játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10]
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #180726   2012.05.13 12:19 GMT+1 óra  
Ja de, ez megosztás, bocsi. Féleolvastam, de a lényeg ugyanaz:

$_SERVER['SCRIPT_URI']
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #180724   2012.05.13 10:36 GMT+1 óra  
Köszi a válaszokat, Paragliding a te kódod nem megosztásra van? Nekem like kéne, mert úgy látszik amit én találtam sehogy se tudom megcsinálni Nah úgy látszik like gomb nélkül maradok mert már 1 hete nemtudom megcsinálni xd
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #180719   2012.05.13 07:53 GMT+1 óra  
Kód:
FACEBOOK:
<a onclick="window.open('http://www.facebook.com/share.php?u='+encodeURIComponent('<?=$_SERVER['SCRIPT_URI']?>')+'&title='+encodeURIComponent('OLDAL-TITLE'));return false;" href="http://www.facebook.com/" target="_blank">
<img src="{FACEBOOK-LOGO-PATH}facebook.png" alt="Facebook" title="Facebook" /></img></a>

TWITTER:
<a href="http://twitter.com/home?status="<?=urlencode($_SERVER['SCRIPT_URI']?>" target="_blank">
<img src="{TWITTER-LOGO-PATH}twitter.png" alt="Twitter" title="Twitter" /></a>

DELICIOUS
<a href="javascript:(function(){f='http://delicious.com/save?url='+encodeURIComponent('<?=$_SERVER['SCRIPT_URI']?>')+'&title='+encodeURIComponent('OLDAL-TITLE')+'&v=5&';a=function(){if(!window.open(f+'noui=1&jump=doclose','deliciousuiv5','location=yes,links=no,scrollbars=no,toolbar=no,width=550,height=550'))location.href=f+'jump=yes'};if(/Firefox/.test(navigator.userAgent)){setTimeout(a,0)}else{a()}})()">
<img src="{DELICIOUS-LOGO-PATH}delicious.png" alt="Delicious" title="Delicious" /></a>
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180714   2012.05.12 23:37 GMT+1 óra  
-.-
$_SERVER['PATH_INFO']
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #180712   2012.05.12 21:17 GMT+1 óra  
Kéne egy kis help

Van egy facebook like gomb kódom
Kód:
<html>
    <head>
      <title>Like ha tetszett a cikk</title>
    </head>
    <body>
       <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://marclee.byethost16.com/news.php?extend.6"
        scrolling="no" frameborder="0"
        style="border:none; width:450px; height:80px"></iframe>
    </body>
</html>


A lényeg ,hogy a benne szereplő linket úgy kéne megadni ,hogy mindig az aktuális oldalt mutassa ha beépítem úgy ,hogy mindig automatikusan kirakja.
A link a következő: http://marclee.byethost16.com/news.php?extend.6
Ezt hogy tudom úgy megadni?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180411   2012.05.09 15:12 GMT+1 óra  
Igen, igen, itt csinálok egy adatbázist és fent phpmyadmin linkre kattintok, vagy vissza CPanel-en a phpmyadmin ikonra, onnan meg az adatbázis mögötti linkre és akkor feljön egy ilyen ablak:

Próbáltam innen létrehozni query-vel egy adatbázist de arra a lenti hibákat dobta.
Próbáltam eltérő és azonos user/database névvel, ki tudja alapon, de kifogytam az ötletekből.
Annyi még az extra hogy nem az ő saját domainjüket választottam regisztrálásnál hanem sajátot adtam meg, de ennek semmi köze az adatbázishoz szóval nem kéne gondot okozzon.

Szerk: Meglepetés, csináltam egy normális ingyenes fiókot az ő domainnevükkel és simán megcsinálja az adatbázist. Na, akkor aszem simán forwardolom ide a domaint és nem szenvedek a dns-ükkel. Problem solved.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2012.05.09 16:17 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
gopher - Törzstag | 496 hsz       Online status #180407   2012.05.09 14:41 GMT+1 óra  
Bacce, ez megvolt?
http://www.youtube.com/watch?v=n99S9DhlVjQ&t=18s

A lényeg hogy CPanel-eden lesz egy MySQL ikon, ott tudod adminolni a MySQL-es dolgokat. Ez azért van így, mert nem kapsz olyan mysql user-t akinek lenne joga adatbázist létrehozni/törölni (meg még több dolgot nem tehet) viszont valahogy meg kellett oldani, hogy azért csak el tudd magadnak intézni Illetve gondolom így egyszerűbb ellenőrizni, hogy mennyi adatbázisod van, és ne léphesd túl a kvótát.

Ezt a hozzászólást gopher módosította (2012.05.09 15:01 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #180393   2012.05.09 13:25 GMT+1 óra  
000webhost.com miért nem csinál mysql adatbázist? Elég hülyebiztosra van megcsinálva hogy ne tudjam elbaszni, mégse jön semmi csak hogy no database a phpmyadminban.
Amikor az (online ővéké, nem az én localhostom) phpmyadmin query ablakból akarok csinálni új adatbázis akkor meg ez:
Kód:
Access denied for user 'a6462502_bacce'@'localhost' to database 'bacce'
Aztán ügyeskedtem még és kaptam egy ilyen hibát:
#1006 - Can't create database 'a6462502_bacce' (errno: 28)

Valakinek tapasztalat?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179598   2012.05.01 08:44 GMT+1 óra  
Valószínűleg be van kapcsolva az automatikus output buffering ("echo ini_get('output_buffering';" On-t vagy egy számot fog kiírni). Erre azért nem szabad alapozni, mert ha átviszed a kódot egy másik szerverre, valószínűleg ki lesz kapcsolva, és az egész kódot át kell írjad emiatt.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179597   2012.05.01 07:27 GMT+1 óra  
Fura.. Van ilyen regisztráció oldalam (reg.php), amire az auth.php visszairányít valamilyen msg-vel. Ezt feldolgozom, és annak megfelelően kiírok valamit, azután átirányítom majd a script lefutása után 3mp-el (most éppen Refresh van, nem Location)
Kód:
if (isset($_GET["msg"]))
{
    $messageCode = $_GET["msg"];

    // registration completed
    if ($messageCode == MSG_REG_SUCC)
    {?>

        <div class="message">
            <p>
                A regisztráció sikeres volt!<br />
                Ugrás a bejelentkezéshez... (3 másodperc)
            </p>
        </div>

        <?php

        $error = false;
        $url = MAIN_PAGE . GET_PAGE . PAGE_LOGIN;
        header("Refresh: 3; url=$url"); 
    }
    else
    // stb.

Erre még nem kaptam hibaüzenetet. Vagy lehet, hogy csak nem írja ki?

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179583   2012.04.30 19:06 GMT+1 óra  
Igen, lefut, de jellemzően megszakítják a kód futását egy exit; paranccsal a header() után. Azzal pedig vigyáznod kell, hogy a kód közepére írod, mivel ha egyetlen bájtot is kiküldesz a kliens felé bármelyik header() előtt (pl. kiírsz valamit echo-val), akkor kapni fogsz egy szép hibaüzenetet: "The headers have been already sent.", mivel a headereket csak és kizárólag azelőtt tudja elküldeni a PHP, hogy bármilyen más adat kimenne. Ennek kiküszöbölésére használhatsz output bufferinget - ez annyit csinál, hogy a kód elején elindítod, írogatsz mindenfélét, lezárod, aztán elküldöd a headereket és végül egy paranccsal kiíratod a buffer tartalmát.

A munkamenetek lejárati ideje a sütik lejárati idejétől függ (a PHP session támogatása is lényegében sütiken alapul, csak biztosít hozzájuk egy átláthatóbb felületet). Ez alapesetben a böngészős munkamenet vége, azaz a böngésző bezárásával törlődik, de bármilyen más időintervallumot is meg lehet adni. Ha PHP-s sessiont használsz, akkor ezt a függvényt nézegesd, ennek az első paramétere pont a süti élettartama (ha jól emlékszem másodpercben kell megadni). Ez az intervallum onnantól számít, amikor beállítod az értéket.

Nem hülye kérdések ezek, valahol el kell kezdeni PDF-et nem nagyon tudok mondani, a php.net-en a dokumentációt érdemes olvasgatni, ott elég részletesen le van írva minden, általában példák is vannak a függvények mellé. Szívesen segítek MSN-en is (vagy amid van), ha gondolod, az kicsit gyorsabb a fórumnál.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179561   2012.04.30 14:58 GMT+1 óra  
Ha a php fájl közepén írok egy ilyen "átirányítást"
Kód:
header("Location: " ...);

akkor a kód többi része még lefut, ami ezután van?

szerk.:
Azt néztem, hogy - most egy másik gépről írok - amíg ki nem jelentkezek innen, addig ha kikapcsolom a gépet, ha bezárom a böngészőt, bármi, belépve marad itt jf.hu-n. A session infok a böngésző bezárása után meghalnak, nem? Hogy lehet megcsinálni?

Tudom, sok a hülye kérdés, nincs valami kis összefoglaló pdf az ilyesmikről?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2012.04.30 15:55 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179542   2012.04.30 10:02 GMT+1 óra  
A statikus osztályoknak, illetve az összes többi OOP eszköznek nagy projekteknél van haszna, ugyanúgy, ahogy minden más OO nyelvben. A global kulcsszó pedig akkor jön jól, ha egy függvényből el akarsz érni valamilyen globális változót, anélkül, hogy átadnád paraméterként.
Nem okoz túl nagy megterhelést, jól sejted, ezért sem szoktak vele nagyon foglalkozni, csak nagyobb keretrendszereknél vagy CMS-eknél, amiknél várható a nagy terhelés.
Hozzá lehet amúgy szokni, hogy így működik a PHP, bár az még nekem is furcsa volt, amikor a Drupal forráskódját nézegettem és egy komplett boot-rendszert találtam... Ami több ezer sor, és ugye minden alkalommal kompletten lefut

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179540   2012.04.30 09:33 GMT+1 óra  
Ja hogy tökig megszűnik? Az fura, akkor nem sok értelme van a statikusnak meg a globalnak meg ezeknek A linkeket meg köszi, megnézem (bár lehet, hogy akkor csak simán mindig connectelek, és kész...)

Konkrétan még egy ilyen böngészős játéknál még nem okozhat túl nagy terhelést egy connect és disconnect, ha jól sejtem...

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179539   2012.04.30 09:00 GMT+1 óra  
Van.
Érdemes ezt átfutni, MySQL esetében pedig konkrétan ezt.
Mivel a PHP minden oldalletöltésnél kompletten lefuttatja újra az egész kódot, ezért a következő letöltésnél már rég kitakarította azt az adatbázis-kapcsolatot, amit te még az előző oldalon megnyitottál és elraktál egy sütibe. Ez egyáltalán nem jó megoldás, mivel nem működik, és mivel ilyen érzékeny adatokat főleg nem szabad sütibe rakni. A második link a barátod, ha állandó adatbázis-kapcsolatot szeretnél.

Szerk.: a mysql_pconnect() csak akkor működik, ha Apache modulként van telepítve a PHP, szóval nem minden esetben jó. Én azt javaslom, hogy hagyd a francba az egészet, ennek csak nagy terhelésnek kitett oldalaknál van jelentősége.

Szerk2.: még mindig nem érted Hiába van egy statikus osztályod, a PHP minden oldalletöltésnél tiszta lappal indul, azaz bármit is csináltál az előző oldalon, semmit nem fogsz elérni belőle (illetve de, sütikkel, de azt meg nem erre való). Úgy képzeld el a PHP-t, mint egy oprendszert, ami minden egyes lekérésnél bebootol, elvégzi a dolgát aztán kikapcsol.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179537   2012.04.30 08:52 GMT+1 óra  
igen, azt is adom át neki... Abból indultam ki, hogy az adatbázis kapcsolatot csak egyszer kelljen létrehozni, pl. sessionnel megoldva ugye:
Kód:
session_start();

if (!isset($_SESSION["dataBase"]))
{
    $_SESSION["dataBase"] = new Connection();
    $_SESSION["dataBase"]->Connect();
}

session_write_close();

azaz ahol includeolom azt a php-t, ahol ez a kód van, akkor 2 dolog történhet:
- még nem volt sehova se includeolva -> nem volt setelve a "dataBase" session -> létrehozzuk
- már volt valahol includeolva -> setelve van a "dataBase" session -> nem történik semmi

Most egy gombra fogtam és betettem a disconnectet, hogy kipróbáljam, azaz, ha megnyomtam a gombot, akkor:
Kód:
$_SESSION["dataBase"]->Disconnect();
unset($_SESSION["dataBase"]);

azaz lekapcsolódok az adatbázisról (mysql_close), majd unsetelem a session-t, így, ha a fenti php valahova be lesz includeolva, akkor újra lefut a létrehozás.

De ahogy nézem (kiírtam a connection értékét), a sessionben való értéktárolással van a hiba.

Van erre valami értelmesebb megoldás esetleg?

szerk.:
Esetleg egy olyan, hogy lenne mondjuk egy Engine class, amiben statikus változóban eltárolom a Connection objektumot, és akkor Engine::connection-nel lehet rá hivatkozni (gondolom van ilyesmi )

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2012.04.30 09:01 GMT+1 óra, ---)

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179535   2012.04.30 08:36 GMT+1 óra  
Ööö...
Ez a kód nem igazán fog működni, mivel a PHP minden egyes oldalletöltésnél lefuttatja a kódot, az elejétől a végéig (cacheből vagy nem cacheből), azaz létrehozza a változókat, létrehozza a kapcsolatot az adatbázissal, elvégzi a feladatát, végül felszabadítja az erőforrásokat, lezárja az adatbázis-kapcsolatot. Éppen ezért a kódod csak akkor hozza létre a kapcsolatot, ha még nincs beállítva egy bizonyos érték a munkamenet-sütiben, viszont ha már be van, akkor meg nem lesz kapcsolat, a fentebb leírtakból adódóan.
Természetesen az adatbázishoz való kapcsolódás sokba kerül teljesítmény szempontból, ezért vannak különféle módok ennek elkerülésére (persistent connection), de egy mezei weboldalnál ez egyáltalán nem fontos, nyugodtan vedd ki az if-et a kódból. Másik dolog meg, hogy egy sütiben tárolt értékben nem szabad megbízni, arra alapozni egy adatbáziskapcsolatot nem nyerő.
Remélem sikerült nagyjából érthetően fogalmazzak...

Szerk.: közben megelőztél. A Connection egy különleges változótípust (resource) ad vissza, ezt nem jó ötlet sütiben tárolni. De a fent leírtak továbbra is érvényben maradnak, és rájössz, hogy ez így miért nem jó még mindig
Illetve a mysql_close() egy resource paramétert vár, ami a te esetedben az adatbázis osztályod connection tulajdonsága.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179532   2012.04.30 07:11 GMT+1 óra  
Ennél van szebb mód arra, hogy a Connection osztályból származó példányt mindenhonnan elérjem, és csak egyszer legyen létrehozva?
Kód:
session_start();

if (isset($_SESSION["dbLoaded"]) == false)
{
    $GLOBALS["dataBase"] = new Connection();
    $dataBase->Connect();

    $_SESSION["dbLoaded"] = true;
}

session_write_close();


szerk.:
aha, ez a globals nem az igazi, több értelme van akkor már így:
Kód:
session_start();

if (isset($_SESSION["dataBase"]) == false)
{
    $_SESSION["dataBase"] = new Connection();
    $_SESSION["dataBase"]->Connect();
}

session_write_close();

az viszont miért van, hogy itt ugye létrehozom az objektumot, meg meghívom a Connect-et, ami értéket ad a connection változójának:
Kód:
$this->connection = mysql_connect($this->host, $this->user, $this->password);

Miután ez biztosan lefutott, egy gombnyomásra meghívom a Disconnect-et, így:
Kód:
$_SESSION["dataBase"]->Disconnect();

Ekkor viszont hibát ír:
Kód:
Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, integer given in

WTF?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2012.04.30 08:34 GMT+1 óra, ---)

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179523   2012.04.29 22:06 GMT+1 óra  
Ha nincs js, akkor nem működik. Ezesetben Matzi megoldása lehet a kulcs, miszerint megduplázod a linket (href és onclick is van).

Kód:
<a href="index.php?SelectedID=1" onclick="ajaxHref('1'); return false;">Letöltések</a>
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179521   2012.04.29 21:10 GMT+1 óra  
Az addig szép, de pont ti mondtátok, hogy nem biztos, hogy van js, pontosabban fogalmazva lehet, hogy kikapcsolta. És akkor nem is működik semmi? (No persze vessen magára, aki kikapcsolja )

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179513   2012.04.29 19:31 GMT+1 óra  
Simán megy az Ajax, ehhez nem php kell, hanem html és js

Itt az egyik most készülő honlapom videóbetöltő scriptje. Az user beírja a vimeo vagy a youtube linket (egyenlőre csak ezt a kettőt kezeli), aztán az ajax szépen berakra a videót a megfelelő divbe az oldalon.

JS
Kód:
function createXmlHttp() {

    var request = null;
    if (window.XMLHttpRequest)
{
request = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (typeof ActiveXObject != undefined)
{
request = new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');
    }
    return request;
}

var req = null;

function ajaxVideo() {

var stamp = new Date();
var timeStamp = stamp.getTime();
var video_file = document.getElementById("buttonSentVideo").value;
req = createXmlHttp();
req.onreadystatechange = function() {
  if (req.readyState == 4)
   if (req.status == 200)
    document.getElementById("video").innerHTML = req.responseText;
   else
    document.getElementById("video").innerHTML = "Espere...";
}

req.open('get', 'load_video.php?file='+encodeURIComponent(video_file)+'&time='+timeStamp, true);
req.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded; charset=iso-8859-1");
req.send(null);
}


A háttérben meghívodik a load_video.php és a visszatérési eredmény lesz a videó.

load_video.php
Kód:
<?
session_start();
include("lang/castellano.php");

$vidID = $_GET['file'];

$bejovo_link = $_GET['file'];
$hol = 'v=';

if ((stristr($bejovo_link, 'youtu') === false) || (stristr($bejovo_link, 'v=') === false))
{
if(stristr($bejovo_link, 'youtu.be') == true) {

$code = explode("/",$bejovo_link);
$video_kod = $code[3];
$embed = true;
$page = "youtube";

} else {

if(stristr($bejovo_link, 'vimeo.com') == true) {

$code = explode("/",$bejovo_link);
$video_kod = $code[3];
$embed = true;
$page = "vimeo";

} else {

$embed = false;

}
}
}
else
{ $pos = stripos($bejovo_link, $hol);
  if ($pos === false)
  { $embed = false; }
  else
  {
$video_kod = substr($bejovo_link, $pos+2, 11);
$page = "youtube";
$embed = true;
  }
}

if($embed == true) {

if($page == "youtube") {

echo '<iframe width="230" height="180" src="http://www.youtube.com/embed/'.$video_kod.'" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>';

} elseif($page == "vimeo") {

echo '<iframe src="http://player.vimeo.com/video/'.$video_kod.'?title=0&byline=0&portrait=0" width="230" height="180" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>';

} else {

echo $page;

}

} else {

echo _NO_COMP_;
}

$_SESSION['VIDEO_CODE'] = $video_kod;
$_SESSION['VIDEO_PLATFORM'] = $page;
?>
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #179512   2012.04.29 18:55 GMT+1 óra  
Nem intelligencia kérdése. A HTTP az egy state-less protocol, szóval a szerver csak azt tudja, amit a kliens mond neki. A kliens a sima linkekkel pedig újratölti az oldalt, lévén nem tudja, hogy mit kéne csinálnia. Ezért jó az ajax, mert az küld a háttérben egy lekérdezést, és amikor visszatér, szépen kidobálja ami nem kell, és berakja az új részeket. Varázslat, a maga nemében, de beledöglesz, ha komolyabban debugolni kell.
Ráadásul ha js nélküli böngészőben akarsz ilyesmit, akkor külön fel kell rá készülnöd. Tipikusan olyankor azt csinálják, hogy minden link normális, magában működő link, de a betöltéskor egy js script (ha van js) kicseréli őket ajax-os hívásokra, és akkor biztos lehetsz benne, hogy van js. Kicsit macerás, de megoldható. Mondjuk nem tudom, hogy a php hogy áll ezzel (gondolom valami framework, pl a code igniter tud ilyesmit), de a RoR-al elég szépen meg lehet oldani.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179510   2012.04.29 17:49 GMT+1 óra  
Újratölti, hisz újból meghívod az egész kódot. De egyébként nincs ezzel így semmi gond, betölti azt pár miliszekundum alatt (ha nem 10000 sort kell neki )
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179509   2012.04.29 17:43 GMT+1 óra  
igen, azzal volt előtte...
Kód:
$selected_id = 0;
if (isset($_GET["id"]))
{
    $selected_id = $_GET["id"];
}

de így végülis mind1, csak spórolni akartam vele, azt hittem van olyan intelligens, hogy ha tök ugyan az a kód többi része, akkor azt nem tölti újra

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179508   2012.04.29 17:42 GMT+1 óra  
Valóban... De akkor is a $_GET['akarmi']-val kell csinálni
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179507   2012.04.29 17:39 GMT+1 óra  
én is includeokat írtam ám...

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179506   2012.04.29 17:31 GMT+1 óra  
Én PayPalt használok mindig, mert az azonnali eredményt hoz (bár az sms is), de nem ilyen kis összegekre. Viszont én úgy tudom, hogy elvileg nincs minimális fizetés, akár 10 centet is lehet vele kezelni.

Persze hogy újratölti az oldalt minden egyes meghívásnál. Egyébként meg ne pakolj egy fájlba mindent, mert egyfelől áttekinthetetlen lesz a kód (hiába kommenteled ki, 2-3000 sornál már úgyis elveszel), másfelöl pedig rontja a sebességet is.
Az Ajax-os megoldás azért nem jó menünél, mert ha valakinek nincs js aktiválva, akkor az egész honlapot ba**hatja, ha már a főmenü is Ajaxxal megy.

Inkább legyenek includolva a fájlok:

Kód:
<?

if($_GET['SelectedID'] == 1) {
   
   include("letoltesek.php");

} elseif($_GET['SelectedID'] == 2) {

   include("linkek.php");

} elseif($_GET['SelectedID'] == 3) {

   include("hirek.php");

} else {

   include("index.php");

}
?>
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #179505   2012.04.29 17:00 GMT+1 óra  
Lehet még paypal is, bár az nagyon kis fizetésekre nem jó. Az sms sem feltétlenül.

Éntovábbra sem tartom jó ötletnek, hogy egy fájlba pakolj mindent, de megoldható, természetesen. Újra fogja tölteni a teljes oldalt, ha csak nem használsz ajaxot, de az kicsit összetettebb móka már.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179504   2012.04.29 16:31 GMT+1 óra  
Az ilyen netes játékoknál, ami van fizetési lehetőség, azt hogy szokták megoldani, hogy jó legyen, és legális is?
Pl.
Hódító: sms-küldés
Travian: nem emlékszek pontosan, de mintha itt is sms lett volna.
stb.

Másik:
Ha mondjuk azt csinálom, hogy van egy index.php-m, és a menüben navigálva csak mondjuk valami id-t küldök, és valami ilyesmi lenne:
Kód:
if ($selected_id == 0)
{
    include("news.php");
}
elseif ($selected_id == 1)
{
    include("pictures.php");
}

és ugye mindegyik menüpont az index.php-ra mutatna (csak más id-val), ekkor újratölti az oldal azon részét, ami nem módosult? Frame nélkül is lehet olyat csinálni, hogy a menüben navigálva ne töltse újra mindig az egész oldalt?

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179453   2012.04.28 08:11 GMT+1 óra  
Tegnap volt a beadási határidő, de azért majd megkérdezem, mert elvileg lesz javítási lehetőség is. Nézegettem már ezt a phpmailer-t, de jó lett volna a 'beépítettet' használni, ha már van...

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #179452   2012.04.28 08:06 GMT+1 óra  
A kód jó. A mail() függvény van letiltva. Próbálkozz esetleg PHPMailer-el, kérdezz rá bent, hogy ezzel lehet-e mail-t küldeni.

http://sourceforge.net/projects/phpmailer/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179450   2012.04.28 07:09 GMT+1 óra  
jaja, próbáltam amúgy kukac nélkül, meg if nélkül, mindenféle $_POST nélkül, stb. De akkor ez szerveroldali hiba, gondolom én.

   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #179447   2012.04.27 21:45 GMT+1 óra  
Ja, le van tiltva a mail() függvény. (Szintén 2 sör )
A kukac a PHP-ban a hibakiírások "elfojtására" való.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #179445   2012.04.27 19:01 GMT+1 óra  
hát most így első ránézésre hiányzik egy } a végéről, meg nem tudom hogy kell e @ a mail elé, szerintem nem.
Szerk: Kiszedtem a kukacot és rápróbáltam, ment, bár kiszedtem a robot ellenőrző if-et is, szóval az is lehet még hibaforrás.
Szerk2: Megpróbáltam kukaccal is és úgy is elküldte szóval befogom így két sör után mert csak okoskodok. Amúgy lehet hogy le van tiltva a mail parancs használata?

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2012.04.27 19:14 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #179443   2012.04.27 17:38 GMT+1 óra  
az miért lehet, hogy ez nem működik?
Kód:
<?php

if ($_POST["human"])
{
$to = //itt az emailem;
$subject = 'profil ertekeles';
$message = "heyho\nhey";

// debug
echo "<p>TO: $to</p><p>SUBJECT: $subject</p><p>MESSAGE: $message</p>";

$sent = @mail($to, $subject, $message, $subject);
echo $sent ? "Mail sent" : "Mail failed";
}
else
{
echo "Hiba! Robotok ne kuldjenek emailt!\n";
}
?>

az elte-s tárhelyre lett feltöltve, viszont Mail failed, bármit csinálok neki...

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #178572   2012.04.15 09:39 GMT+1 óra  
Oppá Lehet nem késő este kellett volna tökölni vele, köszönöm.
A kódot picit még megbuherálom a napokban, át szeretném írni kicsit a kommentelést is, viszont le vagyunk maradva mint a szr a többi melóval, úgyhogy ezt kicsit kitolom.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #178570   2012.04.15 09:17 GMT+1 óra  
Ha írok egy botot akkor a mailto: az első dolog amire keres, nem a @.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #178568   2012.04.15 09:05 GMT+1 óra  
Nem lehet, hogy a botok elkerülése végett lett ponttal írva az email? Bár már vannak annyira intelligensek az ilyen botok, hogy megtalálják másképp is...

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #178564   2012.04.15 08:41 GMT+1 óra  
Fasza lett, apró kis hibákat azért én is jelentenék: Legalul cogwhellgames.gmail.com az email cím, ez szerintem így nem jó.
A játékok oldalán a jobb hasáb vagy ha így jobb akkor a leírás jobb oldalán van egy hatalmas üres rész amit nem tudok megindokolni semmilyen design céllal, ezzel szemben az "elérési út sáv" túllóg jobb oldalon, megint csak nem tudom hova tenni, ha szándékos akkor nem szóltam. Ja, mindez Chrome-ban.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #178561   2012.04.15 07:59 GMT+1 óra  
Frankó, csak vedd már ki az aloldalak bal felső sarokából ezt: <!--[if lte IE 7]-->
   
zeller - Törzstag | 470 hsz       Online status #178559   2012.04.15 07:12 GMT+1 óra  
(A grammarnaciskodast felreteve, sztem is jo lett.)

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #178536   2012.04.14 20:54 GMT+1 óra  
Dreamweaver CS5,
Notepad++ a kisebb javításokhoz

zeller: köszi

Ezt a hozzászólást krees módosította (2012.04.14 22:13 GMT+1 óra, ---)
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #178533   2012.04.14 20:50 GMT+1 óra  
Egész jó miben készült?

   
zeller - Törzstag | 470 hsz       Online status #178527   2012.04.14 20:12 GMT+1 óra  
We are a small, but dedicated team, and we hope, you can enjoy our game.

helyett
... you will enjoy our games.

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #178526   2012.04.14 20:04 GMT+1 óra  
Összetákoltam csapatka új oldalát, nagyjából mennek is a dolgok rajt Gondoltam megmutatom, hátha kapok valamiféle visszajelzést, tippet vagy bármi hasonlót.

http://cogwheelgames.com/
   
zeller - Törzstag | 470 hsz       Online status #176058   2012.03.09 09:35 GMT+1 óra  
M4. Zsirtelefon! Nem vettem eszre a kis s betut...
Amugy lattalak diplomaoszton.

   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #176057   2012.03.09 08:39 GMT+1 óra  
De lehet, bal alsó sarokban (régen jobb alsó sarokban) van egy S betű, arra bal klikk új stílusfájl készítése. Például beleírhatod:
Kód:
body{
    background-color:black !important;
}

Az !important kell, mert különben az oldalon beállított értéket veszi figyelembe.

Szerk.: Most nem tom hogy működik, de régen kipróbáltam a *{display: hidden}-t (vagy valami hasonlót), és a firefox felületén is eltűntek dolgok, nehéz volt kikapcsolni.

Ezt a hozzászólást M4 módosította (2012.03.09 08:54 GMT+1 óra, ---)

   
zeller - Törzstag | 470 hsz       Online status #176028   2012.03.08 17:57 GMT+1 óra  
Kiprobaltam a stylisht de vagy nem olvastam eleget a manualt, vagy tenyleg csak predefined stilusok vannak hires oldalakhoz. De a facebookot tobbek kozott pont leszarom...

@para:
hasonlo modon mint firebuggal, csak mondjuk onload hivok egy js-t ami a megfelelo classokat overrideolja.

   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #176013   2012.03.08 12:25 GMT+1 óra  
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #176009   2012.03.08 06:59 GMT+1 óra  
Ha a forrás nem nálad van, akkor hogy akarod az oldal css-jét megváltoztatni?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10]