játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5441
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] > 30 < [35] [40] [45] [46]
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #97957   2008.10.31 05:38 GMT+1 óra  
Hernyák Zoli volt az egyik tanárom EKF-en. Sztem jó anyagok, nyugodtan leszedheted őket.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97956   2008.10.31 05:32 GMT+1 óra  
Amugy erről az oldalról az 1. félévben c és c++ videókat a másodikban meg objektum orientál c#-lehet letölteni te kandúr meg azt mondtad hogy 3hó mire oda jutok kb. akkor arra a videókra egyenlőre nincs szükségem
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #97929   2008.10.31 03:13 GMT+1 óra  
MSDN a barátod, ha már a gugli cserben hagyott És példának okáért a streamreader/writer környékén keresgélj.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97927   2008.10.31 02:58 GMT+1 óra  
Pontosan mit szeretnél? Txt, bináris, vagy mi?
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #97917   2008.10.31 02:07 GMT+1 óra  
hy all
nem tud vki segíteni nekem a fájlkezelésbe?
pl fájlba írás, fájl létrehozás, fájl olvasás....
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #97914   2008.10.31 02:05 GMT+1 óra  
Miért, melyiket próbáltad megnyitni? Az mdf-et vagy az mds-et? Nem mindegy...
Ha sehogy nem sikerül, akkor goto offtopic.

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97913   2008.10.31 02:03 GMT+1 óra  
Hát ezt mondom ezt én is elolvastam mert deamontools nem nyitja meg. Letöltöttem az Alcohol 120 és az se

szerkja bocs nem is írtam oda )
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #97911   2008.10.31 02:00 GMT+1 óra  
Ami nem tartozik sehova, az mehet pl az általános offtopicba.
Google-ba beírod: mdf mds; I'm feeling lucky, és láss csodát, az első találaton le van írva, mit lehet vele kezdeni. De ha simán csak rákeresel, akor a választ már a Google listájában elolvashatod, szintén legfelül.
De ne fáradj:
Google
A MDF egy cd/dvd image fájl, az MDS pedig a hozzá tartozó katalógus fájl. Megnyitható többek között Daemon Tools-al vagy Alcohol 120%-al (trial). ...

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97907   2008.10.31 01:40 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :
Idézet
terbed :
Csizmás Kandur ezen az oldalon: C# a felsőoktatásban
a 2.félév egészvégig C#??
(mert az 1. tudom hogy C++) Csak simán C az te.


Ja, első 5 videót kezdheted leszedni abból a C# részlegből.





Az 1 év második videója c++ a többi c tudom mert leszedtem
(tudom hogy nem ide tartozik de mdf filokat (mdf file mellet van mindig egy mds) hogy lehet megnyitni??
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97904   2008.10.31 00:01 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
Csizmás Kandur ezen az oldalon: C# a felsőoktatásban
a 2.félév egészvégig C#??
(mert az 1. tudom hogy C++) Csak simán C az te.


Ja, első 5 videót kezdheted leszedni abból a C# részlegből.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97903   2008.10.30 23:58 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
nah most nekem is lenne egy kérdésem:

van egy richtextboxom, amibe ugy irok szöveget, hogy (mint egy logban)

Kód:
richTextBox1.Text += "alma\n";


vagyis egy idö után már nemtudja megjeleniteni és megjelenik a scrollbar. Namost én azt akarom, hogy a scrollbar mindig a végére scrollozzon, hogy az utolso bejegyzéseket tudjam látni (merthogy most mindig az elsöket mutatja, mégha elhuzom akkoris).


Kód:
richTextBox1.SelectionStart = richTextBox1.Text.Length;
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #97902   2008.10.30 20:10 GMT+1 óra  
nah most nekem is lenne egy kérdésem:

van egy richtextboxom, amibe ugy irok szöveget, hogy (mint egy logban)

Kód:
richTextBox1.Text += "alma\n";


vagyis egy idö után már nemtudja megjeleniteni és megjelenik a scrollbar. Namost én azt akarom, hogy a scrollbar mindig a végére scrollozzon, hogy az utolso bejegyzéseket tudjam látni (merthogy most mindig az elsöket mutatja, mégha elhuzom akkoris).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97887   2008.10.30 15:22 GMT+1 óra  
Csizmás Kandur ezen az oldalon:http://csharptk.ektf.hu/index.php?p=2
a 2.félév egészvégig C#??
(mert az 1. tudom hogy C++)
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97879   2008.10.30 12:50 GMT+1 óra  
Azta köszcsi.
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97878   2008.10.30 12:42 GMT+1 óra  
Kód:
using System;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void varakozas()
        {
            Console.WriteLine("Kilepeshaz usd le az ENTER billentyut");
            Console.ReadKey(true);
        }

        static void Main()
        {
            Console.WriteLine("Ez aprogram kiirja barmely szam ketszereset!\nKerlek ird be a szamot:");
            int szam = int.Parse(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine("A szam ketszerese: " + (szam * 2).ToString());

            varakozas();
        }
    }
}


Idézet
terbed :
Az XNA-nak olyan a nyelvezete mint a C#-nek?)


Egész konkrétan az egy framework, amit szintén C# nyelven lehet programozni. Inspiráció képpen megnézhetsz pár videót róla, de különösebben most még ne foglalkozz vele.

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2008.10.30 12:48 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97877   2008.10.30 12:08 GMT+1 óra  
Kód:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;





namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {

        void varakozas()                                                      //??????????????????
    {
        int c;
        Console.WriteLine("Kilepeshaz usd le az ENTER billentyut");
        Console.ReadLine(??????);
       
        }
   
       
           static void Main()
       
      {
            Console.WriteLine("Ez aprogram kiirja barmely szam ketszereset!");
            Console.WriteLine("Kerlek ird be a szamot:");
            Console.WriteLine(ketszeres);//????????
          int szam;
          Console.ReadLine(,szam); //?????

          int ketszeres;
          ketszeres = szam*2;    //??????


        }
    }
}
[/code]


Uh kemény bocs hogy összevissza írtam mindent
Az lenne a kérdés (ahol elrontottam) pl: az enter lenyomásánál lép ki
meg a számolás beálítását is. Tudom, hogy korai + minden, csak szeretnék már egy kicsit bonyolultabb forráskódokat nézegetni.
( az XNA-nak olyan a nyelvezete mint a C#-nek?)

Ezt a hozzászólást terbed módosította (2008.10.30 12:38 GMT+1 óra, ---)
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #97876   2008.10.30 11:50 GMT+1 óra  
kösz h megosztottad velünk
ez most c# kurzus?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97875   2008.10.30 11:45 GMT+1 óra  
Ezekből még nem sokat értesz, így számodra csak üres definíciók. Inkább ezt nézegesd: C# syntax
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97868   2008.10.30 09:21 GMT+1 óra  
Kulcsszavak jelentése
abstarct
Módosító, amely arra utal, hogy az osztály csak egy másik osztály alaposztályaként használhatjuk.

as
Művelet, amellyel egymásssal összhangban lévő típusok között végezhetünk átalakítást. a művelet bal oldalán álló értéket a jobb oldalon feltüntetett típusra alakítjuk át.

base
Kulcsszó, amle az alaposztály értékeit és típusait teszi elérhetővé.

bool
Logikai adattípus, melynek értéke true vagy false lehet. A .NET keretrendszerében a bool típus a megfelelője a System.Boolean.

break
Programvezérlő utasítás, amellyel elhagyhatjuk a ciklust vagy feltételes utasítást s visszatérhetünk a cikus vagy feltételes utasítás utáni első sorra.

byte
Adattípus, amely egy előjel nélküli egész egy bájton történő tárolását teszi lehetővé. Értéke 0 és 255 között változhat. A .NET keretrendszerben a System.Byte típus felel meg neki.

case
Programvezérlő utasítás, amely logikai feltételt határoz meg a switch utasításon belül.

catch
A try-catch hibakezelő logika rész. A catch blokk segítségéval elkaphatjuk a kivételeket és az ilyen esetekben egy meghatározott kódrészletet futtathatunk le.

char
Adattípus, amely egy Unicode karaktert tárol 2 bájton. A .NET keretrendszerben a System.char a megfelelője.

checked
Programvezérlő utasítás, amely a túlcsordulás vizsgálatát jelzi az egész típusú matematikai műveletek és átalakítások esetében.

class
Hivatkozási típus, amely adatokat és taggfüggvény-meghatározásokat is tartalmazhat. Az osztály konstruktorokból, állandókból,mezőkből, tagfüggvényekből, tulajdonságokból, indexekből, műveletekből (operátorokból) és beágyazott típusokból áll.

const
Módosító, amely egy adattaghoz vagy változóhoz kapcsolódhat. A használata azt jelzi hogy a kérdéses adat állandó azaz nem lehet az értékét megváltoztatni.

continue
Programvezérlő utasítás, amely automatikusan a ciklus következő végrehajtására ugrik.

decimal
Adattípus, amely 16 bájtos lebegőpontos értéket tartalmaz. A decimal változó pontosabb a többi lebegőpontos típusnál. Ennek köszönhetően alkalmas pénzügyi adatok tárolására. Az m és M utótagok decimal típusú értéket jelölnek. A .NET keretrendszerben a System.Decimal a megfelelője.

default
Címke a switch utasításban. Itt folytatódik a program végrehajtása, ha egyik case utasítás feltétele sem teljesül.

delegate
Hivatkozási típus, amely meghatározott formájú tagfüggvényeket tartamazhat. A tagfüggvény alakját a képviselő meghatározása írja le.

do
Ciklusszervező utasítás. A ciklus tartalmának végrehajtása mindaddig ismétlődik, amíg a blokk végén álló feltétel hamissá nem válik. Gyakran do...while ciklusként emlegetik, mivel a blokkhoz tartozó feltételt a while kulcsszó vezeti be.

double
Adattípus, amely 8 bájtos lebegőpontos értékeket tartalmaz. A d és a D utótagok double típusú értéket jelölnek. A .NET keetrendszerben a System.Double a megfelelője.

else
Feltételes programvezérlő utasítás, amely olyan utasítás vagy utasításblokkot tartalmaz, ami csak akkor hajtódik végre, ha az előző if utasítás eredménye hamis volt.

enum
Adattípus, amely előre meghatározott állandó értékeket tartalmaz.

event
Edemények meghatározására szolgáló kulcsszó. Az event kulcsszó olyan képviselőket is meghatározhat, amelyeket akkor hívunk meg, amikot esemény történik a programban.

explicit
Kulcsszó, amely a felhasználó által létrehozott típusok átalakítását jelzi.

extern
Az extern módosító külső, aza ikyan tagfüggvényekre utal, amely az aktuális C# kódon kívül akp helyet.

false
Booealn típusú logaikai érték. Túlterhelhető műveletként is használható.

finally
A try-catch utasítás rész. a finally blokk a try után hajtódik végre. Általában a try blokkben lefoglalt erőforrások felszabadítására használjuk.

fixed
A kezeletlen kódban ezzel a kulcsszóval zárolhatjuk a memóriahivatkozásokat, hogy a szemétgyűjtő ne szabadítsa fel azokat.

float
Adattípus amely 4 bájtos lebegőpontos értékek tárolására alkalmas. Az f és F utótagok float típusú értéket jelölnek. A .NET keretrendszerben a System.Single a megfelelője.

for
Ciklusszervező utasítás. Az utasítás egy kezdeti beállításokat tartalmazó részből, feltételekből és egy a ciklus előrehaladását biztosító utasításból áll. A for blokk tartalma újra és újra végrehajtódik, amíg a ciklusfeltétel igaz. A kezdeti beállításokat tartalmazó rész a ciklus végrehajtása előtt, az előrehaladást biztosító utasítások pedig az egyes végrehajátások után futnak le.

foreach
Ciklusszervező utasítás, amellyel egy gyűjtemény vagy egy tömb elemeit járhetjuk végig.

get
Különleges szó, amellyel a tolajdonságok értékének kiolvasására szolgáló tagfüggvényeket különböztehetjük meg. Nem fenntartott szó.

goto
Programvezrlő utasítás, amely a mögötte álló blokkot csak akkor hajtja végre, ha a megadott feltétel teljesül.

if
programvezérlő utasítás, amely a mögötte álló blokkot csak akkor hajtja végre, ha a megadott feltétel teljesül.

implicit
Kulcsszó, amely automatikusan végrehajtandó típusátalakítást ír le. in
Kulcsszó, amelyet a foreach kulcsszóval együtt használunk. Az in kulcsszó azonosítja azt a gyűjteményt vagy tömböt, amelyet a froeach ciklus végigjár.

int
Adattípus, amely előjeles egész értéket tárol 4 bájton. .NET-ben System.Int32 a megfelelője.

interface
kulcsszó, amellyel olyan hivatkozástípust hozhatunk létre, amely leírja a tagjait, de nem határozza meg azokat.

internal
a google a barátom
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97865   2008.10.30 08:55 GMT+1 óra  
Most nézem a könyvet. Nyugodtan szaladj végig a kulcsszavakat ismertető részen. Úgyis a példákból esik le mi az az "as" meg ilyenek és most nem érted még.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97864   2008.10.30 08:52 GMT+1 óra  
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97861   2008.10.30 08:08 GMT+1 óra  
Ameddig a dinamikus memória foglalás, referencia típus, konstruktor fogalmak nincsenek meg ez így lógni fog a levegőben úgyis.

Szerk.:Hogy tovább bonyolítsam a dolgokat,még ilyet is lehet bár semmi értelme:
Kód:
int a = new int();

A háttérben ez lesz úgyis.amikor beírod, hogy int a; és 0-ra állítódik az értéke.

Sőt ilyen is van,aminek szintén semmi értelme nincs. Remélem örülsz.
Kód:
Console.WriteLine(new int().ToString());

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2008.10.30 08:18 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97858   2008.10.30 07:36 GMT+1 óra  
Jó csak nagyon homályos idővel majd megvilágosodom remélhetőleg
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97856   2008.10.30 07:28 GMT+1 óra  
Ne ilyen részletkérdéseken akadj el. Ha nagyon muszáj mondom ott a C# language specification. Az elméletre koncentrállj ne arra, hogy most hány sorban írsz le valamit. Az idiómáktól még messze vagy pedig lehetne cifrázni.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97854   2008.10.30 07:13 GMT+1 óra  
Hát ha ennyire rosszul tanít a könyv lehet, hogy befektetek erre: C# mesteri szinten 21 nap alatt
(aze az király, hogy te egy kóddal elintézted azt amit a könyv 3-mal: )
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #97853   2008.10.30 07:02 GMT+1 óra  
tényleg kezdek hinni ebben a mondásban, hogy "aki nem érti tanitja" ha igy vezeti be a tömböket az a könyv...

Kód:
int[] myarray = new int[5];


c# -ban a tömb egy külön típus, ezt jelöli az int[] (int-ekből álló tömb)
vagyis magyarra fordítva a kódot:

szeretnék csinálni egy int-ekből állő, myarray nevű tömböt, amibe 5 elemet szeretnék majd pakolni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97848   2008.10.30 05:41 GMT+1 óra  
oké kezdem kapizsgálni
és az [5]
könyv azt írja hogy elsődleges kifejezést jelent

Ezt a hozzászólást terbed módosította (2008.10.30 06:33 GMT+1 óra, ---)
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97845   2008.10.30 05:18 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
Kód:
int[]a;
a=new int;
a=new int[5]

Nem nagyon étem ezt a new operátort,
azt tudom, hogy helyet foglal de miért jó az???
meg mért kell az int[ ]a közé [ ] rakni valami elsőrangút jelent nem?


int[] jelentése int típusú tömb, Int-ekből álló vektor. new-al itt meghatározod, hogy hány elemű legyen, mennyi int-nek foglaljon helyet a memóriában. Ez helyettesíthető mással is és a .NET fordító alakítja át automatikusan.Többféle megadás van:
Kód:
int[] myArray = new int[5];
int[] myOtherArray =int[] {1, 6, 8, 10, 20};
int[] b = {1, 2, 3};

int[,] a2 = new int[,] {{1, 2, 3}, {4, 5, 6}};
int[,,] a3 = new int[10, 20, 30];
int[][] j2 = new int[3][];
j2[0] = new int[] {1, 2, 3};
j2[1] = new int[] {1, 2, 3, 4, 5, 6};
j2[2] = new int[] {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9};


Használata:
Kód:
myArray[0] = 20;
int myVariable = myArray[4];
myArray[4]++;
a2[1, 2] = 26;
//stb.

foreach(int arrayItem in myArray) Console.WriteLine(arrayItem.ToString())

Érdemes átnézni a C# 1.0 language specification könyvet.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97837   2008.10.30 04:06 GMT+1 óra  
Kód:
int[]a;
a=new int;
a=new int[5]

Nem nagyon étem ezt a new operátort,
azt tudom, hogy helyet foglal de miért jó az???
meg mért kell az int[ ]a közé [ ] rakni valami elsőrangút jelent nem?

Ezt a hozzászólást terbed módosította (2008.10.30 04:30 GMT+1 óra, ---)
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97834   2008.10.30 03:11 GMT+1 óra  
Nah unicode-ra találtam jó kis példát. Kb ilyen lehet másnak a magyar kód:
Kód:
case GridStringId.FileIsNotFoundError:
    return "文件{0}没有找到";

case GridStringId.ColumnViewExceptionMessage:
    return "是否确定修改?";

case GridStringId.CustomizationCaption:
    return "自定义显示字段";

DXPerience chinese
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97792   2008.10.29 05:05 GMT+1 óra  
Elhiszem, hogy cool, de azért minden 5 percben ne írd le az élményeidet. Majd, ha már konkrét C# kérdés lesz.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97783   2008.10.29 04:37 GMT+1 óra  
Aha működik nagyon jó csak berakom deamontoolsba és kiválasztom melyiket akarom tetepíteni
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97762   2008.10.29 02:45 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :
Online: Dehogy. A memóriában nem tud egy egész DVD-t eltárolni.
Offline: Nekem megvan a DVD kiírva, szóval elvileg jónak kell lenni.



De végülis jó úgy nekem hogy letöltöm ezt:Visual Studio 2008 Express
mert ebben bennevan a C# C++ VB+ a webws cucc is
 
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97759   2008.10.29 02:35 GMT+1 óra  
Online: Dehogy. A memóriában nem tud egy egész DVD-t eltárolni.
Offline: Nekem megvan a DVD kiírva, szóval elvileg jónak kell lenni.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97758   2008.10.29 02:34 GMT+1 óra  
Download the Visual Studio 2008 Express Edition All-in-One DVD

This DVD contains all the Express products as well as optional components in a single image (ISO) file.


» Download

Click here for instructions on burning the Visual Studio Express Editions DVD

csak ezt lehet letölteni offlinen
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97756   2008.10.29 02:09 GMT+1 óra  
És sztem a web install-nál sem menti hanem futtatja az installert
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97754   2008.10.29 02:02 GMT+1 óra  
ha rákattintok offline istall-nál a downloads-ra visszadob a web installra
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97746   2008.10.29 00:17 GMT+1 óra  
DVD-re is kiírhatod: Offline Install DVD
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97745   2008.10.28 22:15 GMT+1 óra  
http://www.microsoft.com/express/vcsharp/
ha erröl az oldalrol szedtem le a progit akkor úgy csinálta, hogy letöltött valamit és ha azt megnyitottam az töltötte le a programokat. Nem tudja valaki mijen mappába tölti le a telepítőket?? Fontos lenne, hogy át tudjam vinni másik gépre
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97724   2008.10.28 15:01 GMT+1 óra  
Jójójó ja és köszi a pirospontos tippet
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #97723   2008.10.28 14:59 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :
Néha ignorálnod kell 1-2 dolgot a könyvekben, mert ezek csak tankönyvek, amiket többnyire olyanok írnak, akik elméletben tudnak sokat gyakorlatban már nem mindig.


"Aki tudja, csinálja, aki nem, az tanítja."
Reality is almost always wrong. - House

   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97722   2008.10.28 14:55 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
(amugy a könyv azt írja hogy használjuk az ékezetes magyar karaktereket meg ha ők véletlen lehagyják akkor sorry megszokásból véletlen)
ja és még valami az i++ mire szolgál?


Néha ignorálnod kell 1-2 dolgot a könyvekben, mert ezek csak tankönyvek, amiket többnyire olyanok írnak, akik elméletben tudnak sokat gyakorlatban már nem mindig.

i++; az ugyanaz, mint ez: i = i + 1; máskülönben a for ciklus kiakadna. Bal egérgombbal rakj egy piros pontot a for ciklus sorában bal oldalt a szürke sávban. f5, majd fent a menüsoron step into gombot nyomogatva látod lépésenként mit csinál a program. Ha rámész az i változóra, menet közben látod, hogy mit tárol éppen. Más variációkban is el lehet így játszani a piros ponttal és hasznos a tanulásban.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #97721   2008.10.28 14:40 GMT+1 óra  
az egy dolog h unicode-ot használ de azért a programozás nyelve angol, és ez egy konvenció (íratlan szabály).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97716   2008.10.28 14:12 GMT+1 óra  
Idézet
nadam :
terbed

Kód:
i<Csapatok.Újpest




helyett ez kell:

Kód:
i<=Csapatok.REAC


(Fontos, hogy ezesetben nem kisebb jel kell, hanem kisebbegyenlő, hiszen még a REAC-ot is meg akarod jeleníteni. Csak azért írtam be, mert ez gondolom figyelmetlenségből Csizmás Kandúr kódjában is helytelenül szerepel.)



ahha mostmár értem köszi
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97713   2008.10.28 14:10 GMT+1 óra  
Idézet
Csizmás Kandur :
Idézet
terbed :
Az lenne a feladat h felsorolás típussal fel kell sorolni a nb1-es csapatokat
és én nemtom az összes csapatot megjeleníteni FELOROLÁS TÍPUSSAL



Hát akkor jelenítsd meg azt, amit tudsz. Az enum-nál amúgy automatikus a számozás és nullától indul. Csak akkor kell számozni, ha nem nullától, indul, vagy nem egyesével növekvő az indexelés. Általában megszokásból, meg sose tudni alapon mindent angolul szoktunk megadni. Ha nagyon muszáj a magyar akkor is ékezet nélkül. Osztály, metódus, property és interface nagybetűvel kezdődik, változók kisbetűvel, konstansok csupa nagybetűvel. És C#-nál namespace-be rakni az osztályokat! Konzolos kiírásnál általában a biztonság kedvéért a toString-el célszerű szöveggé konvertálni mindent, ami nem az.
Sajnos ezekben a magyar könyvekben ilyen szabályok nincsenek leírva helyette bugyuta jelöléseket és megjegyzéseket használnak és a kezdők meg azt tanulják meg.

Kód:
using System;

namespace Football
{
    class Teams
    {
        public enum Team { DVSC, UJPEST, VASAS, MTK, REAC };

        public static void Main()
        {
            Console.WriteLine(Team.MTK.ToString());
            for (Team i = Team.DVSC; i < Team.REAC; i++) Console.WriteLine(i.ToString());

            Console.Read();
        }
    }
}
.

Ezt az enum-ot általában valamilyen állapot tárolására szokták a játékfejlesztésben használni és mindig legyen egy alapállapota is.
Kód:
public enum MenuState { EMPTY, START, OPTIONS, EXIT }
private static MenuState menuState = MenuState.EMPTY;


(Szerk.: Most nézem 33. oldal 5. feladat. Megy ez. )


aham oké köszi ja és megint kihagytam a namespacet:
(amugy a könyv azt írja hogy használjuk az ékezetes magyar karaktereket meg ha ők véletlen lehagyják akkor sorry megszokásból véletlen)
ja és még valami az i++ mire szolgál?

Ezt a hozzászólást terbed módosította (2008.10.28 14:22 GMT+1 óra, ---)
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #97712   2008.10.28 13:58 GMT+1 óra  
terbed

Kód:
i<Csapatok.Újpest




helyett ez kell:

Kód:
i<=Csapatok.REAC


(Fontos, hogy ezesetben nem kisebb jel kell, hanem kisebbegyenlő, hiszen még a REAC-ot is meg akarod jeleníteni. Csak azért írtam be, mert ez gondolom figyelmetlenségből Csizmás Kandúr kódjában is helytelenül szerepel.)
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97709   2008.10.28 13:24 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
Az lenne a feladat h felsorolás típussal fel kell sorolni a nb1-es csapatokat
és én nemtom az összes csapatot megjeleníteni FELOROLÁS TÍPUSSAL



Hát akkor jelenítsd meg azt, amit tudsz. Az enum-nál amúgy automatikus a számozás és nullától indul. Csak akkor kell számozni, ha nem nullától, indul, vagy nem egyesével növekvő az indexelés. Általában megszokásból, meg sose tudni alapon mindent angolul szoktunk megadni. Ha nagyon muszáj a magyar akkor is ékezet nélkül. Osztály, metódus, property és interface nagybetűvel kezdődik, változók kisbetűvel, konstansok csupa nagybetűvel. És C#-nál namespace-be rakni az osztályokat! Konzolos kiírásnál általában a biztonság kedvéért a toString-el célszerű szöveggé konvertálni mindent, ami nem az.
Sajnos ezekben a magyar könyvekben ilyen szabályok nincsenek leírva helyette bugyuta jelöléseket és megjegyzéseket használnak és a kezdők meg azt tanulják meg.

Kód:
using System;

namespace Football
{
    class Teams
    {
        public enum Team { DVSC, UJPEST, VASAS, MTK, REAC };

        public static void Main()
        {
            Console.WriteLine(Team.MTK.ToString());
            for (Team i = Team.DVSC; i < Team.REAC; i++) Console.WriteLine(i.ToString());

            Console.Read();
        }
    }
}
.

Ezt az enum-ot általában valamilyen állapot tárolására szokták a játékfejlesztésben használni és mindig legyen egy alapállapota is.
Kód:
public enum MenuState { EMPTY, START, OPTIONS, EXIT }
private static MenuState menuState = MenuState.EMPTY;


(Szerk.: Most nézem 33. oldal 5. feladat. Megy ez. )

Ezt a hozzászólást Csizmás Kandur módosította (2008.10.28 13:37 GMT+1 óra, ---)
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97702   2008.10.28 11:55 GMT+1 óra  
Az lenne a feladat h felsorolás típussal fel kell sorolni a nb1-es csapatokat
és én nemtom az összes csapatot megjeleníteni FELOROLÁS TÍPUSSAL

Kód:
using System;
class csapatok
{
    enum Csapatok { DVSC = 1, Újpest = 2, VASAS = 3, Halasás = 4, Kecskemét = 5, Fehérvár = 6, Nyíregyháza = 7, MTK = 8, Győr = 9, Kaposvár = 10, ZTE = 11, BPHonvéd = 12, Paks = 12, Diósgyőr = 13, Siófok = 14, REAC = 15 };

    public static void Main()
    {
        Console.WriteLine(Csapatok.BPHonvéd);

        for (Csapatok i = Csapatok.DVSC; i<Csapatok.Újpest; i++)
        {
            Console.WriteLine(i);
        }
    }
}

Ezt a hozzászólást terbed módosította (2008.10.28 12:04 GMT+1 óra, ---)
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #97635   2008.10.28 02:34 GMT+1 óra  
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #97632   2008.10.28 02:24 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
Ez jobb mint a microcoft visual c#?


Ebben az is benne van, de te maradj csak a Visual C# 2008 express-nél.
Ez csak egy bemutató verzió azoknak, akik szeretnék próbálgatni a C# 4.0 lehetőségeit, például a parallel computing-et. Majd jövő év vége felé már érdemes lehet kipróbálni neked is, ha eljutsz arra a szintre.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] > 30 < [35] [40] [45] [46]