játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [46]
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #175405   2012.02.27 16:23 GMT+1 óra  
C++ ban meg lehet, mert ott bármit írsz a "T" hez azt a fordító máris lefordítja és ha nincs operator+ akkor hibát jelez, ha van, akkor ok. C# ban nem fordítódik le semmi, menet közben dinamikusan fejtődnek ki a "template"-ek. Ezért van ez az egész bohóckodás és nehézség.

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #175404   2012.02.27 16:21 GMT+1 óra  
Igaz könnyebb átugorni. De azé még a GetHashCode-val próbálgatok 1-2 dolgot, de ha nem megy akkor hagyom. 1ébként ha nem a c# erőssége akkor a C++ -é? C++-ba meg lehetne csinálni? Mert ahhoz nem értek annyira h tudjam a válszt.
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #175401   2012.02.27 16:01 GMT+1 óra  
Bukta a nem lehetne-t értsd úgy, hogy jelentős pluszmunkával lehet, de nem biztos, hogy megéri. Egyébként extension-el beépített típusokra is kibővítheted a dolgokat és akkor még akár működhet is, de nem a template a C# erőssége. A te problémád egyébként tipikus példa szokott lenni könyvekben arra, hogy sorry, de dynamic-ot kell használni, vagy körbehackelni az összes típust. Ez az a helyzet, amit könnyebb átugrani, mint megkerülni.

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #175374   2012.02.27 11:23 GMT+1 óra  
Parallax: Milyen hozzáállás az, hogy nem lehet? :|
Kuz: tegnap már találtam == != operátort megvalósító intefészt: System.IEquatable<T>
így:
Kód:
class Class1<T> : IAnim<T>
    where T : IEquatable<T>
    where T : IComparable<T>
{
    T a, b;
    public Class1() {
         if (a.Equals(b) || a.CompareTo(b) < 0) // a == b || a < b
             T c = a + b; // c = a.Add(b) kéne ebbe a sorba...
    }
}
(A példa nem pontosan "életszerű" ez igaz, de az elv az teljesen ugyanez, kellenek az operátorok (mindegyik).)

Így már biztos, hogy van == és != operátora (Equals(T)). Ha pedig azt vesszük alapul, hogy a System.Int32 (int) is összeadható - úgy, hogy nincs + (- * /) operátor(ok) - és nem is származnak semmiféle IOperators (kitalált) interfészből, akkor mégis azt lehet mondani, hogy van benne valami.
Az, hogy máshogy is megoldható azt egyenlőre nem firtatom, addig amíg biztos nem vagyok benne, hogy nem megoldható (a + b)-vel

Ezt a hozzászólást Bukta módosította (2012.02.27 11:45 GMT+1 óra, ---)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #175372   2012.02.27 10:57 GMT+1 óra  
Igen, de olyat nem lehet előírni, hogy az operator+ definiáló valamire szűkítsen, és akkor két dátum összeadását máris bukta a bukta. Beépített típusokra nem tudsz implementálni amúgy sem.

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #175371   2012.02.27 10:35 GMT+1 óra  
Csak olyan műveletet hajthatsz végre, amit a bejövő típusok metszete engedélyez. Ha semmit nem kötsz ki, akkor a bejövő típus az object lehetőségeit fogja használni. Ha kikötöd, hogy csak int lehet, akkor az int-re vonatkozó műveleteket éred el, ha egy interface-t adsz meg, akkor az interface által megengedett műveleteket.
Feltételezem a leírt példa nem életszerű, csak az érthetőség miatt írta.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #175370   2012.02.27 09:44 GMT+1 óra  
Bukta: Ilyet nem lehet, mert előre kellene tudnia már a parsernek, hogy milyen műveleteket enged az adott típus és operátorokat nem lehet megadni sehogy. Egyébként is milyen feladathoz kell olyan generikus osztály, ami összead egy típusból kettőt a konstruktorban? Ez így mire jó pontosan? Biztos át lehet fogalmazni a megoldást másképp.

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #175368   2012.02.27 09:19 GMT+1 óra  
Nézz utána, hogy amit keresel, annak melyik interface tesz eleget (mint pl IEnumerable, meg hasonlók) és használd azt a where-ben.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #175365   2012.02.27 00:08 GMT+1 óra  
Hi
Egy elég durva dolgon töröm a fejem, de már nem tudom, hogyan legyen így hát kérdezek.
Kód:
class Class1<T> : IAnim<T>
{
    T a, b;
    public Class1() {
         T c = a + b;
    }
}

A lényeg, hogy az a + b nem értelmezett vagyis a fordító nem engedi el ami érthető is. De én azt akarom hogy elengedje. És fontos, hogy T helyén olyan osztályok szerepelnek amikhez nem lehet hozzányúlni pl.: int, double, DateTime... . Szóval olyan osztályok amelyeknek van + operátoruk, csak éppenséggel nem tudja a fordító. A where meg szerintem azért nem használható, mert ugye kész típusokrol van szó. Az optimális az lenne, hogy le lehetne ellenőrizni, hogy a T megvalósítja-e a + - * / ... operátorokat és/vagy ad Add(), Subtract()... függvényeket.

Elsősorban a típusos megoldások érdekelnének (ha vannak), a dynamic féle pedig másodlagos (habár dynamic-kal mégcsak elképzelhető lenne, de akkor meg csak "lógna a levegőben"

Köszöntem
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #175091   2012.02.23 12:24 GMT+1 óra  
A webes játékkal kapcsolatban felmerült egy "problémám", amivel biztosan küzdeni fogok, ezért már most előre érdeklődöm. Ugye ASP.Net 4.0 C# és MS SQL 2008 R2 Express áll rendelkezésre.
Egyik munkatársam ajánlott egy megoldást az ismételődő taskok kezelésére (ugye ms sql express alatt jobokat nem tudok használni, a service broker meg elég bonyolultnak tűnt elsőre), miszerint az Application_Start-ban kéne létrehozni egy Timert, ami hívja a szükséges tárolt eljárásokat, és a completed (vagy hasonló, nem tudom mi a pontos esemény neve) eseményében kéne magát újra létrehozni az innentől vett 'nextRun' időpont segítségével. Aki játszott a stratega játékkal, az tudja, hogy a szerver x percenként kalkulál, ezen idő alatt nem elérhető a játék, majd ha a kalkuláció befejeződött, akkor a befejezéstől számított következő, szintén x perc múlva lesz újra szerver kalkuláció. Na már most, mivel a kalkuláció nem meghatározható ideig fut, sima scheduled taskot nem tudok használni, mert akkor össze-vissza lesz hol 4 perc, hol 6 perc egy kör, az meg milyen már... Van erre valami bevett módszer, vagy amit leírtam az jó? Még nem gondoltam át, hogy ez gyakorlatban hogy néz ki, ha pszeudo kóddal valaki be tud segíteni, azt megköszönöm.

Szerk.:
Még jó, hogy modi vagyok, így ezt a marhagyökér kérdést tudom szerkeszteni és gyorsan meg tudom válaszolni, hátha valakinek segítek vele:
Kód:
//Global.asax-ban:

static Timer o_Timer;

        void Application_Start(object sender, EventArgs e)
        {
            // Code that runs on application startup
            o_Timer = new Timer();
            o_Timer.Interval = 5000; //Ez csak teszt, így 5mp -enként hívódik az elapsed.
            o_Timer.Elapsed += new ElapsedEventHandler(o_Timer_Elapsed);
            o_Timer.Start();
        }

        void o_Timer_Elapsed(object sender, ElapsedEventArgs e)
        {
            o_Timer.Stop();

            //Ide jön a szerver kalkuláció hívása, pl egy webservice hívás, vagy ilyesmi.

            o_Timer.Start();
        }

Ezt a hozzászólást Kuz módosította (2012.02.23 20:03 GMT+1 óra, ---)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #174772   2012.02.15 12:00 GMT+1 óra  
Itt az egész konvenciós rendszer egy f*s. Aki meg ezt csinálta, az egy balfül.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #174770   2012.02.15 11:19 GMT+1 óra  
Idézet
Kuz :
Parallax: azért string, mert a tryparse stringet vár.


Jó, de ki az a beteg, aki dátumot string-ben tárol. Ennél még a dynamic is jobb.
A másik láncolás is elég beteg. Nálatok limitálva van, hogy 1 metódus 1 sor?

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #174768   2012.02.15 10:18 GMT+1 óra  
Parallax: azért string, mert a tryparse stringet vár.

Matzi: Arra írtam át, hiszen erre való a tryparse (itt most pont nem szükséges a visszatérési értékét használni). Csak gondoltam megosztom veletek eme szösszenetet.
A másik, amitől hülyét kapok: Új munka létrehozása szét van szedve kb 6-7 külön metódusba, minden metódusban le van kérve egy adag system paraméter, ami alapján feltölt 4-5 mezőt, majd visszaadja a munkát. És ez 6-7 metóduson keresztül.
Másik kedvencem:

Kód:
public DAL.Engagement FillEngagementFromDepotItem(
DAL.Engagement _engagement, DAL.DepotItem _depotItem)
        {
            _engagement.EngagementName = _depotItem.Name;

            return _engagement;
        }


Hát igen, erre muszáj volt metódust írnia az eredeti fejlesztőnek.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #174767   2012.02.15 10:09 GMT+1 óra  
Az még csak nem is lenne gáz, de ha már egyszer be-tryparse-olta, akkor utána miért nem adja vissza szimplán azt az értéket vagy a nullát? Miért parseolja be megint?
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #174765   2012.02.15 09:56 GMT+1 óra  
Tán valami scriptet írtak, hogy minden szövegesen jön?

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #174707   2012.02.14 12:10 GMT+1 óra  
Amikor az ember ért is valamihez, meg nem is (egyik régi céges project, amit most kell ellenőriznem, annak egy "érdekes" megoldása) :

Kód:
public class Helper
    {
        public static int Parse2Int(string _source)
        {
            int i;
            return Convert.ToInt32(!Int32.TryParse(_source, out i) ? "0" : _source);
        }

        public static DateTime Parse2DateTime(string _source)
        {
            DateTime i;
            return Convert.ToDateTime(!DateTime.TryParse(_source, out i) ? DateTime.MinValue.ToString() : _source);
        }
    }
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #174159   2012.02.04 16:21 GMT+1 óra  
Parallax
ezt így betanulni senki sem tudja.

nem is kell elég ,ha pár példát látok ..
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #174158   2012.02.04 15:44 GMT+1 óra  
Legtöbb esetben magától értetődik egyes osztályok műveletei mire jók, elég csak megnyomni a pontot és az IS előhozza. Időnként nézni kell a doksit, abban is vannak mintapéldák. A kombináció mindig helyzetfüggő ezt így betanulni senki sem tudja.

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #174144   2012.02.04 10:53 GMT+1 óra  
az a könyv meg van , msdn-en meg amig nem rakom újra a gépet nem tudok böngészni (valami miat a microsoft- kezdetű url-cimek nem jőnek be , de mind 1) am én a jegyzetekből sokkal könnyeben tanulok mint az ilyen oktató anyagokból , mert itt részletesben van le írva minden + láttom a teljes forrás kodot nem csak a szavakat igy gyorsabban jövök-rá hogyan lehet a szavakat kombinálni .
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #174138   2012.02.03 23:58 GMT+1 óra  
Így szavanként sokáig eltartana tanulni, az OOP-t kell megérteni egy kicsit. String egy osztály a háttérben, ha kisbetűvel írod akkor is. Az osztálynak vannak mezői és műveletei. Ezt az msdn-en bal felső sarokban előkeresheted te is, ha beirod, hogy string. Azon belül a megfelelő részt elolvasod és kész. Ha az angol nem megy, akkor pedig ebben a könyvben sok mindent megtalálsz.

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #174121   2012.02.03 17:14 GMT+1 óra  
áhh igy már értem, hogy láttam működés közbe Köszi Kuz
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #174110   2012.02.03 13:11 GMT+1 óra  
Mert Replace( <mit> , <mire> ) a formátum.
Lenti példádban pl
s.Replace(" ", "" ).Length.
Ugyanakkor különbség van a kettő közt:

s.Replace(" ", "" ) //ebben az esetben s értéke nem változik.

és

s = s.Replace(" ", "" ) //ebben az esetben s értéke a replace-elt verzióra változik.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #174107   2012.02.03 12:20 GMT+1 óra  
Kuz - igen szóközök nélkűl kellene de a Replace <-szót alá húzta valamiért hibás
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #174104   2012.02.03 12:10 GMT+1 óra  
Továbbra is áll a kérdés, miszerint a szóköz karakternek minősül a kérdésed szempontjából?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #174097   2012.02.03 10:43 GMT+1 óra  
hi emlékeztek még , amikor arra kerestem meg oldást ,hogy hogyan tudnám meg számolni egy szövegben a karakterek számát kitarto keresésnek hála msdn-en meg találtam a választ még pedig ehez ezt a szot kell fel használni Length

és a recept igy néz ki

Kód:
string s = "my name is Tibsy";
            int i = s.Length;

            Console.WriteLine("S-> "+s);
            Console.WriteLine("I-> "+i);

            Console.Read();



szerk.
ano kuz is le irta de =/.. nem értetem meg akkor
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #171186   2011.12.22 15:04 GMT+1 óra  
/*Ez most inkább vs10 kérdés lesz. Egy xna projectet egészítettem ki egy dll-el és 1-2 .cs fájlal. És ezt a projectet akarom kiexportálni (File->Export Template). A baj az, hogy a xna4-hez tartozó Content projectet nem exportálja mellé és hogy a dll-t sem látja (a References mappába felkiáltójel van a dll nevénél és a Content Reference-nél is). Próbálkozatam már csak a dll-el is , de nem jött össze.*/

Nah most már sikerült a dolog nagy része, ám még mindig kapok egy warningot: "The referenced component 'XGL1Content' could not be found.". Ezt a Content Reference mappában lévő Content projectre kapom (vis még mindig ott a felkiáltójel)

Ezt a hozzászólást Bukta módosította (2011.12.22 16:40 GMT+1 óra, ---)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #170463   2011.12.11 19:48 GMT+1 óra  
Tibsy: Ez megint attól függ mire kell ez. File-ba mentés és visszaolvasásnak van ettől ezerszer könnyebb módja is.

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #170458   2011.12.11 19:12 GMT+1 óra  
Ha kell az is, hogy hány sor, akkor meg ott a StreamReader-nek a ReadLine-ja (feltételezem nincs olyan metódus, ami visszaadja, hogy egy fileban hány sor van, de max msdn-en megnézed).
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #170448   2011.12.11 14:59 GMT+1 óra  
ha azt csinálod, amit most, és utánaírod, amit Kuz írt, akkor ezt fogja csinálni...

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #170447   2011.12.11 13:57 GMT+1 óra  
nem nekem egy olyan kis program kel amivel ha meg nyitom a forrás filjlokat akkor meg számolja hány sort és karaktert gépeltem le és minden szöveges formátumnál működjön
az már megy hogy meg nyissam és formázzam de meg számoltatni nem tudom és erre a számolásra kellene nekem egy meg oldás mivel nem ismerem az összes olyan szót amit programozás során használhatunk
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #170432   2011.12.11 08:00 GMT+1 óra  
A myString-nek van Length-je, nem az kell neked? Ha nem kell a szóköz, akkor myString.Replace(' ', '' ).Length.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #170425   2011.12.11 00:29 GMT+1 óra  
hi egy kis help kellene
van egy kodom és szeretném hogy ne csak meg nyissa a Filt hanem meg is számolja hogy hány karakter van benne valaki ki egészítene ?! pls


Kód:
           
            System.IO.StreamReader myFile =  new System.IO.StreamReader("c:\\test.txt");
            string myString = myFile.ReadToEnd();

            myFile.Close();
            Console.WriteLine(myString);
            Console.ReadLine();
   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #168274   2011.11.09 15:28 GMT+1 óra  
A jegyzőkönyv kedvéért:

Kód:
foreach (Object it in (var as IEnumerable<Object>))
    ...;
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #168272   2011.11.09 14:49 GMT+1 óra  
Van egy ilyen kódrészletem, ami meghívja egy adott osztály GetAll... metódusát.

Kód:
string m_TypeName = "..." + ObjectType + "...";//Ez egy dinamikus típusnév összeillesztés.

Type m_Type = Type.GetType(m_TypeName);//Ez meg a típusnév alapján egy típus lekérdezés.

var valami = m_Type.InvokeMember(
   "GetAll" + ObjectType + "s",
    BindingFlags.InvokeMethod | BindingFlags.Public |
    BindingFlags.Static,
    null,
    null,
   new Object[] { false});


A hívás megtörténik, tök jó, ha egy pl datalist datasourceának adom értékül ezt a listát, akkor tudom bindolni, nekem viszont most helyben kéne végigiterálnom az elemeken. A problémám, hogy nem tudom fordítási időben a típust (ha tudnám nem reflectionöznék ), így nem tudom, hogy lehet egy ilyen eredményen végigiterálni. A meghívott metódus mindig valamilyen List-et ad vissza, a benne található osztályok egy közös interface-t implementálnak. Sem a List<MyInterface>, sem a List<Object> nem működik, fordítási időben meg nem tudok konkrét típust odaírni. Ilyenkor waddafakk van?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Pixi - Tag | 206 hsz       Online status #167375   2011.10.24 19:18 GMT+1 óra  
Kösz ez működik

   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #167350   2011.10.23 22:28 GMT+1 óra  
Ez talán jó.

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #167346   2011.10.23 20:52 GMT+1 óra  
nm
   
Pixi - Tag | 206 hsz       Online status #167344   2011.10.23 19:13 GMT+1 óra  
Tibsy: először is köszi a magyar devportal linkjét. A videó minősége tényleg jó, ha az embernek szélesvásznú monitorja van és full screen-ben nézi, csak az a nagy gondom vele, hogy nem tudom letölteni, próbálgattam a Download Helper-el is, de nem működik. Lehet innét valahogyan letölteni videót, vagy marad a manuális "képernyő felvétele" módszer?

   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #167341   2011.10.23 16:57 GMT+1 óra  
A youtube videó szerintem kezdőknek nem jó. Minek belekeverni a winforms-ot egyszerű nyelvi elemek bemutatásába, teljesen zavaró. A devportal videó minősége teljesn jó, netkapcsolat sebességétől függ, hogy milyen minőségben jön a videó amúgy.

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #167327   2011.10.23 01:35 GMT+1 óra  
Hi
Találtam egy nagyon jó Vc# oktató anyagot .. nem volt nehéz de mind 1
alapokat tanítja meg a videó sorozat angol nyelven ! a régebbi videókat is érdemes meg nézni
katt
ezen a másik linken ugyan az van csak rossz videó minőségbe de Magyarúl !
katt
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #164954   2011.09.22 21:09 GMT+1 óra  
Egy kicsit nem jf téma: tud vki olyan ingyenes web szolgáltatót aki nem - csak - PHP-t tud hanem ASP.NETet is?

Most ezt mért ide irtam ? XD

Ezt a hozzászólást Bukta módosította (2011.09.22 21:14 GMT+1 óra, ---)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #164628   2011.09.20 17:07 GMT+1 óra  
A főmenünél van most ez a patthelyzet. Azt csinálom, hogy akkor a menügombok enaledek lesznek, de ha ctrl + valamit nyom, vagy rákattint, vagy tabbal rámegy és enter, vagy nem tudom mi, akkor kiírja, hogy gáz van előtte még aktivizáljon 1-2 dolgot. Ez jó is lesz minden ilyen esetre, nem hagyom, hogy disabled legyen minden.

Ha normálisan egérrel kezelnék nem lenne gubanc, de ezek az adatrögzítők nem ismerik az egeret.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #164622   2011.09.20 16:36 GMT+1 óra  
csinálj egy boxot, ami igazából nem látszik, de ha semmi nem kap fókuszt, akkor az mégis... vagymi

   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #164618   2011.09.20 15:34 GMT+1 óra  
Idézet
Matzi :
Parallax:
Nem kell DInput. Ha overrideolod a formon amit írtam, akkor minden üzenetet megkap, a fókusztól függetlenül.


Nem, ebben a "patt" helyzetben ez sem reagál.

Muszáj, hogy legalább egy control legyen a formon, ami kaphat fókuszt különben semmilyen bill eseményt nem tud lekezelni sehogy. Kitalálok erre egy megoldást, csak 1-2 ilyen rendhagyó eset van szerencsére. Legtöbb esetben mindig van fókuszban valami.

Remélem ezt később nem kell MetroUI-re migrálni, mert akkor egyesével fogom a hajam kitépni.

Ezt a hozzászólást Parallax módosította (2011.09.20 16:14 GMT+1 óra, ---)

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #164583   2011.09.20 11:02 GMT+1 óra  
Parallax:
Nem kell DInput. Ha overrideolod a formon amit írtam, akkor minden üzenetet megkap, a fókusztól függetlenül.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #164582   2011.09.20 10:59 GMT+1 óra  
Matzi:
hát akkor a szövegdobozra kell tenni a fokuszt Ha logikusan használja az ember a Focus()-t akkor jó. Ahova kell oda kell, ahova meg nem oda meg nem. Mindig lehet váltogatni
Parallax: ez már csak tervezés kérdése gondolom
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Parallax - Tag | 579 hsz       Online status #164580   2011.09.20 10:56 GMT+1 óra  
Van olyan patthelyzet is, amikor gyakorlatilag sehol nincs fókusz és mégis ott van. Vagyis van egy flow panelen gombsor, amin a gombok nem kaphatnak fókuszt és van egy halom disabled control, ami szintén se nem. Ilyenkor a gombok valamelyikére kell kattintani, majd onnan elmozdulva felengedni az egérgombot úgy észreveszi magát a form. Alapvetően olyan funkcionalitás kell mint a régi DOS időkben megszakításos módszerrel, beton biztosan működve. Egérhez nem is nyúlnak a felhasználók abszolút, ez benne a legszebb. Így kell lekezelni az összes controlt, amit már valahogy kiszenvedtem.

Egyébként a UserControl elnyeli a fókuszt (van neki tabStop-ja nem tudom minek) azt is meg kell szüntetni, de már ez is megvan.

Még kísérletezek, hátha nem kell DIputozni.

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #164578   2011.09.20 10:42 GMT+1 óra  
Bukta:
Jah, ha átváltod a fókuszt, akkor a felhasználó kiugrik az ablakon, hogy ő gépelne a szövegdobozba, de nem ott van a fókusz.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #164575   2011.09.20 10:37 GMT+1 óra  
Azt tudom, hogy WPFbe van külön Preview- és sima KeyDown esemény a vizuális fa miatt, de winformba kapásból nemtom hogy is van ez a ProcessKeyMessage féle szülő-gyerek kapcsolat, ha ez tényleg az. Google-n utána kell nézni, de sztem a Focus() megoldás a leg1xűbb.
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #164572   2011.09.20 10:33 GMT+1 óra  
@Bukta: "gondolom, mert a controlon belül egyre ráugrik a fókusz, amit sajnos muszáj megtenni."

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [46]