játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20]
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204175   2014.07.18 21:39 GMT+1 óra  
csekkoljátok le az inside my radio nevű játékot, game makerrel készült a 23. ludum dare-en

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204174   2014.07.18 11:41 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :
Idézet
BlueDeath :
Idézet
karakter222 :
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik



aug 22-én, a pontosság kedvéért


A Jf.hu szervezi? És csak GM-eseknek vagy más fejlesztőeszközzel is lehet indulni?



a Ludum Dare egy nemzetközi indie jam, nem a jf.hu szervezi és bármivel lehet játékot készíteni, de van néhány megkötés:a 72 óra alatt kell minden dolognak elkészülnie(ha akarod utána folytathatod, de azokat a verziókat már nem értékelik) és mindig van egy téma ami köré kell építeni a játékot, például legutóbb az bolt, hogy "Beneath the surface" előtte meg "You only get one" na és ebből kell valamit kihozni, 16 kategóriában pontoznak és van az összesített

   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #204173   2014.07.18 10:50 GMT+1 óra  
Idézet
BlueDeath :
Idézet
karakter222 :
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik



aug 22-én, a pontosság kedvéért


A Jf.hu szervezi? És csak GM-eseknek vagy más fejlesztőeszközzel is lehet indulni?
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #204171   2014.07.17 21:34 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik



aug 22-én, a pontosság kedvéért
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204165   2014.07.17 14:43 GMT+1 óra  
Ha bárkit is érdekel lassan itt lesz a 30. Ludum Dare, vagyis a 72 órás játékfejlesztésről szóló "verseny" én személy szerint biztos, hogy nem fogok részt venni,22.-én kezdődik

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204038   2014.07.07 00:51 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :
Pedig könnyű: az objektum sprite-jának foglalatait (bounding box) használom kiindulási pontként a szomszéd területek vizsgálatához, tehát esetedben a fölfelé így nézne ki:
fentx=x; fenty=bbox_top-32;
a lent:
lentx=x; lenty=bbox_bottom+32;
jobbra:
jobbrax=bbox_right+32; jobbray=y;
és balra:
balrax=bbox_left-32; balray=y;
És innentől már lehet lépegetni is, tehát a következő kiindulási koordináta mondjuk a fentx-fenty. És ha ezeket az értékeket egy tömbbe mented le, akkor kijön egy teljes útvonal.




Oké....

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #204023   2014.07.05 15:41 GMT+1 óra  
Kis motiváció

http://gamejolt.com/games/action/core-meltdown/16867/

( Ha kipróbáljátok, mikor először fegyverhez juttok, nyomjatok Q-t. )
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204022   2014.07.05 14:15 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :

A nézetek használatával kapcsolatban tudnál segíteni? Az csak 2D-s játékhoz kellene nekem.



Hát én GML-ben nem nagyon ügyeskedtem a nézetekkel, őszintén szólva keveset tudok GML-ről, de azért többet, mint semmi

   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #204019   2014.07.05 08:05 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
Hát szerintem nem pont GameMakerrel kéne 3D-s játékot készítened, inkább Unity való erre



Lehet, hogy átnyergelek rá, de azért egy próbát megér ez a GM-es kiruccanás a 3D felé (azt hittem, lesz olyan könnyű, mint a BlitzBasic3D-vel).
A nézetek használatával kapcsolatban tudnál segíteni? Az csak 2D-s játékhoz kellene nekem.
   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #204018   2014.07.05 08:01 GMT+1 óra  
Pedig könnyű: az objektum sprite-jának foglalatait (bounding box) használom kiindulási pontként a szomszéd területek vizsgálatához, tehát esetedben a fölfelé így nézne ki:
fentx=x; fenty=bbox_top-32;
a lent:
lentx=x; lenty=bbox_bottom+32;
jobbra:
jobbrax=bbox_right+32; jobbray=y;
és balra:
balrax=bbox_left-32; balray=y;
És innentől már lehet lépegetni is, tehát a következő kiindulási koordináta mondjuk a fentx-fenty. És ha ezeket az értékeket egy tömbbe mented le, akkor kijön egy teljes útvonal.
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204011   2014.07.04 16:53 GMT+1 óra  
Amit küldtél nem sikerült megfejtenem, de nem is tűnik annak amit én keresek, olyat akarok amiben az object 32 pixelt(jelen esetben) tud ugrani 4 irányba és így keresi meg a legrövidebb utat(+meg lehet adni, hogy milyen időközönként ugorjon egyik négyzetről a másikra)

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #204010   2014.07.04 16:21 GMT+1 óra  
Hát szerintem nem pont GameMakerrel kéne 3D-s játékot készítened, inkább Unity való erre

   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #203985   2014.07.02 18:36 GMT+1 óra  
Egy másik gondom ezzel az új GM-rel, hogy a nézetek beállításával nem boldogulok (az 5.3A-ban még nem volt így túlbonyolítva). Azt szeretném elérni, hogy egy 800*600-as pályán legyen egy nézetben felül a fő játéktér, alul pedig egy 64 képpont magas panel az infóknak. Ehhez így osztottam fel a pályát:
Kód:
//Fő játéktér:
view_visible[0]=true
view_xview[0]=0
view_yview[0]=0
view_xport[0]=0
view_yport[0]=0
view_wview[0]=800
view_hview[0]=536
//Alsó panel:
view_visible[1]=true
view_xview[1]=0
view_yview[1]=room_height-64
view_xport[1]=0
view_yport[1]=room_height-64
view_wview[1]=800
view_hview[1]=64

Erre nem azt csinálja, hogy alul van egy panel, hanem kb. a játéktér közepére rakja ki.
Valamit elrontottam? Mit és hogyan kell kijavítanom?
   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #203972   2014.07.02 08:50 GMT+1 óra  
Köszönöm, Krees, így már valóban érthetőbb a paraméterek jelentése. Ki is próbálom.
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #203958   2014.07.01 21:39 GMT+1 óra  
A sprite pivot pontjához ( általában 0-0 vagy a sprite közepe, de egyébként állítható, az a kis kereszt jelzi ) igazodnak a méretek. Az egyszerűség kedvéért most legyen középen:

x1: -x ( 2d-ben a pivottól balra eső szélesség )
y1: -y ( 2d-ben a pivottól felfelé eső magasság )
z1: kezdő magasság, ezen a magasságon lesz az objektum alja
x2: +x ( 2d-ben a pivottól jobbra eső szélesség )
y2: +y ( 2d-ben a pivottól lefelé eső magasság )
z2: az objektum magassága

Az elcsúszó textúra a textúra mérete miatt lesz, ügyelj arra, hogy 16 egész számú többszöröse legyen a textúra background/sprite mérete ( pl: 256*256, 512*256 stb )

Próbáltam egyszerűen elmagyarázni, remélem érthető.
   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #203935   2014.06.30 08:11 GMT+1 óra  
Én éppen most készítenék egy FPS-játékot (GM-rel az elsőt), de nem értem, hogy a 3d-s rajzolófüggvények milyen paramétereket igényelnek. Szóval a pályán ki vannak rakva a falak egyszerű téglalap alakú sprite-okból, ez eddig rendben. Átkapcsolok d3d_start()-tal 3d-módba, beállítom a szükséges dolgokat - de nagyon nyomi látványt ad a 3d-s terep a falakkal, a padlóval és a plafonnal.
Egyébként a dolgokat az FPS játékokról szóló felhasználói kézikönyvéből (az eredetiből és a magyar fordításból) puskázom egy az egyben, de így sem megy...
Rövidre fogva, egy fal kirajzolásánál a d3d_draw_wall()-t használva milyen x1,y1,z1,x2,y2,z2 paramétereket kell megadni vízszintes és függőleges fal esetén, hogy valóban a megfelelő tájolású és kinézetű 3d-s falakat kapjam? Melyik két sarkát jelzik ezen paraméterek egy sprite-on alapuló fal objektum által kirajzolt 3d-s faldarabnak?
A plafon meg a padló meg még ennél is szánalmasabban néz ki: vegyesen van a textúrázott rész, a valamiért kihagyott semmik, meg ami látszik a 2d-s síkból a sprite-ok, pedig ezt a kódot használom rá:
Kód:
{
// a kivetítés beállítása
d3d_set_projection(x,y,10, x+cos(direction*pi/180),
y-sin(direction*pi/180),10, 0,0,1);
// a szín és átlátszóság beállítása
draw_set_alpha(1);
draw_set_color(c_white);
// padló és plafon rajzolása
d3d_draw_floor(0,0,0,640,480,0,
background_get_texture(padlotextura),24,18);
d3d_draw_floor(0,0,32,640
background_get_texture(plafontextura),16,12);
}

Előre is köszönöm a segítséget!
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203919   2014.06.29 06:28 GMT+1 óra  
Ez nem éppen egy XNA-val foglalkozó topik

   
Trukkoshekus - Tag | 21 hsz       Online status #203918   2014.06.28 23:35 GMT+1 óra  
Sziasztok! Mi a velemenyetek/tapasztalatotok az xna fejlesztoi kornyezetrol? Van rgy oldal ahol lehet magyar nyelven dvd-t venni szerintetek megeri? Mert akkor komolyabban neki esnek.

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203894   2014.06.28 10:06 GMT+1 óra  
Azt megköszönném, mert így egy kicsit homály

   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #203893   2014.06.28 09:46 GMT+1 óra  
karakter222: Szerintem próbáld meg azt a módszert, hogy path helyett tömbbe mented el az objektum útvonalának egyes elemeit. Szóval ha ütközik valamivel, akkor megnézed, hogy tőle melyik irányba van szabad hely, azt lemented egy tömb első (0.) indexébe, utána ezen koordináta szomszédait vizsgálod, és ami ezek közül is ütközésmentes és a cél felé a legközelebbi, az lesz az útvonaltömb következő indexe, és így tovább ciklusosan, míg el nem éred a célkoordinátát vagy az útvonaltömb maximális darabszámát, ami lehet általad meghatározott is, de maximum 32000.
Aztán szépen indítsd el ezen útvonalon és mindig az újabb útvonaltömbkoordináták felé menjen, ha elért benne egy fordulópontot.
Én még sosem használtam path-t, hanem mindig ezt a módszert és nekem bevált.
Ha kell, küldök róla egy példafájlt is, ha esetleg úgy világosabb lenne, amit magyaráztam.
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203891   2014.06.27 17:12 GMT+1 óra  
Belefogtam egy "isten-szimulátorba" ami 32*32-es négyzeteken alapulna csak annyi a gond, hogy az útkereső amit használnék

Kód:
grid = mp_grid_create(0,0,room_width/32,room_height/32,32,32)
path=path_add()
mp_grid_path(grid,path,x,y,instance_nearest(x,y,obj_tree).x,instance_nearest(x,y,obj_tree).y,1)
path_start(path,5,"",1)


nem tudom a négyzetekre igazítani, hogy az alapján mozogjon, van e rá megoldás?

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #203804   2014.06.21 15:30 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
BlueDeath te magadnak rajzolsz mindent?

Egyébként egy ideje nem foglalkozok már game makerrel, nem is tudom, hogy miért.



Nem, van egy jól bevált grafikusom. Candy Blastnál azért emeltem ki, hogy grafikával együtt tartott 2 hétig, mert az a rész tartott tovább
   
frogbonegames - Tag | 74 hsz       Online status #203798   2014.06.20 23:28 GMT+1 óra  
Sziasztok,
egy gyors kérdés: a free Game Maker studio-t hogyan lehet regisztrálni?
Elvileg most ingyenesen lehet, de azt nem látom, hogy hogyan.

   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203706   2014.06.16 17:56 GMT+1 óra  
BlueDeath te magadnak rajzolsz mindent?

Egyébként egy ideje nem foglalkozok már game makerrel, nem is tudom, hogy miért.

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #203590   2014.06.10 20:21 GMT+1 óra  
Idézet
Csiki :
Game maker progival átlagosan meddig tart egy játékot összedobni?



Hát, a Candy Blast-ot, grafikával együtt 2 hét alatt raktam össze, míg az Adorables 6 hónapja készül
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #203537   2014.06.09 21:12 GMT+1 óra  
Idézet
Csiki :
Game maker progival átlagosan meddig tart egy játékot összedobni?




Az attól függ, hogy mekkora méretű project, egy nagyobb siker, a Gunpoint, 3 évnél tovább tartott, de egy egyszerűbb akár pár óra alatt is elkészíthető

   
Csiki - Tag | 4 hsz       Online status #203521   2014.06.09 17:14 GMT+1 óra  
Game maker progival átlagosan meddig tart egy játékot összedobni?

   
abel54 - Tag | 4 hsz       Online status #202537   2014.04.14 15:48 GMT+1 óra  


Helló!

Nem tudjátok miért van ez a bug?

Game Maker-ben még minden rendben van de ahogy elindítom a játékot tesztelésre a háttér egy csomó objektumot kitakar.
Game Maker 8-ban nem volt ilyen

már egy csomó mindent kipróbáltam

   
abel54 - Tag | 4 hsz       Online status #202496   2014.04.13 11:19 GMT+1 óra  
Kösz, sikerült

   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #202479   2014.04.13 08:33 GMT+1 óra  
Idézet
abel54 :
Helló!

Letudnátok irni hogy ilyen képet hogy lehet használni Game Makerben, példaprogram is jó.
Esetleg egy linket ahol ilyen bunyos sprit-ok vannak.

köszi



Ez egy ún. képcsík, azaz strip. Úgy lehet kinyerni a darabjait, hogy létrehozol egy sprite-ot, annak a tulajdonságaiban (properties) válaszd az Edit/File/Create from strip-et és ott kikeresheted ezt a szóban forgó képcsíkot. Ha ebből kiválasztottad a kezdőképet (egy kijelölőnégyzetet tudsz benne mozgatni egérrel vagy konkrétan begépelt értékekkel), akkor utána az Edit/File/Add from strip-pel tudsz ugyanígy további képrészleteket megadni.
   
abel54 - Tag | 4 hsz       Online status #202444   2014.04.11 14:38 GMT+1 óra  
Helló!

Letudnátok irni hogy ilyen képet hogy lehet használni Game Makerben, példaprogram is jó.
Esetleg egy linket ahol ilyen bunyos sprit-ok vannak.



köszi

   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #201952   2014.03.11 16:47 GMT+1 óra  
A G-Java létrehoz (többek között) egy HTML fájlt meg egy futtatható JAR-t a .gm6 állományról. Ha a futtatható JAR-t elindítom, akkor rendesen működik a játék és csak akkor van a hibaüzenet, ha a HTML-én keresztül indítom. A kérdésem, hogy elég-e egy ilyen futtatható JAR-t feltölteni a honlapomra és akkor is kész egy böngészős játék, vagy ez mindenképpen a HTML-én keresztül működik?

Ezt a hozzászólást itamas módosította (2014.03.11 19:34 GMT+1 óra, ---)
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #201948   2014.03.11 06:25 GMT+1 óra  
Hát ha már web, akkor érdemes egy webszervert üzemeltetni lokálisan (wamp erre tökéletes), és akkor élethűen emulálhatod a működést. Szerintem érdemes ezzel megpróbálni...
   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #201924   2014.03.10 13:57 GMT+1 óra  
Sziasztok! Használta/használja már valaki a G-Java-t illetve a G-Creator-t? Elvileg mindkettővel a Game Maker-es progikat lehet böngésző alapúvá alakítani, de nekem sehogy sem sikerül; pontosabban a G-Java-val sikerült elkészítenem a .jar-t a .gm6-ról, de indításkor azt írja ki a Google Chrome, hogy:
"Your security settings have blocked a local application from running."
Tehát a biztonsági beállításaim blokkolják a helyi alkalmazást a futtatástól. De mit kell tennem, hogy tudjam futtatni? Ki- meg bekapcsoltam a Windows (XP egyébként) tűzfalát, de ugyanaz marad a hiba.
Aztán próbálkoztam a G-Creator-ral is, de amikor az "Import"-tal kiválasztom a betöltendő .gm6 vagy a GM8-as játékokat, semmit nem csinál, holott azt várnám, hogy megjelennek az erőforrások, elemek a listájában.
Teljesen tanácstalan vagyok ezen programokkal kapcsolatban...
   
Turi - Tag | 12 hsz       Online status #201711   2014.03.01 17:05 GMT+1 óra  
Mikor buildelni akarok egy android apk-ot, közben ezt írja ki lent:
BUILD FAILED
C:\Users\x\Desktop\Android SDK\tools\ant\build.xml:720: The following error occurred while executing this line:
C:\Users\x\Desktop\Android SDK\tools\ant\build\.xml:734: Compile failed ; see the compiler error outpot for details.
Vki járt már így?Ötletek?
Amatőr unitys és game makeres programozó :)
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #201649   2014.02.27 21:52 GMT+1 óra  
Van valakinek tapasztalata a Game Maker és az ios kombóról? Meglett a dev accom, de egyenlőre nem igen boldogulok
   
Turi - Tag | 12 hsz       Online status #201560   2014.02.24 18:18 GMT+1 óra  
Már tárgytalan de azért köszi
Amatőr unitys és game makeres programozó :)
   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #201490   2014.02.21 20:44 GMT+1 óra  
Idézet
Turi :
Mit h h hova?


Hogy hova telepítetted az SDK-t
   
Turi - Tag | 12 hsz       Online status #201489   2014.02.21 20:15 GMT+1 óra  
Mit h h hova?
Amatőr unitys és game makeres programozó :)
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #201475   2014.02.21 16:29 GMT+1 óra  
Idézet
Turi :
miért nem találja a az SDK-át?
"cannot find android SDK in this directory"
Pedig elvileg telepítve van.




És meg is mondtad neki, hogy hova?
   
Turi - Tag | 12 hsz       Online status #201471   2014.02.21 12:46 GMT+1 óra  
miért nem találja a az SDK-át?
"cannot find android SDK in this directory"
Pedig elvileg telepítve van.
Amatőr unitys és game makeres programozó :)
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #201434   2014.02.20 05:37 GMT+1 óra  
Idézet
itamas :
Ugy értem, egy PC-exe mellett lehetnek külső adatĺllományok, míg .apk-nál nincs erre lehetőség - ha jól tudom.


Technikailag az androidos .exe megfelelője egy .so file, mellette van egy csomó asset és egyéb android specifikus cucc, amiket a végén összecsomagol egy zipbe, és így lesz belőle .apk. Szóval maga a file szerkezet és kezelés identikus a pc-vel, ha eltekintünk az architektúrális különbségektől és attól, hogy amúgy a két rendszer totálisan másképp működik...
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #201420   2014.02.19 19:10 GMT+1 óra  
google play-nél angliai címet pl
admob az számlára utal
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #201407   2014.02.19 14:38 GMT+1 óra  
Google Play-nel mit lenne érdemes megadnom?És a kifizetés metódusa, hogy folyik le az AdMob háza táján?

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #201364   2014.02.19 01:22 GMT+1 óra  
Admob-nál nem kell trükközni, google play regnél trükköz
Hamar...mit hívunk hamarnak? Nekem májusban lesz 1 éve, h kezdtem, szeptemberben kezdett elindulni
   
karakter222 - Tag | 22 hsz       Online status #201338   2014.02.18 19:38 GMT+1 óra  
És hamar beindult a szekér,BD?

Szerk:És AdMob-on kell-e valamit trükközni a származási hellyel vagy ugyanolyan, ha Magyarországiként regisztrálok?

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #201248   2014.02.16 09:13 GMT+1 óra  
Az adwords már. Admob az a mobilos. És adwords-höz nem kell a game maker, azt a weboldalon kell beilleszteni
   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #201246   2014.02.16 08:15 GMT+1 óra  
Idézet
karakter222 :
És a reklámok elhelyezésével és általuk pénz kereséssel van valami bonyolultabb dolog vagy egyszerű mint a 6*10 a 23-on?



AZ admobos reklámokat lehet akármilyen honlapon elhelyezni? Ha pl. Főleg letölthető .exe-k vannak rajta, akkor is? HA jól olvastam a Googleon, ezek a natív programok.
   
itamas - Tag | 80 hsz       Online status #201245   2014.02.16 08:10 GMT+1 óra  
Idézet
BlueDeath :
ha egy exe-t fordítok csak a PC-hez akkor az is 1 file



Ugy értem, egy PC-exe mellett lehetnek külső adatĺllományok, míg .apk-nál nincs erre lehetőség - ha jól tudom.
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #201238   2014.02.15 22:51 GMT+1 óra  
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20]