobni?



Hát, a Candy Blast-ot, grafikával együtt 2 hét alatt raktam össze, míg az Adorables 6 hónapja készül
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203537   2014.06.09 21:12 GMT+1 óra  
Idézet
Csiki :
Game maker progival átlagosan meddig tart egy játékot összedobni?




Az attól függ, hogy mekkora méretű project, egy nagyobb siker, a Gunpoint, 3 évnél tovább tartott, de egy egyszerűbb akár pár óra alatt is elkészíthető

   
Csiki - Tag | 4 hsz       Online status #203521   2014.06.09 17:14 GMT+1 óra  
Game maker progival átlagosan meddig tart egy játékot összedobni?

   
abel54 - Tag | 4 hsz       Online status #202537   2014.04.14 15:48 GMT+1 óra  


Helló!

Nem tudjátok miért van ez a bug?

Game Maker-ben még minden rendben van de ahogy elindítom a játékot tesztelésre a háttér egy csomó objektumot kitakar.
Game Maker 8-ban nem volt ilyen

már egy csomó mindent kipróbáltam

   
abel54 - Tag | 4 hsz       Online status #202496   2014.04.13 11:19 GMT+1 óra  
Kösz, sikerült

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #202479   2014.04.13 08:33 GMT+1 óra  
Idézet
abel54 :
Helló!

Letudnátok irni hogy ilyen képet hogy lehet használni Game Makerben, példaprogram is jó.
Esetleg egy linket ahol ilyen bunyos sprit-ok vannak.

köszi



Ez egy ún. képcsík, azaz strip. Úgy lehet kinyerni a darabjait, hogy létrehozol egy sprite-ot, annak a tulajdonságaiban (properties) válaszd az Edit/File/Create from strip-et és ott kikeresheted ezt a szóban forgó képcsíkot. Ha ebből kiválasztottad a kezdőképet (egy kijelölőnégyzetet tudsz benne mozgatni egérrel vagy konkrétan begépelt értékekkel), akkor utána az Edit/File/Add from strip-pel tudsz ugyanígy további képrészleteket megadni.
   
abel54 - Tag | 4 hsz       Online status #202444   2014.04.11 14:38 GMT+1 óra  
Helló!

Letudnátok irni hogy ilyen képet hogy lehet használni Game Makerben, példaprogram is jó.
Esetleg egy linket ahol ilyen bunyos sprit-ok vannak.



köszi

   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #201952   2014.03.11 16:47 GMT+1 óra  
A G-Java létrehoz (többek között) egy HTML fájlt meg egy futtatható JAR-t a .gm6 állományról. Ha a futtatható JAR-t elindítom, akkor rendesen működik a játék és csak akkor van a hibaüzenet, ha a HTML-én keresztül indítom. A kérdésem, hogy elég-e egy ilyen futtatható JAR-t feltölteni a honlapomra és akkor is kész egy böngészős játék, vagy ez mindenképpen a HTML-én keresztül működik?

Ezt a hozzászólást itamas módosította (2014.03.11 19:34 GMT+1 óra, ---)
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #201948   2014.03.11 06:25 GMT+1 óra  
Hát ha már web, akkor érdemes egy webszervert üzemeltetni lokálisan (wamp erre tökéletes), és akkor élethűen emulálhatod a működést. Szerintem érdemes ezzel megpróbálni...
   
itamas - Tag | 86 hsz       Online status #201924   2014.03.10 13:57 GMT+1 óra  
Sziasztok! Használta/használja már valaki a G-Java-t illetve a G-Creator-t? Elvileg mindkettővel a Game Maker-es progikat lehet böngésző alapúvá alakítani, de nekem sehogy sem sikerül; pontosabban a G-Java-val sikerült elkészítenem a .jar-t a .gm6-ról, de indításkor azt írja ki a Google Chrome, hogy:
"Your security settings have blocked a local application from running."
Tehát a biztonsági beállításaim blokkolják a helyi alkalmazást a futtatástól. De mit kell tennem, hogy tudjam futtatni? Ki- meg bekapcsoltam a Windows (XP egyébként) tűzfalát, de ugyanaz marad a hiba.
Aztán próbálkoztam a G-Creator-ral is, de amikor az "Import"-tal kiválasztom a betöltendő .gm6 vagy a GM8-as játékokat, semmit nem csinál, holott azt várnám, hogy megjelennek az erőforrások, elemek a listájában.
Teljesen tanácstalan vagyok ezen programokkal kapcsolatban...
   
Turi - Tag | 12 hsz       Online status #201711   2014.03.01 17:05 GMT+1 óra  
Mikor buildelni akarok egy android apk-ot, közben ezt írja ki lent:
BUILD FAILED
C:\Users\x\Desktop\Android SDK\tools\ant\build.xml:720: The following error occurred while executing this line:
C:\Users\x\Desktop\Android SDK\tools\ant\build\.xml:734: Compile failed ; see the compiler error outpot for details.
Vki járt már így?Ötletek?
Amatőr unitys és game makeres programozó :)
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [21]