játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10]
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #151917   2011.05.12 19:30 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Ami a durva a css-ben, hogy majd' mindegyik böngészőben máshogy megy van, ami IE alatt nem megy, van ami Firefos alatt nem (a chrome bezzeg mindent visz... ezért kell ezt használni, még gyors is)



Ez a js-re is igaz, nem csak a css-re.
A kulcsszó: böngészőoptimalizálás. Nem csak a böngésző fajtáira, hanem a verzioszámukra is. De ha alap és közép html dolgokat alkalmazol (W3C szabványosan!!!!!!), akkor nem lesz (sok) problémád.

Idézet
M4 :
Hogy ne kelljen fejlécet és láblécet külön include-olni, csináltam egy Page nevű osztályt (page.php), és minden subpagei.php-ben írtam egy leszármazott osztályt, SubPagei extends Page, amelyben felülírtam a printHeader és printBody Page függvényeket. Page.printPage()-en belül meg meghívtam ezeket a felülírt függvényeket, ahol oldalfüggő content kellett.



Így négy bonyolult lépésből csináltad meg azt, ami megoldható egy szimpla include paranccsal. Így kell fölöslegesen terhelni a szervert Ha a fejléc és lábléc statikus, akkor fölösleges ennyi macera.
   
hcs89 - Törzstag | 223 hsz       Online status #151899   2011.05.12 15:23 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
(a chrome bezzeg mindent visz... ezért kell ezt használni, még gyors is)


Én már találkoztam olyasmivel, ami minden böngészőben egyformán megjelent (még IE-ben is ), csak Chrome alatt volt rossz.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151891   2011.05.12 14:05 GMT+1 óra  
juj, az nekem túl kacifántos, örülök, hogy 1,5 nap alatt odáig eljutottam, ameddig... még majd mysql dolgokat nézegetek, meg javascript, egész érdekes dolgokat lehet ezzel összehozni.
Ami a durva a css-ben, hogy majd' mindegyik böngészőben máshogy megy van, ami IE alatt nem megy, van ami Firefos alatt nem (a chrome bezzeg mindent visz... ezért kell ezt használni, még gyors is)

   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #151889   2011.05.12 14:01 GMT+1 óra  
Ha több megoldás közül akarsz választani akkor leírom, hogy csináltam én:
Hogy ne kelljen fejlécet és láblécet külön include-olni, csináltam egy Page nevű osztályt (page.php), és minden subpagei.php-ben írtam egy leszármazott osztályt, SubPagei extends Page, amelyben felülírtam a printHeader és printBody Page függvényeket. Page.printPage()-en belül meg meghívtam ezeket a felülírt függvényeket, ahol oldalfüggő content kellett.

De lehet, hogy inkább átírom include-osra, az egyszerűbb.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151882   2011.05.12 13:17 GMT+1 óra  
én nem tudom, csak eszembe jutott ez a megoldás is, Matzi is írta msnen a másik lehetőséget, hogy az ilyen fej-és láblécet includeolom, és akkor külön php. Úgy talán tényleg átláthatóbb lenne, de egyelőre úgyis csak tanulgatom, egész érdekes

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #151865   2011.05.11 22:03 GMT+1 óra  
Akkor nem szóltam, ha ez a szentesített megoldás.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #151864   2011.05.11 21:53 GMT+1 óra  
Az ilyet rejtve szokás küldeni. Egyébként nekem is igy tanitották, hogy a föciklus egy php-ban legyen.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #151863   2011.05.11 21:44 GMT+1 óra  
Azt nem értem miért mindent egy php-ban akarsz megoldani? Vagy legalábbis amennyire nekem lejött, mindent az index.php-ba írsz és magára linkeled vissza más id-kkel. Miért nem csinálsz minden aloldalnak egy külön php-t és az állandó részeket includolod, pl menüt, címsort, láblécet stb. Így megszabadulnál az állandó get-től is, amivel nem terheled fölöslegesen a szervert(tudom hogy csak egy if de sok kicsi sokra megy), meg átláthatóbb is lenne. szvsz.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151859   2011.05.11 20:17 GMT+1 óra  
küldök egy "id"-t
Kód:
index.php?id=0

azt elkérem $_GET["id"]-tel, és az index.php-ban a tartalom helyére a megfelelő fájlt includeolom.
pl.
Kód:
if ($elkertid == 0)
{
    include("azegyikoldal.php");
}
//stb.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #151857   2011.05.11 20:14 GMT+1 óra  
Biztos én vagyok a fáradt és a fejem is fáj, de milyen id-zgetésről van szó? Hogy jön ehhez az include?
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151803   2011.05.11 06:48 GMT+1 óra  
igen-igen, ez az ötlet is felmerült már a különbség annyi lehet, hogy ha nagyon bonyolult lenne a menürendszer pl., akkor ebben az id-zgetésben el lehet veszni, emebben az esetben viszont direkt link lenne.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #151801   2011.05.11 06:36 GMT+1 óra  
Ha nem akarsz template-t használni, akkor minden fájlban includolod a fejléc és lábléc html elemeit.

pl. index.php:
Kód:
include("fejlec.php");

//ide jön majd a tartalom

include("lablec.php");


forum.php:
Kód:
include("fejlec.php");

//ide jön majd a forum

include("lablec.php");


stb.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151769   2011.05.10 12:22 GMT+1 óra  
Aha, megvan!
a linkek pl. index.php?id=0 alakban vannak, és a megfelelő helyen meg nyomok egy $_GET["id"]-t, és annak megfelelően includeolok

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #151765   2011.05.10 11:51 GMT+1 óra  
Többnyire az oldalakat szegmentálni szokták és includeolják őket keresztbe kasul. Így a struktúra egyszer kell leírva legyen.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151764   2011.05.10 11:43 GMT+1 óra  
Megpróbálom értelmesen elmondani, hogy mit akarok
Ha készítek egy index.php fájlt (amit ugye először meglát a júzer), ott kialakítom a formát, táblázatok, stb., akkor azt meg lehet-e csinálni, hogy csak a táblázat egy oszlopát (és sorát) töltse újra, ha egy linkre kattintok? (tehát hogy ne kelljen mondjuk a kepek.php-nál is ugyan azt a struktúrát kialakítani, mint az indexnél, stb.)

szerk.:
bocsi, kicsit hosszú (ahhoz képest nyilván, amennyit ide kellene írni )
Kód:
<html>
<head>
<meta name="description" content="leírás" />
<link href="main.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script language="javascript" type="text/javascript" src="js/reg.js"></script>
<title>cím</title>
</head>

<body>

<table align="center" class="tableMain">
<tr>
<td class="tdLogo">
<div class="divLogoText">
<?php
$date = date('Y.m.d');
$days = array('Hétfő', 'Kedd', 'Szerda', 'Csütörtök', 'Péntek', 'Szombat', 'Vasárnap');
$currDay = date('w') - 1;
print("$date | $days[$currDay]");
?>
</div>
</td>
</tr>

<tr>
<td class="tdMenu">
<div class="divMenu">
menusor lesz itt :] (javascript?)
</div>
</td>

<tr>
<td class="tdMainContent">
<table class="tableChildMain">
<tr>
<td class="tdContent">
ide jön majd a tartalom
</td>
<td class="tdSideMenu">
itt meg oldalsó menü lesz
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>

itt az "ide jön majd a tartalom" helyére kellene beszúrni, és úgymond cserélgetni a lapokat például.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151726   2011.05.09 18:46 GMT+1 óra  
szerk.:
megjavult, köszönöm

   
HCodename47 - Törzstag | 231 hsz       Online status #151724   2011.05.09 18:34 GMT+1 óra  
Tudtommal a frissebb webszerver programokban az automatikus változó átvétel le van tiltva, így a feldolgozó php-ban ezt előbb le kell kérni:

Kód:
$valtozo = $_GET["mezonev"];
illetve
$valtozo = $_POST["mezonev"];

(Attól függően, hogy milyen metódussal küldöd el a formod)

Szerk.: vagy ha lusta vagy, keresd meg a php.ini-t és a register_globals sort állítsd "on"-ra. Persze ez nem fog működni a tárhelyek 90%-án.

Ezt a hozzászólást HCodename47 módosította (2011.05.09 18:39 GMT+1 óra, ---)
Maximális tisztelettel: Codename47

-Desktop PC: Intel i5 2.8 Ghz, 8Gb DDR3, ATi HD 5770 (W7 SP1 x64)
-Laptop: Acer Aspire 5112 - AMD Turio64 x2 1.6 Ghz, 3Gb DDR2, ATi Mobility Radeon X1600 (XP SP3 x86)
http://codename47.bayi.hu
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #151723   2011.05.09 18:12 GMT+1 óra  
Érdekes... a laptopon még működött, most itt is összeraktam a rendszert (mysql, php, appache server, minden működik), de az ilyen "feldolgozós" cucc nem akar menni, arra panaszkodik, hogy nincs olyan nevű változó...
Az egyik egyelőre ilyen html-es:
Kód:
<FORM action="register.php" method="POST">
Username: <input type="text" name="username" value="write it here">
<br>
<input type="submit" value="Elküld!">
</FORM>

a register.php-ban pedig csak annyi lenne, hogy:
Kód:
<?
print("$username");
?>

Ha elküldöm, akkor azt mondja, hogy:
Kód:
Notice: Undefined variable: username in D:\xampp\htdocs\register.php on line 2

Pedig ez már egyszer ment... Ez miért van?

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #149168   2011.03.17 16:14 GMT+1 óra  
VoluteHunter: Igazán nincs mit, örülök hogy segíthettem!

   
petyur - Tag | 54 hsz       Online status #149148   2011.03.17 08:18 GMT+1 óra  
Azért nemcsak php-val lehet megoldani az általad kívántakat, hanem pl java bean-ekkel (szinte kattintgatós, külön választva két/három layer), de ilyen minimális project esetén maradj a php-nál, felesleges belebonyolódni az EJB beanekbe

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #149139   2011.03.16 21:49 GMT+1 óra  
paragliding: Hát igen, még semennyire nincs kész az a része (se) a dolognak, egyenlőre csak látni akartam hogy áll össze.

VultureHunter: Valakinek már reklámoztam itt az xampp-t, sztem marha kényelmes, benne vannak a Mystin által leírt dolgok amik kellhetnek, egyszerűen telepíthető és használható, mellé egy notepad++ és boldogság van.
Amit te szeretnél ahhoz szerintem is php/sql a legjobb választás, nem ismerem ilyen mélységig a java-t de sztem fölösleges túlbonyolítani.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #149132   2011.03.16 20:47 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
...nem hiszem hogy ott garázdálkodni akar valaki, de ha igen, akkor se tud túl nagy kárt okozni. ...



Nem volt túl nehéz betörni, de valóban, nincs semmi, ahol ártani lehetne az admin oldaladon Bár ez nem is szerepelt a terveimben. Max írni tudok a privát fórumodba, de egyenlőre ott még csak a te saját beírásod van, ahol a magadnak szóló feljegyzéseidet tárolod
Egy szó mint száz, használj kicsit több biztonsági módszert. Kezd mondjuk az admin jelszavaddal...
   
VultureHunter - Tag | 27 hsz       Online status #149130   2011.03.16 20:43 GMT+1 óra  
Mystin, tisztelettel köszönöm a teljeskörű válaszod! Már régóta keresek egy olyan magasszintű fejlesztőeszközt amivel megoldhatom az említett dolgokat és bevallom a PHP körül jártak a gondolataim, bár jelenleg elég elnagyoltak az ismereteim ezen a téren. Elég nagy tapasztalatom van C++ terén (hobbi szintet értek ezalatt), de nem igazán mozgok otthonosan a web-fejlesztés terén - ez gondolom kiderült az előző írásomból. A Java szerintem kifogástalan nyelv és egyszerű dolgom volt vele egy bizonyos szintig: Apache XML-RPC-t használtam az alkalmazásaimban, de nem sikerült megoldanom a kisalkalmazásokkal ezt a feladatot sajnos.
Tájékozódom a neten és megveszem a szükséges szakirodalmat... Mégegyszer köszönöm az információt!

   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #149123   2011.03.16 19:45 GMT+1 óra  
Hmm... saját webszervert...? Mármint fejlesztőkörnyezetre gondolsz, vagy olyat, ami a netre tolja ki a feltöltött dolgokat? Ha az utóbbi, úgy találsz tonnaszám ingyenes, avagy fizetős (mondanom sem kell hogy az utóbbi jobb, megbízhatóbb ) webszervereket a neten.
Ha otthoni fejlesztőkörnyezetet szeretnél, akkor javasolt az Apache legújabb, a PHP legújabb, illetve a MySQL legújabb változatának letöltése és telepítése (ajánlatos hozzá egy telepítési leírást olvasni, ugyanis főleg a MySQL telepítésénél sok mindenre kell figyelni...)

A kérdésed második fele egy másik tészta. Az otthoni fejlesztőkörnyezet telepítése és konfigurálása után egy saját weboldalt kell létrehoznod. A regisztrációhoz a PHP-t kell használni, ez nem is kérdéses, ez a legelterjedtebb szerveroldali scriptnyelv, ami képes ilyeneket kezelni (ki tudja, lehet hogy nem az egyetlen, nem akarok hülyeséget mondani... XD). Minden amit felsoroltál, a PHP-hoz köthető, tehát ez lesz a te nyelved, amit kerestél.

(U.i.: A regisztrációhoz szükséged lesz egy MySQL adatbázisra, ehhez ugyanúgy a PHP nyelven belül tudsz kapcsolódni )

   
VultureHunter - Tag | 27 hsz       Online status #149119   2011.03.16 17:55 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Szerintetek, melyik programnyelv a legalkalmasabb egy saját web-szerver létrehozására? A Java-ban korlátokba ütköztem de gyanítom, hogy nem a programnyelv hiányossága az igazi ok...
Szükségem lenne a web-oldalról való regisztráció, és az automatikus e-mail küldés és fogadás utáni feldolgozás lehetőségére. A fáradozást előre is köszönöm!

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #149067   2011.03.15 12:03 GMT+1 óra  
Mystin: jah, utána olvastam ennek az sql injectionnak és nagyjából sejtettem hogy ilyesmi, bár akkor a html kódot sem szabadna engedni hogy lefusson ami pl kommentben van, de még nem olvastam utána hogy lehetne letiltani meg bbcode-al megoldani, egyelőre saját oldalon belefér így, majd ahogy tanulom úgy fejlesztem, nem hiszem hogy ott garázdálkodni akar valaki, de ha igen, akkor se tud túl nagy kárt okozni. Azért köszi hogy elmagyaráztad.

Ezt a hozzászólást Bacce módosította (2011.03.15 12:11 GMT+1 óra, ---)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #149066   2011.03.15 11:21 GMT+1 óra  
Bacce: Teljesen megértem hogy erre állt rá a kezed, én sem egyből mysql_real_escape_string()-et használok, mikor megírom a kódot, viszont amikor egy adott funkció készen van, 3x végigellenőrzöm, hogy mindenhol, és biztosan mindenhol használtam-e mysq_eral_escape_string()-et ahol kell... XD
Jobban megéri erre rászokni eleve, mint utána 3x annyit dolgozni...

Amúgy meg azért van ez, mert teszem azt: júzerkém ért a phphoz, és szúrja a szemét valamiért az oldalad -> hogy-hogy nem, eszébe jut hogy hackerkedjen.

Nem kell sok próbálkozás ahhoz, hogy megtörténjen az, amit szeretne: ha van egy input mező, aminek az értékét te közvetlenül a mysql táblába (vagy más adatbázisba) írod (teszem azt egy regisztráció), akkor nem kell mást tennie, mint az inputba beírni mondjuk egy programkódot. 2 lehetősége van, az egyik hogy ". //string// ." (idézőjelek közé, ponttal hozzáfűzve) írja a programkódot, ha az nem jön be, akkor pedig '. //string// .' közé írja ugyanazt a kódot, ezáltal mikor lekérdezed a táblából azt az értéket ahová a parancsot írta, kiszolgáltathatsz neki akármilyen adatot a szerveredről.

Erre jó a mysql_real_escape_string(), ami megszűri az ilyen próbálkozásokat, és nem engedi a hackereknek a hozzáférést ily módon az oldaladhoz.

Tudom, kicsit kusza volt, de remélem azért érthető... Ezért kellene ezt használni, biztonsági okokból...

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #149058   2011.03.14 21:30 GMT+1 óra  
El sem hiszem hogy 5.3-as php-ban került csak be a goto... pontosabban azt nem értem hogy most miért, vagy eddig miért nem?! Nem mintha minden sor végén ezt használnám de néha lássuk be, jól jön. Szóval b@ssza meg az uw a 4.4.7-es php-ját... localhost meg nyilván 5.3 hogy végigszopjak minden különbséget.
http://xkcd.com/292/

kicsy: Soha nem értettem hogy miért jó hogy van ez is, az előzőre jobban ráállt a kezem, akkor ezt kéne használni... ok.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #148974   2011.03.12 15:30 GMT+1 óra  
mysql_real_escape_string függvényt tessék használni minden adatbázisba pakolt sztringre. Különben jön az, hogy SQL injection.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #148964   2011.03.12 13:32 GMT+1 óra  
De farok vagyok... köszi a segítséget, akkor ezeket a három lépcsős dolgokat így kell megoldani? Még soha nem volt ilyesmire szükségem /végül is most se/ azt se tudtam mi ez az escape sequence, vagyis hogy ez a neve. Amúgy a hiba az volt hogy már a változóban is megvolt az idézőjel és így kétszer jött egymás után csak nem néztem vissza.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #148961   2011.03.12 13:13 GMT+1 óra  
Kód:
\"szöveg\"

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #148960   2011.03.12 13:11 GMT+1 óra  
Ezt fejtsd ki léci.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #148959   2011.03.12 13:07 GMT+1 óra  
escape szekvencia?
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #148958   2011.03.12 13:05 GMT+1 óra  
Mai kérdésem: php-n keresztül hogy tolsz be egy idézőjeles html kódot sql-be?!
$sql = "INSERT INTO events (`id`, `text`, `date`) VALUES (NULL, 'Új hozzászólás itt: <a href='$link' target='text'> $result</a>.', '$dt1 $dt2' )";
mysql_query($sql);

A pirossal kiemelt résszel van a probléma, ahol a href-nek kell az idézőjel, de az nem elkezdi ott hanem a text sql cella tartalmát zárja le... tehát hogy egyszer volt egy " utána egy ' és utána van még lehetőség ilyenre? Huh, remélem érthető.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
kumbwol - Tag | 7 hsz       Online status #148489   2011.03.03 17:43 GMT+1 óra  
Semmi, megoldottam a problémát. Köszi szépen a segítséget, minden működik. Csak így tovább srácok, hála!

   
kumbwol - Tag | 7 hsz       Online status #148487   2011.03.03 17:32 GMT+1 óra  
Bacce: letöltöttem a programot, írtam egy hello world programot PHP-vel, de amikor lefuttatom, akkor a böngészőben siomán visszadobja a forráskódot, azaz nem tudja lefuttatni a programot, pedig hibátlan, egy sima print az egész kb. Megtudod mondani mi lehet a baj?

   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #148460   2011.03.02 23:18 GMT+1 óra  
Még annyit hozzáfüznék (mert ezt anno énids kifelejtettem php fejlesztés közben), hogy érdemes szépen formázni a html outputot, tehát soremelés (\n) és tabulátort használni (\t).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #148456   2011.03.02 22:06 GMT+1 óra  
kumbwol: én XAMPP-ot használok, ez egy pakk az egész webfejlesztéshez fontos cuccal, annak van egy control panel-je ahonnan egy gombnyomásra lehet indítani apache és mysql-t is, semmi agyonbonyolítás. Telepítés után pedig xampp/htdocs/ mappa lesz a localhost, tehát úgy tudod indítani az oldaladat amit megírtál hogy böngészőbe írod "localhost/teszt" ahol "teszt" a mappa neve a htdocs mappában.
robee00: Elég egy echo is, nem kell minden sorba külön-külön.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5444 hsz       Online status #148448   2011.03.02 20:03 GMT+1 óra  
Én annakidején a myserver nevü szervert használtam; egyszerübb mint az apache, de hosszutávon az utobbi éri meg...

http://www.myserverproject.net/index.php/Main_Page
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kumbwol - Tag | 7 hsz       Online status #148446   2011.03.02 19:44 GMT+1 óra  
Sziasztok!

PHP-ben szeretnék programozni, de sosem értettem, hogy hogyan kell telepíteni. Mindig valami MySQL-ről beszéltek az emberek, meg Apache-ról, és mindig eltévedtem a telepítés útján. Ha valaki letudná nekem írni lépésről lépésre, hogy mit kell csinálni, azt nagyon szépen megköszönném . Windows XP-m van, szóval arra kéne segítség.

   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #145327   2010.12.21 10:15 GMT+1 óra  
remélem jó helyre írok, szóval az lenne a gondom hogy most tanulgatom a php-t, és hogy tudom azt megoldani hogy csak akkor mutasson html formot a php fájl ha egy php változó 1? ha megnyitom a phpmat akkor egy rakás echo van ott, mert megnéztem h echoba kell rakni a html-s cuccot de egy csomo echot ír ki és nem mutatja rendesen
Kód:
<?php
$a = 2;
if($a == 2)
{
echo '<head><title>Hello world</title></head>';
echo '<form name="input" action="login.php" method="post">';
echo ' Username: <input type="text" name="user" /> <br><br>';
echo ' Password: <input type="password" name="pass" /> <br><br>';
echo ' <input type="submit" value="Elküld" />';
echo ' <input type="reset" value="Reset"/>';
echo '</form>';
echo '</html>';
}
else
{
echo 'HIBA!';
}
?>


edit: megvan, .htaccess kellet volna

Ezt a hozzászólást robee00 módosította (2010.12.21 10:34 GMT+1 óra, ---)

   
Ashkandi - Törzstag | 1045 hsz       Online status #144559   2010.12.01 10:33 GMT+1 óra  
Jé, van ilyen topic? Akkor hozzászólok: általában jó meló...

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #144558   2010.12.01 10:32 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Bár tudom, hogy nem a játékfejlesztéshez tartozik és nem is tenném fel ide a kérdést, ha nem lennék most már bajban.
Elkészültem az új weboldalammal és tegnap tettem fel éles szerverre, de a gond az, hogy a fizetett hostingon nem működik az Allow Override, localhoston pedig simán meg.
Hiába kattintok bármelyik linkre az oldalon, 500 internal server error a válasz.

A mod_rewrite be van kapcsolva, de a RewriteRule nem működik. Hátha van esetleg köztetek olyan, aki látja a hibát a két kód valamelyikében, mert én már a hajamat tépem. A prog.hu-n érdemben nem segítettek (eddig).

Szóval a .htaccess fájl:
Kód:
Options -Indexes
AuthUserFile /home/ftp/nuevapagina/public_html/htpasswd/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "Uploading the new portal"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>

<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine on
  Options +FollowSymLinks
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^(.*)$ index.php?q1=$1 [QSA,L]
</IfModule>


És az url kezelő fájl:
Kód:
$Subdir  = substr(realpath(dirname(__FILE__)), strlen(realpath($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'])));
$Tmp_array = explode('?', trim($_SERVER['REQUEST_URI']));
$Uri = str_replace($Subdir, '', $Tmp_array[0]);
$Uri = ltrim($Uri, '/');
$URIParts = explode("/", $Uri);


Köszi előre is.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #140201   2010.08.31 15:10 GMT+1 óra  
Nálam YAML fájlokban vannak a konfigok (és még sok minden), ott hierarchikus struktúrába is lehet rendezni az adatot, és a parser az egészből csinál egy php tömböt.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #140190   2010.08.31 12:51 GMT+1 óra  
A fájl vs adatbázis témához:
Én fájlt választottam. Az ember akinek készítem az oldalt nem ért a webfejlesztéshez, de akar szöveget és adatokat majd módosítani, ezért az ini fájlos megoldás volt szerintem a legjobb.

Egyszerű kitölteni (egyszerűbb, mint php kódba írni az adatokat):
calendar.ini:
Kód:
startofweek=1
month[]="Január"
month[]="Február"
...
week[]="H"
...

Könnyű többnyelvesíteni (az kell neki): Több változatot készítünk az ini fájlból.
Könnyű átvinni más szerverre, csak át kell másolni a fájlokat.

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #139961   2010.08.25 15:39 GMT+1 óra  
Tehát akkor összegezve, van mód rá hogy fájlba mentsem a dolgokat de inkább használjam a mysql-t. Oké, köszönöm a segítséget. Tapasztalatokat, buktatókat szívesen fogadok.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Mystin - Tag | 163 hsz       Online status #139948   2010.08.25 12:12 GMT+1 óra  
A szervernek sok mindent kellene végeznie, mégis (leginkább ingyenes szolgáltatóknál) sokszor vagy lerobban, vagy egyszerűen nem képes megfelelően végezni, tapasztalataim szerint... A query_cache-t pedig érdemes valóban használni, ártani legalábbis nem árt, csak használhat... (persze ha megfelelően használjuk.. XD)

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #139947   2010.08.25 10:02 GMT+1 óra  
Mysql-ben is van ilyen query cache, illetve prepared statementek használatánál először elküldöd az adatbázisszervernek az sql-t adatok nélkül, aztán minden lekérdezésnél csak a belevaló adatokat, nem az egész sql kódot. Ezt ott érdemes használni, ahol egy sql-t többször küldenél más paraméterekkel, mert ha csak egyszeri lekérdezésről van szó, akkor így duplaannyi kérés fog menni a szerver felé.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kapitany - Törzstag | 127 hsz       Online status #139945   2010.08.25 07:19 GMT+1 óra  
Jó esetben ezeket az optimalizálásokat illene a szervernek intéznie. Az Oralcle-nél például azt tapasztaltam, hogy egy sok adatot érintő SQL-lekérdezés második futtatása általában gyorsabb, mint az első. Valószínűleg az adatokat ilyenkor már a memóriából veszi, és nem kell a lemezhez nyúlkálnia.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #139922   2010.08.24 22:31 GMT+1 óra  
Azért nem szabad túlzásba vinni a relációs adatbázis használatot, mint ahogy az eléggé elterjedt. Mondjuk egy konfigurációt, amit alig módosítgatsz, nem túl hatékony minden oldalletöltésnél adatbázisból kérni, vagy egy jogosultság-hálót sql join-okkal felépíteni. Nem csak a nagyforgalmú oldalaknál számíthat, hiszen általában az adatbázisszerver egy shared hosting szolgáltatónál is külön gépen fut, ahol számít, hogy mennyi kapcsolatot nyitogatsz és lekérést futtatsz - néhol kvóta is van ezekre.
Én egy csomó adatot egyszerűen kiírok cache fájlba php kódként, aztán következő futásnál már csak egy include, és ott van a memóriában (mondjuk egy fórum hozzászólásai esetén az adatokkal feltöltött sablont, így még azt sem kell mindig újrarenderelni). Kifinomultabb megoldásként memcache-sel a memóriában is lehet tartani dolgokat.
Még előrelátóbb megközelítés, ha nem megjelenítéskor, az adat lekérésekor cache-eled el, hanem amikor létrehozod vagy módosítod, akkor generálod le a cache-t, és megjelenítéskor már nem kell fogalkozni vele, hogy az friss-e.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10]