játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] > 3 < [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15]
__z - Tag | 69 hsz       Online status #201520   2014.02.23 05:33 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :
Unity3D-t erdemes megnezni, "gepkozelibb" megoldasra meg ott az SDL


Jaja, meg van valami Android SDK, vagy mi a szösz is, állítólag azt is elég sokan használják...

   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #201514   2014.02.22 17:40 GMT+1 óra  
Unity3D-t erdemes megnezni, "gepkozelibb" megoldasra meg ott az SDL
   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #201513   2014.02.22 16:13 GMT+1 óra  
Unity 3D, UDK, Marmalade SDK, csak hogy hármat említsek.
   
itamas - Tag | 72 hsz       Online status #201512   2014.02.22 14:38 GMT+1 óra  
Idézet
VGyuri :
Programozó vagyok és elkezdtem foglalkozni az Androidos játék fejlesztéssel, de már egy jó ideje keresek egy olyan ingyenes keretrendszer erre a célra megfelel. Nagyon hálás lennék ha valaki tudna nekem ajánlani egy olyan keretrendszert ami az ilyen játék fejlesztésre megfelel.



Szia!

Ez engem is érdekel, mármint hogy milyen célszoftverekkel lehet Androidra játékokat fejleszteni. Ahogy most a világhálón utánanéztem, hogy milyen, lehetőleg ingyenes programnyelvek vannak erre, akkor pl. a GL Basic és az AGK Basic eszközöket láttam említve, mégpedig itt:
http://www.pchogyan.net/wp/jatekfejlesztesre-optimalizalt-programozasi-nyelvek-listaja/
Remélem, valamelyest tudtam segíteni ezzel.
   
Parallax - Tag | 574 hsz       Online status #201511   2014.02.22 13:56 GMT+1 óra  
Idézet
DMG :
Na ja, ezért nem készül rá egy app sem, mert konkrétan lehetetlen rá fejleszteni.
Nálad komoly nényszer néha néha megjelenni ebben a topicban és trollkodni egy 4-5 sort, hogy miér tnem fejlesztessz androidra, nos, ez egy Android-os topic ha nem fejlesztessz rá, akko rnem kell ide bejönni.


Ha gépi kódban lehetne csak rá fejleszteni, akkor is készülne rá app, csak az nem mindegy mennyi munkával. Az, hogy egy "Hello world" is kínszenvedés a fejlesztői eszköz hibája, nem az enyém. Ez egy fórum, ahol a véleményemet leírhatom, nem kötelező elolvasni és rá reagálni. Szép napot neked is.

   
VGyuri - Tag | 25 hsz       Online status #201505   2014.02.22 10:12 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Programozó vagyok és elkezdtem foglalkozni az Androidos játék fejlesztéssel, de már egy jó ideje keresek egy olyan ingyenes keretrendszer erre a célra megfelel. Nagyon hálás lennék ha valaki tudna nekem ajánlani egy olyan keretrendszert ami az ilyen játék fejlesztésre megfelel.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv, Gyuri
Hobbi Unity-s
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199790   2013.12.07 22:09 GMT+1 óra  
Idézet
glezmen :

Az alap megoldas az, ahogy azt kitalaltak.
Az, ha te ujra feltalalod a melegvizet es megirod nullarol azt, amit egy sima fuggvenyhivassal/event handlerrel is el tudnal erni, szerintem eros onszopatas, de ahogy gondolod



igazából egy jól bevált alap kódot módosítottam csak, mert volt benne ez a bug, és hidd el, örülnék ha lenne meleg vizem, de ez nem az a kategória . a tap/touch eventek teljesen nagyon jól vannak megcsinálva, de hidd el az android soft-keyboard-jához teljesen fölösleges ilyen bonyolult rendszert összehozni, mert jóformán arra fog csak kelleni az egész játék során, hogy egyszer beolvassa a nevedet, és kész, és (mint ahogyan ezt máshol is írják) bőven optimális az ha string-et passzolunk a .so-nak.
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #199789   2013.12.07 20:31 GMT+1 óra  
Idézet
Marcsello :
akkor használj Ultimate függvényeket arra, hogy beolvasd a felhasználónevet, majd érzékeld, ha a felhasználó a done gombra rányomott. Én bőven el vagyok az alap megoldásokkal (mellesleg a fő játék egy .so-ban foglal helyet, amiben komplexebb kezelés van az android-java csak az összeköttető a hardver és a játék között).
Jah, amúgy inkább mégis csak zglNativeInputEnd()-et tettem bele, mert sehogy sem akarta venni az adást



Az alap megoldas az, ahogy azt kitalaltak.
Az, ha te ujra feltalalod a melegvizet es megirod nullarol azt, amit egy sima fuggvenyhivassal/event handlerrel is el tudnal erni, szerintem eros onszopatas, de ahogy gondolod
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199788   2013.12.07 18:45 GMT+1 óra  
akkor használj Ultimate függvényeket arra, hogy beolvasd a felhasználónevet, majd érzékeld, ha a felhasználó a done gombra rányomott. Én bőven el vagyok az alap megoldásokkal (mellesleg a fő játék egy .so-ban foglal helyet, amiben komplexebb kezelés van az android-java csak az összeköttető a hardver és a játék között).
Jah, amúgy inkább mégis csak zglNativeInputEnd()-et tettem bele, mert sehogy sem akarta venni az adást
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #199787   2013.12.07 18:08 GMT+1 óra  
Idézet
Marcsello :
Hello mindenki, nem vagyok jártas a Java-ban de azért a lényeget kikombináltam ADT-ben, és az egyik példakódot akarom csak buzerálni, mert ha rányomok a soft keyboard-ban az enter-re azt nem küldi el, mert nincs benne a megfelelő függvény abban az if-ben.... na mindegy, csak anyit kérdeznék, hogy van olyan funkció, amivel egy adott karakterkódot (pl.: 13 -> enter, androidban nem az de mindegy) teljesen egyszerűen és szimplán String-é alakít ? jah és az ADT is támogatja, mert amit találtam a neten, azt nem hajlandó bevenni...



szerintem nagyon rossz iranyba indultal el, normalis rendszeren nem egyes billentyulenyomasokat olvasunk ki, hanem magasabb szintu fuggvenyekkel, esemenykezelessel olvasod be amit szeretnel
(hogy ez az androdos javaban hogy megy nem tudom, en SDL-en kereszul hasznaltam)
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199786   2013.12.07 16:46 GMT+1 óra  
nekem ez bőven elég, ha meg ez sem működik csinálok egy zglNativeInputEnd()-et a .so-ba és nincs többé gond
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
ddbwo - Tag | 1625 hsz       Online status #199785   2013.12.07 16:42 GMT+1 óra  
Nincs mit. Ha más hivatalos megoldás van, valaki talán megmondja. Nekem ez jött össze...
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199784   2013.12.07 16:30 GMT+1 óra  
Köszönöm, így már okés
igaz, valamiért nem hiszi el, hogy az enter, amit beírtam, de ezzel már eljátszogatok magamtól
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
ddbwo - Tag | 1625 hsz       Online status #199783   2013.12.07 15:54 GMT+1 óra  
Gyorsan meg is nyitottam most eclipse-t és megnéztem.
így engedni, ha csak char van benne, reklamál.

String ezis=new String( ""+(char)28 );
---
illetve:

Kód:
String ezis=""+(char)28;


De most nem ismerek függvényt, aminek csak string kell, szóval arra nem tudok ránézni. ,
---
micsoda probléma. Csinálok egyet.... xd

Kód:
private void nem(String _in)
{
   
}
private void tom()
{
    nem(""+(char)12);
}


itt még befogadja így.

Ezt a hozzászólást ddbwo módosította (2013.12.07 16:03 GMT+1 óra, ---)
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
ddbwo - Tag | 1625 hsz       Online status #199782   2013.12.07 15:43 GMT+1 óra  
Csak berakok egy maszatolt példát, azt kivehető hogy működik.

Kód:
float lebeg=488.8f;
String alajos=new String( "iddqd"+(char)12+(char)158+'G'+lebeg);
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199781   2013.12.07 15:34 GMT+1 óra  
igen, ez még valahogy megy, csak nekem string kellene, mert erre azt adja, hogy:

The method zglNativeInputText(String) in the type ZenGL is not applicable for the arguments (char)

és, két kvik fixem van:
- átcsinálom a zglNativeInputText(String)-ot zglNativeInputText(char)-ra
- vagy csinyálok egy ilyen method-ot, hogy zglNativeInputText(char)

sajnos, egyik sem nem jó megoldás, nekem egy string-be kellene belepakolnom az $1C azaz a 28-as karaktert (hogy miért pont ezt, foggggalmam sincs), és átpasszolni a zglNativeInputText()-nak
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
ddbwo - Tag | 1625 hsz       Online status #199780   2013.12.07 14:44 GMT+1 óra  
Szinte ugyanaz, mint a c++, csak jobban meg kell neki magyarázni, hogy mi kell.

(char)12
(char)bobby
(int)'A'

private char malamut=(char)12;
A Half-Life 2: Deathmatch promóció megszűnt! [B¤°
Kezdetben volék az üresség. Ám akkor a Struktúrfüggöny megteremté az Urat.
DrunkenDragon* Blackwolf
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199779   2013.12.07 14:28 GMT+1 óra  
aszongya' (nem nagyon konyítok a javához, szóval általánosan írom le) vannak ugye a karakterkódok:
http://www.asciitable.com/
amik ugye szám formátumúak (int asszem) ilyen számokat veszek be az android billentyűzetéről.

ezekből a számokból én string-et szeretnék csinálni(pl.: 65 -> "A" )
éééééés ezt hogyan vitelezem ki ADT/Elcipse/java/akármi-ben

Kód:
nagyon gagyi pascalos példa:
writeln(chr(65));
output:
A

ADT/Elcipse/java/akármi:

public boolean onKeyDown( int keyCode, KeyEvent event )
{
if ( keyCode == KeyEvent.KEYCODE_ENTER ) {
zglNativeInputText(Ide kellene egy adott (sajnos nem szabványos enter) karakter string-ként);
HideKeyboard();
}else if ( keyCode == KeyEvent.KEYCODE_DEL )
zglNativeBackspace();
else if ( keyCode >= KeyEvent.KEYCODE_0 && keyCode <= KeyEvent.KEYCODE_9 )
zglNativeInputText( ((Integer)(keyCode - 7)).toString() );

return super.onKeyDown( keyCode, event );
}


tehát egy chr-el egyenértékű függvényre lenne szükségem amit elfogad az ADT/Elcipse/java/akármi.

igazándiból minden mást a pascal-ból fordított lib*.so végez el, és neki kell bevitelnél karaktereket string-ként továbbítani (azért string mert vannak olyan billentyűzetek, amik egybe viszik be a szavakat, meg ilyenek)
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #199778   2013.12.07 13:16 GMT+1 óra  
Nekem kicsit kusza, amit leírsz, nem igazán értem, hogy mit is szeretnél csinálni, és hgoy mi a problémád.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199723   2013.12.04 14:25 GMT+1 óra  
Hello mindenki, nem vagyok jártas a Java-ban de azért a lényeget kikombináltam ADT-ben, és az egyik példakódot akarom csak buzerálni, mert ha rányomok a soft keyboard-ban az enter-re azt nem küldi el, mert nincs benne a megfelelő függvény abban az if-ben.... na mindegy, csak anyit kérdeznék, hogy van olyan funkció, amivel egy adott karakterkódot (pl.: 13 -> enter, androidban nem az de mindegy) teljesen egyszerűen és szimplán String-é alakít ? jah és az ADT is támogatja, mert amit találtam a neten, azt nem hajlandó bevenni...
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #199648   2013.11.30 23:00 GMT+1 óra  
Idézet
Parallax :
Lehet a felhasználóknak a rendszer jó, de a fejlesztők támogatása egyenlő a 0-val. Mi az, hogy nincs C/C++ projekt, egy Linux alapú rendszeren? Az NDK, meg az elternatív fordítgatás egy vicc. Én addig nem foglalkozok ezzel a platformmal, amíg nem lesz normális natív támogatás hozzá, amikor az Android IDE-ben megnyomom a new project gombot és megcsinál egy OpenGL Frame application-t. Ez ennyire nehéz egy Google szintű világcégnek az nevetséges. Még a Samsung is fényévekkel előrébb jár ilyen téren a Tizen-el.



Na ja, ezért nem készül rá egy app sem, mert konkrétan lehetetlen rá fejleszteni.
Nálad komoly nényszer néha néha megjelenni ebben a topicban és trollkodni egy 4-5 sort, hogy miér tnem fejlesztessz androidra, nos, ez egy Android-os topic ha nem fejlesztessz rá, akko rnem kell ide bejönni.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Geri - Törzstag | 2185 hsz       Online status #199632   2013.11.29 23:59 GMT+1 óra  
eleve úgy próbáltam. (a régi sdkban amúgy még le tudta töltögetni a dolgokat)

de nyomtam rá egy shift deletet, majd visszatérek rá jövőre.

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199628   2013.11.29 21:33 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
...sőt arról sem tud az applikáció, hogy lenne internet...



Akkor nálad komoly gondok vannak, esetleg superuser-ként?
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Geri - Törzstag | 2185 hsz       Online status #199627   2013.11.29 21:26 GMT+1 óra  
...sőt arról sem tud az applikáció, hogy lenne internet...

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199625   2013.11.29 20:37 GMT+1 óra  
Idézet
Geri :
visszatenni a 6ost nem túl nagy biztonsági kockázat? a 2.1 nekem amúgy kissé kevés lenne, de majd mindjárt megnézem hogy mi van még itt.



Mivel nem rég telepítettem újra, ezért nekem nem volt rajta még java, úgyhogy egyből a 6-ost raktam, de szerintem nem akkor gáz.

Idézet
Geri :
hopp, 4.4nél kisebbet nem enged létrehozni, sőt, a régebbi sdk-kat installálni sem engedi



nekem nem szórakozott, kapásból leszedte, az 1.5-öt is, meg a többit is, amúgy ha lejött minden, akkor az összes mindent újra kell indítani (Elcipse, SDK, AVD meg ezek)

Ezt a hozzászólást Marcsello módosította (2013.11.29 21:18 GMT+1 óra, ---)
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Geri - Törzstag | 2185 hsz       Online status #199624   2013.11.29 20:32 GMT+1 óra  
visszatenni a 6ost nem túl nagy biztonsági kockázat? a 2.1 nekem amúgy kissé kevés lenne, de majd mindjárt megnézem hogy mi van még itt.

hopp, 4.4nél kisebbet nem enged létrehozni, sőt, a régebbi sdk-kat installálni sem engedi

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199623   2013.11.29 19:58 GMT+1 óra  
Nah, ki kísérleteztem ubin, itt van a lényeg:



---
Amúgy az Use Host GPU-val nekem nem sem indul
és olvastam valahol, hogy JDK 1.6-al megy csak, de ebben nem voltam biztos. De Open JDK-val is ment, de ebben sem voltam biztos...
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
glezmen - Törzstag | 381 hsz       Online status #199615   2013.11.29 10:18 GMT+1 óra  
Idézet
Parallax :
Lehet a felhasználóknak a rendszer jó, de a fejlesztők támogatása egyenlő a 0-val. Mi az, hogy nincs C/C++ projekt, egy Linux alapú rendszeren? Az NDK, meg az elternatív fordítgatás egy vicc. Én addig nem foglalkozok ezzel a platformmal, amíg nem lesz normális natív támogatás hozzá, amikor az Android IDE-ben megnyomom a new project gombot és megcsinál egy OpenGL Frame application-t. Ez ennyire nehéz egy Google szintű világcégnek az nevetséges. Még a Samsung is fényévekkel előrébb jár ilyen téren a Tizen-el.



remekul lehet C++-ban irni Android appokat, en is megtettem/teszem most is
es komolyan az a bajod, hogy nem keszul egy kattintasra egy template? szerintem ezrevel tolthetsz le barhonnan (az SDL-hez pl. kapasbol adnak egyet)

az teny, hogy vannak helyzetek amikor nem lehet megkerulni a Java-t, de azert ez most mar eleg ritka (nekem eddig egy ilyen volt: mikor a .jar-ban kapott Chartboost/AdMob libeket kellett hasznalni, de az sem veszelyes, nagyreszt copy/paste-tel meg lehet oldani)
   
Parallax - Tag | 574 hsz       Online status #199613   2013.11.29 07:59 GMT+1 óra  
Lehet a felhasználóknak a rendszer jó, de a fejlesztők támogatása egyenlő a 0-val. Mi az, hogy nincs C/C++ projekt, egy Linux alapú rendszeren? Az NDK, meg az elternatív fordítgatás egy vicc. Én addig nem foglalkozok ezzel a platformmal, amíg nem lesz normális natív támogatás hozzá, amikor az Android IDE-ben megnyomom a new project gombot és megcsinál egy OpenGL Frame application-t. Ez ennyire nehéz egy Google szintű világcégnek az nevetséges. Még a Samsung is fényévekkel előrébb jár ilyen téren a Tizen-el.

   
Geri - Törzstag | 2185 hsz       Online status #199609   2013.11.29 01:44 GMT+1 óra  
java -version

java version "1.7.0_45"
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea 2.4.3) (suse-3.48.2-x86_64)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 24.45-b08, mixed mode)


ezzel se jó.

   
Geri - Törzstag | 2185 hsz       Online status #199608   2013.11.29 01:15 GMT+1 óra  
java -version

java version "1.7.0_40"
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea 2.4.1) (suse-3.41.1-x86_64)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 24.0-b50, mixed mode)


és csak 4-es verziójú devicátot tud csinálni

   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199606   2013.11.28 22:08 GMT+1 óra  
Pff. szifon az még rosszabb.
Amúgy szerezd be valahonnan az .apk-t a compilernek, azt ADB-n keresztül fel lehet rakni, és nem kell a Markettal szórakázni, mert az AVD-ben nem fog elindulni. Vagy esetleg szerezz be egy Tesco gazdaságos tabletet erre a célra(amihez persze van root meg ezek), vagy az AVD-ben ha egyik device sem megy rendesen akkor próbálj meg konsztrum divájszot beálítani, vagy régebbi androidot bevetni, nekem pl. a 2.3 fut a legjobban, míg a 4.0.3 15 percen át bootol. Jah és mivel az emulátoruk java alapokon fut (legalábbis úgy olvastam) nézzél rá, hogy ott minden rendben van-e (elméletileg az openJDK-t nem csipázza)
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Geri - Törzstag | 2185 hsz       Online status #199603   2013.11.28 20:08 GMT+1 óra  
nincs kedvem crosskompilálni. az android sdk emulátorában szerettem volna éppen ezért egy selfhosting c/c++ compilert szerkesztővel installálni.

a bajom a következő:

-a régi előtti fosdroid sdk működött, viszont amikor marketből le akartam tölteni a develóp cuccokat, közölte, hogy nincs igazi devájszom, és hogy annélkül én innét nem fogok semmit se letölteni. mi az édesanyád?!

-a régi fosdroid sdk-ban nem működött az emulátor, mert nem jutott el odáig, hogy elkezdjen betöltődni a világ legnépszerűbb mobiltelefonos operációs rendszere (fekete, und thats all folks)

-a legújabb sdk most megint elindul, viszont ha elindítom a böngészőt, crash. bemegyek a beállításokhoz, randomra crash. görgetem a programokat, pirossal villódzik a háttér, és crash

na most ilyenkor mi van, fejlesszek inkább iphonera?

   
Tunyu - Tag | 444 hsz       Online status #199601   2013.11.28 19:56 GMT+1 óra  
Kösz a választ Syam! Már csak a giroval kellene valamit kezdenem.

   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #199595   2013.11.28 08:58 GMT+1 óra  
Textúrát mindenképp tömöríts ETC1-be.
alias aalberik
   
Tunyu - Tag | 444 hsz       Online status #199591   2013.11.27 21:33 GMT+1 óra  
Gondoltam kipróbálom ezt is és lenne kettő kérdésem. Érdemes e tömöríteni a textúrát vagy inkább nem? A második hogy valakinek van tapasztalata hogy a giroszkópos irányítást hogy lehet megvalósítani?És ha van,valami kiindulópontot tudna adni?

   
LBandy - Tag | 271 hsz       Online status #199589   2013.11.27 21:00 GMT+1 óra  
ffmpeg fordítással van valakinek tapasztalat? Három leírást is találtam neten, de az egyik configure-nál hal meg, a másik pedig .exe-t buildel .so helyett...
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199587   2013.11.27 19:48 GMT+1 óra  
Röstellem, de megvan, hogy mi volt a gond, a gond konkrétan az volt, hogy nem találta egyszerűen a példa .so file-t amit én bemásoltam, de nem tudtam, hogy az ADT-ben előtte frissíteni kell a listát,( vagy mit?), szóval, most már megy úgy ahogyan kell. Most már csak rá kell vennem a pascal-t hogy fordítson arm-linux -ra és PASCAL RULEZ ANDROIDON IS
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199557   2013.11.25 18:11 GMT+1 óra  
Nah kérem innen szedtem mindent:
http://forum.lazarus.freepascal.org/index.php?topic=15343.0

az elején a csak import meg run-al próbálkoztam, másba nem fogtam bele, felhozott valami errorot, de azt írta, hogy futtassam az Android Tools -> Fix Project Properties-t és meg gyógyult

nos fogtam módosítás nélkül és lefuttattam debug módban éééés itt az eredménye:

a console:
[2013-11-25 18:52:13 - TestZenGL] Android Launch!
[2013-11-25 18:52:13 - TestZenGL] adb is running normally.
[2013-11-25 18:52:13 - TestZenGL] Performing test.zengl.TestZenGLActivity activity launch
[2013-11-25 18:52:15 - TestZenGL] Uploading TestZenGL.apk onto device '192.168.0.101:5555'
[2013-11-25 18:52:16 - TestZenGL] Installing TestZenGL.apk...
[2013-11-25 18:52:18 - TestZenGL] Success!
[2013-11-25 18:52:18 - TestZenGL] Starting activity test.zengl.TestZenGLActivity on device 192.168.0.101:5555
[2013-11-25 18:52:18 - TestZenGL] ActivityManager: Starting: Intent { act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.LAUNCHER] cmp=test.zengl/.TestZenGLActivity }
[2013-11-25 18:52:19 - TestZenGL] Attempting to connect debugger to 'test.zengl' on port 8601

az ADT:


a Tablet: (azért nem lászik, hogy csatlakoztatva van, mert remote ADB-t használok, mert a kábeles-hez nincs driverem)



Namost rákattintok a kis zöld nyílra (resume vagy mi a franc)

az ADT:


a Tablet:
- ugyan az -

és ha rákattintok utána mégegyszer, akkor az app crash-el (A(z) TestZenGL alkalmazás sajnos leállt.) , és az ADT:


nos, ennyi a történet, ja és egy LogCat:

11-25 18:52:19.602: I/dalvikvm(8601): Debugger is active
11-25 18:52:19.802: I/System.out(8601): Debugger has connected
11-25 18:52:19.802: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:20.002: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:20.202: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:20.402: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:20.602: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:20.802: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:21.002: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:21.202: I/System.out(8601): waiting for debugger to settle...
11-25 18:52:21.402: I/System.out(8601): debugger has settled (1351)
11-25 18:52:21.532: D/dalvikvm(8601): threadid=1: still suspended after undo (sc=1 dc=1)
11-25 18:54:51.462: D/AndroidRuntime(8601): Shutting down VM
11-25 18:54:51.462: W/dalvikvm(8601): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40a421f
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): FATAL EXCEPTION: main
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): java.lang.UnsatisfiedLinkError: Couldn't load chipmunk: findLibrary returned null
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at java.lang.Runtime.loadLibrary(Runtime.java:365)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at java.lang.System.loadLibrary(System.java:535)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at zengl.android.ZenGL.<init>(ZenGL.java:46)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at test.zengl.TestZenGLActivity.onCreate(TestZenGLActivity.java:37)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:4465)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1049)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:1920)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:1981)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.ActivityThread.access$600(ActivityThread.java:123)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1147)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:4424)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:511)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:784)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:551)
11-25 18:54:51.502: E/AndroidRuntime(8601): at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)

nos, nekem így ránézésre hiányzik a chipmunk, de az alkalmazás elméletileg nem használja, de azért megpróbálom belepakolni azt is (abban a percben vettem észre, hogy ezt megírtam, szóval már ittmarad)

-----
Libek berakása után:

11-25 19:32:29.862: W/dalvikvm(11816): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40a421f
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): FATAL EXCEPTION: main
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): java.lang.UnsatisfiedLinkError: Couldn't load demo05: findLibrary returned null
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at java.lang.Runtime.loadLibrary(Runtime.java:365)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at java.lang.System.loadLibrary(System.java:535)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at zengl.android.ZenGL.<init>(ZenGL.java:49)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at test.zengl.TestZenGLActivity.onCreate(TestZenGLActivity.java:37)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:4465)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1049)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:1920)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:1981)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.ActivityThread.access$600(ActivityThread.java:123)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1147)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:4424)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:511)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:784)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:551)
11-25 19:32:29.902: E/AndroidRuntime(11816): at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)

Ezt a hozzászólást Marcsello módosította (2013.11.25 18:34 GMT+1 óra, ---)
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #199533   2013.11.25 08:40 GMT+1 óra  
Ennél jó volna kicsit bővebben, mert ez így semmi. Ha Eclipse-el indítot a projectet, akkor az ír neked elvben mindnféle hibát a Console ablakban. Ott mit látsz, és egyáltalán milyen példa kóddal próbálkozol?
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Marcsello - Tag | 228 hsz       Online status #199523   2013.11.24 18:07 GMT+1 óra  
Hello mindenki, A napokban újra foglalkozni kezdtem az Androiddal amit a verseny elején abbahagytam, és most az új játékomat szeretném majd portolni. Az az egy fennakadásom van, hogy a példa kódot amit bele kell rakni az Elcipse-be (gondolom erre a célra az Android Developer Tools is megfelel) New Project -> Android Project from Existing source. Módszerrel, nos ezeket minden módosítás nélkül ADB-én keresztűl átnyomatom a tabletemre, vagy egy Virtual Device-ra. éééééés Crash-el minden egyéb nélkűl, nem jelenik meg semmi csak egy fekete kép a felirattal majd az üzenet ami közli, hogy sajnos leállt. Lehet, hogy én rontottam el valamit, vagy nagyobb a gáz ?
Az élet szép, csak tele van Bugokkal
http://marcsello.com/
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #199395   2013.11.22 01:08 GMT+1 óra  
Végre sikerült, persze kurva egyszerű volt, szerintem az egész internetet felinstalláltam már, tegnap a végén lett valami 'ebontong usb' cucc, amire a gugli azt hitte, feka lányokat szeretnék látni, na mondom ennyi volt.
Ma továbbnéztem, végül feltettem ezt http://www.moborobo.com/ csak a driverek miatt, és egyből futott is a helló world át az usb-n.
Úgyhogy ez már nem akadály, már csak a linuxhoz, javahoz meg az ogl-hez nem értek.

Mindenkinek köszi az infót.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #199377   2013.11.21 18:23 GMT+1 óra  
Idézet
fpeti :
Most itt tartok, eclipse még nem lát semmilyen eszközt, ez is valami.



ADB látja az eszközt?

Kód:
adb.exe devices
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #199335   2013.11.20 23:13 GMT+1 óra  
Deviewból uninstall driver aztán próbálgasd a drivereket amit a googletől szedtél le.
Ha nagyon nem megy neki, akkor a telepítendő driver infoba kell beleírni az eszközazonosítót(?)
Ilyen varázslatot egyik munkatársam szokott csinálni, ha szükséges meg tudom kérdezni ^^

Szerk: a pdanetes telepítőben is van vmilyen driver - nem kell magát a pdanetes szoftvert telepíteni hozzá.
alias aalberik
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #199333   2013.11.20 23:09 GMT+1 óra  
Most itt tartok, eclipse még nem lát semmilyen eszközt, ez is valami.
   
syam - Törzstag | 1491 hsz       Online status #199327   2013.11.20 21:49 GMT+1 óra  
Ezzel http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
vagy ezzel http://pdanet.co/a/
érdemes megpróbálni winre drivert felimádkozni.
alias aalberik
   
percsich.hu - Tag | 202 hsz       Online status #199321   2013.11.20 20:31 GMT+1 óra  
Idézet
fpeti :
...
Eszközkezelő azt írja other devices->DFP8007.



A Tulajdonságok->Részletek tab-on a "Hardverazonosítók" tulajdonság kiad egy hosszú karaktersorozatot. Ha ezt kimásolod (jobb gombra van Copy), akkor erre jobban rá tudsz keresni USB Driver-t. A leghülyébb helyeken szoktam találni, ha valami ilyen galád noname cucc kerül hozzám.

Tehát ilyesmi:
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #199320   2013.11.20 20:30 GMT+1 óra  
Nem tűnik túl egyszerűnek a dolog, egyelőre áttöltöm usb-n installálom, kipróbálom, unist.
Nehézkes picit, de az emulátor meg annyira lassú, hogy még így is gyorsabb.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #199315   2013.11.20 19:42 GMT+1 óra  
Sajnos az ilyen noname cucokkal sok baj van, még a zte blade is szivatott ilyennel, ha van universal driver, akkor azt próbáld meg.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
fpeti - Törzstag | 1280 hsz       Online status #199314   2013.11.20 19:36 GMT+1 óra  
Kezdőrugás kéne, vettünk egy kis tabletet (4.1.1 android), összekötném pc-vel win7 alatt programozás céljából, usbtárolóként megy is, de drivert nem talál hozzá a win, így az eclipse nem tudja futtatni rajta a progit.
Eszközkezelő azt írja other devices->DFP8007.
Android honlapon itt lehet kiválasztani az oem dirvert, de fogalmam sincs melyiket kéne.
Nem jövök rá, ki gyártotta.
Ez a link a tabletre, ezt vettük: link
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] > 3 < [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15]