játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5471
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2525

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2194
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] > 4 < [5] [6] [7] [8] [9] [10]
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #185568   2012.08.03 12:18 GMT+1 óra  
Nem lehet, hogy változó névvel adja át, és nem stringként?
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185567   2012.08.03 12:10 GMT+1 óra  
Van egy fix link amiben változó szerűségek vannak, én csak ez első pár szavára keresek rá ami állandó és nem változik. De azt se találja. Más helyeken megtalálta mint pl az admin felületről a cikkre irányuló linkben, de magának a thumbnailhez rendelt linket nem találom.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #185565   2012.08.03 12:00 GMT+1 óra  
De nyílván nem a linket kell keresni, mert az a hír írásakor keletkeznik, hanem az a programrészt ami odarakja a képet, vagy én nem értem, hogy hogy van ez.

EDIT:

Na mert gondolom,h og yezt a sort nem te írod kézzel, hanem egy új post után benerálja ki valahol:

Kód:
<div class='xnews_image'><a href='/news.php?item.52.1'><img class='news_image' src='/e107_images/newspost_images/cat_fun.png' alt='' style='border:0px' /></a></div>
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185564   2012.08.03 11:51 GMT+1 óra  
Mindenhol keresem de sehol nem találom :/ Mármint az osztályra sok helyen rátalál de a linket sehol nem találja amit át tudnék írni. Pedig az is megvan milyen linket kell keresni mert az admin felületen lévő átirányítás is ezt használta.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #185556   2012.08.03 06:35 GMT+1 óra  
A képnek news_image a classja arra megpróbálhatsz rákeresni.
A bővebben résznek pedig news_extendstring. Ha ezeket megtalálod, nagyjábül csak másolgatás lesz a dolog.

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185535   2012.08.02 16:11 GMT+1 óra  
Nem jó, a képhez már van rendelve egy link és azt a linket akarom megtalálni. Mert nem a cikk írása közben rakom oda a képet hanem ez úgynevezett thumbnail kép. Fel vannak töltve ezek a képek és nekem csak egy menüből kell kiválasztanom. Sokkal egyszerűbb mint minden alkalommal beszúrni.

Az előre elkészített kódban pedig rákerestem a news.php ban és nincs benne csak mint megjegyzés, tehát a gond ,hogy nem tudom hol keressem :/
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #185534   2012.08.02 16:07 GMT+1 óra  
Másold le azt a kódrészt ami az "Ez nem minden..." linket csinálja és alakítsd át úgy hogy a képhez csinálja ugyan azt a linket. Vagy másold fel ide a news.php tartalmát, mert a kód nélkül ennél többet nem nagyon lehet segíteni szvsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #185533   2012.08.02 15:38 GMT+1 óra  
http://geeksworld.hu/news.php

A cikkek melletti kis képre kattintva nem a teljes cikkre hanem ugyan arra a kis cikkre dob mint ami kint van csak az alatta lévő cikkek nélkül. Fogalmam sincs ,hogy hol írhatnám át a linket amire át irányít mert a kód nézetből nem nagyon jövök rá. Tud esetleg valaki segíteni?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #184992   2012.07.23 20:16 GMT+1 óra  
Kicsit fapados, hogy minden egy odlalon van és görgetni kell, mintha egy word dokumentum lenne megformázva, és berakva kezdő oldalnak. Szerintem.

EDIT: A Munkáidnál a pöttyökkel való váltást csak azért találtam meg, mert tudom, hogy nam a BA az egyetlen munkád, és nem hittem el, hogy csak az van kirakva.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #184991   2012.07.23 19:59 GMT+1 óra  
Nem szigorúan véve fejlesztés,de gondoltam megmutatom:
http://jkrisztian.web44.net/

Megújultam =) Vélemények?
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #184513   2012.07.13 17:44 GMT+1 óra  
Esetleg valaki vágja, hogy mi a búbánatért kapok erre 500 server errort? Szükségem lenne arra, hogy ne cache-je be a képeket.

Kód:
<FilesMatch "\.(jpg|jpeg|png)$">
  Header always set Cache-Control "max-age=0, no-cache, no-store, must-revalidate"
  Header always set Pragma "no-cache"
</FilesMatch>
<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine on
  Options +FollowSymLinks
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^(.*)$ index.php?q1=$1 [QSA,L]
</IfModule>


Update: Persze hogy 500 server error hibát kaptam, kimaradt a <IfModule mod_header.c>
Bár ettől függetlenül még most is a cache-ből tölti be a képet

Ezt a hozzászólást paragliding módosította (2012.07.13 17:56 GMT+1 óra, ---)
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #184036   2012.06.29 19:29 GMT+1 óra  
EDIT: megoldottam

Ezt a hozzászólást Marclee módosította (2012.06.30 23:56 GMT+1 óra, ---)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #183781   2012.06.23 00:08 GMT+1 óra  
Node.js-el lehet szerveroldalon JavaScriptet használni, ha valaki szeretne (szerintem kliensoldalon is épp elég borzalmas).

   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #183732   2012.06.22 10:28 GMT+1 óra  
Csak mert ezzel a darttal lehet webszervert is írni (ami elég király), több mint egy kliens. Mellesleg szerintem jobban hasonlít egy c++ hoz mint a javascripthez. Mondjuk ez a szerver dolog úgy érzem nem valami komoly, de ennek nem nézem utána. Ez akkor lehet tök király ha egy szerver alapú játékot fejlesztesz, aztán ezzel mindent én kezelek le manuálisan.

   
LugaidVandroiy - Törzstag | 504 hsz       Online status #183729   2012.06.22 10:17 GMT+1 óra  
Jelenleg csak a Chrome támogatja a Dartot, de van lehetőség közven JS-be fordítani a Dart szkriptet. Szóval ha úgy érzed, hogy kényelmesebb lesz neked használni, akkor szerintem megéri.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #183727   2012.06.22 08:27 GMT+1 óra  
HadaHector: Ahogy elnézem, ez gyakorlatilag szinte egy az egyben javascript, szóval ha valamikor a messzi messzi jövőben minden böngésző támogatni is fogja, amit amúgy kétlek, akkor sem lesz egy délutánnál több idő szükséges az átállásra ha van egy erős js-es alapod. Tehát nekem az a véleményem hogy egyelőre fölösleges komolyabban foglalkozni vele de a google-nél soha nem tudni, ezért én bepakoltam könyvjelzők közé a hivatalos oldalát biztos ami biztos.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #183723   2012.06.22 06:30 GMT+1 óra  
Szerintetek a Dart programozásnak mekkora jövője van? Érdemes komolyabban foglalkoznom vele? (Ez a google által fejlesztett javascriptet leváltó jövőbeli csodanyelv )

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183280   2012.06.15 13:24 GMT+1 óra  
Sikerült vissza állítani a régi adatbázist a régi tárhelyen, és minden beállítást szóval tökéletesen megy tovább újra az oldal
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183136   2012.06.13 17:53 GMT+1 óra  
Most megpróbálom egy másik tárhelyre felrakni, és átvinni a táblákat hátha úgy működik. Mert az eredeti tárhelyen már rá újat se enged telepíteni nem ,hogy a régivel használjam..
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #183135   2012.06.13 17:38 GMT+1 óra  
Tudom senki nem kérdezte, de egyetértek.
Felhasználónév/jelszó adatbázis neve, esetleg több helyen kell több dolgot beállítani? Marclee, ne add fel, mi bízunk benned!
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #183123   2012.06.13 14:38 GMT+1 óra  
Pedig akkor is csatlakozási hiba Valamit elnézhettél.
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183120   2012.06.13 14:10 GMT+1 óra  
Minden pontos ugyanis a tárhely admin paneljéből egy az egyben másoltam be :/
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #183117   2012.06.13 13:56 GMT+1 óra  
Adatbázis hiba, valahol nem írtad be helyesen a felhasználónevet, jelszót, adatbázisnevet, kapcsolatot, stb. Nézz körül, de előbb csinálj egy biztonsági mentést az adatbázisról. Csak van phpMyAdminod.
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #183111   2012.06.13 13:14 GMT+1 óra  
Jó, kezdek ideges lenni emiatt az egész cucc miatt. Újra telepítettem az egész cms-t hogy működjön. Aztán beállítottam a régi mysql adatbázist ,hogy meglegyenek a hírek és felhasználó nevek, erre kidobja a következő hibát

CRITICAL_ERROR:
Line : generic, class2.php

Error reported as: [7]: mySQL is running but database () couldn't be connected to.
Please check it exists and that your e107_config.php contains the correct information.

Jó, oké mondom vissza rakom az előző adatbázis fájlt és akkor kezdem újra de ugyanezt a hibát írja ki már megint. Legszívesebben át állnék egy másik cms re ha nem veszne el vele az összes eddigi munkám..

Valaki valami ötlet?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182983   2012.06.11 20:35 GMT+1 óra  
Meghalt az egész :/ De a témát meg az adatoakt meg tudtam menteni szóval holnap újra rakom az egész szerencsétlen kócerájt, és csinálok egy másik tárhelyet is ahol tudom futtatni a tesztalanyt. Megfogadom ,hogy nem az éles rendszert módosítsam ezt kellett volna már az elejétől.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #182971   2012.06.11 19:37 GMT+1 óra  
Vagy ha mégis, akkor legalább tudjuk, hogy mit állítottunk/írtunk át, és hogyan vonhatjuk vissza.

Idézet
Bacce :
protip: Fejlesztésnél soha nem az éles rendszert módosítjuk.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182968   2012.06.11 19:30 GMT+1 óra  
Oh istenem, hamarabb lenne újratelepíteni azt a szerencsétlen oldalt az elejéről, aztán három kattintással lecserélni a hátteret, meg a témát és ugyan itt lennél.
protip: Fejlesztésnél soha nem az éles rendszert módosítjuk.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #182965   2012.06.11 19:25 GMT+1 óra  
Sokba kerülne neked az a hibakeresés.
raytraceisten és übermedic
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182935   2012.06.11 15:05 GMT+1 óra  
Jó akkor keresd meg nekem te a hibát xd Ugyanis fogalmam sincs merre keressem
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #182933   2012.06.11 14:49 GMT+1 óra  
Egy nagyon rossz módszer
raytraceisten és übermedic
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #182929   2012.06.11 13:37 GMT+1 óra  
Értem hát, végül is a shotgun debugging is egy módszer.
C4Ninja
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182927   2012.06.11 12:55 GMT+1 óra  
Az egyik oldal nem töltődik be (a tagok adatlapja) és ez a debug cucc kimutatja az ftpn lévő fájlok közül melyik az amelyik nem az eredeti állapotban van, melyik hiányzik és melyik nem volt eredetileg. Így az eredeti fájlokat amiket módusultnak/hibásnak jelöl kicserélem egyenként és ha nincs abban a hiba vissza rakom azt ami előtte volt és így sorban, és ha egyszer az oldal az egyik fájl cseréjekor betölt akkor abban van a hiba. Érteeeem?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #182925   2012.06.11 12:14 GMT+1 óra  
Valóban.
Tegnap el voltam foglalva, úgyhogy nem is igazán fogtam fel, hogy mit írtál - azzal segít a cucc a debugolásban, hogy mindent hibásnak jelöl, ami eltér az eredeti fájltól? (ez most nem igazán tiszta, template et dolgoztál át, vagy mihez viszonyítja a fájlokat? Bacce posztjáig visszaolvastam, de addig nem derült ki a turpisság, és tovább kutatni az igazságot a kétely mocsarában képtelen lennék per pillanat.)
C4Ninja
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182915   2012.06.11 06:15 GMT+1 óra  
Most majdnem írtam egy 20 mondatos monológot aztán rájöttem ,hogy csak trollkodsz szóval hagyjuk xd
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #182911   2012.06.10 22:07 GMT+1 óra  
Attól még, hogy hibásnak jelöli meg, nem feltétlenül hibás. Viszont te minden hibás fájlt ellenőrzöl, és azt az egyet keresed, amiben a hiba van, holott minden hibás fájlban van hiba, különben nem lenne hibás fájl.
C4Ninja
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182909   2012.06.10 21:27 GMT+1 óra  
Minden fájlt ami nem az eredeti hibás ként jelöl meg, de nem azok. Az összes közül csak az egyikben van hiba. Így már világos ?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #182908   2012.06.10 21:23 GMT+1 óra  
Idézet
Marclee :
Szóval csinálok egy biztonsági mentést és aztán kicserélek minden hibás fájlt egyenként és kiderül melyikben van a hiba.


Habár a webfejlesztés távol áll az érdeklődésemtől, de gyanítom, hogy minden hibás fájlban lesz hiba.
C4Ninja
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182907   2012.06.10 21:18 GMT+1 óra  
Bacce: megnéztem a linket amit adtál, végül is egy fokkal közelebb jutottam a megoldáshoz. Kiadott minden olyan fájlt ami nem az eredeti / modósítva van / hiányzik. Szóval csinálok egy biztonsági mentést és aztán kicserélek minden hibás fájlt egyenként és kiderül melyikben van a hiba.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
kooow - Tag | 72 hsz       Online status #182843   2012.06.09 11:57 GMT+1 óra  
bacce
a designba szerintem az a nyelvválasztót értelmesebben is be lehetne építeni, amúgy nem ártana még egy fejléc, lábléc szerintem, mert így olyan tömött érzése van az embernek

Egy kicsit lejjebb vittem a nyelvválasztót, de mivel a zászlókat sem árt megjeleníteni, ezért nem tudom a felső menübe átrakni a nyelvválasztó ikont.
A scrollbar megjelenést javítottam, és a html játéknál kiszedtem a hátteret. Így tényleg jobb.

sirpalee
A színvilág és a design is tipikus kóder meló, de működik, és a célnak megfelel. Az oldalváltás animációja szerintem túlzás, és felesleges. (meg például oldalt a böngészősáv ugrál váltásnál, ez zavaró)

Az oldalváltás direkt ilyen, vmi látványosat akartam.
Kicsit átfogalmaztam a honlap szövegét, az angol fordítás még várat magára.
Jelenleg a magyar szöveggel meg vagyok elégedve. És azért kevés a szöveg, mert nem vagyok ennek a 'Mátészalkán születtem, a comodorral 6 évesen ismerkedtem meg' önéletrajz írásnak a híve.
Köszönöm a tanácsokat.
De egyébként igen, kóder vagyok alapvetően
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182841   2012.06.09 11:11 GMT+1 óra  
Szerintem valaki feltörte az én kemény napi 6-7 olvasós blogomat ,hogy azzal törjön világ uralomra Amúgy köszi a linket, meglesem. Tegnap este fél 11 kor nem igazán jutott eszembe a guglizás.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182839   2012.06.09 10:18 GMT+1 óra  
Idézet
Marclee :
[...]a plugin telepítése után pár percel [...]
EDIT: Hozzá se nyúltam de mostmár nem hogy az egész még a háttér se jön be,[...]


Úr Isten, eljött a vég órája, a gépek öntudatukra ébredtek és módosítják saját kódjukat, fusson ki merre lát.
Ezeket az eltolt következményeket a böngésződ catch-e okozza, szóval (hacsak nem valami időzített beállításról van szó) elég vicces mikor így fogalmazol.
Protip: Érdemes egy frissen indított inkognitós böngésző szálon tesztelni ahol nem jönnek elő az ilyen jellegű problémák.

php.ini beállításokat be ne másold! , paragliding csak azért említette meg mert lehet hogy onnan vannak letiltva a hibaüzenetek, szóval csak keresd meg a display_errors sort és nézd meg hogy on-on van-e, ezt biztonsági szempontból szokták off-ra állítani hogy ha hiba is van, ne listázzon ki a usernek olyasmit amihez semmi köze.
De nekem inkább az a tippem hogy az oldal motorjából vannak letiltva a hibák listázása.

Na, 2 mp-es googlizás után:
Itt le van írva mint lehet tenni ilyen helyzetben:
Kód:
http://wiki.e107.org/index.php?title=HOWTO:Solve_post_install_problems

szerk:Bírom ezeket a szerencsétlen url-eket.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182836   2012.06.09 08:32 GMT+1 óra  
A pluginoknak van egy külön felületük ahol lehet kezelni őket, de az 107 elég bugosan kezeli a külső fájlokat meg ilyeneket, szóval először töröltem a kezelőből aztán mivel láttam ,hogy nem törölte a fájlokat töröltem kézzel ftp ről is hátha úgy jó lesz. Az oldal ( user.php ) már a plugin telepítése után pár percel nem jött be, nem csak a törlése után. Szóval fogalmam sincs.

Paragliding: Display Errors van, ilyen log szerű lista az admin panelen de csak 1 hibát ír ami már 3-4 hónapos. A php_ini beállításokat nem tudom megmondani mert most nem az én gépemnél vagyok de ha odajutok bemásolom.

EDIT: Hozzá se nyúltam de mostmár nem hogy az egész még a háttér se jön be, csak egy fehér paca mikor rákattintok valaki profiljára.

Ezt a hozzászólást Marclee módosította (2012.06.09 08:51 GMT+1 óra, ---)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #182817   2012.06.08 21:55 GMT+1 óra  
Ezért szeretek saját kódot írni. Amúgy milyen php_ini beállításaid vannak? Display errors? Próbáld meg saját szerveren otthon futtatni ezt az oldalt és állítsd be a dispay error-t, így láthatod, hogy esetleg hol van a hiba.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182815   2012.06.08 21:43 GMT+1 óra  
A plugin-t kézzel törölted, vagy van valami kezelőfelülete amin keresztül lehet ezeket szelektálni?
Én arra gondolok hogy letöröltél valamit a pluginnel együtt ami a tartalom betöltésééért felelős, esetleg a plugin amikor telepedett belemódosított a kódba és kötelező feltételnek adott meg valamit.
Forrásból ki lehetne barchóbázni, így messziről passzolom. Esetleg próbáld meg visszatelepíteni a plugint.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182813   2012.06.08 21:33 GMT+1 óra  
http://marclee.byethost16.com/user.php link re kattintva nem jön be semmi csak a háttér. Eddig működött, most felraktam egy plugint és azóta nem jó. Pedig a plugint töröltem és így sem megy. A legrosszabb az egészben ,hogy fogalmam sincs mitől van... akár melyik felhasználó adatlapját nyitnám meg ez az üres oldal fogad amin eredetileg a felhasználók listája kéne ,hogy legyen. Már egy másik user.php val is lecseréltem ami működött de így se javult... ötletek?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #182724   2012.06.07 20:45 GMT+1 óra  
Akkor valószínűleg amikor kapcsolódtál, ott nem adtad meg helyesen a nyelvi paramétereket.
   
gberes - Tag | 38 hsz       Online status #182693   2012.06.07 13:35 GMT+1 óra  
kb 4 óra szenvedés után töröltem a táblát, és újracsináltam ugyan úgy, a különbség annyi, hogy a name-nek utf8-hu helyett utf8-general lett a kódolása, így megy.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182661   2012.06.07 09:33 GMT+1 óra  
LBandy: Oldal betöltés után lazán lehet módosítani js-el. De azért nincs mindenféle lájk gomb szerte a neten mert ez inkább jogi problémákba ütközik mintsem megvalósíthatósági problémákba.
Az egyedüli személyre szabási lehetőség a világos/sötét háttér.

gberes: Rémlik hogy nekem is volt hasonló gondom, jól van megadva az adatbázis neve, jó adatbázishoz vagy csatlakozva? Érdemes FROM adatbazis.tabla WHERE megoldással megpróbálni. Esetleg visszabontani a kódot és csak a legalapabb lekérdezést meghagyni, ha úgy megy akkor szépen mindent visszapakolni egyenként.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #182656   2012.06.07 08:36 GMT+1 óra  
Geri: Tudom, készítettem már Facebook appot, szóval jó kapcsolatban vagyok az API-val, csak ezzel a like-kal gyűlt meg a bajom. De végülis marad az alap.

gberes: ha utf-8 illesztéssel van megoldva a táblád és a lekérdezésnél is utf-8at használsz, akkor nem lehet baj ékezettel.
   
gberes - Tag | 38 hsz       Online status #182643   2012.06.07 03:48 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Az miért lehet, hogy mysql-ben van egy abc táblám, amiben egy id és egy name szerepel, és legyen az egyik sorában a name pl. def. Ha erre küldök egy lekérdezést, hogy SELECT id FROM abc WHERE name='def', akkor 0 sort kapok eredményül? Ha a WHERE feltételében van ékezetes karakter, az okozhat gondot?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] > 4 < [5] [6] [7] [8] [9] [10]