játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5471
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2525

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2194
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9]
colker - Tag | 58 hsz       Online status #137149   2010.07.07 12:59 GMT+1 óra  
Idézet
Adacs :
Idézet
colker :
...



Ha 64 bites, akkor próbálkozz azzal, egyébként ha nem megy, egy zippelt verziót feltölthetek, és megpróbálhatod belehekkelni


32bites a rendszerem.A zipelt változat segíthet?Mert mobil netem van,és így is elég sok mb elment ezekre a letöltésekre is
De ha szerinted az bejöhet megköszönöm ha felrakod,remélem be is jön

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #137147   2010.07.07 12:49 GMT+1 óra  
Idézet
colker :
...



Ha 64 bites, akkor próbálkozz azzal, egyébként ha nem megy, egy zippelt verziót feltölthetek, és megpróbálhatod belehekkelni
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
colker - Tag | 58 hsz       Online status #137145   2010.07.07 12:10 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok a problémámmal.A helyzet a következő:
Letöltöttem ezeket a fájlokat:
jdk-6u20-windows-i586
netbeans-6.9-ml-java-windows
A netbeans telepítéséhez ugyebár kell a jdk,viszont a jdk-6u20-windows-i586 fájl elindítása után ezt írja ki parancssorban: Program too big to fit in memory és így annak a telepítése nem indul el
Op.rendszerem:Win.7
Memória:2gb és van szabad helyem is a vinyón

Ha van valakinek valami megoldása erre,akkor kérem ossza meg velem!
Köszönöm!

   
Germo - Tag | 41 hsz       Online status #129542   2010.03.23 15:32 GMT+1 óra  
Van valakinek tapasztalata a db4o adatbázis kezelővel ?
A végtelenbe és tovább!
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #126812   2010.01.23 07:12 GMT+1 óra  
Légyszives ha programozni akarsz, akkor olvass el egy könyvet róla, vagy tanuld meg iskolában, mert ha minden lépésre rá fogsz kérdezni, hamar el fog fogyni a válaszadók türelme.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126806   2010.01.23 04:55 GMT+1 óra  
Jójó megvan persze, eddig is tudtam hol kell futtatni, csak azt gondoltam hogy kell még vmit csinálni azon kívűl... Na és hol lehet megtalálni a progiban a Grafikus felületet? Ahol gombokat meg text-et ...stbit lehet beszúrni??
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #126805   2010.01.23 04:39 GMT+1 óra  
Olvasd már el, mit írtam...
Ha van egy akarmi.java nevű szöveges fájlod, akkor parancssorban (cmd.exe, konzol, akármi) tudod lefordítani a javac nevű programmal...
De ezt most hagyjuk is, mert mint többen is írták utána, jobban jársz, ha grafikus IDE-t használsz fejlesztéshez, ezért töltettük le veled a Netbeans-t. Hogy ne keljen konzolból fordítani, futtatni a programokat.
Ha jól emlékszem, van egy nagy zöld play gomb fent a menüsorban. Azt próbáltad már? Meg van build nevű menüpont is....

   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126804   2010.01.23 04:37 GMT+1 óra  
Idézet
sas89 :
Még vmi, hogy kell lefordítani az írt programot? ezt a javac dolgot nem értem. mielőtt mentem elé kell írni a javac szót?? Vagy ha NeatBeans-em van JDK-val együtt akk erre nincs szükség nem ??



NetBeans-ben F6-tal tudod futtatni...
   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126803   2010.01.23 04:12 GMT+1 óra  
Még vmi, hogy kell lefordítani az írt programot? ezt a javac dolgot nem értem. mielőtt mentem elé kell írni a javac szót?? Vagy ha NeatBeans-em van JDK-val együtt akk erre nincs szükség nem ??
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126791   2010.01.22 12:42 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
(Netbeans-ből lehet leszedni olyan verziót, ami hozza magával a legújabb JDK-t is, telepíted és már használhatod is, nem kell semmit állítgatni.)



Ja, a linkelt oldalon ott van alul.
   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126790   2010.01.22 12:41 GMT+1 óra  
Jaja most néztem, és amit most raktam fel, az úgy láttam hogy ilyen. Úgyhogy sztem már menni fog a dolog.
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #126788   2010.01.22 12:35 GMT+1 óra  
(Netbeans-ből lehet leszedni olyan verziót, ami hozza magával a legújabb JDK-t is, telepíted és már használhatod is, nem kell semmit állítgatni.)

   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126787   2010.01.22 12:31 GMT+1 óra  
Ááááá OK ez volt a tippem: XP-m van am.
Már telepíti de köszi azért a linket.
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126786   2010.01.22 12:21 GMT+1 óra  
Idézet
sas89 :
OS-t nekem írtad?? Ne haragudj nem tudom, így rövidítésbe hogy mi az



Akko' windóz.

Itt egy NetBeans-es link, itt valószínűleg megtalálod a neked megfelelőt:
http://netbeans.org/downloads/index.html
   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126785   2010.01.22 12:16 GMT+1 óra  
OS-t nekem írtad?? Ne haragudj nem tudom, így rövidítésbe hogy mi az
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126784   2010.01.22 12:06 GMT+1 óra  
Idézet
sas89 :
leszedek vmit hozzá akk, de várj hogy érted azt hogy ide-t lőjjem össze a jdkval??



Mondjuk nem írtad, hogy milyen OS-t használsz...
   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126783   2010.01.22 12:04 GMT+1 óra  
Köszi nektek!
leszedek vmit hozzá akk, de várj hogy érted azt hogy ide-t lőjjem össze a jdkval??

Am könyv az van, vagyis pontosabban ebbok.
   
bit.0x8000 - Törzstag | 574 hsz       Online status #126782   2010.01.22 12:02 GMT+1 óra  
Arra még érdemes odafigyelni, hogy java-ban az osztály és az azt tartalmazó fájl nevének meg kell egyeznie (tehát ha az osztály neve pl.: HelloWorld, akkor a fájlé is ez legyen).
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #126780   2010.01.22 12:00 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Parancssorba ha beírod, hogy
javac elso.java
akkor az lefordítja, utána pedig futtathatod a
java elso
paranccsal.

Ez így kényelmetlen egy kicsit, szerintem jobban jársz ha szedsz le valami IDE-t, pl Netbeans-t.



hát...szerintem nincs azon a szinten, hogy konzolhuszárkodjon ...
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #126779   2010.01.22 11:58 GMT+1 óra  
szedj le egy java fejlesztőkörnyezetet (eclipse, netbeans, jdeveloper, kitudjamégmi...)
szed le a jdk-t, szerintem neked elég az SE
aztán az ide-t lődd össze a jdk-val és voilá működni fog

aztán, ha ezzel megvagy akkor egy jó könyv sem ártana szerintem
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #126778   2010.01.22 11:58 GMT+1 óra  
Parancssorba ha beírod, hogy
javac elso.java
akkor az lefordítja, utána pedig futtathatod a
java elso
paranccsal.

Ez így kényelmetlen egy kicsit, szerintem jobban jársz ha szedsz le valami IDE-t, pl Netbeans-t.

   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #126777   2010.01.22 11:43 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Vki tudna segíteni? Kezdő programozó vok, Javát kezdtem el tanulni, de van egy kis gondom. Alap programot írtam, ilyen "helló világ" típusút. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy hogy tudom ezt megnézni?? Leszedtem az JDK 5 vagy 6 nem tom már. de ebben se vok biztos h jót szedtem e le, Milyen exével vagy fájlal kell ezeket megnyitni?

Ja am szöveges dokumentumba kezdtem el írni, és igy mentettem el : "elso.java" ez igy jó nem?
ezzel is van gond, hiába igy elmentem, ugyanúgy szöveges dokumentumként nyitja meg,
de a kiterjesztésnél írja hogy java.
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #108006   2009.03.30 12:50 GMT+1 óra  
lassan a progi fejlesztésének végéhez közeledek és van még néhány kérdésem:

1) amikor megnyomom a space-t akkor az aktuális gomb benyomódik...ez elég hülyén néz ki pl. amikor szöveget irok. Hogyan lehet kikapcsolni?

2) a MouseListener egyes függvényeiben hogyan tudom eldönteni, hogy melyik gombot nyomta le a luzer. Nem vok hülye, kiprobáltam az if( e.getButton() == e.BUTTON1 ) -et csak épp nem müködik.

3) a toolbarra beraktam egy jcombobox-ot, ha átállitom editálhatora akkor elkezdi átméretezni ami engem baromira zavar, mert 2-3 karakter széles elég lenne....átméretezésre nem reagál...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Thrall - Törzstag | 609 hsz       Online status #107600   2009.03.25 13:51 GMT+1 óra  
Aha igen, nekem is, de elvileg ezellen már nem tehetek semmit..
Azért megnézem.
A transform rotation resetelő viszont érdekelne, hogyan megvalósítható...
Jatekfejlesztes.hu közös projekt: próbálunk összerakni egy olyan csapatot, akik együtt el tudnak készíteni egy komolyabb játékot megfelelő minőségben. Érdekel?
Link:
JF.hu közös projekt
http://frogbonegame.uw.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #107599   2009.03.25 13:31 GMT+1 óra  
ez jo bár az aszteroidák néha még mindig bevillannak.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Thrall - Törzstag | 609 hsz       Online status #107598   2009.03.25 13:24 GMT+1 óra  
FájnallY:
http://frogbonegame.extra.hu/honlapelemek/javajatek01.html

Elvileg ez nem villog, köszi a doublebufferinges tutorialt, ellenek még nincsenek, de lesznek...


JA, és mégegy kérdés: a forgatás sikerült de MINDEN forog...
Namost hogy lehet alapértékre állítani meg megmondani, hogy pl.:

forgat
ezeket forgatom
forgat 0 -
ezket nem forgatja...

Ezt a hozzászólást Thrall módosította (2009.03.25 13:44 GMT+1 óra, ---)
Jatekfejlesztes.hu közös projekt: próbálunk összerakni egy olyan csapatot, akik együtt el tudnak készíteni egy komolyabb játékot megfelelő minőségben. Érdekel?
Link:
JF.hu közös projekt
http://frogbonegame.uw.hu/
   
Thrall - Törzstag | 609 hsz       Online status #107522   2009.03.24 13:07 GMT+1 óra  
Köszi, ja, amúgy Asylum, és M4-et akartam írni, csak mégse.
Ez a villódzás idegesítő, különösen mivel nekem ugye nincs, csak más gépeken.
Na mind, megoldom. Matzi , köszi a tutorialt!
Jatekfejlesztes.hu közös projekt: próbálunk összerakni egy olyan csapatot, akik együtt el tudnak készíteni egy komolyabb játékot megfelelő minőségben. Érdekel?
Link:
JF.hu közös projekt
http://frogbonegame.uw.hu/
   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #107486   2009.03.24 07:03 GMT+1 óra  
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #107485   2009.03.24 06:58 GMT+1 óra  
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #107397   2009.03.23 13:09 GMT+1 óra  
Én ugyan nem appletet csinálok, de majd hamarosan elkészülök a rajzprogimmal abbol leshetsz (az nem villog).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #107395   2009.03.23 13:02 GMT+1 óra  
Szörnyen villog.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #107394   2009.03.23 13:01 GMT+1 óra  
Én nemis neked válaszoltam, egy kérdést tettem fel
Utóbbi kérdésedre a válasz: van, java.awt.Graphics illetve Graphics2D
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Thrall - Törzstag | 609 hsz       Online status #107391   2009.03.23 12:34 GMT+1 óra  
Asylum , Matzi, köszi, esetleg még arra lennék kíváncsi, hogy van-e a javában olyan rajzoló (minr a Graphics.drawImage), amivel forgatást/nagyítást lehet irányítani?

Ja, amúgy nekem eddig sem villogott, de most alakítottam rajta, valaki, akinek eddig villogott megírná, hogy villog-e még?
Jatekfejlesztes.hu közös projekt: próbálunk összerakni egy olyan csapatot, akik együtt el tudnak készíteni egy komolyabb játékot megfelelő minőségben. Érdekel?
Link:
JF.hu közös projekt
http://frogbonegame.uw.hu/
   
Matzi - Szerkesztő | 2525 hsz       Online status #107357   2009.03.23 05:40 GMT+1 óra  
Thrall:

2) Kis projectnél ha kidobálgatod a már elhagyott objektumokat, akkor a for ciklus elég. Ha azt túllépted, akkor lehet térfelosztás, ilyesmi. Megnyugtatlak, for ciklus mindenképp lesz rajta, még ha nem is sok elemre.

3) Ha nyomva tartod az egeret, akkor lehet, hogy a mousemove helyett valami mousedrag esemény hívódik meg.

Mindenesetre ezen a játékon még kellene csiszolni, mert villog, mint az ördög öreganyja.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #107339   2009.03.23 02:31 GMT+1 óra  
Thrall:
1. Ezt meg lehet csinálni total commanderrel, mivel a jar egy zip. Csak kell csinálni egy META-INF könyvtárat, amibe beleteszel egy MANIFEST.MF fájlt. Ebben kell megadni, hogy mely osztály main függvényét indítsa, én csak ennyit írtam:
Kód:
Manifest-Version: 1.0
Created-By: 1.4.2_02 (Sun Microsystems Inc.)
Main-Class: Jewel

Zippeled az egészet és átírod jarra.

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #107326   2009.03.22 19:38 GMT+1 óra  
Még indig a rajzolóprogihoz lenne kérdésem (amugy már tök jóóóóó annyira megmutatnám).
Szóval ctrl-klikkel lehet mozgatni az alakzatokat, de szeretnék valami kijelölést is csinálni. Nincs erre valami beépitett? Tudjátok ez a 9 bogyós (ott lehet méretezni).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Thrall - Törzstag | 609 hsz       Online status #107320   2009.03.22 13:18 GMT+1 óra  
Heló, lenne két kérdésem Javával kapcsolatban, még csak most kezdtem egy nagyon egyszerű űr arcade-lövöldözős applet játékkal, és bár sikerült összerakni, érekelne, hogy:
(1.): Hogyan lehet NetBeansben -jar állományt csinálni a programunkból úgy, hogy a képeket is beleteszi? Mert ugye 5-6 classt meg 4 képet még begépeltem konzolba, de ugye nagyobb projektrknél kéne, hogy egyszerűbben lehessen.

(2.):Hogyan kell ütközést vizsgálni általában? Én most úgy csináltam, hogy for ciklusokkal végigszaadtam az űrhajókon meg a lézereken, és ha közel vannak egymáshoz, akkor collision. Node ez bonyolultabb projekteknél sokkal időigényesebb ugye, és érdekelne, hogy nincs-e valami egyszerűbb algoritmus...

ja, és
(3.): Az egérkattintsánál miért nem változik az egér x koordinátája?
http://frogbonegame.extra.hu/honlapelemek/javajatek01.html
itt a cucc, valahogy ha lenyomom az egeret, akkor "leragad az űrahajó"...
Jatekfejlesztes.hu közös projekt: próbálunk összerakni egy olyan csapatot, akik együtt el tudnak készíteni egy komolyabb játékot megfelelő minőségben. Érdekel?
Link:
JF.hu közös projekt
http://frogbonegame.uw.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106511   2009.03.13 16:03 GMT+1 óra  
thx, müxik
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #106510   2009.03.13 15:53 GMT+1 óra  
Akkor így:
Kód:
drawarea = new DrawArea(this, 400, 400);
JPanel panel = new JPanel();
JScrollPane scroller = new JScrollPane(panel);
panel.addComponentListener(new ComponentAdapter() {
            @Override
            public void componentResized(ComponentEvent e) {
                drawarea.setBounds(panel.getWidth()/2-200, panel.getHeight()/2-200, 400,400);
            }
        });
panel.setLayout(null);
panel.setPreferredSize(new Dimension(400, 400));
panel.add(drawarea);
getContentPane().add(scroller);

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106459   2009.03.13 09:55 GMT+1 óra  
hát igazábol marhaságot csinál
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
M4 - Tag | 187 hsz       Online status #106455   2009.03.13 09:23 GMT+1 óra  
Nem tudom, működik-e:
Kód:
scroller.addComponentListener(new ComponentListenerAdapter(){
    drawarea.setLocation(Math.max(0,scroller.getWidth()/2-200),Math.max(0,scroller.getHeight()/2-200));
});

   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106432   2009.03.13 07:53 GMT+1 óra  
ujabb kérdés. Van egy JScrollPane-em és egy JPanelem. Azt szeretném, ha a JPanel pont a scroller közepén lenne (mint a paint.net ben).

nyilván ugy adtam hozzá a panelt, hogy

Kód:
drawarea = new DrawArea(this, 400, 400);
JScrollPane scroller = new JScrollPane(drawarea);

getContentPane().setLayout(new BorderLayout());
getContentPane().add("Center", scroller);


az a baj, hogy a scroller ugyan jó helyen van (kitölti a frame-et), de maga a drawarea az nem a scroller közepén van, hanem a bal felsö sarkában.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106081   2009.03.09 00:30 GMT+1 óra  
megoldodott. Hülyén volt megirva a példa...nemtudom ezek hol tanulnak programozni na mind1.
kösz mindenkinek.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Csizmás Kandur - Tag | 436 hsz       Online status #106079   2009.03.09 00:26 GMT+1 óra  
Asybaba:
Form konmstruktorába beleteszel egy ilyet, hogy : createBufferStrategy(2);
Ezzel lehet játszogatni a villódzás ügyben.

g.setXORMode(textureColor); Ez egy színkeverős cucc, sok köze nincs a villódzáshoz egyébként.
dynamic calc = GetCalculator();
var sum = calc.Add(10, 20);
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106078   2009.03.09 00:18 GMT+1 óra  
opengl-t nem akarom belekeverni (ez beadando lesz). Egyébként swing (meg persze awt is merthogy a swing azt használja).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #106072   2009.03.08 17:48 GMT+1 óra  
Pedig ezek így működnek, ha kirajzolod a vonalat akkor az ott van amíg rá nem rajzolsz valami mást. Megpróbálhatsz mindig egy fehér vonalat rajzolni az előzőre, de nemhiszem hogy szép vége lesz.
Milyen lib ez? AWT? Swing? (nem mintha ismerném őket )
Lehet hogy valami OpenGL implementációval jobban jársz. (JOGL, meg nemtom van-e más is)
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106070   2009.03.08 17:34 GMT+1 óra  
az meg lassit mint állat, söt akkor is ha csak egy részét törlöm (pl. amiben a vonal van). És azzal is villog. Söt még vsync sincs
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #106069   2009.03.08 17:32 GMT+1 óra  
Öö, töröld a vásznat minden rajzolás előtt?
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5471 hsz       Online status #106037   2009.03.08 13:05 GMT+1 óra  
elsö javas kérdés (sóhaj).

rajzolni akarok egy vonalat az egérrel. Igenám de ezt müveli:



az alábbi függvény akkor hivodik meg amikor huzom az egret (közbe persze a végpontját változtatom).

Kód:
public @Override void create(Graphics g)
{
    Graphics2D g2 = (Graphics2D)g;
    g2.setStroke(getStroke());
    g2.setColor(bordercolor);

    line.setLine(line.getP1(), end);
    g2.draw(line);
}


van egy olyan fv, hogy setXORMode() azzal viszont villog és az nekem marhára nemtetszik.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #102914   2009.01.20 05:01 GMT+1 óra  
Idézet
nadam :
...



Vágom, hogy hogyan kell fileba írni és olvasni is (gíy tudja folytatni ott ahol abbahagytam. Azért dialogboxot használok hogy ne kelljen minden nap megnézni hogy na történt e valami, hanem ha bajvan, vagy megcsinálta akkor dobja az arcomba, (ha más ül a gépnél akkor lássa hogy nekem kell szólni).
A gond az hogy amit elindul a gép bekapcsol vele együtt, de csak létezik majd úgy dönt hogy inkább mégse, a programnak a 10. soráig sem jut el, és mégis kilép, a program nem hibás mert ha manuálba indítom akkor megy rendesen. Bepróbálkozok azzal hogy egy C progi indítás után 5 perccel bekapcsolja, aztán ha nem megy megnézem azt amit kicsy mutatott.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9]