játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] > 35 < [40] [45] [46]
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #80916   2008.02.03 13:42 GMT+1 óra  
Idézet
psyche :
Ez a te véleményed.
Ha ennyire fontos a szószerinti műfordítás, akkor szerintem bármelyik középiskolás, vagy egyetemista diák olcsón megoldja neked.
Várom a jelentkezőket.
Mondjuk én ha érteném Benjamin könyvét már biztos alkottam is volna vmit.


Ma már ha jól tudom általános iskolában leteszik a középfokút a gyerekek 1, vagy 2 nyelven is. De ez már off.

"Mondjuk én ha érteném Benjamin könyvét már biztos alkottam is volna vmit. "
Van hozzá egy rakat pédaprogram tanulmányozd akkor azokat.

A C# könyvírást meg halaszd el és vedd elő, ha már veterán C# coder leszel.

   
psyche - Tag | 36 hsz       Online status #80880   2008.02.03 07:37 GMT+1 óra  
Ez a te véleményed.
Ha ennyire fontos a szószerinti műfordítás, akkor szerintem bármelyik középiskolás, vagy egyetemista diák olcsón megoldja neked.
Várom a jelentkezőket.
Mondjuk én ha érteném Benjamin könyvét már biztos alkottam is volna vmit.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #80879   2008.02.03 07:29 GMT+1 óra  
Najó, de nem egészen két hónappal ezelőtt még saját magad is kezdőnek titutláltad. Azért ennyire nem gyors ez a tanulás, vagy igen?
Egyetemen az OOP és a C/C# programozás tárgyak összesen 3 félévig mennek minimum elég intenzíven, gyakorlattal együtt. A megfelelő szakirodalmak elérhetőek mindeki számára, így nem hiszem, hogy erre külön kéne az időt pazarolni. Összeóllozni pár könyvet meg megint hülyeség lenne.

"Professional XNA Game Programming konyvet kéne magyarra hogy erre milyen lehetoségek vannak?"
Nemtom nekem Benjamin XNA könyve és a videói is érthetőek alapfokú angollal is. Egyébként is a legtöbbet a példa programokat szoktam bújni.
Ha ennyire fontos a szószerinti műfordítás, akkor szerintem bármelyik középiskolás, vagy egyetemista diák olcsón megoldja neked.

   
psyche - Tag | 36 hsz       Online status #80877   2008.02.03 06:05 GMT+1 óra  
igen így is lehet, hogy .net után megyek egyre lejjebb és nem fordítva, de az-az igazság a .net még elég új sokaknak és sztem mindenki jobban jár ha tisztázzuk a változókat mielott a virtuális metódus táblával foglalkoznánk. amúgy ha figyeltél láthatod, hogy a megjegyzések elott van egy olyan, hogy
A .NET az az elso ott lesz szo a .netrol,c# fejlodésérol.
érdemes csinálni tutort mert nem mindegy hogy mennyi ido alatt tanulod meg.
meg kéne érdeklodni mennyibe kerulne konyvfordításpl. KisKapunál ha lehet ilyet egyáltalán vagy hogy mukodik pl. Professional XNA Game Programming konyvet kéne magyarra hogy erre milyen lehetoségek vannak?

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #80869   2008.02.03 04:19 GMT+1 óra  
Idézet
psyche :
Ahoy!

Elkezdtem írni egy cikksorozatot a C# nyelv alapjairól.
Nem tudom van-e értelme a Windows alkalmazások készítését tárgyalni, mert pl. xna ban nem nagyon lesz rá szükség, de vegyük az irrlichtot vagy bármit nem nagyon kell érteni hozzá.
Itt van mindjárt egy cikk a megjegyzésekrol a dokumentációs megjegyzések rész még nincs kész
mivel még nekem is át kell néznem komolyabban az xmlt.

http://b84web.extra.hu/megj.html

Vélemények? Várom a kritikákat.


Szerintem kezd azzal, hogy egyátalán mi az a .NET, milyen részekből áll stb. Aztán jöhet mondjuk az hogy mi is az az OOP, aztán pedig a .NET bázisnyelvébe lehet belemászni tovább vesézve a .NET és az OOP dolgokat.

A kommentezés, meg a dokumentáció már sokadrangú kérdés szerintem egy kezdőknek szóló tutorban. És az, hogy Wndows, Linux, vagy XboX platformra fejlesztünk szintén sokadrangú ebből a szempontból, mivel a .NET-nek pont az a lényege, hogy az maga az API amit programozás szempontjából ismerned kell és nem a rendszer specifikus dolgokkal kell bíbelődni.

[Szerk]: Még annyit akartam írni, hogy ma már annyi szakirodalom van a fenti dolgokról magyar és angol nyelven egyaránt, hogy nem látom át miért érdemes tutor írással az időt húzni, ahelyett, hogy inkább te magad is tanulgatnád ezeket a könyveket.

XNA 2.0-ról lehetne esetleg gyorsan kidobni valami komolyat, de márciusban már asszem erre is lesznek megfelelő szakirodalmak.

Ezt a hozzászólást ~Cre@tine~> módosította (2008.02.03 04:29 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #80854   2008.02.02 18:11 GMT+1 óra  
hát ez kb. olyan mint az én fűnyírós cikkem az offtopicban

szerintem nem a kommentekkel kéne kezdeni..én is elkezdtem irni ilyen tutorialokat a c++ rol, épp felujitás alatt vannak; a honlapomon eddig kettő van kint..szerintem valami olyasmit kéne (de az sem tökéletes föleg mert nem tul bö az angol szókincsem...talán mégisinkább magyarul folytatom)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
psyche - Tag | 36 hsz       Online status #80842   2008.02.02 10:53 GMT+1 óra  
Ahoy!

Elkezdtem írni egy cikksorozatot a C# nyelv alapjairól.
Nem tudom van-e értelme a Windows alkalmazások készítését tárgyalni, mert pl. xna ban nem nagyon lesz rá szükség, de vegyük az irrlichtot vagy bármit nem nagyon kell érteni hozzá.
Itt van mindjárt egy cikk a megjegyzésekrol a dokumentációs megjegyzések rész még nincs kész
mivel még nekem is át kell néznem komolyabban az xmlt.

http://b84web.extra.hu/megj.html

Vélemények? Várom a kritikákat.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77667   2007.12.28 07:39 GMT+1 óra  
Még a C# tanulásra visszatérve itt vannak kinyomtatható e-könyvek:
http://dragon.ektf.hu/eBooks/

És videó előadások:
http://csharptk.ektf.hu/index.php?p=2

Játékfejlesztéses könyvek pedig amiket használni is lehet valamire XNA-ra vannak. 2D phong-tól egész komplett engine írásig, természetesen angolul.

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #77604   2007.12.27 17:25 GMT+1 óra  
én ujabban nem használom illetve csak akkor ha mondjuk egy olyan változó ami globális de tulajdonképpen rejtett (mert mondjuk egy alma.cpp-ben van szal ha nem tudják a nevét akkor nem érik el)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77593   2007.12.27 16:46 GMT+1 óra  
én ismerem a hungarian notationt, de nem használom. intellisense kiír mindent.
most komolyan, megéri azt használni manapság?
rakjak egy csomó betűt a változók neve elé, csak azért hogy fejből tudjam, hogy az egy lokális int vagy globális double stb ?

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #77583   2007.12.27 16:14 GMT+1 óra  
Bizony engem még egy aknakeresö is elgondolkoztatott pár honapja de megcsináltam (igen! megcsináltam! jobb vagyok mint 4 éve )
meg lehet hogy még megvan az amőbás doksim

aha http://people.inf.elte.hu/asylum/programs/cross5.pdf
nemtom már mennyira irtam le jol az implementácio lépéseit de ez egy olyan progi ami nem nagy szám de nekem kellemes emlék
gyakvez odahivta az embereket és ott mutogatta h mekkora király még MI is van!
a hungarian notation ne tévesszen meg mivel akkormég gözöm nemvolt h miaz szal random változoknak random neve van

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2007.12.27 16:29 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77573   2007.12.27 13:56 GMT+1 óra  
Direkt játékfejlesztős C# könyv szerintem még nincs, ami magyar lenne.
A játékfejlesztőknek szóló könyvek C++ terén is ritkaságszámba mennek, talán 2-3 magyar nyelvű van
De ne csüügedj. A játékfejlesztés egy elég egyedi alfaja a programozásnak ezért általában netes cikkekből, tutorialokból kell összeszedegetni az információt.
Egyelőre tanulgasd a nyelvet, hogy mire a játékfejlesztésbe kezdenél, nagyon jól ismerd és gyakorlott legyél. Lesz éppen elegendő újdonság amit meg kell majd tanulni akkor.
Tehát egyszerű progikkal kezdd a tanulást, ne mindjárt a legbonyolultabb játékkal.

   
Petipc - Tag | 3 hsz       Online status #77572   2007.12.27 13:27 GMT+1 óra  
Sajnos amiket kűldtetek nekem, mind angol... hm... Nem nagyon szeretem fitoktatni angol tudásomat, úgyhogy inkább torrentről szedem le a könyveket, és majd valahogy értelmezem az ott leírtakat, a forráskód alapján...
Magyar fordítású könyvről nem tudtok még? (Ami a játékfejlesztésről szól, és C#)

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #77566   2007.12.27 11:59 GMT+1 óra  
visual studiot használom text editornak aztán g++
debugolni szoktam vs ben.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77560   2007.12.27 11:01 GMT+1 óra  
de a ruszki gép sem veszi fel a versenyt az Altair 8800-zal. se keyboard, se monitor. minek az! kapcsolók és ledek, igazi retro feeling.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77559   2007.12.27 10:56 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
azzal ma nem arcozhatsz, max egy múzeumban. viszont ha text editorral kódolsz és csak a végén ereszted rá a g++t és működik is amit írtál akkor az egy jó jel. kivéve ha csak hello world szintű progikat írsz.


Dehogy, én a C# topicban 25-40 éves technológiákat használok az a biztos. Megyek is ki a garázsba és beizzítom a régi ruszki gépet amin a kébeleket dugdosva lehet programozni. Minek itt .NET, C# meg ilyen hülyeségek.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77558   2007.12.27 10:52 GMT+1 óra  
azzal ma nem arcozhatsz, max egy múzeumban. viszont ha text editorral kódolsz és csak a végén ereszted rá a g++t és működik is amit írtál akkor az egy jó jel. kivéve ha csak hello world szintű progikat írsz.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77557   2007.12.27 10:40 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
text editor és g++


Már megint. Szerintem lyukkártya beolvasó az a legjobb!

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #77555   2007.12.27 09:56 GMT+1 óra  
text editor és g++
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77552   2007.12.27 08:23 GMT+1 óra  
(azért van ott a szerk. csak elkéstem vele...)

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77551   2007.12.27 08:22 GMT+1 óra  
Najó, de ez itt a C# topic.

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77550   2007.12.27 08:21 GMT+1 óra  
1. Microsoft Visual Studio 2005 vagy 2008 express edition, az ingyenes. Keress rá a microsoft honlapján vagy googleval.
Ha ezt a fejlesztőkörnyezetet túl nagynak, bonyolultnak tartod, akkor: Dev-C++
Vagy Code::Blocks (keress rá), mindkettő ingyenes és egyszerű használni őket.

2. doksi.hu, ebookz.hu. Szintén a keresőt kell használni, és százával fogsz könyveket találni. Hogy melyiket ajánlom az attól is függ, hogy van-e C-s múltad, illetve hogy ismered-e az OO paradigmát. Ha nem programoztál C-ben akkor nehezebb dolgod lesz. Szerintem olvasgass bele az elérhető könyvekbe, a tartalomjegyzékbe, és amelyik érthetően magyaráz és példaprogik is vannak benne, meg esetleg feladatok, azt kezdd el olvasni. Sajnos címeket nem tudok most fejből...
Ja, és később persze érdemes lehet valódi könyveket is venni, ha komolyan gondolod:
Programozzunk C++ nyelven!
A C++ programozási nyelv
És a Nyisztor Károly féle Gyakorlati C++

szerk:
és egy "tanács": legközelebb a C++ topikba írd a C++os kérdéseidet. köszi

   
vafeN - Tag | 9 hsz       Online status #77548   2007.12.27 08:01 GMT+1 óra  
Hellosztok, valaki tudna segíteni?

El akarok kezdeni c++-ba programozást tanulni és lenne 2 kérdésem.

Egyik: Honnan tudok c++-hoz egy fordító programot szerezni? [venni-letőlteni...]
Másik: Melyik könyveket ajánljátok egy kezdőnek?
Többnyire 3D grafikával foglalkozom, de mellete 2D grafika illetve weblap szerkesztés [design, php-mysql, css, js]
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77531   2007.12.27 04:58 GMT+1 óra  
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77529   2007.12.27 04:51 GMT+1 óra  
Idézet
Petipc :
Sziasztok!
Azért írok nektek, mert énis azt a 21 napos könyvet ollvasgatom, és szerintem simán át lehet rágni ennyi idő alatt. Nagyon az alapoktól kezdi a tanulást, szóval szerintem nagyon jó köny.
Viszont én egyre többet azt látom, hogy játékokat PC-re C++-al csinálják, nem C#-el. Mivel énis a játékfejlesztés irányába szeretnék haladni, meg szeretném tőletek kérdezni, hogy mégis jó választás-e a C#? és hogy lehet-e azzal játékot programozni. Az egyik site arrol beszélt például, hogy csak X-box-ra lehet vele programozni. Remélem hogy nem, hiszen én a PC-re megyek.
Válaszotokat előre is köszönöm.


A profi veteránok C++ ban kódolnak és ők már ígyis mennek nyugdíjba. Fiatal játékfejlesztők azonban már az új technológiákat sem szégyenlik használni:
http://www.exdream.com/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=wiVAtkQ6a8s
http://www.youtube.com/watch?v=FO1PNgIwjB4
http://www.youtube.com/watch?v=Jd_cC6AANes

Jósolni nem lehet, de a lehetőség már adott most is, csak ez még nagyon új dolog.

   
Petipc - Tag | 3 hsz       Online status #77528   2007.12.27 04:41 GMT+1 óra  
Oké! Köszi! Mivel a C#-hez van könyvem, maradok nála

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #77527   2007.12.27 04:32 GMT+1 óra  
Lehet vele PC-re is programozni, játékot is lehet vele programozni.
Csak még kevésbé népszerű, mint a C++.

szerk:
direkt könyvet is írtak hozzá:
Beginning C# Game Programming
Itt vannak tutorialok:
C# Game Development
Aztán gamedev.net-en is érdemes lehet körbenézni.

Hogy C++ vagy C#, azt döntsd el magad, olvasgass utána a neten.

   
Petipc - Tag | 3 hsz       Online status #77526   2007.12.27 04:21 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Azért írok nektek, mert énis azt a 21 napos könyvet ollvasgatom, és szerintem simán át lehet rágni ennyi idő alatt. Nagyon az alapoktól kezdi a tanulást, szóval szerintem nagyon jó köny.
Viszont én egyre többet azt látom, hogy játékokat PC-re C++-al csinálják, nem C#-el. Mivel énis a játékfejlesztés irányába szeretnék haladni, meg szeretném tőletek kérdezni, hogy mégis jó választás-e a C#? és hogy lehet-e azzal játékot programozni. Az egyik site arrol beszélt például, hogy csak X-box-ra lehet vele programozni. Remélem hogy nem, hiszen én a PC-re megyek.
Válaszotokat előre is köszönöm.

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #77391   2007.12.25 06:01 GMT+1 óra  
Hát szerintem, ha programoztál már C-ben és legalább nagyvonalakban hallottál már az OO-ról, akkor emészthető, akár rövidebb idő alatt is. Egyedül a rengeteg olvasás lehet akadály.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #77388   2007.12.25 05:01 GMT+1 óra  
Idézet
Sitnyikk :
Köszi szépen nem tudom a könyv szerzője hogyan gondolta, hogy 21 nap alatt megemészthető a 750 oldal


Ha előtte nem programoztál OO-ban, akkor sehogy. Ehhez még fél év is kevés lenne. Ha viszont igen,
akkor tényleg elég a 21 nap az alapokhoz. VS 2008 tényleg jó.

   
Sitnyikk - Törzstag | 1230 hsz       Online status #77377   2007.12.24 18:08 GMT+1 óra  
Köszi szépen nem tudom a könyv szerzője hogyan gondolta, hogy 21 nap alatt megemészthető a 750 oldal

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #77376   2007.12.24 17:26 GMT+1 óra  
Visual C# 2008 express
nagyon könnyü benne programozni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Sitnyikk - Törzstag | 1230 hsz       Online status #77374   2007.12.24 17:10 GMT+1 óra  
Sziasztok! Most kaptam egy jó kis könyvet C#-hoz, úgyhogy el is kezdeném tanulgatni a dolgot. Minden esetre ahogy belenéztem, Pascal után kicsit nagyobb mozgásszabadságot érezhetek majd
Lenne is rögtön egy kérdésem:
Melyik szerkesztőt és fordítót ajánljátok? Van a különböző programok között számottevő változás?

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #76843   2007.12.16 23:58 GMT+1 óra  
A logaritmus függvényem gondjára rájöttem Csak pozitív x-ekre volt tesztelve. A lényeg, hogy 0-ból indul ki és ha nem találja 0-a marad. Már tudom, hogyan kell átírnom csak egy kis idő.

A többi kérdés továbbra is áll.

Meg a logaritmus függvényhez sokkal jobb lenne egy görbeillesztő módszer. Ha erre tudtok valami, ne tartsátok magatokban.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #76837   2007.12.16 16:06 GMT+1 óra  
lol egy sima ln-nek mathlib lesz a vége
én nem akarom feltalálni a spanyolviaszt ugyh ime

http://people.inf.elte.hu/asylum/programming/C++/Math/main.html

apro kerekitéssel jo eredményt ad
persze biztos van gyorsabb megoldás is
10 fölé nem érdemes vinni nem fogja elérni a 2-t még 100 iteráciora sem
a math.h pontosabb
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #76835   2007.12.16 15:26 GMT+1 óra  
érdekes...ahogy n9velem az iteráciok számát egyre pontatlanabb...lehet h vmit elnéztem
ja...wikipedia azt irja hogy ez lassan konvergál és egy másik modszert ajánl..dejofej...na ez eltart egy darabig

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2007.12.16 15:31 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #76834   2007.12.16 15:10 GMT+1 óra  
igen?
az jó hát akkor ennyi az egész valameddig ki kell számolni ln x et és egy osztás
más dolog h lassu de mivel a double számábrázolása is véges ezért 5 iterácio erre is elég sztem
minnyá megnézem
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #76832   2007.12.16 14:58 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
A természetes alapu logaritmus hatványsora:

ln(x) = summa n = 1-töl végtelenig

(-1)^(n+1)
__________ (x - 1)^n
n

most már nem eléxem hogyan de ki lehet hozni az a alapu log b-t is vagy az lg-t majd utána kell nézzek

szerk.: vagy mégse? eddig semmit nem találtam róla...


log a alapú b =(log c alapú b)/(log c alapú a)
A c alap meg lehet bármi tehát ln(b)/ln(a)=log a alapú b emlékeim szerint.
Reality is almost always wrong. - House

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #76830   2007.12.16 14:33 GMT+1 óra  
A természetes alapu logaritmus hatványsora:

ln(x) = summa n = 1-töl végtelenig

(-1)^(n+1)
__________ (x - 1)^n
n

most már nem eléxem hogyan de ki lehet hozni az a alapu log b-t is vagy az lg-t majd utána kell nézzek

szerk.: vagy mégse? eddig semmit nem találtam róla...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #76829   2007.12.16 13:20 GMT+1 óra  
Nah. Egy egyszerű függvényábrázoló programot írok (bővebben C++ topic). El is jutottam egy ideig, de problémáim akadtak.

1. A logaritmus függvényt nem ábrázolja helyesen. Negatív x-ekre 0-át vesz fel, és így nem a helyes 0 asszimptotához tartó lefelé konyolú görbe lesz a függvény bal vége.
Saját logaritmus függvényt használok, mert a Math.Log() függvény használatakor vmi exeptiont dob (asszem nullával való osztáshoz van köze).

Ugyanez az exeption van a Math.Pow() hatványfüggvénnyel.. Ha ezen múlik ezt is megírom magam, csak még nincs ötletem hozzá.

2. Hogyan lehet pixeleket egyesével átszínezni? Most 1x1-es bitmapekkel dolgozom, de ez nem túl elegáns. (GDI-vel, ha minden igaz)

3. Hogyan tudok egy panel-re szinezni? Mert most az ablak hátterére rajzolok, de sokkal szebb lenne, ha lenne egy külön panel az ábrázolt függvénynek. Próbáltam a panel Paint függvényébe rakni az ábrázoló részt, de ugyanúgy mögé rajzolja, közvetlenül az ablak hátterére.

Feldobtam a projectet ide: FüggvényÁbrázoló (pár kb az egész)

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
psyche - Tag | 36 hsz       Online status #76630   2007.12.13 12:45 GMT+1 óra  
aha ez már barátságosabb koszonom

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #76629   2007.12.13 12:42 GMT+1 óra  
Régebben ezt próbálgattam.

   
psyche - Tag | 36 hsz       Online status #76628   2007.12.13 12:34 GMT+1 óra  
igen IDE mint pl. DevC++
jo ez az express de nekem tul "nagy"
vmi egyszerubb kéne mert kezdo vagyok

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #76627   2007.12.13 12:32 GMT+1 óra  
gui-s fordító?
úgy érted, komplett fejlesztőkörnyezet (IDE)+compiler kéne?
ha igen, akkor nézz körül itt:
http://www.microsoft.com/express/vcsharp/

   
psyche - Tag | 36 hsz       Online status #76625   2007.12.13 12:28 GMT+1 óra  
hi! tudnátok mondani ingyenes guis C# fordítokat? Koszonom!

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #75196   2007.11.23 15:55 GMT+1 óra  
Kösz!
Csak semmi játékfejlesztés!
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #74705   2007.11.20 00:29 GMT+1 óra  
Meg lehet oldani:

Kód:
  public Inputbox(string cim, string kerdes) : this(cim, kerdes, null)
  {
    // Valami #1, ekkor már lefutott a meghívott konstruktor....
  }
  public Inputbox(string cim, string kerdes, string alapertek)
  {
    // Valami #2...
  }
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #74701   2007.11.19 16:36 GMT+1 óra  
Workaround:
Kód:
public Inputbox(string cim, string kerdes)
        {
               init(cim, kerdes, null);
        }
public Inputbox(string cim, string kerdes, string alapertek)
        {
               init(cim, kerdes, alapertek);
        }
private init(string cim, string kerdes, string alapertek)
        {
            InitializeComponent();
            Text = cim;
            feliratmezo.Text = kerdes;
            szovegmezo.Text = alapertek;
            szovegmezo.SelectAll();
        }
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #74700   2007.11.19 15:41 GMT+1 óra  
Nem, úgy, ha egy osztályban vannak. Pl.:
Kód:
public Inputbox(string cim, string kerdes)
        {
                // Inputbox(cim, kerdes, null) <-- Így nem lehet.
        }
public Inputbox(string cim, string kerdes, string alapertek)
        {
            InitializeComponent();
            Text = cim;
            feliratmezo.Text = kerdes;
            szovegmezo.Text = alapertek;
            szovegmezo.SelectAll();
        }
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #74699   2007.11.19 15:03 GMT+1 óra  
meghivja..randira? vagy hova?
ha származtatott osztály akkor

Kód:
class alma
{
    public alma();
}


Kód:
class banan : alma
{
    public banan : base()
    {
    }
}
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] > 35 < [40] [45] [46]