játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] > 3 < [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]
gopher - Törzstag | 491 hsz       Online status #191837   2013.03.04 12:23 GMT+1 óra  
@Pretender: link-ben a "href" tulajdonságban & amp; -ot kell használni (szóköz nélkül) & jel helyett, mert attribútum értéken belül az & jel a spec. karakterekre van használva. (Pl. > , < stb.) A ? jel nem kéne, hogy probléma legyen, nem tudom, hogy miért jelez a validátor hibát az index.php?page=1 -re.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191831   2013.03.04 05:47 GMT+1 óra  
Na, szuper, akkor egész egyszerűen lehet ilyet csinálni

Még értetlenkedek egy kicsit... Ha mondjuk úgy csinálom, ahogy lentebb írtam (egy db index.php, azok között ?page=0, 1, ... dönti el, h milyen belső tartalom jelenik meg), akkor a linkeket hogy érdemes szabvány szerint megcsinálni? Én most xhtml-ben dolgozgatok, és ott a validátor az olyan hivatkozásokra, h "index.php?page=1" hibát jelzett. Hasonlóan a &other dolgokra is a linkben.

szerk.:
Amit Bacce linkelt, ezzel a rewrite-al az ilyesmit meg lehet oldani, és ha jól sejtem a legtöbb szerver támogat ilyen .htaccess file-t.

@bolyzsolt:
Köszi! Igazából az egyik fele kellene csak nekem (amit egyelőre csak így próbálkozásra, meg ilyesmire használnék), a másik meg egy ismerősömnek, akinek összedobtam egy kis honlapot. Ha még így is ok, akkor megkérdezem majd, hogy az úgy jó-e neki. Amúgy kb. 60mb az egész

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2013.03.04 05:58 GMT+1 óra, ---)

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #191819   2013.03.03 21:37 GMT+1 óra  
Vagy ha a tárhely szolgáltató nem is adna ilyen lehetőséget de van hozzáférésed htaccess-hez akkor rewrite engine is megoldás lehet... (azthiszem)
http://corz.org/serv/tricks/htaccess2.php
multiple domains in one root résznél.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #191818   2013.03.03 21:19 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Na, megint én.


Lehet ilyet simán, nekem is 3 domain van egy tárhelyen. Általában jár valamilyen kezelőfelület a tárhelyhez (cPanel, InterWorx, stb.), ott pár kattintással hozzáadod a két domaint, ami két külön mappát fog jelenteni az FTP rootban, mintha két külön tárhelyed lenne.

Nekem van most egy kihasználatlan, 5 gigás, magyar szerveren lévő tárhelyem, ha gondolod tudok neked adni belőle valamennyit Ha érdekel, írj privátban.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191810   2013.03.03 20:14 GMT+1 óra  
Na, megint én.

Egyelőre elméleti síkon mozgok:
Tfh van egy webtárhelyem valamelyik tárhelyszolgáltatónál. Meg lehet-e azt csinálni, hogy mondjuk a tárhelyen belepakolok 2 mappába 2 különböző honlapot? Mondjuk foo/index.php és bar/index.php?
Nyilván ez a része még oké, csak van 2 domainem is: foo.hu, bar.hu. Az üzeneteket mondjuk GET-tel küldöm (azaz azt szeretném, hogy megjelenjen a címsorban). Ha a domain konkrétan rámutat az egyik oldalra (valami.szolgaltato.hu/foo/index.php), és ott navigálok, akkor az át fog íródni a szolgaltato.hu-s címre, vagy hogy fog az működni?
Pl. itt van a jatekfejlesztes.hu. Ha ezt ugye beírom, akkor megjelenik a főoldal. Rámegyek valamelyik fórumra, akkor meg jatekfejlesztes.hu/forums.php?... Nem tudom hogy áll jelenleg, de ha még az yscik.com-on van tárolva, akkor a régi link az az yscik.com/jf/index.php volt.

No, így este kicsit nehezen nyögöm ki, hogy mit akarok...
- webtárhely (2gb mondjuk)
- webtárhelyen 2 honlap: foo/, bar/ folderekben tárolva
- 2 domain, foo.hu, bar.hu
- lehet-e olyat, hogy foo.hu/index.php?cica=1

És ha már itt vagyok:
Milyen reklámmentes tárhelyet ajánlotok? Nagyjából annyi kell csak, hogy 1-2Gb, MySql, php (lehetőleg >= 5), még a levelezés sem annyira fontos.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191544   2013.02.24 16:54 GMT+1 óra  
Az még úgyis legfeljebb csak a jövő zenéje...
Még azt a kérdést találtam közben, hogy hogy lehet értelmesebben megcsinálni egy 404-es oldalt? Pl. ott a pathofexile.com. Beírom utána, hogy pathofexile.com/asd.html, akkor az marad a címsorban beírva, viszont szépen kiírja, hogy nincs ilyen page. Ez a .htaccess nem az igazi, mert ez mintha így átirányítana, vagy nem tudom. Ebben azért nem vagyok biztos. Azt vajon úgy csinálhatták?
Ami ugye felvet nálam egy problémát. Ha az index.php-ra irányítom át, akkor nem derül ki, hogy 404, ha meg nem, akkor le kell "copyzni" az index tartalmát.

szerk.:
Na, közben mégis .htaccess lett. Átirányítom egy 404.php-re, ami a session-be belök egy változót, majd require("index.php";, ahol meg nyilván le van kezelve a session.

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2013.02.24 17:15 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #191543   2013.02.24 16:32 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Aha. Szóval ha akarnék valaha is ilyen regisztrációs cuccot, akkor ha belép a felhasználó, akkor mondjuk eltárolom az id-ját, hogy ki van belépve a session-ben, és annak megfelelően mennének a lekérdezések?


Pontosan. Sessionnél tárolhatod simán a user ID-t (mivel a PHP session sütijében csak egy hash van, az általad beállított adat a szerveren tárolódik), a süti viszont kicsit körülményesebb, mert megfelelően titkosítani kell a benne lévő adatokat. Mondjuk azt nem tudom, hogy a PHP session cookiek mennyire védettek replay attack ellen, de SSL nélkül úgyis nehéz ellene védekezni.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191542   2013.02.24 16:17 GMT+1 óra  
Aha. Szóval ha akarnék valaha is ilyen regisztrációs cuccot, akkor ha belép a felhasználó, akkor mondjuk eltárolom az id-ját, hogy ki van belépve a session-ben, és annak megfelelően mennének a lekérdezések?

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #191539   2013.02.24 14:41 GMT+1 óra  
Igazából a session is sütit használ Jó, tudom, nem abban tárolódnak az adatok...

Nem igazán szokták átmenteni így az adatokat, mert egy request feldolgozása jó esetben tíz milliszekundumok alatt megvan, viszont a felhasználó csak sok másodpercenként kérdez le egy-egy oldalt, szóval nem éri meg ezért a memóriában tartani bármit is. Nyilván nagy terhelésnél már kell ezzel foglalkozni, de ebben az esetben ez elhanyagolható.

Egyedül a felhasználóazonosításnál van szükség arra, hogy a szerver tudjon a kliensről több lekérdezésen keresztül, erre való a session, vagy ha magadnak megírod, akkor a süti. De a sütiben/sessionben ilyenkor sem tárolnak komplett objektumokat, inkább csak azonosítókat, amikkel az adatbázisban tárolt tényleges adatokat le lehet kérni. Sima, általad létrehozott PHP objektumokat lehet szérializálni és kipakolni sütibe (inkább azt is adatbázisba érdemes), de belső PHP-s objektumokat már macerás (mivel ezek általában valamilyen third-party könyvtárat használnak - XML, MySQL, stb. -, meg saját, egyedi erőforrás-típusokat - mint pl. a MySQL kapcsolat-azonosító).

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #191536   2013.02.24 13:40 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :(POST GET az ugye jó lehet erre, csak nem tudom, hogy POST-ot lehet-e formon kívül "küldeni" )


javascript vagy ajax ha mindenképpen a post metódushoz ragaszkodsz.
De a session vagy a cookie-k is használhatóak erre, na jó, azért sütit erre az dúrva lenne, de végülis.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191533   2013.02.24 13:11 GMT+1 óra  
Köszi!

@bolzsolt:
Igen, rémlik, hogy beszéltük, csak régen foglalkoztam már vele, és most már azt se tudom, hogy mi van

1.: Akkor jó, nekem jó lesz így, page az úgyis csak 0 és 1 van, a category id-t meg úgyis adatbázisból olvasom ki, amit nem kézzel írkálok Sőt, eleve a menüt is úgy töltöm fel, azokkal a category id-kkel. Szupi

2.: Aha, sejtettem, hogy ilyesmi van a háttérben Akkor hogy szokták pl. egyik oldalról a másikra átmenteni a különböző változókat? (POST GET az ugye jó lehet erre, csak nem tudom, hogy POST-ot lehet-e formon kívül "küldeni" )

@bacce:
Szuper, akkor nem találtam fel a kereket

Akkor folytatom így, köszi, tényleg inkább csak az érdekelt, hogy hogy szokták ezt normálisan, de ha így, akkor jó.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #191532   2013.02.24 13:03 GMT+1 óra  
1. Ugyan ez, max if else helyet switch case-t használok, szerintem jobban átlátható.
2. Hát ez van, oda kell figyelni a változóra, nagyon nincs "megoldás", de szerintem nem is kell, ha nagyon zavar akkor írhatsz egy ellenőrző programot a váltózó értékadásnál és így típusossá teszed a változókezelést. Ok, ezt csak viccnek szántam.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #191531   2013.02.24 13:01 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Szerenék csinálni php + mysql kombóval egy egyszerű kis honlapot, mégpedig: [...]


1.) Egy ilyen egyszerű kis oldalnál ez a legjobb megoldás. Igazából nagyobbaknál is ez a jellemző (front controller pattern a neve, amikor minden beérkező kérést egyetlen fájl dolgoz fel), csak ott a használt keretrendszer ennél absztraktabb formában oldja meg a routingot. De mondom, ez jó megoldás, csak az $_GET, $_POST, stb. változók tartalmára nagyon oda kell figyelni.

2.) Sessionben azért nem tudtad tárolni az adatbázis-kapcsolatot, mert (ezt még régebben elmagyaráztam MSN-en ) a PHP kódod addig él, amíg legenerálja neked az oldalt. Azaz megnyitja az adatbázist, kiolvassa az adatokat, és lezárja a kapcsolatot. Aztán a szerver visszaküldi a választ a böngészőnek. Tehát hiába raktad bele egy session változóba az adatbázis-kapcsolatot, az már rég nem él, mire te a következő requestnél újra használnád. Lehet egyébként persistent kapcsolatot használni, ami nem szűnik meg automatikusan, de annak utána kéne nézni, hogy működik-e serialization/deserialization után (ugyanis amikor beraksz a $_SESSION-be egy objektumot, az szérializálódni fog [de rossz szó ]; a különleges PHP erőforrások - mint amilyen pl. a MySQL kapcsolat azonosító - pedig nem igazán működnek ilyen esetben).
Ha zavar, hogy felülírható egy változó, csinálj egy statikus osztályt (pl. Engine, vagy akármi), és annak legyen a $db egy tagváltozója, akkor már nem olyan egyszerű véletlenül átírni. Vagy csak simán ne zavarjon...

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191528   2013.02.24 12:45 GMT+1 óra  
Szerenék csinálni php + mysql kombóval egy egyszerű kis honlapot, mégpedig:
- categories tábla {id, title, description}. Ezeket ki kell írni a menübe
- products tábla {id, category_id, title, description, price}. Ezek külön táblázatokban jelennek meg egymás alatt.

A problémám igazából csak ilyen elvi szintű. A tábla megvan, mysql_connect, query, egyéb működik.

1.: include?
Jelenleg úgy van megcsinálva, hogy csak egy index.php-m van (ami ugye így tartalmazza az oldal "keretét" ), és GET-tel olvasom ki a megfelelő category id-t, azaz a címsorban index.php?category=0 található például.
Ha ez nincs (!isset($_GET['category'] ), akkor nyilván valami más jelenik meg.

Tehát: attól függően, hogy $_GET-tel mit olvasok ki, beincludeolom a megfelelő php-t:
Kód:
if ($page == 0) {
    if (isset($_GET['category'])) {
        include("product.php");
    } else {
        include("productlist.php");
    }
} else if ($page == 1) {
    include("contact.php");
}

Ez a rész így annyira nem tetszik, de azt sem akarom, hogy az oldal "keretét" mindenhova át kelljen másolgatni, stb. Ez elfogadható megoldás, vagy létezik rá valami értelmesebb dolog is?

2.: Database
Mindehhez ugye szükség van mysql kapcsolatra. Írtam egy osztályt, ami elfedi a mysql_xy() hívásokat, és van saját connect, query, egyéb. Namost a fenti include-olós dologgal azt meg tudtam csinálni, hogy az index.php-ban az elején azt mondom, h
Kód:
$db = new Database();
$db->connect(...);
// ...

és akkor minden beincludeolt php tudja használni a $db változót. Próbálkoztam $_SESSION-ben eltároln, de az valamiért nem tetszett neki (nem jól tárolta el az objektumot).

Ez viszont így nem az igazi, mivel a php nem típusos nyelv, így a scriptnyelvekre jellemzően megtehetem azt, hogy egy child php-ban annyit írok, hogy
Kód:
$db = "cica";

és akkor rossz lesz az egész. Oké, nyilván nem teszek ilyet, de így akkor sem az igazi.

Hogy szokták az ilyet értelmesen megcsinálni?

Köszi, és bocsi, kicsit hosszú lett!

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185581   2012.08.03 15:56 GMT+1 óra  
De ha a classra keresek rá akkor egyszerűbb lenne magában a classban átírni nem? Az a gond ,hogy pont azért dolgozom cms el ,hogy elkerüljem a kódolást mert nem túlságosan megy és pont bele botlom úton útfélen :/

EDIT: lefuttattam egy keresést ami minden fájlban megkeresi a linket, és sikerült megtalálnom végre. Köszi mindenkinek a helpet. Hogy miért nem ezzel kezdtem az rejtély számomra

Ezt a hozzászólást Marclee módosította (2012.08.03 17:00 GMT+1 óra, ---)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #185578   2012.08.03 15:21 GMT+1 óra  
Milyen szerkesztőt használsz? A Notepad++ -ban pl. a Ctrl+Shift+F kombinációkkal fájlokban lehet keresni megadott szavakat.

Ne a linkre keress rá, hanem mondjuk arra a divclass-ra, amiben meg van jelenítve ez a link. Jelen esetben ez a <div class='xnews_image'>. Egyszer beírod és az összes fájlban egyszerre megkeresi ezt a kifejezést.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #185568   2012.08.03 12:18 GMT+1 óra  
Nem lehet, hogy változó névvel adja át, és nem stringként?
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185567   2012.08.03 12:10 GMT+1 óra  
Van egy fix link amiben változó szerűségek vannak, én csak ez első pár szavára keresek rá ami állandó és nem változik. De azt se találja. Más helyeken megtalálta mint pl az admin felületről a cikkre irányuló linkben, de magának a thumbnailhez rendelt linket nem találom.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #185565   2012.08.03 12:00 GMT+1 óra  
De nyílván nem a linket kell keresni, mert az a hír írásakor keletkeznik, hanem az a programrészt ami odarakja a képet, vagy én nem értem, hogy hogy van ez.

EDIT:

Na mert gondolom,h og yezt a sort nem te írod kézzel, hanem egy új post után benerálja ki valahol:

Kód:
<div class='xnews_image'><a href='/news.php?item.52.1'><img class='news_image' src='/e107_images/newspost_images/cat_fun.png' alt='' style='border:0px' /></a></div>
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185564   2012.08.03 11:51 GMT+1 óra  
Mindenhol keresem de sehol nem találom :/ Mármint az osztályra sok helyen rátalál de a linket sehol nem találja amit át tudnék írni. Pedig az is megvan milyen linket kell keresni mert az admin felületen lévő átirányítás is ezt használta.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #185556   2012.08.03 06:35 GMT+1 óra  
A képnek news_image a classja arra megpróbálhatsz rákeresni.
A bővebben résznek pedig news_extendstring. Ha ezeket megtalálod, nagyjábül csak másolgatás lesz a dolog.

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185535   2012.08.02 16:11 GMT+1 óra  
Nem jó, a képhez már van rendelve egy link és azt a linket akarom megtalálni. Mert nem a cikk írása közben rakom oda a képet hanem ez úgynevezett thumbnail kép. Fel vannak töltve ezek a képek és nekem csak egy menüből kell kiválasztanom. Sokkal egyszerűbb mint minden alkalommal beszúrni.

Az előre elkészített kódban pedig rákerestem a news.php ban és nincs benne csak mint megjegyzés, tehát a gond ,hogy nem tudom hol keressem :/
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #185534   2012.08.02 16:07 GMT+1 óra  
Másold le azt a kódrészt ami az "Ez nem minden..." linket csinálja és alakítsd át úgy hogy a képhez csinálja ugyan azt a linket. Vagy másold fel ide a news.php tartalmát, mert a kód nélkül ennél többet nem nagyon lehet segíteni szvsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185533   2012.08.02 15:38 GMT+1 óra  
http://geeksworld.hu/news.php

A cikkek melletti kis képre kattintva nem a teljes cikkre hanem ugyan arra a kis cikkre dob mint ami kint van csak az alatta lévő cikkek nélkül. Fogalmam sincs ,hogy hol írhatnám át a linket amire át irányít mert a kód nézetből nem nagyon jövök rá. Tud esetleg valaki segíteni?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #184992   2012.07.23 20:16 GMT+1 óra  
Kicsit fapados, hogy minden egy odlalon van és görgetni kell, mintha egy word dokumentum lenne megformázva, és berakva kezdő oldalnak. Szerintem.

EDIT: A Munkáidnál a pöttyökkel való váltást csak azért találtam meg, mert tudom, hogy nam a BA az egyetlen munkád, és nem hittem el, hogy csak az van kirakva.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #184991   2012.07.23 19:59 GMT+1 óra  
Nem szigorúan véve fejlesztés,de gondoltam megmutatom:
http://jkrisztian.web44.net/

Megújultam =) Vélemények?
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #184513   2012.07.13 17:44 GMT+1 óra  
Esetleg valaki vágja, hogy mi a búbánatért kapok erre 500 server errort? Szükségem lenne arra, hogy ne cache-je be a képeket.

Kód:
<FilesMatch "\.(jpg|jpeg|png)$">
  Header always set Cache-Control "max-age=0, no-cache, no-store, must-revalidate"
  Header always set Pragma "no-cache"
</FilesMatch>
<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine on
  Options +FollowSymLinks
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^(.*)$ index.php?q1=$1 [QSA,L]
</IfModule>


Update: Persze hogy 500 server error hibát kaptam, kimaradt a <IfModule mod_header.c>
Bár ettől függetlenül még most is a cache-ből tölti be a képet

Ezt a hozzászólást paragliding módosította (2012.07.13 17:56 GMT+1 óra, ---)
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #184036   2012.06.29 19:29 GMT+1 óra  
EDIT: megoldottam

Ezt a hozzászólást Marclee módosította (2012.06.30 23:56 GMT+1 óra, ---)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #183781   2012.06.23 00:08 GMT+1 óra  
Node.js-el lehet szerveroldalon JavaScriptet használni, ha valaki szeretne (szerintem kliensoldalon is épp elég borzalmas).

   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #183732   2012.06.22 10:28 GMT+1 óra  
Csak mert ezzel a darttal lehet webszervert is írni (ami elég király), több mint egy kliens. Mellesleg szerintem jobban hasonlít egy c++ hoz mint a javascripthez. Mondjuk ez a szerver dolog úgy érzem nem valami komoly, de ennek nem nézem utána. Ez akkor lehet tök király ha egy szerver alapú játékot fejlesztesz, aztán ezzel mindent én kezelek le manuálisan.

   
LugaidVandroiy - Törzstag | 504 hsz       Online status #183729   2012.06.22 10:17 GMT+1 óra  
Jelenleg csak a Chrome támogatja a Dartot, de van lehetőség közven JS-be fordítani a Dart szkriptet. Szóval ha úgy érzed, hogy kényelmesebb lesz neked használni, akkor szerintem megéri.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #183727   2012.06.22 08:27 GMT+1 óra  
HadaHector: Ahogy elnézem, ez gyakorlatilag szinte egy az egyben javascript, szóval ha valamikor a messzi messzi jövőben minden böngésző támogatni is fogja, amit amúgy kétlek, akkor sem lesz egy délutánnál több idő szükséges az átállásra ha van egy erős js-es alapod. Tehát nekem az a véleményem hogy egyelőre fölösleges komolyabban foglalkozni vele de a google-nél soha nem tudni, ezért én bepakoltam könyvjelzők közé a hivatalos oldalát biztos ami biztos.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #183723   2012.06.22 06:30 GMT+1 óra  
Szerintetek a Dart programozásnak mekkora jövője van? Érdemes komolyabban foglalkoznom vele? (Ez a google által fejlesztett javascriptet leváltó jövőbeli csodanyelv )

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183280   2012.06.15 13:24 GMT+1 óra  
Sikerült vissza állítani a régi adatbázist a régi tárhelyen, és minden beállítást szóval tökéletesen megy tovább újra az oldal
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183136   2012.06.13 17:53 GMT+1 óra  
Most megpróbálom egy másik tárhelyre felrakni, és átvinni a táblákat hátha úgy működik. Mert az eredeti tárhelyen már rá újat se enged telepíteni nem ,hogy a régivel használjam..
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #183135   2012.06.13 17:38 GMT+1 óra  
Tudom senki nem kérdezte, de egyetértek.
Felhasználónév/jelszó adatbázis neve, esetleg több helyen kell több dolgot beállítani? Marclee, ne add fel, mi bízunk benned!
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #183123   2012.06.13 14:38 GMT+1 óra  
Pedig akkor is csatlakozási hiba Valamit elnézhettél.
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183120   2012.06.13 14:10 GMT+1 óra  
Minden pontos ugyanis a tárhely admin paneljéből egy az egyben másoltam be :/
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #183117   2012.06.13 13:56 GMT+1 óra  
Adatbázis hiba, valahol nem írtad be helyesen a felhasználónevet, jelszót, adatbázisnevet, kapcsolatot, stb. Nézz körül, de előbb csinálj egy biztonsági mentést az adatbázisról. Csak van phpMyAdminod.
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183111   2012.06.13 13:14 GMT+1 óra  
Jó, kezdek ideges lenni emiatt az egész cucc miatt. Újra telepítettem az egész cms-t hogy működjön. Aztán beállítottam a régi mysql adatbázist ,hogy meglegyenek a hírek és felhasználó nevek, erre kidobja a következő hibát

CRITICAL_ERROR:
Line : generic, class2.php

Error reported as: [7]: mySQL is running but database () couldn't be connected to.
Please check it exists and that your e107_config.php contains the correct information.

Jó, oké mondom vissza rakom az előző adatbázis fájlt és akkor kezdem újra de ugyanezt a hibát írja ki már megint. Legszívesebben át állnék egy másik cms re ha nem veszne el vele az összes eddigi munkám..

Valaki valami ötlet?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182983   2012.06.11 20:35 GMT+1 óra  
Meghalt az egész :/ De a témát meg az adatoakt meg tudtam menteni szóval holnap újra rakom az egész szerencsétlen kócerájt, és csinálok egy másik tárhelyet is ahol tudom futtatni a tesztalanyt. Megfogadom ,hogy nem az éles rendszert módosítsam ezt kellett volna már az elejétől.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #182971   2012.06.11 19:37 GMT+1 óra  
Vagy ha mégis, akkor legalább tudjuk, hogy mit állítottunk/írtunk át, és hogyan vonhatjuk vissza.

Idézet
Bacce :
protip: Fejlesztésnél soha nem az éles rendszert módosítjuk.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182968   2012.06.11 19:30 GMT+1 óra  
Oh istenem, hamarabb lenne újratelepíteni azt a szerencsétlen oldalt az elejéről, aztán három kattintással lecserélni a hátteret, meg a témát és ugyan itt lennél.
protip: Fejlesztésnél soha nem az éles rendszert módosítjuk.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #182965   2012.06.11 19:25 GMT+1 óra  
Sokba kerülne neked az a hibakeresés.
raytraceisten és übermedic
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182935   2012.06.11 15:05 GMT+1 óra  
Jó akkor keresd meg nekem te a hibát xd Ugyanis fogalmam sincs merre keressem
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #182933   2012.06.11 14:49 GMT+1 óra  
Egy nagyon rossz módszer
raytraceisten és übermedic
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #182929   2012.06.11 13:37 GMT+1 óra  
Értem hát, végül is a shotgun debugging is egy módszer.
C4Ninja
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182927   2012.06.11 12:55 GMT+1 óra  
Az egyik oldal nem töltődik be (a tagok adatlapja) és ez a debug cucc kimutatja az ftpn lévő fájlok közül melyik az amelyik nem az eredeti állapotban van, melyik hiányzik és melyik nem volt eredetileg. Így az eredeti fájlokat amiket módusultnak/hibásnak jelöl kicserélem egyenként és ha nincs abban a hiba vissza rakom azt ami előtte volt és így sorban, és ha egyszer az oldal az egyik fájl cseréjekor betölt akkor abban van a hiba. Érteeeem?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #182925   2012.06.11 12:14 GMT+1 óra  
Valóban.
Tegnap el voltam foglalva, úgyhogy nem is igazán fogtam fel, hogy mit írtál - azzal segít a cucc a debugolásban, hogy mindent hibásnak jelöl, ami eltér az eredeti fájltól? (ez most nem igazán tiszta, template et dolgoztál át, vagy mihez viszonyítja a fájlokat? Bacce posztjáig visszaolvastam, de addig nem derült ki a turpisság, és tovább kutatni az igazságot a kétely mocsarában képtelen lennék per pillanat.)
C4Ninja
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182915   2012.06.11 06:15 GMT+1 óra  
Most majdnem írtam egy 20 mondatos monológot aztán rájöttem ,hogy csak trollkodsz szóval hagyjuk xd
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] > 3 < [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]