játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5479
FZoli:    4893
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2526

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2195
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [56]
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206702   2015.02.23 13:47 GMT+1 óra  
Mindig szükség van optimalizálásra. Amikor már azt hiszed, hogy nincs, akkor kell mégegyszer átnézni a kódot, mert úgyis találsz még rá lehetőséget.

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206701   2015.02.23 13:45 GMT+1 óra  
nem hiszem hogy szukseg lenne optimizalasra, az ION#-al 50 -szer gyorsabb lesz a webGL, mint javascripttel
   
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206700   2015.02.23 13:37 GMT+1 óra  
Gondolom azért akad, mert versio továbbra sincs tisztában az "optimalizálás" kifejezéssel.

Mindenesetre nekem be sem tölt, szóval magáról az oldalról nem tudok nyilatkozni.

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206699   2015.02.23 13:35 GMT+1 óra  
nehez az atallas

a http://www.holoflat.com -on mar egybe fog olvadni
   
FZoli - Szerkesztő | 4893 hsz       Online status #206698   2015.02.23 13:21 GMT+1 óra  
főleg h versio vagy 3 hozzászóláson keresztül következetesen használta a weboldal kifejezést az alkotására...
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #206695   2015.02.23 12:28 GMT+1 óra  
böngészőben van? Igen. Akkor az nekem és kb mindenkinek weboldal marad. Játékot, appot eddig is futtathattunk böngészőben, nem újdonság. Korábbi munkahelyemen webes oktatójátékot gyártottunk, rengeteg tartalommal és az volt az elvárás, hogy 0.3megás neten se töltsön 1,5 percnél tovább, pedig ott rengeteg cuccot kellett betölteni, sokkal többet mint ezen az izén
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206694   2015.02.23 12:25 GMT+1 óra  
en a weboldal szot mar nem hasznalnam , ez mar program , osszeolvadt a ketto, ha akarok jatekot is indithatok egy ablakban , vagy barmilyen appot
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #206693   2015.02.23 12:22 GMT+1 óra  
szomorúság, az lesz. Elég nagy problémának érzem, hogy egy nyamvadt weboldalnak nagyobb a gépigénye mint pl. az Assasin's Creed 4-nek meg a Tomb Raidernek
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206692   2015.02.23 12:19 GMT+1 óra  
akad??? mi akad ? , alig hasznalok gpu-t, mi lesz itten ha majd 100%-on porgetom az ION-al ? : D
   
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206691   2015.02.23 12:05 GMT+1 óra  
Na most a helyzet az, hogy egy weboldalnál ilyen nincs, hogy "a hiba nem nálam van". Ha egy weboldal nem jelenik meg, akkor az a weboldal rossz. Minden böngészőben, mindig meg kell jelennie.

   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #206690   2015.02.23 12:04 GMT+1 óra  
Versi, ennek nagyon sokat kell finomodni.
100megás net, egyáltalán nem gyenge gép, chrome: percekig tölt, utána meg brutálisan akad
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206689   2015.02.23 11:53 GMT+1 óra  
elmeletileg ugyanaz a javascript fut le ugyanazon a bongeszon, igy a hiba nem nalam van
   
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206688   2015.02.23 11:05 GMT+1 óra  
Uncaught RangeError. Valami para van egy ArraySize-al.

   
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206687   2015.02.23 11:02 GMT+1 óra  
Hibaüzenettel el sem indul a weboldal.

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206686   2015.02.23 10:59 GMT+1 óra  
http://m12technology.com/

tesztuzemben mar mukodik a weboldalam, unityvel gyartva termeszetesen , meg finomodik azert
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206684   2015.02.23 09:28 GMT+1 óra  
most tutujgatom a weboldalam, meg nem jo, vannak piciny problemak ezzel a szemettel
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #206683   2015.02.23 09:21 GMT+1 óra  
Versio: Megnéztem az oldalad. Pár észrevétel.
Nem lehetne teljes képernyős az oldal? Vagy ha kell szkrollozni, akkor lehessen a középső egérgombbal is, ne csak úgy, hogy az egérrel húzom a scrollbart?
Nem működik az F11. Pedig úgy jobban beleélhetnénk magunkat a 3D-s világba.

(megnéztem szabad-e az m4technology.com, basszus, $2,595?!)

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206678   2015.02.22 19:55 GMT+1 óra  
lassan elkeszul a ION GPGPU API-m, a peldakod egy fractalt szamol ki, termeszetesen GPU-val, nincs tobbe szukseg ocsmany shaderekre, c#-ben programozhatjuk a gpu-t , es a Visual Debugeremmel utasitasonkent debuggolhatjuk is

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206677   2015.02.22 19:54 GMT+1 óra  
asm,basic, pascal , delphi, c, c++, c#, javascript, hlsl,ION
   
dox187 - Tag | 1 hsz       Online status #206676   2015.02.22 18:12 GMT+1 óra  
Idézet
versio :
mar mukodik a weboldalam



Jelenleg nem működik.
Ha nem vagyok indiszkrét, akkor C# előtt miben programoztál?
(Az az egy file az egész app kódja?)

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206633   2015.02.16 19:19 GMT+1 óra  
mar mukodik a weboldalam
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206631   2015.02.16 04:38 GMT+1 óra  
Pontosan nem tudom hogy működik ez, vagy tanúsítvánnyal kell rendelkeznie vagy a registry-be kell bejegyezni a programot, hogy a windows kérdés nélkül futtassa, különben kidob egy ablakot hogy biztosan futtassa e. Egy vbs scriptet akartam futtatni amit a programom real time ír meg és futtat.Az előre megírt script kattintással jól működött és tudtam hogy olyankor a wscript.exe futtatja,csak azt nem tudtam hogy lehet elérni hogy a programomban is ez az exe nyissa meg.De végül sikerült megoldani,mert van rá lehetőség hogy a kívánt programmal futtass egy másikat.
Eddig így írtam a kódot:
Kód:
Process proc = new Process();
proc.StartInfo.FileName = Path + "blabla.exe";
proc.Start();

Most viszont így néz ki:
Kód:
Process.Start("Notepad.exe",Path + "megnyitandó file");

Így még rövidebb is lett a kód.Lényegében a windows beszéd modulját akartam elérni, ami sikerült is.Hamarosan video is lesz róla.Remélem kielégítő választ kaptál.

Ezt a hozzászólást Tunyu módosította (2015.02.16 04:53 GMT+1 óra, ---)

   
Viperion - Tag | 540 hsz       Online status #206630   2015.02.16 00:59 GMT+1 óra  
Hogyan oldottad meg és miért volt erre szükség?
És mi az amit elindítasz hogy biztonsági kérdéseket tesz fel neked?

   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206625   2015.02.14 19:12 GMT+1 óra  
Hogy lehet a registry-hez hozzáadni egy programot, hogy ne tegyen fel biztonsági kérdést ha új process-ként indítom? Vagy van valami más módja ennek? Valaki tud ebben segíteni?
Ha csak simán kattintással indítom akkor nem kérdez semmit mert ha minden igaz akkor a windows wscript.exe futtatja,de ha process-ként akarom indítani akkor már variál a windows.

Szerk.: Már megoldottam!

Ezt a hozzászólást Tunyu módosította (2015.02.15 13:37 GMT+1 óra, ---)

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206622   2015.02.14 14:49 GMT+1 óra  
keszul az uj weboldalam unityvel, shader hegyek lesznek

   
RaVEn0411 - Tag | 22 hsz       Online status #206621   2015.02.14 11:45 GMT+1 óra  
Azért hagytam inkább ezt a módszert, mert nálam is ez lett volna a következő lépés. Raycast hat irányban és szépen megáll, ha nekiszaladna valaminek. Aztán ki tudja még mi jött volna még Minél komplexebb a kód, annál több benne a hibalehetőség. Nem vagyok elég rutinos programozásban hozzá, hogy átlássam, hol hibázhattam, ha menet közben feltűnik valami bénázás a kamerától. ( És megjegyzem, az engine sem mindig úgy viselkedik, ahogy én megszabtam neki a scriptben, vagy ahogy a manualban szerepel ) Egyelőre a két legelfogadhatóbb megoldást váltogatom, XY kiterjedésű pályarészekhez a statikus Z tengelyű nézet, a lapos részekhez átváltozik child object-é.

   
stix - Tag | 32 hsz       Online status #206617   2015.02.13 21:50 GMT+1 óra  
Akkor túl hamar feladtad
Ezt az elgondolást tovább lehetne úgy fejleszteni ,hogy a kamerának 4 collidere van és ha az egyik ütközik akkor kódilag letiltod hogy abba az irányba próbálkozzon a továbbhaladással, és akkor nem fog remegni vagy csúszkálni sem. De ha akarod akkor raycast-al is próbálkozhatsz.

   
RaVEn0411 - Tag | 22 hsz       Online status #206615   2015.02.13 18:05 GMT+1 óra  
Úha, köszönöm szépen mindkettőtöknek Tegnap már próbaképp építettem colliderekből egy kisebb folyosót, amin közlekedhet a kamera object, hááááát... nem az volt életem legszebb pillanata, mikor megláttam az eredményt A linkelt scriptet meg átböngészem alaposan, hátha.

   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206614   2015.02.13 17:54 GMT+1 óra  
Az is egy megoldás amit stix írt, de megpróbálhatod ezt is. Itt min, max távolságot állíthatsz és minden egyéb mást , figyeli az ütközést is, a beállított távolságban elkerüli az akadályt.

   
stix - Tag | 32 hsz       Online status #206613   2015.02.13 17:43 GMT+1 óra  
Talán értem a gondod
Nem a legelegánsabb megoldás de szerintem jól működne.
A játékos "fölött" (ahova eddig a kamerát mondtam hogy helyezd) rakj egy sima null objectet.
Majd a kamerának állítsd be hogy azt az objektumot kövesse és próbálja elérni. A kamera köré pedig tegyél egy collidert, majd építs egy láthatatlan colliderekből álló falat ami behatárolja hova mehet a kamera és hova nem.
Így elvileg a kamera megpróbálja követni a karakteredet de csak addig amíg tudja.

   
RaVEn0411 - Tag | 22 hsz       Online status #206612   2015.02.13 17:28 GMT+1 óra  
Tunyu : Ez nagyon király megoldás Mármint a kapaszkodós ötlet.
Itt gyorsan kiderül, hogy totál nem az én asztalom a scriptelés...

   
RaVEn0411 - Tag | 22 hsz       Online status #206611   2015.02.13 17:25 GMT+1 óra  
A keskenyebb térképeken tényleg működőképes, amit te is leírtál, de például egy ilyen részen, ahol nagyobb területet lehet bejárni és kevesebb a függőleges mozgás, elvérzik a platform nézet.



Szeretném megadni a pontos teret a kamera objectnek, ahonnan követheti a playert.
Lehet, hogy tényleg nem voltam túl pontos először, elnézést.

Ejj, de rossz képet tettem mellé...

   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206610   2015.02.13 17:17 GMT+1 óra  
RaVEn0411 :
Ahogy már előttem írták is, a kamera nagyon egyszerű, kb. ennyi:
Kód:
using UnityEngine;
using System.Collections;

public class kam : MonoBehaviour {
public Transform target;

void Update () {
transform.position = new Vector3 (target.position.x, target.position.y, 0);
                transform.rotation = Quaternion.LookRotation(target.position - transform.position);
}
}

Ezt rádobod a kamerára és követi a célpont x és y pozícióját a fix z távolságban, ami itt nulla.
A z távolságot meg mindenképp neked kell beállítanod.

A másik dolog, elég egy kapaszkodó amit a főhős magával visz és ha egy akadályhoz ér annak a magasságához állítod.

   
stix - Tag | 32 hsz       Online status #206609   2015.02.13 17:05 GMT+1 óra  
Az mitől lenne jobb ? Ugyan azt az eredményt kapnád. A játékoshoz eső legközelebbi pont mindig pont "fölötte" lesz. Erre írhatsz bármilyen képletet ugyan azt a számot kapod akkor is.

Ha elmondod mit szeretnél elérni pontosan, vagy mi nem felel meg ezzel a megközelítéssel lehet többet tudunk segíteni.

   
RaVEn0411 - Tag | 22 hsz       Online status #206608   2015.02.13 16:44 GMT+1 óra  
stix : Ez volt az első megközelítés és tényleg platform-like kamerának készül, próbálkoztam is ezzel a módszerrel, de nem az igazi. Egy külön plane lenne a legjobb, amin a kamera object megkeresi a playerhez legközelebb eső pozíciót magának.

   
stix - Tag | 32 hsz       Online status #206606   2015.02.13 15:12 GMT+1 óra  
Idézet
RaVEn0411 :
Sziasztok!
Két problémám is van, amiben a google nem a barátom.
Az első a "holding ledge" fícsör lenne. Működik a megkapaszkodás, a főhős feltapad a fal tetejére, aztán felhúzza magát a párkányokon, viszont szénné triggereltem az egész pályát kapaszkodókkal, ami nem igazán tetszik. Van erre elegánsabb megoldás? Raycastinggel próbálkoznék, de ötletem sincs, hogyan lehetne ezt scriptelni
Probléma námbör dvá : a kamera fix sínen / területen szaladgálna ( képet is csatoltam hozzá - a kék a player által járható terület, a vörös a kameráé ), a lehető legközelebb a karakterhez. Van erre valami vizuális megoldás ( mondjuk a térben manuálisan rajzolom meg az útját, az lenne az igazán király ), vagy ehhez kőkemény kódot kell írni? Ha igen, hálás lennék valami kevéske támpontért is, hogyan közelítsek a dologhoz. Előre is köszönöm!





Ha jól értelmeztem a 2. problémádat, akkor azt szeretnéd ha a kamera csak 2D-ben mozogna , mint egy platform játékban ahol a karakter van mindig a középpontban.
Ehhez csak annyit kell tenned hogy a kamerát mindig a játékos X és Y koordinátáira állítod be és a Z-t pedig a kívánt fix távolságra.

   
RaVEn0411 - Tag | 22 hsz       Online status #206604   2015.02.13 11:37 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Két problémám is van, amiben a google nem a barátom.
Az első a "holding ledge" fícsör lenne. Működik a megkapaszkodás, a főhős feltapad a fal tetejére, aztán felhúzza magát a párkányokon, viszont szénné triggereltem az egész pályát kapaszkodókkal, ami nem igazán tetszik. Van erre elegánsabb megoldás? Raycastinggel próbálkoznék, de ötletem sincs, hogyan lehetne ezt scriptelni
Probléma námbör dvá : a kamera fix sínen / területen szaladgálna ( képet is csatoltam hozzá - a kék a player által járható terület, a vörös a kameráé ), a lehető legközelebb a karakterhez. Van erre valami vizuális megoldás ( mondjuk a térben manuálisan rajzolom meg az útját, az lenne az igazán király ), vagy ehhez kőkemény kódot kell írni? Ha igen, hálás lennék valami kevéske támpontért is, hogyan közelítsek a dologhoz. Előre is köszönöm!


   
mogul - Tag | 153 hsz       Online status #206586   2015.02.11 18:55 GMT+1 óra  
senki se próbálta a ragdoll-t animálni? talán két módszer is van ahogy működik, de állandóan falakba ütközök. fixed jointtal a csontokon működik az animátor akár csak alsótesten is és működik a rotate meg a addforce is (de pl.kikapcsolás után miután összeesik már teljesen szétcsúszik - talán visszaállítás után
perttuh.blogspot.com/2013/10/unity-mecanim-and-ragdolls.html
elméletileg újra animálható.
a configurable jointtal ami a unity fórumon van én nem tudtam összerakni. az újabb ötlet h ik csontokkal* egy referencia modellről animálható lehet a ragdoll. a hatásfokot meg a 2fajta módszer összehozásával de nem tudom hogyan vagy az ik erősségével (a simple ik-n van valamifajta dumping).
ezt érti valaki, mik azok az egyenletek?
http://i.imgur.com/si74BFN.png
a 30.oldalon innen
http://www.rodrigomartincalderon.com/projects/dynamic-character-animation
...
*nem, ik-val tiszta frédiésbéni

Ezt a hozzászólást mogul módosította (2015.02.11 19:40 GMT+1 óra, ---)

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206584   2015.02.11 14:55 GMT+1 óra  
mar melyikre gondolsz? akkor is kell debuggolni amikor nem fut az unity project csak az editor resz
, megneznelek hogy debuggolsz 8 magon, plus gpu aszinkronban
   
BlueDeath - Törzstag | 1035 hsz       Online status #206583   2015.02.11 14:53 GMT+1 óra  
a profiknak teljesen megfelel a rendes debugger
   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206582   2015.02.11 14:38 GMT+1 óra  
hat igen ez egy professzionalis tool, nem amatoroknek szantam
   
Tunyu - Tag | 450 hsz       Online status #206581   2015.02.11 13:34 GMT+1 óra  
Én a programozás felszínének a legfelső mikronját súrolom talán, így lehet hogy ezért, de marhára nem vágom hogy ebből hogy fog kiderülni hogy hol a hiba!?

   
versio - Tag | 673 hsz       Online status #206575   2015.02.11 07:24 GMT+1 óra  
kesz a Visual Debugger, bar meg fog fejlodni, a gyakorlati tapasztalatok alapjan , es a GPU debug is belekerul hamarosan

   
bull333 - Tag | 15 hsz       Online status #206574   2015.02.10 17:34 GMT+1 óra  
Értem, kösz a válaszokat

   
FZoli - Szerkesztő | 4893 hsz       Online status #206573   2015.02.10 16:10 GMT+1 óra  
egyébként az a logo betöltésfüggő ideig van kint, és ha egy üres, csak saját logot tartalmazó scennel indítasz, és az érdemi játék scenet / menut ezután kezded tölteni, akkor többnyire csak egy villanásra fog látszódni (persze ez eszközfüggő. Amugy meg szerintem a Unity cimke nem snassz, jó híre van a piacon, és az indításkori logo felvillansok megszokott, ignorált dolgok, a usereket nem fogja zavarni

Ezt a hozzászólást FZoli módosította (2015.02.10 19:42 GMT+1 óra, ---)
   
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206572   2015.02.10 15:34 GMT+1 óra  
1. Mert a free legelején egy Unity logó van és csak utána tudod pl. a saját logódat betenni. Ebből tudni, hogy free-vel készült.

2. A free-vel is el tudod készíteni ugyanazt, amit a pro-val. Kb. azokat az effekteket tudod pro-val használni, ami telefonra amúgy is fölösleges.

3. Egyetlen kiadó sem áll szóba veled, ha illegális szoftvert használtál a játékod létrehozására. (Ez csak egy plusz szempont, nem valószínű, hogy ez neked érdekes, de azért ide írtam, mert amúgy igaz.) -- A Unity Free viszont eredeti és legális.

   
bull333 - Tag | 15 hsz       Online status #206570   2015.02.10 15:17 GMT+1 óra  
De ha, a Pro-val csinálnák egy játékot és felraknám Play-re akkor miből lehet rájönni, hogy azt a Unity Pro-val csináltam? vagy miértnem érdemes lekalózkodni?

   
Lord_Crusare - Törzstag | 1312 hsz       Online status #206521   2015.02.06 09:10 GMT+1 óra  
A Unity Free-vel készült android game is ugyanúgy kiadható. Az egyetlen limit, hogy így nem fogsz tudni pro-s dolgokat használni.

Pro-t kalózkodni nem érdemes.

   
FZoli - Szerkesztő | 4893 hsz       Online status #206519   2015.02.06 09:08 GMT+1 óra  
play-re fle lehet tenni az ingyenes változattal készült apk-kat is.
   
bull333 - Tag | 15 hsz       Online status #206517   2015.02.06 08:57 GMT+1 óra  
Sziasztok. valaki nem tudja hogy ha a unity ingyenes verziójával csinálok egy játékot androidra azt fel-e rakhatom google play-re? Vagy tegyük fel hogy ,,lekalózkodom" a Pro verziót ennek valaki utánna néz vagy hogy működik ez pontosan?!

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [56]