játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 36 < [40] [45] [46]
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #74700   2007.11.19 15:41 GMT+1 óra  
Nem, úgy, ha egy osztályban vannak. Pl.:
Kód:
public Inputbox(string cim, string kerdes)
        {
                // Inputbox(cim, kerdes, null) <-- Így nem lehet.
        }
public Inputbox(string cim, string kerdes, string alapertek)
        {
            InitializeComponent();
            Text = cim;
            feliratmezo.Text = kerdes;
            szovegmezo.Text = alapertek;
            szovegmezo.SelectAll();
        }
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #74699   2007.11.19 15:03 GMT+1 óra  
meghivja..randira? vagy hova?
ha származtatott osztály akkor

Kód:
class alma
{
    public alma();
}


Kód:
class banan : alma
{
    public banan : base()
    {
    }
}
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #74683   2007.11.19 13:05 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy az egyik konstruktor meghívja a másikat?
Csak semmi játékfejlesztés!
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73630   2007.11.05 11:06 GMT+1 óra  
ciklus és barátnők
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #73629   2007.11.05 11:05 GMT+1 óra  
Ja igen hát akkor még azt se tudtam mi az hogy elágazás (útelágazás) szekvencia (szekve...mi??) és ciklust se (de barátnök néha meséltek rola)
szal akkor ügyi v
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73628   2007.11.05 11:03 GMT+1 óra  
Jó akkor menj vissza az időben és írd meg 14 évesen... (úgy hogy nem foglalkoztál se matekkal se proggal komolyabban)

na nem baj majd visszavágok a genetikus algoritmusommal ha megírtam :p
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #73627   2007.11.05 10:59 GMT+1 óra  
ööö
ez ilyen eaf1?
én jobbat is tudok (nem nagy szám) meg van adva egy vektor kezdö és végpontja (gyakorlatban kamera pozicio és lookat) és ebböl kiszámolja a két rá meröleges vektort (ok tom h trivi dehát nekem ez nagy szo volt akkor) igy egy ortogonális bázist csinálva
kivéve ha a vektor a (0, 1, 0) lamdba szorosa mert akkor nyilván végtelen sok megoldás van
hátránya hogy ez a roll-t nem veszi figyelembe (akkor nem is kellett)

késöbb egy sokkal egyszerübb megoldást is találtam erre gyszerüen a kamera szögeit letárolja egy kvaternioba onnan meg még trivibb kiszámolni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73626   2007.11.05 10:53 GMT+1 óra  
Nah, update-eltem a progit, most már kiírja hogy óramutató járása szerint nézzed...
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73624   2007.11.05 10:48 GMT+1 óra  
YEAH
Nah igen, most, hogy utánanéztem a radián-nak, megy minden rendesen
akit érdekel összeraktam egy kis konzolos progit, kiszámítja és kiírja a derékszögű háromszög oldalait, (a pitagorasz-tétel alapján a C-t), a teljes 359°-ot kezeli (360°=0° ugyebár, és azért említésre méltó a 359° mert a szögfüggvény eredetileg csak 1°-89°-ig tud) a kivételeknek sem dől be (tehát 0°,90°,180°,270°), ezenfelül pedig szövegesen "belövi" a megfelelő sarokba az elfordulást.
Jah, és egy fontos dolog: csak pozitív elfordulásban számol, és a matekkal ellentétben óramutató járásával megegyező irányban, mert nekem elsősorban xna-hoz kell és ott úgy emlékszem úgy van.
Ha nem az sem baj mert csak 4 számot kell átírnom...
a link: www.robar.extra.hu/CelraFordulKonzl1.exe
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #73525   2007.11.04 11:57 GMT+1 óra  
mert radiánban adja vissza az értéket

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73524   2007.11.04 11:49 GMT+1 óra  
Mindenestre remélem nem csak "potyaválasz" van a kérdésre....
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #73520   2007.11.04 11:27 GMT+1 óra  
radiánban kell neki az érték...


nem szóltam elnéztem síma tan-ra, bocsi
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73518   2007.11.04 11:16 GMT+1 óra  
Hello;
nem értem hogy mi lehet a baj...
A program valszeg jó amit írtam, az Atan()-nal van problémám. Megelégeltem a sok hibás, hihetetlen eredményt és nyitottam egy új konzol projectet megnézni, hogy csak önmagában milyen értéket produkál. Eléggé meglepődtem amikor a Math.Atan(1) valami ~0.78-at adott 45 helyett.., külön megnéztem az Obádovics Matematikában, hátul a függvénytáblázatoknál hogy én vagyok-e a hülye...
Szerintetek mi lehet a baj?
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73154   2007.11.01 14:57 GMT+1 óra  
Háát, mindennemű zeró háttértudásomnak hála elég csálé még ez a célrafordulás...
Na mindegy ,holnap még szenvedek vele aztán majd ha nem megy akkor felteszem a forráskódot.
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #73129   2007.11.01 11:03 GMT+1 óra  
Math.Atan();
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73125   2007.11.01 10:50 GMT+1 óra  
Kösz a gyors választ, látod egy órával később írok, nem is számítottam rá!
Hm, azt hiszem az Atan lesz az a függvény amire gondolok, mindjárt ki is próbálom, majd jelentkezek.
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #73123   2007.11.01 09:49 GMT+1 óra  
http://www.codeguru.com/csharp/.net/net_framework/systemnamespace/article.php/c6785/

egyébként amit leírtál az jó LEHET, én nem tudom, mert nem rajzoltam le. de szvsz az a kulcsa az egésznek, én az ilyeneket mindig lerajzolom és vizuálisan sokkal könnyebb a problémát leegyszerűsíteni, megoldani. ahogy elnéztem a fenti linken, a trigonometrikus függvények nevei majdnem mind ugyanazok mint C++ban. sok sikert!

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #73122   2007.11.01 09:43 GMT+1 óra  
Hi!
Lenne egy problémám, gondolom tudtok segíteni, nem egy nagy kunszt csak én még teljesen kezdő vagyok. Szóval annyiról lenne szó, hogy vannak-e és milyen néven találhatók meg a szögfüggvénytáblázatok. Azért kéne, mert ki szeretném számolni hogy 2D koordináta rendszerben mondjuk a v1 középpontú sprite-ot hány fokkal kéne elforgatni ahhoz hogy v2 felé "nézzen", például egy oldalnézetes játékban a fegyver és a célkereszt. Arra gondoltam, hogy bizony ide egy derékszögű háromszög kell, ennek tudjuk a két befogóját, ezek gyakorlatilag a két pont közötti elmozdulást reprezentálják, az átfogó pedig az ezeket összekötő egyenes. Ami minket érdekel az pedig az alfa szög,ami a vízszintestől való elfordulás. Utánanéztem a szögfüggvényeknek és a tangens volt az ami erre jónak látszott, ez ugye az a és b oldal arányát adja meg az alfa szög ismeretében, nálam viszont fordított a helyzet,de ekkor csak a függvénytáblázatot használhatom.
Tehát röviden és tömören: C#-ban hol találok mondjuk egy olyan függvényt, aminek a pramétereként megadok egy számot és visszaadja hogy melyik szög az amelyik tangenssel ezt adja vissza, vagy az eredményéből hogy lehet visszavezetni a tangenst a paraméter szögig; avagy a/b-ből hogy lehet visszavezetni alfát?
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #72011   2007.10.20 15:23 GMT+1 óra  
Semmi.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2007.10.20 17:11 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #71870   2007.10.18 13:34 GMT+1 óra  
Megoldottam igazábol csak unatkoztam meg már eltünt a topic a föoldalrol
Az id auto increment ezért nem kell neki beadni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5511 hsz       Online status #71857   2007.10.18 13:22 GMT+1 óra  
Van egy kisnagy problémám és nem tudom mitöl:

a konstruktorban megadom az adapternek hogy honnan vegye az adatokat stb. összekötöm egy datagridviewwel és müxik a feltöltés is meg minden. A probléma csak akkor van mikor vissza akarom tölteni.

The parameterized query '(@id int,@username varchar(50),@password varchar(50))INSERT INTO' expects the parameter '@id', which was not supplied.
===
kód:

Kód:
adapter.InsertCommand = new SqlCommand(
   "INSERT INTO users (id, username, password) VALUES (@id, @username, @password);",
    connection);

adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@id", SqlDbType.Int);
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@username", SqlDbType.VarChar, 50, "username");
adapter.InsertCommand.Parameters.Add("@password", SqlDbType.VarChar, 50, "password");


Kód:
public override void SaveDataBack()
{
    base.SaveDataBack(); // csak ennyit csinál: source.EndEdit(); ami egy BindingSource
    adapter.Update(dataset, "users");
}
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #70797   2007.10.01 11:08 GMT+1 óra  
Nem úgy akarom, hogy én kergessem halálba a gépet a folyamatos rajzolással, hanem hogy a pictorebox tartsa a tartalmát.

Megoldva. Leírom mások okulására:

1, Csináljatok egy bitmap-et
2, Csináljatok Graphics objektumot a Bitmap-re a Graphics.FromImage metódussal
3, Rajzoljatok a Graphiccsal mint szoktatok
4, Ha kész a kép akkor etessétek meg a PictureBox-szal így: PictureBox1.Image=azenbitmapom;
5, Minden szép és jó. Újrarajzolni csak Resize (avagy SizeChanged) esetén kell.

Ezt a hozzászólást VT módosította (2007.10.01 11:51 GMT+1 óra, ---)
Csak semmi játékfejlesztés!
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #70706   2007.09.29 23:33 GMT+1 óra  
Próbáld meg, hogy a rajzoló kódot a PictureBox.Paint eseménykezelőjébe teszed át. Ilyenkor, ha újra kell rajzolni az adott területet, a rendszer automatikusan meghívja a Paint eseménykezelőjét, és ezzel a probléma megoldódik.
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #70705   2007.09.29 15:19 GMT+1 óra  
Sziasztok!

A Graphics osztállyal rajzolok egy pictureboxra, de a kép sose marad meg. (Azaz ha fölé kerül valami lehet újrarajzolni.) Hogy lehetne ezt javítani? A VB6-ban volt egy AutoRedraw tulajdonsága a formoknak/pictureboxoknak, valami olyasmi kéne itt is.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #69615   2007.09.09 01:57 GMT+1 óra  
hmm... meglepne ha ez jogilag lehetséges lenne, de persze semmi sem lehetetlen
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #69565   2007.09.07 11:28 GMT+1 óra  
Idézet
Orphy :
Ezt a cuccot próbálta már valaki?

Xenocode Postbuild 2006
Xenocode Postbuild allows .NET applications to be deployed in a single, secure, optimized, native executable that runs anywhere. Xenocode Postbuild:

- Allows applications to run anywhere, with or without the Framework
- Protects intellectual property with industry-leading code obfuscation technology
- Profiles and optimizes application size and performance
- Enhances reliability with assembly linking and .NET Framework embedding


http://www.programmersheaven.com/download/54023/download.aspx



Nem, de tetszik a képessége .
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #69524   2007.09.07 00:39 GMT+1 óra  
Ezt a cuccot próbálta már valaki?

Xenocode Postbuild 2006
Xenocode Postbuild allows .NET applications to be deployed in a single, secure, optimized, native executable that runs anywhere. Xenocode Postbuild:

- Allows applications to run anywhere, with or without the Framework
- Protects intellectual property with industry-leading code obfuscation technology
- Profiles and optimizes application size and performance
- Enhances reliability with assembly linking and .NET Framework embedding


http://www.programmersheaven.com/download/54023/download.aspx
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67893   2007.08.22 07:04 GMT+1 óra  
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #67848   2007.08.22 04:28 GMT+1 óra  
már láttam olyan telpítőt ami az ngen.exe-t meghívja és az install során legyártja a gépspecifikus image-et
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67818   2007.08.22 02:44 GMT+1 óra  
Az ngen lehetne a megoldás, de ezért nem tetszik:

Native Image Generator (Ngen.exe)

The Native Image Generator (Ngen.exe) is a tool that improves the performance of managed applications. Ngen.exe creates native images, which are files containing compiled processor-specific machine code, and installs them into the native image cache on the local computer. The runtime can use native images from the cache instead using the just-in-time (JIT) compiler to compile the original assembly.

Forrás:
[url]http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/6t9t5wcf(VS.80).aspx[/url]

Ergó a terjesztésnél bajban leszek
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #67810   2007.08.22 02:27 GMT+1 óra  
a debug nem optimalizál.......a release igen....ergo lehet
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #67809   2007.08.22 02:25 GMT+1 óra  
Csak egy kósza gondolat : ez nem adódhat a release vs. debug dologból ?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #67806   2007.08.22 02:14 GMT+1 óra  
mellesleg tényleg van rá direktíva asszem én is hallottam már bár nem tom hol
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #67805   2007.08.22 02:14 GMT+1 óra  
van egy ötletem, bár nem szép:
töltéskor csinálj egy fake ütközést......lemegy a kód loading időben egy pillanat alatt és kész
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67797   2007.08.22 01:58 GMT+1 óra  
Találtam a Project Settings-nél egy "Optimize" pipát, ami alapból nem volt bepipálva...
Igaz, nem vettem észre különbséget, miután kipróbáltam úgy...

Én az ngen.exe-t hallottam anno erre, el is hittem, amíg egyszer használni nem akartam - és akkor döbbentem rá, hogy nem egy natív exe-t, dll-t, stb generál, hanem a GAC-ba pakol ezt-azt...
Szervernél, webapp-nál lehet hogy jó, de játékhoz így nem nagyon tudom használni.

Most használjak Cpp-t?
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #67783   2007.08.22 01:45 GMT+1 óra  
Mintha lenne erre valami direktíva, amit ha megadsz, akkor fordítás közben meglesi a teljes kódot (így pl a - te problémádhoz hasonlóan - nálam jelentkező try-catch lassulást)...De ezt csak fél füllel hallottam réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban .
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67773   2007.08.22 01:23 GMT+1 óra  
Nah, érdekes kérdés következik:

a .NET-es progik Just In Time compile-lolódnak, azaz egy kódrész csak akkor lesz lefordítva, ha rákerül a vezérlés, addig nem.

Ez sajnos azt eredményezi, hogy a játék az első ütközésnél beszaggat, utána viszont simán veszi a többi ütközést.

Ez eléggé idegesítő...

Lehet ezzel valamit kezdeni?
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67414   2007.08.17 03:41 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
Mi a baj a DirectInputtal? Én is azt használtam anno a F(L)IGHT-nál, mert ez a megoldás nekem sem volt jó. A teljes kód ehhez kb 1,5 képernyő hosszú...



Nincs vele semmi baj, csak most nem volt kedvem használni.
A progi ugyanis nem DX-es
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #67413   2007.08.17 03:41 GMT+1 óra  
Akkor nem tudom mi lehet a baj.
Előbb csináltam egy egyszerű demót, hogy megnézzem tényleg működik -e. Feltettem ide, ha gondolod nézd meg, hátha segít.

mod: Közben látom megoldódott.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67412   2007.08.17 03:40 GMT+1 óra  
nem állítok semmit, max a bool[]-ön...

oopsz, az irányoknál bent maradt a mozgatás után FALSE-ra állítás...
Kivettem, így jó

Köszi
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #67411   2007.08.17 03:39 GMT+1 óra  
Mi a baj a DirectInputtal? Én is azt használtam anno a F(L)IGHT-nál, mert ez a megoldás nekem sem volt jó. A teljes kód ehhez kb 1,5 képernyő hosszú...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #67409   2007.08.17 03:36 GMT+1 óra  
KeyEventArgs.Handled prop.-t átálítod False-ra, vagy true-ra?
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67407   2007.08.17 03:30 GMT+1 óra  
FALSE-on volt, átállítottam, de nem segített
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #67402   2007.08.17 02:47 GMT+1 óra  
Ez érdekes, ennek így elvileg működnie kellene akkor is, ha egyszerre több gomb van lenyomva. Esetleg azt lehetne megnézni, hogy a Form.KeyPreview property értéke TRUE-ra van -e állítva. Talán az kavarhat be.
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #67397   2007.08.17 02:16 GMT+1 óra  
Hali,

a következőképpen próbálom megoldani a billentyűk vizsgálatát:


Kód:
private void frmGame_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
        {
            m_KeysPressed[ (int)e.KeyCode ] = true;
        }
        private void frmGame_KeyUp(object sender, KeyEventArgs e)
        {
            m_KeysPressed[(int)e.KeyCode] = false;
        }


Az a gondom, hogy ha pl egyszerre nyomom a LE és JOBBRA kurzorgombokat,
CSAK az egyiket veszi észre továbbra is...

Tudtok erre valami módszert, amivel WinForms-al megoldható, vagy muszáj lesz DirectInput-ot használnom?
   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #67224   2007.08.15 04:14 GMT+1 óra  
Szerintem amit Kicsy mondott az a legjobb és legegyszerűbb. "Hello Wrold"-öknél már általában ezt be is szokták mutatni. Mi kell még? Nem kell túlkomplikálni azt, ami amúgy egy sorral megoldható.

   
VvD - Tag | 36 hsz       Online status #67220   2007.08.15 03:56 GMT+1 óra  
Igen.. pont ez az a megoldás amit én is tudok. Egyéb ötlet?

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #67198   2007.08.15 02:59 GMT+1 óra  
Akkor a Main metódus végére tegyél egy sima Console.Read()-et, az várni fog egy bill. leütésre.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
VvD - Tag | 36 hsz       Online status #67197   2007.08.15 02:50 GMT+1 óra  
Na várjatok, sztem félreértettétek. Az a gondom, hogy néha lezárja a Console ablakot, anélkül hogy eltudnám olvasni mit írt ki, néha meg nem! Azt szeretném, hogy mindig a a "Press any key to continue..." - mondattal lépjen ki!

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #67190   2007.08.15 02:27 GMT+1 óra  
Vagy használj Console.ReadLine()-t
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 36 < [40] [45] [46]