játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] > 8 < [9] [10]
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155843   2011.07.08 17:37 GMT+1 óra  
Ok, ebben az esetben a (facebook-os) kliens alkalmazás hogyan éri el az adatbázist?

szerk: (...ami JavaScript, esetleg Python)

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.08 17:48 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155840   2011.07.08 17:31 GMT+1 óra  
Végül is adatok cserélgetéséről van mindig szó.
Ha nem kell folyamatos kapcsolatban lennie akkor az is egy megoldás hogy van egy sql adatbázis ahonnan a játék is meg a facebook is használja meg módosítja az adatokat.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155815   2011.07.08 15:30 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
http://www.ifc0nfig.com/accessing-facebook-within-unity/
Bár ez nem pont az amit te keresel ha jól látom, de a lényeg hogy lehetséges, ezzel már el lehet indulni.


Igazából amit én szeretnék, az ennél egyszerűbb, csak arra lenne szükség, hogy a böngészőben futó és a desktop alkalmazás adatokat cserélhessen valahogy. (Amennyire kivettem, a linkelt példában a desktop alkalmazásból éri el a facebook-ot.)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155811   2011.07.08 15:13 GMT+1 óra  
http://www.ifc0nfig.com/accessing-facebook-within-unity/
Bár ez nem pont az amit te keresel ha jól látom, de a lényeg hogy lehetséges, ezzel már el lehet indulni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
petyur - Tag | 54 hsz       Online status #155807   2011.07.08 14:16 GMT+1 óra  
JS tuti, hogy nem fér hozzá kliens oldali adatokhoz - ez az egyik alapelve, különben szét lehetne heckelni egy egyszerű scripttel a felhasználók gépét...

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155805   2011.07.08 14:02 GMT+1 óra  
Ide is fellövöm a kérdést, hátha hozzá tud szólni valaki:
Egy facebook alkalmazásnál vajon megoldható, hogy valahogyan kommunikáljon egy desktop programmal (például socket-en keresztül)?
Ahogy olvastam, a fő sdk javascript alapú, de van phyton alapú is...
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #155798   2011.07.08 13:33 GMT+1 óra  
Freeweben vagyok ahol állítólag most álltak át valami új rendszerre, még tutorialt is adtak a joomlához. Amúgy mysql az van mert csináltam hozzá, kérte is a telepítésnél.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155784   2011.07.08 12:37 GMT+1 óra  
php, sql verzió megüti-e a minimum elvárását a blogmotornak? pl ultraweb-re nem ment fel a wordpress mert ezer éves rendszert használnak, sok ingyen tárhelyhez hasonlóan.
Mielőtt felmásolod a fájlokat általában valami config fájlban szerkeszteni kell az sql hozzáféréshez szükséges felhasználónevet, jelszót... általában readme van hozzá ahol le van írva részletesen.
előfordulhat hogy az adatbázist is neked kell kézzel megcsinálni, vagy van a telepítőn kívül még valami script amit le kell futtatni első használat előtt. Readme-ben minden le van írva, ha nincs akkor hivatalos oldalon.

szerk:
Ez a kép van a letöltés hátterének rakva...

2011-ben floppylemezzel reklámozni valamit az sztem öngól.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.07.08 13:00 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #155765   2011.07.08 11:36 GMT+1 óra  
Nem tudom ,hogy jó helyre írok-e de nemtaláltam hozzá más topikot. Most telepítettem a tárhelyemre a Joomla nevű cms-t, és a regisztráció az oldalamon nem működik, pedig azt mondták ,hogy mennie kéne alapból. Most telepítsem újra vagy meglehet valahogy oldani?
( marclee.fw.hu )
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
TomX - Törzstag | 223 hsz       Online status #155105   2011.06.28 19:10 GMT+1 óra  
Persze, de érdemesebb osztály alá, vagy tagnak betenni.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155102   2011.06.28 18:06 GMT+1 óra  
Amúgy egész jó ez a php, látom egész szép kis struktúrát ki lehet alakítani ezekben a kódokban

Ilyenek, mint globális változók...? Gondolok itt arra, hogy pl. index.php-ban példányosítok egy osztályt
Kód:
$m_DB = new DataBase();

és meghívom a metódusait (connect és társai), majd valahol includeolok egy másik php-t, akkor az tudja-e használni az index.php-ban lévő m_DB-t (aminek meg lettek hívva a metódusai már előbb)? Avagy mindent elölről kell kezdeni?

Nagyon rövidke még a kód, gondoltam feltöltöm... ez most a login.php-ban látszik, hogy még1x ott van az egész
2044-htdocs.zip

   
TomX - Törzstag | 223 hsz       Online status #155093   2011.06.28 13:04 GMT+1 óra  
Kód:
$pDB = &TomX_DB::Open( $TomX_SETTINGS['database'] );

...

$Users = new TomX_Users('users');

..

$Users->RestoreLogged();

...

$Form->elements['LoginForm']= array
(
  'nick'=>array(TomX_Form::MY_NICK,true,'név', 'trim'=>FALSE),
  'pass'=>array(TomX_Form::MY_PASS,true,'jelszó'),
  'login'=>array(TomX_Form::SUBMIT, true, "Belépek")
);

...

function TomX_OnFormData_Login_Page(&$Page,&$Form)
{
global $Site;
$Users= &$Site->Users;

if($Form->Group=="LoginForm")
{
  if(!isset($Form->errors['nick']))
  {
   $nick=$Form->data['nick']; $pass=$Form->data['pass'];

   $Users->Login($nick,$pass)

   $Users->TransferErrors($Form,array($Users->_NICK=>'nick', $Users->_PASS=>'pass', $Users->_ACTIVATION=>'GLOBAL'));


   if($Form->isSuccess('LoginForm'))
   {
     $Site->SetRedirect($Site->MakeQuery($Site->currentPath));
   }
 
  }

  $Page->data['login_error']=$Form->GetFirstErrorText('LoginForm',false);
}


}

...

$pDB->Close();


Nálam valahogy így.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155092   2011.06.28 12:12 GMT+1 óra  
Kód:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
redirTime = "0";
redirURL = "start.php";
function redirTimer() {
self.setTimeout("self.location.href = redirURL;",redirTime);}
</script>
</head>
<BODY onLoad="redirTimer()">


Én így csináltam.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155091   2011.06.28 11:27 GMT+1 óra  
Azta... ez tényleg segített köszi (pedig az adatbázisban is volt már latin2-re állítva, de ez így tényleg megy )

más:
Egy kis apróság lenne csak, de a sleep nem egészen jó ide.
Van egy formom, (username, password bekérés, küldés POST-tal), az action-je a login.php. Mivel azt szeretném, hogy bejelentkezés után visszakerüljön az ELŐZŐ oldalra (tehát nem konkrét hivatkozást küldök neki, hanem egy javascripttel visszalépek, mintha a vissza gombra nyomna), de előtte adni szeretnék infót (pl. rossz név / rossz jelzó / sikeres bejelentkezés, stb.), ezért egy kicsit késleltetni kellene az átirányítást. Biztos van rá valami pofon egyszerű megoldás

Amúgy ennyi ez a hatalmas nagy login kezelő kód (nyilván egyelőre, aztán jön majd az érdemi rész... valamikor)
Kód:
<?php
require("database.php");
require("datahandler.php");

$m_DB = new DataBase();
$m_DB->Connect("localhost", "admin", "admin");
$m_DB->Select("testdatabase");

$m_DH = new DataHandler($m_DB);

$isValid = $m_DH->IsUserValid($_POST['username'], $_POST['password']);
if ($isValid)
{
}
else
{
    echo "Rossz felhasználónév, vagy jelszó! Automatikusan visszairányítunk az előző oldalra 3 másodperc múlva!";
    //TODO: delay
}
?>
<!-- go back -->
<script language="JavaScript">
javascript:history.go(-1);
</script>

   
Harsh - Tag | 240 hsz       Online status #155090   2011.06.28 10:56 GMT+1 óra  
Én kegyetlenül nem értek hozzá, csak egyik ismerősöm írt egy PHP-s kezdő könyvet, és azon átszaladtam, már csak azért is, hogy lássam mit írt a jóember..
Nah és abban volt egy olyan, hogy miután létrehoztad a kapcsolatot, és kiválasztottad az adatbázist, akkor be kellett szúrni egy ilyen sort hogy:
Kód:
mysql_query("SET NAMES latin2");

.. merthogy néha maga a szerveren az adatbázis nem támogat valamit, vagy hogy... nagyon homályos már... illetve a HTML-ben
Kód:
charset=iso-8859-2
mert pl nekem a Dream Weaver valami mást generált alapból..
Hát remélem a sok zagyvaságból kilehet hámozni valami hasznosat is...

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155089   2011.06.28 10:11 GMT+1 óra  
Ezzel én is szoptam sokat, ami végül bevált hogy adatbázis utff8_unicode_ci és a php fájl kódolása ansi-n van, nem tudom hogy ez tényező-e, de valamiért így van, már nem emlékszem mi volt az a logika ami szerinte nem a logikus utf-re állítottam azt is.

Szerk:előző kérdésemre várom még ha valakinek van 5lete.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155086   2011.06.28 08:37 GMT+1 óra  
nem tudom... ha a kódba beírok ő, ű betűket, akkor jól jeleníti meg, csak ha az adatbázisból kérem le, akkor nem jó.

   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #155085   2011.06.28 08:31 GMT+1 óra  
Az utf8 elvben simán jó kell legyen, nem lehet, hogy csak a megjelenítéssel van a gond? Például a php generál rossz kódolású dokumentumot.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155083   2011.06.28 05:18 GMT+1 óra  
mysql: van egy táblám, abban egy "title" mező (varchar típusú), akkor azt milyen illesztésre (kódolásra) kellene állítanom, hogy az "ő" helyén ne "?" legyen? Néztem már minden félét, jelenleg utf8_hungarian_ci-n van

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155054   2011.06.27 15:02 GMT+1 óra  
Ha van két div-em, fix magasságú a felső, akkor hogy nyújtom meg úgy az alsót hogy elérjen az ablak aljáig de nem csússzon túl rajta (ne legyen görgetősáv)?
Valószínű hogy valami nyilvánvaló dolgot nézek be de egyszerűen nem találom a megoldást.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153222   2011.05.31 20:23 GMT+1 óra  
Eddig nem stresszeltem a validságon, most kezdtem el figyelni a szabvány követésre és sokszor ellenőrzöm vissza, mint hogy a végén fejemet falba verve javítgassak, örök igazság hogy könnyebb rövid kódot ellenőrizni mint hosszút.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #153212   2011.05.31 19:04 GMT+1 óra  
Ha a dtd-t lehagyod, már eleve nem lehet valid a kód.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153208   2011.05.31 18:24 GMT+1 óra  
kicsy: Be van állítva div-nek szélesség, automatikus margóval nem rakja közpére ie8 ha nincs doctype (DTD HTML 4.01, többivel nem néztem) írva neki. (amit ofc én eddig konzekvensen lehagytam)
A displey:inline-block és textalign:center-t megnéztem, úgy tényleg megy doctype nélkül is. Köszi.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #153204   2011.05.31 17:27 GMT+1 óra  
Be kell állítani a div-nek egy szélességet, hogy középre lehessen igazítani automatikus margókkal.
Vagy display:inline-block, a szülőben pedig text-align: center, ha dinamikus szélesség kell.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #153017   2011.05.30 09:46 GMT+1 óra  
Ráadásul a html5-ből kikerült a center.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153016   2011.05.30 09:39 GMT+1 óra  
Hát igen, de hol itt a web2-es szemlélet?(forma és tartalom elkülönül)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #153007   2011.05.30 08:28 GMT+1 óra  
Nálam se működött ez, én a jó öreg centerrel oldottam meg:
<center>
<div>
......
</div>
</center>

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #152947   2011.05.29 16:50 GMT+1 óra  
Na, akkor ez még az előző témához passzol is.
Explorerben(Nyócas) hogyan fog a div-em középre igazodni?
css:
Kód:
div{
position:relative;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Próbáltam már ezeket is:
Kód:
margin: 0 auto;
margin: 0 auto 0 auto;

body{
text-align: center;


Elméletileg doctype is jól van megadva meg minden hozománya, egyelőre semmi hatás.

Itt olvastam egy ilyen nagyon nyakatekert két dives megoldást... ha más nem jön be akkor ez a következő:
http://www.designerstalk.com/forums/help-me/46388-centering-div-ie8.html#post477115

Szerk: Jólvan, nem szólta, mikor leírtam elgondolkoztam rajta hogy hátha tényleg a doctype van elb_szva és igen.
http://www.w3.org/QA/2002/04/valid-dtd-list.html
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152343   2011.05.20 17:15 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
Vírusírás helyett az energiát inkább abba öljétek, hogy megtanultok böngészőfüggetleníteni. Nem szídni kell tudni az esetleges hibákat, hanem kivédeni azokat.

Ez egy olyan dolog, hogy ha szart kell lapátolni, megcsinálja az ember, de azért örülne, ha nem kellene.

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152342   2011.05.20 17:07 GMT+1 óra  
Alapjában véve mindenki böngészőfüggetlenít, aki meg akar élni, de legalábbis látogatottságot akar az oldalának (hacsak nem egy bizonyos böngésző alatti felhasználókat célozza, de ez szerintem valószínűtlen). De attól még mondjuk ki: a szar szar marad. A vírusírás pedig csak vicc.

Az én véleményem szerint bár muszáj böngészőfüggetleníteni, azonban azok a webezők, akik nem csak napi 2-3 alkalommal lesnek fel a netre, vagy csak az irodából azok igenis tudatosan választják a böngészőjüket.
Az IE-nek meggyőződésem, hogy azért van még mindig ekkora részesedése a böngészőpiacon, mert alapból adják a Windowshoz. Ugye nem kell tovább fejtegetnem, mit jelent ez?

Miből gondolom, vagy honnan veszem ezt? Tessék kérem megnézni a böngészők részesedési arányát! ^^ De hogy a keresést megspóroljam, itt a legfrissebb adat csak az ehavi és januári böngészőrészesedésekből:

IE: 24.3 % (januárban: 26.6 %, azóta folyamatosan csökken)
Firefox: 42.9 % (januárban: 42.8 %, nagyjából megmarad ezen a szinten stabilan)
Chrome: 25.6 % (januárban: 23.8 %, növekszik)
Safari: 4.1 % (januárban: 4.0 %)
Opera: 2.6 % (januárban: 2.5 %)

Úgy gondolom a számok magukért beszélnek. Ja, annyit azért hozzátennék, hogy ez a W3schools.com-ról származik, tehát nem valamelyik böngészőfejlesztő cég által állított számok ezek. ^^ Ennyi voltam...

   
Kalapacs - Tag | 185 hsz       Online status #152243   2011.05.19 07:15 GMT+1 óra  
ha játszani akarok, akkor nem csak a játékot kell megvennem, hanem a vasat is, ami elviszi - és akarok, ezért megveszem. Nem letöltöm két kattintással. Az alapján amit mondasz, pl a steam ordenáré nagy pénzektől esik el, csak mert 1, le kell tölteni a klienst 2, csak bankkártyával tudsz vásárolni. Mégis vígan elvannak..
...a játékfejlesztés nem éppen a programozásról szól...
/4Bit
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #152235   2011.05.18 22:46 GMT+1 óra  
Vírusírás helyett az energiát inkább abba öljétek, hogy megtanultok böngészőfüggetleníteni. Nem szídni kell tudni az esetleges hibákat, hanem kivédeni azokat.
Ha tetszik ha nem, az IE-t számos helyen használják és nem csak a legújabb verziókat (8-9), hanem a 7, sőt a hatost is... Hogy miért? Mert az átlag internetfelhasználók nem is tudják, sőt magasról le is sza*ják, hogy milyen böngésző fut a gépükön. Az alapján döntenek, hogy vásároljanak a honlapodról, ha történetesen ebben utazol, hogy működik-e náluk az oldal. Ha teszem azt webshopod van, akkor legalább 25% bevételkieséssel lehet számolnod, ha nem böngészőfüggetlenítesz. 1 millánál már 250 ezret dobsz ki az ablakon a lustaság miatt.
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152162   2011.05.17 20:15 GMT+1 óra  
Az IE6-nak már évek óta ki kellett volna halnia erről a világról, és még a 7-es is gyorsan feledésbe merülhetne. A 8-as annyira nem gáz, nagyjából kezd rájönni a microsoft hogy nem ők fogják megváltani a netet... de még lenne rajta mit javítani... XD

Jquery ügyét én is támogatom, valóban nagyon jó és hasznos! Csak javasolni tudom én is!
Amúgy pedig ezt a vírust tényleg meg kellene írni... XD Szebb világ lenne itt!

   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152145   2011.05.17 11:31 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Idézet
Foxy :
http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-to-be-shipped-in-europe-sans-internet-explorer.ars


/off
Kéne írni egy vírust ami leszedi az explorert és kirak egy linket az asztalra valami normális böngésző letöltésére. Az első hasznos vírus.


Szerintem kérdezzen rá a vírus, hogy melyik böngészőt akarod leszedni. Ha IE-re klattyol az ember, akkor kékhalál A többi mehet

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #152130   2011.05.16 23:22 GMT+1 óra  
Idézet
Foxy :
http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-to-be-shipped-in-europe-sans-internet-explorer.ars


/off
Kéne írni egy vírust ami leszedi az explorert és kirak egy linket az asztalra valami normális böngésző letöltésére. Az első hasznos vírus.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152123   2011.05.16 19:00 GMT+1 óra  
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #152115   2011.05.16 15:16 GMT+1 óra  
Idézet
M4 :
És mivel tölti le?


Ubuntu alatt Firefoxal
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #152114   2011.05.16 15:01 GMT+1 óra  
És mivel tölti le?

   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152112   2011.05.16 14:51 GMT+1 óra  
Az EU reklamált már azért, hogy ne rakjanak már IE-t a Windowsra, majd mindenki letölti a neki megfelelő böngészőt. Ez az első lépés egy szebb világ felé

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152102   2011.05.16 13:24 GMT+1 óra  
akkor jó
Bacce: köszi, majd nézegetem azt is akkor egyelőre virulok a fejemnek, hogy valid html és css a cucc, és változik a háttér, ha ráviszem az egeret

   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #152100   2011.05.16 13:21 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Ha valaki annyira tróger hogy ie6-ot használ az inkább ne is látogassa az oldalt. Ennyi.


+1
Szerintem nem kell félni attól, hogy ie6 alatt látogatják nagyon az oldalt, az aki kicsit is benne van a netezés világában (legalább facebookozik), már rég lecserélte firefoxra, vagy chrome-ra, de legalább nyolcas ie-re a böngészőjét. Valahol Afrikában meg Kinában még használják azt a hatos szart. A világnak ezen a részén már rég elfelejtették!
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #152095   2011.05.16 13:05 GMT+1 óra  
Ha valaki annyira tróger hogy ie6-ot használ az inkább ne is látogassa az oldalt. Ennyi. Írni kell egy js-et ami ha ie6-ot észlel akkor elküldi letölteni chrome-ot a usert. problem solved. az ie 1.0-n se jönnek be az oldalak rendesen, mégse írja meg mindenki az oldalát sima html-ben csak azért hogy azon is nézni lehessen. Könyörgöm, tíz éves böngésző.

Pretender: Drop down menüre, áttünésekre, stbstbstb én jquery-t nagyon tudom ajánlani, igen szép dolgokat lehet benne összehozni viszonylag egyszerűen és van hozzá sok infó netszerte.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152090   2011.05.16 12:08 GMT+1 óra  
Köszi, majd nézegetem. Egyelőre még úgy is csak az alapoknál tartok, most éppen ilyen drop-down menüt nézegetek. Ami van a neten (google 1. találat) az listát használ, azzal meg nekem mindenféle bajok vannak (egyikben van listajel, másikban nincs, stb.)

szerk.:
találtam egy magyar videotutort, ami jó lesz szerintem kösz a segítséget, jó ez a validator cucc is, ezzel tényleg mindenhol ugyan úgy néz ki (mondjuk)

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2011.05.16 12:16 GMT+1 óra, ---)

   
NeverI - Tag | 15 hsz       Online status #152089   2011.05.16 11:35 GMT+1 óra  
Szidni lehet a böngésző gyártókat, mert jól esik hiába követed a szabványokat ha azokat figyelmen kívül hagyják bár most már azért, nem igen van ilyen.

egy kis segítség ie6 fixhez
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152085   2011.05.16 11:11 GMT+1 óra  
Wá, nem is tudtam, hogy ilyen van! Köszi (pontosabban sose tudtam, hogy mi / milyen az a valid html és css )
Ha megadom az index.php-t a validatornak, az csekkolja vele a használt csseket is gondolom

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #152079   2011.05.16 06:42 GMT+1 óra  
Ha valid css és valid html szabványt használtok, akkor 99%-ban minden népszerű böngészőben ugyanúgy fog megjelenni a weboldal (kivéve nagy valószínűséggel az IE6-ot). Nem szídni kell az IE-t vagy a Mozillát, hanem szabványolat használni.
Itt ellenőrizheted az oldalad, hogy valid-e: W3C validator
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152069   2011.05.15 20:31 GMT+1 óra  
Vannak furcsa dolgok, mindenhol máshogy néz ki
A menühöz egyelőre ilyen LI cuccot használok (lista, ha jól rémlik ), aztán még nem igazán úgy megy, ahogy gondolom firefoxban van listajel is, de mind1 végülis, úgyis másik menüt kell majd írni.
Amúgy most sikerült elérni, hogy (a firefoxos listajelen kívül ) mind3 böngészőben hasonlóan néz ki.
Igazából egyelőre nem lényeg ez a probléma, úgyis csak próbálkozok ezekkel...

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152065   2011.05.15 19:42 GMT+1 óra  
Pretender: attól függ... a mozillánál ajánlatos megadni hozzá a position:relative;-t, mert különben valóban le fogja szarni... x) De amúgy az IE-hez meg mindig más trükköt kell bevetni, legalábbis én még soha nem alkalmaztam ugyanazt a megoldást IE-re 2x... pedig majdnem mindig ugyanaz volt a probléma... XD De szerintem IE-nél is megoldja a prosition:relative a dolgot... illetve azt még lehet, hogy vagy float:left;-et, vagy clear:both;-ot adsz meg a divnek, (ugyebár attól függően hova akarod igazítani és miként). Habár ez sem százas (mm ez a position:relative dolog, csak nekem általában akkor jött elő ez a probléma, amikor elfelejtettem megadni a position-t... x) ). Így látatlanba ennyi a max amit tudok mondani erre... :\

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152043   2011.05.15 14:04 GMT+1 óra  
Na, tök jó, feltaláltam a spanyolviaszt

Hát vagy hagyom a css azon részét, ami nem megy az összes 'népszerű' böngészőben. De a példa kedvéért ott van nekem a menüsorom, ahol min-width-et adtam meg. No ezt kb. a chrome-on kívül mindegyik böngésző leszarja. (legalábbis az IE és a Mozilla biztos) Azt meg sajnos nem írhatom ki, hogy a megfelelő megjelenítéshez használjon Chromeot, mer' az a jó

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152042   2011.05.15 13:58 GMT+1 óra  
Én is az if-es megoldást használom már jó ideje...

Egyébként meg a böngészőkről: Mivel én Firefost használok (természetesen az Operával Chrome-al, IE-vel [bár ez utóbbit csak muszájból], és a többivel egyetemben), ezért én csak annyit tudok mondani, hogy amit Firefox alatt írok kód, az nekem általában ugyanúgy megjelenik Chrome, és Opera alatt is, az IE-re pedig amúgy is külön CSS-t kell írni, ha azt akarod, hogy normálisan nézzan ki az oldalad (habár az új 8-as már nem ennyire szörnyű, én mégis maradtam ennél... XD)... Szóval én személy szerint Firefoxon tesztelek és fejlesztek, utána pedig már csak kisebb igazításokat kell végezni a böngészőkre. Nekem ez vált be, de fejlesztője válogatja...

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] > 8 < [9] [10]