játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]
Instalok - Tag | 530 hsz       Online status #204601   2014.08.24 09:35 GMT+1 óra  
Nos, azt hiszem sikerült kibeleznem, és csak a lényegi rész maradt meg.
3257-styling.zip

HadaHector:
Te jó ég! És valóban ennyi a megoldás. Nem is space volt, hanem enter, amit nagyon úgy tűnik, hogy szóközként kezel. Ez így viszont szerintem nem túl szép dolog, hogy nem formázhatom úgy a kódomat, ahogy szeretném. Vagy csak én vagyok béna.

Így rossz:
Kód:
<label for="username">Username</label>
<div class="column2">

Így jó:
Kód:
<label for="username">Username</label><div class="column2">

Köszönöm, megmentettél sok további fejfájástól!

   
HadaHector - Tag | 71 hsz       Online status #204600   2014.08.24 09:25 GMT+1 óra  
Egyszer amikor ezzel szórakoztam, olyan volt hogy a két inline-block közé becsúszott egy space. El tudom képzelni, hogy nálad is ez a probléma, nézd meg a sorok végeit

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #204599   2014.08.23 21:29 GMT+1 óra  
a Design nem az én részem, de ha van egy example-d, akkor összehasonlító elemzés alapján meg tudom nézni...
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Instalok - Tag | 530 hsz       Online status #204597   2014.08.23 20:58 GMT+1 óra  
Ezt a webfejlesztést még nem igazán érzem A Path of Exile honlap Sign Up részét néztem, hogy ott hogy oldották meg. Az ötlet egyszerű, megadom a form szélességét, azon belül van egy div minden egyes sornak. Ezen a diven belül egy label, aminek a szélessége - ott - 25%, display inline-block. Emellett egy másik div, ami szintén inline-block, és a szélessége 75%, így a kettő értelemszerűen kitölti a teljes "row" div szélességét. Ez ott szépen működik is, azonban nálam valamiért nem akarja az igazat. Beállítom a szélességét 25%-ra, a div szélességét 75%-ra, és a label melletti div átcsúszik a következő sorba. Ha a szélességét leveszem 73%-ra, akkor befér mellé, de egyértelműen látszik, hogy maradt mellette egy kis hely. Már mindenhol megpróbáltam margin, padding, border értékeket 0-ra állítani, de úgy tűnik nem az a probléma. Ötlet?

   
Instalok - Tag | 530 hsz       Online status #204579   2014.08.22 11:27 GMT+1 óra  
Nem féltek én semmit, csak szép lett volna. Mindent meg lehet nézni böngészőn keresztül, csak a php kódot nem, mert az ugye szerver oldalon fut.

   
kristu - Tag | 6 hsz       Online status #204578   2014.08.22 10:18 GMT+1 óra  
ha ennyire félted a CSS-edet, akkor obfuszkáld

   
Instalok - Tag | 530 hsz       Online status #204571   2014.08.21 09:01 GMT+1 óra  
Igen, ez értelemszerű, hogy ezért nem jó ez a megoldás. De ezek szerint nem nagyon lehet ezt levédeni. Igazából ez csak apróság, de azért szép lett volna, ha ezeket nem írhatom be külön. Na de sebaj, html esetén nincs rejtett adat, a böngésző mindent megmond.

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #204570   2014.08.20 23:16 GMT+1 óra  
kénytelen leszel direktben elérni, hiszen akkor a böngésző se érné el. Gondolj bele, pl.: amikor egy képet szúrsz be egy oldalra, akkor betöltéskor szépen bejön az oldal, majd külön kéréssel betölti a képet is, azaz direktbe éri el, ahogyan te fogalmaztad. ha itt 404-et (vagy amit ilyenkor szoktak 403) kapna, nem jelenne meg a kép, mert nem tudja betölteni.

Ha mindenképpen vannak file-ok amiket nem kéne direktbe hivogatni, php esetén írhatsz egy egyszerű kódot a file elejére ami átirányítja. vagy egyenként letiltogathatod htaccess-el.
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Instalok - Tag | 530 hsz       Online status #204569   2014.08.20 22:05 GMT+1 óra  
Tanulás céljából honlapot barkácsolok html + php párossal. Egy kis szépséggel is foglalkoztam, mégpedig url rewrite-ról van szó. A problémám a következő:

Adott egy könyvtárszerkezet:
Kód:
inc/news.php
inc/...
resources/style.css
index.php
.htaccess

A htaccessben végzem az url rewrite-ot, nemes egyszerűséggel, ami nem file illetve directory, azt átküldöm "page" paraméteren keresztül:
Kód:
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^(.+)$ index.php?page=$1

A feltétel pedig azért kell, mert ha minden egyes filet átírok, akkor nem találja meg a resource-okat sem, beleértve a css filet is. Ezzel viszont az a probléma, hogy a fileokat direktben elérem, azaz, ha beírom a megfelelő URL-t, akkor meg tudom nyitni (localhost/.../resources/style.css).

Az lenne a legjobb, ha az ilyeneket vissza tudnám irányítani az index.php-ra, 404-es hibakóddal. Ilyesmire van lehetőség, vagy ne foglalkozzak vele?

   
Daneszz - Tag | 1 hsz       Online status #204351   2014.07.31 16:39 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Elkezdtem egy zombis rpg játék készítését, egyenlőre mobilra, persze böngészőben játszható játékról van szó. Html5-be írom, kombinálva PHP val és az alap persze a HTML.. Mivel HTML5be nem lehet adatbázist kezelni, így átviszem az adatokat php-ba majd mentem. Egy Open World Zombie-gameről van szó. Fontos megjegyezni, hogy a játék story-ja nincs elhanyagolva, sőtt elejétől a végéig tapasztalhatjuk a story jelenlétét. A karakterünk, egyenlőre Rick Grimes névre halgat

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #204319   2014.07.30 18:48 GMT+1 óra  
Trukkoshekus: Csak hogy tisztázzuk, a php szerver oldalon futó kódot takar, használni lehet sok mindenre, általában olyan html kódot generálnak vele amit kiegészít más forrásból származó adatokkal, mondjuk adatbázisból kinyert dolgokkal. Azért szeretjük mert a szerveren fut le, a felhasználó nem lát bele a kódba, nem tud visszaélni vele.

Webszervert nagyon egyszerűen tudsz a saját gépedre is telepíteni.
Javaslom az xampp-t ami egy csomag, apache webszerverrel ami a php kezeléséért felelős, mysql-el ami egy elterjedt adatbázis típus, és még sok mással amire egyelőre valószínűleg nem lesz szükséged.
ha feltelepítetted, telepít egy indító programot magával, miután elindítottad itt az apache-t, más dolgod nincs mint bemenni a c:\xampp\htdocs mappába, létrehozni egy alkönyvtárat és megírni a kódot. Ezt a böngészőben a localhost/{mappanév} beírásával tudod elérni, itt már futni fog a php kódod.
A teljesség kedvéért megemlítem hogy vannak más hasonló csomagok, illetve külön-külön is telepítheted a részegségeket, de leginkább felhasználóbarát megoldásnak én ezt tartom.

Szövegszerkesztőt erősen tudom ajánlani a sublime text-et, nem egy nagy és nehézkes IDE, de benn van minden amire szükséged lehet, és sokkal rugalmasabb és felhasználóbarátabb mint a notepad++
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #204292   2014.07.28 18:09 GMT+1 óra  
Szerintem ha nem megy ne szerencsétlenkedj a helyi szerverrel, regisztrálj egy ingyenes tárhelyet (ajánlom az atw.hu-t, vagy akár az 5jelly-t csak akkor szólj, mert van referral-juk ) sokkal egyszerűbb ott tesztelni, és kapsz hozzá általában MySQL-t, vagy ha van fizetős szervered, akkor akár oda csinálj egy könyvtárat. Ha mindenképpen helyit akarsz akkor meg van 1-2 Android app, amiben minden meg van oldva.
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Trukkoshekus - Tag | 21 hsz       Online status #204291   2014.07.28 17:36 GMT+1 óra  
Ez a gondom hogy helyileg hogy csinálok szervert? Mert a lefutatása nem megy csak. De én is notepad-ot használok.

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #204290   2014.07.28 17:20 GMT+1 óra  
Bármilyen mezei szövegszerkesztővel írhatod a kódot, tesztelni meg feldobod a webszerverre vagy helyileg futtatsz egyet, és megnyitod böngészőben. Én személy szerint Notepad++ -ot használok, egész korrekt kis szerkesztő. A neten találni mindenféle Ultimate-Super-Extra-Magic PHP developer IDE 2014 és társai, de teljesen fölöslegesek.
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Trukkoshekus - Tag | 21 hsz       Online status #204289   2014.07.28 10:30 GMT+1 óra  
Lassan kezdem érteni.Köszönöm.Bele is kezdenék a tanulgatásába de olyan kérdésem van még hogy milyen progival lehetne ezt használni?

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #204288   2014.07.28 09:34 GMT+1 óra  
un. Dinamikus weboldalakat tudsz készíreni, ami annyit tesz, hogy a HTML-el szemben (amit egyszer megcsinálsz az olyan is marad) tudod változtatni az oldal tartalmát, pl. egy bejelentkezős weboldalnál ellenőrzöd vele a jelszót, és annak megfelelően odaírod, hogy hibás jelszó, vagy irányítod át másik lapra, vagy pl. itt ezena fórumon is, amit én írok, kerül rá. persze a kettő csak együtt jó, ugyanis a PHP az szerveroldali retek, és sima HTML oldalt álít elő. ( tehát olyan nincs, hogy PHP formázás, de a HTML se tud adatbázisban matatni)
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Trukkoshekus - Tag | 21 hsz       Online status #204287   2014.07.27 23:16 GMT+1 óra  
Hello! Kezdő vagyok ezen a téren ezért szeretném meg kérdezni hogy mire jó a PHP-nyelv..Mért nem elég csak a html-t tudni..Vagy miben segíti/egésziti ki a html nyelvet..Vki felvilágositana?Előre is köszi

   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #203903   2014.06.28 18:05 GMT+1 óra  
Google I/O- nak hála megérkezett Chrome Dev Editor-nak (másnéven Spark) a fejlesztőknek szóló kiadása: Chrome Dev Editor

Kezdetleges a cucc, de szerintem Google nagyon jó irányba halad vele és ami igazán különlegesé teszi, hogy lehet vele Dart-ot használni.
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #201910   2014.03.09 21:40 GMT+1 óra  
@Matzi: mert nem mindenkinek jobb a Ruby. A PHP sokkal könnyebben tanulható azok számára, akik a C/C++/Java világból jönnek, mert a szintaxisa ennek a háromnak a keveréke. Meg 2 perc fellőni saját gépre egy komplett tesztszervert, ill. ugyanennyi időbe telik találni fizetős szervert, ahová a kész cuccot felrakhatod. Azért a Ruby-t nem fair hasonlítgatni a PHP-val, mivel ha Ruby-ról van szó, akkor általában Ruby on Railsről van szó. Modern keretrendszerek pedig vannak a PHP-hoz is, ráadásul lehet választani közülük: Symfony, ZEND Framework, CakePHP, stb.

Nem mondom, a PHP messze nem egy flawless nyelv, de egy megfelelő keretrendszerrel bőven használható. A népszerűsége miatt pedig rengeteg speciális megoldás létezik hozzá, ami más, kevésbé elterjedt nyelvekhez nem igazán. Ilyen a HipHop VM, a PHP-FPM, mindenféle cache megoldások, stb.

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #201909   2014.03.09 20:48 GMT+1 óra  
gopher:
Elhiszem, hogy nem felel meg a valóságnak teljesen, de ettől még van benne igazság. Amennyit dolgoztam vele, az csak megerősíteni tudott ebben. Ezzel ellentétben a ruby meg egy nagyon kényelmes és ügyes kis nyelv, és sokkal jobb volt vele dolgozni, mint a php-val. Elhiszem, hogy lehet vele dolgozni, de ha van jobb, akkor miért szenvedne vele az ember?
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
gopher - Törzstag | 490 hsz       Online status #201899   2014.03.09 17:39 GMT+1 óra  
@Matzi: az a cikk nem felel meg teljesen a valóságnak (magyarázat ITT) Szerintem meg semmi gond nincs a PHP-val, csak természetesen egy frameworköt kell hozzá választani, és nem csupaszon használni, illetve nem egy chat szerver megírására való, az tény. Egy neveldére tökéletes, egy multiplayer real-time szervernek rossz
   
leon88 - Tag | 3 hsz       Online status #201897   2014.03.09 16:44 GMT+1 óra  
úgy mint? :-)

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #201892   2014.03.09 12:21 GMT+1 óra  
A script nyelveknél (pl Python) nem kell több szálon futnia, mert a kiszolgáló annyi példányt indít, amennyi lekérdezés éppen fut (vagy legalábbis amennyi a pool-ba belefér). Viszont mindegyiknek viszonylag gyorsan kell válaszolnia, hogy a kliens ne érezze a késlekedés. A trükk viszont az, hogy a játéklogika, ami valójában hosszadalmas, mivel nem real time műveletekről van szó, szépen beütemezett taskokként futnak a háttékrben. Az meg bármilyen nyelven lehet, csak érdemes biztosítani, hogy nem akad össze a kliensek lekérdezéseivel.

Igazából a bonyolultság a kérdés, ha rengeteg számítást akarsz gyorsan helyben elvégezni, és annak real time-nak is kell lennie, akkor érdemes más lehetősége felé is kacsingatni.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
leon88 - Tag | 3 hsz       Online status #201890   2014.03.09 06:48 GMT+1 óra  
Igen, Python hasonló szituban van mint a NodeJS, úgy tudom, nem tud ténylegesen több szálon futni annak ellenére, hogy van benne threading.

Wt-t ismeri valaki? c++ alapú

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #201888   2014.03.08 22:58 GMT+1 óra  
Szerintem ha jót akarsz, akkor a PHP-t felejtsd el. Sajnos amilyen népszerű, olyan gyatra, és még ha ugyan mindent meg is lehet csinálni benne, szenvedés az egész. Olvasnivaló.

A rubyval viszont jók a tapasztalataim, nagyon tolják, és egy jól kezelhető kis nyelv. Nem utolsó sorban van hozzá egy jó framework, a ruby-on-rails, ami rengeteg konyhakész bővítménnyel rendelkezik. Nekem bevált.

A pythont nem használtam soha, de ha van hozzá jó webes framework (márpedig miért ne lenne), akkor az is egy jó választás lehet. Főleg ha ezt ismered a legjobban.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #201880   2014.03.08 14:07 GMT+1 óra  
Node.js-hez tudom hozzáfűzni, hogy akkor érdemes használni ha valósidejű alkalmazást akarsz, amihez sok kommunikáció szükségeltetik a szerverrel.(Node.js aszinkron)
Gyorsan lehet vele alkalmazást csinálni, ha valaki jól ismeri a Javascriptet, viszont Javascript az egyik legfurább nyelv a világon. Nehéz vele jól strukturált kódot csinálni.(Ezen majd Javascript ES6 segít)
Viszont az egyik legnagyobb előnye, hogy így csak egyetlen egy nyelvet kell használni mind szerver és kliens oldalon.(Ha nem akarsz más nyelvből Javascriptre fordítani)
Akkor nem érdemes használni, ha valami nagyon hosszadalmas és bonyolult számításokat akarsz szerver oldalon alkalmazni.(node.js egy szálon fut és ezt blokkolná)

Többi nyelvvel pedig még behatóan nem foglalkoztam.
Egyébként minden attól függ, hogy mit akarsz elérni és azt melyikkel tudod a legkönnyebben elérni.
   
leon88 - Tag | 3 hsz       Online status #201871   2014.03.07 23:01 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Bocs, ha rossz helyre jön a kérdés, de:

1. TFH értek mindenféle nyelven
2. TFH van egy webes ötletem

Milyen nyelven érdemes manapság neki látni lefejleszteni egy ötletet (pl. játék)?
PHP? Ruby? Python? NodeJS? Wt?

Eddig PHP-ztem, de megfogott egy-két Ruby tutorial, viszont (nem böngészős alkalmazásnál) a python-t meg ismerem. A NodeJS-t nem annyira ismerem, de úgy látom, azt dicsérik manapság eléggé (vagy van már újabb?)? A Wt-t egy ismerősöm dícsérte halálra, nem tudom mennyire használható framework.

Milyen sorrendet állítanátok fel az alabbi szemppontokhoz (tehát pl. 1. PHP, 2. Python, 3. Ruby stb)?

Kód sebesség (milyen gyorsan végez):
Kód olvashatóság (mennyire emberi nyelvű:
Kód egyszerűség (mennyire egyszerű leprogramozni):

Tanulhatóság (mennyire egyszerű elsajátítatni egy programozni tudó embernek a syntaxot):

Nálam jelenleg a python lenne a nyerő, de még sose használtam weblap készítésre.

Szerintetek?

Ezt a hozzászólást leon88 módosította (2014.03.07 23:10 GMT+1 óra, ---)

   
Matzi - Szerkesztő | 2519 hsz       Online status #201847   2014.03.07 12:58 GMT+1 óra  
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #201840   2014.03.07 12:00 GMT+1 óra  
Na jó, nem találtam jobb topicot.
Egy projekt kapcsán most felmerült a hálózati kérdés. Egy viszonylag kicsi projektről van szó, szóval egy UDP-s networking reliable csomagkezeléssel ágyúval verébre lenne.

Kérdés: miért nem szoktak TCP-t használni? Realtime játékról van szó.
Felvetődött a gondolat, hogy TCP networking úgy, hogy külön szálon megy a háló, hogy ne blokkolja a main loopot. Ezzel a problémám annyi, hogy problémás lehet a szinkronizálás a két szál között (lockolgatás, stb.)
Az, hogy main threaden legyen: furcsa tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Hiába állítja az ember nonblocking módba, blokkolni fog valamilyen szinten, és gondolom ez a TCP tulajdonsága miatt van. Ugyanis megvárja a packeteket egészben, biztosítja a sorrendet, stb. Így amíg nem érkezik egy ack, addig megfogja a többit is.

Van rá mód, hogy mégis TCP-t használjunk? A multithreadednek milyen hátulütői lehetnek?
Köszi!

   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #201190   2014.02.13 22:50 GMT+1 óra  
Akit érdekel a magyar mloc.js konferencia az itt nézheti meg: ustream:mloc
Sajnos lemaradtam az első napról, de szerencsére újra le fogják még vetíteni az első napot.
   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #201172   2014.02.13 14:14 GMT+1 óra  
Csináltam egy kis egyszerű multiplayer számkitalálós játékot. Az egésznek a célja csak annyi volt, hogy kipróbáljam a ws websocket könyvtárat.

Ősszintén megvallva socket.io-hoz képest kényelmetlenebb, viszont ws elvileg gyorsabb és bináris adatokkal is lehet vele dolgozni. Bináris adat küldést még nem teszteltem le.
   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #199156   2013.11.16 13:04 GMT+1 óra  
Na egy meglepő hír a nagy világból. A PS4-nek a felületét HTML5+WebGL segítségével oldották meg. link
Tart is majd a fickó egy előadást az SFHTML5-ön, szóval érdemes lesz majd nézni az eseményt, hogy hogyan oldotta meg a feladatot.

Érdemes lesz majd nézni az eseményt, mivel elég sok web játékfejlesztéshez kapcsolódó téma lesz majd benne. Az esemény 2014 Január 24.-én lesz, szóval várhatunk még 68 napot rá. link

Ezt a hozzászólást StrykerKKD módosította (2013.11.16 13:10 GMT+1 óra, ---)
   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #199135   2013.11.15 17:33 GMT+1 óra  
1. Szintaxis egyéni ízlés. Én örülök neki, hogy a szintaxisa hasonlít c#/java-ra és Javascriptből is átvettek néhány jó dolgot.

2. Gyorsabb mint a Javascript kód link. A belőle lefordított kód is gyorsabb, mint a natív JS.

3. Dokumentáció szerintem az egyik legjobb. Nagyon sok a példa kód.

4. Csomag kezelő(pub package manager), hasonló mint node.js esetében az npm. Örülök, hogy van mivel ez nagyon meggyorsítja a dolgokat fejlesztésnél.

5. Már alapból a nyelv tartalmaz nagyon sok jó könyvtárt. Szóval a fontosabb dolgok már alapból megvannak benne. Nekem a kedvencem az async könyvtár, mivel Promise alapú megoldás.

6. Van hozzá alapból egy ingyenes IDE, amivel lehet dolgozni.

Gyakorlatilag azért jó, mert ez az első olyan nyelv, ami képes lehet a Javascript leváltására.
Van böngészős változata a Dartium. Ezért nem lehetetlen átültetni bárkinek is a Dart VM-et.
Nem is beszélve, hogy valamennyire biztos, hogy a Chrome támogatni fogja. Habár gondolom Microsoftra majd kell várni még 1 évtizedet, hogy használja a Dart VM-et.

Azok tervezték, akik összedobták a V8-as engine, szóval tudják a dolgukat.
   
zeller - Törzstag | 464 hsz       Online status #199122   2013.11.15 12:32 GMT+1 óra  
mitol olyan jo ez? a szintaxisa eleg szar. tul bobeszedu
masban tud tobbet nyujtani?
----
mondjuk ha JS-sel kell versenyeznie akkor tenyleg jobb lternativa.

   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #199113   2013.11.14 21:48 GMT+1 óra  
Ma jött ki a Dart 1.0-ás verziója. Hír
A nyelvnek az oldala is megújult.

Most már érdemes lesz még jobban figyelemmel követni a fejlődését.
Remélem majd böngészőknek lesz tényleges Dart támogatásuk, habár erre sajnos biztos elég sokat kell majd várni, hiszen még az új Javascript szabvány is jó esetben 2015-ben fog ténylegesen működésbe lépni.

Aki szeretne segíteni egy fejlesztőnek, aki még redditor is akkor menjen stressz tesztelni.

Ezt a hozzászólást StrykerKKD módosította (2013.11.14 22:47 GMT+1 óra, ---)
   
pendrivedealer - Tag | 19 hsz       Online status #198769   2013.11.02 16:29 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Nemrég készítettem GameMakerel egy kicsi faltörős játékot, mespékelve egy kis kvízjátékkal! Html5-ös fájlként írtam ki a gépemre.
Egy barátom megpróbálta kirakni a Weboldalára, a játék el is indul, de a mentési pontok, amire rá kell kattintani, nem müködnek, Így nem lehet menteni.
Valamint, a játék nem ér véget, ha elfogy a golyó, hanem minuszbea kezd el számolni.
Ha exe-be mentem, és feltelepítem a gépre, akkor minden tökéletesen működik.
A kérdésem az, hogy ez miért van?
Valaki tapasztalt már ilyen hibát?
Meg lehet oldani a mentést?
Lehetséges az, hogy a szerveren kell valamit beállítani? Esetleg egy adattárolót kell létrehozni, ahova menti?


Eőre is köszönöm a választ.

   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #198716   2013.10.31 15:33 GMT+1 óra  
Jöjjön néhány érdekes hír a nagyvilágból ,ami a webfejlesztéshez és grafikához is kapcsolódik.

Ebben a blog bejegyzésben olvashatunk arról ,hogy open beta állapotba került a http://clara.io/ alkalmazása ,amivel 3D-s modelleket készíthetünk és megoszthatunk .

Aki már gondolkodot azon ,hogy hogyan lehetne Unityből Three.js-be rakni 3D-s modelt annak itt van egy kis cikk.
Az oldalhoz kapcsolódóan néhány webgl bemutató.

HTML5 játékfejlesztők is örülhetek előző héten ,mert kijött a Phaser HTML5 játék motor 1.1-es változata, íme.
Mellette még egy játékot is hirdetek.

Utolsónak jöjjön egy bónusz ,ami nem más ,mint a Tridiv ,ami CSS segítségével tud 3D-s modelleket készíteni.

Végére jöjjön egy ütős szám.
   
StrykerKKD - Tag | 30 hsz       Online status #198569   2013.10.27 13:20 GMT+1 óra  
Számomra a hét meglepetése egy újabb open source adobe projekt a snap.svg.
Ezzel elég könnyen lehet használni SVG-t weboldalakon.
Csak ,hogy teljesen legyen a kőr itt van még néhány ilyen projekt .
Nekem a legjobban Brackets tetszik.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #194022   2013.05.16 07:19 GMT+1 óra  
https://developers.google.com/speed/webp/

Google nyilt forrású képformátuma, veszteségmentesben jobban tömörít mint a png és van alphája, veszteségesben jobban tömörít mint a jpg... és van alphája (!!), ha minden igaz még animálni is lehet.
Elég szép lenne az élet ha elterjedne.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
krees - Törzstag | 732 hsz       Online status #193275   2013.04.08 21:30 GMT+1 óra  
https://plus.google.com/communities/107947845229145826589

Ide is benézhet, aki némi oktatóanyagot keres. Néhány ismerősöm tolja ki rá az áldást rendesen, de akár sajátokat is bedobhattok, ha akad valami.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #193263   2013.04.08 19:48 GMT+1 óra  
Köszi!
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #193256   2013.04.08 15:35 GMT+1 óra  
Ment a pm.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #193254   2013.04.08 14:00 GMT+1 óra  
Az ingyen munkára semmi?
Tudom, én sem ugranék rá, de hátha kell valakinek a Ref.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #193250   2013.04.08 12:21 GMT+1 óra  
http://superherojs.com/
Elég f@sza gyűjtemény mindenféle Javascript oktatóanyagokról meg okosságokról, nem csak kezdőknek.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #192813   2013.03.28 16:15 GMT+1 óra  
Nem tudom ide passzol-e vagy sem.

Egy kérdés, kérés, van esetleg valakinek kedve referencia anyagként egy viszonylag egyszerű web oldalt elkészíteni az Ars Omnis Kulturális Egyesületnek? Anyagi keret sajnos nincs rá, így jószamaritánusként akit érdekel és ujjgyakorlatként megcsinálná, az keressen PM-ben. Nem én vagyok a "megrendelő", ismerős, úgyhogy ha részlet kell majd igyekszem tolmácsolni.

Köszi!

EDIT: Ja igen, az ismerős csinos, bár foglalt, ha ez számít.

Ezt a hozzászólást DMG módosította (2013.03.28 16:22 GMT+1 óra, ---)
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #192693   2013.03.24 21:56 GMT+1 óra  
Újra felfedeztem hogy az ie böngészőoptimalizálást validálással kéne kezdeni. Negyed óra szopogatás egy lehagyott doctype miatt. Büszke vagyok magamra.
Pedig azt hinné az ember hogy annyi csuklás után a microsoftnál észbekapnak hogy lehet nem kéne szopatni a fejlesztőket, de nem, az ie10 is ugyan olyan köcsög mint az összes többi.
Kód:
<!doctype html>
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #192590   2013.03.20 20:37 GMT+1 óra  
sehogy, css a stílusért felelős, a html pedig a tartalomért, szóval a html-ben kell az <img> tag köré írni egy <a href>-et, így lesz a képed link is egyben.
De az img-nek nincs background css-e, szóval belegondolva valszeg egy div-et akarsz átalakítani linkké, amit szerintem legegyszerűbben egy kis javascript-el tudsz megoldani hogy ne kelljen egy egész blogmotort átírnod.
Kód:
<div onclick="location.href='http://www.example.com';">

Értelemszerűen behelyettesíteni a kívánt div-be az onclick részt idézőjelekkel, mindennel.
Vagy a div-be raksz egy img-t legkissebb z-vel és abba rakod a hátteret, esetleg ha ragaszkodsz a div hátterében a képhez akkor egy <a>-t display:block és 100%-os height és width css-el.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Marclee - Tag | 285 hsz       Online status #192588   2013.03.20 19:38 GMT+1 óra  
Ha így van megadva egy kép " background:url(../images/lbg.png); " a css kódban akkor ezt ,hogy írjam át ,hogy egy linkre mutasson ha rákattintok?

Ezt a hozzászólást Marclee módosította (2013.03.20 19:45 GMT+1 óra, ---)
Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost.
Alphonse Elric

http://geeksworld.hu/
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #191842   2013.03.04 14:28 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
@bolyzsolt:
Köszi! Igazából az egyik fele kellene csak nekem (amit egyelőre csak így próbálkozásra, meg ilyesmire használnék), a másik meg egy ismerősömnek, akinek összedobtam egy kis honlapot. Ha még így is ok, akkor megkérdezem majd, hogy az úgy jó-e neki. Amúgy kb. 60mb az egész


Persze, megoldható, azt hiszem tudok limitált FTP hozzáférést adni. Írj rám valahol és megcsináljuk

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #191839   2013.03.04 12:55 GMT+1 óra  
Ja, most, hogy nézem, a ? és az = hiba az csak a & miatt van. Köszi!

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] > 2 < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]