játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5455
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2521

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2189
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9]
robar - Tag | 410 hsz       Online status #91530   2008.07.04 12:55 GMT+1 óra  
Mint látod, ez egy while ciklus. Az első lefutáskor minden oké, rendesen olvassa a fájlt, majd a következőnél rejtélyesen kihagyja a scan.nextLine() -os sort, és rögtön kiírja a hibát.
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #91523   2008.07.04 12:28 GMT+1 óra  
Szerintem a fájl megnyitással van probléma... Én úgy emlékszem, hogy rendes perjeleket kell használni... Ha nem nyitja meg rendesen a fájlt, és azzal megy tovább, akkor az f változó értéke NULL lesz, ezért dob NullPointerException-t... De nem biztos, hogy ez a hiba, én ezzel próbálkoznék.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #91485   2008.07.04 10:09 GMT+1 óra  
Jah, és lenne még egy kérdésem :
Itt van ez a kód, ami annyit csinálna eredetileg, hogy a codesize libbel kiszámolja a megadott mappában található class fájlok méretét. Első futásra minden rendben, aztán ezt a hibát írja ki:
netbeans
Ignoring nano: d:\My_Projektek\Prog\myRobots\build\classes\robar\nano (A hozzáférés megtagadva)
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at utils.SizeCounter.doClass(SizeCounter.java:27)
at utils.SizeCounter.doDirectory(SizeCounter.java:44)
at utils.SizeCounter.main(SizeCounter.java:64)
Java Result: 1
BUILD SUCCESSFUL (total time: 9 seconds)


A kód ennyi lenne:
Kód:
package utils;
import java.io.*;
import java.util.*;
import codesize.*;
public class SizeCounter {

/**
* @param args
*/
static final int nano = 250;
static final int micro = 750;
static final int mini = 1500;

public static void doClass(File f) {
//deklarációk
String output;
String weightClass;
Codesize.Item cd;
//vizsgálat
cd = Codesize.processClassFile(f);
//besorolás
if(cd.getCodeSize()<nano){weightClass="nano (c<" + nano + ")";}
else if(cd.getCodeSize()<micro){weightClass="micro (c<" + micro + ")";}
else if(cd.getCodeSize()<mini){weightClass="mini (c<" + mini + ")";}
else{weightClass="mega (c>" + mini +")";};
//output generálás
output = "Útvonal: " + cd.getLocation().toString() + "\n" + "Fájlméret: " +
cd.getClassSize() + "\n" + "Kódméret: " + cd.getCodeSize() + "\n" +
"Súlycsoport: " + weightClass;
System.out.println(output + "\n --- \n");
}

public static void doDirectory(File f) {
                Codesize.Item cd;     
                File[] files;
                files = f.listFiles();
                for (File clss : files)
                {
                    doClass(clss);
                   
                }
}
public static void main(String[] args) {
// TODO Auto-generated method stub
//Deklarációk
Scanner scan = new Scanner(System.in);
boolean terminate = false;
int mode;
String subDirs;
//Program kezdete
System.out.println("Helló a SizeCounter programban!");
//Loopolás addig, amíg a leállítási feltétel nem teljesül
while(!terminate) {
//A file létrehozása
File f;
System.out.println("Kérlek add meg az almappát a vizsgálathoz!");
                subDirs = scan.nextLine();
f = new File("d:\\My_Projektek\\Prog\\myRobots\\build\\classes\\robar\" + subDirs);
                doDirectory(f);
//A file megfelelő kezelése
                //doClass(f);
//Leállítási feltétel kezelése
System.out.println("Még egy vizsgálat?");
mode = scan.nextInt();
if(mode==0) {terminate=true;System.out.println("A program leáll...");}
else {terminate=false;};
}
}

}

Igazából életemben először kezelek fájlokat javában, szóval valamit biztosan elszúrtam, remélem tudtok segíteni
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #91467   2008.07.04 09:18 GMT+1 óra  
Hi, megint lenne egy kérdésem Hogy lehet megtudni egy osztály pontos helyét? Arra gondolok, hogy ha pl van egy util nevű almappám amiben segédosztályokat tárolok, hogy tudom elérni, az almappán kívüli dolgokat? Mondjuk az osztály a ..\projekt\util -ban van, a fájlok amiket meg használnék a ...\projekt\resources -ban?
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #91047   2008.07.01 12:57 GMT+1 óra  
Vá megvan a megoldás! Ugye az msn zárolás funckiója a ctrl+space, ami egybeesik az eclipse "segédlisájának" a hotkey-ével. Na, a probléma az msn plus!-nál van, annak a beállításainál lehet kikapcsolni ezt a gyorsbillentyűt. Áhh, végre kódolhatok msn mellett
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90828   2008.06.30 11:15 GMT+1 óra  
Igazából a Netbeans-t sokkal jobban szeretem, de csak eclipse-ben tudok robocode-ozni (ahhoz volt tutorial, hogyan kell integrálni a sok vackot )

U.I: találtam néhány tök jó .bat tutorialt
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #90827   2008.06.30 11:12 GMT+1 óra  
Miután letöltöd és kicsomagolod a rar-t, utána mennie kell a jar-nak simán, nem kell belelépnie. Nálam megy rendesen.

Én nem használok messengert, kell is a hátam közepére púpnak.
Amúgy az eclipse tényleg nem egyszerű, de azért használható, ha az ember megszokja. Nyilván nem egy Visual Studio, de bővíthető, meg minden.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90824   2008.06.30 11:05 GMT+1 óra  
Jah, még egy kérdés: Ti hogy tudtok Eclipse-ben fejleszteni, miközben megy a live messenger? Eclipse-ben ugye a Ctrl + Space hozza elő azt a segédlistát, de ugyanakkor az msn-nek valami gyökér zárolási funckióját is! Az a gáz, hogy egyik programnál sem tudom a kombinációt átállítani, az msn-nél egyszerűen nem találtam, az Eclipse meg nekem egy komplett labirintus a C# express IDE után
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90823   2008.06.30 10:58 GMT+1 óra  
Nah, most kicsomagoltam a rar-t, erre a total commander is megnyitja
itt a screenshot:
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90822   2008.06.30 10:54 GMT+1 óra  
Hát ha a firefox letöltőjéből indítom, akkor megnyitja a winrar, ha total commanderből, akkor programfuttatási hiba
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #90817   2008.06.30 10:17 GMT+1 óra  
Abban az alapesetben, ha a gépeden nincs jre. Ugyanis a jar az tulajdonképpen egy zip fájl, némi indítási információval kiegészítve. Szóval ha ez a kettő stimmel és jó, akkor nem kell bat, és indul. Tudom, mert használom!

Ha nem hiszed, akkor töltsd le mondjuk ezt.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90813   2008.06.30 09:48 GMT+1 óra  
Már mondtam, alapesetben a jar úgy működik, mint a zip, szóval eléggé kell az a bat...
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #90773   2008.06.29 12:37 GMT+1 óra  
A jar fájlhoz hozzá van rendelve a java, szóval elvileg el kell indulnia kettős kattintásra, gond nélkül. Buildelj belőle jar-t, és nem lesz gond, ha nem megy, akkor nézd meg a leírást, de nem vészes.

Szóval bat fájl tuti nem kell hozzá, unix alatt nemtudom, hogy megy e a futtatás, vagy kell a script mindenképpen. Passz.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #90772   2008.06.29 11:46 GMT+1 óra  
Önmagában nem lesz egy jar, class, akármi java bináris futtatható, hacsak meg nem hekkeled az operációs rendszered, hogy automatikusan a jre-t használja hozzájuk.
De ha kettőtkattintós indítást akarsz, akkor egyszerűen írsz egy shellscriptet minden rendszerre (.bat, .sh), amikben kb egy java Barackfa.class sor fog szerepelni. Vagy valami ilyesmi.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90766   2008.06.29 09:46 GMT+1 óra  
pont egyszerre...
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90765   2008.06.29 09:46 GMT+1 óra  
Igen, az Eclipse-t és a Netbeans-t is ismerem, mindkettő fenn is van és használgatom őket. A jar az megvan, megnyomom a compilet Eclipse-ben és megcsinálja. De ezt hogyan tudom futtathatóvá tenni? (így tényleg csak egy tömörítési formátum, mint a rar vagy a zip)
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #90764   2008.06.29 09:46 GMT+1 óra  
Pontosan. Én spec Eclipset használok, mert azt ismertem emg előbb, de mindenki másra esküszik. Annyi már kiderült számomra az egyetemen, hogy mindegyikkel lehet szívni sokat, de mindenki azért szídja a másikat, mert abban még a már megszokott funkciók is máshogy vannak, de annyira nem rossz egyik sem.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #90762   2008.06.29 09:32 GMT+1 óra  
A JAVA tulajdonképp azért platformfüggetlen, mert egy környezetben, ahol fent van a JRE ugyanúgy fut, mint egy másik környezetben, ahol szintén van JRE. Ha nincs JRE, akkor nem lehet futtatni sem, hiszen nem tudja, hogy mit kell csinálnia vele.
Egyébként javaslom IDE-k használatát (pl. Netbeans), azok maguktól generálnak JAR fájlt.
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #90760   2008.06.29 08:59 GMT+1 óra  
Ha jól tudom, akkor a lefordított class fileok platformfüggetlen byte kódot tartalmaznak, effektíve a jre különbözik a platformokon csak. Valaki javítson ki, ha tévednék. Ha nem tévedek, akkor az egészet egy jar fájlba pakolva (esetleg ant fájlba, bár azt nem ismerem) elindítható úgy, mintha egy exe lenne. Jar fájlt bizonyos keretendszerekkel tudsz fordítani, tulajdonképpen egy zip file, bele a classok, és egy fájl, ami megmondja, hogy melyik classban van a main függvényed.

http://java.sun.com/j2se/1.3/docs/guide/jar/ itt van egy leírás, hogy kell kinéznie, amúgy nem vészes, meg generálható automatikusan is.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90758   2008.06.29 06:18 GMT+1 óra  
Ezt kifejtenéd bővebben? Egy olyan indítási módszert keresek, ami platformfüggetlenül is működik, elvégre is az a java lényege. Tényleg alig van gyakorlatom javában, a programozás már egész jól megy, de a java szerkezetét nem nagyon ismerem.
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #90709   2008.06.27 15:16 GMT+1 óra  
Én jar-ba rakom a projectem, és akkor nem kell bat, csak jre, a többit megcsinálja magától.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90681   2008.06.27 11:53 GMT+1 óra  
Ok, kösz, akkor nem is próbálkozom Majd írok egy Add meg egy Substract függvényt oszt' kész
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #90678   2008.06.27 11:46 GMT+1 óra  
Nem lehet és nem lehet. Operátor túlterhelés nincsen a jávában, ill. a class fájlok "futtatásához" futtató környezet kell (jre). Bat fájlt szoktak rá írni, ami elindítja a java programot egyébként.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #90676   2008.06.27 11:40 GMT+1 óra  
Hi, lenne egy kezdőnek két egyszerű kérdése a java-val kapcsolatban.

Az egyik az lenne, hogy megoldható-e javában az, hogy operátorokat definiáljak a saját osztályaimhoz. Ezt úgy értem, hogy pl. egyObjektum - megEgyObjektum = harmadikObjektum megvalósítható legyen.

A másik az lenne, hogy a kész java programokat milyen módokon lehet futtathatóvá varázsolni sima oprendszerek alatt? Pl. a robocode -nak .bat-os megoldása van, de az elég "barkácsolt"-nak tűnik, nincs valami exe-s vagy más megoldás?

ennyi lenne mára, előre is kössz a válaszokat.
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #85612   2008.04.23 13:45 GMT+1 óra  
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #85609   2008.04.23 13:03 GMT+1 óra  
Hát legutóbb is én kérdeztem de mind1
A mostani kérdésem az lenne hogy meg lehet-e csinálni azt hogy egy gifnek a 2. képét rajzolja ki és ne pörgesse végig (vagyis hogy valahogy rámutatok hogy melyik képet akarom). awt.Image classba töltöttem be őket.

(Igen tudom képszerkeztővel ki lehet vágni és külön betölteni, de nem akarom úgyanazt a képet többször betölteni, de ha nem lesz más megoldás...)
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #84542   2008.04.06 11:43 GMT+1 óra  
Olyan kérésem lenne hogy Netbeans 6.0-ban hogyan tudom betölteni azokat a képeket amiket behúzok a .java fileok mellé?

szerk: Megoldottam máshogy, de azért érdekelne

Ezt a hozzászólást Adacs módosította (2008.04.06 12:35 GMT+1 óra, ---)
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Negat - Tag | 3 hsz       Online status #83796   2008.03.23 23:28 GMT+1 óra  
Továbbra is jelentkezőt várunk! (ígérem, többet nem írok ebben a témában )

   
Negat - Tag | 3 hsz       Online status #82616   2008.03.02 21:53 GMT+1 óra  
A társaságunk nagy része 25+ (földi években számítva) és nem célunk az oly sok szerveren elkövetett hibák ismétlése. (uralom a játékosok fölött, GMtáp az ismerősöknek, nagy ratekkel masszív pk-s szerver kiépítése és az összes felszerelés bármiféle nehézség nélküli megszerzésének lehetősége)
GM-eink játékosként már több helyen játszottak, ismerik a játék nagy részét.
GM-ként ténylegesen az ixys és a volt adventures szerveren is gyakoroltak már. (kiegészíteném azzal, hogy az ixys a fejlesztések elhanyagoltsága, az adv. pedíg financiális gondok miatt nyúlt ki és egyiken sem volt a Magyar szerverekre kivétel nélkül igaz wipe, ami a tört szerverek legnagyobb hátrányát jelenti)
Egy jó hangulatú és ténylegesen szerepjáték orientált szervert szeretnénk létrehozni, ténylegesen heti több megrendezett normál játékmenettől eltérő eseménnyel(eventtel), amit egy eredeti (official) szerver nem tud biztosítani. Persze ennek a hátránya a játékban előforduló sok-sok olyan dolog, ami a tört szerveren nem, az igazin pedíg simán működik, de nem is célunk (hiszen nem is lehet) az official szerver beállításainak, stílusának átvétele.
Olyan embert keresünk a csapatba, aki ezeket a dolgokat tiszteletben tudja tartani. A brigád nem viseli el a fent említett hibákat sorra halmozók társaságát. A játék tisztasága itt is cél!

   
Asylum - Törzstag | 5455 hsz       Online status #82613   2008.03.02 13:47 GMT+1 óra  
Ezekkel a tört szerverekkel csak az a bajom, hogy sok idióra GM-nek nevezi ki magát aztán hellfire peninsulában kempel a fullra tápolt illidan kardos rugójával és egyébként még azt se tudja mi az az értékadás. (tisztelet a kivételnek)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Negat - Tag | 3 hsz       Online status #82609   2008.03.02 12:36 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Hamarosan szeretnénk indítani egy új Magyar Lineage 2 tört szervert. A játék szerver oldali alapja egy L2J datapacknak nevezett csoda, ami történetesen Javaban lett írva.
Kicsi (de lelkes és kipróbált(volt GM-ek, adminok)) csapatunk jelenleg 1 fő java programozó hiányát szenvedi. Ezért írok most ide nektek, ugyanis az ismeretségi körünkben nincs ehhez értő személy.
Díjazás sajnos nincs, egyikünk se kap semmit, de ha bejönnek a terveink, akkor nagyjából 200+ fő fogja jó sok meló után áldani a bátor vállalkozó kezeit.
Nem szükséges, hogy a jelentkező ismerje az L2J-t, mi is tapasztalatok árán tudtuk megtanulni pár trükköt a játék többi részével kapcsolatban (amatőrök vagyunk, nincs mit szépíteni :-D), sőt ha csak kezdő java programozó az illető az sem jelent gondot, akkor is sokkal többet tud a dologról, mint mi .
Várom a jelentkezéseket (adja Isten, hogy legalább 1 legyen) az e-mail címre.
Köszi előre is!

Negat

   
Ninja - Tag | 13 hsz       Online status #77108   2007.12.21 11:51 GMT+1 óra  
Idézet
dave00 :
Sziasztok!

Gondoltam nem nyitok új témát ezért, sztem a mondanivalóm nagyjából idevág. Lassan le kell adni a diplomamunka tervet. A tanár aki a konzulensem lesz nagyon segítőkész, de mint mondta a legjobb ha magamnak választok témát. Én megtettem. Nagyjából leírnám mire gondoltam, és kérlek titeket hogy véleményezzétek.

Egy JAVA alapú programban gondolkodom. Valamilyen két játékos, interneten, LAN-on játszható szoftverről lenne szó. Úgy gondoltam hogy lenne egy JSP alapú szerver ahol össze dugahtják a fejüket a player-ek, aztán ha kellően belemelegedtek, kiválasztanak egy partnert és az IP címek segítségével TCP alapú kapcsolatba lépnének egymással a játékosok gépén lévő programok. Mivel még jóformán csak szöveges Chat programokra használtam a Socket témát, nem tudom még hogy milyen formátumú lenne a kommunikáció. Illetve már gondoltam valamire: egy formális nyelveken alapuló parancsrendszerrel működhetne. Ehhez még annyit hogy látjátok az még nem világos hogy milyen játék lenne (bár ötlet van). A lényeg hogy Real-time működjön a dolog.

Nos erre várnék véleményeket, amiket előre is nagyon köszönök!



Bár én Java-val dolgozom, de csak webfejlesztés terén, így csak az oldaladdal kapcsolatban tudok javaslatot mondani.
A jsp remek találmány, de azért ennél vannak jobb dolgok is, amiket felhasználhatnál a játék web-es felületével kapcsolatban. Pölö velocity... van szerencsém most ezzel dolgozni és azt kell, hogy mondjam jó kis cucc ez, bár azért hibái ennek is vannak... Végülis, ha valaha kapcsolatba kerültél kicsit komolyabban a php-val, akkor ugyan olyan mint a smarty. No, tudom ezzel most nem vittelek előrébb, de java-s játékhoz java-s oldal dukál sztem

   
dave00 - Tag | 9 hsz       Online status #76863   2007.12.17 05:55 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Gondoltam nem nyitok új témát ezért, sztem a mondanivalóm nagyjából idevág. Lassan le kell adni a diplomamunka tervet. A tanár aki a konzulensem lesz nagyon segítőkész, de mint mondta a legjobb ha magamnak választok témát. Én megtettem. Nagyjából leírnám mire gondoltam, és kérlek titeket hogy véleményezzétek.

Egy JAVA alapú programban gondolkodom. Valamilyen két játékos, interneten, LAN-on játszható szoftverről lenne szó. Úgy gondoltam hogy lenne egy JSP alapú szerver ahol össze dugahtják a fejüket a player-ek, aztán ha kellően belemelegedtek, kiválasztanak egy partnert és az IP címek segítségével TCP alapú kapcsolatba lépnének egymással a játékosok gépén lévő programok. Mivel még jóformán csak szöveges Chat programokra használtam a Socket témát, nem tudom még hogy milyen formátumú lenne a kommunikáció. Illetve már gondoltam valamire: egy formális nyelveken alapuló parancsrendszerrel működhetne. Ehhez még annyit hogy látjátok az még nem világos hogy milyen játék lenne (bár ötlet van). A lényeg hogy Real-time működjön a dolog.

Nos erre várnék véleményeket, amiket előre is nagyon köszönök!

   
Cow - Tag | 52 hsz       Online status #76638   2007.12.13 22:54 GMT+1 óra  
Nos lenne egy problémám, és hátha belefutott már más ember is ebbe a dologba ( a neten keresgélve azt tapasztaltam, hogy igen)

Szóval van egy játékom ami swing dolgokat használ és az istenért sem hajlandó olyan gépen elindulni amin nincs jdk. Se -cp módosítóval, se semmivel.

Tudja valaki mi lehet erre a megoldás?
Eredetit, újat és ötleteset - bárhol és bármikor... avagy nem vetem meg az ágyat, mert megvetem.
http://cow.isgreat.org
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #76472   2007.12.10 14:14 GMT+1 óra  
Az Applet-nek nem kell main metódus. Ha be akarod "csomagolni", a nélkül is menni fog. Azt hiszem, ha van benne main, nem is hívódik meg. Appletnél az init, start, stop, destroy (asszem ezek a neveik) metódusok döntenek az applet állapotáról. JAR így is készülhet belőle, de az appletet böngésző nélkül legfeljebb csak appletviewerrel tudod megnézni. De az appletek azért lettek kitalálva, hogy a JAVA-t be lehessen ágyazni a weboldalakba is.
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #76462   2007.12.10 12:50 GMT+1 óra  
Na nekállok másodjára, talán sikerült érthetően elmagyaráznom, azóta tisztult is a hiba.
A lényeg hogy van egy Appletem ezt én úgy szeretném átalakítani hogy legyen static main ()-je és ugyanúgy működjön. (mivelhogy JAR-t akarok belőle csinálni). Kérdésem az lenne hogy hogyan módosul a program szerkezete. Értem ezalatt hogy az init()-et akkor felejtsem is el? vagy a Paint maradhat vagy más megoldással kell megcsinálnom stb.

Előre is köszönöm (valószinü Gericopnak )
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #75940   2007.12.03 05:05 GMT+1 óra  
Nem értitek a problémám, de egyenlőre mind1, nagyobb gondom hogy még egy jME proginak sem tudom működőképesen megnyitni, azt mondja hiányzik a main class pedig van. Feldobon netbeans fórumra vagy rákeresek, de most infó fakton vagyok.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #75922   2007.12.02 23:22 GMT+1 óra  
Appletet appletviewer-el illik megnézni - mondjuk csodálkozom, hogy a netbeans nem így indítja... Valami beállítási vagy egyéb gond van a projekteddel.
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #75733   2007.11.29 14:27 GMT+1 óra  
Egy weboldalra tudod beszúrni az appletet a megfelelő HTML tagek használatával. Így lehet tesztelni is.
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #75719   2007.11.29 09:01 GMT+1 óra  
A mostani kérdésem az lenne hogy hogyan tudok egy Applet-et JAR-rá alakítani? Ez így elsőre hülyén hangzik tudom, a lényeg az hogy ha Netbeanssel megpróbálom megnyitni akkor hiba, mert nincs Main() ciklus, ha meg egy "sima" progiból akarok létrehozni egy új példányt akkor nem működik a double buffer és a GetApplet parancsok miatt. Ha nem érthető akkor kifejtem mégjobban
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #71254   2007.10.10 09:04 GMT+1 óra  
Gimppel kiszedtem és átlátszóvá tettem azokat a részeket amik nem kelletek, de azért köszi mindenkinek.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Matzi - Szerkesztő | 2521 hsz       Online status #71240   2007.10.09 14:09 GMT+1 óra  
Adacs:
Kód:
 
public static Image makeColorTransparent
    (Image im, final Color color) {
    ImageFilter filter = new RGBImageFilter() {
      // the color we are looking for... Alpha bits are set to opaque
      public int markerRGB = color.getRGB() | 0xFF000000;

      public final int filterRGB(int x, int y, int rgb) {
        if ( ( rgb | 0xFF000000 ) == markerRGB ) {
          // Mark the alpha bits as zero - transparent
          return 0x00FFFFFF & rgb;
          }
        else {
          // nothing to do
          return rgb;
          }
        }
      };

      ImageProducer ip = new FilteredImageSource(im.getSource(), filter);
      return Toolkit.getDefaultToolkit().createImage(ip);
    }


Én ezt a kódot használtam, valahol a neten vadásztam.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #71239   2007.10.09 14:03 GMT+1 óra  
Idézet
Adacs :
köszönöm az eddigi válaszokat
Újabb...
Hogyan tudom megcsinálni hogy bizonyos szín áttetsző legyen amikor kirajzolok egy gif-et?



Szerintem a legegyszerubb megoldas ha a grafikus allitja be. A gif tamogatja az atlatszosagot, attetszoseget igy felesleges kodbol piszkalni a pixeleket.

Udv,
_thomas_
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #71132   2007.10.08 12:57 GMT+1 óra  
Valamilyen metódussal el lehet kérni a kép egy adott pixelének színkódját, megnézed egyezik-e az adott színnel, ha igen, berakod a pixel színének a hex-es alfás színkódot (pl.: 0x00FF44C5; az első 00 az alfa csatorna hexadecimális kódját mutatja, az utána következő betűk / számok párosával az RGB szín hexadecimális kódjai).
A kódot rakd össze magadnak, most nincs időm keresgélni, csak segítettem, hogy megtaláld a helyes irányt... (Sry)
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #71121   2007.10.08 11:32 GMT+1 óra  
köszönöm az eddigi válaszokat
Újabb...
Hogyan tudom megcsinálni hogy bizonyos szín áttetsző legyen amikor kirajzolok egy gif-et?
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
kiskami - Tag | 265 hsz       Online status #71053   2007.10.07 02:11 GMT+1 óra  
this
(pointerek nincsenek )
[Silent Vertigo] { Solarah }
http://www.silentvertigo.hu
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #70978   2007.10.06 02:36 GMT+1 óra  
Hogyan tudom lekérni az Objektum saját pointerét?
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #70807   2007.10.01 15:25 GMT+1 óra  
Ezt azért csinálja, mert nincs double bufferelve a kirajzolt kép... Kicsit késő van, szóval nincs most kedvem leírni, hogy mi is az, de erre való a google...
   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #70804   2007.10.01 14:18 GMT+1 óra  
Na újabb problémám van amire nem nagyon találtam eddig megoldást. A gond az hogy villódzik a képernyő a sűrű rajzolás miatt. Bárki megtekintheti ITT
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Adacs - Törzstag | 706 hsz       Online status #69893   2007.09.14 06:01 GMT+1 óra  
Hát végül sikerült összehoznom egy képforgatást, ami a két közepén forgatja. Felteszem hátha még jól jöhet valakinek:
Kód:
//kep az a kép amit ki akarunk rajzolni, X és Y a kép balfelső sarka,
//és a szog a forgatási szög
public void kepforgat(Image kep, int Xp, int Yp, Graphics2D g, double szog)
{
    AffineTransform TF = new AffineTransform();
    TF.translate(Xp+(kep.getWidth(null)/2),Yp+(kep.getHeight(null)/2));
    TF.rotate(szog);
    TF.translate(-(kep.getWidth(null)/2),-(kep.getHeight(null)/2));
    g.drawImage(kep,TF,null);
}
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál. Arthur Bloch

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9]