játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] > 46 <
gymisi - Guests | hsz       Online status #7274   2006.02.19 05:05 GMT+1 óra  
Szerintetek várható, h a managed DX kiüti vmikor a Cpp-set?
Vista-ban még teljesen biztos, hogy nem, de hogy utánna az új windowsal mi van, arról lövésem nincs, amúgy csináltam még egy mérést(nagyon ***eredmény lett), ~120k poly 8-9 fps(0 optimalizálással)!

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7273   2006.02.19 04:05 GMT+1 óra  
Nem engem kérdeztél, de ha nem haragszol, akkor én is válaszolok: Részecskerendszer 6000 részecskével, átlag 45-50 fps, más méréseket még nem nagyon csináltam, a gép amin ezt mértem: AMD Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9600 XT(256 mb),[768 mb ram]

45-50 fps azért nem tűnik nagyon gyorsnak... Főleg h gondolom nem volt még mögötte semmi más ami még lassíthatna, csak a részecskerendszer... Egyébként, akiktől érdeklődtem, mind azt mondták, h minden elfogadható sebességgel megy, de a részecske lassú...

DX-et most kezdtem nézegetni, tetszik a managed, de sebesség miatt lehet h mégis csak a cpp-s megoldás mellett fogok dönteni... Szerintetek várható, h a managed DX kiüti vmikor a Cpp-set? Hallottam híreket, h a Vista utáni win már nem igazán fogja támogatni az unmanaged kódot... De az még messze van, meg ki tudja, mi igaz belőle...?

Tool-ok tekintetében nem nagyon találtam szakirodalmat, de szeretnék képben lenni... Tudtok ajánlani valamit?

Orphy - You like that girl? I was the one, who designed her...

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7272   2006.02.18 10:03 GMT+1 óra  
1ébként ilyen kérdésekben (sebesség) misihez forduljatok, mert ő az aki annyira belemerült már, én tool-okhoz szeretnék mindent átnézni ami lehetséges, a sebesség nálam annyira nem nagy szempont, inkább h minél több dologról tudjam, pontosan mi is az

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7271   2006.02.18 05:33 GMT+1 óra  
Nem engem kérdeztél, de ha nem haragszol, akkor én is válaszolok: Részecskerendszer 6000 részecskével, átlag 45-50 fps, más méréseket még nem nagyon csináltam, a gép amin ezt mértem: AMD Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9600 XT(256 mb),[768 mb ram]

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7270   2006.02.18 05:02 GMT+1 óra  
Ha ezt írod:

using( object obj = new object() )
{
...
}

akkor az obj objektumod mindössze addig él, amíg a nyitó és záró blokkok közötti kód lefut. Utána kikerül a scope-ból.

Shade, sebesség szempontjából mik a tapasztalataid a managed dx-el?
Használni tényleg könnyebb, nagyon hasznos pl a függvényparaméterek buborékban való megmagyarázása!

Orphy - You like that girl? I was the one, who designed her...

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7269   2006.02.18 03:53 GMT+1 óra  
A using()-ra még én se nagyon jöttem rá, de az a using-os egyenlő ezzel: Textures frm=new Textures(); , és utánna ami a {} jelek között van.

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7268   2006.02.18 01:16 GMT+1 óra  
És akkor ugyan ehhez a forráshoz kapcsolódva egy újabb kérdés, ez mit jelent:
using (Textures frm = new Textures()) { ... }
Textures egyébként Form-ból származik, szal ez csak a project Form-ja, de miért kell a using???


------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2006.02.18. 09:17-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7267   2006.02.18 00:22 GMT+1 óra  
Eddig csak C++-os (native) DX-et nézegettem, de most kellene nekem C#-os is (managed), így SDK-ba hamar-gyorsan belevetettem magam. Kjó ez a managed DX, legalábbis C# alatt nekem iszonyatosan tetszik a nem managed-hez képest! Mind1, nem ez a kérdés, csak annyiban kapcsolódik hozzá, hogy az egyik SDK példában volt egy ilyen sor:
texture = TextureLoader.FromFile(dev, Application.StartupPath + @"....anana.bmp";
és nem tudok rájönni, hogy mi az a @, vki pls világosítson fel!
Ja és ennek hatása egyébként az, hogy a fő mappából tölti be a képet, ugye nem onnan, ahol az exe volt. Ez nemgond, de pl. C++ is külön mappát használt Debug-hoz, és ha csak beírtam a kép nevét, akkor nem a Debug mappában kereste, hanem a főmappában... De most ez lenne itt fontosabb...

Ja és nemtudja vki, hogy tom visszaállítani (mert véletlebül bejelöltem, h soha többé ne kérdezze meg), h ha nem sikerült a futás, akkor áljon le hibával, ne futtassa az előző sikeres projectet?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7266   2006.02.16 22:59 GMT+1 óra  
Megnéztem: ígéretesnek tűni, főleg ha tényleg igaz amiket írnak. C# alá nemtudom mennyire jó, mert alapból ez is C++ project, de ottvan a C# SDK-szal nagy gond nem lehet.
A demó amit próbáltam szép, ha nemis a legszebb, de szvsz ha nem eladni akarod a gámát, akkor jó választás lehet -> dll alapú, aminek ugyebár megvannak előnyei/hátrányai, de én szeretem (nálam ez pozitív).

Egy próbát mindenképp megér, majd számolj be tapasztalatokról

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Xaint - Guests | hsz       Online status #7265   2006.02.16 14:24 GMT+1 óra  
Sziasztok! Én is nagyon szeretem a C#-ot, és találtam is egy jó kis grafikus motort: 3D STATE névre hallgat, [url=http://3dstate.com >itt[/url] a cím.
Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla, én ebben szeretnék játékot fejleszteni.


   
orphy - Guests | hsz       Online status #7264   2006.02.16 09:51 GMT+1 óra  
Mire gondolsz pontosan?

Orphy
-----

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7263   2006.02.16 09:49 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE írta:
akkor most megint egy kérdés tőlem:
hogy kell C# alatt kiírni egy osztályt / struktúrát? Lehetőleg olyan formában, h utána C++-ból is belehessen olvasni!

------------------------------------------------

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7262   2006.02.15 11:55 GMT+1 óra  
akkor most megint egy kérdés tőlem:
hogy kell C# alatt kiírni egy osztályt / struktúrát? Lehetőleg olyan formában, h utána C++-ból is belehessen olvasni!

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7261   2006.02.06 01:08 GMT+1 óra  
Itt a kód:

private void WaitMessages()
{
int bytesRead;
StringBuilder sb = new StringBuilder();

string content = string.Empty,
msg = string.Empty;

while (m_running)
{
try
{
if (m_socket.Poll(-1, SelectMode.SelectRead))
{
sb.Remove(0, sb.Length);

bytesRead = m_socket.Receive(m_buffer);

sb.Append(
Encoding.UTF8.GetString(m_buffer)
);

content = sb.ToString();
msg += content;

if (bytesRead == 0 || content == "

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7260   2006.02.05 14:12 GMT+1 óra  
A megoldás ha érdekel valakit: textBox1.Text= "elso sor" + Environment.NewLine + "masodik sor";, ha minden igaz!

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7259   2006.02.05 10:32 GMT+1 óra  
Bazz, ezt kerestem, de nemtom miért nem volt az elöbb... És akkor még Delete-tel se ment... MInd1, legalább csak egy múló bug volt

Viszont van új kérdés TextBox-ot ha multi line-ra állítom, akkor hogy lehet sortörést beiktatni?

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7258   2006.02.05 10:27 GMT+1 óra  
Solution Explorer -> References-t lenyitod -> jobb gomb, amit törölni szeretnél -> Remove, és eltűnik

[url="http://blog.prog.hu/gymisi">blogom

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7257   2006.02.05 09:31 GMT+1 óra  
Az én kérdésem: MSVC# alatt hogy lehet törölni egy hozzáadott Reference-t? Bármit próbáltam, nem sikerült... Elég idegesítő egy bug, ha nem lehet törölni...

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7256   2006.02.05 09:30 GMT+1 óra  
Hát igen, kóddal sztem többre mennénk, a nélkül max csak sejtéseink lehetnek...

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])(Módosította ShAdeVampirE 2006.02.05. 17:31-kor)

   
orphy - Guests | hsz       Online status #7255   2006.01.31 05:55 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy írtam egy szerver progit, ami jól is műxik, egészen addig, amíg a kliens nem akar valami nagy adatot átküldeni a socketen... Ekkor ugyanis 6144 byte-nál szépen nem olvas többet, a Socket.Poll és a Socket.Receive is úgy viselkedik, mintha nem lenne a socketen több adat... Nos, mivel ugyen felkészültem a több darabban érkező üzikre, ezért egészen addig írom a bejövő üziket egy string-be, amíg nincs meg a végét jelző

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7254   2006.01.17 11:26 GMT+1 óra  
Ezzel az a baj, hogy egy Panel-nél csak akkor hívódik meg az onPaint, amikor először kirajzolja, meg amikor valami változás történik. Legalábbis nálam ezt produkálta.
Pl. ha teljesen összehúztam az ablakot, akkor nem rajzolt újra; viszont amikor ezután széthúztam az ablakot, akkor már kapta a jelet az újrarajzoláshoz.
De a 10ms tényleg azért tetszik, mert gépfüggetlen, csak azért tényleg érdekelne, hogy máshogy meglehet e oldani.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7253   2006.01.17 03:51 GMT+1 óra  
Az "onPaint"-et ilyenkor írd (override) felül, nem kell annak semmi "eventhandler"-ét módosítgatni. Időzítővel viszont hackelés, és csak feleslegesen terheli a procit.


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7252   2006.01.16 22:46 GMT+1 óra  
Kicsit off: rájöttem végre, hogy lehet Panel-re rajzolni. Sok módot kipróbáltam, OGL-lel és DX el is. A 2 legjobb (amiket megírtam, és működtek): OGL -> csinálok vizuálisan egy egy formot, kialakítom kezelőfelületet, rárakok egy panelt... Utána pedig a panel Handle-jét, és annak MÉRETÉT használva már könnyedén rálehet pozicionálni hogy oda rajzoljon. Azzal szívtam, h méretet nem jól adtam meg, mert ahonnan átírtam ott this volt, és az itt nem működött.
A másik megoldás (DX) -> származtatok Panel-ből. Itt naggyából minden ment, de nem tudtam újra kirajzoltatni. Végül megoldottam: egy timer 10ms-enként kirajzol. De ennél tud vki jobbat? Mert bármivel próbálkoztam, az nem sikerült (onPaint-et akartam bejegyezni EventHandler-rel, de azt semmilyen formában sem engedte...). Viszont így működik, és nagy előnye, h 10ms-el tényleg folyamatos, és minden gépen, ami elbírja ugyan olyan sebességgel rajzol (10ms mindenhol 10ms )

Foglalkozott már vki behatóbban a témával? Mert ha nem, akkor lehet felvenném cikkötletek közé, legalább alapok bemutatását.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7251   2006.01.15 04:58 GMT+1 óra  
A c# még eléggé kiforratlan a c++-hoz képest, de az új generációs pista windowsban, egy kicsit fel fognak cserélődni a szerepek. Kisebb alkalmazásoknál, viszont elhanyagolható a kettő közti különbség. Nagyobb alkalmazásoknál, mint pl. egy újabb, színvonalasabb játék, ez már annyira nem. Ugyanis a memóriakezelés .Net alatt egyelőre annyi, hogy GC. (nah, jó most megkaphatom, hogy eltúlzom) Habár ezt, úgy rebesgetik, hogy 3.0-ában majd sokkal jobban kibővítik. Viszont, ha gyors nyelvet akartok .Net alatt, akkor ezt is kipróbálhatnátok:
http://compsoc.dur.ac.uk/whitespace/examples.php

(Módosította fatanyer 2006.01.15. 12:59-kor)

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7250   2006.01.13 13:03 GMT+1 óra  
ezt megerősitem...
C# MDX el nem csináltam olyan jelenetet ami tényleg kihasználja a lehetőségeket, csak kevés vertex, effect nélkülit csináltam, mondjuk az gyorsnak tűnt


   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7249   2006.01.13 09:45 GMT+1 óra  
Idézet
Kredisoft írta:
Jaj, nagy itt a kavar, higyétek el hogy az interface-ből jön a class és nem a class-ból az interface. A többszörös öröklődésről. C#-ban nincsen olyan hogy kocsi :: kerek :: kormany stb. Nincsen többszörös öröklődés egy lépésben. Ahhoz hogy tudj többszörösen öröklődő tult. összehozni ahhoz sorosan kell megcsinálni az öröklődéseket nem pedíg párhuzamosan, ebben lényegesebben jobb a C++.
Továbbá kétségtelen hogy jelenleg még a játékfejlesztés überfaszája a C++, de szerintem ez elég hamar változni fog. Nézegettem appleteket és hát nagyon kevés fps-el produkál kevesebbet a C# DX-je mint a C++ DX-je .NET alatt. Nem akalak titeket meggyőzni semmiről de az egy tény hogy .NET alatt mind a C++ mind a C# fordító köztes kódot hoz létre amit a .NET Compilere tovább fordít.
Mindazonáltal a C# magasabb szintű mint a C++, és inkább javasabb jellegű egyesek eszeint. Én most játékot próbálok irni benne, FPS-el meg vagyok elégedve, és a kezelés viszonylag egyszerű habár nincsen annyi dokumentáció hozzá. No majd meglátjuk, remélem egy fél év mulva én is rendelkezhetek egy érdemi GP-vel...:p


Nézegettem appleteket és hát nagyon kevés fps-el produkál kevesebbet a C# DX-je mint a C++ DX-je .NET alatt., nagyon hasonló frame/sec-et kéne adnia, gyorsaság szempontjából, amúgy meg a C#(with MDX)-et kell összemérni a natív C++(with DX)-el, de szerintem ott sincs olyan nagy eltérés, ha valamit rosszul írtam, javítsatok!
[Edit: nyelvhelyesség]

I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX(Módosította gymisi 2006.01.13. 17:46-kor)(Módosította gymisi 2006.01.13. 17:49-kor)

   
V_v_D - Guests | hsz       Online status #7248   2006.01.13 06:42 GMT+1 óra  
Nohát, érdekel ez a téma. Főleg a Segédprogramok létrehozása miatt. Asszem belevetem magam!

"Programozás olyan mint a szex. Nézni jó, csinálni mégjobb." (Linus Torvalds)
C++, Allegro, AllegroGL (OpenGL kiterjesztés)

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7247   2006.01.13 01:16 GMT+1 óra  
Jaj, nagy itt a kavar, higyétek el hogy az interface-ből jön a class és nem a class-ból az interface. A többszörös öröklődésről. C#-ban nincsen olyan hogy kocsi :: kerek :: kormany stb. Nincsen többszörös öröklődés egy lépésben. Ahhoz hogy tudj többszörösen öröklődő tult. összehozni ahhoz sorosan kell megcsinálni az öröklődéseket nem pedíg párhuzamosan, ebben lényegesebben jobb a C++.
Továbbá kétségtelen hogy jelenleg még a játékfejlesztés überfaszája a C++, de szerintem ez elég hamar változni fog. Nézegettem appleteket és hát nagyon kevés fps-el produkál kevesebbet a C# DX-je mint a C++ DX-je .NET alatt. Nem akalak titeket meggyőzni semmiről de az egy tény hogy .NET alatt mind a C++ mind a C# fordító köztes kódot hoz létre amit a .NET Compilere tovább fordít.
Mindazonáltal a C# magasabb szintű mint a C++, és inkább javasabb jellegű egyesek eszeint. Én most játékot próbálok irni benne, FPS-el meg vagyok elégedve, és a kezelés viszonylag egyszerű habár nincsen annyi dokumentáció hozzá. No majd meglátjuk, remélem egy fél év mulva én is rendelkezhetek egy érdemi GP-vel...:p


   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7246   2006.01.13 00:47 GMT+1 óra  
Az interface, nem egészen az a kocsi téma... de ott a link, ott egy kicsit többet lehet megtudni. Többek között azt is, hogy nem váltja ki a többszörös öröklődést, mivel max annyit lehet vele csinálni, hogy egy osztály több interface-t valósít meg. Ez az osztály pedig max egyetlen ősből származik. És mivel interface-eket örököl, nem igazán tud override-olni sem. Max azt overrideolhatja, ami az ősosztályából felülírható/virtuális. Inkább csak megvalósítja az interface által előírt metódusokat.


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7245   2006.01.12 22:31 GMT+1 óra  
Hát én azért nem felejtem el, mert játékot írni C# alatt azért nagy luxus, de jelenleg nekem csak tool okhoz kell, amihez nincs is jobb

Interface: ok, kb ezt mondtam ( ha mondtam, lényeg, hogy jól tudtam :p), ami bekavart, az az Abstract volt, mert hogy első ránézésre full ugyan annak tűnt, de azóta olvasgattam codeprojecten, így már ok.

Azért ThX

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7244   2006.01.12 10:56 GMT+1 óra  
Az interface tudtommal egy olyan "osztály" amely csak egy szintaxist ir le. Pl. van egy auto interface, amelyről annyit mond meg hogy van négy kereke egy kasznija meg motorja. De nem valósitja meg egyiket sem. Tegát egy leiró osztály vagy valami ilyesmi Amikor ezt öröklöd akkor kell override-olni a függvényeket meg mittudomén miket, amit beleteszel... hát én egyébként szivesen felejtem a c++-t s inkább c#, persze lehet hogy egyszer c++-ra is szükségem lesz még


   
fatanyer - Guests | hsz       Online status #7243   2006.01.12 10:12 GMT+1 óra  
Itt tudsz okosodni oop-ból, meg C#-ból ( magyarul, ha jól emlékszem ).
[url]http://dragon.ektf.hu/aroan/index.aspx?cmd=csharp(Módosította[/url] fatanyer 2006.01.12. 18:13-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7242   2006.01.12 07:17 GMT+1 óra  
Plusz egy a nyelvvel kapcsolatos kérdés is: mire jó az Interface? Azt tudom, hogy egy full virtual osztály, de miért? Eddig nemvolt annyira fontos, de C#-ban csak ezzel lehet megoldani a többszörös öröklődést (legalábbis ezt olvastam...), szal kéne.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7241   2006.01.12 06:45 GMT+1 óra  
MSVC# alatt véletlenül elállítottam, hogy ha hiba van, akkor az előző, működőképes változatot futtassa (ezt ugye mindíg megkérdezte, én meg véletlenül rámentem hogy igen, és hogy ne kérdezze meg többé...). Na ez engem eléggé zavar. Hol lehet ezt átállítani???

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Vendég - Guests | hsz       Online status #7240   2006.01.12 02:28 GMT+1 óra  
[DllImport("user32.Dll", CharSet=CharSet.Auto)] //és utánna deklarálni kell a fv-t, ami a dll-ben van(itt user32.dll-ben levőt)!

gymisi voltam!

(Módosította Vendég 2006.01.12. 10:28-kor)

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7239   2006.01.11 23:25 GMT+1 óra  
Arra már rájöttem, hogy C# alatt a HDC helyett IntPtr típust kell használni, de hogy lehet lekérni mondjuk egy Panel DC-jét? Delphi alatt pl. ilyen könnyű volt:
GetDC(Panel1.Handle), ez ugyebár API. De hogy kell API-t használni C# alatt

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7238   2006.01.11 22:39 GMT+1 óra  
MS tényleg felnőtt saját magához, szerintem és nagyon tudatosan csinálja. Most ingyér adja a VS2005 Expresst amilyen nyelven csak szeretnéd, ezzel bevezeti a .NET-et rövid idő alatt a globális köztudatba. Mire megjelenik a Vista addígra már ti is és minden jelentősebb MS softwares és OS futtató gondolkodni fog a CLR-ben, .NET-ben. Naon ügyes húzás tőlük. C# nagyon jó és könnyű és igencsak magasszintű s ezzel együtt megvannak a hátráyai is. Dehát az idők folyamán egyre csak nagyobb építőkockákra tértünk át. A gépi kódtól és az assembly-től eljutottunk a Basic-ig. És a jövő a komplett komponenseké szerintem. Veszek magamhoz egy hangfelismerő modult és egy képelemző modult nomeg egy hangképző modult s egy basic intelligenciát és máris kész a dumáló gépem, már csak testre kell szabjam... kemény


   
VT - Guests | hsz       Online status #7237   2006.01.11 14:55 GMT+1 óra  
Megírtam első C# programomat!
Egyszerű kis konzolos progi ami sorban megnézi a meghajtókat, kiírja a nevüket, területüket és hogy hány % szabad.

Jobban tetszik ez a nyelv mint a sima C++. Az editor jól használható, (de VB-n össze-vissza halt amikor 3-400k-s fájlban matattam) néha soknak érzem a kirajzolt grafikai mütyürök számát és sűrűségét de sok hasznos dolgot tud. Ha vmit nem tudok megpróbál segítséget nyújtani (eddig sikerrel járt de nem vesztem még bele az oop-ba) szóval szépen összehozta a Microsoft.

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!(Módosította VT 2006.01.11. 22:55-kor)

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #7236   2006.01.11 11:24 GMT+1 óra  
Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de nekem a C# nagyon a Borland C++ Builder-hez (bár már az is meglepő, hogy hiába hatékony nyelv a C++, mégis a Delphi élte túl az utóbbi éveket és a Borland a C++ Builder-rel nem is törődött, de ebben persze az is közrejátszhatott, hogy ott volt a nagy vetélytárs a Microsoft Visual C++), hogy hasonlít. Olyan, mintha a MS (ha jól tudom ő szorgalmazta az elkészítését) rájött volna arra, hogy milyen egyszerű dolog összerakni egy program kezelőfelületét egy framework segítségével úgy, hogy még hatékony programot készítünk, platformfüggetlenül és a C++ nyelv jó tulajdonságaival. Azt ne kérdezzétek, hogy mire akartam kilyukadni, mert már én sem tudom, de szerintem ez érdekes .

Programozz ne háborúzz!!!

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7235   2006.01.11 09:12 GMT+1 óra  
Miután rájöttem, hogy SP2 van fent, gyorsan le is töltöttem MSVC# express-t: hát ez vmi eszméletlen jó! Igazából engem főleg a tool fejlesztések miatt érint a rendszer, ezért hamar rá is kerestem a vizúális 1-2 klikk alatt összedobható win ablak részre, és nem is kellett túl sokat keresnem. Delphi-s időkre eddig csak jó emlékként emlékeztem vissza, de most hogy tényleg kell is ilyen kiegészítő grafikus programokat GYORSAN megírni, így egyre jobban beugrottak az emlékek, amikor pár perc alatt létrehoztam vmi kis GUI-s alkalmazást.

Hát itt kb. ugyan az, csak még a C szintaktikától se kell elszakadnom! Ugyan olyan könnyű (egy rövid kis állítgatás után) összehozni egy projectet, ahova már dobálhatom is a gombokat, textBoxokat. Bár én eddig is bírtam az MS-t, csak a licenszeléssel nem értettem mindíg egyet, de ezért most nagyon nagy hála! Majd még jelentkezem, ha már nem csak első felindulási örömömből tudok írni

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7234   2006.01.11 09:00 GMT+1 óra  
Registry mindennek az atyja winben szal csak ovatosan, hiába nekem is nagy hozzáértésem még így is könnyű elrontani valami. Pláne ha OS-ben kell próbálni. Javallom hogy nyomass egy vmware imaget s ott próbáld ki egy tiszta rendszeren ha ott is akkor tudod mi van.


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7233   2006.01.11 08:01 GMT+1 óra  
Én ezt nemértem... Igazából elkezdtem nézegetni, hogy nemlehet e valami gyorsbillentyűs gebasz, mint ahogy volt az anno DevCpp-ben, de nem is találtam gyorsbillentyűket, így kb. semmit se állítottam át. registryt nézegettem, ott beírtam mindenhova ahol volt sharpdev a bűvös noctrlaltkeys-t, aztán feltettem .net sdk-t, mert elötte csak .NET Framework Redistributable volt, és azóta rendesen megy. Azaz van {. Ez lehet csak e miatt? Mert megnéztem, kitöröltem az összes registry bejegyzést, és úgy is működik (restart után is). LÉnyeg, hogy nekem is tetszik, majd nézegetem sdk-t, de ha valaki tud egy lényegretörő cikket/ tutort, akkor sztem az nem csak nekem segítene, hanem az összes többi (és leendő) kezdőnek is, ha megosztaná velünk.

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
gymisi - Guests | hsz       Online status #7232   2006.01.11 07:23 GMT+1 óra  
Regisztrálod, névjegynél van egy olyan, csak kell hogy legyen egy passportod, vagy hogy hívják!

I use (Visual C# 2005 Express OR Visual C++ 2005 Express) AND DirectX

   
VT - Guests | hsz       Online status #7231   2006.01.11 06:54 GMT+1 óra  
Letöltöttem, faxa második ránézésre is. Hogyan lehet megoldani hogy ne csak 30 napos legyen?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7230   2006.01.11 06:05 GMT+1 óra  
Nem vagyok expert a dologban de ha jól tudom az aspektus orientáltság egy felfogás, egy szemléletmód, ugyanúgy mint az oop, csak ott egy adott helyzet megoldását helyezed előnybe... Szerintem ezt már minden ismertebb nyelv tudja, illetve ezt neked kell tudonod. Egyébként én is MS .NET-et használok és elég gyors is meg egyszerü, nem kell c++-os nehézségekkel bajlódni, suliban c++-t tanultam, tetszett is de nagyon összetett, nagyon apró darabokból áll össze a legó. Míg a C#-ban nagyobbak a legódarabok, de nem olyan nagyon mint Basic-ben, és vissza lehet nyulni a rendszerszintig tudtommal, mondom ezt lelkes amatőrként nem próbáltam. A .NET hosszútávú célja szerintem az, hogy összekösség a linux,unix és windowsos rendszereket. Ez mindenki érdeke, mert egy ámítógép akkor értékes ha van olyan programja amiért érdemes megvenni. Én is használom a managed directx-jét nem is rossz eddígi tapasztalataim szerint. No majd meglátjuk ha irok benne Gamet


   
Vendég - Guests | hsz       Online status #7229   2006.01.11 03:25 GMT+1 óra  
Hi!
Én ismerem valamennyire a c#-ot, meg használtam benne Managed DirectX-et is, amúgy azt a windows-t nem egy c#-hoz hasonló nyelvben írják(valamilyen sharp az is ), ja és ShadeVampire használj Visual C# 2005 Express-t, nekem tetszik!
Edit: gymisi voltam

(Módosította Vendég 2006.01.11. 11:25-kor)

   
VT - Guests | hsz       Online status #7228   2006.01.11 03:13 GMT+1 óra  
C#-ban még nem programoztam, de első ránézésre egy jó kis nyelv.
A VB2005 meg lassú és használhatatlan.

Összességében ez a .NET keretrendszer nem tetszik. Lassú és visszafejthető a benne készített program. Egy előnye hogy platformfüggetlen, de ez édeskevés. Minek jó ha 88 wrapperen meg interpreteren megy át a kód?

Dolgozz keveset, nem érhet baleset!

   
EgerT - Guests | hsz       Online status #7227   2006.01.11 02:57 GMT+1 óra  
Idézet
Kredisoft írta:
C#-ban nyomom a progikat, játékot is irtam benne, GDI felületen, csak elvi hibás magamon, de egyébként elég jó játék lenne és a design szerintem nagyon jó lett, meg is lepődtem. MS C# forditóval csináltam és az ismeri a kapcsos zárójelet, szerintem annak is ismernie kellene. C#-ról annyit tudok még, hogy áll. az MS titokban elkezdett irni egy új OS-t a 0-ról, és erősen állítólag a code 90%-a C#, gondolom a többi meg assembler vagy valami nagyon alacsony. Úgyhiszem még nem jött el a C# ideje, de még eljöhet... mit gondoltok?, használja valaki?


A C#-nak nagyon is eljött az ideje !

Csak néhány példa :

Osztály indexerek :

public object this[int idx]{
get{

}
set{

}
}

propertyk:

public int iValami
{
get{
}
set{
}
}

+ Ami nagyon cool, hogy a fent említet cuccok szerpelhetnek interface def-ben, ami azért nagyon kemény.
+ Osztály attribek, nagyon hasznosak.
+ event stuff, ez külön könyvet érdemelne !
+ nyelv szintű szál kezelés

Gondoljunk bele mi mindent el lehet mondani C#-ban egy interface-l.

Már most létezik pl aspektus orientált csomag hozzá, illetve végre elérhető a RAD olyan programozóknak is akik C alapu nyelven programoztak eddig.

Nem vagyok nagy MicroSoft fan, de ezt jól megcsinálták, és használható.

Egyetlen hátránya talán a CLR, ugyanaz a nűg Java-nal a JWM, de ezt lassan mindenki megszokja.

Szerintem egyenlőre a C#, és a Java a jövő nyelve, viszont mivel a pc-k nagyrészen win fut( sajnos ), ezért ....

A fenti kettő közül az fog győztesen ki kerülni szerintem amelyik először nyit az aspekzus orientáltság felé, pl.: a integrálással a nyelvbe.

Egyébbként én szinte a megjelenésétől használom, és szeretem, mert egyszerüen és gyorsan meglehet vele oldani bármit, csak ne keljen gyorsnak lenni a proginak ,mert ezzen a téren van még mit javítani, de ha az új op egyazegyben .Net-ben lesz, akkor talán ....

_T_(Módosította EgerT 2006.01.11. 11:06-kor)

   
Kredisoft - Guests | hsz       Online status #7226   2006.01.11 01:28 GMT+1 óra  
C#-ban nyomom a progikat, játékot is irtam benne, GDI felületen, csak elvi hibás magamon, de egyébként elég jó játék lenne és a design szerintem nagyon jó lett, meg is lepődtem. MS C# forditóval csináltam és az ismeri a kapcsos zárójelet, szerintem annak is ismernie kellene. C#-ról annyit tudok még, hogy áll. az MS titokban elkezdett irni egy új OS-t a 0-ról, és erősen állítólag a code 90%-a C#, gondolom a többi meg assembler vagy valami nagyon alacsony. Úgyhiszem még nem jött el a C# ideje, de még eljöhet... mit gondoltok?, használja valaki?


   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #7225   2006.01.10 23:14 GMT+1 óra  
Ma nézegettem itt a fórum-topic okat, és észrevettem, hogy még nincs szísárp (C#) topic! Nekem viszont épp van egy témába vágó kérdésem!

Vagyis nem egészen, mert nem magához a nyelvhez kapcsolódik. De letöltöttem egy SourceForge-os fordítót (SharpDev), és ez mivel angol billentyűzethez lett tervezve, nem érzékeli "{" karaktert. Ez ellen mit lehet tenni? 1ébként ez csak erre a programra érvényes, vagy az egész .Net-re?

Régebben volt már ilyen problémám Delphi alatt, de ott registry bűvészkedéssel oldottam meg, itt meg még nem sikerült rájönnöm, hogy mit kéne registry-ben átírni...

------------------------------------------------
([url="http://shadevampire.uw.hu">ShAdeVampirE otthona a neten...[/url])

   
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] > 46 <