játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5463
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2192
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10]
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #182516   2012.06.06 11:05 GMT+1 óra  
Valaki esetleg csinált már saját facebook Like gombot? Úgy értem, saját dizájnnal (leginkább egy másik képpel). Nem nagyon találtam erre semmit ezidáig.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #182433   2012.06.05 20:00 GMT+1 óra  
Idézet
krees :
Épp a miniképes megoldáson dolgozom jelenleg, csak hogy a blogon is legyen valami, kicsit eldumáltam a készítőkkel

A hóesés szintén külön kérés volt, volt még pár dolog, de azokat jobbnak láttam saját alternatívákkal kiváltani, vagy egyáltalán bele sem tenni, mert szó, mi szó, nem illettek oda, muszáj volt kicsit kukacoskodni .

Egyébként köszönöm, igyekszem



Ha már kell a hóesés, a logót nem lehetne betenni a kör hópelyhek helyett? Szerintem jól nézne ki, de persze ehhez látni kéne.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #182430   2012.06.05 19:16 GMT+1 óra  
Idézet
kooow :
Megújult a honlapom. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Akit érdekel, csekkolja:
http://kooow.is-great.org/



A színvilág és a design is tipikus kóder meló, de működik, és a célnak megfelel. Az oldalváltás animációja szerintem túlzás, és felesleges. (meg például oldalt a böngészősáv ugrál váltásnál, ez zavaró)

Mind a magyar, mind az angol szöveget érdemes lenne újraírni, és / vagy átnézetni valakivel aki helyesen ír és fogalmaz mindkét nyelven.
raytraceisten és übermedic
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182426   2012.06.05 18:39 GMT+1 óra  
domain-zona.hu nál csinálom a domaint, azt mondták így jobb mint egyszerű url alapján átirányítani.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #182424   2012.06.05 18:19 GMT+1 óra  
Épp a miniképes megoldáson dolgozom jelenleg, csak hogy a blogon is legyen valami, kicsit eldumáltam a készítőkkel

A hóesés szintén külön kérés volt, volt még pár dolog, de azokat jobbnak láttam saját alternatívákkal kiváltani, vagy egyáltalán bele sem tenni, mert szó, mi szó, nem illettek oda, muszáj volt kicsit kukacoskodni .

Egyébként köszönöm, igyekszem
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #182422   2012.06.05 17:30 GMT+1 óra  
Ha már ilyen napot tartunk, én is kérnék feedback-et béta oldalamról.
http://www.bondorandras.com/

Marclee: melyik domain szolgáltatónál van van ez?
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182418   2012.06.05 16:02 GMT+1 óra  
Az oldalamhoz és anyukáméhoz rendeltem domain címet de mivel ilyet még nem csináltam nem nagyon van rálátásom a dolgokra. A domain szolgáltatója kéri a tárhely ip címét vagy névszervét. Ehhez ugye hozzá kéne rendelnem a tárhelyhez a címet de fogalmam sincs hogy kéne. Mit keressek? Semmi hasonlót se találtam még Magyarul és angolul is mondhatjátok a cuccot amit keresnem kéne mert egyik tárhely magyar a másik angol.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182415   2012.06.05 15:39 GMT+1 óra  
kooow: a designba szerintem az a nyelvválasztót értelmesebben is be lehetne építeni, amúgy nem ártana még egy fejléc, lábléc szerintem, mert így olyan tömött érzése van az embernek annak ellenére is hogy viszonylag kevés a tartalom, a webesjátékok/html5-nél a beágyazott videónak a világos háttér elég zavaró, ha mindenképpen kitöltött hátteret akarsz neki akkor egy sötétebb szín jobban illene oda.
A becsukás/kinyitás animációk idejére érdemes lenne letiltani az oldalsó görgetősávokat mert zavaró ahogy felvillannak oldal váltásnál.
Az angol részt nem ártana valakivel átnézetni.

krees: az a baj hogy az európai kultúra miatt bal fentről kezdjük nézni a tartalmat, zavaró hogy nem találja ott az ember ahol keresi ösztönösen. Amúgy nem rossz. A galériát nem ártana miniképekkel megoldani, lassú net-tel nem örül az ember ha még azt a keveset is lefogja az oldal ilyen fölösleges betöltögetés. A havazás megmagyarázható, de elég ódivatú szvsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #182410   2012.06.05 14:43 GMT+1 óra  
A gomboknál a kéken kék szöveg szerintem kissé zavaró. (Legalábbis nálam, laposon.)

Ha már mutogatoda: http://cryodead.netii.net/

Még itt-ott finomodik, de nagyjából ilyen. A jobbra zárt panel külön kérésre így maradt, bár nagyon széles monitoron mondták, hogy zavaró, nálam 1366-ban szerintem nem vészes.
   
kooow - Tag | 72 hsz       Online status #182406   2012.06.05 13:44 GMT+1 óra  
Megújult a honlapom. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Akit érdekel, csekkolja:
http://kooow.is-great.org/
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182081   2012.05.31 21:32 GMT+1 óra  
Maga a komment rész ( bevitel, mezők meg ilyenek ) az eredeti e107 kód, a Shaolin része az meg egy házilag készült téma ( nem általam ) amit már elég rendesen átalakítgattam a saját ízlésem szerint. Szóval ha trágyán néz ki valahol a kód az az én becses művem :/. De köszi a segítséget sikerült megtalálnom!
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182079   2012.05.31 21:22 GMT+1 óra  
comment.php-ban van, vagy legalábbis abba van linkelve szóval onnan kell visszakeresgélni, nem ismerem ezt a cms-t.
<input id="helpb" class="helpbox" type="text" name="helpb" size="90" maxlength="100">

A stílusa meg a http://marclee.byethost16.com/e107_themes/Shaolin/style.css fájlban, 444. sor .tbox, .helpbox{ itt a width-et állítod az egyszerre mozgatja mind a három szövegmezőt ott, de nem tudom hogy mit és hol mozgat még, szóval ezt nem árt jobban átnézni, esetleg leválasztani a .helpbox-ot és azt külön módosítani, meg a tbox-ot is külön.

Ez amúgy eredeti kód az e107-ből, vagy valami más által csinált beépülő, vagy saját kód?!
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182074   2012.05.31 20:52 GMT+1 óra  
http://marclee.byethost16.com/comment.php?comment.news.20

Ha itt lemész legalulra látod ,hogy van 3 szövegdoboz, 1 a címnek, 1 a szövegnek, és 1 ami mutatja a szerkesztések nevét. Az első kettőnek benne volt az értéke a egy php fájlban, a 3. at sehol se találom pedig az elemek megtekintésénél ott van az értéke. Bosszantó és csúnya ,hogy kilóg.

De az se lenne baj ha kitudnám valahogy törölni mert nincs arra ott szükség

Ezt a hozzászólást Marclee módosította (2012.05.31 21:08 GMT+1 óra, ---)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182073   2012.05.31 20:48 GMT+1 óra  
zeller: isten mentsen a kódban stílusozástól, jézusom, css már létezik '96 óta!
Marclee: Ok. Ha ott nem volt akkor lehet nem is azzal az elemmel van baj hanem valami más van rá hatással.
Szerk:
Viszont annyi a lényege ,hogy ebbe nem én írok hanem ebbe írja ki a formázás ikonjának a nevét. Tehát sima szövegdoboz tudok én is írni bele de a weboldal maga ebbe mutatja meg azt a szöveget amit a formázás ( pl félkövér ) ikonja takar.
Ezt a mondatot egy párszor elolvastam, utána megpróbáltam visszafelé, összevissza, sehogy nem sikerült kihámozni mit is akarsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182071   2012.05.31 20:37 GMT+1 óra  
Kód:
<input id="helpb" class="helpbox" type="text" name="helpb" size="90" maxlength="100">


Elem megtekintésében ez maga a sor amiben át kéne írnom a 90 et 30 ra. A konkrétan előtte lévő szövegdoboz kódját pedig megtaláltam és azt sikerült is átírnom de ez nincs benne ugyan abban a fájlban pedig többször is lefuttattam a keresést benne :/ Viszont annyi a lényege ,hogy ebbe nem én írok hanem ebbe írja ki a formázás ikonjának a nevét. Tehát sima szövegdoboz tudok én is írni bele de a weboldal maga ebbe mutatja meg azt a szöveget amit a formázás ( pl félkövér ) ikonja takar. Hátha ez segít nektek rájönni merre kéne keresnem.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #182069   2012.05.31 20:25 GMT+1 óra  
Bacce, lehet, hogy hardcoded...
De amugy igazad van, ez sokkal jobb megoldas es hosszutavon is celravezeto. Ha nem cssben van, a html kodban is megtalalhatod.

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182068   2012.05.31 20:24 GMT+1 óra  
Ez nekem magas még mindig
Valami egyszerűbb megoldás tényleg nincs? Vagy csak késő van ahhoz ,hogy ezt felfogjam?

Bacce: természetesen ezzel kezdtem ennyire rájöttem magam is, és a cuccok 90% meg is találtam amiket kerestem de ez az egy dolog semelyik kapcsolódó fájlban nincs benne :/ Ezért gondoltam ,hogy rákeresek.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #182067   2012.05.31 20:22 GMT+1 óra  
Egy részről stílus jegyeket css-ben tárolunk, ha a szélességet akarod állítani akkor ne php-ban keresd. (Gondolom a saját blogodon bűvészkedsz, remélhetőleg az e107 fejlesztői úgy csinálják ahogy kell)

Erre egyébként én azt a megoldást javasolnám hogy a futó oldalban kattints a módosítani kívánt elemre jobbal és ott van egy ilyen hogy "elem kivizsgálása" chrome-ban, aszem van fox-ban is hasonló, onnan meg ki lehet okoskodni hogy hol vannak annak az elemnek stílus módosításai, egyebei. Talán célravezetőbb mint rákeresni két karakterre.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #182066   2012.05.31 20:20 GMT+1 óra  
ssh [email]kolbasz@1.2.3.4[/email] ahol kolbasz a usered 1.2.3.4 pedig a szerver ahova mesz.
Ha win alatt vagy, akkor ott a puttyot hasznalja mindenki. Putty. Ezen a linken doksi is van.
Az [email] tag forumbug hulladek, az nem kell...

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182064   2012.05.31 20:14 GMT+1 óra  
paragliding: nem 90 fájl ( annál jóval több ezért is nem akarom leszedni ) van hanem a 90 es számot kéne megkeresni mert az a box szélessége amit csökkenteni kéne

Zeller: ezt kifejtenéd nekem? addig vágom ,hogy az ssh valami bejelentkezési forma amivel hálózaton keresztül tudok csatlakozni vagy mi de nem nagyon tudok többet xd
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #182063   2012.05.31 20:08 GMT+1 óra  
Miert nem sshzol be a szerverre? Aztan ott egy find . | xargs grep '90'

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #182062   2012.05.31 20:06 GMT+1 óra  
ftp-n keresztül? háát.. A legegyszerűbb, ha leszeded mind a 90 fáljt és a Notepad++-al csinálsz egy Keresés fájlokban-t (Ctlr + Shift + F).
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #182061   2012.05.31 19:56 GMT+1 óra  
Hogy tudnék legkönnyebben megtalálni ftp-n keresztül egy számot ( 90 ) a php fájlokban? Leszedni nem akarom az egészet mert nagy a mérete. Total Commanderrel kerestem bele de nem ír semmi választ gondolom nem tudja megnyitni a php fájlokat magától vagy nem tudom. Ötletek? Fogalmam sincs melyikben lehet mert minden kapcsolódóba bele kerestem de nem találom :/ ( egy szövegdoboz szélessége ha ez számít valamit, a kommentelésnél de minden kapcsolódó php fájlba bele néztem és nincs benne pedig valahol csak meg kell ,hogy legyen adva a szélességének az értéke mert így most kilóg a témából )
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #181154   2012.05.19 12:38 GMT+1 óra  
Ez már fogósabb kérdés, mert nem mindegyik mobilos böngésző támogatja a fájlfeltöltést. A Facebook mobilos verziója ezt úgy oldja meg, hogy elküldheted egy Facebook által megadott e-mail címre a feltöltendő képet, csatolmányként, és úgy kerül át a kép a Facebookra.
Egy ilyen megoldás elég macerás, szóval ha fontos a mobilos felületen a képfeltöltés, akkor mégis az app lehet a jobb választás. A Xamarin is egy crossplatform mobilos fejlesztőkörnyezet, de az sem ingyenes.
Egyébként nem találtam semmilyen pontos adatot arról, hogy mely mobilos böngészők támogatják a fájlfeltöltést... Android Froyo-ja elvileg támogatja, az iOS Safari-ja talán, a WP7 Internet Explorere nem. Ennek valahogy utána kéne járni...

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #181152   2012.05.19 12:16 GMT+1 óra  
Értem. Most egy hirdetési portálról beszélünk egyébként. Ha butítom és egy hirdető szeretne új hirdetést feladni (vagy módisítani a meglévőt), akkor a telefonról tud majd képeket is feltölteni hozzá, ugye?
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #181151   2012.05.19 11:55 GMT+1 óra  
Egyértelműen a butítás. Ha appot szeretnél, minimum 2 platformra külön meg kell írnod, fel kell töltened az app storeba, meg kell várni míg engedélyezik, stb. Egy weboldalt lebutítani sokkal egyszerűbb.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #181150   2012.05.19 11:42 GMT+1 óra  
Valaki esetleg ismer ingyenes szoftvert mobilos app fejlesztéshez? Néztem ezt a http://tiggzi.com -ot, de az ingyenes része eléggé karcsú.

E mellett szerintetek melyik a jobb megoldás (egyszerűbb), mobil app-ot fejleszteni, vagy weboldal butítást végezni a mobilos böngészőkre?
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #180794   2012.05.14 13:29 GMT+1 óra  
Kk sry
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180752   2012.05.13 22:04 GMT+1 óra  
Idézet
Általános offtopic-ból - Marclee :
Amúgy egy kérdés:
Nem tudom megosztani a weboldalamon egyik hír linkjét sem mert ha:
1. az eredeti linket ( tehát dot.tk-s átírányítás nélkül közvetlen a tárhelyre utalok ) akkor a byethost16 ra azt írja a facebook ,hogy veszélyes/spam
- a byethost16 a byethost.com ingyenes tárhely domainje
2. ha a dot.tk-s átírányítást használom akkor meg ugye közvetlen a főoldalra dob és nem tudok semelyik posztra utalni.
Ötletek?


Idézet
Marclee :
Mi van a kalapban ?
Amúgy tényleg senki nem tud segíteni a lenti problémámban?


Nem nagyon tudsz csinálni semmit, mivel a cikkeket teljes címmel (http://www.marclee.byethost16.com/news.php?extend.7) kéne linkelni de a facebook tiltja azt a domaint. Menj át másik tárhelyre.
... és próbálj meg a megfelelő topicba postolni, ha meg nem válaszolnak akkor valószínűleg nem tudnak vagy nem akarnak, nem kell újra rákérdezni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #180726   2012.05.13 12:19 GMT+1 óra  
Ja de, ez megosztás, bocsi. Féleolvastam, de a lényeg ugyanaz:

$_SERVER['SCRIPT_URI']
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #180724   2012.05.13 10:36 GMT+1 óra  
Köszi a válaszokat, Paragliding a te kódod nem megosztásra van? Nekem like kéne, mert úgy látszik amit én találtam sehogy se tudom megcsinálni Nah úgy látszik like gomb nélkül maradok mert már 1 hete nemtudom megcsinálni xd
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #180719   2012.05.13 07:53 GMT+1 óra  
Kód:
FACEBOOK:
<a onclick="window.open('http://www.facebook.com/share.php?u='+encodeURIComponent('<?=$_SERVER['SCRIPT_URI']?>')+'&title='+encodeURIComponent('OLDAL-TITLE'));return false;" href="http://www.facebook.com/" target="_blank">
<img src="{FACEBOOK-LOGO-PATH}facebook.png" alt="Facebook" title="Facebook" /></img></a>

TWITTER:
<a href="http://twitter.com/home?status="<?=urlencode($_SERVER['SCRIPT_URI']?>" target="_blank">
<img src="{TWITTER-LOGO-PATH}twitter.png" alt="Twitter" title="Twitter" /></a>

DELICIOUS
<a href="javascript:(function(){f='http://delicious.com/save?url='+encodeURIComponent('<?=$_SERVER['SCRIPT_URI']?>')+'&title='+encodeURIComponent('OLDAL-TITLE')+'&v=5&';a=function(){if(!window.open(f+'noui=1&jump=doclose','deliciousuiv5','location=yes,links=no,scrollbars=no,toolbar=no,width=550,height=550'))location.href=f+'jump=yes'};if(/Firefox/.test(navigator.userAgent)){setTimeout(a,0)}else{a()}})()">
<img src="{DELICIOUS-LOGO-PATH}delicious.png" alt="Delicious" title="Delicious" /></a>
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180714   2012.05.12 23:37 GMT+1 óra  
-.-
$_SERVER['PATH_INFO']
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #180712   2012.05.12 21:17 GMT+1 óra  
Kéne egy kis help

Van egy facebook like gomb kódom
Kód:
<html>
    <head>
      <title>Like ha tetszett a cikk</title>
    </head>
    <body>
       <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://marclee.byethost16.com/news.php?extend.6"
        scrolling="no" frameborder="0"
        style="border:none; width:450px; height:80px"></iframe>
    </body>
</html>


A lényeg ,hogy a benne szereplő linket úgy kéne megadni ,hogy mindig az aktuális oldalt mutassa ha beépítem úgy ,hogy mindig automatikusan kirakja.
A link a következő: http://marclee.byethost16.com/news.php?extend.6
Ezt hogy tudom úgy megadni?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180411   2012.05.09 15:12 GMT+1 óra  
Igen, igen, itt csinálok egy adatbázist és fent phpmyadmin linkre kattintok, vagy vissza CPanel-en a phpmyadmin ikonra, onnan meg az adatbázis mögötti linkre és akkor feljön egy ilyen ablak:

Próbáltam innen létrehozni query-vel egy adatbázist de arra a lenti hibákat dobta.
Próbáltam eltérő és azonos user/database névvel, ki tudja alapon, de kifogytam az ötletekből.
Annyi még az extra hogy nem az ő saját domainjüket választottam regisztrálásnál hanem sajátot adtam meg, de ennek semmi köze az adatbázishoz szóval nem kéne gondot okozzon.

Szerk: Meglepetés, csináltam egy normális ingyenes fiókot az ő domainnevükkel és simán megcsinálja az adatbázist. Na, akkor aszem simán forwardolom ide a domaint és nem szenvedek a dns-ükkel. Problem solved.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2012.05.09 16:17 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #180407   2012.05.09 14:41 GMT+1 óra  
Bacce, ez megvolt?
http://www.youtube.com/watch?v=n99S9DhlVjQ&t=18s

A lényeg hogy CPanel-eden lesz egy MySQL ikon, ott tudod adminolni a MySQL-es dolgokat. Ez azért van így, mert nem kapsz olyan mysql user-t akinek lenne joga adatbázist létrehozni/törölni (meg még több dolgot nem tehet) viszont valahogy meg kellett oldani, hogy azért csak el tudd magadnak intézni Illetve gondolom így egyszerűbb ellenőrizni, hogy mennyi adatbázisod van, és ne léphesd túl a kvótát.

Ezt a hozzászólást gopher módosította (2012.05.09 15:01 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180393   2012.05.09 13:25 GMT+1 óra  
000webhost.com miért nem csinál mysql adatbázist? Elég hülyebiztosra van megcsinálva hogy ne tudjam elbaszni, mégse jön semmi csak hogy no database a phpmyadminban.
Amikor az (online ővéké, nem az én localhostom) phpmyadmin query ablakból akarok csinálni új adatbázis akkor meg ez:
Kód:
Access denied for user 'a6462502_bacce'@'localhost' to database 'bacce'
Aztán ügyeskedtem még és kaptam egy ilyen hibát:
#1006 - Can't create database 'a6462502_bacce' (errno: 28)

Valakinek tapasztalat?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179598   2012.05.01 08:44 GMT+1 óra  
Valószínűleg be van kapcsolva az automatikus output buffering ("echo ini_get('output_buffering';" On-t vagy egy számot fog kiírni). Erre azért nem szabad alapozni, mert ha átviszed a kódot egy másik szerverre, valószínűleg ki lesz kapcsolva, és az egész kódot át kell írjad emiatt.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179597   2012.05.01 07:27 GMT+1 óra  
Fura.. Van ilyen regisztráció oldalam (reg.php), amire az auth.php visszairányít valamilyen msg-vel. Ezt feldolgozom, és annak megfelelően kiírok valamit, azután átirányítom majd a script lefutása után 3mp-el (most éppen Refresh van, nem Location)
Kód:
if (isset($_GET["msg"]))
{
    $messageCode = $_GET["msg"];

    // registration completed
    if ($messageCode == MSG_REG_SUCC)
    {?>

        <div class="message">
            <p>
                A regisztráció sikeres volt!<br />
                Ugrás a bejelentkezéshez... (3 másodperc)
            </p>
        </div>

        <?php

        $error = false;
        $url = MAIN_PAGE . GET_PAGE . PAGE_LOGIN;
        header("Refresh: 3; url=$url"); 
    }
    else
    // stb.

Erre még nem kaptam hibaüzenetet. Vagy lehet, hogy csak nem írja ki?

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179583   2012.04.30 19:06 GMT+1 óra  
Igen, lefut, de jellemzően megszakítják a kód futását egy exit; paranccsal a header() után. Azzal pedig vigyáznod kell, hogy a kód közepére írod, mivel ha egyetlen bájtot is kiküldesz a kliens felé bármelyik header() előtt (pl. kiírsz valamit echo-val), akkor kapni fogsz egy szép hibaüzenetet: "The headers have been already sent.", mivel a headereket csak és kizárólag azelőtt tudja elküldeni a PHP, hogy bármilyen más adat kimenne. Ennek kiküszöbölésére használhatsz output bufferinget - ez annyit csinál, hogy a kód elején elindítod, írogatsz mindenfélét, lezárod, aztán elküldöd a headereket és végül egy paranccsal kiíratod a buffer tartalmát.

A munkamenetek lejárati ideje a sütik lejárati idejétől függ (a PHP session támogatása is lényegében sütiken alapul, csak biztosít hozzájuk egy átláthatóbb felületet). Ez alapesetben a böngészős munkamenet vége, azaz a böngésző bezárásával törlődik, de bármilyen más időintervallumot is meg lehet adni. Ha PHP-s sessiont használsz, akkor ezt a függvényt nézegesd, ennek az első paramétere pont a süti élettartama (ha jól emlékszem másodpercben kell megadni). Ez az intervallum onnantól számít, amikor beállítod az értéket.

Nem hülye kérdések ezek, valahol el kell kezdeni PDF-et nem nagyon tudok mondani, a php.net-en a dokumentációt érdemes olvasgatni, ott elég részletesen le van írva minden, általában példák is vannak a függvények mellé. Szívesen segítek MSN-en is (vagy amid van), ha gondolod, az kicsit gyorsabb a fórumnál.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179561   2012.04.30 14:58 GMT+1 óra  
Ha a php fájl közepén írok egy ilyen "átirányítást"
Kód:
header("Location: " ...);

akkor a kód többi része még lefut, ami ezután van?

szerk.:
Azt néztem, hogy - most egy másik gépről írok - amíg ki nem jelentkezek innen, addig ha kikapcsolom a gépet, ha bezárom a böngészőt, bármi, belépve marad itt jf.hu-n. A session infok a böngésző bezárása után meghalnak, nem? Hogy lehet megcsinálni?

Tudom, sok a hülye kérdés, nincs valami kis összefoglaló pdf az ilyesmikről?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2012.04.30 15:55 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179542   2012.04.30 10:02 GMT+1 óra  
A statikus osztályoknak, illetve az összes többi OOP eszköznek nagy projekteknél van haszna, ugyanúgy, ahogy minden más OO nyelvben. A global kulcsszó pedig akkor jön jól, ha egy függvényből el akarsz érni valamilyen globális változót, anélkül, hogy átadnád paraméterként.
Nem okoz túl nagy megterhelést, jól sejted, ezért sem szoktak vele nagyon foglalkozni, csak nagyobb keretrendszereknél vagy CMS-eknél, amiknél várható a nagy terhelés.
Hozzá lehet amúgy szokni, hogy így működik a PHP, bár az még nekem is furcsa volt, amikor a Drupal forráskódját nézegettem és egy komplett boot-rendszert találtam... Ami több ezer sor, és ugye minden alkalommal kompletten lefut

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179540   2012.04.30 09:33 GMT+1 óra  
Ja hogy tökig megszűnik? Az fura, akkor nem sok értelme van a statikusnak meg a globalnak meg ezeknek A linkeket meg köszi, megnézem (bár lehet, hogy akkor csak simán mindig connectelek, és kész...)

Konkrétan még egy ilyen böngészős játéknál még nem okozhat túl nagy terhelést egy connect és disconnect, ha jól sejtem...

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179539   2012.04.30 09:00 GMT+1 óra  
Van.
Érdemes ezt átfutni, MySQL esetében pedig konkrétan ezt.
Mivel a PHP minden oldalletöltésnél kompletten lefuttatja újra az egész kódot, ezért a következő letöltésnél már rég kitakarította azt az adatbázis-kapcsolatot, amit te még az előző oldalon megnyitottál és elraktál egy sütibe. Ez egyáltalán nem jó megoldás, mivel nem működik, és mivel ilyen érzékeny adatokat főleg nem szabad sütibe rakni. A második link a barátod, ha állandó adatbázis-kapcsolatot szeretnél.

Szerk.: a mysql_pconnect() csak akkor működik, ha Apache modulként van telepítve a PHP, szóval nem minden esetben jó. Én azt javaslom, hogy hagyd a francba az egészet, ennek csak nagy terhelésnek kitett oldalaknál van jelentősége.

Szerk2.: még mindig nem érted Hiába van egy statikus osztályod, a PHP minden oldalletöltésnél tiszta lappal indul, azaz bármit is csináltál az előző oldalon, semmit nem fogsz elérni belőle (illetve de, sütikkel, de azt meg nem erre való). Úgy képzeld el a PHP-t, mint egy oprendszert, ami minden egyes lekérésnél bebootol, elvégzi a dolgát aztán kikapcsol.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179537   2012.04.30 08:52 GMT+1 óra  
igen, azt is adom át neki... Abból indultam ki, hogy az adatbázis kapcsolatot csak egyszer kelljen létrehozni, pl. sessionnel megoldva ugye:
Kód:
session_start();

if (!isset($_SESSION["dataBase"]))
{
    $_SESSION["dataBase"] = new Connection();
    $_SESSION["dataBase"]->Connect();
}

session_write_close();

azaz ahol includeolom azt a php-t, ahol ez a kód van, akkor 2 dolog történhet:
- még nem volt sehova se includeolva -> nem volt setelve a "dataBase" session -> létrehozzuk
- már volt valahol includeolva -> setelve van a "dataBase" session -> nem történik semmi

Most egy gombra fogtam és betettem a disconnectet, hogy kipróbáljam, azaz, ha megnyomtam a gombot, akkor:
Kód:
$_SESSION["dataBase"]->Disconnect();
unset($_SESSION["dataBase"]);

azaz lekapcsolódok az adatbázisról (mysql_close), majd unsetelem a session-t, így, ha a fenti php valahova be lesz includeolva, akkor újra lefut a létrehozás.

De ahogy nézem (kiírtam a connection értékét), a sessionben való értéktárolással van a hiba.

Van erre valami értelmesebb megoldás esetleg?

szerk.:
Esetleg egy olyan, hogy lenne mondjuk egy Engine class, amiben statikus változóban eltárolom a Connection objektumot, és akkor Engine::connection-nel lehet rá hivatkozni (gondolom van ilyesmi )

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2012.04.30 09:01 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179535   2012.04.30 08:36 GMT+1 óra  
Ööö...
Ez a kód nem igazán fog működni, mivel a PHP minden egyes oldalletöltésnél lefuttatja a kódot, az elejétől a végéig (cacheből vagy nem cacheből), azaz létrehozza a változókat, létrehozza a kapcsolatot az adatbázissal, elvégzi a feladatát, végül felszabadítja az erőforrásokat, lezárja az adatbázis-kapcsolatot. Éppen ezért a kódod csak akkor hozza létre a kapcsolatot, ha még nincs beállítva egy bizonyos érték a munkamenet-sütiben, viszont ha már be van, akkor meg nem lesz kapcsolat, a fentebb leírtakból adódóan.
Természetesen az adatbázishoz való kapcsolódás sokba kerül teljesítmény szempontból, ezért vannak különféle módok ennek elkerülésére (persistent connection), de egy mezei weboldalnál ez egyáltalán nem fontos, nyugodtan vedd ki az if-et a kódból. Másik dolog meg, hogy egy sütiben tárolt értékben nem szabad megbízni, arra alapozni egy adatbáziskapcsolatot nem nyerő.
Remélem sikerült nagyjából érthetően fogalmazzak...

Szerk.: közben megelőztél. A Connection egy különleges változótípust (resource) ad vissza, ezt nem jó ötlet sütiben tárolni. De a fent leírtak továbbra is érvényben maradnak, és rájössz, hogy ez így miért nem jó még mindig
Illetve a mysql_close() egy resource paramétert vár, ami a te esetedben az adatbázis osztályod connection tulajdonsága.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179532   2012.04.30 07:11 GMT+1 óra  
Ennél van szebb mód arra, hogy a Connection osztályból származó példányt mindenhonnan elérjem, és csak egyszer legyen létrehozva?
Kód:
session_start();

if (isset($_SESSION["dbLoaded"]) == false)
{
    $GLOBALS["dataBase"] = new Connection();
    $dataBase->Connect();

    $_SESSION["dbLoaded"] = true;
}

session_write_close();


szerk.:
aha, ez a globals nem az igazi, több értelme van akkor már így:
Kód:
session_start();

if (isset($_SESSION["dataBase"]) == false)
{
    $_SESSION["dataBase"] = new Connection();
    $_SESSION["dataBase"]->Connect();
}

session_write_close();

az viszont miért van, hogy itt ugye létrehozom az objektumot, meg meghívom a Connect-et, ami értéket ad a connection változójának:
Kód:
$this->connection = mysql_connect($this->host, $this->user, $this->password);

Miután ez biztosan lefutott, egy gombnyomásra meghívom a Disconnect-et, így:
Kód:
$_SESSION["dataBase"]->Disconnect();

Ekkor viszont hibát ír:
Kód:
Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, integer given in

WTF?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2012.04.30 08:34 GMT+1 óra, ---)

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179523   2012.04.29 22:06 GMT+1 óra  
Ha nincs js, akkor nem működik. Ezesetben Matzi megoldása lehet a kulcs, miszerint megduplázod a linket (href és onclick is van).

Kód:
<a href="index.php?SelectedID=1" onclick="ajaxHref('1'); return false;">Letöltések</a>
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179521   2012.04.29 21:10 GMT+1 óra  
Az addig szép, de pont ti mondtátok, hogy nem biztos, hogy van js, pontosabban fogalmazva lehet, hogy kikapcsolta. És akkor nem is működik semmi? (No persze vessen magára, aki kikapcsolja )

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179513   2012.04.29 19:31 GMT+1 óra  
Simán megy az Ajax, ehhez nem php kell, hanem html és js

Itt az egyik most készülő honlapom videóbetöltő scriptje. Az user beírja a vimeo vagy a youtube linket (egyenlőre csak ezt a kettőt kezeli), aztán az ajax szépen berakra a videót a megfelelő divbe az oldalon.

JS
Kód:
function createXmlHttp() {

    var request = null;
    if (window.XMLHttpRequest)
{
request = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (typeof ActiveXObject != undefined)
{
request = new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');
    }
    return request;
}

var req = null;

function ajaxVideo() {

var stamp = new Date();
var timeStamp = stamp.getTime();
var video_file = document.getElementById("buttonSentVideo").value;
req = createXmlHttp();
req.onreadystatechange = function() {
  if (req.readyState == 4)
   if (req.status == 200)
    document.getElementById("video").innerHTML = req.responseText;
   else
    document.getElementById("video").innerHTML = "Espere...";
}

req.open('get', 'load_video.php?file='+encodeURIComponent(video_file)+'&time='+timeStamp, true);
req.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded; charset=iso-8859-1");
req.send(null);
}


A háttérben meghívodik a load_video.php és a visszatérési eredmény lesz a videó.

load_video.php
Kód:
<?
session_start();
include("lang/castellano.php");

$vidID = $_GET['file'];

$bejovo_link = $_GET['file'];
$hol = 'v=';

if ((stristr($bejovo_link, 'youtu') === false) || (stristr($bejovo_link, 'v=') === false))
{
if(stristr($bejovo_link, 'youtu.be') == true) {

$code = explode("/",$bejovo_link);
$video_kod = $code[3];
$embed = true;
$page = "youtube";

} else {

if(stristr($bejovo_link, 'vimeo.com') == true) {

$code = explode("/",$bejovo_link);
$video_kod = $code[3];
$embed = true;
$page = "vimeo";

} else {

$embed = false;

}
}
}
else
{ $pos = stripos($bejovo_link, $hol);
  if ($pos === false)
  { $embed = false; }
  else
  {
$video_kod = substr($bejovo_link, $pos+2, 11);
$page = "youtube";
$embed = true;
  }
}

if($embed == true) {

if($page == "youtube") {

echo '<iframe width="230" height="180" src="http://www.youtube.com/embed/'.$video_kod.'" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>';

} elseif($page == "vimeo") {

echo '<iframe src="http://player.vimeo.com/video/'.$video_kod.'?title=0&byline=0&portrait=0" width="230" height="180" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>';

} else {

echo $page;

}

} else {

echo _NO_COMP_;
}

$_SESSION['VIDEO_CODE'] = $video_kod;
$_SESSION['VIDEO_PLATFORM'] = $page;
?>
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10]