játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5470
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2193
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [56]
Balazs - Tag | 10 hsz       Online status #197152   2013.09.06 12:32 GMT+1 óra  
Hello

Unityben szeretném elérni, hogy ne tudják másik oldalon iframelni vagy letöltés után kitenni az én játékom.

Erre ezt a kódot találtam, tudtommal csak egy üres gameobjecthez kell csatolni és működik,
de valami nem stimmel, mert még ha jó címen is van folyamatosan átirányít újra és újra a címre.

Valaki használt már ilyet? vagy ismer más megoldást?

A kód: természetesen minta címekkel...


Kód:
function Start (){
    Application.ExternalEval("if(document.location.host != 'cím.hu') { document.location='http://www.cím.hu'; }");
     
    Application.ExternalEval("if (parent!=window.top) { document.location='http://www.cím.hu';}");
    }

   
Pixi - Tag | 206 hsz       Online status #197145   2013.09.05 23:10 GMT+1 óra  
Nos találtam valamit, de ezt meg kell venni:

http://forum.unity3d.com/threads/92854-EZ-Replay-Manager

Tehát ha minden igaz létezik valami "EZ-Replay-Manager" kiegészítő Unity-hez. De angolul nem értek annyira, hogy átbogarásszam a topikot.

https://www.assetstore.unity3d.com/#/content/690

"Requires Unity 3.5.6 or higher.

This tool allows you to record any Unity game. Replay it backwards or with double speed! Review game deciding moments instantly! Now it's even possible to save a replay to a file and review it later!..."

   
Pixi - Tag | 206 hsz       Online status #197144   2013.09.05 22:48 GMT+1 óra  
Mivel valós idejű játékmenetet akarsz időnként ismételtetve lejátszani (esetleg más kameranézetből) ezért magát a játék elemeinek bizonyos paramétereit/értékeit kell statikusan eltárolni, majd azt újra betölteni és innentől randomizált és mesterséges intelligencia mentesen a megfelelő szabályok szerint kezelni az egészet. Mondjuk ez nem csak Unityben, hanem bármelyik programnyelvben elgondolkodtató feladat. Én is agyaltam már rajta, de még nem csináltam ilyet. De mindig indulj ki abból az egyszerű kis példából, hogy csinálsz egy olyan kis projektet, hol egy billentyű lenyomással random generálódnak objektumok a képernyőre, majd pedig egy másik gomb lenyomásával az aktuális tartalmat kimented valahová (akár file), majd egy 3. gomb lenyomásával már nem a random rendszer szerint töltené be a dolgokat, hanem pont azt ami ki lett mentve. Amire én gondolok ott főleg a következő lenne statikus: elem koordinátája...aztán a képkockák (vagy 3D-nél mechanikai mozgások, ezekben nem vok jártas) vagy a mozgás már a program logikája szerint töténne...tehát ha olyan esemény hívódik, hogy ez a karakter 0:01-kor fut X irányba adott statikus beolvasott sebességgel, akkor a futás kirajzolódását nem tároltuk el, azt program vezérli, de pl. az hogy mikor váltson irányt (0:05) vagy álljon meg (0:10), az már az eltároltból hívódik meg mint fix érték. Igen ide nyilván egy változóra is szükség lesz, amihez kötődnek folyamatosan az események. És akkor értelem szerűen vannak az IF-ek...ahol az adat statikus nem realtime...

Na most elmondtam az én saját felfogásom szerint hogy működhet egy ilyesmi De ki tudja lehet az Unity-nek erre létezik beépített rendszere is...akkor viszont hiába hablatyoltam

Ezt a hozzászólást Pixi módosította (2013.09.05 23:13 GMT+1 óra, ---)

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197143   2013.09.05 22:19 GMT+1 óra  
Unityben valahogy fel lehet venni a játékmenetben történteket majd lejátszani azt?
A focis játékokban van ilyen a gólokat sőt csak a kapuralövéseket is visszajátsza ezeket el is lehet menteni és a játékon belül megnézni azokat.

Vagy lehet olyat,hogy az unity valamilyen videóformátumba elmentse a játékmenetet egy mappába?

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #197141   2013.09.05 11:09 GMT+1 óra  
unitys játékok egymást hirdetik a játékon belüli reklámfelületeken. Ilyen megoldást gyakran látni nagyobb játékkiadók saját játékai között.
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #197136   2013.09.04 16:23 GMT+1 óra  
Azt írják, valami béta "hálózat" iOS és Android játékok hirdetésére, amiben a Unity is értesül a fejlesztésekről.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197135   2013.09.04 13:34 GMT+1 óra  
Mi az a unity cloud?
Megnéztem de nem tiszta,hogy mi is ez.
Bocsika a szánalomra sem méltó nehézfejűségem miatt.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #197073   2013.09.01 13:57 GMT+1 óra  
Vegyél elő papírt, ceruzát és rajzold le elemi lépésenként, amit csinálni akarsz.

Ha A-t forgatot B körül, és közben a B-t távolabb viszed A-tól, akkor A nagyobb sugarú körben fog mozogni. Ha azt szeretnéd, hogy a távolság maradjon állandó, akkor A-t B-vel együtt kell mozgatnod.

1.) B eltolása v vektorral
2.) A eltolása ugyanazzal a v vektorral
3.) A forgatása B körül
4.) A orientációjának frissítése (pl. LookAt)

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197071   2013.09.01 12:02 GMT+1 óra  
Miért van az,hogy ha egy játék objektumot legyen obj2 a LookAt metódussal elforgatom egy másik objekt(objekt az az objekt ami körül keringetni akarom) irányába,és ha plusz még a translate val odébb tolom az obj2, akkor nem pontosan a objekt körül fog forogni hanem egyre távolodik tőle.

Miért kell még kivonni a szöget a köztük levő távolságból,ahhoz,hogy normálisan keringjen körülötte.
Teljesen bele vagyok zavarodva.

Az a baj,hogy nem látom át azt ami történik.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197045   2013.08.31 02:52 GMT+1 óra  
Köszi.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #197044   2013.08.31 01:52 GMT+1 óra  
Elmented az orientációt, forgatod középpont körül, végül visszaállítod az orientációt.
A kód valahogy így nézne ki:

var tmp = transform.rotation
transform.RotateAround(középpont, tengely, szög)
transform.rotation = tmp

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197042   2013.08.30 22:32 GMT+1 óra  
Szerintem így nem jó.
De így túl egyszerű.Le akarom kódolni.
De mindegy hagyjuk a franc*ba. xD. Mindig mindent túl akarok bonyolítani.
Inkább megpróbálom befejezni a vertex és háromszög módosítgató gyakorló projektemet. xD

De egyébként ha hozzátársítom a kört,akkor ugyanúgy forogni fog mert ha kering és közben forog a szülő,akkor forog a gyereke is. xD
Akkor ez a megoldás sem jó.

Minden olyan bonyolult.

Kipróbáltam nem jó.

   
Levente - Tag | 24 hsz       Online status #197041   2013.08.30 22:14 GMT+1 óra  
És ha csinálnál egy külön GameObjectet azt beálítanád hogy forogjon a kocka körül utána meg csak hozzá társítanád a kört.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197040   2013.08.30 22:14 GMT+1 óra  
Nem értem,hogy gondoljátok. xD

   
Pixi - Tag | 206 hsz       Online status #197039   2013.08.30 22:06 GMT+1 óra  
Nem vagyok jó matekból, így lehet most nagy hülyeséget írok Mi lenne ha mondjuk használnál egy null pontot? Ehhez kapcsolod fixen a kör XYZ-jét +- eltolások ahogy akarod, hogy az a kör közepére essen, majd magát a null pontot forgatod, így elméletileg a körnek nem kéne forognia, csak követnie a null pont pozíciót.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197038   2013.08.30 21:37 GMT+1 óra  
De úgy fognak változni a rotate értékei.
Úgy akarom keringetni a kocka körül a kört,hogy a kör soha ne forduljon semerre.
Nem tudom elmagyarázni jobban.

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #197034   2013.08.30 19:04 GMT+1 óra  
A középpontjának a vektorát forgatod rotateArounddal a kocka középpontja körül, aztán arra translateled a gömböt.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197033   2013.08.30 18:38 GMT+1 óra  
Hogyan forgassak egy gömb gameObjectet egy kocka körül úgy,hogy a gömb ne forduljon el más irányba.

Úgy kell keringetni a gömböt a kocka körül,hogy a rotation értékei ne változzanak.
Igazából most egy egyszerű keringetést akarok megvalósítani de nem megy.
Ez a módszer nem tetszik mert sokszor valami végett megakad és rezegni fog a gömb xD.
http://u3dtutorial.blogspot.sk/2013/01/scripteles-kamera-mozgatasa-egy-targy.html

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #197015   2013.08.29 19:49 GMT+1 óra  
Tavaly se nagyn tököltek vele, unite után 1 hónappal már volt uj verzio
   
kooow - Tag | 72 hsz       Online status #197014   2013.08.29 18:01 GMT+1 óra  
Most akartam belekezdeni egy Unity 2d-s játékba, szóval ez nagyon jó hír. Mondjuk azt még nem tudni pontosan mikor jelenik meg a 4.3, de türelmetlenül várom. Azt írják ősszel.
   
zeller - Törzstag | 484 hsz       Online status #197011   2013.08.29 15:32 GMT+1 óra  

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #197009   2013.08.29 12:41 GMT+1 óra  
Csak az a baj,hogy amatőr vagyok.

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #197005   2013.08.29 09:55 GMT+1 óra  
ALIENwoods - Tag | 87 hsz       Online status #196996   2013.08.28 09:11 GMT+1 óra  
Köszi a tippeket (Y)

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #196994   2013.08.27 20:56 GMT+1 óra  
NGui valóban egyszerű és nagyszerű. Ha meg majd egyszer nagyon felviszi a dolgodat, akkor ScaleForm.
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #196993   2013.08.27 20:52 GMT+1 óra  
Írj saját gombokat meg mindent. de szerintem az ngui a legjob.

   
ALIENwoods - Tag | 87 hsz       Online status #196987   2013.08.27 13:24 GMT+1 óra  
Unity-hez melyik UI csomagot éri meg beszerezni AssetStore-ból?

Láttam videót az új UI szerkesztőről amit terveznek bele, de nekem most kéne valami praktikus .

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #196981   2013.08.26 19:45 GMT+1 óra  
Próbálta már valaki a Unity-t iOS7-tel? Nekem megjelenik a térerő ikon, az idő és az akku töltöttség (=az egész felső sáv) játék közben...
   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #196954   2013.08.24 09:07 GMT+1 óra  
PM-be kérdezhetsz, de ott is megpróbálok csak valami irány féle segítséget adni.
A PM az üzenet. A nevemre kattintasz, és fent a boriték.

Send private message:
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #196953   2013.08.23 22:59 GMT+1 óra  
Megértettem.
Sajnálom,hogy én nem tudom viszonozni a segítségeteket.
De olyan szeretnék lenni mint amilyenek ti vagytok.Ha nem kérdezhetek,akkor én elbuktam.
Úgy érzem egyedül nem fog menni a tanulás.Muszáj kérdeznem ha haladni akarok előre.
Egyébként az alább belinkelt kódom ez része jó?:
Kód:
//Set triHefts,triRadius
private void setHeftsAndRadius()
{
triHefts = new Vector3[(int)(verticeList.Count * 0.250000f * 2)];
for(short i = 0; i < triHefts.Length; ++i)
triHefts[i] = (verticeList[i] + verticeList[i+1] + verticeList[i+2]) * 0.333333f;
triRadius = verticeList[0] - triHefts[0];
}


Ezzel: (int)(verticeList.Count * 0.250000f * 2) kiszámolom,hogy hány darab háromszögem van.
A triHefts be belepakolom a háromszögek súlypontjait.
A triRadisusba pedig egy háromszög sugarát rakom.Azért nem pakolom bele a háromszögek sugarait külön tömbbe mert elég egyszer kiszámolni a sugarat mert minden háromszög ugyanakkora.

Azt szeretném kérdezni,hogy a triHefts be én tényleg a háromszögek átlagát rakom az az súlypontjaikat?
Ez a függvény jó?

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #196949   2013.08.23 16:33 GMT+1 óra  
Idézet
Viperion :
Nem sikerült feladtam.
Ki vagyok tőle teljesen.
Itt a végeredmény ami rosz:
http://pastebin.com/KhugMkTy


A fejlesztést hosszabb időre kell mérned. Ha éppen nem sikerül és már idegesít, pihenni kell. Több napra is eltolódhat. Vagy nem tudom, talán több hétre is. Főleg, hogy ez mély víznek számít. Szóval szépen, fokozatosan bele kell szoknod. Ha valami nem sikerül, átnézni, átnézni újra, végig követni. Sőt, ha azt mondom, hogy fél évre könyveld el nyugodtan az egész tanulást, még az sem túlzás. Ezekbe hosszabb idő beleszokni.
Ezekkel a kérdésekkel az a baj, hogy már túlmutatnak a unity kezelésén, alapjain, tulajdonságain, meg ilyesmiken. Ráadásul sokat csak végig kéne követni.
---

Pl. A labda sugarát elég leellenőrizni. a scale lehet átmérő is, vagy eleve a sugár is. Attól függ, hogy mekkora az alap.
Ennél a képletnél a plane-ednek középen kell lenni, mert ahhoz mérten van a geometria eltárolva. Minden eltolást, forgatást alkalmaznod kell a számolásnál külön..

De a könnyebb változatot is megcsinálhatod, ahol egység méretű plane gameobjekteket mérsz kifejezetten egy labdához. Akkor csak a középpontjukat kell, és update-ben autómatikus. Ütközésnél simán törölve a gameobjektet.
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #196941   2013.08.23 10:26 GMT+1 óra  
Viperion: amit csinálsz, anélkül is túlmegy a határokon, hogy másoknak beolvass. A közösség lényege mások segítése, ez igaz, de ez egy körforgás.

Te viszont csak szívsz minket, nem tudom ennyi kűzdés után hogy van képed elvárni, hogy a legegyszerűbb, neten milliószor dokumentált dolgokat beírva itt mindenki ugorjon és lelkesen válaszoljon.

Első figyelmeztetés.
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #196938   2013.08.23 00:58 GMT+1 óra  
Nem sikerült feladtam.
Ki vagyok tőle teljesen.
Itt a végeredmény ami rosz:
http://pastebin.com/KhugMkTy

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #196937   2013.08.22 23:48 GMT+1 óra  
A kör sugara adott a kör méretéből de hogyan?
Ha van egy ekkora gömböm: scale: x=0.6, y=0.6, z=0.6 akkor ebből,hogyan tudjam meg,hogy mekkora a sugara?
Szerintem 0.300000f de erősítsetek rá.

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #196931   2013.08.22 21:52 GMT+1 óra  
Azért egész szépen megy.

versio arra utalt, hogy ez a fajta segítség nem a legjobb. Megoldást így kapsz, de ha nem magad küzdöd le az akadályt, akkor nem jelent XP-t. Tehát az önállóságon nem javít, ami a programozáshoz egyértelműen kéne.

Egy négyzetedre két háromszöged van. Így az indexeken width*height*2 db index alapján kell ellenőrizned a háromszögek vertexeit. Tehát a vertexlistánál kell az indexet felhasználni.

- A labda objektumodnak tudnod kell a nevét, méretét, pozícióját.
- Le kell kérdezned hol van
- Le kell kérdezned a mesh indexeit, egy for ciklussal a háromszögek darabszámát*3 indexet végigjárni, mint a generálásnál.
- kiszámolni a három vertexből és a behozott labdából ami lent volt.
- Ha a táv kevesebb, akkor az index listából kitörölni a háromszög indexe+0 +1 +2 indexeket és frissíteni a mesht.
- Unity-ben elvileg kell legyen valami remove vagy erase vagy ilyesmi a lista tagjaira, de külön pozícióra kell az index alapján. Mivel indexek vannak, lehet optimalizál és felhasználja újra a vertexeket. ezért a vertexet nem szabad törölni. Tehát csak az indexből. De ha darabonként kell törölni, akkor minden index törlésével visszacsúszik egyet. magyarul háromszor törlöd ugyan azt az indexet. -És a háromszög számlálóból kivonsz egyet. Mivel az is kevesebb lesz és a max háromszög szám is.
---
Ha teljesen újra kell építeni a listákat, akkor nem törölni kell, hanem ami nincs közel, azt hozzá adni. Ilyenkor a tri számlálót se kéne csökkenteni. De lassabb elvileg...
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
stix - Tag | 32 hsz       Online status #196928   2013.08.22 21:36 GMT+1 óra  
Én egy egyszerűbb megoldást javasolok, mint a labdás dolog.
Használj raycastot.

Kód:
using UnityEngine;
using System.Collections;

public class Example : MonoBehaviour {
    void Update() {
        Ray ray = Camera.main.ScreenPointToRay(Input.mousePosition);
        RaycastHit hit;
        if (Physics.Raycast(ray, out hit))
           
           // ide kerül mi történik ha ütközést érzékelt
       
    }
}


Ha ütközés történik küld el a modellednek a hit.pont értéket( ez adja meg hol történt az ütközés)
Majd ebből az értékből ki kell számolnod mely vertexek azok ami pl 5 egységnél közelebb vannak az ütközés helyéhez, ezeket a vertexeket pedig kitörlöd.

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #196927   2013.08.22 20:43 GMT+1 óra  
Azért van ez a fórum,hogy ilyen kérdéseket tegyenek fel ide azok akik válaszokra várnak.
Ha pedig nem azért jársz ide,hogy bizonyos fórumokon segítséget nyújts másoknak akkor ide inkább ne írj semmit sőt be se nézz ebbe a unity fórumba nehogy már tönkretedd az idegeidet pár kérdés miatt.

Egyébként:
Bocs hogy ilyet írok neked de nem tudtam megállni,hogy ne írjam ezt mert ki vagyok teljesen.
Most nagyon fusztrált és ideges vagyok mert egész nap ezen a feladaton rágódom és szerintem pont ezért mert kitartó vagyok igenis megérdemlem a segítséget ha rászorulok.
Egyébként segítettél már nekem te is elég sokat itt ezt megköszönöm neked és amúgy minden hasznos választ feljegyzek.

Ne haragudj de úgy érzem most,hogy butaságot írtál ezzel ezért akadtam ki mert tudod itt segíteni kell nem pedig csak cseverészni mint az off topikokba.
"mert lathatoan csak masok idegrendszeret pengeted "

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #196925   2013.08.22 20:07 GMT+1 óra  
szerintem menj be az ELTE-n az unity eloadasokra szeptembertol, mert lathatoan csak masok idegrendszeret pengeted
   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #196924   2013.08.22 19:39 GMT+1 óra  
ddbwo megcsináltam amit mondtál.
De csak a plane létrehozása van készen.
Próbáltam megcsinálni a feladat többi részét de feladtam a sok próbálkozás után.
A logika megvan csak erre az algoritmust nem tudom kitalálni.Nem tudom megcsinálni segítség nélkül.

Itt a kód(eddig van készen):
http://pastebin.com/y2GHbBHH

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #196880   2013.08.20 09:48 GMT+1 óra  
én még mindig azt mondom h driver/ szoftver környezet. eee701-en is használtam már unity editort, a gép nem mai, érzékenyebbek, fontos a helyes driver konfig.
   
Jimee - Tag | 7 hsz       Online status #196816   2013.08.16 19:26 GMT+1 óra  
Értem, akkor mindegy. Annyira nem izgat, hogy nem megy. Akkor kilőve, gépre már nem akarok költeni. Azért köszi a segítséget.

   
ddbwo - Tag | 1654 hsz       Online status #196811   2013.08.16 16:43 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
jah hat amd video zsuga , tegyel fel uj drivert , vagy dobd ki oszt vegyel nvidiat



Inkább az az Intel Celeron és win7 64bit lenne a gyanús. Szerintem a legerősebb kombó az amd+Ati(amd). Radeon 9600-on tökéletesen megy a hl2, cod4, ilyesmi. Persze ott még nem volt framebuffer. A valve is ATi(amd)-re optimalizál.

A proci legalább olyan fontos, mint a grafkártya. És persze a ram is kell. Na.. tehát minden.
---

A felvázolt probléma amúgy értelmetlen, főleg grafkártya szempontból. Nem frame buffert akar bekapcsolni, csak bedobni valamit.
Mivel a unity bármire fordít, elég furcsa. ... Valahol volt, hogy a freebe is van már árnyék. Az framebufferes?
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Jimee - Tag | 7 hsz       Online status #196810   2013.08.16 16:19 GMT+1 óra  
Pedig a hivatalos oldalon leírt követelményeknek megfelel ez a gép, tény, hogy nem erős.

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #196807   2013.08.16 12:38 GMT+1 óra  
igen, szerény a vas, emellé egy elavult driver valszeg.
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #196806   2013.08.16 12:28 GMT+1 óra  
jah hat amd video zsuga , tegyel fel uj drivert , vagy dobd ki oszt vegyel nvidiat
   
Jimee - Tag | 7 hsz       Online status #196805   2013.08.16 12:22 GMT+1 óra  
Attól is lefagyott. A gépem:
Processzor: Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.06GHz
Memória: 2048MB RAM
Videokártya: ATI Radeon 9550 / X1050 Series (128 Mb)
Operációs rendszer: Windows 7 Ultimate 64-bit

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #196804   2013.08.16 12:02 GMT+1 óra  
Jah értem tehát nincs különösebb hibaüzenet. Próbáld azt h a project fülről nem a scenebe, hanem a hiearchyba húzod, szintén fagy?

Milyen géped/környezeted van?
   
Jimee - Tag | 7 hsz       Online status #196803   2013.08.16 11:36 GMT+1 óra  
Hogy amikor be akarok "dobni" egy modellt vagy mást a lenti listából a perspektivikus nézetbe, akkor leáll az egész program és bejön a hiba elküldés.

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #196802   2013.08.16 11:28 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Én csak most kezdtem el foglalkozni a Unity 3D-vel, de el is akadtam, mert valamiért mindig kilép hibával amikor modellt vagy valami mást akarok be tenni a Scene-be. 4.2-es verzióm van, ami free version-ön fut. A példa játék meg simán ment benne. Ha tudtok ebben segíteni, előre is köszi.


Mi a hiba egészen pontosan?
   
Torrents - Tag | 79 hsz       Online status #196801   2013.08.16 10:40 GMT+1 óra  
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy van nékem egy triggerem abban vannak emptyobjectek ami több spawn pont, több fajtájú spawn pont, (pl az egyikben egy kő esik le az égből, a másikban meg enemyt spawnol a földre) hogy oldhatnám meg hogy mikor belépek a triggerbe akkor random válasszon egyet és csak abból a fajtából spawnoljon, és a több spawn pontból is random módon hol ebből hol abból. úgy sejtem hogy valami olyasmi lehet hogy számokat rendelek a spawn fajtákhoz és aztán valahogy a program választ 1 számot és akitválja azt a spawn pontot meg a hozzá tartozó kódot? 1 spawn ponthoz hozzá lehet rendelni 1 spawnolós kódot külön külön és mindegyikhez beállítani más tárgyat amit spawnol?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [56]