játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] > 45 < [46]
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #7660   2006.04.18 10:40 GMT+1 óra  
RSS adatokat kérek le és a kódolás nem egyezik az RSS kódolásával. Még vki mondta h pár dolognál textreader, stb be lehet állítani az Encoding-ot, de a kódnál amit írtam, ott sztem sehova se ílleszthető be ez a cucc:

Kód:
public void resrefhRSS(string RSS, int which)
        {
                System.Net.WebRequest myRequest = System.Net.WebRequest.Create(RSS);
                System.Net.WebResponse myResponse = myRequest.GetResponse();

                switch (which)
                {
                    case 0:
                        NewsRSSdoc.Load(RSS);
                        break;
                    case 1:
                        ForumRSSdoc.Load(RSS);
                        break;
                }
        }


tehát ha vkinek van 5lete h ezt h írjam át úgy, h kódolással szedje le azt megköszönném
RSS - a megnyitandó rss fájl URLje
which - melyiket frissíti

   
ferchild - Guests | hsz       Online status #7290   2006.02.24 04:40 GMT+1 óra  
volt egy kérédsem, de úgy néz ki már vagy egy fél órája megválaszoltam magamnak

de azért köszi szépen

a dx versioning meg remélem segít nektek (lásd lejjebb: van jó pár bejegyzés)

-: csak a hiba maradandó :-

   
ferchild - Guests | hsz       Online status #7289   2006.02.24 04:24 GMT+1 óra  
mellesleg: a directsetup-ban definiálva van

DWORD dwVersion;
DWORD dwRevision;
if (DirectXSetupGetVersion(&dwVersion, &dwRevision))
{
printf("DirectX version is %d.%d.%d.%d
",
HIWORD(dwVersion), LOWORD(dwVersion),
HIWORD(dwRevision), LOWORD(dwRevision));
}

a link:

http://msdn.microsoft.com/archive/default.asp?url=/archive/en-us/directx9_c_dec_2004/directx/directxsdk/reference/DirectSetup/functions/directxsetupgetversion.asp

-: csak a hiba maradandó :-

   
ferchild - Guests | hsz       Online status #7288   2006.02.24 04:20 GMT+1 óra  
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDirectX

nálam ezen kulcs alatt van egy
"installedversion REG_BINARY 00 00 00 09 00 00 00 00" bejegyzés
alatta meg:
"version REG_SZ 4.09.00.0904"

:p

ja és ebböl a 09 azt jelenti hogy DX9 a 04 meg, hogy c asszem!

-: csak a hiba maradandó :-

   
ferchild - Guests | hsz       Online status #7287   2006.02.24 04:16 GMT+1 óra  
mellesleg: aki nem értené annak:

a dxdiag-ot éri el com-on keresztül és így lehet lekérdezni
vagy file versioning-el de akkor tudnod kell a "magic number" kódokat.

-: csak a hiba maradandó :-

   
ferchild - Guests | hsz       Online status #7286   2006.02.24 03:53 GMT+1 óra  
egy kéréds minden c# GURU-hoz: hogy a fenében lehet mp3-akat lejátszani mégis??? Mert a wav az ugye okés, de ez most megfogott rendesen.... Kéne nagyon!
Köszönöm előre is a válaszokat!


-: csak a hiba maradandó :-

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7285   2006.02.23 12:09 GMT+1 óra  
HÁt sok szerencsét, mert én is kerestem ma egy jó órát, de semmi... Bár lehet én kerestem rossz kulcsokkal.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7284   2006.02.23 11:17 GMT+1 óra  
Ezzel csak 1 gond van: reg-ben hol? :p Végigkerestem az összes DirectX-es adatot, és külön a 9.0c-t, de egyikhez se találtam rendes találatot, csak ami mondjuk az SDK-ról adott infót... (nekem end-user dx version kéne...)

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7283   2006.02.23 10:32 GMT+1 óra  
Ezt mondom én is!

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7282   2006.02.23 10:00 GMT+1 óra  
Suleeban gondolkoztam rajta, és szvsz a DX verziót nem DX-el kéne lekérdeztetni, mert ha egy régebbi DX van fent, akkor az újabbat hogy kérdezi le?
Ha mondjuk 8as van a gépen (azért remélem ilyen már nemsok helyen van :p), és te 9c February alatt írod, akkor nemvalószínű, h kompatibilisek lennének. Ha tévedek pls. javítsatok ki!

Szal az 1etlen hely ahol ésszerűen ez fellelhető (én tudásom alapján, azaz ez egyáltalán nem 100%), az a registry, ahova mindenképpen beírja magát.

Megnéztem dxdiagot, és ott pedig ilyen számokat dobál ki:
DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
(Ez nálam a February)

De mostmár engem is kra érdekel, mert kb. sehol nem találok róla infót, msdn-en se, google-n se... Én járok csukott szemmel???

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7281   2006.02.22 23:14 GMT+1 óra  
Nekem is 6600-am van

DX verziót nemtom hogy kell, azzal még nem próbálkoztam, de ilyen shader verziókat már igen, arra mindjárt itt is egy példa...

Caps myCaps = Manager.GetDeviceCaps(Manager.Adapters.Default.Adapter,
DeviceType.Hardware);

textBox1.Text += "Pixel Shader: "
+ myCaps.PixelShaderVersion.ToString()
+ Environment.NewLine;

textBox1.Text += "Vertex Shader: "
+ Manager.Adapters.Default.Information.Description.ToString()
+ Environment.NewLine;

De most felkeltetted a figyelmem, lehet gyorsan át is futok rajta, van e vhol DX-es megfelelő is

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7280   2006.02.22 08:03 GMT+1 óra  
Miért, azokat már megjeleníted vhol? :p Szvsz semmi értelme.
DX meg olyan, h ott kell lennie gépen, ahogy mondták, DLL-t vinni nem lehet. De hülyeség is, kereskedelmi gámáknál is feltűntetik, h milyen DX kell hozzá, akkor ezt te is megtod tenni.
Ja és még vmi: van már DX February is!

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7279   2006.02.22 06:07 GMT+1 óra  
Hát ha jól gondolom akkor erre találták ki a DXdiag-ot. Nyomassátok be a run-ba és ott minden dll verziót sőt integritást is láthattok. Have fun


   
Vendég - Guests | hsz       Online status #7278   2006.02.22 05:55 GMT+1 óra  
Igen, a dll-eket nem kell másolgatni, és ugyan olyan direct3dx dll-nek a (pl.:1.0.2908, 1.0.2910(legújjabb)) kell lennie, mindegyik gépen amin futtatni szeretnéd! És már mondtam, hogy a directX verzióját hülyeség lekérdezni, mivel mdx, ha minden igaz akkor directx 9.0c!De ha nagyon megszeretnéd nézni, akkor registryben nézz utánna, ott biztos van egy bejegyzés!

[Edit: Gymisi voltam]

(Módosította Vendég 2006.02.22. 13:56-kor)

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7277   2006.02.22 04:57 GMT+1 óra  
Csak egy gyors ötlet Mester Kuzanth. A verziószámok stimmelnek a megfelelő helyeken? Nekem volt olyan is hogy ha nem az sdk-ból kivadászott dll-eket illetve DX-et telepitettem akkor problémám volt progik futtatásával.


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7276   2006.02.21 23:25 GMT+1 óra  
d3dpp.EnableAutoDepthStencil ez mit csinál? Csak mert nálam ha kiteszem fullscreen-re és ez TRUE, akkor a modell xarul jelenik meg, azaz csak csíkok látszanak belőle. Ez lehet azért, mert régi kártyám van? (Abban a gépben GeForce 2) Viszont ha FALSE-ra állítom és mindent hagyok ugyan úgy, akkor rendesen megjelenik.

Az ilyen IndexBuffer hogyan kell stílusú kérdéseimre pedig találtam egy elég jó oldalt, ahol a forrás annyira érthető, mintha könyvet olvasnál (persze ha az alapokkal azért tisztában vagy), szal ajánlom mindenkinek: [url=http://www.codesampler.com/dx9src/dx9src_2.htm#dx9_indexed_geometry >http://www.codesampler.com/dx9src/dx9src_2.htm#dx9_indexed_geometry[/url]
Ráadásul DX-hez van C++ és C# kód is, és OGL is van, de ez csak C++ alá, de még mindíg tudtak nekem újat mutatni (bár ez annyira nem nagy szám )

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7275   2006.02.20 09:49 GMT+1 óra  
Nemhiszem h kilövik, annyira azért nem hülyék. Azzal egy csomó saját program alól húznák ki a talajt, szal vmilyen kompatibilitás maradni fog.

Viszont ha már ittvagyok, lenne 1-2 kérdésem:
- C#-ra próbálok átírni C++-os DX es tutorialokat, h gyakoroljak, de az indexBuffer-re nemtudok rájönni, és erről a részről az SDK is elég szegényes (v csak én nem találtam), szal pls vki írja le, hogy is kell ezt
- és hasonló a helyzet DeviceLost-tal. Azt itt se kezeli alapból, ugye? És akkor azt hogy kell?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7274   2006.02.19 05:05 GMT+1 óra  
Szerintetek várható, h a managed DX kiüti vmikor a Cpp-set?
Vista-ban még teljesen biztos, hogy nem, de hogy utánna az új windowsal mi van, arról lövésem nincs, amúgy csináltam még egy mérést(nagyon ***eredmény lett), ~120k poly 8-9 fps(0 optimalizálással)!

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7273   2006.02.19 04:05 GMT+1 óra  
Nem engem kérdeztél, de ha nem haragszol, akkor én is válaszolok: Részecskerendszer 6000 részecskével, átlag 45-50 fps, más méréseket még nem nagyon csináltam, a gép amin ezt mértem: AMD Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9600 XT(256 mb),[768 mb ram]

45-50 fps azért nem tűnik nagyon gyorsnak... Főleg h gondolom nem volt még mögötte semmi más ami még lassíthatna, csak a részecskerendszer... Egyébként, akiktől érdeklődtem, mind azt mondták, h minden elfogadható sebességgel megy, de a részecske lassú...

DX-et most kezdtem nézegetni, tetszik a managed, de sebesség miatt lehet h mégis csak a cpp-s megoldás mellett fogok dönteni... Szerintetek várható, h a managed DX kiüti vmikor a Cpp-set? Hallottam híreket, h a Vista utáni win már nem igazán fogja támogatni az unmanaged kódot... De az még messze van, meg ki tudja, mi igaz belőle...?

Tool-ok tekintetében nem nagyon találtam szakirodalmat, de szeretnék képben lenni... Tudtok ajánlani valamit?

Orphy - You like that girl? I was the one, who designed her...

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7272   2006.02.18 10:03 GMT+1 óra  
1ébként ilyen kérdésekben (sebesség) misihez forduljatok, mert ő az aki annyira belemerült már, én tool-okhoz szeretnék mindent átnézni ami lehetséges, a sebesség nálam annyira nem nagy szempont, inkább h minél több dologról tudjam, pontosan mi is az

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7271   2006.02.18 05:33 GMT+1 óra  
Nem engem kérdeztél, de ha nem haragszol, akkor én is válaszolok: Részecskerendszer 6000 részecskével, átlag 45-50 fps, más méréseket még nem nagyon csináltam, a gép amin ezt mértem: AMD Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9600 XT(256 mb),[768 mb ram]

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7270   2006.02.18 05:02 GMT+1 óra  
Ha ezt írod:

using( object obj = new object() )
{
...
}

akkor az obj objektumod mindössze addig él, amíg a nyitó és záró blokkok közötti kód lefut. Utána kikerül a scope-ból.

Shade, sebesség szempontjából mik a tapasztalataid a managed dx-el?
Használni tényleg könnyebb, nagyon hasznos pl a függvényparaméterek buborékban való megmagyarázása!

Orphy - You like that girl? I was the one, who designed her...

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7269   2006.02.18 03:53 GMT+1 óra  
A using()-ra még én se nagyon jöttem rá, de az a using-os egyenlő ezzel: Textures frm=new Textures(); , és utánna ami a {} jelek között van.

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7268   2006.02.18 01:16 GMT+1 óra  
És akkor ugyan ehhez a forráshoz kapcsolódva egy újabb kérdés, ez mit jelent:
using (Textures frm = new Textures()) { ... }
Textures egyébként Form-ból származik, szal ez csak a project Form-ja, de miért kell a using???


------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2006.02.18. 09:17-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7267   2006.02.18 00:22 GMT+1 óra  
Eddig csak C++-os (native) DX-et nézegettem, de most kellene nekem C#-os is (managed), így SDK-ba hamar-gyorsan belevetettem magam. Kjó ez a managed DX, legalábbis C# alatt nekem iszonyatosan tetszik a nem managed-hez képest! Mind1, nem ez a kérdés, csak annyiban kapcsolódik hozzá, hogy az egyik SDK példában volt egy ilyen sor:
texture = TextureLoader.FromFile(dev, Application.StartupPath + @"....anana.bmp";
és nem tudok rájönni, hogy mi az a @, vki pls világosítson fel!
Ja és ennek hatása egyébként az, hogy a fő mappából tölti be a képet, ugye nem onnan, ahol az exe volt. Ez nemgond, de pl. C++ is külön mappát használt Debug-hoz, és ha csak beírtam a kép nevét, akkor nem a Debug mappában kereste, hanem a főmappában... De most ez lenne itt fontosabb...

Ja és nemtudja vki, hogy tom visszaállítani (mert véletlebül bejelöltem, h soha többé ne kérdezze meg), h ha nem sikerült a futás, akkor áljon le hibával, ne futtassa az előző sikeres projectet?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7266   2006.02.16 22:59 GMT+1 óra  
Megnéztem: ígéretesnek tűni, főleg ha tényleg igaz amiket írnak. C# alá nemtudom mennyire jó, mert alapból ez is C++ project, de ottvan a C# SDK-szal nagy gond nem lehet.
A demó amit próbáltam szép, ha nemis a legszebb, de szvsz ha nem eladni akarod a gámát, akkor jó választás lehet -> dll alapú, aminek ugyebár megvannak előnyei/hátrányai, de én szeretem (nálam ez pozitív).

Egy próbát mindenképp megér, majd számolj be tapasztalatokról

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Xaint - Guests | hsz       Online status #7265   2006.02.16 14:24 GMT+1 óra  
Sziasztok! Én is nagyon szeretem a C#-ot, és találtam is egy jó kis grafikus motort: 3D STATE névre hallgat, [url=http://3dstate.com >itt[/url] a cím.
Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla, én ebben szeretnék játékot fejleszteni.


   
orphy - Guests | hsz       Online status #7264   2006.02.16 09:51 GMT+1 óra  
Mire gondolsz pontosan?

Orphy
-----

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7263   2006.02.16 09:49 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE írta:
akkor most megint egy kérdés tőlem:
hogy kell C# alatt kiírni egy osztályt / struktúrát? Lehetőleg olyan formában, h utána C++-ból is belehessen olvasni!

------------------------------------------------

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7262   2006.02.15 11:55 GMT+1 óra  
akkor most megint egy kérdés tőlem:
hogy kell C# alatt kiírni egy osztályt / struktúrát? Lehetőleg olyan formában, h utána C++-ból is belehessen olvasni!

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7261   2006.02.06 01:08 GMT+1 óra  
Itt a kód:

private void WaitMessages()
{
int bytesRead;
StringBuilder sb = new StringBuilder();

string content = string.Empty,
msg = string.Empty;

while (m_running)
{
try
{
if (m_socket.Poll(-1, SelectMode.SelectRead))
{
sb.Remove(0, sb.Length);

bytesRead = m_socket.Receive(m_buffer);

sb.Append(
Encoding.UTF8.GetString(m_buffer)
);

content = sb.ToString();
msg += content;

if (bytesRead == 0 || content == "

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7260   2006.02.05 14:12 GMT+1 óra  
A megoldás ha érdekel valakit: textBox1.Text= "elso sor" + Environment.NewLine + "masodik sor";, ha minden igaz!

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7259   2006.02.05 10:32 GMT+1 óra  
Bazz, ezt kerestem, de nemtom miért nem volt az elöbb... És akkor még Delete-tel se ment... MInd1, legalább csak egy múló bug volt

Viszont van új kérdés TextBox-ot ha multi line-ra állítom, akkor hogy lehet sortörést beiktatni?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7258   2006.02.05 10:27 GMT+1 óra  
Solution Explorer -> References-t lenyitod -> jobb gomb, amit törölni szeretnél -> Remove, és eltűnik

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7257   2006.02.05 09:31 GMT+1 óra  
Az én kérdésem: MSVC# alatt hogy lehet törölni egy hozzáadott Reference-t? Bármit próbáltam, nem sikerült... Elég idegesítő egy bug, ha nem lehet törölni...

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7256   2006.02.05 09:30 GMT+1 óra  
Hát igen, kóddal sztem többre mennénk, a nélkül max csak sejtéseink lehetnek...

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2006.02.05. 17:31-kor)

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7255   2006.01.31 05:55 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy írtam egy szerver progit, ami jól is műxik, egészen addig, amíg a kliens nem akar valami nagy adatot átküldeni a socketen... Ekkor ugyanis 6144 byte-nál szépen nem olvas többet, a Socket.Poll és a Socket.Receive is úgy viselkedik, mintha nem lenne a socketen több adat... Nos, mivel ugyen felkészültem a több darabban érkező üzikre, ezért egészen addig írom a bejövő üziket egy string-be, amíg nincs meg a végét jelző

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7254   2006.01.17 11:26 GMT+1 óra  
Ezzel az a baj, hogy egy Panel-nél csak akkor hívódik meg az onPaint, amikor először kirajzolja, meg amikor valami változás történik. Legalábbis nálam ezt produkálta.
Pl. ha teljesen összehúztam az ablakot, akkor nem rajzolt újra; viszont amikor ezután széthúztam az ablakot, akkor már kapta a jelet az újrarajzoláshoz.
De a 10ms tényleg azért tetszik, mert gépfüggetlen, csak azért tényleg érdekelne, hogy máshogy meglehet e oldani.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7253   2006.01.17 03:51 GMT+1 óra  
Az "onPaint"-et ilyenkor írd (override) felül, nem kell annak semmi "eventhandler"-ét módosítgatni. Időzítővel viszont hackelés, és csak feleslegesen terheli a procit.


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7252   2006.01.16 22:46 GMT+1 óra  
Kicsit off: rájöttem végre, hogy lehet Panel-re rajzolni. Sok módot kipróbáltam, OGL-lel és DX el is. A 2 legjobb (amiket megírtam, és működtek): OGL -> csinálok vizuálisan egy egy formot, kialakítom kezelőfelületet, rárakok egy panelt... Utána pedig a panel Handle-jét, és annak MÉRETÉT használva már könnyedén rálehet pozicionálni hogy oda rajzoljon. Azzal szívtam, h méretet nem jól adtam meg, mert ahonnan átírtam ott this volt, és az itt nem működött.
A másik megoldás (DX) -> származtatok Panel-ből. Itt naggyából minden ment, de nem tudtam újra kirajzoltatni. Végül megoldottam: egy timer 10ms-enként kirajzol. De ennél tud vki jobbat? Mert bármivel próbálkoztam, az nem sikerült (onPaint-et akartam bejegyezni EventHandler-rel, de azt semmilyen formában sem engedte...). Viszont így működik, és nagy előnye, h 10ms-el tényleg folyamatos, és minden gépen, ami elbírja ugyan olyan sebességgel rajzol (10ms mindenhol 10ms )

Foglalkozott már vki behatóbban a témával? Mert ha nem, akkor lehet felvenném cikkötletek közé, legalább alapok bemutatását.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7251   2006.01.15 04:58 GMT+1 óra  
A c# még eléggé kiforratlan a c++-hoz képest, de az új generációs pista windowsban, egy kicsit fel fognak cserélődni a szerepek. Kisebb alkalmazásoknál, viszont elhanyagolható a kettő közti különbség. Nagyobb alkalmazásoknál, mint pl. egy újabb, színvonalasabb játék, ez már annyira nem. Ugyanis a memóriakezelés .Net alatt egyelőre annyi, hogy GC. (nah, jó most megkaphatom, hogy eltúlzom) Habár ezt, úgy rebesgetik, hogy 3.0-ában majd sokkal jobban kibővítik. Viszont, ha gyors nyelvet akartok .Net alatt, akkor ezt is kipróbálhatnátok:
http://compsoc.dur.ac.uk/whitespace/examples.php

(Módosította fatanyer 2006.01.15. 12:59-kor)

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7250   2006.01.13 13:03 GMT+1 óra  
ezt megerősitem...
C# MDX el nem csináltam olyan jelenetet ami tényleg kihasználja a lehetőségeket, csak kevés vertex, effect nélkülit csináltam, mondjuk az gyorsnak tűnt


   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7249   2006.01.13 09:45 GMT+1 óra  
Idézet
Kredisoft írta:
Jaj, nagy itt a kavar, higyétek el hogy az interface-ből jön a class és nem a class-ból az interface. A többszörös öröklődésről. C#-ban nincsen olyan hogy kocsi :: kerek :: kormany stb. Nincsen többszörös öröklődés egy lépésben. Ahhoz hogy tudj többszörösen öröklődő tult. összehozni ahhoz sorosan kell megcsinálni az öröklődéseket nem pedíg párhuzamosan, ebben lényegesebben jobb a C++.
Továbbá kétségtelen hogy jelenleg még a játékfejlesztés überfaszája a C++, de szerintem ez elég hamar változni fog. Nézegettem appleteket és hát nagyon kevés fps-el produkál kevesebbet a C# DX-je mint a C++ DX-je .NET alatt. Nem akalak titeket meggyőzni semmiről de az egy tény hogy .NET alatt mind a C++ mind a C# fordító köztes kódot hoz létre amit a .NET Compilere tovább fordít.
Mindazonáltal a C# magasabb szintű mint a C++, és inkább javasabb jellegű egyesek eszeint. Én most játékot próbálok irni benne, FPS-el meg vagyok elégedve, és a kezelés viszonylag egyszerű habár nincsen annyi dokumentáció hozzá. No majd meglátjuk, remélem egy fél év mulva én is rendelkezhetek egy érdemi GP-vel...:p


Nézegettem appleteket és hát nagyon kevés fps-el produkál kevesebbet a C# DX-je mint a C++ DX-je .NET alatt., nagyon hasonló frame/sec-et kéne adnia, gyorsaság szempontjából, amúgy meg a C#(with MDX)-et kell összemérni a natív C++(with DX)-el, de szerintem ott sincs olyan nagy eltérés, ha valamit rosszul írtam, javítsatok!
[Edit: nyelvhelyesség]

I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX(Módosította gymisi 2006.01.13. 17:46-kor)(Módosította gymisi 2006.01.13. 17:49-kor)

   
V_v_D - Guests | hsz       Online status #7248   2006.01.13 06:42 GMT+1 óra  
Nohát, érdekel ez a téma. Főleg a Segédprogramok létrehozása miatt. Asszem belevetem magam!

"Programozás olyan mint a szex. Nézni jó, csinálni mégjobb." (Linus Torvalds)
C++, Allegro, AllegroGL (OpenGL kiterjesztés)

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7247   2006.01.13 01:16 GMT+1 óra  
Jaj, nagy itt a kavar, higyétek el hogy az interface-ből jön a class és nem a class-ból az interface. A többszörös öröklődésről. C#-ban nincsen olyan hogy kocsi :: kerek :: kormany stb. Nincsen többszörös öröklődés egy lépésben. Ahhoz hogy tudj többszörösen öröklődő tult. összehozni ahhoz sorosan kell megcsinálni az öröklődéseket nem pedíg párhuzamosan, ebben lényegesebben jobb a C++.
Továbbá kétségtelen hogy jelenleg még a játékfejlesztés überfaszája a C++, de szerintem ez elég hamar változni fog. Nézegettem appleteket és hát nagyon kevés fps-el produkál kevesebbet a C# DX-je mint a C++ DX-je .NET alatt. Nem akalak titeket meggyőzni semmiről de az egy tény hogy .NET alatt mind a C++ mind a C# fordító köztes kódot hoz létre amit a .NET Compilere tovább fordít.
Mindazonáltal a C# magasabb szintű mint a C++, és inkább javasabb jellegű egyesek eszeint. Én most játékot próbálok irni benne, FPS-el meg vagyok elégedve, és a kezelés viszonylag egyszerű habár nincsen annyi dokumentáció hozzá. No majd meglátjuk, remélem egy fél év mulva én is rendelkezhetek egy érdemi GP-vel...:p


   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7246   2006.01.13 00:47 GMT+1 óra  
Az interface, nem egészen az a kocsi téma... de ott a link, ott egy kicsit többet lehet megtudni. Többek között azt is, hogy nem váltja ki a többszörös öröklődést, mivel max annyit lehet vele csinálni, hogy egy osztály több interface-t valósít meg. Ez az osztály pedig max egyetlen ősből származik. És mivel interface-eket örököl, nem igazán tud override-olni sem. Max azt overrideolhatja, ami az ősosztályából felülírható/virtuális. Inkább csak megvalósítja az interface által előírt metódusokat.


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7245   2006.01.12 22:31 GMT+1 óra  
Hát én azért nem felejtem el, mert játékot írni C# alatt azért nagy luxus, de jelenleg nekem csak tool okhoz kell, amihez nincs is jobb

Interface: ok, kb ezt mondtam ( ha mondtam, lényeg, hogy jól tudtam :p), ami bekavart, az az Abstract volt, mert hogy első ránézésre full ugyan annak tűnt, de azóta olvasgattam codeprojecten, így már ok.

Azért ThX

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7244   2006.01.12 10:56 GMT+1 óra  
Az interface tudtommal egy olyan "osztály" amely csak egy szintaxist ir le. Pl. van egy auto interface, amelyről annyit mond meg hogy van négy kereke egy kasznija meg motorja. De nem valósitja meg egyiket sem. Tegát egy leiró osztály vagy valami ilyesmi Amikor ezt öröklöd akkor kell override-olni a függvényeket meg mittudomén miket, amit beleteszel... hát én egyébként szivesen felejtem a c++-t s inkább c#, persze lehet hogy egyszer c++-ra is szükségem lesz még


   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7243   2006.01.12 10:12 GMT+1 óra  
Itt tudsz okosodni oop-ból, meg C#-ból ( magyarul, ha jól emlékszem ).
[url]http://dragon.ektf.hu/aroan/index.aspx?cmd=csharp(Módosította[/url] fatanyer 2006.01.12. 18:13-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7242   2006.01.12 07:17 GMT+1 óra  
Plusz egy a nyelvvel kapcsolatos kérdés is: mire jó az Interface? Azt tudom, hogy egy full virtual osztály, de miért? Eddig nemvolt annyira fontos, de C#-ban csak ezzel lehet megoldani a többszörös öröklődést (legalábbis ezt olvastam...), szal kéne.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] > 45 < [46]