játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2186
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10]
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #166040   2011.10.03 18:53 GMT+1 óra  
Én is ott akadtam el... -.-" Szégyen és gyalázat... -.-" xD

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #166039   2011.10.03 18:44 GMT+1 óra  
7. nél elakadtam mert nem fogadja el a kódot -.-" Akár ,hogy próbálkozom...
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #166038   2011.10.03 18:24 GMT+1 óra  
Ez nagyon király, eddig még nem ismertem... köszi! ^^ (pár perc alatt eljutottam én is a 4-ig, megnézem én is hogy meddig tudok eljutni... )

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #166036   2011.10.03 17:49 GMT+1 óra  
Gondolom ez ide illik a legjobban
www.hack-test.com
Lehet ismeritek már én most találtam meg és elég komoly A Forráskódban kutakodva kell kitalálni a jelszót és egy-két szint után elég bonyolult feladatok lesznek Jelenleg a .4 szinten tartok kíváncsi vagyok meddig jutok el
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #165768   2011.09.30 12:16 GMT+1 óra  
Csatlakoznék paraglidinghez, engem sem küldtek még el a fenébe... Legyél tisztelettudó, ne várj kész forrást, hanem te is dolgozz meg a sikeredért, valamint ne nyisd meg ugyanazt a témát 626-odjára, és akkor minden lesz...

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #165753   2011.09.30 09:36 GMT+1 óra  
Engem sem, de sok embert már igen. Bár ez a tendencia az utóbbi években alakult ki, a gyengébb tudású és egyszerű kérdésekkel érkező embereket nem szeretik.
De mondjuk én most csak a webtémakörökről beszélek, a többi területen nem tudom, hogy miként viselkednek. Én spec. nagyon ritkán kérdezek, mert 95%-ban megtalálom az oldalon a megoldást.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #165731   2011.09.29 21:58 GMT+1 óra  
Engem ott még sosem küldtek el a pic**ba, pedig tettem fel pár trivi kérdést is mikor a diplomámat írtam. Alázattal kell lenni a nálad okosabbakkal, és akkor nem lesznek lekezelőek.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #165729   2011.09.29 21:32 GMT+1 óra  
A prog.hu egy őskövület, már évek óta le kellett volna cserélni. Viszont a másik oldalról nézve meg nagyon tartalmas és jó oldal, szinte mindenre megtalálod a megoldást ott. Bár kérdést ne tegyél fel, mert első körben elküldenek a p**ba, hogy ha ilyen béna vagy, akkor ne akarj programozni, de végül azért mégis segítenek.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #165727   2011.09.29 21:09 GMT+1 óra  
Idézet
Marclee :
Te mírű? Nekem megy a kijelölés


prog.hu-n? nekem nem...
ni: fájörfoksszal megy...

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #165723   2011.09.29 20:46 GMT+1 óra  
Te mírű? Nekem megy a kijelölés
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #165716   2011.09.29 19:45 GMT+1 óra  
Most néztem a prog.hu-t és már régen is feltűnt hogy ott nem lehet kijelölni a szövegeket... gyorsan utána is jártam hogy lehet ezt megcsinálni, íme:
Kód:
<body onselectstart="return false">

Hogy ennek mi értelme van azt szerintem az oldal készítői se tudják, engem mindenesetre szörnyed idegesít. Meg ha már nem lehet kijelölni a szöveget akkor legalább vennék a fáradságot és állítanák át a kurzort is deffault-ra amikor a szöveg felett van, mert így kényszeresen ki akarja jelölni az ember és ettől pusztulnak az agysejtek, nem az alkoholtól.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #164852   2011.09.22 10:09 GMT+1 óra  
Köszi Bacce
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #164766   2011.09.21 16:05 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
Fontos kérdés:

meg lehet-e azt oldani HTML-ben, hogy bookmarkot helyezek el az oldalban úgy, hoyg ne kerüljön elé a teljes cím?

tehát ha <a name = "valami">valami</a> -> <a href = "#valami">xxx</a> kombót használok, akkor uyge a #valami elé oda kerül a linkben a teljes elérési út. (jatekfejlesztes.hu#valami) a kérdés, hogy ezt az elérési út nélkül meg lehet-e oldani, tehát ha egy linkre rákattintok, akkor a megfelelő helyre ugorjon ugyanazon az oldalon?


Jumping Inside Pages

Paraglidingnek: Mirror

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.09.22 09:56 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #163047   2011.09.08 13:53 GMT+1 óra  
Én while-al oldottam volna meg de végül is forral is jó.
Kód:
$result = mysql_query("SELECT * FROM mittom GROUP BY ids");
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo "<option value=".$row['ids'].">".$row['names']."</option>";
}

vagy valami hasonló módon.

"A session-t meg használom egy ilyen látogatás számlálónak, hogy ugye ne növelje a számot minden egyes frissítésre."
Ezt nem értem, de biztos.

session_start-ot akkor amikortól oda akarsz tárolni. Igazából ez hasonló sztem mint egy globális változó normális nyelvekben, szóval másik php-ból is be tudod kérni, nem kell hogy átadja post-al vagy get-el a dolgokat.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #163044   2011.09.08 13:22 GMT+1 óra  
Igen, jól értelmezted, ha jól értelmezem
Van egy Categories táblám, mindegyiknek egy id és egy name (text), ami mondjuk "Ingatlan". A listát az alapján akarom feltölteni.
Akkor lépésként elkérem az összes "id" és "name" mezőt egy-egy tömbbe, és akkor mondjuk for ciklussal töltöm fel a lista elemeit? Valahogy így:
Kód:
for ($i = 0; $i < $numcategories; $i++)
{
    <option value=$ids[$i]>$names[$i]</option>
}

Ezt végül is kár volt megkérdezni

A session-t meg használom egy ilyen látogatás számlálónak, hogy ugye ne növelje a számot minden egyes frissítésre.
session_start() az csak a legelején kell, ugye?

Amúgy nem bevásárlókocsi, igazából csak egy ilyen nagyon minimális vatera-szerű cucc kell most, nyilván vásárlási rendszer nélkül, ahhoz nagyon kevés vagyok Csak egy ilyen kis admin által feltölthető termékek kilistázása, nyilván keresési és rendezési funkcióval.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #163021   2011.09.08 11:21 GMT+1 óra  
Tehát az abc, dátum, ár helyett egy táblából kiolvasott típusok szerinti szűrés kéne neked?
Gondolom az egyes sorokban megvan hogy melyik típusba tartozik az adott elem.
Akkor első körben leszűröd hogy milyen típusok vannak, erre a "GROUP BY oszlop", az alapján legenerálod a formot, utána meg simán listázni "* WHERE oszlop=kiválasztott".

Arra hogy feldolgozás után is megmaradjon a beállítás szerintem session-t célszerű indítani.
Vagy átadogatni mindig get-el vagy post-al, ha annyira nem fontos, mittom, nem egy bevásárlókocsi vagy ilyesmi. Nem tudom cookieval meg lehet-e oldani, de gondolom az is egy lehetőség.
Legalábbis ha jól értettem a kérdésed. Remélem érthető, elég címszavasan írtam.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #163019   2011.09.08 10:27 GMT+1 óra  
Van egy "listám"
Kód:
<form action="index.php" method="get">
    Keresés: <input type="text" name="search" size="40" maxlength="40"> Rendezés:
    <select name="sortby" style="width: 100px">
        <option value="name">ABC</option>
        <option value="date">Dátum</option>
        <option value="price">Ár</option>
    </select>
    <select name="sortbydir" style="width: 100px">
        <option value="ASC">Növekvő</option>
        <option value="DESC">Csökkenő</option>
    </select>
    <input type="submit" value="Keresés!">
</form>

Egy ehhez hasonló listát szeretnék készíteni, azonban előre nem tudom a sorait, azt egy sql adatbázisból olvasnám ki.
Konkrétan kategóriákra kellene (mittomén', Autó-motor, Ingatlan, stb.), amik el lennének tárolva egy adatbázis egy táblájában.

Ezt hogy lehet megcsinálni? Vagy lehet egyáltalán ilyet?

szerk.:
Nomeg az is eszembe jutott, hogy a listából ugye lehet kiválasztani elemet, majd megnyomjuk a keresés gombot. Hogy érdemes megcsinálni azt, hogy a 2 (a kategóriával együtt 3) listából a kiválasztott elem keresés után is ugyan az maradjon?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2011.09.08 10:32 GMT+1 óra, ---)

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #162050   2011.08.31 11:12 GMT+1 óra  
Írtam nekik levelet (mellesleg pár percen belül válaszoltak is, ez pozitív )
Idézet
A domainhez biztosított tárhely statikus, vagyis szerveroldali
programfuttatásra (php, sql, stb.) sajnos nem ad lehetőséget. A
webtartalmat, illetve legalábbis azt a részét, mely php (sql, stb.)
futtatását igényli, olyan szerveren kellene elhelyezni, amely dinamikus, és
ezt a részt kéne integrálni egy statikus website szerkezetébe, például egy
frame-be helyezve. Vagy pedig az adott webszerver által biztosított
lehetőségek szerint (mint például, hogy virtualhost beállítása lehetséges-e)
átkonfigurálni a zónabeállításokat IP cím, szervernév, vagy URL/URLFRAME
forward rekord felvételével.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #161957   2011.08.30 15:20 GMT+1 óra  
Az alapvető probléma hogy szerver oldalon nincs ami feldolgozza az sql hívásokat.
Azt meg lehet csinálni hogy egy ingyenes tárhely sql szerveréhez csatlakozol és oda tárolod az adatbázist, de a php-t meg itt futtatod ezen. Bár ez nem tudom mennyire nézné jó szemmel az ingyenes szolgáltató, bele szokták fogalmazni a szerződésükbe hogy ne másik oldal tárhelyéül használd az ő ingyenes tárhelyüket.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #161955   2011.08.30 15:07 GMT+1 óra  
php az megy, tegnap este kipróbáltam. Az adatbázissal nem lehet valahogy trükközni, hogy "lementem" gépen a táblákat, és akkor sql parancsokkal írogatom phpből?

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #161950   2011.08.30 14:35 GMT+1 óra  
Még egy emailt lehet megér a support felé, de nem írnak egy szót se sql szerverről, csak tárhely, smtp meg dns, szerintem nincs náluk mysql, se más adatbázis.
Szóval a domainre valahonnan máshonnan kéne szervert kötni, esetleg ezen az 50 mb-on ha nincs letiltva a php vagy js akkor fájlba megoldani az adatbázist.
legalábbis szerintem.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #161946   2011.08.30 14:12 GMT+1 óra  
Egyik ismerősöm tolta itt

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #161941   2011.08.30 13:19 GMT+1 óra  
phpmyadmin általában mindenhol szokott lenni ha van a tárhelyhez mysql. Hol regisztráltad?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #161933   2011.08.30 12:39 GMT+1 óra  
Ha regisztráltunk egy domain-t, adtak 50mb tárhelyet... itt hogy működik az sql? Mert pl. uw.hu-nál van egy sql "szerkesztő", ilyesmi. De alapból lehet kezelni? Vagy a táblákat valamilyen programmal kell létrehozni, vagy hogy működik ez?

   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #158147   2011.08.02 19:34 GMT+1 óra  
furcsa nagyon hogy a & amp; nem jött be. A képen azokat a piros alig látszó kiemeléseket a problémás résznél te csináltad?
szerk: megesik
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #158142   2011.08.02 19:19 GMT+1 óra  
nem jött be a htmlspecialhars sem.
Lehet hogy valahol tök máshol van a hiba csak ide ütközik ki?

Szerk: jól van, persze hogy én voltam farok, include-olt php-ban elfelejtettem átírni és azt is index.php-nak hívta. Úgy néz ki fáradt vagyok, de egy fél órát hasznosan elszoptam vele.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.08.02 19:33 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #158138   2011.08.02 19:10 GMT+1 óra  
Ilyen esetekben jó használni a htmlspecialhars függvényt ami annyit tesz, hogy azokat a karaktereket amik a HTML-ben speciális jelentésüek, pl <,>,&,",' átalakitja az alábbi formába amit bolyzsolt irt.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #158136   2011.08.02 19:08 GMT+1 óra  
Ja, igen,
Kód:
amp&;
-al van csinálva, sőt próbáltam már
Kód:
"& # 3 8 ;"
-al is, ugyan azt a hibát dobja. A kódot a validátorból másoltam ki azért van így.
Ezt dobja a validátor
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #158132   2011.08.02 18:55 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Kód:
<?php echo'<a href="index.php?page=blog&i=0" target="_self">'; ?>

itt miért akad ki a &-ra validátor?
Szerk: Doctype: HTML 4.01 Transitional


Cseréld le erre:
Kód:
& a m p ;
(szóközök nélkül természetesen)

   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #158129   2011.08.02 18:50 GMT+1 óra  
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #158127   2011.08.02 18:40 GMT+1 óra  
Kód:
<?php echo'<a href="index.php?page=blog&i=0" target="_self">'; ?>

itt miért akad ki a &-ra validátor?
Szerk: Doctype: HTML 4.01 Transitional
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #156331   2011.07.14 21:12 GMT+1 óra  
Valamiért egyik megoldás sem szuperált úgyhogy egy elegáns húzással megkerültem a problémát, kihúztam 100%-ra css-el és elrejtettem a fejléc div mögé z-orderrel, aztán raktam egy magas paragrafust az elejére hogy a szöveg ne a fejléc alatt kezdődjön. (nem vagyok büszke magamra.)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #156317   2011.07.14 19:25 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Nem vagyok túl penge js-ben, a problémám hogy hogy tudnám egy div magasságát állítani, id-je "info".
Ezzel próbálkoztam de nem csinál semmit, bármilyen legyen is a position (fixed, relative, absolute)
css-ben nincs semmi magasságára vonatkozó dolog beállítva szóval az nem kavar.

Kód:
<script type="text/javascript">
var in = document.getElementById("info");
in.style.height = (screen.height-56);
</script>



Javasolni tudom a jQuery használatát, mivel sokkal egyszerűbben lehet az ilyesmit csinálni vele. Itt a jquerys változata annak amit szeretnél:
Kód:
$("#info").height(screen.height-56);

Nem próbáltam, de mennie kéne
   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #156286   2011.07.14 16:11 GMT+1 óra  
Bacce: esetleg ha utána rakod a px-et:
Kód:
in.style.height = (screen.height-56)+'px';
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #156284   2011.07.14 15:58 GMT+1 óra  
Nem vagyok túl penge js-ben, a problémám hogy hogy tudnám egy div magasságát állítani, id-je "info".
Ezzel próbálkoztam de nem csinál semmit, bármilyen legyen is a position (fixed, relative, absolute)
css-ben nincs semmi magasságára vonatkozó dolog beállítva szóval az nem kavar.

Kód:
<script type="text/javascript">
var in = document.getElementById("info");
in.style.height = (screen.height-56);
</script>
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #156012   2011.07.10 23:45 GMT+1 óra  
Idézet
sheridan :
Idézet
Mystin :
A JavaScript és PHP kommunikációját AJAX-al meg lehet oldani... Ez úton lehetőség nyílik kapcsolódni az adatbázishoz is, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég biztonságos-e... bár van egy tippem, hogy nem az (soha nem csináltam még ilyet, elméletből beszélek).



Ha paramétereket akarsz átadni, akkor nem biztonságos, mert POST paraméterátadást nem tudsz használni, csak GET-et. PL meghívhatsz így valamit ajax-al:

http://alma.com/valami.php?filename=pelda.txt

Esetleg lekódolod az URL paramétereket, akkor biztonságos lesz.



Nem? Előbb nézz utána, mielőtt hülyeséget írsz:

Ajax w3scools - Send a Request To a Server

Az Ajax használata legalább annyira biztonságos, mint egy sima php paraméterátadás. Akár https-s is használhatsz meghíváskor. Ha nem lenne 100%, akkor a pénzintézetek nem alkalmaznák előszeretettel az internetbankokban.

Ezt a hozzászólást paragliding módosította (2011.07.11 06:21 GMT+1 óra, ---)
   
sheridan - Tag | 55 hsz       Online status #156008   2011.07.10 22:05 GMT+1 óra  
Idézet
Mystin :
A JavaScript és PHP kommunikációját AJAX-al meg lehet oldani... Ez úton lehetőség nyílik kapcsolódni az adatbázishoz is, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég biztonságos-e... bár van egy tippem, hogy nem az (soha nem csináltam még ilyet, elméletből beszélek).



Ha paramétereket akarsz átadni, akkor nem biztonságos, mert POST paraméterátadást nem tudsz használni, csak GET-et. PL meghívhatsz így valamit ajax-al:

http://alma.com/valami.php?filename=pelda.txt

Esetleg lekódolod az URL paramétereket, akkor biztonságos lesz.

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #155989   2011.07.10 15:16 GMT+1 óra  
A JavaScript és PHP kommunikációját AJAX-al meg lehet oldani... Ez úton lehetőség nyílik kapcsolódni az adatbázishoz is, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég biztonságos-e... bár van egy tippem, hogy nem az (soha nem csináltam még ilyet, elméletből beszélek).

   
sheridan - Tag | 55 hsz       Online status #155985   2011.07.10 12:17 GMT+1 óra  
Kliens oldalról nemigazán lehet közvetlenül adatbázishoz kapcsolódni. Például javascriptből nem is lehet. Ezt úgy oldják mg, hogy szerver oldalon fut valami, ami lehet Java, Php, sokminden. Majd a javascript-ed meghívja a kérdéses php file-t mondjuk a megfelelő URL paraméterekkel és a php fog az adatbázishoz kapcsolódni.

Röviden ennyi. Össze lehet gyógyítani a javascriptet a flash-el és a java-val is.

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155885   2011.07.08 23:35 GMT+1 óra  
Most így utánaolvasva, a JavaScript lehetőségei elég korlátozottak (nyilván biztonsági szempontok miatt), de össze lehet valahogy gyógyítani Java-val vagy Flash-el? Illetve ez utóbbiak mennyire férnek hozzá a helyi dolgokhoz?

szerk: Egyébként biztonság szempontjából jó dolog, hogy ebben a sandbox modellben alapból semmihez nem lehet hozzáférni, de azért lehetne valami interfész arra az estre, ha valamit szándékosan szeretnénk megosztani. No mindegy...

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.09 00:55 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155882   2011.07.08 22:58 GMT+1 óra  
Anno visual basicben csináltam mysql-be táblázatot, gondolom más nyelven se megvalósíthatatlan, js-ben meg biztos van rá megoldás. Google-t tudom javasolni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155880   2011.07.08 22:16 GMT+1 óra  
A kliens oldalhoz hogyan jön a PHP?

szerk: Vagy lehet valahogyan keverni mondjuk a JavaScript-tel?

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.08 22:24 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155878   2011.07.08 21:37 GMT+1 óra  
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155875   2011.07.08 21:24 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Ezt uw-nél nekem így néz ki:
kiszolgáló: sql3.ultraweb.hu
meg felhasználónév, jelszó, adatbázisod neve.


És a kódban nem kell valahol csatlakozni, hogy használni is tudd?
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155873   2011.07.08 21:01 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Ahhoz meg elég az adatbázis kiszolgáló, meg felhasználónév/jelszó.


Ezt uw-nél nekem így néz ki:
kiszolgáló: sql3.ultraweb.hu
meg felhasználónév, jelszó, adatbázisod neve. Ezeket megkapod regisztrálásnál, vagy az admin felületen ki van írva.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155870   2011.07.08 20:44 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Innentől kezdve azt kérsz le amit akarsz annak az adatlapjáról aki telepíti az alkalmazásodat, utána lehet pakolni saját adatbázisba.


Mondjuk most nekem nem világos, hogy mit értesz "saját adatbázis" alatt...
Ha mondjuk egy MySQL szervert, ahhoz is csatlakozni kell valahogy, nem?
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155868   2011.07.08 20:32 GMT+1 óra  
Kicsit eljátszottam egy itthonról hostolt weboldal gondolatával, van úgyis szemétbe való p3-as meg párgigás hdd itthon, rátolok egy xpt, egy xampp-t, és ugye akkor baj van a dinamikus ip-vel ha domain-t akarok regisztrálni... (amit nem akarok mert az pénzbe kerül) tehát hogy ne ip címet kelljen a böngészőbe írni és ne kelljen manuálisan állítgatni mindig ha megváltoztatja az ip-met a szolgáltató. És itt jöhet a dob és fanfár: http://freedns.afraid.org/
Tény hogy csak subdomain de ingyen, nincs megszabva milyen szerver mekkora tárhely mivel telepítve, stb. és van programjuk az ip automatikus állítgatásra.
Iszonyatos mennyiségű subdomaint kínálnak, köztük van pár jópofa is.

Ezzel fel lehetne dobni az önéletrajzom ha elég badass lennék hozzá.
http://heyyou.suckmyfuckingdick.biz
ofc. hozzá illő email címmel.


bit.0x8000: ip-t? Hmm... Minek? Hacsak nem valami P2P dolgot fontolgatsz, de annak meg mi köze a facebook-hoz.
Amire én gondoltam ott nincs semmi kapcsolat csak amikor letölti meg feltölti a játék az adatbázisba a pontokat vagy mittudom én mit, de nem realtime.
Ahhoz meg elég az adatbázis kiszolgáló, meg felhasználónév/jelszó. Facebook alkalmazást meg ha csinálsz az kap egy csomó azonosító számot meg titkosító kódot.

Kód:
<?php
// Awesome Facebook Application
require_once 'facebook-php-sdk/src/facebook.php';
// Create our Application instance.
$facebook = new Facebook(array(
  'appId' => '##############',
  'secret' => '#########################',
  'cookie' => true,
));

így néz ki az alap php-s facebook alkalmazáshoz csatlakozás vagy mi. Ezt legenerálja a facebook neked, meg le kell szedni az sdk-t.
Innentől kezdve azt kérsz le amit akarsz annak az adatlapjáról aki telepíti az alkalmazásodat, utána lehet pakolni saját adatbázisba.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.07.08 20:43 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155860   2011.07.08 19:30 GMT+1 óra  
Arra lettem volna kíváncsi, hogyan épül fel a kapcsolat? IP és port címet meg hasonlókat csak meg kell adni valahogy. Viszont ha mondjuk címnek localhost-ot adsz meg, akkor az a script-et futtató gép localhost címe lesz?
Akár konkrét utasítást/kódot is írhatsz...
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155855   2011.07.08 19:22 GMT+1 óra  
A játék is meg a facebook is egy bármilyen ingyenes tárhelyhez tartozó adatbázist ér el, sima sql kérésekkel, mindenki innen szedi ki magának ami neki kell és ide rakja amit akar. Annyi a különbség hogy facebook hozzáfér az alkalmazást telepítő emberke adatlapjához meg falához meg amihez nem szégyell és azt tudja bepakolni a saját adatbázisba.
Sajnos nem vagyok nagy elméletben magyarázásban, konkrétan mit akarsz csinálni?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155843   2011.07.08 17:37 GMT+1 óra  
Ok, ebben az esetben a (facebook-os) kliens alkalmazás hogyan éri el az adatbázist?

szerk: (...ami JavaScript, esetleg Python)

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.08 17:48 GMT+1 óra, ---)
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10]