játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5441
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
> 1 <
Tusk - Tag | 4 hsz       Online status #137353   2010.07.12 15:40 GMT+1 óra  
Köszi a segítséget, akkor próbálkozom egy két megoldással

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #137351   2010.07.12 15:22 GMT+1 óra  
Amit írtam vb5,6 topicba az itt is megy csak a label-nek vb.net-ben nem caption hanem text a vége.
Kód:
        Dim lab As String
        For a = 1 To 2
            lab = "label" & a
            Me.Controls(lab).Text = "valami"
        Next a

Már egy ideje fent van .net de még nem volt lelki erőm elkezdeni tanulni de az agyam eldobom hogy nincs index-e az objektumoknak... biztos van valami amivel normálisan lehet helyettesíteni, ha rájövök akkor beírom ide.
Szerk: Úgy néz ki hogy ez sokaknak szúrta a szemét.. itt egy kis összefoglaló és hivatalos megoldás MS-től.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2010.07.12 15:43 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
mark576 - Tag | 256 hsz       Online status #137347   2010.07.12 14:59 GMT+1 óra  
Pontosan nem tudom mi a feladat, de ilyen listás dolgokat inkább a DataGrid-el kell megjeleníteni, az is szerkeszhető. Az adatszerkezet kezeléséhez meg célszerű az xml formátumot használni, ami böngészőben meg lehet jeleníteni esetleg xsl körítéssel, vagy .net-ből excel-be menteni, de sima szerializációval is már könyebb a mentés-olvasás.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #137342   2010.07.12 13:17 GMT+1 óra  
FindControl( ) nincsen, aminek van egy string 'ControlID' paramétere? Ha igen, nyert ügyed van, mert akkor " 'Label' + i " paraméterrel végig tudsz menni a label-eken. Habár óvatosan, mert nem mindig lesz Label<X> formátumú a formod. A jó megoldáshoz többet kellene tudni magáról a programról.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Tusk - Tag | 4 hsz       Online status #137335   2010.07.12 12:03 GMT+1 óra  
Van egy text fájlom, ami így néz ki

név1
pont1
név2
pont2
név3
pont3

és van egy formom, ami pedig ilyen

label1 label2
label3 label4
label5 label6

Hogy tudnék egy While függvény alatt végiglépkedni és behelyetesíteni az adatokat, a mezőkbe?
mármint mivel tudnám 1-el folyamotasan nővelni a labelek IDját (label1, label2, label3)?
(Az elöző esetet VB6-hoz írtam, elnéztem a topikot)

Megírtam a hosszúkódot:
Kód:
     While (R.Peek() > -1)
            If Label1.Text = "Label1" Then
                Label1.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label2.Text = "Label2" Then
                Label2.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label3.Text = "Label3" Then
                Label3.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label4.Text = "Label4" Then
                Label4.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label5.Text = "Label5" Then
                Label5.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label6.Text = "Label6" Then
                Label6.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label7.Text = "Label7" Then
                Label7.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label8.Text = "Label8" Then
                Label8.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label9.Text = "Label9" Then
                Label9.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label10.Text = "Label10" Then
                Label10.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label11.Text = "Label11" Then
                Label11.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label12.Text = "Label12" Then
                Label12.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label13.Text = "Label13" Then
                Label13.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label14.Text = "Label14" Then
                Label14.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label15.Text = "Label15" Then
                Label15.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label16.Text = "Label16" Then
                Label16.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label17.Text = "Label17" Then
                Label17.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label18.Text = "Label18" Then
                Label18.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label19.Text = "Label19" Then
                Label19.Text = R.ReadLine
            ElseIf Label20.Text = "Label20" Then
                Label20.Text = R.ReadLine
            End If

Ezt a hozzászólást Tusk módosította (2010.07.12 12:41 GMT+1 óra, ---)

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #129245   2010.03.17 16:47 GMT+1 óra  
Köszi a válaszokat és üdv...

   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #128707   2010.03.10 12:16 GMT+1 óra  
Client profile
.NET 5.0-ban lesz a JOT compiler, amivel lehet előre fordítani CPU függő exe-t.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #128705   2010.03.10 10:33 GMT+1 óra  
a .net-es nyelveken írt programokhoz kell egy un. .net framework, ez tartalamzza a szükséges dll-eket meg minden jóságot. Most ha jól tudom 3.5-ös verziónál tart, a 4.0 majd a vs2010-el jön.
Ezt kell letöltenie a cimbinek és utána boldogság.
Szerk: jah, 3.5 sp1
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128704   2010.03.10 09:54 GMT+1 óra  
Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek elküldöm a programom exe file-ját, akkor azt csak úgy tudja valaki használni, hogy letölti az egész visual basic.net-et az internetről és feltelepíti?
Vagy van más megoldás is?
Esetleg lehet olyan exe-t csinálni amit bárki tud futtatni?

Előre is köszi és üdv

Ezt a hozzászólást Smallone módosította (2010.03.10 10:06 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128180   2010.02.26 17:47 GMT+1 óra  
Mért kéne csinálni

Kód:
Public Class Form1

    Private filename As String = "alma.txt"
    Private best As Integer = 0

    Private Sub Form1_Load(...) Handles MyBase.Load

        If System.IO.File.Exists(filename) Then
            Dim reader As New System.IO.StreamReader(filename)
            Dim tmp As String = reader.ReadLine()

            Label1.Text = "Best: " + tmp
            best = Integer.Parse(tmp)
            reader.Close()
        Else
            Label1.Text = "Best: <nothing>"
        End If

    End Sub

    Private Sub Button1_Click(...) Handles Button1.Click

        If Integer.Parse(TextBox1.Text) > best Then
            Dim writer As New System.IO.StreamWriter(filename)

            writer.WriteLine(TextBox1.Text)
            Label1.Text = "Best: " + TextBox1.Text
            writer.Close()
        End If

    End Sub
End Class


C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128171   2010.02.26 13:07 GMT+1 óra  
Egyenlőre, akkor nincsen most kérdésem. Majd ha nagyon nem megy valami csak akkor kérdezek...

De, hogy ne legyen csupa off a topic itt van a kód amivel sikerült nekem egy primitív ranglistát csinálnom (hátha valaki kezdő is azért jön ide, hogy tanulhasson)

Ez beolvassa a bestof.txt fileból az elmentett értéket

Private Sub MENU_Load-ba tettem be:

Dim FILE_NAME As String = "C:\bestof.txt"

If System.IO.File.Exists(FILE_NAME) = True Then
Dim objReader As New System.IO.StreamReader(FILE_NAME)
bestof = objReader.ReadToEnd
objReader.Close()
Else
MsgBox("File Does Not Exist" )
End If


Ez pedig kicseréli a bestof.txt értékét, ha nagyobb az új érték

If mp > bestof Then

Dim FILE_NAME As String = "C:\bestof.txt"

If System.IO.File.Exists(FILE_NAME) = True Then
Dim objWriter As New System.IO.StreamWriter(FILE_NAME)

bestof = mp
objWriter.Write(bestof)
objWriter.Close()
End If
Else
End If

Hogy működjön a dolog az első beolvasás miatt, kell csinálni egy bestof.txt filet, amin van már egy érték pl.:0

Primitív, de nekem egyenlőre így sikerült.
üdv

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128170   2010.02.26 12:54 GMT+1 óra  
Idézet
Smallone :
Ezzel azt akarod mondani, hogy ne kérdezgessek itt senkit, mert én is abba a 9- be tartozom?



Nem. Csak ne olyan dolgokat kérdezz aminek a megoldásához csak annyi kéne, hogy tudd mi az, hogy változó.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #128169   2010.02.26 12:50 GMT+1 óra  
Smallone: A lényeg, hogy a megfelelő technológiák, patternek és programozási alapok elegendőek még a profiknak is az esetek 90%-ban, hacsak nem arcfelismerő rendszert akarsz írni, ami nem valószínű. Magadtól tanuld meg a szakirodalmat, gyakorolj és rájössz a dolgokra. Asylum példájából kiindulva a profi üzleti program fejlesztők 90%-a nem tud programozni, de ezzel ne foglalkozz.
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128168   2010.02.26 12:40 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Többnyire az szokott lenni, hogy feladom nekik az lnko-t (legnagyobb közös osztó). 10-ből 9 azonnal elvérzik. A megmaradt 1 pedig bekerül ide (mármint ebbe a közösségbe).



Ezzel azt akarod mondani, hogy ne kérdezgessek itt senkit, mert én is abba a 9- be tartozom?
Nekem inkább a fantázia az erősségem, no és a menedzser játékokban szerzett tapasztalat.
Programozni valóban nem tudok és nem is fogok olyan profi szinten mint itt egyesek, de hát nem is ez a szakterületem és nem is ez a célom...

Én sem kötekedni akarok egyébként,
csak furcsa a mai hozzáállásod, hiszen a Te segítséged volt a leghasznosabb eddig számomra.

   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #128167   2010.02.26 12:29 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Idézet
Smallone :
Egy egér bőven elég, mert minden játékos külön formon lesz, és egyszerre csak egy dolgozik adott formon.



Nem kötekedni akarok, de például ezért mondom mindig azt, hogy ne oop-vel kezdje az ember a programozást, meg ne rögtön gui-val, grafikával, eseményekkel..

Többnyire az szokott lenni, hogy feladom nekik az lnko-t (legnagyobb közös osztó). 10-ből 9 azonnal elvérzik. A megmaradt 1 pedig bekerül ide (mármint ebbe a közösségbe).


Most lehet nevetni fogsz, de sok olyan profi GUI fejlesztő van, aki simán megír bármit winforms-ban, vagy akármiben, a legbonyolultabb rendszereket is, de algoritmizálni nem tud, értsd úgy, hogy lnko-t nem tudja megoldani.

A kettő között nincs szoros összefüggés...
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128166   2010.02.26 12:25 GMT+1 óra  
Idézet
Smallone :
Egy egér bőven elég, mert minden játékos külön formon lesz, és egyszerre csak egy dolgozik adott formon.



Nem kötekedni akarok, de például ezért mondom mindig azt, hogy ne oop-vel kezdje az ember a programozást, meg ne rögtön gui-val, grafikával, eseményekkel..

Többnyire az szokott lenni, hogy feladom nekik az lnko-t (legnagyobb közös osztó). 10-ből 9 azonnal elvérzik. A megmaradt 1 pedig bekerül ide (mármint ebbe a közösségbe).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128164   2010.02.26 12:12 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
És azt figyelembe vetted, hogy ugyan több játékos van de csak egy egér?...
Elolvastad mit jelent az, hogy Private meg Public?

Caption helyett pedig Text...ezis volt már, többek között ezért lett uj topic.



Egy egér bőven elég, mert minden játékos külön formon lesz, és egyszerre csak egy dolgozik adott formon.
Private-public megvan.
Nem tudtam, hogy a "caption" nem netes nyelv

Pretten köszi a tippet.

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128163   2010.02.26 12:08 GMT+1 óra  
Jól érzem azt, hogy esetemben:

Az utolsó formon lesz majd a mérkőzés motor, de mielőtt betölt a form (azaz az utolsó menedzser amikor rákattint a tovább gomra), akkor ott kell majd deklarálnom mindent:

if forduló = 1 akkor ......
if forduló=2 akkor....stb.stb.

   
Pretten - Tag | 74 hsz       Online status #128162   2010.02.26 12:08 GMT+1 óra  
Smallone: Van egy olyan 2 kötetes könyv, hogy Pro VB 2008 and the .NET 3.5 Platform. Ha ezt kitanulmányozod, akkor szerintem nem nagyon lesznek kérdéseid se itt se más .NET-es nyelven. Le is lehet tölteni, de azt már találd meg magadtól.

Ezt a hozzászólást Pretten módosította (2010.02.26 12:13 GMT+1 óra, ---)
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128161   2010.02.26 11:58 GMT+1 óra  
És azt figyelembe vetted, hogy ugyan több játékos van de csak egy egér?...
Elolvastad mit jelent az, hogy Private meg Public?

Caption helyett pedig Text...ezis volt már, többek között ezért lett uj topic.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128159   2010.02.26 11:48 GMT+1 óra  
Formokon belül külön-külön meg tudtam oldani, de biztos, hogy lehetne egyszerűbben is.

a caption-ra ezt a hibaüzit kapom:


Error 1 'caption' is not a member of 'System.Windows.Forms.Label'. E:\BASIC\Focimenedzser\Form2.vb 13 9 Focimenedzser

Így csináltam végülis:
Label1.Text = FORDULÓ
mielőtt elrejtem a formot....csak így minden formon külön - külön ezzel kell szórakozni..

amúgy köszi, biztosan fogok még kérdezősködni...

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #128158   2010.02.26 11:34 GMT+1 óra  
Igen, a Form_Load az ablak betöltésénél fut le.
A labelt úgy lehet felfogni mint egy változót...
pl:
a=5
b=a
a=a+1
ilyenkor a "b" értéke 5 lesz, természetesen amíg nem veszi át az új értéket addig úgy is marad. Ha behelyettesíted a b helyébe a label-t akkor már sejtheted hol a pobléma.
De ne az ablakhoz kösd ezt az egészet, hanem mielőtt még elrejted az első ablakot, frissítsd a labelt. Valahogy így. Szerintem így menni fog.

FORDULÓ = FORDULÓ + 1
label1.caption=forduló
Me.Hide()
Menedzser1.Show()

Most kezdek majd én is belemélyedni a .net-be, szóval lehet tudok segíteni majd, de próbálgatást nagyon javaslom, hogy ha így nem megy akkor máshogy kell nekifogni, és ha sehogy nem sikerül akkor kérdezd be ide, csak hogy ne érezze Asylum se úgy hogy minden második sort ő ír a programodból.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128157   2010.02.26 11:16 GMT+1 óra  
Adott formon belül meg tudom oldani a dolgot, de ha egy másik formon szeretnék egy változót változtatni, akkor azt nem tudom, hogy hogyan kéne megoldani, hogy hatással legyen a másik formra. Gondoltam tud valaki segíteni ebben.

Azt sem értem, hogy alapból miért nem frissül a label?
És, hogy hova kéne betenni a labelt a formon belül. Ezek szerint nem a:

Private Sub Form2_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

részbe, mert ez csak az első betöltésnél működik...:?

Már elkészítettem egy primitív focimenedzser játékot, amivel lehet játszani, de azzal csak egy játékos játszhat. Egy formon van minden.
Most viszont több játékos menedzser progit kezdtem írni és itt több form van. Minden játékosnak külön egy-egy. Viszont az nagyon időigényes lenne és ésszerűtlen, hogy minden formon külön megcsináljam a tabellákat, fordulókat stb...amik tulajdonképpen minden formon ugyanazok lennének...

Ezért bátorkodtam megírni a korábbi kérdésemet, mert ha választ kapnék rá, akkor a többit össze tudom logikázni.

Ezt a hozzászólást Smallone módosította (2010.02.26 11:31 GMT+1 óra, ---)

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128156   2010.02.26 11:08 GMT+1 óra  
Mert szerinted mi tanfolyamon tanultuk?
Életembe nem programoztam még visual basicben, mégis tudok válaszolni (többnyire) a kérdésekre.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128155   2010.02.26 11:07 GMT+1 óra  
A kék könyvet elolvastam, 1 hónapja foglakozom a nyelvvel és csak olyanokat kérdezgetek, amire magamtól nem jöttem rá.
Elnézést kérek az alap kérdéseim miatt, de hobbi felhasználó vagyok és nincsen időm sem pénzem ilyesfajta tanfolyamokra.
Megköszönném, ha mondanál egy fórumot, ahol az alap dolgokkal kapcsolatosan is lehet kérdezősködni.
Köszi

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128154   2010.02.26 11:02 GMT+1 óra  
Talán a label szövegét is updatelni kéne?...
Egyébként jólenne ha ilyen alap dolgokat nem itt kérdeznél hanem esetleg megtanulnád rendesen a nyelvet.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128152   2010.02.26 09:51 GMT+1 óra  
Üdv újra,

abban kérnék segítséget, hogy:

Van egy kezdő formom, amin deklaráltam egy változót így:

module module1
public forduló as byte
end module


amikor betölt a következő form(első játékos menüje), akkor kiírja a forduló=0 -át egy labelre, ami eddig rendben is van,
és van egy záróformom, ahol azt szeretném, hogy a forduló +1 legyen, ami ugye forduló = forduló +1


a záróformot így csináltam:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

FORDULÓ = FORDULÓ + 1
Me.Hide()
Menedzser1.Show()

End Sub
Viszont, amikor újra az első formom megjelenik, akkor nem változik a forduló értéke a labelen.
Mi lehet a probléma? Valamiért nem növekszik a forduló értéke, vagy a label nem frissül?

a label, ami a fordulót mutatja , a

Private Sub Form2_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

belül van.

Remélem érthető a kérdésem....

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128090   2010.02.24 13:16 GMT+1 óra  
Igen a designerre gondoltam, köszi...

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #128088   2010.02.24 13:01 GMT+1 óra  
Dehogy másolod át...deklarálsz egy ugyanolyan tipusu csak egy más nevü objektumot (ha erre gondoltál).

például ha a formod kódja (nem tudom a szintaxist):

Kód:
Class ValamiDialog
...
EndClass


És mondjuk egy példányt akarsz létrehozni

Kód:
Function Form1_ValamireKlikkel()
    vd as ValamiDialog = ...

    vd.ShowDialog()
    ' amikor befejezte a futását visszajön ide

EndFunction


Ha arra gondoltál, hogy a designerben hogy lehet elemeket másolni, akkor kijelölöd öket, Ctrl C és a másik formon Ctrl V
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #128087   2010.02.24 12:55 GMT+1 óra  
Üdv újra,
az előző kérdésemet úgy-ahogy sikerült megoldanom...

Abban esetleg tudna vki segíteni, hogy ha van egy formom tele mindenféle gombokkal, objektumokkal és szeretnék csinálni még egy ugyanolyan formot, akkor azt meg lehet csinálni egyszerűen vagy csinálok egy új formot és át"copy"-zok mindent.

Csak ez a megoldás egy kicsit macerás, mert van pl. kb 100 labelem is....
előre is köszi

Ezt a hozzászólást Smallone módosította (2010.02.26 11:33 GMT+1 óra, ---)

   
Smallone - Tag | 46 hsz       Online status #127353   2010.02.07 16:40 GMT+1 óra  
Látom nyílt egy új topik , külön a netnek...

Asylum köszi a példát, nagyon sokat segítettél vele és végre összehoztam a dolgot...

A kövi kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy amikor elindul a játék, akkor beolvas egy elmentett értéket(byte) a progi?

Amikor vége a játéknak, akkor pedig megnézi, hogy magasabb-e a beolvasott értéknél az új, és ha magasabb, akkor felülírja azt, és legközelebb már az újat tölti be egy új játéknál.

Tulajdonképpen ez egy ranglista lenne, egyetlen értékkel.
üdv

   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #127285   2010.02.04 20:05 GMT+1 óra  
Persze... -.- Mind a három ugyanaz a nyelv (kibövitett szintaktikával).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #127277   2010.02.04 18:22 GMT+1 óra  
Ahogy az általad felsoroltak sem
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #127249   2010.02.04 13:20 GMT+1 óra  
Az álatlad felsoroltak enyhén szólva nem sorolhatóak ugyanabba az osztályba...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #127247   2010.02.04 12:43 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Jó is lenne ha a C-nek is C++ -nak is meg a C++0x-nek is külön topik lenne me nem egyértelmü.


oké, akkor dobjuk még be a c topicba a c#-ot és az xna-t is. Vagy miért is ne csináljunk egy programozás topicot, oda mehetne minden... vagy esetleg mégse? Nem vb5, vb6 topicokat nyitottam, de a vb.net meg a klasszikus vb köszönő viszonyban sincs. písz.
Offolni meg az offtopicba.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5441 hsz       Online status #127246   2010.02.04 12:02 GMT+1 óra  
...nem lenne semmi félreértés ha tudnál olvasni. Egyértelmüen azt irta, hogy vb.net, söt a label1.text-böl ki is derült.
Ezért nem kell külön topik. Jó is lenne ha a C-nek is C++ -nak is meg a C++0x-nek is külön topik lenne me nem egyértelmü.

OOP alapelv: osztályozás; a vb6 is és a vb.net is összefoghato a vb osztályba (topikba)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #127245   2010.02.04 11:58 GMT+1 óra  
nah, a félreértések elkerülése végett legyen egy ilyen is.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
> 1 <