játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5462
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2192
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10]
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #173848   2012.01.30 11:04 GMT+1 óra  
Tetszik mindkét verzió, de a másodikban a logót szerinem nem kéne domborítani.

   
petyur - Tag | 54 hsz       Online status #173839   2012.01.30 08:07 GMT+1 óra  
Teljesen emészthető a design; egyszerű + jól kinéző elrendezést a legnehezebb úgyis összehozni, neked sikerült egy olyat, amitől nem folyik ki az ember szeme szerencsére
[Bár nekem a körkörös ikonos, onhover+szövegmegjelenikes jobban tetszett.]

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #173830   2012.01.29 20:45 GMT+1 óra  
csak az a "hobbi" nem kéne a webdesign elé... meg a logó kicsit erőltetett, de amúgy nem rossz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #173825   2012.01.29 19:46 GMT+1 óra  
Nagyon fasszentos lett, grat! (személy szerint be kell vallanom, jobban bejönnek a minimalista designok... )

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #173818   2012.01.29 18:32 GMT+1 óra  
Na jó. Az elmúlt két napban átálltam a minimalista designra.
Átterveztem az oldalt. http://kepgep.hu/2012/01/29/main/ujragondolva.jpg

Személy szerint nem bántam meg
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #173737   2012.01.28 14:01 GMT+1 óra  
Én lehet hogy megpróbálnék más színt is a sávra.
http://colorschemedesigner.com/
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #173733   2012.01.28 13:39 GMT+1 óra  
Így tűrhetőbb?


Közben azon gondolkozom, hogy készítek egy hagyományosabb kivitelezést is, és majd a kettő közül döntök, attól függően, hogy sikerül. Végül is, ezért tervezés nem?
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #173727   2012.01.28 11:23 GMT+1 óra  
Én sötétebb szürkét adnék az alsó sávnak és fixre pozicionálnám a lap aljára, valamint nagyobb height-et adnék neki. Az árnyékok erősek, nem tetszik. Lágyabb öszhatás kell, így túl kontrasztos (a szürke sáv alján jó az árnyék).
Még egy dolog, a szürke sáv felső vonala nem igazán különül el, én adnék neki egy sötétebb bordert felülre. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #173725   2012.01.28 10:43 GMT+1 óra  
Végül is működhet ez a fejre állított design is, de nekem hiányzik hogy nincs alja az oldalnak, csak egyszerűen véget ér, oda még lehetne valamit alkotni, vagy a tetejére is rakni a fehér rész fölé egy 20-30px-es margót.
A jobb oldalon az az árnyék nekem túl erőteljesnek tűnik, azon még lehetne egy picit tompítani.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #173720   2012.01.28 07:42 GMT+1 óra  
És mi lenne akkor ha a gombokat abszolút középre pozicionálnád...? megszűnne a balra orientáltság (nameg a felbontásokból származó nehézségek... ), valamint picit szimmeteikusabb lenne az összkép... persze Isten ments hogy itt okoskodjak/megmondjam a tutit, ez csak vélemény (csak hogy senki ne higgye azt hogy én itt most osztom az észt... )... csak mert szerintem ha nem jön oda jobbra semmi, akkor ez a megoldás talán célravezetőbb lenne...

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #173714   2012.01.27 20:52 GMT+1 óra  
Igazából ez annak is köszönhető, hogy 1366*768 a felbontás, amin készül, viszont szeretném, ha elférne 1024-en is, bár valamicske mintára, mondjuk ott is körökre vagy hasonlóra gondoltam már, de a szellősebb érzetet megfogadom
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #173712   2012.01.27 20:10 GMT+1 óra  
Szerintem teljesen jó... Annyi észrevételem lenne még - bár sejtem hogy ez az állapot még változni fog -, hogy a gombok között picit több margint hagyjál, a szellős érzet, és a jobb áttekinthetőség érdekében... Nem tudom hogy mi mindent terveztél még abba a szürke sávba, de jobb oldalt olyan üres, kellene oda valami... bár szerintem már oda is vannak terveid, csak gondoltam megemlítem...

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #173710   2012.01.27 19:37 GMT+1 óra  
A feliratok már most hoverre jönnek elő, és a többi ikon is másképp néz ki.
http://kepgep.hu/2012/01/27/main/gombok.jpg
Az utolsó gombot itt még cserélni fogom majd.

És igen, az oldalt magát így terveztem kinézetre, csak most kicsit meginogtam magamban, hogy biztos jó-e így, és némi megerősítés kell
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #173705   2012.01.27 18:01 GMT+1 óra  
Ha neked tetszik, akkor szerintem ezzel az elrendezéssel teljesen jó. Annyit hozzátennék, hogy az ikonok utaljanak ara, amit a menüpont takar, tehát ne mindegyiknek ugyanaz legyen a képe. ha nincs két olyan ami eléggé hasonlít egymásra, netán összekeverhető, akkor szerintem nem kell alaphelyzetben látszania a szövegnek (elég csak ha hoverre tűnik elő, egyéb esetben azért kitennék valami textet az ikonra/alá/stb.

Remélem érted amit mondani szerettem volna... :$

Egyébként a látogatók szempontjából... jobban megfogja egy webdesign a felhasználót, emlékezetes marad a látogatott oldal a számára, ha egyedi a kinézete/esetleg az elrendezése is, ugyanakkor nem zavaró, és kényelmes, logikus az elrendezése, tehát könnyen navigálható, egyszerűen megtalálja rajta a számára lényeges információt. Persze ezek triviális dolgok, csak amiket láttam már a neten akár csak portfólió oldalak témakörében is, inkább leírom, mert komolyan sírógörcsöt tudok kapni némelyik oldaltól... De ahogyan látom, krees, téged ez nem fenyeget, már ha jól értelmeztem először, és ez a kép amit beszúrtál, ez már egy design terv az oldaladhoz...

   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #173704   2012.01.27 17:13 GMT+1 óra  
Talán ez lesz jó topic.

Eléggé elbizonytalanodtam, gondoltam megkérdem.

Szóval:
A napokban elkezdtem egy személyes weboldalt (képek, kedvencek, cv, munkáim, meg ilyenek) és jött is rá egy ötlet:


Meg voltam győződve, hogy ez a körös, ikonos design jó lesz, viszont most elbizonytalanodtam, mert nemigen láttam hasonlót és nem tudom, kiből milyen reakciókat vált ki.

A lényege, hogy a szürke sávban a gombok ikonokként lesznek, és ha ráviszik a kurzort, akkor tűnik elő a szöveg.

Szerintetek próbáljam meg ezzel, vagy gondoljam újra és maradjak a hagyományosabb megoldásoknál?
   
Kalapacs - Tag | 185 hsz       Online status #171766   2012.01.02 10:00 GMT+1 óra  
Most csak ez a két alternatíva van, a részletekbe nem mennék bele. Enetet tesztelgettem, elvben 4095 kapcsolatot tud kezelni egy szerver, podsixnetről nem tud valaki ezzel kapcsolatban mondani egy számot? Ha több nem lehet, akkor megpróbálom kiokoskodni így, de az ideális az lenne, ha nem okozna gondot a 15-20k kapcsolat sem.
...a játékfejlesztés nem éppen a programozásról szól...
/4Bit
   
Omega - Tag | 70 hsz       Online status #171764   2012.01.02 08:27 GMT+1 óra  
Enet az c,c++ a podsixnet az meg python. Én enetet ajánlanám, habár mindkettőhöz kell frameworkot írni. De inkább helyette raknet, vagy OpenTNL.

   
Kalapacs - Tag | 185 hsz       Online status #171762   2012.01.02 04:47 GMT+1 óra  
Nem vagyok biztos benne, hogy passzol ide, de jobb topicot nem találtam neki.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik lib lehet jobb, a podsixnet, vagy az enet? Az elsődleges szempont az, hogy minél több kapcsolatot tudjon kezelni, a sebesség abszolút másodlagos(körökre osztott cucchoz kell.) Egyiket sem használtam még komolyabb célokra, és szokás szerint csak azt hangoztatják a fejlesztők, hogy nagyon jó, nagyon gyors.
...a játékfejlesztés nem éppen a programozásról szól...
/4Bit
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #171315   2011.12.24 11:50 GMT+1 óra  
Igen, Londonban tolom, van is sok állásajánlat a témában, a fizu is elég jó, azért gondolkozok rajta, de nem nagyon látok bele ezért kérdeztem hogy van-e konkrét tapasztalat valakinek ilyen téren.
Paragliding: Magánvállalkozás nem játszik. Legalábbis még.
Marclee: Igen, sejtem hogy referencia, ahogy írtam is, nem ez a kérdés hanem hogy milyen jellegű.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
zeller - Törzstag | 480 hsz       Online status #171273   2011.12.23 18:40 GMT+1 óra  
Bacce mar gondolkodott es elhuzott az orszagbol. Vagy csak nyaralni voltal?

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #171259   2011.12.23 15:14 GMT+1 óra  
Ja, bocs Szal Bacce, amit írtam
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #171258   2011.12.23 14:09 GMT+1 óra  
de ne nekem mond én még csak 15 éves vagyok épp Baccenak próbálunk segíteni xd
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #171256   2011.12.23 13:48 GMT+1 óra  
Marclee, legyél magánvállalkozó és reklámozd magad. Ez előbb fog pénzt hozni, minthogy állásinterjúkra mászkálsz és napi 8-10 órákat gülleszted a szemed a monitor előtt, a végén meg alig kapsz fizut. Arról nem is beszélve, hogy ha nincs felsőfokú végzettséged, akkor hiába is vagy jó abban amit csinálsz, élből elutasítanak, mert Magyarországon a papírokat nézik, nem a tudást...
Az, hogy a saját magad főnöke vagy, előnyökker is jár (meg persze hátrányokkal is).
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #171242   2011.12.23 12:33 GMT+1 óra  
Pretender ott a "szerintem" szó Arra alapoztam a válaszom ,hogy csak nem fogják már ott elkezdeni kérdezgetni a szakszavakról mint egy dolgozatba xd de lehet ,hogy tévedek
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #171239   2011.12.23 11:57 GMT+1 óra  
@Marclee: ilyen sok állásinterjún voltál már?

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #171231   2011.12.23 10:26 GMT+1 óra  
hát ha azt a tesztet amiről múltkor csináltunk végig tudod csinálni akkor már biztos jó vagy Én a 7 es vagy 8 as szintnél megakadtam :/ Amúgy meg szerintem referencia munkákat néznek főként ( ,hogy milyen oldalakat hoztál eddig létre hol dolgoztál meg ilyenek) mert csak nem fognak ott kikérdezni
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #171230   2011.12.23 10:22 GMT+1 óra  
Mit szoktak kérdezni egy php fejlesztős állásinterjún úgy nagy általánosságban? Milyen jellegű portfólióra volna szükség? Meg úgy általában minden tapasztalat érdekelne a témában, milyen jellegű a munkavégzés, egyáltalán mit lehet ezen napi 8 órában csinálni?
Elhatároztam hogy márpedig mindenképpen pénzt csinálok a hobbimból, de nem igen tudom hogy milyen szinten vagyok. Esetleg valami oldalt ha tudtok ami felméri a szintet, vagy összegzi a szükséges tudásanyagot, esetleg leírja az elvárásokat az is jó lenne.
Tudom, google a barátom, de kíváncsi vagyok esetleges tapasztalatokra, vagy ha offtopicba/pm-ben válaszoltok más programozós melókról úgy is jó, még soha nem fejlesztettem hivatásszerűen és szeretnék valami rálátást szerezni hogy is megy ez.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #166043   2011.10.03 19:08 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Akkor lehet hogy nem az a kód vagy a jelszó.
De ezt a társalgást is inkább folytassátok az offtopicban szvsz.



Csak az lehet mert ez van a képen ami tartalmazza a jelszót. A kódban meg nem találtam utalást másra :/ Amúgy meg k ha folytatódik a téma átköltözünk csak azthittem ide illő a téma
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #166042   2011.10.03 19:00 GMT+1 óra  
Akkor lehet hogy nem az a kód vagy a jelszó.
De ezt a társalgást is inkább folytassátok az offtopicban szvsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #166041   2011.10.03 18:57 GMT+1 óra  
A kód és a felhasználó is megvan de nem enged tovább

Spoiler veszély! :
Felhasználó: phat
Jelszó: jerkybar3
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #166040   2011.10.03 18:53 GMT+1 óra  
Én is ott akadtam el... -.-" Szégyen és gyalázat... -.-" xD

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #166039   2011.10.03 18:44 GMT+1 óra  
7. nél elakadtam mert nem fogadja el a kódot -.-" Akár ,hogy próbálkozom...
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #166038   2011.10.03 18:24 GMT+1 óra  
Ez nagyon király, eddig még nem ismertem... köszi! ^^ (pár perc alatt eljutottam én is a 4-ig, megnézem én is hogy meddig tudok eljutni... )

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #166036   2011.10.03 17:49 GMT+1 óra  
Gondolom ez ide illik a legjobban
www.hack-test.com
Lehet ismeritek már én most találtam meg és elég komoly A Forráskódban kutakodva kell kitalálni a jelszót és egy-két szint után elég bonyolult feladatok lesznek Jelenleg a .4 szinten tartok kíváncsi vagyok meddig jutok el
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #165768   2011.09.30 12:16 GMT+1 óra  
Csatlakoznék paraglidinghez, engem sem küldtek még el a fenébe... Legyél tisztelettudó, ne várj kész forrást, hanem te is dolgozz meg a sikeredért, valamint ne nyisd meg ugyanazt a témát 626-odjára, és akkor minden lesz...

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #165753   2011.09.30 09:36 GMT+1 óra  
Engem sem, de sok embert már igen. Bár ez a tendencia az utóbbi években alakult ki, a gyengébb tudású és egyszerű kérdésekkel érkező embereket nem szeretik.
De mondjuk én most csak a webtémakörökről beszélek, a többi területen nem tudom, hogy miként viselkednek. Én spec. nagyon ritkán kérdezek, mert 95%-ban megtalálom az oldalon a megoldást.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #165731   2011.09.29 21:58 GMT+1 óra  
Engem ott még sosem küldtek el a pic**ba, pedig tettem fel pár trivi kérdést is mikor a diplomámat írtam. Alázattal kell lenni a nálad okosabbakkal, és akkor nem lesznek lekezelőek.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #165729   2011.09.29 21:32 GMT+1 óra  
A prog.hu egy őskövület, már évek óta le kellett volna cserélni. Viszont a másik oldalról nézve meg nagyon tartalmas és jó oldal, szinte mindenre megtalálod a megoldást ott. Bár kérdést ne tegyél fel, mert első körben elküldenek a p**ba, hogy ha ilyen béna vagy, akkor ne akarj programozni, de végül azért mégis segítenek.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #165727   2011.09.29 21:09 GMT+1 óra  
Idézet
Marclee :
Te mírű? Nekem megy a kijelölés


prog.hu-n? nekem nem...
ni: fájörfoksszal megy...

   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #165723   2011.09.29 20:46 GMT+1 óra  
Te mírű? Nekem megy a kijelölés
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #165716   2011.09.29 19:45 GMT+1 óra  
Most néztem a prog.hu-t és már régen is feltűnt hogy ott nem lehet kijelölni a szövegeket... gyorsan utána is jártam hogy lehet ezt megcsinálni, íme:
Kód:
<body onselectstart="return false">

Hogy ennek mi értelme van azt szerintem az oldal készítői se tudják, engem mindenesetre szörnyed idegesít. Meg ha már nem lehet kijelölni a szöveget akkor legalább vennék a fáradságot és állítanák át a kurzort is deffault-ra amikor a szöveg felett van, mert így kényszeresen ki akarja jelölni az ember és ettől pusztulnak az agysejtek, nem az alkoholtól.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #164852   2011.09.22 10:09 GMT+1 óra  
Köszi Bacce
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #164766   2011.09.21 16:05 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
Fontos kérdés:

meg lehet-e azt oldani HTML-ben, hogy bookmarkot helyezek el az oldalban úgy, hoyg ne kerüljön elé a teljes cím?

tehát ha <a name = "valami">valami</a> -> <a href = "#valami">xxx</a> kombót használok, akkor uyge a #valami elé oda kerül a linkben a teljes elérési út. (jatekfejlesztes.hu#valami) a kérdés, hogy ezt az elérési út nélkül meg lehet-e oldani, tehát ha egy linkre rákattintok, akkor a megfelelő helyre ugorjon ugyanazon az oldalon?


Jumping Inside Pages

Paraglidingnek: Mirror

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.09.22 09:56 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #163047   2011.09.08 13:53 GMT+1 óra  
Én while-al oldottam volna meg de végül is forral is jó.
Kód:
$result = mysql_query("SELECT * FROM mittom GROUP BY ids");
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo "<option value=".$row['ids'].">".$row['names']."</option>";
}

vagy valami hasonló módon.

"A session-t meg használom egy ilyen látogatás számlálónak, hogy ugye ne növelje a számot minden egyes frissítésre."
Ezt nem értem, de biztos.

session_start-ot akkor amikortól oda akarsz tárolni. Igazából ez hasonló sztem mint egy globális változó normális nyelvekben, szóval másik php-ból is be tudod kérni, nem kell hogy átadja post-al vagy get-el a dolgokat.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #163044   2011.09.08 13:22 GMT+1 óra  
Igen, jól értelmezted, ha jól értelmezem
Van egy Categories táblám, mindegyiknek egy id és egy name (text), ami mondjuk "Ingatlan". A listát az alapján akarom feltölteni.
Akkor lépésként elkérem az összes "id" és "name" mezőt egy-egy tömbbe, és akkor mondjuk for ciklussal töltöm fel a lista elemeit? Valahogy így:
Kód:
for ($i = 0; $i < $numcategories; $i++)
{
    <option value=$ids[$i]>$names[$i]</option>
}

Ezt végül is kár volt megkérdezni

A session-t meg használom egy ilyen látogatás számlálónak, hogy ugye ne növelje a számot minden egyes frissítésre.
session_start() az csak a legelején kell, ugye?

Amúgy nem bevásárlókocsi, igazából csak egy ilyen nagyon minimális vatera-szerű cucc kell most, nyilván vásárlási rendszer nélkül, ahhoz nagyon kevés vagyok Csak egy ilyen kis admin által feltölthető termékek kilistázása, nyilván keresési és rendezési funkcióval.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #163021   2011.09.08 11:21 GMT+1 óra  
Tehát az abc, dátum, ár helyett egy táblából kiolvasott típusok szerinti szűrés kéne neked?
Gondolom az egyes sorokban megvan hogy melyik típusba tartozik az adott elem.
Akkor első körben leszűröd hogy milyen típusok vannak, erre a "GROUP BY oszlop", az alapján legenerálod a formot, utána meg simán listázni "* WHERE oszlop=kiválasztott".

Arra hogy feldolgozás után is megmaradjon a beállítás szerintem session-t célszerű indítani.
Vagy átadogatni mindig get-el vagy post-al, ha annyira nem fontos, mittom, nem egy bevásárlókocsi vagy ilyesmi. Nem tudom cookieval meg lehet-e oldani, de gondolom az is egy lehetőség.
Legalábbis ha jól értettem a kérdésed. Remélem érthető, elég címszavasan írtam.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #163019   2011.09.08 10:27 GMT+1 óra  
Van egy "listám"
Kód:
<form action="index.php" method="get">
    Keresés: <input type="text" name="search" size="40" maxlength="40"> Rendezés:
    <select name="sortby" style="width: 100px">
        <option value="name">ABC</option>
        <option value="date">Dátum</option>
        <option value="price">Ár</option>
    </select>
    <select name="sortbydir" style="width: 100px">
        <option value="ASC">Növekvő</option>
        <option value="DESC">Csökkenő</option>
    </select>
    <input type="submit" value="Keresés!">
</form>

Egy ehhez hasonló listát szeretnék készíteni, azonban előre nem tudom a sorait, azt egy sql adatbázisból olvasnám ki.
Konkrétan kategóriákra kellene (mittomén', Autó-motor, Ingatlan, stb.), amik el lennének tárolva egy adatbázis egy táblájában.

Ezt hogy lehet megcsinálni? Vagy lehet egyáltalán ilyet?

szerk.:
Nomeg az is eszembe jutott, hogy a listából ugye lehet kiválasztani elemet, majd megnyomjuk a keresés gombot. Hogy érdemes megcsinálni azt, hogy a 2 (a kategóriával együtt 3) listából a kiválasztott elem keresés után is ugyan az maradjon?

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2011.09.08 10:32 GMT+1 óra, ---)

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #162050   2011.08.31 11:12 GMT+1 óra  
Írtam nekik levelet (mellesleg pár percen belül válaszoltak is, ez pozitív )
Idézet
A domainhez biztosított tárhely statikus, vagyis szerveroldali
programfuttatásra (php, sql, stb.) sajnos nem ad lehetőséget. A
webtartalmat, illetve legalábbis azt a részét, mely php (sql, stb.)
futtatását igényli, olyan szerveren kellene elhelyezni, amely dinamikus, és
ezt a részt kéne integrálni egy statikus website szerkezetébe, például egy
frame-be helyezve. Vagy pedig az adott webszerver által biztosított
lehetőségek szerint (mint például, hogy virtualhost beállítása lehetséges-e)
átkonfigurálni a zónabeállításokat IP cím, szervernév, vagy URL/URLFRAME
forward rekord felvételével.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #161957   2011.08.30 15:20 GMT+1 óra  
Az alapvető probléma hogy szerver oldalon nincs ami feldolgozza az sql hívásokat.
Azt meg lehet csinálni hogy egy ingyenes tárhely sql szerveréhez csatlakozol és oda tárolod az adatbázist, de a php-t meg itt futtatod ezen. Bár ez nem tudom mennyire nézné jó szemmel az ingyenes szolgáltató, bele szokták fogalmazni a szerződésükbe hogy ne másik oldal tárhelyéül használd az ő ingyenes tárhelyüket.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #161955   2011.08.30 15:07 GMT+1 óra  
php az megy, tegnap este kipróbáltam. Az adatbázissal nem lehet valahogy trükközni, hogy "lementem" gépen a táblákat, és akkor sql parancsokkal írogatom phpből?

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10]