játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] > 44 < [45] [46]
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #13278   2006.05.18 12:09 GMT+1 óra  
gymisi 1000 köszönet... ( ja és őt is törzstaggá! ez a nép akarata (meg chuck norrisé) )

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #13276   2006.05.18 11:52 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
beidézem magam még1* csak mer kimaradtam a c# c++ miatt, és hátha mégis tudja vki, ha nem akkor megyek prog.hu-ra ( ezt vegyétek fenyegetésnek )
"akkor még1 c#os kérdés... betöltök 1 képek-> Picturbox -> Image.FromFile ( )... na ez mondjuk 256X256 os kép, de nekem ez 16x16os tileokat tartalmaz. Azt h tom megoldani, h csak az 2.sor 2.oszlopát rajzolja ki, magyarul a ( 16px -> 32px; 16px->32px )?"



Jössz egy kólával, ha megy majd(vagy esetleg holnap suliba, mert még a nagy null-on állok tanulásügyileg)

Kód:
            Image temp = Image.FromFile(@"C:\Documents and Settings\misi\Dokumentumok\Képek\mdx_avatar.jpg");
            Bitmap normal = new Bitmap(temp);
            Bitmap uj = new Bitmap(16, 16);
            for (int i = 16; i < 32; i++)
            {
                for (int k = 16; k < 32; k++)
                {
                    Color temp_color = normal.GetPixel(i, k);
                    uj.SetPixel(i-16, k-16, temp_color);
                }
            }
            pictureBox1.Image = temp;
            pictureBox2.Image = (Image)uj;

Így tudod kiszedni a pixel színét, és innentől el lehet vele játszogatni

Legyek mán' törzstag, szerintem építő hozzászólásaim vannak

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #13274   2006.05.18 11:46 GMT+1 óra  
Mellényúltam. Bocs.
Reality is almost always wrong. - House

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #13273   2006.05.18 11:45 GMT+1 óra  
Miért idézi a cuccot mikor én a szerkesztésre kattintok?
Reality is almost always wrong. - House

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #13271   2006.05.18 11:45 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
beidézem magam még1* csak mer kimaradtam a c# c++ miatt, és hátha mégis tudja vki, ha nem akkor megyek prog.hu-ra ( ezt vegyétek fenyegetésnek )
"akkor még1 c#os kérdés... betöltök 1 képek-> Picturbox -> Image.FromFile ( )... na ez mondjuk 256X256 os kép, de nekem ez 16x16os tileokat tartalmaz. Azt h tom megoldani, h csak az 2.sor 2.oszlopát rajzolja ki, magyarul a ( 16px -> 32px; 16px->32px )?"


Átmásolod ezt a területet egy másik texbe és azt jeleníted meg?
Reality is almost always wrong. - House

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #13269   2006.05.18 11:41 GMT+1 óra  
beidézem magam még1* csak mer kimaradtam a c# c++ miatt, és hátha mégis tudja vki, ha nem akkor megyek prog.hu-ra ( ezt vegyétek fenyegetésnek )
"akkor még1 c#os kérdés... betöltök 1 képek-> Picturbox -> Image.FromFile ( )... na ez mondjuk 256X256 os kép, de nekem ez 16x16os tileokat tartalmaz. Azt h tom megoldani, h csak az 2.sor 2.oszlopát rajzolja ki, magyarul a ( 16px -> 32px; 16px->32px )?"

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #13268   2006.05.18 11:34 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Aham, akkor C++ lesz, köszi!


Egyébként nem kell megijedni a C++ tól, maga az alap nyelv nem különösen bonyolult, ha sikerül elkapni a gondolkodásmenetét, onnan már megy minden. Az a legveszélyesebb benne hogy szinte nincsenek korlátok, és ebből ronda elszállások és hibák következhetnek. (Mondjuk ez a C#-re is igaz csak talán kevésbé)
Reality is almost always wrong. - House

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #13266   2006.05.18 11:27 GMT+1 óra  
Aham, akkor C++ lesz, köszi!
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #13264   2006.05.18 11:23 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
A következő a problémám:

Elhatároztam, hogy idén nyáron meg akarom tanulni a C nyelv valamelyik változatát. Na most, van nekem egy könyvem, Nyisztor Károly: Grafika és Játékprogramozás DirectX-szel. Az ismerőseim mind azt tanácsolják, hogy a C#-ot tanuljam meg, mert a .Net miatt sokkal egyszerűbb mint a C++. Viszont a könyv a DirectX-et C++-ban szemlélteti.

The question is:

Van DirectX SDK C# alá, illetve, hogy van-e mély különbség a C# és a C++ directX parancsai között? Azért kérdezem, hogy felhasználhatom-e a könyvet C#-hoz is, vagy inkább tanuljam meg a bonyi C++-t....


A C#-es DX a managed DX, az alap DX SDK-val jönnek hozzá a cuccok. Javaslom hogy legelőször magát az alap C-t tanuld meg, hogy képben legyél az egész nyelv alapjaival. Utána már te döntesz. Ha gyors eredményt akarsz akkor managed DX + C#, ha végtelen lehetőségeket akkor C++ (én az utóbbit használom ). Egyébként szinte alig van különbség a managed és a natív DX közt, ugyanazokat a függvényeket/struktúrákat kicsit másképpen hívják és máshogy lehet őket elérni.
Reality is almost always wrong. - House

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #13262   2006.05.18 11:22 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
A következő a problémám:

Elhatároztam, hogy idén nyáron meg akarom tanulni a C nyelv valamelyik változatát. Na most, van nekem egy könyvem, Nyisztor Károly: Grafika és Játékprogramozás DirectX-szel. Az ismerőseim mind azt tanácsolják, hogy a C#-ot tanuljam meg, mert a .Net miatt sokkal egyszerűbb mint a C++. Viszont a könyv a DirectX-et C++-ban szemlélteti.

The question is:

Van DirectX SDK C# alá, illetve, hogy van-e mély különbség a C# és a C++ directX parancsai között? Azért kérdezem, hogy felhasználhatom-e a könyvet C#-hoz is, vagy inkább tanuljam meg a bonyi C++-t....



Az sdk->samples->managed alatt vannak a managed directx-hez tartozó példaprogramok, és igen tudod használni, maximum nem teljesen fog úgy kinézni, meg majd használhatod a helpet ezerrel, teljesen objektumorientált, valszeg "érdekes" lesz még neked, de ahogy gondolod, szerintem érdemesebb előbb a c++-t...

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #13260   2006.05.18 11:17 GMT+1 óra  
A következő a problémám:

Elhatároztam, hogy idén nyáron meg akarom tanulni a C nyelv valamelyik változatát. Na most, van nekem egy könyvem, Nyisztor Károly: Grafika és Játékprogramozás DirectX-szel. Az ismerőseim mind azt tanácsolják, hogy a C#-ot tanuljam meg, mert a .Net miatt sokkal egyszerűbb mint a C++. Viszont a könyv a DirectX-et C++-ban szemlélteti.

The question is:

Van DirectX SDK C# alá, illetve, hogy van-e mély különbség a C# és a C++ directX parancsai között? Azért kérdezem, hogy felhasználhatom-e a könyvet C#-hoz is, vagy inkább tanuljam meg a bonyi C++-t....
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #13257   2006.05.18 11:05 GMT+1 óra  
akkor még1 c#os kérdés... betöltök 1 képek-> Picturbox -> Image.FromFile ( )... na ez mondjuk 256X256 os kép, de nekem ez 16x16os tileokat tartalmaz. Azt h tom megoldani, h csak az 2.sor 2.oszlopát rajzolja ki, magyarul a ( 16px -> 32px; 16px->32px )?

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #12913   2006.05.16 21:59 GMT+1 óra  
Én is nagyon sokat szívtam vele, de elhatároztam, h nyáron szánok egy "kevés" időt arra is, h a .net lelkivilágát megértsem (megpróbáljam), ha már könyvet is kaptunk róla... Múltkor a Sleep-et nem találtam ksokáig...
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #12747   2006.05.16 05:30 GMT+1 óra  
Idézet
gymisi :
Environment.Newline a sortörés, és természetesen állítsd be, hogy a textbox több soros is lehessen!


A büdös életben nem jöttem volna rá, h Enviroment.NewLine... Thx!

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #12712   2006.05.15 21:37 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
Hali!

Tudna valaki ajánlani egy jó kis cikket c# performance-ról és optimalizációkról? Vagy van valakinek ebben a témában bármi érdekes tapasztalata?

kösz



Maximizing .Net performance c. könyv.

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #12711   2006.05.15 21:20 GMT+1 óra  
Environment.Newline a sortörés, és természetesen állítsd be, hogy a textbox több soros is lehessen!

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #12681   2006.05.15 13:17 GMT+1 óra  
mit állítsak be a multi textboxon, ha php fájl-t olvasok be soronként akkor minden sort új sorban kezdjen el, mer a \n nem jött be a szöveget így füzöm: text_box_message.Text += row;

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #11982   2006.05.11 23:15 GMT+1 óra  
Hali!

Tudna valaki ajánlani egy jó kis cikket c# performance-ról és optimalizációkról? Vagy van valakinek ebben a témában bármi érdekes tapasztalata?

kösz
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11631   2006.05.09 11:09 GMT+1 óra  
Köszi a választ, sztem megpróbálom magam hozzászoktatni, bár még jódarabig úgyis dolgozom Cpp-vel, C# elég ingovány még alattam Még1x köszi
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #11506   2006.05.09 05:06 GMT+1 óra  
A class, az interface es a tomb is referencia tipusu.
Kerdezted, hogy mi ertelme van:
Ha hozzaszoktatod magad a referencias gondolkodasmodhoz, es ahhoz, hogy nem kell torodni az objektumok felszabaditaaval, mert a szemetgyujto automatikusan felszabaditja azokat az objektumokat, akikre nem hivatkozik mar senki, akkor egy ido utan nagyon kenyelmes lesz referencia tipusu objektumokkal dolgozni. De meg kell szokni. Ez olyannyira jol mukodik, hogy pl. Java-ban nincsenek is struct-ok.
A C# biztositja a struct lehetoseget, de ez mar csak egy finomsag, szerintem csak akkor hasznald, ha jo okod van ra. Nehany esetben sebessegre optimalizalasnal lehet filozni azon, hogy pl. struct tombot hasznalj, de alapban az egyszeruseg es egysegesseg kedveert a helyedben csak class-okat hasznalnek.
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11470   2006.05.09 04:16 GMT+1 óra  
Bazz, akkor ezért volt Igen, az volt itt a fő gond, amit nem értettem, hogy sima int-tel megy, class-ommal már nem, de így már természetesen tiszta, köszi.
Csak 1 kérdés: ennek mi értelme van? Miért nem lehet mind1ik egy fajta, vagy én tudjam meghatározni, hogy akkor most mi legyen (igen, vhogy imádom a Cpp-t ? Szal ez nekem így kicsit logikátlannak tűnik. Ja és akkor: csak a class, ami referencia típusú? És abból mind1ik fajta?
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #11453   2006.05.09 03:07 GMT+1 óra  
Egy kicsit pontatlan voltam.
Szoval az igazsaghoz hozzatartozik, hogy C#-ban ketfele tipus letezik: value type es reference type.
A 'class' reference type, ezert mindig referencia szeruen hivatkozunk ra, a belole alkotott tomb referenciakat tarol: ugy ahogy az elozoekben leirtam.
Ezzel szemben vannak value type-ok, amelyek valoban ugy viselkednek ahogyan elvartad: ertek szerint passzolgatjuk oket; a beloluk letrehozott tomb magukat az ertekeket tarolja. Ilyen value type-ok a beepitett tipusok kozul kerulnek ki (pl. int stb...) es a struct-ok.
Tehat ha a Particle class, akkor a masodik megoldas a jo, ha a Particle struct, akkor az elso.

(Java-ban pl. csak beepitett tipusok value type-ok, tobbek kozott ezek a finomsagok azok, ami miatt a C#-ot fejlettebbnek tartom...)
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #11445   2006.05.09 02:38 GMT+1 óra  
Az a baj, hogy C++-osan gondolkodol
A C#-os tomb referenciakat tarol, ugy kepzeld el, mintha C++-ban pointertomb lenne, es az adattagokat is ugy kepzeld el, mintha pointerek lennenek. (azok is referenciak)

Vagyis letrehozol egy 16 elemu tombot. Ezt ugy kepzeld el, hogy ez osszesen 64 byte: minden elem egy 4 byte-os referenciat tarol. Ez kezdetben null.
A Particle osztalyod meretetol abszolut nem fugg a tomb merete; az 64 byte akkor is, ha a Particle osztalyod egyetlen peldanya ennel joval nagyobb. A tomb egyes cellaiba csak referenciakat raksz.
A masodik peldadban mindegyik cellaba egy ujonnan leterehozott Particle peldanyra mutato referenciat raksz. Majd ezt a peldanyt ujra elkered a tombtol, es beallitod a size propertyjet. Ez igy kiralyul mukodik.

Az elso peldadban egyszeruen veszed a tombod i-edik elemet, ami null, majd a null-nak be akarod allitani a size propery-jet, ami termeszetesen runtime hibahoz vezet.

Ezt a hozzászólást nadam módosította (2006.05.09 02:50 GMT+1 óra, ---)
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11431   2006.05.09 01:48 GMT+1 óra  
pff... már megint egy számomra egyelőre érthetetlen hiba. Létre akartam hozni egy listát a particle-jeimnek, először így:

Kód:
Particle[] particles;

            Create()-ben pedig
            particles = new Particle[particle_num];

            for (int i = 0; i < particle_num; i++)
            {
                particles[i].size = in_size;
            }


Ezzel azt csinálta, hogy létrehozott 16 helyet, aminek mind1ike null-ra mutatott, azaz amikor be akartam állítani a size-t, akkor unreferenced hibát dobott. Tudomásom szerint ezt így kellett volna csinálni, de így nem működött, ezért kipróbáltam ezt is:

Kód:
            particles = new Particle[particle_num];

            for (int i = 0; i < particle_num; i++)
            {
                particles[i] = new Particle();
                particles[i].size = in_size;
            }


Azaz jelenleg ez most 2x hozza létre, egyszer a megfelelő méretű helyet, egyszer meg egy objektumot is; de ennek szvsz nem így kéne lennie... Mi lehet a hiba? Mert így meg tökéletesen működik Nem értek én már semmit sem...
   
EgerT - Tag | 10 hsz       Online status #11332   2006.05.08 06:31 GMT+1 óra  
Akkor rendben.
_T_
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #11330   2006.05.08 06:21 GMT+1 óra  
Bocs ha sértésnek vetted, nem annak szántam.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
EgerT - Tag | 10 hsz       Online status #11327   2006.05.08 06:15 GMT+1 óra  
VT: Nem igazán, az én képem greyscale, és nem vagyok Vámpír csak szeretem őket, ez a saját arc képem ! Kérdezd meg WTomát ! Én is szeretem a SouthParkot, de azért Cartman-t nem pakolnám a beírásaim mellé.
Tiszteld az idősebbet, ha már mod vagy viselkedj is úgy.

Ezt a hozzászólást EgerT módosította (2006.05.08 06:32 GMT+1 óra, ---)
_T_
   
nadam - Törzstag | 364 hsz       Online status #11301   2006.05.08 05:17 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
De legalább már tudom, hogy a legkönnyebb kifagyasztani az MSVC#-ot


Hat igen, vegtelen rekurzioval minden rendszert le lehet fagyasztani.
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #11298   2006.05.08 05:14 GMT+1 óra  
áááá ezek az avatarok
EgerT, Shade rokonok vagytok?

Ezt a hozzászólást VT módosította (2006.05.08 05:54 GMT+1 óra, ---)
Csak semmi játékfejlesztés!
   
EgerT - Tag | 10 hsz       Online status #11263   2006.05.08 03:07 GMT+1 óra  
Pontosan !
Illetve a property-k sok minden másra is jók, a get/set blokkban megírhatod a fg szabályos mellékhatását !
_T_
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11262   2006.05.08 03:04 GMT+1 óra  
ok, megint én voltam a hülye, mert ugyebár ahhoz, h a file működjön kellett volna egy változó is. A helyes kód:
Kód:
       private string my_tex_url = "az új változó";
        public string MyTexUrl
        {
            get
            {
                return my_tex_url;
            }
            set
            {
                my_tex_url = value;
            }
        }


De legalább már tudom, hogy a legkönnyebb kifagyasztani az MSVC#-ot
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11260   2006.05.08 02:48 GMT+1 óra  
Köszi, még jól jöhet
Viszont ilyet még nem láttam...

ha ez a field benne van a forráskódban, akkor befagy:
Kód:
        public string my_tex_url
        {
            get
            {
                return my_tex_url;
            }
            set
            {
                my_tex_url = value;
            }
        }


Ha viszont csak sima változóként definiálom, akkor minden rendben...
Igazából nem is fagy, mert eddig csak 1x volt, h újra kellett indítanom, de ha a filed szerepel, akkor amikor Form-ot megakarom nézni (designer nézet), akkor elszáll az egész, és kilép a progi (Express 2005). Fordításnál pedig mindíg hibával áll le. Ez azért elég dúrva...

Azóta tesztelgettem kicsit, és az a baja, hogy értéket akarok neki adni Szal ha csak simán deklarálom, akkor semmi gond, ha viszont értéket adnék neki, akkor jelentkeznek a tünetek...
   
EgerT - Tag | 10 hsz       Online status #11143   2006.05.07 07:25 GMT+1 óra  
Esetleg erre gondoltál:
http://codebetter.com/blogs/paul.laudeman/archive/2005/04/17/62124.aspx

Ebben sincs Resize, de van egy EventSpy nevü stuff ami lehet hogy hasznos lehet számodra
_T_
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11132   2006.05.07 07:03 GMT+1 óra  
netalán te is voltál ott? 1ébként köszi, de nekem a teljes lista kéne, vagy legalábbis ahol onResize is szerepel...
   
EgerT - Tag | 10 hsz       Online status #11107   2006.05.07 04:43 GMT+1 óra  
Full winForms doksi:
[url]http://www.msportal.hu/portal/(5mmeol45unjfr33tlyz0bsmi)/Permalinks/Documents.aspx?ItemId=416[/url]
kb 3-4 oldal környékén van egy életciklus felsorolás
_T_
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10969   2006.05.06 06:03 GMT+1 óra  
Sry, hogy ide teszem fel a kérdést, de nem találtam jobbat.
Szal az érdekelne, h nincs e vkinek egy táblázata/ ábrája, hogy a win ablakesemények hogy következnek. Ilyenekre gondolok, mint hogy onCreate után lefut onResize, végén onFocus... Csak nem tudom pontosan, mik és milyen sorrendben...
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #8052   2006.04.20 10:41 GMT+1 óra  
Sikerült! Kösszenet a segitséget!

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #7996   2006.04.20 06:29 GMT+1 óra  
( nem ide tartozik, de a CAPS LOCK bekapcsolása a munkám miatt kell, nem sajátos elcseszett magatartásforma, és nem fogom kikapcsolni, mert akkor ott szívok. Ez a "ha be van kapcsolva KIABÁLSZ dolog meg olyan gyerekes)
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #7991   2006.04.20 06:00 GMT+1 óra  
CAPS LOCK RULZZ
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #7989   2006.04.20 05:54 GMT+1 óra  
A SHARPDEVELOP IS NAGYON KIRÁLY! NINCS KÜLÖMBSÉG KÖZÖTTÜK
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #7986   2006.04.20 04:53 GMT+1 óra  
Miért nem használsz MSVC# 2k5 Expresst?

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #7972   2006.04.20 02:52 GMT+1 óra  
HA FELINSTALÁLTAD AKKOR A GAC-BA BEKERÜL, HA NEM AKKOR MEG A REFERENCE-NÉL AMIKOR HOZZÁADOD AKKOR TALLÓZD BE ÉS ENNYI....
AZTÁN LEHET HASZNÁLNI.
VAN BENNE GLFW AZ OLYAN MINT A GLUT, CSAK JOBB,
DE VAN GLUT IS

USING TAO.GLFW ASSZEM A FORMA

NA MEG VAN DOKSI HOZZÁ...AZ ALAPJÁN MEGLESZ MINDEN
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #7969   2006.04.20 02:09 GMT+1 óra  
Ok, lent van, de hogy kell használni? Gondolom Sharp Developpal Reference-nél hozzá kell adni? Ok, de ott nincs a listán! Vagy kell még valahol vmit beállitani?

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #7967   2006.04.20 01:42 GMT+1 óra  
Töltöm le!
Kössz a tippet!

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #7966   2006.04.20 00:20 GMT+1 óra  
a Tao meg király!!! tapasztalatból tudom
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #7716   2006.04.18 12:15 GMT+1 óra  
CsGL-t dobd ki, keress rá a TAO Framework-ra.... csgl-t ha jól tudom, már nem fejlesztik....

   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #7694   2006.04.18 12:05 GMT+1 óra  
Látom sok C#-s van itt, szal lenne egy kérdésem. Letöltöttem a CsGL-t (CsGL), amit megpróbáltam SharpDevelop-pal használni, de nem megy . Találtam egy német leirást, hogy hogy kell rátukmálni, de németből gyenege vagyok ! Szal, tudja valaki hogyan használhatnám az OpenGL-t SharpDevelop-pal?

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #7669   2006.04.18 11:06 GMT+1 óra  
vésd be az helpbe, talán segít: ms-help://MS.VSExpressCC.v80/MS.NETFramework.v20.en/cpref10/html/P_System_Net_WebRequest_ContentType.htm

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #7660   2006.04.18 10:40 GMT+1 óra  
RSS adatokat kérek le és a kódolás nem egyezik az RSS kódolásával. Még vki mondta h pár dolognál textreader, stb be lehet állítani az Encoding-ot, de a kódnál amit írtam, ott sztem sehova se ílleszthető be ez a cucc:

Kód:
public void resrefhRSS(string RSS, int which)
        {
                System.Net.WebRequest myRequest = System.Net.WebRequest.Create(RSS);
                System.Net.WebResponse myResponse = myRequest.GetResponse();

                switch (which)
                {
                    case 0:
                        NewsRSSdoc.Load(RSS);
                        break;
                    case 1:
                        ForumRSSdoc.Load(RSS);
                        break;
                }
        }


tehát ha vkinek van 5lete h ezt h írjam át úgy, h kódolással szedje le azt megköszönném
RSS - a megnyitandó rss fájl URLje
which - melyiket frissíti

   
ferchild - Guests | hsz       Online status #7290   2006.02.24 04:40 GMT+1 óra  
volt egy kérédsem, de úgy néz ki már vagy egy fél órája megválaszoltam magamnak

de azért köszi szépen

a dx versioning meg remélem segít nektek (lásd lejjebb: van jó pár bejegyzés)

-: csak a hiba maradandó :-

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] > 44 < [45] [46]