játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 <
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #47003   2007.02.06 12:13 GMT+1 óra  
Stringet az "equals" metódussal kell összehasonlítani:
Kód:
if(string1.equals(string2)){
//akkor csinálja meg a dolgokat, ha a két string teljesen (nagy betű, kis betű számít!) megegyezik
}
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #47002   2007.02.06 12:02 GMT+1 óra  
Valamiért megint nemjó a szerkesztés

nah kérdés a köv:

hogy tudnám azt megoldani pl hogy csak mondjuk 3 fojtát fogadjon el...

ork, elf, ember //példa

beírom: ember //elfogadja
beírom: loooool/ ne fogadja el...

/*nemhiszem hogy nehéz csak nemtom hogy kell... az if szerkezetre gondoltam de nem nagyon sikerült eddig összehoznom*/

thx: Laxika

ui.:
még 1:

pout.print("Ero:"+ (3 + RandomHandler.Random12()) + "\r\n"; pout.flush();

ebben szeretném a 3 + RandomHandler.Random12() egyben leírni...
Itt egy példa hogyan:

pelda = 3 + RandomHandler.Random12()
pout.print("Ero:"+ pelda + "\r\n"; pout.flush();

Ezt a hozzászólást Laxika módosította (2007.02.06 12:17 GMT+1 óra, ---)
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #46997   2007.02.06 11:16 GMT+1 óra  
Idézet
Gericop :
Idézet
Laxika :
Jaj aszongya:

client.java:11: cannot find symbol
symbol : variable ide_jon_a_stringed
location: class client
kimenet.write(ide_jon_a_stringed);

Ide mit írjak???

Tápbéna 4ever


OMG... Nem akarok problémázni, de ha a változókat sem ismered JAVA-ban, akkor minek JAVA-zol? Erre most mondhatná vki azt, h vhol el kell kezdeni... Jah... A változók környékén kéne... Nem rögtön a kiírással...
Az "ide_jon_a_stringed"-del akartam jelölni, hogy ide jön a String típusú változód... Tehát pl amit bekérsz egy ablakban azt átadod egy Stringnek, és annak a nevét nyomod ennek a helyére...
De mondom... Ha így csinálod, inkább hagyd abba az egész JAVA-zást... A házat sem a tetejétől kezdjük építeni...



Köszi a lecseszést... tanultam belőle...
Végre sikerült megcsinálnom
Ajanlom mindenkinek a www.ebookz.hu-t
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #45024   2007.01.18 09:36 GMT+1 óra  
Ok kösz megpróbálom beszerezni valahonnan...
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #45021   2007.01.18 06:02 GMT+1 óra  
Idézet
Laxika :
Valaki egy jó könyvet Java-val kapcsolatosan tudna mondani???
Lehetőleg valami alapszintüt egy full n00bnak....
E-book lenne a legjobb de ha nincs akkor jó a normál is...



hi!

http://www.prog.hu/konyvek/49/Objektumorientalt+Tervezes+es+Programozas+JAVA+I+kotet.html

En ebbol tanultam az alapokat. Van masodik resz is. Szerintem az egyik legjobb konyv!

Udv,
_thomas_
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44999   2007.01.17 10:51 GMT+1 óra  
Valaki egy jó könyvet Java-val kapcsolatosan tudna mondani???
Lehetőleg valami alapszintüt egy full n00bnak....
E-book lenne a legjobb de ha nincs akkor jó a normál is...
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #44971   2007.01.17 06:21 GMT+1 óra  
Eclipse is ingyenes, ha jól tudom...
Ne nekem ajánld, én nem Javazok!

   
_thomas_ - Tag | 39 hsz       Online status #44969   2007.01.17 06:10 GMT+1 óra  
Idézet
beast :
Tegnap volt Java előadásom, ott is ezt irta ki mindig... Töröltem és újra feltettem magát az Eclipse-t, és a workspace mappáját is töröltem. Azután ment.



Az Eclipse-t ugyan nem ismerem, de nyugodt szivvel tudom ajanlani a Netbeans-t mint alternativat. En evek ota ezt hasznalom es amellett hogy nagyon jo raadasul ingyenes is!

Udv,
_thomas_
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #44908   2007.01.16 11:44 GMT+1 óra  
Oks, megpróbálom... Thx!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #44907   2007.01.16 11:36 GMT+1 óra  
Tegnap volt Java előadásom, ott is ezt irta ki mindig... Töröltem és újra feltettem magát az Eclipse-t, és a workspace mappáját is töröltem. Azután ment.

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #44905   2007.01.16 11:13 GMT+1 óra  
Hi! Lenne egy kis bajom:
vmiért váratlanul megbolondult az Eclipse-em, és bármilyen kód lefuttatásánál ezt írja ki:
23-eclipsehiba.jpg
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44818   2007.01.15 07:33 GMT+1 óra  
Ha valaki nagyon ráér és van kedve segíthetne egy kicsit java-ban...

MSN-em: halalovag91@msn.com
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44814   2007.01.15 07:16 GMT+1 óra  
Nah nagy nehezen összejött
Köszi

Javában elvergődök valahogy

(még jó hogy nem vagyok köműves)

Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #44753   2007.01.14 13:42 GMT+1 óra  
Idézet
Laxika :
Jaj aszongya:

client.java:11: cannot find symbol
symbol : variable ide_jon_a_stringed
location: class client
kimenet.write(ide_jon_a_stringed);

Ide mit írjak???

Tápbéna 4ever


OMG... Nem akarok problémázni, de ha a változókat sem ismered JAVA-ban, akkor minek JAVA-zol? Erre most mondhatná vki azt, h vhol el kell kezdeni... Jah... A változók környékén kéne... Nem rögtön a kiírással...
Az "ide_jon_a_stringed"-del akartam jelölni, hogy ide jön a String típusú változód... Tehát pl amit bekérsz egy ablakban azt átadod egy Stringnek, és annak a nevét nyomod ennek a helyére...
De mondom... Ha így csinálod, inkább hagyd abba az egész JAVA-zást... A házat sem a tetejétől kezdjük építeni...
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44750   2007.01.14 13:09 GMT+1 óra  
Agrrrr már 1 órája ezzel szenvedek és nem sikerül
Asszem megvárom a holnapot.


ui.: sorry nemtom de nem engedte szerkeszteni a régit
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44746   2007.01.14 12:29 GMT+1 óra  
Jaj aszongya:

client.java:11: cannot find symbol
symbol : variable ide_jon_a_stringed
location: class client
kimenet.write(ide_jon_a_stringed);

Ide mit írjak???

Tápbéna 4ever
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44745   2007.01.14 12:23 GMT+1 óra  
Juj nagyon köszi
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #44743   2007.01.14 12:20 GMT+1 óra  
Van egy nagyon egyszerű módja:
Kód:
import java.io.*;
//...
String curDir = System.getProperty("user.dir")+"/";
File file = new File(curDir+"file_neve.txt");
//...
public void kiiras(){
        try{
            PrintWriter kimenet = new PrintWriter(file);
            kimenet.write(ide_jon_a_stringed);
            kimenet.close();
        }catch(Exception e){}
    }

Persze van még sok féle módja annak, hogy kiírd egy fájlba, de ez elég egyszerű

U.I.: a kód nem teljes, ezt egy class-ba kell tenni!
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #44731   2007.01.14 10:53 GMT+1 óra  
Nah akkor...

Hogy tudnék olyat csinálni hogyha beírok valamit a futtato .bat-fileba azt elmentse egy txt-be???

pl. elindítom a bat-ot:
kihozza:

Példa: beírás (beírok valamit)

beírás.txt-be menti...

ui.: remélem érthető
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #43673   2007.01.03 10:47 GMT+1 óra  
Ok köszi megpróbálom
és voala össze is jött
Köszi érte nektek

Ezt a hozzászólást Laxika módosította (2007.01.03 10:56 GMT+1 óra, ---)
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
nagyy - Törzstag | 248 hsz       Online status #43672   2007.01.03 10:36 GMT+1 óra  
Egy sortörés szimbólumot (azaz "\r\n"-t) kell tenni a kiírandó sztringek végére. Valahogy így:
Kód:
pout.print("Nev:\r\n" ) ; pout.flush();
pout.print("Ero:"+ (3 + Random12()) + "\r\n"); pout.flush();
[


ui.: Az még egyszerűbb, amit gymisi írt.
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #43671   2007.01.03 10:31 GMT+1 óra  
printstream.println method

   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #43670   2007.01.03 10:24 GMT+1 óra  
Na mégegyet:

public static void main( String[] args ) throws IOException {
FileOutputStream fout = new FileOutputStream("karakterek/okos.txt " ) ;
DataOutputStream dout = new DataOutputStream(fout);
PrintStream pout = new PrintStream(fout);
pout.print("Nev: " ) ; pout.flush();
pout.print("Ero:"+ (3 + Random12())); pout.flush();
pout.print("Int:"+ (3 + Random12())); pout.flush();
pout.print("Ugy:"+ (3 + Random12())); pout.flush();
pout.print("Ak:"+ (5 + Random10())); pout.flush();
pout.print("Eg:"+ (3 + Random12())); pout.flush();
pout.print("Eszl:"+ (2 + Random10())); pout.flush();
pout.print("Gyors:"+ (2 + Random10())); pout.flush();
pout.print("All:"+ (2 + Random10())); pout.flush();
pout.print("Szeps:"+ (3 + Random12())); pout.flush();
pout.print("Tam:" +4); pout.flush();
pout.print("Ved:" +3); pout.flush();
pout.print("Cel:" +3); pout.flush();
dout.close(); pout.close(); fout.close();
}
}


Ez az a része a progimnak ami elmenti a kigenerált adatot egy txt faljba...
A hiba csak az hogy így menti:

Nev:Ero:11Int:14Ugy:12Ak:12Eg:7Eszl:8Gyors:11All:6Szeps:9Tam:4Ved:3Cel:3

Hogy lehetne azt megcsinálni hogy így mentse:

Nev:
Ero:11
Int:14
Ugy:12
Ak:12
Eg:7
Eszl:8
Gyors:11
All:6
Szeps:9
Tam:4
Ved:3
Cel:3


Nahh valaki???

(sorry hogy ien baromságokkal spamolom a fórumot de most tanulom )
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #43620   2007.01.03 01:28 GMT+1 óra  
Mondom nagyon n§§b vagyok

Nagyon kösz sokat segítettél, ezután már tudni fogom hogy kell
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #43525   2007.01.02 07:49 GMT+1 óra  
Idézet
Laxika :
Lenne még egy kérdésem:

pout.print("Ero:" 3 + Random12()); pout.flush();

és ezt írja ki:

client.java:31: ' ) ' expected
pout.print("Ero:" 3 + Random12()); pout.flush();



Ez olyan szintax hibás, h az már fáj. a print() metódusnál kiíratsz egy Stringet, majd (semmilyen operátorral) hozzákapcsolod az integert is...
Inkább így nézne ki:
pout.print("Ero:"+ (3 + Random12())); pout.flush();
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #43519   2007.01.02 07:28 GMT+1 óra  
Kösz mindenkinek! (Még jó hogy benéztem)
Mostanában határoztam el magam hogy újra elkezdem a javát és hopp! itt a segítség
Persze, csak mostantól lesznek kérdéseim.
Egyébként nekem a Jbuilder 2005 is megvan teljes verzsönben legálisan, mert a könyvhöz, amit vettem, teljes mellékletben adták cdn...
Az Eclipse-el nekem kezdőként az a bajom, hogy rohadtul nem értem az egészet, a megszokottól annyira elvont a logikája (ahogy észrevettem, az egész Java-filó is nagyon különc) és így, kb nulla java tudással nem értek semmit sem. A konzollal csak annyi bajom volt (kipróbáltam már anno a J#.net-et is, annál sem működött ) hogy nem működik az inputja, tehát nem lehet semmit sem bekérni. De nem baj, túlélem
Engem java-ban legfőképpen majd a multiplayer érdekelne applet-módra, majd ha lesz konkrét kérdésem, értesítek
Kösz for Every1!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #43432   2007.01.02 02:32 GMT+1 óra  
Lenne még egy kérdésem:

pout.print("Ero:" 3 + Random12()); pout.flush();

és ezt írja ki:

client.java:31: ' ) ' expected
pout.print("Ero:" 3 + Random12()); pout.flush();
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #43288   2007.01.01 12:49 GMT+1 óra  
Uhh nagyon kösz megvan:

public static int ahrim[] = {1,2,3,4};

public static int randomAhrim()
{
return ahrim[(int)(Math.random()*ahrim.length)];
}

//ide leírtam egy bővebb példát hátha van még valaki ien n§§b aki nemtudja... én is úgy loptam egy másik progiból hogy rákerestem a Math.random( );-ra
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #43280   2007.01.01 12:36 GMT+1 óra  
Oké köszi sose tanultam se java-t se semmijen programozási nyelvet, így kicsit nehézkes, de kezdek belejönni.
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #43160   2007.01.01 04:41 GMT+1 óra  
java.util.Random

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #43152   2007.01.01 04:08 GMT+1 óra  
Gugli!! az 1. 200 találatban biztos leltél volna vmit

Math.random( ); // 1 double-t ad vissza 0.0 és 1.0 között

   
Laxika - Tag | 266 hsz       Online status #42981   2006.12.31 15:36 GMT+1 óra  
Hy mindenkinek...
Kéne egy kis segítség...

int newEmberEro = 3 + 12; //12 random...

a 12-ből hogy tudok létrehozni egy random számot???
1-12őig...
Böngészőprogramnak nevezünk minden olyan programot amely képes weboldalakat megjeleníteni. Ha ezt a definíciót vesszük alapul, akkor sajnos az Internet Explorert nem nevezhetjük böngészőnek. Ennek ellenére sokan használják weblapok nézegetésére.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #42284   2006.12.27 06:27 GMT+1 óra  
Most találtam
getResourceAsStream ( ) - ezzel onnan tok betölteni fájlokat, ahol az appletemet elhelyeztem

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #42282   2006.12.27 06:11 GMT+1 óra  
Lenne 1 appletes kérdésem
Szal egy elég sok adattal dolgozó appletet írok, és ha az egészet 1*e betöltőm az applet indulásánál az ksok idő. A kliens gépére nem szeretném nyomni az adatokat, viszont érdekelne hogy meg lehet e azt oldani, hogy 1 másik jarba töltöm fel ezeket és csak 1 idő után töltöm be őket... És ha igen akkor hogyan

   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #41498   2006.12.20 09:03 GMT+1 óra  
Szoval nem az Az ugy sz*r...
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #41496   2006.12.20 08:54 GMT+1 óra  
Háááát.... attól függ, honnan szeded le...
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #41495   2006.12.20 08:51 GMT+1 óra  
És ingyenes?
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #41482   2006.12.20 06:32 GMT+1 óra  
Én JBuilder 2005-öt használok... Ezt nem kell pluginelni
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #41455   2006.12.20 02:10 GMT+1 óra  
Én Eclipse-t és NetBeans-t használtam, akinek izmosabb vasa van, jobban jár a NetBeans-el, szerintem sokkal átgondoltabb, mint az Eclipse, meg kezdőknek is jobb. Erősen hajaz a Delphi-re sok mindenben, szóval seperc alatt bele lehet tanulni. Mellesleg ez is sz**á pluginelhető.
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Ninja - Tag | 13 hsz       Online status #41384   2006.12.19 09:11 GMT+1 óra  
Én inkább az Eclipse-ben hiszek. Egyszerűen fantasztikus kis kütyü és ráadásul ingyenes és annyi plug-in van hozzá, hogy megszámolni is lehetetlen. Lehet kezdők számára nem egy jó választás, de sztem később mindenképpen érdemes átállni.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #41151   2006.12.18 01:02 GMT+1 óra  
Itt egy kép mit mókoltam: http://kepup.extra.hu/p/?proba1.jpg
Ha lesz majd kérdésed szivesen segítek. annó nagyon szerettem Java-zni, de most c++ ozok.
Ja még azt elfelejtettem, ha rendes konzolra akarsz irogatni ahhoz már kell egy extra csomag is, de gyakorlásnak szerintem fölösleges azzal bajlódni, hiszen teljesen jó a fejlesztői környezet konzolja is ráadásul ékezetes betűket is lehet írni oda! Később úgyis a JBuilderben át fogsz állni a grafikus osztályokra ott már nem konzolra fogsz irogatni úgyse. Jó munkát.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #41150   2006.12.18 00:49 GMT+1 óra  
Nah kész vagyok, akkor elmondom mit csináltam:
Letöltöttem a JCreator LE 4.0-át innen: http://www.jcreator.com/download.htm
(Szerintem a JBuilder kezdők számára nehéz, azt majd később vedd elő)
Aztán én CD-ről felraktam a "Java(TM) 2 SDK, Standard Edition Version 1.3.0"-at. Nálad a JBuilder automatikusan felrakta magának a JDK egy újabb változatát.
A JCeator első induláskor megkérdezi hol van a JDK könyvtár, megadod neki és kész, ennyi a beállítás.
Aztán elindul a program és file/new project basic java application.
Aztán begépeled a programodat.
Megnyomod az execute gombot és kész vagy.

Ezt a hozzászólást ~Cre@tine~> módosította (2006.12.18 00:57 GMT+1 óra, ---)

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #41147   2006.12.18 00:32 GMT+1 óra  
Idézet
robar :
Lécci minden javás menjen a Kezdő vagyok help! nevű topicba és segítsen!


Robar szerintem itt a helye a Java kérdéseknek. Mindjárt segítek is csak felrakom gyorsan a Java cuccokat.
Bár azóta lehet már meg is írtad az első 3D engine-edet Javaban, ki tudja.

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #41141   2006.12.18 00:08 GMT+1 óra  
Ez attól is függ mennyire összetett a figura. Sima drawLine(..); drawOval(..); drawPolygon(..); fillPolygon(..); stb elő tudsz állítani animállt figurákat.
Ha ennél komolyabb dolgokat szeretnél akkor neked a JGame-re van szükséged: http://freshmeat.net/projects/jgame/

Ha nagyon profi vagy Java-ban saját magadnak is tudsz készíteni Sprite komponenst.

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #40685   2006.12.13 09:46 GMT+1 óra  
Hy!
Valaki nem tudja, hogy kell sprite-okat létrehozni és az ütközéseket vizsgálni? Ahogy elnéztem nem igazán van ilyen "class" a JAVA-ban...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25530   2006.08.14 11:21 GMT+1 óra  
Lécci minden javás menjen a Kezdő vagyok help! nevű topicba és segítsen!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Ninja - Tag | 13 hsz       Online status #14963   2006.05.26 11:28 GMT+1 óra  
Hi!

Nos igen ez a kérdés engem is foglalkoztat, mivel c++ nem vagyok annyira otthon ezért gondoltam, hogy körbenézek.
Van java3d api, csak ugye eléggé nagy korlátai vannak (állítólag )
De ezt érdemes megnézni:
www.xith3d.org
Leszedtem és kipróbáltam... Nagy zűrzavar jelenik meg az ablakomban, kíváncsi lennék, hogy a hiba az én számítógépemben (kódomban van-e)?

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #7858   2006.04.19 08:27 GMT+1 óra  
én a J2ME-t használom mobilra, ha érdekel, menj fel ide és keresd + a Boby Hutch gp-t, ott van pár kép róla

   
-_neo_- - Tag | 161 hsz       Online status #7808   2006.04.19 00:58 GMT+1 óra  
Láttam nekünk nincs topicunk, azonnal nyitnom kellett egyet!

Amúgy kiváncsi lennék van e olyan ember itt(rajtam kívűl) aki használ java-t játékfejlesztésre.? Mobil játék egyértelmű, de ilyet még nem láttam itt. Mi speciel a szerver oldali részét az Archlordsnak Javaban írjuk gondolva a jövőre.
   
-_neo_- - Tag | 161 hsz       Online status #7807   2006.04.19 00:54 GMT+1 óra  
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 <