játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20]
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #58030   2007.06.02 15:56 GMT+1 óra  
1. Minden példánynak van ilyen ezt a gravity_direction megváltoztatásával tudod elérni.
2. 2 pont közötti távolságot a point_distance(x1,y1,x2,y2) parancs adja vissza. És képlet alapján kell kiszámolni a gravitáció erőségét (nézd meg a Négyjegyü fügvénytáblázatban)
3. kzprog.fw.hu
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58023   2007.06.02 15:07 GMT+1 óra  
a 2. -hoz http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyorsul%C3%A1s

tudod hogy a = g (most) a tömeg pedig egy konstans, tehát ki tudod számolni F-et ami erő tehát vektorként számolhatsz vele.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #58005   2007.06.02 12:00 GMT+1 óra  
hali itt van pá újabb kérdés, remélem tudtok segíteni:
1. hogyan lehet azt megoldani hogy a "Set the gravity" akciónál a gravitáció egy pont felé mutasson -pl egy objekt originje- ?
2. ha ez megvan akkor hogyan lehet azt megoldani h a távolságtól függően erősödjön/gyengüljön a grav -mint a valóságban- v. ha ezt nem lehet megoldani akkor hogyan lehet lemérni a távolságot két pont között?
3. egy csomó helyen láttam olyanokat -pl itt is- hogy valami dll-el ki van egészítve a GM de én sehol se találok ilyet tudnátok vlmi jó oldalt ajánlani?
na egyenlőre ennyi aszem... a segítséget előre is köszi!

   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #51630   2007.04.22 10:06 GMT+1 óra  
pfff ezt most öszintén nem igazán értem mit kezdjek ezzel de mind1 hosszas keresés után rájöttem hogyan kell (nem scriptel) azért köszi!

   
Szepi - Törzstag | 572 hsz       Online status #51627   2007.04.22 10:01 GMT+1 óra  
Kód:
random_ertek=floor(random(maximum-minimum+1))+minimum;
--- permanent temporary signature ---
   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #51602   2007.04.22 09:02 GMT+1 óra  
Hali azt hogyan lehet megoldani hogy pl az irányt random adjuk meg de úgy hogy az ne legyen kisebb mint 180 és ne legyen nagyobb mint 270?

   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #50999   2007.04.17 09:03 GMT+1 óra  
Idézet
ano_ :
hi

nagyon megtetszett ez a Game Maker! meg is szereztem a Game Maker 7 Pro-t, ha
lehetne kapni magyarul biztos megvenném eredetibe is!


Lehet kapni eredetiben, magyarul is.
www.gamemaker.hu
Your turn
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
gpetersz - GM.hu Szerkesztő | 88 hsz       Online status #50916   2007.04.16 02:49 GMT+1 óra  
Tényleg van pár félreértés a Game Makerről...
Én egyértelműen elkötelezett vagyok, bár sokminden mást is használok és értékelek mellette (Blitz, Pure, Delphi).

1.
Nem kell programozni hozzá, hogy elkezd. A drag&drop miatt "ikonokkal" programozol. Gépelni annyit fogsz amennyi ahhoz kell, hogy beírj számokat a formokon.

2.
A GML leginkább a Delphi -re hajaz, ami nem véletlen, hiszen a GM futtató és szerkesztő is Delphi.
Szerintem semminek a megismerése nem felesleges, ha ez már nem az első, akkor a "megtanulása" (mondjuk úgy, egyik bivajról átülsz a másikra) kb 1 óra. Ha ez az első, akkor a következő (delphi, c stb.) lesz sokkal egyszerűbb. Mikor az ember már a 3. esetleg 4. programnyelvet "tanulja" az nem más (mivel a lényeg mindenhol ugyanaz lesz: változók, iteráció, feltételek, funkciók, procedurák, visszatérő értékek stb.) mint a különbségek megismerése, az adott nyelvi specifikum megtanulása, ami rövid idő és gyakorlat közben történik. (ezt 12 év programozói munkakörben eltöltött életszakasz után mondom...)

3.
misi: nagyon könnyű vele játékot csinálni, de a JÓ játékhoz is is tervezés kell, a motor alapos ismerete, na és persze SOK MUNKA. Ezért ahhoz, hogy egy pacman kész legyen nem kell több EGY óránál (klitty-klatty). A DVD -n van olyan (egyszerű) játék, ami grafikával (2D) együtt nem volt több 3 napnál. Pércsich Zoli pl. a Silent Walk -ot (illetve már a SW2 -t) viszont évek óta fejleszti (persze mást is csinált mellette, ha néztétek az oldalát). GM -el FPS kreátor, nem rossz...

4.
ano_ : C++ után nem lehet gond a GM. Illetve: lehet kapni "magyarul" (magyar súgóval + szótár a felülethez), nálunk. A nálunk kapott DVD kulcsával kapsz 7-es kulcsot is. A 7-es súgó fordításáról most tárgyalunk.

5.
A GM legalább olyan gyorsan használható mint az XNA, ha nem gyorsabban. Illetve, jóval olcsóbb (még a DVD -s verzió is). Ugyanis az XNA csak addig free míg nem akarod eladni amit csináltál, ha el akarod akkor a Torque 2D motorért már évi 100 dolcsit kell nyomni (20 rugó), illetve valami még a mikorszoftnak is jár. Bár egy dolog tény: a motor jobb (vagyis a Torque motor határai tágabbak) és az XNA -val XBox -ra is forgathatsz, ami a GM -nél nem igaz (itt csak PC -re, vagyis Windowsokra).

6.
A GM DLL -eken keresztűl gyakorlatilag bármilyen irányban bővíthető. Persze ehhez már nagyobb tudás kell, de pl. egy PureBasic (ami további 60 euro) ami forgat DLL -eket, tökéletes és egyszerű megoldás. Ha ez nincs akkor VB, VC, Delphi marad...

7.
Dióhéjban: indulásnak tökéletes mindenféleképpen, illetve ha a shareware front a cél, akkor profiknak is 99% -ig megfelelő (a többire marad a DLL -es bővítés). Ha AAA bravúrokra vágysz, akkor inkább XNA, de MÉG INKÁBB valami C++ library, és nem pedig Game Maker (vagy Game Authoring) eszköz kell. Mivel ezekkel nehezen érhető az el. Dugni és szűznek maradni nem lehet. Megúszni a programozási munkát, ámde teljes szabadságot élvezni sem lehet.

8.
Mint látható, szeretem a GM -et (úgy gondolom ismerem is). Ennek ellenére más rendszereket is megvettem (Game Editor, Games Factory, Klik'N'Play, Blitz3D, PureBasic, Dark Basic Pro), és így tényleg úgy gondolom, hogy rálátok arra, hogy mire jó a GM és hol van ezen a piacon. Én úgy gondolom, hogy ÁR/ÉRTÉK(!) viszonylatban a legjobb. 20 dolcsiért ennyi mindent (3D, hálózatos játékok, nagyon fejlett objektum kezelés, külön futtatható és eladható állományok stb.) egyszerűen máshol nem kapsz. Még a mi dupla árunk (a DVD -n lévő licenszek + gyártás miatt) is a piac alja. Egyedül a Game Editor olcsóbb nála, viszont tudásban egészen más (pl. nincs script nyelve, hogy magadhoz ragadd a motor feletti uralmat). A Blitz 80 dolcsi (+VAT), a Pure is kb annyi (60 euro), a 3D Game Studio (ami nagyon profi) az 900 dollár. A Dark is 70 körül dönget ha jól emlékszem. Természetesen adott feladatokra vannak sokkal jobb eszközök. Ha egy fejlett FPS -t akarsz, akkor a GM technikai szinten nem a jó választás, viszont a zsebedbe is mélyebben kell nyúlni. ;-)

Ennek ellenére pl. most egy amcsi megbízást, nem GM -ben csinálok meg, mivel elvárás, hogy Mac -en is fusson. Ez eleve kiüti a GM -et. Vagyis: azt kell használni ami az adott feladatra a legjobb. Viszont egy másik megbízást (egy marketing célú játékot) már GM -ben csinálok, mert így lesz sokkal gyorsabb a fejlesztés, és a célplatform is csak PC.

Ha van kérdés szívesen válaszolok, mailben is. (nem csak GM, a többi játékfejlesztő rendszerrel kapcsolatban is! Szívem vágya, hogy a gamemaker.hu egy idő után bővüljön más rendszerekkel is, legalább FAN szinten).
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #50289   2007.04.09 07:44 GMT+1 óra  
esetleg félre értés...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #50278   2007.04.09 07:15 GMT+1 óra  
Idézet
ano_ :
misi te 10 programozási nyelvbe nyomulsz egyszerre?


Ezt nem értem! Ezt honnan vetted? Ezt írtam? Akkor férre értés van. Én csak egybe azt is csak tanulom.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #50244   2007.04.08 15:18 GMT+1 óra  
nana, ne írd le! amíg eléggé elszánt, semmi nincs veszve, nemde?

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #50243   2007.04.08 15:06 GMT+1 óra  
Úgylátszik, de valahogy egyikben se tud érvényesülni.

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #50210   2007.04.08 09:43 GMT+1 óra  
misi te 10 programozási nyelvbe nyomulsz egyszerre?

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #50208   2007.04.08 09:30 GMT+1 óra  
Megoldottam.Szövegként mentem ki és szám ként töltöm be..
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #50205   2007.04.08 09:18 GMT+1 óra  
Ott alapból valami nem jó ha 3 helyet 1,99...
Az lehet de én egyszerűen csak ki mentem ini Fájba hogy 3 és helyette 1,9999999686135 pontosan. Mindig ennyit. De a Gm-be viszont rendesen 3.amikor beolvastatom vele akkor Ő 2 veszi. Bár lehet hogy megcsinálom relációs jelekkel. Csak ez a billentyű számának kimentésekor is él.
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #50148   2007.04.07 23:32 GMT+1 óra  
Én német kézikönyvből tanultam meg c64-esen programozni, holott világéletemben angolos voltam... Német szótár rulzik , a kód meg úgyis angol volt, azt bepötyögtem, működött, és onantól meg módosítgattam és minden raj volt

FZoli.
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #50143   2007.04.07 13:27 GMT+1 óra  
A programozáshoz azért akkora angol nem kell. Annó 12 évesen simán nyomtam c64-en és akkoriban még orosz volt a tanított nyelv és nem volt se internet se semmi. Nem hiszem, hogy a netes szótárak és fordítóprogramok segítségével olyan kardinális feladat lefordítani néha 1-2 mondatot, vagy szót és a netes tutorialokból nem lehet kiokoskodni amit kell.

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #50117   2007.04.07 09:10 GMT+1 óra  
hi!

creatine és az xna-t hogy tanuljam meg angol nélkul?
persze lehet neki áll vki. magyar tutoroknak, de kb. 1 év mire
kész lesz! inkább nekiállok vmi egyszerubbnek és tanulom
kozbe az angolt! mert az nem programozás hogy nem érted
ponotsan a programod minden sorát és betujét!

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #50094   2007.04.07 04:52 GMT+1 óra  
Program nyelv gyakorlás szabadság van
Ott alapból valami nem jó ha 3 helyet 1,99... ír ki. Lényegében lemented a keyboard_key-t asszem, de számba-legalábbis én így csináltam. Aztán vagy keyboard_map(?) ott használsz vagy te kezeled le az event(?) eket. Asszem
Ha hülyeséget írtam akkor javítsatok ki. Jah és előre szólok hogy a Space meg a többi duplakódos billentyűnél neked kell majd beállítanod hogy ha az XY változó=32 akkor azt írja ki hogy Space.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #50071   2007.04.06 12:30 GMT+1 óra  
Hát ezek nagyon egyszerűek még c++ ban is, de most már itt csöndben maradok. Mindenki abban fejleszt amiben akar.

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #50040   2007.04.06 10:11 GMT+1 óra  
Hogy lehet megoldani az állítható billentyűzetet?(mert a gombokat csak számba tudom kivinni)
Hogy lehet megoldani az egész számok mentését egy .ini fájlba?Mert nekem 3 helyet pontosan 1,9999999686135 ír. Előre is köszi.
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #49932   2007.04.05 08:09 GMT+1 óra  
A megtanulási ideje kb ugyanannyi lehet, de a programozáshoz képest megtanulsz egy kitalált script nyelvet ami nem is létezik, sehol sem lehet hasznosítani. Lehet, hogy könnyű vele játékot csinálni, fogalmam sincs.

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #49930   2007.04.05 08:06 GMT+1 óra  
A GM nagyon jó arra hogy akinek van alap programozási tudása az tudjon csinálni játékot, átlássa hogyan működik 1 játék. Lehet hogy az elején kis ikonokat fog behúzni, de aztán úgyis GML-t kell használnia -komolyabb játékohoz, márcsak azért is mert a paracsok töbségét csak a GML-lel lehet elérni-. De szerintem sem a GM a programtudás csúcsa, főleg nem 3D-s játékhoz.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #49909   2007.04.05 02:06 GMT+1 óra  
Egyik percben azt mondjátok milyen kőnyű vele játékot csinálni és aki ért hozzá ne higgye magát programozónak másik percben meg azt mondjátok nehezebb mint a többi nyelv. Ha rosszul értelmeztem szóljatok és akkor bocs.
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #49906   2007.04.05 01:38 GMT+1 óra  
Idézet
misi :
Kérem szépen azért nem olyan rossz ez a Game Maker (persze nem is az igazi). De ehhez is vannak nagyon jó enginek amivel gyönyörű grafot csinálhatsz. Mással három évig tart egy tűrhető játék össze hozása ezzel fele annyi sincs de a játék ugyan olyan jó lesz(bár elég ügyesnek kell hozzá leni). Ezt hamar meg lehet tanulni 1-2 év és már olyan játékokat csinálsz vele amilyet akarsz. Képek az enginekről.


Három év az még az ős időkben volt amikor asm-ben írták a játékokat. Manapság már egy c# + XNA rendszerben 2-3 hónap alatt simán kész van egy autós játék, vagy egyszerűbb low budget játék. Free engine-el is még átalakítással együtt is körülbelül hasonló a fejelsztési idő, persze ehhez kell pár hét gyakorlat is.
Nem tudom mit tud a GM, de az a helyzet, ha valami nem tetszik nekem mondjuk az adott rendszerben azt át lehet írni. Ott mit tudsz átírni, vagy fejleszteni? A megtanulási ideje kb ugyanannyi lehet, sőt talán egy adott rendszer függvényeit hamarabb lehet elsajátítani, mint egy önálló script nyelvet és egy teljesen más rendszer használatát.
Hosszabb távon meg később egy c# és c++ tapasztalatnak hasznát veheted, de GM gyakrolatot nem írhatsz az önéletrajzodba.

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #49904   2007.04.05 01:33 GMT+1 óra  
Viszont fölöslegesen megtanulsz használni egy olyan programot ami, esetleg a továbbiakban nem fog a rendelkezésedre állni. Mellesleg, mire "1-2 év alatt megtanulod" a grafika és a technikák még elavultabbnak fognak számítani...

Az időről szólva... XNA racer: 8 hét.
No comment...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #49898   2007.04.05 00:39 GMT+1 óra  
Kérem szépen azért nem olyan rossz ez a Game Maker (persze nem is az igazi). De ehhez is vannak nagyon jó enginek amivel gyönyörű grafot csinálhatsz. Mással három évig tart egy tűrhető játék össze hozása ezzel fele annyi sincs de a játék ugyan olyan jó lesz(bár elég ügyesnek kell hozzá leni). Ezt hamar meg lehet tanulni 1-2 év és már olyan játékokat csinálsz vele amilyet akarsz. Képek az enginekről.
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #49863   2007.04.04 12:10 GMT+1 óra  
Huh, na ez sem lesz semmi... Szóval, GM-hez közöm szerintem nem üti meg a nullát, kb egy éve néhány perc erejéig élt a gépemen, szóval most bányászok valamit a mély szürkeállományból...

Meg is van, itt egy tutor, ami valószínűleg segíteni fog: Tutorial

A 23. oldal falling, jumping résznél megtalálod.

Bár ahogy kivettem az angollal bajban vagy, de képekkel is illusztrálva van.

Ha valami nem megy, fordítani tudok, de GM-hez nem értek.

p.s.: Amúgy tényleg érdemesebb XNA, vagy egy OpenSource engine-t használni...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #49824   2007.04.04 08:05 GMT+1 óra  
Hát nekem például az XNA racer (kb 8 hetes munka) elég kiforrottnak tűnt ahhoz, hogy a GM-et elfeletjse még az is aki kifejlesztette, de te tudod.
Ezzel is pont annyi vergődés lesz mint bármi mással, csak az eredmény lesz sokkal roszabb.
Ha 2-3 héten belül nem jutsz el legalább olyan szintre amit itt be is tudsz mutatni mint GP szerintem felejtsd el. (amúgy is )

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #49818   2007.04.04 07:24 GMT+1 óra  
1.xna még nem elég kiforrott!
2.a kreatívitás fontosabb, mint a tudás!
3.a GM "tudása" elég ahhoz, hogy megmutassam a legendás kreatív énemet!

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #49803   2007.04.04 06:03 GMT+1 óra  
Hát a c# és XNA-nál gyorsabb fejlesztési idejű kombót szerintem nem nagyon fogsz találni (hacsak nem vagy már jobban benne az OGRE és c++ használatában ), és főleg olyat amivel lehet is valamit kezdeni. Jó géped van használd ki, shaderezés meg minden! Ezzel a GM-el csak maximum valami wolfeinstein 1 szerű izét tudnál kreállni ami már 10 évvel ezelőtt is elavult volt.
Az angolt meg közben is lehet nyomatni, esetleg beiratkozol valamelyik nyelvközpont tanfolyamára és egyúttal le is raksz egy alapfokút ott helyben később, középfokút. ( A TELC-et próbáld meg az a legkönyebb.)

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #49728   2007.04.03 11:16 GMT+1 óra  
nem sok időm van sajna! ezért keresek vmi gyorsabb megoldást!
bár lehet leállok mindennel és nekiugrok angolnak, mert angol
nélkul nem lehet haladni!

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #49718   2007.04.03 10:35 GMT+1 óra  
Használd a PhysX engine-t az hátha könyebb. Ott van contact reporting. Amúgy milett a c#-al? Nagyon belelendültél még a multkor. Azóta már abban simán csinálhattál volna 2D mászkálóst ahelyett, hogy ezzel a GM-el vergődsz.

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #49713   2007.04.03 10:16 GMT+1 óra  
bonyibb ez mint a c++! komolyan!

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #49712   2007.04.03 10:16 GMT+1 óra  
hát igen régen c++ legenda voltam, de mára!
nekem tetszik ez a game maker, elakadtam benne!
egy platform gamet szeretnék csinálni, de nem tudom megcsinálni az ugrást!
hogy ugorjan aztán vissza esen a foldre és utkozzon a talajjal, aminek hatására megáll!

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #49707   2007.04.03 09:56 GMT+1 óra  
Nana ano_ hova sülyedtél? A programozás olyan mint a biciklizés nem lehet azt elfelejteni. Ja amúgy a GM script szerű nyelve, ahogy hallottam róla igencsak hajaz a c++ szintaxisra.

   
ano_ - Tag | 36 hsz       Online status #49599   2007.04.02 04:56 GMT+1 óra  
hi

nagyon megtetszett ez a Game Maker! meg is szereztem a Game Maker 7 Pro-t, ha
lehetne kapni magyarul biztos megvenném eredetibe is!
magam a progi is nagyon jól van felépítve annak ellnére, hogy nagyon nagyon kezdo vagyok!
pár évet lenyomtam c++ és vb-ben, de már el is felejtettem oket!
találtam három magyar tutort: 1. gm6.1 kézikonyv 2. gml programozása 3. multiplayer játékok!
a gm 6.1 és 7.0 kozott milyen kulonbségek vannak? gondolobb jobb egy-két dologban,
de mik ezek pontosan? a GM-ben érdekel a 3D is főleg miután Pércsich Zoltán ilyen szép
autós gamet csinált! Jobban programozik, mint: Mark Overmars!
egyik ujdonsága amit sikerult kiderítenem, hogy a gm7 már 3d studio maxban készult modelleket
is megtud jeleníteni!
az msnem: [email]sokkkk@freemail.hu![/email] bárki felvehet, akit érdekel a téma, leaglább tudunk segíteni egymásnak!

   
Szepi - Törzstag | 572 hsz       Online status #48295   2007.02.28 20:27 GMT+1 óra  
a legújabb verzió épp most jelent meg, van lite és pro verzió, a pro meg csak 20 dollár tehát nem nagy pénz, és a Lite-ban csak nincs benne néhány funkció (azért ha jókat akar az ember, akkor szüksége van rá).

yoyogames.com -ról szedheted le a legújabbat
--- permanent temporary signature ---
   
Raven - Tag | 8 hsz       Online status #48237   2007.02.28 07:38 GMT+1 óra  
SZiasztok!
Ezt a game maker progit honnan tudnám leszedni? ha trial azis jó
   
Szepi - Törzstag | 572 hsz       Online status #47985   2007.02.25 08:39 GMT+1 óra  
view_current (vagy forditva)-t hasznald:
if (view_current==1) //a szam az, amelyikbe rajzolni akarod
{
//ide amit rajzolsz
}

egyébként ez és még sok más le van már írva a magyar GM honlap fórumán:
www.gamemaker.hu
--- permanent temporary signature ---
   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #47968   2007.02.25 05:23 GMT+1 óra  
hali! itt egy újabb megoldandó kérdés: hogyan lehet azt megoldani hogy ha pl. van egy szoba amiben van Két nézet és egy Draw a Text akcioban a lentebb emlitett modon az egyik nézet sarkában megjelenitek egy szöveget akkor az csak az egyik nézetben látszodjon? a segítséget előre is köszi!

   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #47881   2007.02.24 05:21 GMT+1 óra  
igen ezt kerestem ismét köszönöm a segitséget!!

   
pandulapeter - Törzstag | 460 hsz       Online status #47878   2007.02.24 04:50 GMT+1 óra  
Lekérdezed a nézet aktuális helyzetét a szábában a view_xview[nb] és a view_yview[nb] változókkal, ezek a nézet bal felső sarkának helyét fogják megadni. Az nb helyére a view számát kell írnod, amire kíváncsi vagy (írj csak 0-t, általában nem használunk több view-t). Szóval nem
Kód:
x=0; y=0;

hanem
Kód:
x=view_xview[0]; y=view_xview[0];
   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #47868   2007.02.24 01:56 GMT+1 óra  
helo mindenkinek! itt egy újabb kérdés: hogyan lehet azt megoldani hogy egy objekt a NÉZETHEZ (View) és nem a szobához viszonyitva mozogjon tehát ha pl beirom egy ugrás akcioba hogy ugorjon a x: 0 y: 0 -ra akkor nem a szoba sarkára ugrik hanem a Nézet sarkára ugorjon??

/az esteleges fogalmazási hibákért felelősséget nem vállalok /

   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #46902   2007.02.05 05:54 GMT+1 óra  
.

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #46899   2007.02.05 05:36 GMT+1 óra  
Most sem értettem semmit, de nem érdekes.

   
bálintka - Tag | 199 hsz       Online status #46846   2007.02.04 09:26 GMT+1 óra  
igen az relativ volt de mind1 bár még mindig nem jöttem rá mi a hiba a megoldás végülis meg van : a Press eventbe direction irányal 10 lesz a sebeség és NEM relativ a Relase eventbe pedig 0 lesz a sebeség direction irányal és NEM relativ egyébként elsőre jól érteted meg és nem tudom miért van az h sose birom meg fogalmazni a problémát és ezerszer bocs majd legközelebb megprobálom érthetöbben

   
Szepi - Törzstag | 572 hsz       Online status #46839   2007.02.04 08:36 GMT+1 óra  
nem, relatívot írt, azaz ok.
--- permanent temporary signature ---
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #46837   2007.02.04 07:30 GMT+1 óra  
Nah, végleges megoldás: a press eventbe csinálj egy "Execute piece of code" akciót, és oda írd be: speed = 0 (vagy az általad leírt event-be, de ez a célszerűbb, az irányt jobb nem bolygatni ). Másrészről az a probléma, hogy rosszul írtad be, mert így a sebességet, bármennyi is az, mindig -10-re állítja... Pl. ha 50 a sebesség, és elengeded a gombot, akkor -10 lesz a sebesség. Ezért jobb, ha a sebesség 0-a állítását használod.

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #46836   2007.02.04 07:24 GMT+1 óra  
Na, csak kihámoztam.
Szóval, ezt akartad írni:

Hali!

Ismét a segítségeteket kérném! Kezdjük az elején: van egy objektem, amire a Press eventbe beraktam egy "Set direction of motion" akciót. Az irányt 0-n hagytam, a sebességet +10-en, mindezt relative beállítással. Ha elengedem a gombot, akkor ugyanez történik, csak -10-es sebességgel beállítva. Ez így is működik, de az a baj, hogyha egy objekt mozgás-irányát a direction változóval megváltoztatom, és utána elengedem a gombot akkor nem 0 lesz a sebessége (eddig azt hittem, hogy 10-10=0), hanem az ellenkező irányba indul el ahelyett, hogy leállna. Kérdés: hol hibáztam? Hogy lehet megoldani? Hogy lehet,hogy a 10-10=-10-el?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20]