játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5463
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2192
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] > 8 < [9] [10]
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #161950   2011.08.30 14:35 GMT+1 óra  
Még egy emailt lehet megér a support felé, de nem írnak egy szót se sql szerverről, csak tárhely, smtp meg dns, szerintem nincs náluk mysql, se más adatbázis.
Szóval a domainre valahonnan máshonnan kéne szervert kötni, esetleg ezen az 50 mb-on ha nincs letiltva a php vagy js akkor fájlba megoldani az adatbázist.
legalábbis szerintem.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #161946   2011.08.30 14:12 GMT+1 óra  
Egyik ismerősöm tolta itt

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #161941   2011.08.30 13:19 GMT+1 óra  
phpmyadmin általában mindenhol szokott lenni ha van a tárhelyhez mysql. Hol regisztráltad?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #161933   2011.08.30 12:39 GMT+1 óra  
Ha regisztráltunk egy domain-t, adtak 50mb tárhelyet... itt hogy működik az sql? Mert pl. uw.hu-nál van egy sql "szerkesztő", ilyesmi. De alapból lehet kezelni? Vagy a táblákat valamilyen programmal kell létrehozni, vagy hogy működik ez?

   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #158147   2011.08.02 19:34 GMT+1 óra  
furcsa nagyon hogy a & amp; nem jött be. A képen azokat a piros alig látszó kiemeléseket a problémás résznél te csináltad?
szerk: megesik
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #158142   2011.08.02 19:19 GMT+1 óra  
nem jött be a htmlspecialhars sem.
Lehet hogy valahol tök máshol van a hiba csak ide ütközik ki?

Szerk: jól van, persze hogy én voltam farok, include-olt php-ban elfelejtettem átírni és azt is index.php-nak hívta. Úgy néz ki fáradt vagyok, de egy fél órát hasznosan elszoptam vele.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.08.02 19:33 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #158138   2011.08.02 19:10 GMT+1 óra  
Ilyen esetekben jó használni a htmlspecialhars függvényt ami annyit tesz, hogy azokat a karaktereket amik a HTML-ben speciális jelentésüek, pl <,>,&,",' átalakitja az alábbi formába amit bolyzsolt irt.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #158136   2011.08.02 19:08 GMT+1 óra  
Ja, igen,
Kód:
amp&;
-al van csinálva, sőt próbáltam már
Kód:
"& # 3 8 ;"
-al is, ugyan azt a hibát dobja. A kódot a validátorból másoltam ki azért van így.
Ezt dobja a validátor
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #158132   2011.08.02 18:55 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Kód:
<?php echo'<a href="index.php?page=blog&i=0" target="_self">'; ?>

itt miért akad ki a &-ra validátor?
Szerk: Doctype: HTML 4.01 Transitional


Cseréld le erre:
Kód:
& a m p ;
(szóközök nélkül természetesen)

   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #158129   2011.08.02 18:50 GMT+1 óra  
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #158127   2011.08.02 18:40 GMT+1 óra  
Kód:
<?php echo'<a href="index.php?page=blog&i=0" target="_self">'; ?>

itt miért akad ki a &-ra validátor?
Szerk: Doctype: HTML 4.01 Transitional
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #156331   2011.07.14 21:12 GMT+1 óra  
Valamiért egyik megoldás sem szuperált úgyhogy egy elegáns húzással megkerültem a problémát, kihúztam 100%-ra css-el és elrejtettem a fejléc div mögé z-orderrel, aztán raktam egy magas paragrafust az elejére hogy a szöveg ne a fejléc alatt kezdődjön. (nem vagyok büszke magamra.)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #156317   2011.07.14 19:25 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Nem vagyok túl penge js-ben, a problémám hogy hogy tudnám egy div magasságát állítani, id-je "info".
Ezzel próbálkoztam de nem csinál semmit, bármilyen legyen is a position (fixed, relative, absolute)
css-ben nincs semmi magasságára vonatkozó dolog beállítva szóval az nem kavar.

Kód:
<script type="text/javascript">
var in = document.getElementById("info");
in.style.height = (screen.height-56);
</script>



Javasolni tudom a jQuery használatát, mivel sokkal egyszerűbben lehet az ilyesmit csinálni vele. Itt a jquerys változata annak amit szeretnél:
Kód:
$("#info").height(screen.height-56);

Nem próbáltam, de mennie kéne
   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #156286   2011.07.14 16:11 GMT+1 óra  
Bacce: esetleg ha utána rakod a px-et:
Kód:
in.style.height = (screen.height-56)+'px';
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #156284   2011.07.14 15:58 GMT+1 óra  
Nem vagyok túl penge js-ben, a problémám hogy hogy tudnám egy div magasságát állítani, id-je "info".
Ezzel próbálkoztam de nem csinál semmit, bármilyen legyen is a position (fixed, relative, absolute)
css-ben nincs semmi magasságára vonatkozó dolog beállítva szóval az nem kavar.

Kód:
<script type="text/javascript">
var in = document.getElementById("info");
in.style.height = (screen.height-56);
</script>
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #156012   2011.07.10 23:45 GMT+1 óra  
Idézet
sheridan :
Idézet
Mystin :
A JavaScript és PHP kommunikációját AJAX-al meg lehet oldani... Ez úton lehetőség nyílik kapcsolódni az adatbázishoz is, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég biztonságos-e... bár van egy tippem, hogy nem az (soha nem csináltam még ilyet, elméletből beszélek).



Ha paramétereket akarsz átadni, akkor nem biztonságos, mert POST paraméterátadást nem tudsz használni, csak GET-et. PL meghívhatsz így valamit ajax-al:

http://alma.com/valami.php?filename=pelda.txt

Esetleg lekódolod az URL paramétereket, akkor biztonságos lesz.



Nem? Előbb nézz utána, mielőtt hülyeséget írsz:

Ajax w3scools - Send a Request To a Server

Az Ajax használata legalább annyira biztonságos, mint egy sima php paraméterátadás. Akár https-s is használhatsz meghíváskor. Ha nem lenne 100%, akkor a pénzintézetek nem alkalmaznák előszeretettel az internetbankokban.

Ezt a hozzászólást paragliding módosította (2011.07.11 06:21 GMT+1 óra, ---)
   
sheridan - Tag | 55 hsz       Online status #156008   2011.07.10 22:05 GMT+1 óra  
Idézet
Mystin :
A JavaScript és PHP kommunikációját AJAX-al meg lehet oldani... Ez úton lehetőség nyílik kapcsolódni az adatbázishoz is, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég biztonságos-e... bár van egy tippem, hogy nem az (soha nem csináltam még ilyet, elméletből beszélek).



Ha paramétereket akarsz átadni, akkor nem biztonságos, mert POST paraméterátadást nem tudsz használni, csak GET-et. PL meghívhatsz így valamit ajax-al:

http://alma.com/valami.php?filename=pelda.txt

Esetleg lekódolod az URL paramétereket, akkor biztonságos lesz.

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #155989   2011.07.10 15:16 GMT+1 óra  
A JavaScript és PHP kommunikációját AJAX-al meg lehet oldani... Ez úton lehetőség nyílik kapcsolódni az adatbázishoz is, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy elég biztonságos-e... bár van egy tippem, hogy nem az (soha nem csináltam még ilyet, elméletből beszélek).

   
sheridan - Tag | 55 hsz       Online status #155985   2011.07.10 12:17 GMT+1 óra  
Kliens oldalról nemigazán lehet közvetlenül adatbázishoz kapcsolódni. Például javascriptből nem is lehet. Ezt úgy oldják mg, hogy szerver oldalon fut valami, ami lehet Java, Php, sokminden. Majd a javascript-ed meghívja a kérdéses php file-t mondjuk a megfelelő URL paraméterekkel és a php fog az adatbázishoz kapcsolódni.

Röviden ennyi. Össze lehet gyógyítani a javascriptet a flash-el és a java-val is.

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155885   2011.07.08 23:35 GMT+1 óra  
Most így utánaolvasva, a JavaScript lehetőségei elég korlátozottak (nyilván biztonsági szempontok miatt), de össze lehet valahogy gyógyítani Java-val vagy Flash-el? Illetve ez utóbbiak mennyire férnek hozzá a helyi dolgokhoz?

szerk: Egyébként biztonság szempontjából jó dolog, hogy ebben a sandbox modellben alapból semmihez nem lehet hozzáférni, de azért lehetne valami interfész arra az estre, ha valamit szándékosan szeretnénk megosztani. No mindegy...

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.09 00:55 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155882   2011.07.08 22:58 GMT+1 óra  
Anno visual basicben csináltam mysql-be táblázatot, gondolom más nyelven se megvalósíthatatlan, js-ben meg biztos van rá megoldás. Google-t tudom javasolni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155880   2011.07.08 22:16 GMT+1 óra  
A kliens oldalhoz hogyan jön a PHP?

szerk: Vagy lehet valahogyan keverni mondjuk a JavaScript-tel?

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.08 22:24 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155878   2011.07.08 21:37 GMT+1 óra  
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155875   2011.07.08 21:24 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Ezt uw-nél nekem így néz ki:
kiszolgáló: sql3.ultraweb.hu
meg felhasználónév, jelszó, adatbázisod neve.


És a kódban nem kell valahol csatlakozni, hogy használni is tudd?
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155873   2011.07.08 21:01 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Ahhoz meg elég az adatbázis kiszolgáló, meg felhasználónév/jelszó.


Ezt uw-nél nekem így néz ki:
kiszolgáló: sql3.ultraweb.hu
meg felhasználónév, jelszó, adatbázisod neve. Ezeket megkapod regisztrálásnál, vagy az admin felületen ki van írva.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155870   2011.07.08 20:44 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Innentől kezdve azt kérsz le amit akarsz annak az adatlapjáról aki telepíti az alkalmazásodat, utána lehet pakolni saját adatbázisba.


Mondjuk most nekem nem világos, hogy mit értesz "saját adatbázis" alatt...
Ha mondjuk egy MySQL szervert, ahhoz is csatlakozni kell valahogy, nem?
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155868   2011.07.08 20:32 GMT+1 óra  
Kicsit eljátszottam egy itthonról hostolt weboldal gondolatával, van úgyis szemétbe való p3-as meg párgigás hdd itthon, rátolok egy xpt, egy xampp-t, és ugye akkor baj van a dinamikus ip-vel ha domain-t akarok regisztrálni... (amit nem akarok mert az pénzbe kerül) tehát hogy ne ip címet kelljen a böngészőbe írni és ne kelljen manuálisan állítgatni mindig ha megváltoztatja az ip-met a szolgáltató. És itt jöhet a dob és fanfár: http://freedns.afraid.org/
Tény hogy csak subdomain de ingyen, nincs megszabva milyen szerver mekkora tárhely mivel telepítve, stb. és van programjuk az ip automatikus állítgatásra.
Iszonyatos mennyiségű subdomaint kínálnak, köztük van pár jópofa is.

Ezzel fel lehetne dobni az önéletrajzom ha elég badass lennék hozzá.
http://heyyou.suckmyfuckingdick.biz
ofc. hozzá illő email címmel.


bit.0x8000: ip-t? Hmm... Minek? Hacsak nem valami P2P dolgot fontolgatsz, de annak meg mi köze a facebook-hoz.
Amire én gondoltam ott nincs semmi kapcsolat csak amikor letölti meg feltölti a játék az adatbázisba a pontokat vagy mittudom én mit, de nem realtime.
Ahhoz meg elég az adatbázis kiszolgáló, meg felhasználónév/jelszó. Facebook alkalmazást meg ha csinálsz az kap egy csomó azonosító számot meg titkosító kódot.

Kód:
<?php
// Awesome Facebook Application
require_once 'facebook-php-sdk/src/facebook.php';
// Create our Application instance.
$facebook = new Facebook(array(
  'appId' => '##############',
  'secret' => '#########################',
  'cookie' => true,
));

így néz ki az alap php-s facebook alkalmazáshoz csatlakozás vagy mi. Ezt legenerálja a facebook neked, meg le kell szedni az sdk-t.
Innentől kezdve azt kérsz le amit akarsz annak az adatlapjáról aki telepíti az alkalmazásodat, utána lehet pakolni saját adatbázisba.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.07.08 20:43 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155860   2011.07.08 19:30 GMT+1 óra  
Arra lettem volna kíváncsi, hogyan épül fel a kapcsolat? IP és port címet meg hasonlókat csak meg kell adni valahogy. Viszont ha mondjuk címnek localhost-ot adsz meg, akkor az a script-et futtató gép localhost címe lesz?
Akár konkrét utasítást/kódot is írhatsz...
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155855   2011.07.08 19:22 GMT+1 óra  
A játék is meg a facebook is egy bármilyen ingyenes tárhelyhez tartozó adatbázist ér el, sima sql kérésekkel, mindenki innen szedi ki magának ami neki kell és ide rakja amit akar. Annyi a különbség hogy facebook hozzáfér az alkalmazást telepítő emberke adatlapjához meg falához meg amihez nem szégyell és azt tudja bepakolni a saját adatbázisba.
Sajnos nem vagyok nagy elméletben magyarázásban, konkrétan mit akarsz csinálni?
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155843   2011.07.08 17:37 GMT+1 óra  
Ok, ebben az esetben a (facebook-os) kliens alkalmazás hogyan éri el az adatbázist?

szerk: (...ami JavaScript, esetleg Python)

Ezt a hozzászólást bit.0x8000 módosította (2011.07.08 17:48 GMT+1 óra, ---)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155840   2011.07.08 17:31 GMT+1 óra  
Végül is adatok cserélgetéséről van mindig szó.
Ha nem kell folyamatos kapcsolatban lennie akkor az is egy megoldás hogy van egy sql adatbázis ahonnan a játék is meg a facebook is használja meg módosítja az adatokat.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155815   2011.07.08 15:30 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
http://www.ifc0nfig.com/accessing-facebook-within-unity/
Bár ez nem pont az amit te keresel ha jól látom, de a lényeg hogy lehetséges, ezzel már el lehet indulni.


Igazából amit én szeretnék, az ennél egyszerűbb, csak arra lenne szükség, hogy a böngészőben futó és a desktop alkalmazás adatokat cserélhessen valahogy. (Amennyire kivettem, a linkelt példában a desktop alkalmazásból éri el a facebook-ot.)
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155811   2011.07.08 15:13 GMT+1 óra  
http://www.ifc0nfig.com/accessing-facebook-within-unity/
Bár ez nem pont az amit te keresel ha jól látom, de a lényeg hogy lehetséges, ezzel már el lehet indulni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
petyur - Tag | 54 hsz       Online status #155807   2011.07.08 14:16 GMT+1 óra  
JS tuti, hogy nem fér hozzá kliens oldali adatokhoz - ez az egyik alapelve, különben szét lehetne heckelni egy egyszerű scripttel a felhasználók gépét...

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #155805   2011.07.08 14:02 GMT+1 óra  
Ide is fellövöm a kérdést, hátha hozzá tud szólni valaki:
Egy facebook alkalmazásnál vajon megoldható, hogy valahogyan kommunikáljon egy desktop programmal (például socket-en keresztül)?
Ahogy olvastam, a fő sdk javascript alapú, de van phyton alapú is...
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #155798   2011.07.08 13:33 GMT+1 óra  
Freeweben vagyok ahol állítólag most álltak át valami új rendszerre, még tutorialt is adtak a joomlához. Amúgy mysql az van mert csináltam hozzá, kérte is a telepítésnél.
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155784   2011.07.08 12:37 GMT+1 óra  
php, sql verzió megüti-e a minimum elvárását a blogmotornak? pl ultraweb-re nem ment fel a wordpress mert ezer éves rendszert használnak, sok ingyen tárhelyhez hasonlóan.
Mielőtt felmásolod a fájlokat általában valami config fájlban szerkeszteni kell az sql hozzáféréshez szükséges felhasználónevet, jelszót... általában readme van hozzá ahol le van írva részletesen.
előfordulhat hogy az adatbázist is neked kell kézzel megcsinálni, vagy van a telepítőn kívül még valami script amit le kell futtatni első használat előtt. Readme-ben minden le van írva, ha nincs akkor hivatalos oldalon.

szerk:
Ez a kép van a letöltés hátterének rakva...

2011-ben floppylemezzel reklámozni valamit az sztem öngól.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.07.08 13:00 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #155765   2011.07.08 11:36 GMT+1 óra  
Nem tudom ,hogy jó helyre írok-e de nemtaláltam hozzá más topikot. Most telepítettem a tárhelyemre a Joomla nevű cms-t, és a regisztráció az oldalamon nem működik, pedig azt mondták ,hogy mennie kéne alapból. Most telepítsem újra vagy meglehet valahogy oldani?
( marclee.fw.hu )
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
TomX - Törzstag | 223 hsz       Online status #155105   2011.06.28 19:10 GMT+1 óra  
Persze, de érdemesebb osztály alá, vagy tagnak betenni.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155102   2011.06.28 18:06 GMT+1 óra  
Amúgy egész jó ez a php, látom egész szép kis struktúrát ki lehet alakítani ezekben a kódokban

Ilyenek, mint globális változók...? Gondolok itt arra, hogy pl. index.php-ban példányosítok egy osztályt
Kód:
$m_DB = new DataBase();

és meghívom a metódusait (connect és társai), majd valahol includeolok egy másik php-t, akkor az tudja-e használni az index.php-ban lévő m_DB-t (aminek meg lettek hívva a metódusai már előbb)? Avagy mindent elölről kell kezdeni?

Nagyon rövidke még a kód, gondoltam feltöltöm... ez most a login.php-ban látszik, hogy még1x ott van az egész
2044-htdocs.zip

   
TomX - Törzstag | 223 hsz       Online status #155093   2011.06.28 13:04 GMT+1 óra  
Kód:
$pDB = &TomX_DB::Open( $TomX_SETTINGS['database'] );

...

$Users = new TomX_Users('users');

..

$Users->RestoreLogged();

...

$Form->elements['LoginForm']= array
(
  'nick'=>array(TomX_Form::MY_NICK,true,'név', 'trim'=>FALSE),
  'pass'=>array(TomX_Form::MY_PASS,true,'jelszó'),
  'login'=>array(TomX_Form::SUBMIT, true, "Belépek")
);

...

function TomX_OnFormData_Login_Page(&$Page,&$Form)
{
global $Site;
$Users= &$Site->Users;

if($Form->Group=="LoginForm")
{
  if(!isset($Form->errors['nick']))
  {
   $nick=$Form->data['nick']; $pass=$Form->data['pass'];

   $Users->Login($nick,$pass)

   $Users->TransferErrors($Form,array($Users->_NICK=>'nick', $Users->_PASS=>'pass', $Users->_ACTIVATION=>'GLOBAL'));


   if($Form->isSuccess('LoginForm'))
   {
     $Site->SetRedirect($Site->MakeQuery($Site->currentPath));
   }
 
  }

  $Page->data['login_error']=$Form->GetFirstErrorText('LoginForm',false);
}


}

...

$pDB->Close();


Nálam valahogy így.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155092   2011.06.28 12:12 GMT+1 óra  
Kód:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
redirTime = "0";
redirURL = "start.php";
function redirTimer() {
self.setTimeout("self.location.href = redirURL;",redirTime);}
</script>
</head>
<BODY onLoad="redirTimer()">


Én így csináltam.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155091   2011.06.28 11:27 GMT+1 óra  
Azta... ez tényleg segített köszi (pedig az adatbázisban is volt már latin2-re állítva, de ez így tényleg megy )

más:
Egy kis apróság lenne csak, de a sleep nem egészen jó ide.
Van egy formom, (username, password bekérés, küldés POST-tal), az action-je a login.php. Mivel azt szeretném, hogy bejelentkezés után visszakerüljön az ELŐZŐ oldalra (tehát nem konkrét hivatkozást küldök neki, hanem egy javascripttel visszalépek, mintha a vissza gombra nyomna), de előtte adni szeretnék infót (pl. rossz név / rossz jelzó / sikeres bejelentkezés, stb.), ezért egy kicsit késleltetni kellene az átirányítást. Biztos van rá valami pofon egyszerű megoldás

Amúgy ennyi ez a hatalmas nagy login kezelő kód (nyilván egyelőre, aztán jön majd az érdemi rész... valamikor)
Kód:
<?php
require("database.php");
require("datahandler.php");

$m_DB = new DataBase();
$m_DB->Connect("localhost", "admin", "admin");
$m_DB->Select("testdatabase");

$m_DH = new DataHandler($m_DB);

$isValid = $m_DH->IsUserValid($_POST['username'], $_POST['password']);
if ($isValid)
{
}
else
{
    echo "Rossz felhasználónév, vagy jelszó! Automatikusan visszairányítunk az előző oldalra 3 másodperc múlva!";
    //TODO: delay
}
?>
<!-- go back -->
<script language="JavaScript">
javascript:history.go(-1);
</script>

   
Harsh - Tag | 245 hsz       Online status #155090   2011.06.28 10:56 GMT+1 óra  
Én kegyetlenül nem értek hozzá, csak egyik ismerősöm írt egy PHP-s kezdő könyvet, és azon átszaladtam, már csak azért is, hogy lássam mit írt a jóember..
Nah és abban volt egy olyan, hogy miután létrehoztad a kapcsolatot, és kiválasztottad az adatbázist, akkor be kellett szúrni egy ilyen sort hogy:
Kód:
mysql_query("SET NAMES latin2");

.. merthogy néha maga a szerveren az adatbázis nem támogat valamit, vagy hogy... nagyon homályos már... illetve a HTML-ben
Kód:
charset=iso-8859-2
mert pl nekem a Dream Weaver valami mást generált alapból..
Hát remélem a sok zagyvaságból kilehet hámozni valami hasznosat is...

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155089   2011.06.28 10:11 GMT+1 óra  
Ezzel én is szoptam sokat, ami végül bevált hogy adatbázis utff8_unicode_ci és a php fájl kódolása ansi-n van, nem tudom hogy ez tényező-e, de valamiért így van, már nem emlékszem mi volt az a logika ami szerinte nem a logikus utf-re állítottam azt is.

Szerk:előző kérdésemre várom még ha valakinek van 5lete.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155086   2011.06.28 08:37 GMT+1 óra  
nem tudom... ha a kódba beírok ő, ű betűket, akkor jól jeleníti meg, csak ha az adatbázisból kérem le, akkor nem jó.

   
Matzi - Szerkesztő | 2524 hsz       Online status #155085   2011.06.28 08:31 GMT+1 óra  
Az utf8 elvben simán jó kell legyen, nem lehet, hogy csak a megjelenítéssel van a gond? Például a php generál rossz kódolású dokumentumot.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #155083   2011.06.28 05:18 GMT+1 óra  
mysql: van egy táblám, abban egy "title" mező (varchar típusú), akkor azt milyen illesztésre (kódolásra) kellene állítanom, hogy az "ő" helyén ne "?" legyen? Néztem már minden félét, jelenleg utf8_hungarian_ci-n van

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #155054   2011.06.27 15:02 GMT+1 óra  
Ha van két div-em, fix magasságú a felső, akkor hogy nyújtom meg úgy az alsót hogy elérjen az ablak aljáig de nem csússzon túl rajta (ne legyen görgetősáv)?
Valószínű hogy valami nyilvánvaló dolgot nézek be de egyszerűen nem találom a megoldást.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153222   2011.05.31 20:23 GMT+1 óra  
Eddig nem stresszeltem a validságon, most kezdtem el figyelni a szabvány követésre és sokszor ellenőrzöm vissza, mint hogy a végén fejemet falba verve javítgassak, örök igazság hogy könnyebb rövid kódot ellenőrizni mint hosszút.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] > 8 < [9] [10]