játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5468
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2524

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2193
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10]
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153222   2011.05.31 20:23 GMT+1 óra  
Eddig nem stresszeltem a validságon, most kezdtem el figyelni a szabvány követésre és sokszor ellenőrzöm vissza, mint hogy a végén fejemet falba verve javítgassak, örök igazság hogy könnyebb rövid kódot ellenőrizni mint hosszút.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #153212   2011.05.31 19:04 GMT+1 óra  
Ha a dtd-t lehagyod, már eleve nem lehet valid a kód.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153208   2011.05.31 18:24 GMT+1 óra  
kicsy: Be van állítva div-nek szélesség, automatikus margóval nem rakja közpére ie8 ha nincs doctype (DTD HTML 4.01, többivel nem néztem) írva neki. (amit ofc én eddig konzekvensen lehagytam)
A displey:inline-block és textalign:center-t megnéztem, úgy tényleg megy doctype nélkül is. Köszi.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #153204   2011.05.31 17:27 GMT+1 óra  
Be kell állítani a div-nek egy szélességet, hogy középre lehessen igazítani automatikus margókkal.
Vagy display:inline-block, a szülőben pedig text-align: center, ha dinamikus szélesség kell.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Matzi - Szerkesztő | 2524 hsz       Online status #153017   2011.05.30 09:46 GMT+1 óra  
Ráadásul a html5-ből kikerült a center.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #153016   2011.05.30 09:39 GMT+1 óra  
Hát igen, de hol itt a web2-es szemlélet?(forma és tartalom elkülönül)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #153007   2011.05.30 08:28 GMT+1 óra  
Nálam se működött ez, én a jó öreg centerrel oldottam meg:
<center>
<div>
......
</div>
</center>

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #152947   2011.05.29 16:50 GMT+1 óra  
Na, akkor ez még az előző témához passzol is.
Explorerben(Nyócas) hogyan fog a div-em középre igazodni?
css:
Kód:
div{
position:relative;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Próbáltam már ezeket is:
Kód:
margin: 0 auto;
margin: 0 auto 0 auto;

body{
text-align: center;


Elméletileg doctype is jól van megadva meg minden hozománya, egyelőre semmi hatás.

Itt olvastam egy ilyen nagyon nyakatekert két dives megoldást... ha más nem jön be akkor ez a következő:
http://www.designerstalk.com/forums/help-me/46388-centering-div-ie8.html#post477115

Szerk: Jólvan, nem szólta, mikor leírtam elgondolkoztam rajta hogy hátha tényleg a doctype van elb_szva és igen.
http://www.w3.org/QA/2002/04/valid-dtd-list.html
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152343   2011.05.20 17:15 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
Vírusírás helyett az energiát inkább abba öljétek, hogy megtanultok böngészőfüggetleníteni. Nem szídni kell tudni az esetleges hibákat, hanem kivédeni azokat.

Ez egy olyan dolog, hogy ha szart kell lapátolni, megcsinálja az ember, de azért örülne, ha nem kellene.

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152342   2011.05.20 17:07 GMT+1 óra  
Alapjában véve mindenki böngészőfüggetlenít, aki meg akar élni, de legalábbis látogatottságot akar az oldalának (hacsak nem egy bizonyos böngésző alatti felhasználókat célozza, de ez szerintem valószínűtlen). De attól még mondjuk ki: a szar szar marad. A vírusírás pedig csak vicc.

Az én véleményem szerint bár muszáj böngészőfüggetleníteni, azonban azok a webezők, akik nem csak napi 2-3 alkalommal lesnek fel a netre, vagy csak az irodából azok igenis tudatosan választják a böngészőjüket.
Az IE-nek meggyőződésem, hogy azért van még mindig ekkora részesedése a böngészőpiacon, mert alapból adják a Windowshoz. Ugye nem kell tovább fejtegetnem, mit jelent ez?

Miből gondolom, vagy honnan veszem ezt? Tessék kérem megnézni a böngészők részesedési arányát! ^^ De hogy a keresést megspóroljam, itt a legfrissebb adat csak az ehavi és januári böngészőrészesedésekből:

IE: 24.3 % (januárban: 26.6 %, azóta folyamatosan csökken)
Firefox: 42.9 % (januárban: 42.8 %, nagyjából megmarad ezen a szinten stabilan)
Chrome: 25.6 % (januárban: 23.8 %, növekszik)
Safari: 4.1 % (januárban: 4.0 %)
Opera: 2.6 % (januárban: 2.5 %)

Úgy gondolom a számok magukért beszélnek. Ja, annyit azért hozzátennék, hogy ez a W3schools.com-ról származik, tehát nem valamelyik böngészőfejlesztő cég által állított számok ezek. ^^ Ennyi voltam...

   
Kalapacs - Tag | 185 hsz       Online status #152243   2011.05.19 07:15 GMT+1 óra  
ha játszani akarok, akkor nem csak a játékot kell megvennem, hanem a vasat is, ami elviszi - és akarok, ezért megveszem. Nem letöltöm két kattintással. Az alapján amit mondasz, pl a steam ordenáré nagy pénzektől esik el, csak mert 1, le kell tölteni a klienst 2, csak bankkártyával tudsz vásárolni. Mégis vígan elvannak..
...a játékfejlesztés nem éppen a programozásról szól...
/4Bit
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #152235   2011.05.18 22:46 GMT+1 óra  
Vírusírás helyett az energiát inkább abba öljétek, hogy megtanultok böngészőfüggetleníteni. Nem szídni kell tudni az esetleges hibákat, hanem kivédeni azokat.
Ha tetszik ha nem, az IE-t számos helyen használják és nem csak a legújabb verziókat (8-9), hanem a 7, sőt a hatost is... Hogy miért? Mert az átlag internetfelhasználók nem is tudják, sőt magasról le is sza*ják, hogy milyen böngésző fut a gépükön. Az alapján döntenek, hogy vásároljanak a honlapodról, ha történetesen ebben utazol, hogy működik-e náluk az oldal. Ha teszem azt webshopod van, akkor legalább 25% bevételkieséssel lehet számolnod, ha nem böngészőfüggetlenítesz. 1 millánál már 250 ezret dobsz ki az ablakon a lustaság miatt.
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152162   2011.05.17 20:15 GMT+1 óra  
Az IE6-nak már évek óta ki kellett volna halnia erről a világról, és még a 7-es is gyorsan feledésbe merülhetne. A 8-as annyira nem gáz, nagyjából kezd rájönni a microsoft hogy nem ők fogják megváltani a netet... de még lenne rajta mit javítani... XD

Jquery ügyét én is támogatom, valóban nagyon jó és hasznos! Csak javasolni tudom én is!
Amúgy pedig ezt a vírust tényleg meg kellene írni... XD Szebb világ lenne itt!

   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152145   2011.05.17 11:31 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Idézet
Foxy :
http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-to-be-shipped-in-europe-sans-internet-explorer.ars


/off
Kéne írni egy vírust ami leszedi az explorert és kirak egy linket az asztalra valami normális böngésző letöltésére. Az első hasznos vírus.


Szerintem kérdezzen rá a vírus, hogy melyik böngészőt akarod leszedni. Ha IE-re klattyol az ember, akkor kékhalál A többi mehet

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #152130   2011.05.16 23:22 GMT+1 óra  
Idézet
Foxy :
http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-to-be-shipped-in-europe-sans-internet-explorer.ars


/off
Kéne írni egy vírust ami leszedi az explorert és kirak egy linket az asztalra valami normális böngésző letöltésére. Az első hasznos vírus.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152123   2011.05.16 19:00 GMT+1 óra  
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #152115   2011.05.16 15:16 GMT+1 óra  
Idézet
M4 :
És mivel tölti le?


Ubuntu alatt Firefoxal
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #152114   2011.05.16 15:01 GMT+1 óra  
És mivel tölti le?

   
Foxy - Törzstag | 558 hsz       Online status #152112   2011.05.16 14:51 GMT+1 óra  
Az EU reklamált már azért, hogy ne rakjanak már IE-t a Windowsra, majd mindenki letölti a neki megfelelő böngészőt. Ez az első lépés egy szebb világ felé

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152102   2011.05.16 13:24 GMT+1 óra  
akkor jó
Bacce: köszi, majd nézegetem azt is akkor egyelőre virulok a fejemnek, hogy valid html és css a cucc, és változik a háttér, ha ráviszem az egeret

   
H.István - Törzstag | 304 hsz       Online status #152100   2011.05.16 13:21 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Ha valaki annyira tróger hogy ie6-ot használ az inkább ne is látogassa az oldalt. Ennyi.


+1
Szerintem nem kell félni attól, hogy ie6 alatt látogatják nagyon az oldalt, az aki kicsit is benne van a netezés világában (legalább facebookozik), már rég lecserélte firefoxra, vagy chrome-ra, de legalább nyolcas ie-re a böngészőjét. Valahol Afrikában meg Kinában még használják azt a hatos szart. A világnak ezen a részén már rég elfelejtették!
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #152095   2011.05.16 13:05 GMT+1 óra  
Ha valaki annyira tróger hogy ie6-ot használ az inkább ne is látogassa az oldalt. Ennyi. Írni kell egy js-et ami ha ie6-ot észlel akkor elküldi letölteni chrome-ot a usert. problem solved. az ie 1.0-n se jönnek be az oldalak rendesen, mégse írja meg mindenki az oldalát sima html-ben csak azért hogy azon is nézni lehessen. Könyörgöm, tíz éves böngésző.

Pretender: Drop down menüre, áttünésekre, stbstbstb én jquery-t nagyon tudom ajánlani, igen szép dolgokat lehet benne összehozni viszonylag egyszerűen és van hozzá sok infó netszerte.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152090   2011.05.16 12:08 GMT+1 óra  
Köszi, majd nézegetem. Egyelőre még úgy is csak az alapoknál tartok, most éppen ilyen drop-down menüt nézegetek. Ami van a neten (google 1. találat) az listát használ, azzal meg nekem mindenféle bajok vannak (egyikben van listajel, másikban nincs, stb.)

szerk.:
találtam egy magyar videotutort, ami jó lesz szerintem kösz a segítséget, jó ez a validator cucc is, ezzel tényleg mindenhol ugyan úgy néz ki (mondjuk)

Ezt a hozzászólást Pretender módosította (2011.05.16 12:16 GMT+1 óra, ---)

   
NeverI - Tag | 15 hsz       Online status #152089   2011.05.16 11:35 GMT+1 óra  
Szidni lehet a böngésző gyártókat, mert jól esik hiába követed a szabványokat ha azokat figyelmen kívül hagyják bár most már azért, nem igen van ilyen.

egy kis segítség ie6 fixhez
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152085   2011.05.16 11:11 GMT+1 óra  
Wá, nem is tudtam, hogy ilyen van! Köszi (pontosabban sose tudtam, hogy mi / milyen az a valid html és css )
Ha megadom az index.php-t a validatornak, az csekkolja vele a használt csseket is gondolom

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #152079   2011.05.16 06:42 GMT+1 óra  
Ha valid css és valid html szabványt használtok, akkor 99%-ban minden népszerű böngészőben ugyanúgy fog megjelenni a weboldal (kivéve nagy valószínűséggel az IE6-ot). Nem szídni kell az IE-t vagy a Mozillát, hanem szabványolat használni.
Itt ellenőrizheted az oldalad, hogy valid-e: W3C validator
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152069   2011.05.15 20:31 GMT+1 óra  
Vannak furcsa dolgok, mindenhol máshogy néz ki
A menühöz egyelőre ilyen LI cuccot használok (lista, ha jól rémlik ), aztán még nem igazán úgy megy, ahogy gondolom firefoxban van listajel is, de mind1 végülis, úgyis másik menüt kell majd írni.
Amúgy most sikerült elérni, hogy (a firefoxos listajelen kívül ) mind3 böngészőben hasonlóan néz ki.
Igazából egyelőre nem lényeg ez a probléma, úgyis csak próbálkozok ezekkel...

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152065   2011.05.15 19:42 GMT+1 óra  
Pretender: attól függ... a mozillánál ajánlatos megadni hozzá a position:relative;-t, mert különben valóban le fogja szarni... x) De amúgy az IE-hez meg mindig más trükköt kell bevetni, legalábbis én még soha nem alkalmaztam ugyanazt a megoldást IE-re 2x... pedig majdnem mindig ugyanaz volt a probléma... XD De szerintem IE-nél is megoldja a prosition:relative a dolgot... illetve azt még lehet, hogy vagy float:left;-et, vagy clear:both;-ot adsz meg a divnek, (ugyebár attól függően hova akarod igazítani és miként). Habár ez sem százas (mm ez a position:relative dolog, csak nekem általában akkor jött elő ez a probléma, amikor elfelejtettem megadni a position-t... x) ). Így látatlanba ennyi a max amit tudok mondani erre... :\

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #152043   2011.05.15 14:04 GMT+1 óra  
Na, tök jó, feltaláltam a spanyolviaszt

Hát vagy hagyom a css azon részét, ami nem megy az összes 'népszerű' böngészőben. De a példa kedvéért ott van nekem a menüsorom, ahol min-width-et adtam meg. No ezt kb. a chrome-on kívül mindegyik böngésző leszarja. (legalábbis az IE és a Mozilla biztos) Azt meg sajnos nem írhatom ki, hogy a megfelelő megjelenítéshez használjon Chromeot, mer' az a jó

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #152042   2011.05.15 13:58 GMT+1 óra  
Én is az if-es megoldást használom már jó ideje...

Egyébként meg a böngészőkről: Mivel én Firefost használok (természetesen az Operával Chrome-al, IE-vel [bár ez utóbbit csak muszájból], és a többivel egyetemben), ezért én csak annyit tudok mondani, hogy amit Firefox alatt írok kód, az nekem általában ugyanúgy megjelenik Chrome, és Opera alatt is, az IE-re pedig amúgy is külön CSS-t kell írni, ha azt akarod, hogy normálisan nézzan ki az oldalad (habár az új 8-as már nem ennyire szörnyű, én mégis maradtam ennél... XD)... Szóval én személy szerint Firefoxon tesztelek és fejlesztek, utána pedig már csak kisebb igazításokat kell végezni a böngészőkre. Nekem ez vált be, de fejlesztője válogatja...

   
NeverI - Tag | 15 hsz       Online status #151971   2011.05.13 13:11 GMT+1 óra  
Nekem ez a megoldás tetszett, egyszerű és kvázi kényelmes
http://net.tutsplus.com/tutorials/php/create-your-first-tiny-mvc-boilerplate-with-php/

annyi, a viewnak csináltam egy base.php-t ami tartalmazza az oldal fix részeit egyben és a megfelelő helyre include-lom a kért oldalhoz tartozó 'pici' view filet. így ha olyan az oldal és az egész tartalmat cserélni kell akkor az ajax hívásokhoz sem kell külön nagyon mókázni egyszerűen csak a pici view.filet kell betölteni

másrészt 2011 van, ez a táblázatos layoutozgatás már elég... öm... régen kiment a divatból
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #151917   2011.05.12 19:30 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Ami a durva a css-ben, hogy majd' mindegyik böngészőben máshogy megy van, ami IE alatt nem megy, van ami Firefos alatt nem (a chrome bezzeg mindent visz... ezért kell ezt használni, még gyors is)



Ez a js-re is igaz, nem csak a css-re.
A kulcsszó: böngészőoptimalizálás. Nem csak a böngésző fajtáira, hanem a verzioszámukra is. De ha alap és közép html dolgokat alkalmazol (W3C szabványosan!!!!!!), akkor nem lesz (sok) problémád.

Idézet
M4 :
Hogy ne kelljen fejlécet és láblécet külön include-olni, csináltam egy Page nevű osztályt (page.php), és minden subpagei.php-ben írtam egy leszármazott osztályt, SubPagei extends Page, amelyben felülírtam a printHeader és printBody Page függvényeket. Page.printPage()-en belül meg meghívtam ezeket a felülírt függvényeket, ahol oldalfüggő content kellett.



Így négy bonyolult lépésből csináltad meg azt, ami megoldható egy szimpla include paranccsal. Így kell fölöslegesen terhelni a szervert Ha a fejléc és lábléc statikus, akkor fölösleges ennyi macera.
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #151899   2011.05.12 15:23 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
(a chrome bezzeg mindent visz... ezért kell ezt használni, még gyors is)


Én már találkoztam olyasmivel, ami minden böngészőben egyformán megjelent (még IE-ben is ), csak Chrome alatt volt rossz.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151891   2011.05.12 14:05 GMT+1 óra  
juj, az nekem túl kacifántos, örülök, hogy 1,5 nap alatt odáig eljutottam, ameddig... még majd mysql dolgokat nézegetek, meg javascript, egész érdekes dolgokat lehet ezzel összehozni.
Ami a durva a css-ben, hogy majd' mindegyik böngészőben máshogy megy van, ami IE alatt nem megy, van ami Firefos alatt nem (a chrome bezzeg mindent visz... ezért kell ezt használni, még gyors is)

   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #151889   2011.05.12 14:01 GMT+1 óra  
Ha több megoldás közül akarsz választani akkor leírom, hogy csináltam én:
Hogy ne kelljen fejlécet és láblécet külön include-olni, csináltam egy Page nevű osztályt (page.php), és minden subpagei.php-ben írtam egy leszármazott osztályt, SubPagei extends Page, amelyben felülírtam a printHeader és printBody Page függvényeket. Page.printPage()-en belül meg meghívtam ezeket a felülírt függvényeket, ahol oldalfüggő content kellett.

De lehet, hogy inkább átírom include-osra, az egyszerűbb.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151882   2011.05.12 13:17 GMT+1 óra  
én nem tudom, csak eszembe jutott ez a megoldás is, Matzi is írta msnen a másik lehetőséget, hogy az ilyen fej-és láblécet includeolom, és akkor külön php. Úgy talán tényleg átláthatóbb lenne, de egyelőre úgyis csak tanulgatom, egész érdekes

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #151865   2011.05.11 22:03 GMT+1 óra  
Akkor nem szóltam, ha ez a szentesített megoldás.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5468 hsz       Online status #151864   2011.05.11 21:53 GMT+1 óra  
Az ilyet rejtve szokás küldeni. Egyébként nekem is igy tanitották, hogy a föciklus egy php-ban legyen.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #151863   2011.05.11 21:44 GMT+1 óra  
Azt nem értem miért mindent egy php-ban akarsz megoldani? Vagy legalábbis amennyire nekem lejött, mindent az index.php-ba írsz és magára linkeled vissza más id-kkel. Miért nem csinálsz minden aloldalnak egy külön php-t és az állandó részeket includolod, pl menüt, címsort, láblécet stb. Így megszabadulnál az állandó get-től is, amivel nem terheled fölöslegesen a szervert(tudom hogy csak egy if de sok kicsi sokra megy), meg átláthatóbb is lenne. szvsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151859   2011.05.11 20:17 GMT+1 óra  
küldök egy "id"-t
Kód:
index.php?id=0

azt elkérem $_GET["id"]-tel, és az index.php-ban a tartalom helyére a megfelelő fájlt includeolom.
pl.
Kód:
if ($elkertid == 0)
{
    include("azegyikoldal.php");
}
//stb.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #151857   2011.05.11 20:14 GMT+1 óra  
Biztos én vagyok a fáradt és a fejem is fáj, de milyen id-zgetésről van szó? Hogy jön ehhez az include?
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151803   2011.05.11 06:48 GMT+1 óra  
igen-igen, ez az ötlet is felmerült már a különbség annyi lehet, hogy ha nagyon bonyolult lenne a menürendszer pl., akkor ebben az id-zgetésben el lehet veszni, emebben az esetben viszont direkt link lenne.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #151801   2011.05.11 06:36 GMT+1 óra  
Ha nem akarsz template-t használni, akkor minden fájlban includolod a fejléc és lábléc html elemeit.

pl. index.php:
Kód:
include("fejlec.php");

//ide jön majd a tartalom

include("lablec.php");


forum.php:
Kód:
include("fejlec.php");

//ide jön majd a forum

include("lablec.php");


stb.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151769   2011.05.10 12:22 GMT+1 óra  
Aha, megvan!
a linkek pl. index.php?id=0 alakban vannak, és a megfelelő helyen meg nyomok egy $_GET["id"]-t, és annak megfelelően includeolok

   
Matzi - Szerkesztő | 2524 hsz       Online status #151765   2011.05.10 11:51 GMT+1 óra  
Többnyire az oldalakat szegmentálni szokták és includeolják őket keresztbe kasul. Így a struktúra egyszer kell leírva legyen.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151764   2011.05.10 11:43 GMT+1 óra  
Megpróbálom értelmesen elmondani, hogy mit akarok
Ha készítek egy index.php fájlt (amit ugye először meglát a júzer), ott kialakítom a formát, táblázatok, stb., akkor azt meg lehet-e csinálni, hogy csak a táblázat egy oszlopát (és sorát) töltse újra, ha egy linkre kattintok? (tehát hogy ne kelljen mondjuk a kepek.php-nál is ugyan azt a struktúrát kialakítani, mint az indexnél, stb.)

szerk.:
bocsi, kicsit hosszú (ahhoz képest nyilván, amennyit ide kellene írni )
Kód:
<html>
<head>
<meta name="description" content="leírás" />
<link href="main.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script language="javascript" type="text/javascript" src="js/reg.js"></script>
<title>cím</title>
</head>

<body>

<table align="center" class="tableMain">
<tr>
<td class="tdLogo">
<div class="divLogoText">
<?php
$date = date('Y.m.d');
$days = array('Hétfő', 'Kedd', 'Szerda', 'Csütörtök', 'Péntek', 'Szombat', 'Vasárnap');
$currDay = date('w') - 1;
print("$date | $days[$currDay]");
?>
</div>
</td>
</tr>

<tr>
<td class="tdMenu">
<div class="divMenu">
menusor lesz itt :] (javascript?)
</div>
</td>

<tr>
<td class="tdMainContent">
<table class="tableChildMain">
<tr>
<td class="tdContent">
ide jön majd a tartalom
</td>
<td class="tdSideMenu">
itt meg oldalsó menü lesz
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>

itt az "ide jön majd a tartalom" helyére kellene beszúrni, és úgymond cserélgetni a lapokat például.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151726   2011.05.09 18:46 GMT+1 óra  
szerk.:
megjavult, köszönöm

   
HCodename47 - Törzstag | 231 hsz       Online status #151724   2011.05.09 18:34 GMT+1 óra  
Tudtommal a frissebb webszerver programokban az automatikus változó átvétel le van tiltva, így a feldolgozó php-ban ezt előbb le kell kérni:

Kód:
$valtozo = $_GET["mezonev"];
illetve
$valtozo = $_POST["mezonev"];

(Attól függően, hogy milyen metódussal küldöd el a formod)

Szerk.: vagy ha lusta vagy, keresd meg a php.ini-t és a register_globals sort állítsd "on"-ra. Persze ez nem fog működni a tárhelyek 90%-án.

Ezt a hozzászólást HCodename47 módosította (2011.05.09 18:39 GMT+1 óra, ---)
Maximális tisztelettel: Codename47

-Desktop PC: Intel i5 2.8 Ghz, 8Gb DDR3, ATi HD 5770 (W7 SP1 x64)
-Laptop: Acer Aspire 5112 - AMD Turio64 x2 1.6 Ghz, 3Gb DDR2, ATi Mobility Radeon X1600 (XP SP3 x86)
http://codename47.bayi.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151723   2011.05.09 18:12 GMT+1 óra  
Érdekes... a laptopon még működött, most itt is összeraktam a rendszert (mysql, php, appache server, minden működik), de az ilyen "feldolgozós" cucc nem akar menni, arra panaszkodik, hogy nincs olyan nevű változó...
Az egyik egyelőre ilyen html-es:
Kód:
<FORM action="register.php" method="POST">
Username: <input type="text" name="username" value="write it here">
<br>
<input type="submit" value="Elküld!">
</FORM>

a register.php-ban pedig csak annyi lenne, hogy:
Kód:
<?
print("$username");
?>

Ha elküldöm, akkor azt mondja, hogy:
Kód:
Notice: Undefined variable: username in D:\xampp\htdocs\register.php on line 2

Pedig ez már egyszer ment... Ez miért van?

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #149168   2011.03.17 16:14 GMT+1 óra  
VoluteHunter: Igazán nincs mit, örülök hogy segíthettem!

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10]