játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] > 25 < [30] [35] [40] [45] [46]
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107993   2009.03.30 08:24 GMT+1 óra  
Úgy néz ki, hogy a v-sync nem tetszik neki; most vsyncel megint 30 fps-t produkál, anélkül meg 4000fps-t. A monitor 60Hz-en megy egyébként. Illetve kipróbáltam most pár régebbi C++ben írt progimat, az egyik ugyanezt csinálja, syncel 40fps, anélkül 800 (egyetlen modell van a képernyőn); ami viszont még furcsább, hogy egy másik progi meg, amin egy egész Q3 pálya van betöltve, syncel ~260(!) fps, anélkül meg 400 fps. Ezek az értékek függetlenek attól, hogy debug vagy release build, illetve ha nem VS-ből indítom akkor is ennyiek.
Na ilyenkor mi a franc van? Felraktam legújabb videokártya drivert is, próbáltam rendszervisszaállítást is de semmi változás.
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107905   2009.03.29 11:22 GMT+1 óra  
Ez miért lenne időhöz kötve?

szerk.: most stabil 60fps-sel megy pedig nem csináltam vele az ég világon semmit...
talán a háttérben csinált valaimt a gép?

Ezt a hozzászólást dvorgaz módosította (2009.03.29 11:47 GMT+1 óra, ---)
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #107904   2009.03.29 11:20 GMT+1 óra  
Idézet

A Tick() függvényben hívódik meg az játéklogika (update(), render()).



akkor ez mi mégis?
azé én se vok teljesen retardált.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107903   2009.03.29 11:14 GMT+1 óra  
Mi van X időközönként meghívva?
Az fps számláló értéke az ami egy másodpercenként frissül, az update/render nincs időhöz kötve.
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #107901   2009.03.29 11:10 GMT+1 óra  
hát nem csoda hogy lassu, hogy ha csak X idöközönként hivod meg...
az updatere ez oké, de a render az folyamatosan kéne hogy menjen, ne legyen idöhöz kötve.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107898   2009.03.29 10:55 GMT+1 óra  
Csináltam egy kis progit amiben ilyen a main loop:
Kód:
Form window;

public void Run()
        {
            InitGraphics();
            InitInput();
            Initialize();

            Application.Idle += Application_Idle;
            Application.Run(window);

            CleanUp();
        }

        void Application_Idle(object sender, EventArgs e)
        {
            Message msg;
            while (!PeekMessage(out msg, IntPtr.Zero, 0, 0, 0))
            {
                if (isExiting)
                    window.Close();
                else
                    Tick();
            }
        }

A Tick() függvényben hívódik meg az játéklogika (update(), render()).
Az a probléma viszont, hogy baromi lassú, ugyanis egy üres directx-es ablak csak ~30 fps-sel megy. Az fps számláló jól működik, mert másodpercenként frissül az értéke, tehát a frame-ek közti idő számítása jó. A loopban nem történik semmi extra, csak bill./egér állapot lekérése meg egy üres kék ablak rajzolása.
Lehet azért lassú mert ilyen a main loop? Ti hogy csinálnátok egy game loop-ot C#-ban?
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107138   2009.03.20 10:47 GMT+1 óra  
Csak azt ne mondd, hogy már ezt is megnézted a múlt hónapban, de inkább megkérdezed, hogy tud e valaki jobbat:
C++/CLR: http://www.codeproject.com/KB/mcpp/usingcppdll.aspx

Én még továbbra is a driverre mutató link mellet voksolok, vagy írd meg azt is az a tuti!

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107115   2009.03.20 08:26 GMT+1 óra  
C#-ban kényelmesebb kódolni, és C++be nem az egész fizikai motort írnám, hanem csak bullet-re egy medzselő osztályt, ami az objektumokat bepakolja a rendszerbe meg ilyesmi.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #107114   2009.03.20 08:15 GMT+1 óra  
Ha már a fizika C++ -os, akkor miért nem írod az egészet C++ -ban?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107113   2009.03.20 08:05 GMT+1 óra  
Ha mondjuk a játék fizikát kezelő osztályát C++ban írom (pl. Bullettel), ahoz mennyire komplikált egy .NET-es wrappert írni? Sose csináltam még ilyet azért kérdezem; meg gondolom egyszerűbb egy kompakt pár függvényes osztályt wrappelni mint magát a bulletet.
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #107105   2009.03.20 05:23 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
A diablo kicsit más volt, ott a telepítő cd-n rajtavoltak a szükséges redistek.

... es ez a mai napig igy van minden jatekkal. A legtobbhoz meg pl. Acrobat Readert is adnak, hogy meg tudd nyitni a PDF-es manualt, stb.

Epp ezert nem ertem, miert lenne baj valakinek, hogy kell egy redist egy jatekhoz?
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #107091   2009.03.20 03:12 GMT+1 óra  
Egyetértek MaNiAc-kel.

Amig csak techdemó állapotban van a projekted, addig igenis, aki ki akarja próbálni, az szépen tegye fel a szükséges redist-eket. Ha pedig elkészültél, vagy "hivatalos" demót adsz ki, akkor meg illik is vagy mellékelni a letölthető pakkba minden szükséges redist-et, vagy jobb esetben késziteni egy telepitőt, ami a redist-eket is felteszi, ha szükséges.

Számos megoldás létezik: .NET-ben is lehet installert irni, de van egy csomó ingyenes megoldás is. Csak a teljesség igénye nélkül:

WIX
Advanced Installer
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #107090   2009.03.20 01:51 GMT+1 óra  
A diablo kicsit más volt, ott a telepítő cd-n rajtavoltak a szükséges redistek.
raytraceisten és übermedic
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #107088   2009.03.20 01:40 GMT+1 óra  
Hát izé... mikor '96-ban Diablo-val akartam játszani, DX4-et (vagy mi volt akkor az aktuális) kellett telepíteni. Meg ugye jó ideig egy csomó progihoz volt MSVC redist, stb. Szerintem ez olyan régi téma már, hogy aki f0$1k egy kis driver/redist telepítéstől, az vegyen egy konzolt, vagy nézzen inkább Győzikét...

Ha egy progihoz kell vmi redist, azt odavágod a DVD-re/CD-re, vagy belinkeled az oldalon, ahonnan a leendő gamer a játékot szedi le. Ez már így megy több mint 10 éve....

SZERK: esetleg szerzel egy f@$2a scriptelhető installert (pl. NSIS) és megcsinálod, hogy szépen megkérdezze a játékostól, akarja-e, hogy netről szedjen le neki XNA-t és telepítse, stb. Sok lehetőség van ennek megoldására...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Cow - Tag | 52 hsz       Online status #107046   2009.03.19 08:57 GMT+1 óra  
Sajnos igen, az egyszerű játékos kényelméért olyan telepítőt kellene csinálni amiben minden csatolva van. Csak akkor meg nagy lesz a mérete.

Csizmás Kandúr egy link erről a wpf-es dologról engem is érdekelne. Emlékszel hol láttad? Esetleg a tavalyi PDC-n? Ott voltak .net 4-es témák
Eredetit, újat és ötleteset - bárhol és bármikor... avagy nem vetem meg az ágyat, mert megvetem.
http://cow.isgreat.org
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107045   2009.03.19 08:50 GMT+1 óra  
Nem engem zavar, hanem a potenciális játékost. Velem is volt már, hogy nem próbáltam ki egy játékot, szimplán mert .NET 3-at meg XNA redistet kellett volna telepíteni.
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107043   2009.03.19 08:39 GMT+1 óra  
Akkor már csak egy utolsó kérdés. PhysX-nél mi akadályoz meg abban, hogy felrakd a drivert hozzá?

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107041   2009.03.19 07:13 GMT+1 óra  
odedotnet-tel az a baj, hogy egy kezdetleges 3 éves verzió amihez nem nagyon van rendes doksi, és ez csak a tao.ode-hez wrapper, amiről meg azt hallottam, hogy elég bugos.
A második meg nem tűnik túl professzionálisnak.

Egyébként ezeket mind megtaláltam magamtól már régen, és azt kérdeztem, hogy tudtok-e ajánlani valami jól bejáratott könnyen kezelhető fizikai motort (mint pl. bullet C++ alatt).
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107033   2009.03.19 06:42 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Szintén XNA-s, és nem tudom hogy működik-e "sima" C#-ban.


se openGL, se XNA, semmi:
http://sourceforge.net/projects/odedotnet
http://www-cs-students.stanford.edu/~eparker/files/PhysicsEngine/

Ezt a hozzászólást cerberus módosította (2009.03.19 06:54 GMT+1 óra, ---)

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107031   2009.03.19 06:31 GMT+1 óra  
Szintén XNA-s, és nem tudom hogy működik-e "sima" C#-ban.
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107030   2009.03.19 06:26 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Idézet
cerberus :

Ez esetleg? BulletX



Ez az a 2007-es xna verzió amiről beszéltem, és ennek abba is maradt a fejlesztése.


http://www.bepu-games.com/BEPUphysics/

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107029   2009.03.19 06:13 GMT+1 óra  
Idézet
cerberus :

Ez esetleg? BulletX



Ez az a 2007-es xna verzió amiről beszéltem, és ennek abba is maradt a fejlesztése.
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #107009   2009.03.19 01:49 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :Láttam egy érdekes .NET 4.0 videót, ahol WPF-et használtak XNA-ban. (Lehet beszólni megint, de tegye fel a kezét, aki írt már ilyen szintű saját GUI rendszert játékprogramhoz.)

Linket a népnek!!!
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107001   2009.03.18 23:53 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Bulletet ismerem, de nem találtam belőle c# verziót


Akkor keress tovább: "Bullet is used in several games for Playstation 2 and 3, XBox 360, Nintendo Wii and PC, either fully or
only selected parts. It is under active development and there are ports to C# and Java. Some of the
recent new developments are CUDA GPGPU acceleration and an iPhone version."

Ez esetleg? BulletX

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #106978   2009.03.18 13:38 GMT+1 óra  
Tudtok ajánlani valami jóféle fizikai api-t c# alá?
Bulletet ismerem, de nem találtam belőle c# verziót (csak vmi 2007-es xna portot); PhysX .NET nem tetszik, mert telepíteni kell hozzá valami systemsoftwaret.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #106345   2009.03.12 03:28 GMT+1 óra  
Azért elég nagy pofa kellett MS részéről ahhoz hogy a windows update szó nélkül betolja ezt a clickonce kiterjesztést a firefoxomba, hihetetlen milyen sunyi parasztok ezek. Szerintem mindenki aki észrevette rezzenéstelen arccal vágta ki az egészet.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #106342   2009.03.12 02:30 GMT+1 óra  
Én anno próbáltam, okos kis jószág. Azt mondjuk nem tudom, hogy meg lehet-e benne csinálni azt, hogy a játék mellé odapakolni a többi szükséges installt is, és ha nincsenek felrakva, akkor szóljon, és rakja fel őket...?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106341   2009.03.12 02:24 GMT+1 óra  
Click Once-al lehet próbálkozni, de uninstallt-t az nem tudom hogy hogy kezeli meg úgy egyáltalán.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #106339   2009.03.12 02:12 GMT+1 óra  
Dobozos játékhoz nem is melékelhetsz "1-2" dx-es dll-t, hanem a teljes installt be kell pakolni, akár xna, akár c++. Ezeknek semmi köze a visual studios dll-ekhez, az xna-nak (aminek nyílván kell dx) meg szintén nincs köze. Ezek mind külön dolgok.
Engem jobban zavar az, ha pl valakinek az xna frameworkből csak valamilyen bétája van fent, mert ebben az esetben azt először le kell szedni, amire nem biztos, hogy minden júzer képes. Ezt meg installerből nem tudom meg lehet-e oldani...?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106338   2009.03.12 02:11 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
általában a d3dxX_YZ dll eket cserélgetik, szal ezeket elég mellékelni többnyire (persze egy dobozos játéknál azért illik a teljes csomagot mellékelni, de ott nem is jelent gondot). Meg persze a visual studio dll-ek; az ugy durván +10 mega (most csak saccoltam).
Amiket mellesleg xna-hoz is mellékelni kell (xna-hoz nem kell dx??? )


De, csak itt adott a környezet így nem kell a teljes csomagot mellékelni, csak töredékét. VC++ redist is kell. Ez mind benne van az XNA 3.0 redist-ben külön nem kell telepíteni.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #106337   2009.03.12 02:04 GMT+1 óra  
általában a d3dxX_YZ dll eket cserélgetik, szal ezeket elég mellékelni többnyire (persze egy dobozos játéknál azért illik a teljes csomagot mellékelni, de ott nem is jelent gondot). Meg persze a visual studio dll-ek; az ugy durván +10 mega (most csak saccoltam).
Amiket mellesleg xna-hoz is mellékelni kell (xna-hoz nem kell dx??? )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106334   2009.03.12 00:30 GMT+1 óra  
Vistában 3.0 van a WPF (aero) miatt, de kell hozzá SP1, ha az a target. XNA-nál a content rész .NET 3.5 öt használ. win7-ben 4.0 lesz.

A telepítést natív programnál se lehet megúszni. Ha más nem a ~90 mb-os directX redist az kell hozzá úgyis. Ezt muszáj mellékelni hozzá, mivel a régebbi csomagban vannak olyan DLL-ek, amik az újban már nincsenek benne. XNA-hoz van külön mini csomag, néhány mb az egész.

Szerk.: Valaki a .NET és az XNA jövőjét firtatta. Láttam egy érdekes .NET 4.0 videót, ahol WPF-et használtak XNA-ban. (Lehet beszólni megint, de tegye fel a kezét, aki írt már ilyen szintű saját GUI rendszert játékprogramhoz.)

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2009.03.12 01:26 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #106296   2009.03.11 09:29 GMT+1 óra  
Talált, süllyedt.

Mondjuk ez egyre kevésbé probléma, Vista alatt ott van alapból a .NET 2.0, Win7 alatt meg már a 3.5 lesz ha jól tudom...

Egyébként elképzelhető, hogy nem csak a .NET-et kell telepitened: ha használsz valami külsős könyvtárat (pl XNA, SDL.NET), akkor nagy valószinűséggel azok runtime-ja is kelleni fog.
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #106294   2009.03.11 09:07 GMT+1 óra  
nem vagyok túl jártas az alapokban, de ha jól hallottam, akkor c# nincs .net nélkül.
tehát, ha mondjuk fejlesztenék egy játékot, vagy akármit c#-ban, akkor ahhoz, hogy azt másik gépen lehessen futtatni, ahhoz arra a gépre fel kell rakni a megfelelő .net framework-öt? (vagy teljesen el vagyok tévedve? )
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #105179   2009.02.23 06:07 GMT+1 óra  
igen...ezeket én is néztem, de vannak velük problémák
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #105172   2009.02.23 05:37 GMT+1 óra  
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #105170   2009.02.23 05:15 GMT+1 óra  
Hali!

Kellene egy kis help. Van egy pdf, amibe egy xml tartalmát kellene beleírni. Nem új üres pdf-et kell létrehozni, mert az ok. Egy meglevő template pdf-be kell beleírni c#-ban. Van valakinek valami ötlete mivel tudom megoldani?

Köszönettel:
Feci
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #105155   2009.02.22 23:55 GMT+1 óra  
Idézet
Bukta :
Hy
nem tudja vki h hogy lehet eltüntetni a DOS-os ablakot Empty Projectben?
(kódolás közbe és nem indításkor(*.exe win32)))


Mihez kell ez? Nem service-t akarsz te véletlenül csinálni?
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
dothumour - Tag | 75 hsz       Online status #105143   2009.02.22 14:06 GMT+1 óra  
Ha jól emlékszem, akkor így:

Visual Studio-ban:
Solution Explorer -> jobb klikk a projectre -> Properties -> Application tab ->
"Output type" legyen "Windows Application" (nem pedig Console Application)

Vagy a /target:winexe switch-el, ha manuálisan fordítod.
٩(͡๏̯͡๏)۶

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #105142   2009.02.22 13:46 GMT+1 óra  
Hy
nem tudja vki h hogy lehet eltüntetni a DOS-os ablakot Empty Projectben?
(kódolás közbe és nem indításkor(*.exe win32)))
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
ReiterIstvan - Tag | 4 hsz       Online status #103586   2009.01.28 22:14 GMT+1 óra  
Elvileg az a baj, hogy az alkalmazásod nincs a "full trusted assembly" listában.

Két lehetőséged van:

1.: Használd a caspol.exe -t, hogy trusted legyen az alkalmazás, lásd pl. itt:
http://www.sharepointblogs.com/ssa/archive/2007/09/06/using-caspol-exe-to-add-assemblies-to-full-trust-assembly-list.aspx

2.: Ha valahogyan megoldható akkor ClickOnce és úgy felrakni a szerverre, így automatice trusted lesz.
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #103543   2009.01.28 02:44 GMT+1 óra  
Egy rövid kérdés a c# nagymesterektől

Írok egy kis utility progit (lusta vagyok c++-ban megírni, a .net rövidebb), felrakom egy szerveren lévő könyvtárba, ahonnan szoktunk mindent indítani, és onnan hívnák meg az emberek. Viszont amikor le akarom kérdezni a current directory-t exceptiont kapok hogy nincs jogom hozzáférni. Ha lokál gépen van az exe akkor természetesen működik.

Erre mi a megoldás? Kell valami hozzáférési jogot kérnem?
raytraceisten és übermedic
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #103519   2009.01.27 11:09 GMT+1 óra  
Amúgy sok cégnél c#-ban írják a tool-okat, ott mire rajzolnak vajh?
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #103517   2009.01.27 11:05 GMT+1 óra  
A directx nem a jövő sjanos mert záros határidőn belül senki nemfogja tudni használni (ilyen képzés mellett).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #103515   2009.01.27 11:03 GMT+1 óra  
nem mondtam, hogy kifogott rajtam, csak érdekelne más megvalósítás is. Egyáltalán nem fogott ki rajtam
Tao-ról már olvasgattam régebben... de elvileg a directx a jövő (?). Opengl-re nemtudom mennyire lenne érdemes "visszalépni"
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #103503   2009.01.27 06:56 GMT+1 óra  
"De ha az XNA kifogott rajtad"
Ezt mondjuk nem tudom mire alapozod, totál más az mdx és az xna fejlesztés.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #103500   2009.01.27 06:52 GMT+1 óra  
Valamint a Tao-ban is van OpenGL megvalósítás.

De ha az XNA kifogott rajtad, akkor nem biztos hogy alacsonyabb szinten több sikered lesz..
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #103499   2009.01.27 06:51 GMT+1 óra  
A managed directx már nem támogatott, helyette lenne elvileg az xna (hogy ez most mennyire visszalépés azt ne feszegessük ).
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #103497   2009.01.27 06:34 GMT+1 óra  
C# alatt DirectX-szel lehet ilyesmit művelni; hogy pontosan hogyan azt nem tudom. Van pl Managed DX de az elég elavult, illetve azt hiszem lehet valahogy a natív DX-et wrapperen keresztül használni(?), meg van a SlimDX, ami egyfajta tuningolt Managed DX, viszont elég új, és nincs hozzá rendes doksi.
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #103495   2009.01.27 05:58 GMT+1 óra  
gondoltam egyet, és érdekelne, hogy xna nélkül mire mennék c#-ban.
Nem tud/ismer valaki valami kezdő anyagot c#-hoz?
úgyértem a kezdő anyagot, hogy 3d modellmegjelenítőt, modell osztályt, hasonlóakat írni, mert ezeket még sose néztem. (ugye xna révén. ott adottak voltak ezek)
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] > 25 < [30] [35] [40] [45] [46]