játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20] [25] [30] [35] [40] [45] [46]
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137553   2010.07.16 21:11 GMT+1 óra  
Zavart érzek az erőben. Szerintem kevered a szezont a fazonnal, de te tudod.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #137552   2010.07.16 21:07 GMT+1 óra  
hát a C#ot meg a .NETet már talán ismerem annyira hogy vmit csináljak. Itt csak 1 probléma van, méghozzá az hogy webes alkalmazást nem csináltam még, vagyis semmi összetettet. De azért tudom hogy hogy kell.
Egyébként még nagyon tervező asztalon van a project ugyhogy még semmi sem biztos.(még a böngésző se)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137551   2010.07.16 21:06 GMT+1 óra  
Idézet
Bukta :
nah ezzel megfogtál ez jó kérdés, de talán azért hogy ha vki játszani akar vele akkor legyen a játéknak 1 websitéje és regisztráljon be+ne kelljen letöltenie és attol félnie hogy mit tölt le már megimt (pl vírust)
és persze a legfontosabb hogy a Google elsőként dobja be mikor beírod: online fair game

mark576: hát ezt nem tudom, de ha windowson + vmilyen böngészőn lefut az nekem már elég


Aha és akkor miért nem csinálsz egy honlapot, ahol letöltheti a játékot. A google úgyse ismeri az xna renderes dolgokat, nem tud vele kezdeni semmit. Azzal viszont, hogy download már inkább. Ha böngészőből futtatod ugyanúgy le kell tölteni az egészet csak annyi a különbség, hogy a képet az explorerrel jeleníted meg. Neked szerintem a silverlight kell. Ott tényleg szinte alig van letöltés. XNA-hoz kell az egész .NET keretrendszer, XNA framework, régebbi verziókhoz a DirectX és Visual C++ redist is függetlenül attól miben futtatod.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137549   2010.07.16 21:01 GMT+1 óra  
Nem tudom mit szeretnél elérni, de akkor már miért nem sima, mezei xna-ban csinálod a 2d-s részt, és server-kliens alapokon a hálózatot? A kliens (a 2d-s xna app) csatlakozik valami serverhez, pl egy serveren lévő mysql db-hez, vagy server apphoz, de maguk a userek a gépükön tolják a 2d-s/3d-s alkalmazást. Ehhez minek asp.net? Amíg magát a C#-ot sem ismered, addig nem feltétlenül ilyennel kellene foglalkoznod, de ez csak szvsz.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #137548   2010.07.16 21:01 GMT+1 óra  
nah ezzel megfogtál ez jó kérdés, de talán azért hogy ha vki játszani akar vele akkor legyen a játéknak 1 websitéje és regisztráljon be+ne kelljen letöltenie és attol félnie hogy mit tölt le már megimt (pl vírust)
és persze a legfontosabb hogy a Google elsőként dobja be mikor beírod: online fair game

mark576: hát ezt nem tudom, de ha windowson + vmilyen böngészőn lefut az nekem már elég
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137547   2010.07.16 21:00 GMT+1 óra  
Ezt én se értem, de talán sejtem. Szerintem bukta azt gondolja, hogyha az xna böngészőben fut (renderel) akkor az már helyből webes technológia lesz és akármin, akárhol elfut.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #137546   2010.07.16 20:54 GMT+1 óra  
es ahhoz miert kell a bongeszoben futnia, hogy sok ember jatszhasson vele egyszerre?

   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #137545   2010.07.16 20:50 GMT+1 óra  
mark56:
a lényege?
hát hogy sok-sok ember játszhasson vele 1xrre
azért is lényeges a nagy teljesítmény mert lehet hogy 10000 ember fog vele játszani (de lehet hogy 1 se - illetve 1 igen mert én fogok)
Pretender: 1enlőre engem is érdekel a technológia mert még nem ismerem

de nem is rossz ötlet hogy a háttéren fusson az xna, habár a start menüben jobb lenne
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #137544   2010.07.16 20:45 GMT+1 óra  
Ja, egeszen egyszeruen semmi ertelme. Nem baj, ki tudja mikor mire kerik meg az embert

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137543   2010.07.16 20:41 GMT+1 óra  
Sokféle megoldás látott már napvilágot, tessék egy a sok közül. Egyébként marha sok értelme van az explorerben renderelni a normális megoldás helyett. Legközelebb találjátok ki azt, hogy a windows háttérképén fusson az xna.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #137542   2010.07.16 20:29 GMT+1 óra  
Kuldjed mar a linket, engem is erdekel Bar soha nem fogok bongeszobe rakni/csinalni semmifele jatekot, de technologia szinten erdekel.

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137541   2010.07.16 20:24 GMT+1 óra  
bukta: Természetesen az is lehetséges, hogy böngésző ablakból fusson az XNA. Ugyanúgy fönt kell lenni a .NET-nek, mindennek, csak nem win ablakban fut, hanem véletlenül explorerben. Azt meg tudnád magyarázni mielőtt küldeném a linket, hogy mi a búbánatos franckarika értelme van ennek?
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #137540   2010.07.16 20:09 GMT+1 óra  
Akkor az xbap teljesítményileg nem aktuális (igaz minden van benne 2d, 3d, controls...)
Silverlight: lehet vele böngészős játékot csinálni vele, de még nem ismerem+nincs 3d+nem ismertem a teljesítménykorlátait
XNA: teljesítményileg jó, van benne minden jó, de
Hogy varázsoljam rá a böngészőre?
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137539   2010.07.16 19:45 GMT+1 óra  
]bukta: Ezek alapvetően teljesen más technológiák, nem lehet csak úgy tetszőlegesen össze-vissza kombinálni. Az ASP.NET egy szerver oldalin szolgáltatás, a többi kliens alapú. Az XNA windows/wp7/xbox-ra szánt technológia, a wpf xbap pedig a silverlight őse volt, de utólag elvetették ezt az ötletet, mint webes lehetőséget. A silverlight, ahogy írtad, egy webes kliens technológia, önálló platform.
Egyébként természetesen silvelight-ban is vanshader lehetőség, miért ne lenne. Ebben persze nem a doom3-at fogod megírni, de a fentiek közül egyikben sem.
   
kooow - Tag | 71 hsz       Online status #137538   2010.07.16 19:43 GMT+1 óra  
Amit az ASP.NET-ről írtál arra inkább nem reagálnék (nincs pixel shader :-), meglepődnék ha lenne, na mind1.
XBAP-ot hagyd a fenébe, .NET 3.0 fw kell hozzá, szerintem nem lesz olyan gyors mint az SL.
Szerintem marad a Silverlight meg az XNA. Ha csak 2d a játék akkor szerintem elég lesz hozzá a Silverlight, és shaderek ebben is vannak. Mondjuk ha a felhasználónak nincs megfelelő VGA-ja, akkor a shader-eket processzor számolja, ami iszonyat lassú. Ha 3D a játék, és nem csak textúrázatlan kockákat akarsz, akkor csak az XNA marad.
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #137537   2010.07.16 19:29 GMT+1 óra  
hy
Egy új ötletként kitaláltam, hogy böngészőre csinálok egy játékot. Próbálok majd minél egyszerűbbet csinálni, de nagyjából 2D-s lesz, de talán lesznek benne 3D-s elemek is. Csak azt nem tudom, hogy mivel csináljam. ASP.NET nem jó mert se pixel shader se 3D nincs benne. Ezért az XNA és az XBAP/Silverlight - vagy a 2 ötvözve - között kellene döntenem. Állítólag az XBAP nem támogatja a Pixel Shader-t és még pár dolgot amiről nem tudok (a wpf-hez képest). De a teljesítmény miatt mindenképp kell min pixel shader. Az XNA pedig nem tudom fut-e böngészőn is (de sztem nem). Összegezve talán az XBAP lenne a legjobb XNA-val a belsejében. Csak nem tudom az XNA lefut-e XBAP-on keresztül. A silverlight pedig csak egy kicsi .net-es valami nem éppen wpf, igaz több oprendszeren is jó. Nah és még annyit hogy azt se tudom, hogy az XBAP mennyire gyors.

Most akkor mi lenne a legjobb választás?
(a "nem/se tudom" stringeket tartalmazó mondatokra is jó lenne 1-1 válasz ) kösz

Marclee: talán a névtérben az 1 helyett írj 2-t. mert lehet h az exe ConsoleApp...2.exe de a névtér meg 1. de nem ez a baja akkor is biztos hogy a névtérrel van a baj mert futtatáshoz tudnia kell a fordítónak a névtér nevét amibe a Main van

Ezt a hozzászólást Bukta módosította (2010.07.16 19:37 GMT+1 óra, ---)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137473   2010.07.14 22:33 GMT+1 óra  
Online live support megoldotta.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137471   2010.07.14 22:28 GMT+1 óra  
Töltsd fel a projectet, így látatlanban nem lehet erre mondani semmit.
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #137456   2010.07.14 21:26 GMT+1 óra  
Jó akkor most már a kód stimmel de az a hibaüzenet még mindig előjön :'(.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137455   2010.07.14 21:20 GMT+1 óra  
Ja de baszki, ha alá van húzva egy kódrészlet, akkor szintaktikai hibád van, özzekh.
a = console.readline( );
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #137454   2010.07.14 21:17 GMT+1 óra  
Akkor megpróbálom más szögből megközelíteni az ügyet:

Kód:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("HEllo World);
            Console.ReadKey();           
        }
    }
}


Ez a program rendesen lefut de ez nem:

Kód:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            string a;
            Console.ReadLine(a);
            Console.WriteLine(a);
            Console.ReadKey();
           
        }
    }
}


Szal akkor most a kódban van a gond vagy mivan?? De ha kódban lenne is le kéne fordítania nem??
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137453   2010.07.14 21:06 GMT+1 óra  
Öhmm... New project, console app, beállítasz valami tisztességes elérési útvonalat , és minden extra nélkül F5. Ha az megy, akkor valami átállítottál a másik progiban.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #137451   2010.07.14 21:02 GMT+1 óra  
Az exe megvan de így sem jó mivel a program az exe-t a főkönyvtárban keresei.Azt hogy lehetne átállítani?? Vagy lehet ,hogy én járok rossz úton úgyhogy mielőtt válaszolnál nézd meg ezt a képet ,hogy jól fogalmaztam-e meg a problémát.

http://kepfeltoltes.hu/view/100714/nevtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezt akkor írja ki mikor próbálom futtatni a programot.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137450   2010.07.14 20:58 GMT+1 óra  
De ugye nem class library, meg ilyenek (szóval console/win app?)? Alapból F5, ha úgy fut, akkor ott lesz a <program folder>\bin\<debug/release>\program.exe.
Amúgy online live support a chat-en.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #137449   2010.07.14 20:55 GMT+1 óra  
F6
programdirectory\bin\Debug (vagy release, attol fugg, hogy mit forditasz)\... lam, ott az exe. Ha hibat ir, akkor pl. clean solution (ugyan ott van, ahol a build), vagy rebuild.

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #137448   2010.07.14 20:52 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Nem tudom ,hogy ide kéne-e írnom a problémámat (de végül is igen) ,hogy Visual C# 2008 ban (most kezdtem a c#-t) ha írok egy picit komolyabb programot (Nem csak sima WriteLine hanem beolvasok szöveget ReadLine al egy változóba) és leakarom futtatni akkor azt írja ki ,hogy a program .exe fájla elveszett (ConsolApplication1.exe is missing please build vagy mi) és hát a probléma az lenne ,hogy hogy kell .exe fájlba tenni?Mert amit böngészés közben találtam (igen tudom használni a googlet szóval ne gyertek azzal ,hogy google a barátod ) az azt írja, a build menüben a build solution vagy mi (na szal az első gomb) de azzal nem kapom meg a projekt.exe fájlt a főkönyvtárban , de kapok egy hasonlót egy mellékkönyvtárban. Nah szóval tud valaki segíteni?? (lehet ,hogy kicsit értelmetlenül magyarázok de még csak most kezdtem a c#-t)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #137357   2010.07.12 16:54 GMT+1 óra  
ooooke, hulye voltam

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2010.07.12 17:03 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #135863   2010.06.13 16:48 GMT+1 óra  
Megoldodott.

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2010.06.13 17:47 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #135399   2010.06.05 13:10 GMT+1 óra  
Mondjuk meg lehet ugy oldani, hogy eloszor kimasolom (CopyAbsoluteBoneTransformsTo(..)) egy Matrix tombbe, ott atallitom, es azt adom at neki, de emigy kicsit kenyelmesebb lenne.

szerk.:
Sot, ugy mukodik is, csak akkor ismerni kell a megfelelo "csont" indexet
Kód:
scene.Entities[1].ModelBonesTransform[1] = Matrix.CreateRotationY(a);

TANULSAG: Senki ne allitsa kozvetlen a(z) (Xna.)Model Bones propertyenek egyik elemet se!

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #135396   2010.06.05 13:04 GMT+1 óra  
Lehet:
Kód:
scene.Entities[1].Mesh.Bones["barrel"].Transform = Matrix.CreateRotationY(a);
scene.Entities[0].Mesh.Bones["barrel"].Transform = Matrix.Identity;

Szepen atallitjak egymasnak Talan mert mindkettonek ugyan azt a mesh-t huzta be, es ugy allitja? Na ez aztan baromsag, gratulalok a majkrofosnak. (hacsak nem en tevedek valahol, aminek kisebb a valoszinusege )

szerk.:
Megneztem, ket kulonbozo mesh-el gond nelkul mukodik. Koszonjuk Majkroszoft
(most jut eszembe, h ezt az egeszet az XNA topicba kellett volna postolni )

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #135393   2010.06.05 12:56 GMT+1 óra  
Kód:
//Entity.cs
Matrix[] modelBonesTransform;

public Matrix[] ModelBonesTransform
{
    get { return modelBonesTransform; }
}

//Scene.cs
void Draw()
{
    foreach (Entity entity in entities)
    {
        entity.Mesh.CopyAbsoluteBoneTransformsTo(entity.ModelBonesTransform);

        for (int i = 0; i < entity.Mesh.Meshes.Count; i++)
        {
            Matrix world = entity.ModelBonesTransform[entity.Mesh.Meshes[i].ParentBone.Index] * entity.World;
            //param. atadas effektnek
        }
    }
}

//SGameplay.cs
void Draw()
{
    scene.Entities[0].Mesh.Bones["barrel"].Transform = Matrix.CreateRotationY(a);
    scene.Draw();
}

Ket "ugyan olyan" mesh van leteve a palyara (nevezetesen 2 hordo). Elvileg csak az egyiknek kellene forognia, de ez az egesz valamiert atallitja mindket entity-nek a modelBonesTransform-jat. Hol a francba rontom el?

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #135382   2010.06.05 08:19 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Egy WPF apphoz hogy tudok két gombot adni?

Kód:
            this.AddChild(BtnExitApp);
            this.AddChild(BtnSuperEngineApp);

Ez nem tetszik neki.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #134447   2010.05.24 20:30 GMT+1 óra  
Request.Redirect?
Server.Transfer?

Adatokat meg vagy a paraméterben adsz át, vagy pl session-ben eltárolod, ez a feladat típusától és a cél oldaltól is függ.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #134400   2010.05.23 20:27 GMT+1 óra  
Asszem most én fogok noob kérdéseket feltenni, de ez még mindig gyorsabb mint guglin szarakodni.
ASP .net, page navigation. Van egy gombom (asp:button) amire ha rákattintok akkor (kódból) át akarok menni egy másik lapra.
A kérdés, hogy ezt egyrészt hogyan kell fejfájás nélkül, másrészt az adatokat hogy tudom átpasszolni?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #134304   2010.05.22 11:21 GMT+1 óra  
hy
Ki csinált már .NETbe gifes animációt? Mert én már csináltam le is játszottam és a gif minden egyes rétegeit átlátszóvá tettem és ugy játszottam le. Így lett belőle átlátszó gif animáció. Csakhogy ezt már régen csináltam és elfelejtettem, hogy hogy kell. Most meg akartam csinálni, de akárhova raktam a bmp.MakeTransparent(Color.White) eljárást ez mindig kitörölte a rétegeket. Megnéztem hogy a gif animálható-e ImageAnimator.CanAnimate(bmp)-vel és a MakeTransparent előtt true vett, de utánna már false. Mi lehet az oka, hogy a MakeTransparent törli a rétegeket?
Kód:
Bitmap bmp = new Bitmap(@"path");
ImageAnimator.CanAnimate(bmp); //true
bmp.MakeTransparent(Color.White);
ImageAnimator.CanAnimate(bmp); //false Miért??
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #133502   2010.05.10 21:21 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Azt szeretném megvalósítani, hogy egy program bekér internet címeket és azokat pl. 5 percenként frissíti és ha van új cikk akkor jelez. Valami ilyesmit szeretnék, a segítséget előre is köszönöm.
Vagy RSS csatornára kapcsolódik, vagy nem tudom...
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #133450   2010.05.09 20:06 GMT+1 óra  
Elvileg tanultam WPF-et, csak nem olvastam el a pontos feladatkiirást és nem azzal irtam a beadandot , igy gözöm nincs mi az
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #133449   2010.05.09 20:02 GMT+1 óra  
Ezt nem hiszem el. Már 2 órája kerestem és csak utána írtam csak fórumba, erre mi van. Most meg rájöttem.
Kód:
TextRange textRange = new TextRange(block.ContentStart, block.ContentEnd);
qaa.Last().Aswers.Add(textRange.Text);

ennyi
De ha már itt tartunk akkor a WPFel mi a helyzet? Igaz az is .NETes, de valami olyanra emlékszem, hogy a MIL-en (Media Integration Layer) keresztül közvetlenül kommunikál a DirectXel. Ez nem gyorsítja fel a dolgokat a WPFbe? Vagy a WPF is ugyanannyit ér mint a többi .NETes társai?
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #133448   2010.05.09 19:49 GMT+1 óra  
Igen, a block az a richtextbox egy sora.

Sztem itt olvasgass http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa970909%28v=VS.100%29.aspx
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #133447   2010.05.09 19:48 GMT+1 óra  
Nah tudom hogy itt nincs sok .Netes ember, ráadásul a WPFhez meg gondolom mégugyse, de már nem tudom mit csináljak. Már az egyész Googlét átnéztem de nem találtam olyan forráskódot amit egy richtextbox szövegén végigmegy egy foreachhel vagy bárhogy is. Eddig jutottam:
Kód:
foreach (Block block in richTextBox1.Document.Blocks)
{
     if (block.FontWeight == FontWeights.Bold)
     {
         qaa.Last().Aswers.Add("Ide kéne a block szövege.");//de a block egy sor? vagy mi a ...?
     }
}

a block-ba van minden (betűméret, stílus.....), de a szöveget nem találtam sehol. richtextboxba már írtam:
Kód:
stream = File.Open(path, FileMode.Open); //"..\\test.rtf" = path
tr = new TextRange(richTextBox1.Document.ContentStart, richTextBox1.Document.ContentStart);
tr.Load(stream, dataFormat); //dataFormat = Rtf
stream.Close();

ezt ki tudom szedni stringbe, de akkor nem őrzi meg a formázásokat.

Ezt a hozzászólást Bukta módosította (2010.05.09 20:02 GMT+1 óra, ---)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Asylum - Törzstag | 5440 hsz       Online status #133335   2010.05.08 13:57 GMT+1 óra  
Mih?

C++ -> compiler -> TÁRGYKÓD -> linker -> nativ bináris
C# -> compiler -> BÁJTKÓD (IL) -> ... -> .net futtatókörnyezet (ami interpreter...)

Megintcsak wiki: "Theoretically, a C# compiler could generate machine code like traditional compilers"

Azt irja, hogy a sepcifikécioban nincs rögzitve, hogy milyen kódot generáljon. Azt meg az előbb irtam, hogy van olyan lehetöség amivel egy assemblyt le lehet forditani nativ kóddá, de az akkor nem lesz platfromfüggetlen (vagyis széllel szemben hugyozol).

Tessék itt egy fórum is:

http://www.velocityreviews.com/forums/t20054-is-there-a-net-or-c-to-native-x86-compiler.html

"No, there isn't any way to compile to native code."


szerk.: http://en.wikipedia.org/wiki/Interpreted_language eszerint (részben) igazad van, de ez még mindig interpreter (futásidöben fordit? rofl).

"Many interpreted languages are first compiled to some form of virtual machine code, which is then either interpreted or compiled at runtime to native code."

".NET Framework languages (translated to CIL code) "
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #133330   2010.05.08 13:12 GMT+1 óra  
Idézet
Pretten :
Kód:
var time = DateTime.Now.Hour;

if (time < 10)
    Console.WriteLine("Jó reggelt!");

if (time >= 10 && time < 20)
    Console.WriteLine("Jó napot!");

if (time >= 20)
    Console.WriteLine("Jó estét!");



Optimalizálva:
Kód:
var time = DateTime.Now.Hour;

if (time < 10)
    Console.WriteLine("Jó reggelt!");
else if (time < 20)
    Console.WriteLine("Jó napot!");
else
    Console.WriteLine("Jó estét!");

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #133329   2010.05.08 13:12 GMT+1 óra  
Tenyleg nem switch-case

   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #133328   2010.05.08 13:09 GMT+1 óra  
És a case ágakba intervallumot hogy adsz meg?
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #133325   2010.05.08 11:41 GMT+1 óra  
vagy switch case! De a lenyeg ugyan az.

   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #133321   2010.05.08 11:19 GMT+1 óra  
Idézet
terbed :
De arra hogy tudok kikötést rakni? : O
Pl. DateTime time = DateTime.Now;
if(time > 3 :00 && time < 10:00) Console.WriteLine("Jó reggelt";
Ez így biztos nem jó


Kód:
var time = DateTime.Now.Hour;

if (time < 10)
    Console.WriteLine("Jó reggelt!");

if (time >= 10 && time < 20)
    Console.WriteLine("Jó napot!");

if (time >= 20)
    Console.WriteLine("Jó estét!");
   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #133319   2010.05.08 11:07 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Mi az, hogy "vagy"? Mi az, hogy "bután"?

C# kód -> bájtkód -> interpreter -> ?


A te képleted szerint:
C# kód -> interpreter -> bájtkód -> interpreter -> natív exe (x86, x64, vagy any cpu), amit a .NET runtime felügyel

C++ kód -> interpreter -> obj kód -> linker -> natív exe (x86, x64), amit a VC++ runtime managel

Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani. Szerintem interpreter alatt te egész mást értesz. Az, hogy egy program futás közben értelmez egy kódot és futtatja az az interpreter. A .NET nem ilyen. Natív kódra furdul futás előtt az IL és azt futtatja a processzor a .NET felügyelete mellett. Egy tényleges interpreter mellett ugyan mi értelme lenne az x86/x64 beállításnak, ha egyszer nem is a processzor futtatja?

Előre natív cache-be fordítás csak egy segédlet ahhoz, hogy nagyobb program gyorsabban induljon. Ezt ígyis-úgyis megcsinálja a .NET!

Mellesleg a Visual C++ runtime is managel bizonyos dolgokat, akkor az is interpreter?

Ezt a hozzászólást Pretten módosította (2010.05.08 11:22 GMT+1 óra, ---)
   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #133315   2010.05.08 10:48 GMT+1 óra  
De arra hogy tudok kikötést rakni? : O
Pl. DateTime time = DateTime.Now;
if(time > 3 :00 && time < 10:00) Console.WriteLine("Jó reggelt";
Ez így biztos nem jó
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #133310   2010.05.08 09:59 GMT+1 óra  
lekered az idot, es switch-case pl.

   
terbed - Tag | 233 hsz       Online status #133307   2010.05.08 09:32 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy lehetne megcsinálni, h ha pl elindul egy program, akkor napszaknak megfelelően köszönjön?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20] [25] [30] [35] [40] [45] [46]