játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] > 25 < [30] [35] [40] [45] [46]
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #109346   2009.04.24 10:09 GMT+1 óra  
Készítsünk egy kiterjesztett metódust, amely kiírja egy egész számokból álló tömb elemeit.
Nem nagyon értem ezeket a 'kiterjesztett metódusokat'

ennyire jutottam:

Kód:
using System;

static public class ArrayPrinter
{
    static public void Print(this int[] array)
    {
        foreach (int i in array)
        {
            Console.WriteLine(i);
        }
    }
}


class program
{
    public static void Main()
    {
        var array = new int[] { 32, 45, 34, 56, 47 };

        array.Print();
       
       
    }
}
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #108967   2009.04.16 06:03 GMT+1 óra  
(Nem véletlenül tanítanak jobb helyeken előbb folyamatábrát rajzolni, ALGORITMIZÁLNI, és csak utána programozni. Habár én magam is utáltam folyamatábrákat rajzolgatni, nem haszontalan a dolog.)

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #108965   2009.04.16 06:01 GMT+1 óra  
Mit jelent a 'beszam' és mit a 'veletlenszam'?
Amúgy ne programozási oldalról közelíts első körben. Vázold fel a helyzetet, írj le minden eshetőséget, és amikor az megvan, azt programozd le. Pl:

random szám kiválasztása, amit ki kell találni
játékos eltalálta = false, gép eltalálta = false
ciklus indít, amíg !játékos eltalálta, és !gép eltalálta
játékos tippje
gép tippje
ha a játékos tippje == kitalálandó szám, akkor játékos eltalálta = true
ha a gép tippje == kitalálandó szám, akkor gép eltalálta = true
ha sem a játékos tippje, sem a gép tippje nem egyenlő a kitalálandó számmal, akkor kiírni, hogy ki-mit tippelt, a játékos kisebb/nagyobb értéket mondott, a gép pedig kisebb/nagyobb értéket mondott (ellenkező esetben valaki eltalálta, így a következő ciklus feltétel kiértékelésekor már nem fut le megint a ciklus)

ciklus után :
ha a játékos eltalálta, akkor kírni, hogy okos-ügyes
ha a gép eltalálta, akkor kírni, hogy a gép is okos-ügyes //hiszen egyszerre is eltalálhatják

Amúgy a gépnek érdemes egy külün fgv-be lerni a tippelését, és mivel a számok rendezve vannak, ezért ráereszteni egy bináris keresést. Mert ugye az első szám meg fogja mondani, hogy kisebb, vagy nagyobb értéket kell majd legközelebb mondania (ha nem találta el). Ekkor a következő érték egy random szám lesz 2-től mondjuk 100-ig. Ha ezek közt van az érték, akkor innentől bináris kereséssel mindig felezed az intervallumot, és a következő eredménytől függően keresed a következő számot az egyik intervallumban. Nem olyan nehéz ez, gondolkodj rajta egy picit. Ha a bináris keresés nem ismert, akkor gyorsan guglizz rá.

Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2009.04.16 06:06 GMT+1 óra, ---)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #108962   2009.04.16 05:30 GMT+1 óra  
Nem megy ez nekem...
Az előzőket már értem, de most az a feladat, hogy kell csinálni egy gépi játékost, csak nem akarom, hogy túl buta legyen, ezért pl. ha a 1st játékos 50-re tippelt és ennél nagyobb a szám akkor a gép ne random 24-re tippeljen hanem beSzam és 100 között...
Én próbálkozásom totál fatál rossz szernitem:

Kód:
...
if( beSzam < veletlenszam)
{
       Console.WriteLine("Nagyobb szamra gondoltam!");
       Random r = new Random();
       int gep = r.Next(beSzam,101); // beszamnal nagyobb max-nal kisebb legyen a gepi ertek
      if( gep < veletlenszam)
      {
                Console.WriteLine("A gep tippe:\nNagyobb szamra gondoltam mint: {0}", gep);
      } .....
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #108860   2009.04.14 08:54 GMT+1 óra  
Értem, köszi mindenki!
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #108857   2009.04.14 08:41 GMT+1 óra  
Sőt, illik sztem külön venni mindhárom ágat, hiszen pont az egyenlőség az, ami neked kell. Szóval
if kisebb
else if nagyobb
else kitaláltad. (<--- és itt nehogy fölöslegesen ellenőrizd az egyenlőséget, hiszen ide már csak akkor érsz, ha a két szám egyenlő!)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #108854   2009.04.14 08:20 GMT+1 óra  
amugy van benne egy hiba.

Kód:
if( veletlenszam < beSzam )
{
Console.WriteLine("Kisebb szamra gondoltam");
}
else
{
Console.WriteLine("Nagyobb szamra gondoltam");
}


ennel a resznel:
ha (kisebb, mint amit beolvastunk)
...blabla
ellenkezoleg (azaz, ha nagyobb ES EGYENLO!)
....

gondolom erted.
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #108852   2009.04.14 08:11 GMT+1 óra  
lehetne beletenni egy "GRATULALOK, ELTALATAD!"-ot is
Matzi-nak igaza van, gondolkodj egy kicsit. Minden egyes korben generalsz egy ujat. Csak a program elejen kell....
De esetleg lehetne tovabb bonyolitani, hogy ha kitalaltad, akkor megkerdezze, hogy akarsz-e meg egyet? ha aztmondod igen, akkor uj szamot general. Ezesetben erdemes egy fuggvenyt letrehozni, emiben a lentebb emlitett 2 sor van. Ezt meghivni inditaskor, es akkor, ha ujra szeretne jatszani az illeto.
De a kerdesedre a valasz ottvan
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #108849   2009.04.14 07:53 GMT+1 óra  
Random r = new Random();
veletlenszam = (int) r.Next(1,99);


^^^^
Ezt rakd ki a "do" elé, különben mindig generál egy újat.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #108848   2009.04.14 07:48 GMT+1 óra  
Az lenne, a feladat, hogy véletlen számot kell generálni 0-100 között és aztán kitalálni a véletlen számot, de szerintem minden újabb próbálkozásnál újabb véletlen szám generálódik:
Mit csinálok rosszul?

Kód:
using System;

namespace KitalalosJatek
{
class jatek
{
public static void Main()
{
Console.WriteLine("Gondoltam egy szamra!");

int veletlenszam, beSzam;
do
{
Console.WriteLine("Talad ki:");
beSzam = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Random r = new Random();
veletlenszam = (int) r.Next(1,99);


if( veletlenszam < beSzam )
{
Console.WriteLine("Kisebb szamra gondoltam");
}
else
{
Console.WriteLine("Nagyobb szamra gondoltam");
}
}while( veletlenszam != beSzam);
}
}
}
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #108633   2009.04.09 12:28 GMT+1 óra  
Azzal meg lehet oldani nem a Main() függvényen keresztül is?

szerk.: aha köszi
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #108631   2009.04.09 12:16 GMT+1 óra  
StreamWriter-el esetleg?
Reality is almost always wrong. - House

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #108630   2009.04.09 12:07 GMT+1 óra  
Van egy XOR-osan kódoló progim.
csak az a baj, hogy az eredményt a konzolra kiírva nem jó, mert furcsák a jelek.
Azt hogy lehetne megoldani, hogy mondjuk valami txt fájlba kimenti az eredményt( nem Main() függvényen keresztül)?


1473-kodolo.zip


Kód:
using System;

namespace kodolo
{
    class Jav_kodolo
    {
        public static void Main()
        {
            Console.WriteLine("Irja be a kodolni kivant szoveget:");
            string kodolni_szoveg = Console.ReadLine();

            Console.WriteLine("Irja be a jelszot:");
            string jelszo = Console.ReadLine();

            Console.WriteLine("\n\n==================================");
            Console.WriteLine("A kodolni kivant szoveg kodolva lett:");

            for (int i = 0; i < kodolni_szoveg.Length; i++)
            {
                int[] KodSzoveg = new int[kodolni_szoveg.Length];
                KodSzoveg[i] = (int)kodolni_szoveg[i];

                int[] KodJelszo = new int[kodolni_szoveg.Length];
                KodJelszo[i] = (int)jelszo[i];

                int[] XOR_kod = new int[kodolni_szoveg.Length];
                XOR_kod[i] = KodSzoveg[i] ^ KodJelszo[i];

                char[] XOR_karakter = new char[kodolni_szoveg.Length];
                XOR_karakter[i] = (char)XOR_kod[i];

                Console.Write(XOR_karakter[i]);
            }

            Console.WriteLine("\n\nA kilepeshez usse le az <ENTERT>");
            Console.ReadKey();
        }
    }
}
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107997   2009.03.30 09:17 GMT+1 óra  
Megnéztem, frapsel is ugyanennyit mutat.
Viszont most egy pillanatre megint 60fps-el mentek a synces progik, de nem tartott sokáig, most megint 30-40-nel mennek. Tegnap is volt hogy így magától megjavult csak úgy. Illetve most egyszerre kifagyott a VC++ meg VC# is, szal télleg nem tudom mi a f@sz van
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #107994   2009.03.30 08:55 GMT+1 óra  
Vsync-kel elvileg nem mehetne az fps 60 fölé - ennyire van ugye a monitorod beállitva...
FRAPS-al nézted az fps-t?
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107993   2009.03.30 08:24 GMT+1 óra  
Úgy néz ki, hogy a v-sync nem tetszik neki; most vsyncel megint 30 fps-t produkál, anélkül meg 4000fps-t. A monitor 60Hz-en megy egyébként. Illetve kipróbáltam most pár régebbi C++ben írt progimat, az egyik ugyanezt csinálja, syncel 40fps, anélkül 800 (egyetlen modell van a képernyőn); ami viszont még furcsább, hogy egy másik progi meg, amin egy egész Q3 pálya van betöltve, syncel ~260(!) fps, anélkül meg 400 fps. Ezek az értékek függetlenek attól, hogy debug vagy release build, illetve ha nem VS-ből indítom akkor is ennyiek.
Na ilyenkor mi a franc van? Felraktam legújabb videokártya drivert is, próbáltam rendszervisszaállítást is de semmi változás.
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107905   2009.03.29 11:22 GMT+1 óra  
Ez miért lenne időhöz kötve?

szerk.: most stabil 60fps-sel megy pedig nem csináltam vele az ég világon semmit...
talán a háttérben csinált valaimt a gép?

Ezt a hozzászólást dvorgaz módosította (2009.03.29 11:47 GMT+1 óra, ---)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #107904   2009.03.29 11:20 GMT+1 óra  
Idézet

A Tick() függvényben hívódik meg az játéklogika (update(), render()).



akkor ez mi mégis?
azé én se vok teljesen retardált.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107903   2009.03.29 11:14 GMT+1 óra  
Mi van X időközönként meghívva?
Az fps számláló értéke az ami egy másodpercenként frissül, az update/render nincs időhöz kötve.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #107901   2009.03.29 11:10 GMT+1 óra  
hát nem csoda hogy lassu, hogy ha csak X idöközönként hivod meg...
az updatere ez oké, de a render az folyamatosan kéne hogy menjen, ne legyen idöhöz kötve.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107898   2009.03.29 10:55 GMT+1 óra  
Csináltam egy kis progit amiben ilyen a main loop:
Kód:
Form window;

public void Run()
        {
            InitGraphics();
            InitInput();
            Initialize();

            Application.Idle += Application_Idle;
            Application.Run(window);

            CleanUp();
        }

        void Application_Idle(object sender, EventArgs e)
        {
            Message msg;
            while (!PeekMessage(out msg, IntPtr.Zero, 0, 0, 0))
            {
                if (isExiting)
                    window.Close();
                else
                    Tick();
            }
        }

A Tick() függvényben hívódik meg az játéklogika (update(), render()).
Az a probléma viszont, hogy baromi lassú, ugyanis egy üres directx-es ablak csak ~30 fps-sel megy. Az fps számláló jól működik, mert másodpercenként frissül az értéke, tehát a frame-ek közti idő számítása jó. A loopban nem történik semmi extra, csak bill./egér állapot lekérése meg egy üres kék ablak rajzolása.
Lehet azért lassú mert ilyen a main loop? Ti hogy csinálnátok egy game loop-ot C#-ban?
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107138   2009.03.20 10:47 GMT+1 óra  
Csak azt ne mondd, hogy már ezt is megnézted a múlt hónapban, de inkább megkérdezed, hogy tud e valaki jobbat:
C++/CLR: http://www.codeproject.com/KB/mcpp/usingcppdll.aspx

Én még továbbra is a driverre mutató link mellet voksolok, vagy írd meg azt is az a tuti!

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107115   2009.03.20 08:26 GMT+1 óra  
C#-ban kényelmesebb kódolni, és C++be nem az egész fizikai motort írnám, hanem csak bullet-re egy medzselő osztályt, ami az objektumokat bepakolja a rendszerbe meg ilyesmi.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #107114   2009.03.20 08:15 GMT+1 óra  
Ha már a fizika C++ -os, akkor miért nem írod az egészet C++ -ban?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107113   2009.03.20 08:05 GMT+1 óra  
Ha mondjuk a játék fizikát kezelő osztályát C++ban írom (pl. Bullettel), ahoz mennyire komplikált egy .NET-es wrappert írni? Sose csináltam még ilyet azért kérdezem; meg gondolom egyszerűbb egy kompakt pár függvényes osztályt wrappelni mint magát a bulletet.
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #107105   2009.03.20 05:23 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
A diablo kicsit más volt, ott a telepítő cd-n rajtavoltak a szükséges redistek.

... es ez a mai napig igy van minden jatekkal. A legtobbhoz meg pl. Acrobat Readert is adnak, hogy meg tudd nyitni a PDF-es manualt, stb.

Epp ezert nem ertem, miert lenne baj valakinek, hogy kell egy redist egy jatekhoz?
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #107091   2009.03.20 03:12 GMT+1 óra  
Egyetértek MaNiAc-kel.

Amig csak techdemó állapotban van a projekted, addig igenis, aki ki akarja próbálni, az szépen tegye fel a szükséges redist-eket. Ha pedig elkészültél, vagy "hivatalos" demót adsz ki, akkor meg illik is vagy mellékelni a letölthető pakkba minden szükséges redist-et, vagy jobb esetben késziteni egy telepitőt, ami a redist-eket is felteszi, ha szükséges.

Számos megoldás létezik: .NET-ben is lehet installert irni, de van egy csomó ingyenes megoldás is. Csak a teljesség igénye nélkül:

WIX
Advanced Installer
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #107090   2009.03.20 01:51 GMT+1 óra  
A diablo kicsit más volt, ott a telepítő cd-n rajtavoltak a szükséges redistek.
raytraceisten és übermedic
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #107088   2009.03.20 01:40 GMT+1 óra  
Hát izé... mikor '96-ban Diablo-val akartam játszani, DX4-et (vagy mi volt akkor az aktuális) kellett telepíteni. Meg ugye jó ideig egy csomó progihoz volt MSVC redist, stb. Szerintem ez olyan régi téma már, hogy aki f0$1k egy kis driver/redist telepítéstől, az vegyen egy konzolt, vagy nézzen inkább Győzikét...

Ha egy progihoz kell vmi redist, azt odavágod a DVD-re/CD-re, vagy belinkeled az oldalon, ahonnan a leendő gamer a játékot szedi le. Ez már így megy több mint 10 éve....

SZERK: esetleg szerzel egy f@$2a scriptelhető installert (pl. NSIS) és megcsinálod, hogy szépen megkérdezze a játékostól, akarja-e, hogy netről szedjen le neki XNA-t és telepítse, stb. Sok lehetőség van ennek megoldására...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Cow - Tag | 52 hsz       Online status #107046   2009.03.19 08:57 GMT+1 óra  
Sajnos igen, az egyszerű játékos kényelméért olyan telepítőt kellene csinálni amiben minden csatolva van. Csak akkor meg nagy lesz a mérete.

Csizmás Kandúr egy link erről a wpf-es dologról engem is érdekelne. Emlékszel hol láttad? Esetleg a tavalyi PDC-n? Ott voltak .net 4-es témák
Eredetit, újat és ötleteset - bárhol és bármikor... avagy nem vetem meg az ágyat, mert megvetem.
http://cow.isgreat.org
   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107045   2009.03.19 08:50 GMT+1 óra  
Nem engem zavar, hanem a potenciális játékost. Velem is volt már, hogy nem próbáltam ki egy játékot, szimplán mert .NET 3-at meg XNA redistet kellett volna telepíteni.
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107043   2009.03.19 08:39 GMT+1 óra  
Akkor már csak egy utolsó kérdés. PhysX-nél mi akadályoz meg abban, hogy felrakd a drivert hozzá?

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107041   2009.03.19 07:13 GMT+1 óra  
odedotnet-tel az a baj, hogy egy kezdetleges 3 éves verzió amihez nem nagyon van rendes doksi, és ez csak a tao.ode-hez wrapper, amiről meg azt hallottam, hogy elég bugos.
A második meg nem tűnik túl professzionálisnak.

Egyébként ezeket mind megtaláltam magamtól már régen, és azt kérdeztem, hogy tudtok-e ajánlani valami jól bejáratott könnyen kezelhető fizikai motort (mint pl. bullet C++ alatt).
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107033   2009.03.19 06:42 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Szintén XNA-s, és nem tudom hogy működik-e "sima" C#-ban.


se openGL, se XNA, semmi:
http://sourceforge.net/projects/odedotnet
http://www-cs-students.stanford.edu/~eparker/files/PhysicsEngine/

Ezt a hozzászólást cerberus módosította (2009.03.19 06:54 GMT+1 óra, ---)

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107031   2009.03.19 06:31 GMT+1 óra  
Szintén XNA-s, és nem tudom hogy működik-e "sima" C#-ban.
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107030   2009.03.19 06:26 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Idézet
cerberus :

Ez esetleg? BulletX



Ez az a 2007-es xna verzió amiről beszéltem, és ennek abba is maradt a fejlesztése.


http://www.bepu-games.com/BEPUphysics/

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #107029   2009.03.19 06:13 GMT+1 óra  
Idézet
cerberus :

Ez esetleg? BulletX



Ez az a 2007-es xna verzió amiről beszéltem, és ennek abba is maradt a fejlesztése.
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #107009   2009.03.19 01:49 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :Láttam egy érdekes .NET 4.0 videót, ahol WPF-et használtak XNA-ban. (Lehet beszólni megint, de tegye fel a kezét, aki írt már ilyen szintű saját GUI rendszert játékprogramhoz.)

Linket a népnek!!!
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
cerberus - Tag | 41 hsz       Online status #107001   2009.03.18 23:53 GMT+1 óra  
Idézet
dvorgaz :
Bulletet ismerem, de nem találtam belőle c# verziót


Akkor keress tovább: "Bullet is used in several games for Playstation 2 and 3, XBox 360, Nintendo Wii and PC, either fully or
only selected parts. It is under active development and there are ports to C# and Java. Some of the
recent new developments are CUDA GPGPU acceleration and an iPhone version."

Ez esetleg? BulletX

   
dvorgaz - Törzstag | 575 hsz       Online status #106978   2009.03.18 13:38 GMT+1 óra  
Tudtok ajánlani valami jóféle fizikai api-t c# alá?
Bulletet ismerem, de nem találtam belőle c# verziót (csak vmi 2007-es xna portot); PhysX .NET nem tetszik, mert telepíteni kell hozzá valami systemsoftwaret.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #106345   2009.03.12 03:28 GMT+1 óra  
Azért elég nagy pofa kellett MS részéről ahhoz hogy a windows update szó nélkül betolja ezt a clickonce kiterjesztést a firefoxomba, hihetetlen milyen sunyi parasztok ezek. Szerintem mindenki aki észrevette rezzenéstelen arccal vágta ki az egészet.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #106342   2009.03.12 02:30 GMT+1 óra  
Én anno próbáltam, okos kis jószág. Azt mondjuk nem tudom, hogy meg lehet-e benne csinálni azt, hogy a játék mellé odapakolni a többi szükséges installt is, és ha nincsenek felrakva, akkor szóljon, és rakja fel őket...?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106341   2009.03.12 02:24 GMT+1 óra  
Click Once-al lehet próbálkozni, de uninstallt-t az nem tudom hogy hogy kezeli meg úgy egyáltalán.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #106339   2009.03.12 02:12 GMT+1 óra  
Dobozos játékhoz nem is melékelhetsz "1-2" dx-es dll-t, hanem a teljes installt be kell pakolni, akár xna, akár c++. Ezeknek semmi köze a visual studios dll-ekhez, az xna-nak (aminek nyílván kell dx) meg szintén nincs köze. Ezek mind külön dolgok.
Engem jobban zavar az, ha pl valakinek az xna frameworkből csak valamilyen bétája van fent, mert ebben az esetben azt először le kell szedni, amire nem biztos, hogy minden júzer képes. Ezt meg installerből nem tudom meg lehet-e oldani...?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106338   2009.03.12 02:11 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
általában a d3dxX_YZ dll eket cserélgetik, szal ezeket elég mellékelni többnyire (persze egy dobozos játéknál azért illik a teljes csomagot mellékelni, de ott nem is jelent gondot). Meg persze a visual studio dll-ek; az ugy durván +10 mega (most csak saccoltam).
Amiket mellesleg xna-hoz is mellékelni kell (xna-hoz nem kell dx??? )


De, csak itt adott a környezet így nem kell a teljes csomagot mellékelni, csak töredékét. VC++ redist is kell. Ez mind benne van az XNA 3.0 redist-ben külön nem kell telepíteni.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #106337   2009.03.12 02:04 GMT+1 óra  
általában a d3dxX_YZ dll eket cserélgetik, szal ezeket elég mellékelni többnyire (persze egy dobozos játéknál azért illik a teljes csomagot mellékelni, de ott nem is jelent gondot). Meg persze a visual studio dll-ek; az ugy durván +10 mega (most csak saccoltam).
Amiket mellesleg xna-hoz is mellékelni kell (xna-hoz nem kell dx??? )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106334   2009.03.12 00:30 GMT+1 óra  
Vistában 3.0 van a WPF (aero) miatt, de kell hozzá SP1, ha az a target. XNA-nál a content rész .NET 3.5 öt használ. win7-ben 4.0 lesz.

A telepítést natív programnál se lehet megúszni. Ha más nem a ~90 mb-os directX redist az kell hozzá úgyis. Ezt muszáj mellékelni hozzá, mivel a régebbi csomagban vannak olyan DLL-ek, amik az újban már nincsenek benne. XNA-hoz van külön mini csomag, néhány mb az egész.

Szerk.: Valaki a .NET és az XNA jövőjét firtatta. Láttam egy érdekes .NET 4.0 videót, ahol WPF-et használtak XNA-ban. (Lehet beszólni megint, de tegye fel a kezét, aki írt már ilyen szintű saját GUI rendszert játékprogramhoz.)

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2009.03.12 01:26 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #106296   2009.03.11 09:29 GMT+1 óra  
Talált, süllyedt.

Mondjuk ez egyre kevésbé probléma, Vista alatt ott van alapból a .NET 2.0, Win7 alatt meg már a 3.5 lesz ha jól tudom...

Egyébként elképzelhető, hogy nem csak a .NET-et kell telepitened: ha használsz valami külsős könyvtárat (pl XNA, SDL.NET), akkor nagy valószinűséggel azok runtime-ja is kelleni fog.
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #106294   2009.03.11 09:07 GMT+1 óra  
nem vagyok túl jártas az alapokban, de ha jól hallottam, akkor c# nincs .net nélkül.
tehát, ha mondjuk fejlesztenék egy játékot, vagy akármit c#-ban, akkor ahhoz, hogy azt másik gépen lehessen futtatni, ahhoz arra a gépre fel kell rakni a megfelelő .net framework-öt? (vagy teljesen el vagyok tévedve? )
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #105179   2009.02.23 06:07 GMT+1 óra  
igen...ezeket én is néztem, de vannak velük problémák
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] > 25 < [30] [35] [40] [45] [46]