játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11498   2006.05.09 04:52 GMT+1 óra  
Megnéztem, nálam full ugyan azt írja ki, szal nem valószínű hogy ez lenne a gond. Viszont ha gondolod írasd már ki az értékét mind2 helyről (exe és dev alól is)
MessageBox.Show(Application.StartupPath);
De azért nézd meg a Draw2D-s részt is, amit írtam
Mostmár tényleg megyek
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11496   2006.05.09 04:49 GMT+1 óra  
Ja és még vmi: nemtom mennyire "egészséges" az az Application.StartupPath, de találtam helyette egy ilyet is: System.IO.Directory.GetCurrentDirectory();
Ha minden kötél szakad, akkor ez is használható/ kipróbálható, nálam ez mindíg jó eredményt dobott eddig, StartupPath-nél vannak kétségeim, hogy az ugyan azt dobja e exe és dev alól is...
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11493   2006.05.09 04:46 GMT+1 óra  
kuzanth: a te Draw2D-det nem is ismeri a C#-om Mármint, nálam nincs olyan, hogy 2 rectangle van egymás után paraméterként:
sp.Draw2D(backsprite, System.Drawing.Rectangle.Empty, rect4,
new System.Drawing.Point(0,0), System.Drawing.Color.White);// 16777215);

Viszont átírtam kicsit, és nálam ez tökéletesen működik
Kód:
            my_test_sprite.Begin(SpriteFlags.None);
            my_test_sprite.Draw2D(sprite_tex, new Rectangle(0, 0, 64, 64),
                new SizeF(64, 64), new PointF(0, 0), System.Drawing.Color.White);// 16777215);
            //my_test_sprite.Flush();
            my_test_sprite.End();


Megpróbáltam lehető legjobban illesztkedni a te általad adott kódhoz. Amiben sztem vigyázz (bár ez nemtudom, hogy mennyire lehet gond, de volt már vele bajom), hogy nálam nem point-ot kért, hanem PointF-et, és ugyan így nem size-t, hanem SizeF-t!

Sztem próbáld ki így is, ha nem megy, akkor a betöltésnél lesz a gond, csak írd meg, és átnézem akkor azt a részt is, csak most indúlnom kell...
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11474   2006.05.09 04:24 GMT+1 óra  
kuzanth: enyémet már néztem exe-ről, és ott ment: nálad nem? A file elérési útjára vigyázz, h úgy írd át, ahol neked van, de nálam ment.
Forrást pill és nézem.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #11455   2006.05.09 03:18 GMT+1 óra  
ShAdeVampirE

Megnéztem a fileodat, és zsír ugyanúgy csinálod a sprite rajzolást, mint én. Megnézted már a progidat .exe-ről indítva? Ill. ha megtennéd, h megnézed az én fileomat ,
http://x100.dataglobe.hu/jatekfejlesztes/datas/users/61-menu3dengine.zip
nehogy az legyen, hogy mégis elnéztem valamit... A feltűnően kommentezett részeket nézd.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11153   2006.05.07 08:22 GMT+1 óra  
ezt nem hiszem el... nem ezzel volt a gond Véletlenül mentmaradt egy másik textúra kirajzolása is, és az volt a piroscsíkos Arra még nem jöttem rá, hogy az miért így jelenik meg, de kiszedtem, és maguk a billboard-ok már jól működnek, vmiért azt a képet nem tudta normálisan megjeleníteni, da majd azt is megoldom. Pedig full úgy nézett ki, mintha a billboard-dal lenne a baja...
Köszi EgerT
   
EgerT - Tag | 10 hsz       Online status #11131   2006.05.07 07:03 GMT+1 óra  
Valszínű a panel-el lesz a baj, én ugy emlékszem kell az alpha ahhoz hogy a blend normálisan működjön, és a panelnak csak 24bit RGB asszem, linkelesz egy kód részletet a panel blitről akkor egyértelmű lesz a dolog
_T_
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #11070   2006.05.07 00:26 GMT+1 óra  
Viszont lenne egy új kérdésem: egy Panel-ra próbálok render-elni, amivel egyelőre semmi gond, de amikor megpróbáltam keverni a blend-elt tex-et színnel, akkor már kiakadt szegény, és nemtudom, miért... Már kipróbáltam minden szín beállítást, de semmi.
Mellékelek egy képet: a baloldali (sárgább) az a sima alpha-s tex, jobboldalon van a piros színnel kevert tex.

Keverésnél nem csinálok semmit, csak amit 1ébként is:
Kód:
            device.SetRenderState(RenderStates.SourceBlend, (int)Blend.SourceAlpha);
            device.SetRenderState(RenderStates.DestinationBlend, (int)Blend.DestinationColor);
            device.SetRenderState(RenderStates.AlphaBlendEnable, true);

és ez ablakos módban műklödik is, de így, h panelra, így vmiért nem...
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10972   2006.05.06 06:36 GMT+1 óra  
hát a saját file-jaim közül
dobok ide linket is: 105-sprite2d.rar
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #10699   2006.05.04 06:58 GMT+1 óra  
És azt hol is lehet leszedni?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10697   2006.05.04 06:54 GMT+1 óra  
Nálam van működő változat, ha érdekel
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #10684   2006.05.04 05:31 GMT+1 óra  
Csak feltöltöttem a kommentezett .cs filet. Várom a válaszokat !
http://x100.dataglobe.hu/jatekfejlesztes/datas/users/61-menu3dengine.zip

Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2006.05.05 02:56 GMT+1 óra, ---)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #10667   2006.05.04 04:07 GMT+1 óra  
Ha feltölteném a megfelelő .cs fileomat, vki meg tudná nézni, mert az a sprite-os probléma még mindig fennáll?! Kicsit belekommentezek, ha kell, hogy könnyebb legyen megtalálni a hibát. És már itt megkérdezem, hogy kinek van kedve camera fgv-t/elj.-t/osztályt/stb. írni nekem az űrhajók és modellek mozgatásához a gámámba?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10632   2006.05.03 15:41 GMT+1 óra  
Nemtudom, hogyan, de sikerült megoldanom a saját problémámat Tényleg fogalmam sincs, hogy hogyan, de ami biztos: most működik. Ennek örömére fel is töltöm az új filet, hátha valaki belefut egy hasonló hibába...
(Saját file-jaimnál keressétek, Billboard.rar néven)
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10604   2006.05.03 10:52 GMT+1 óra  
Viszont lenne egy másik kérdésem, ami jelenleg eléggé... foglalkoztat.

Nem lenne semmi bonyolúlt, csak egy téglalap, amire egy olyan textúrát pakolok rá, ahol átlátszóvá teszi a feketehátterő részeket. Az alap jól is működik, azaz blend nélkül semmi gond, de ahogy bekapcsolom blend-et, semmit sem jelenít meg... Ezeket végzem el:

Kód:
            device.SetRenderState(RenderStates.AlphaBlendEnable, true);
            device.SetRenderState(RenderStates.SourceBlend, (int)Blend.SourceAlpha);
            device.SetRenderState(RenderStates.DestinationBlend, (int)Blend.InvSourceAlpha);

            device.SetTexture(0, billboard_tex);
            device.SetStreamSource(0, vertexBuffer, 0);
            device.VertexFormat = CustomVertex.PositionTextured.Format;
            device.DrawPrimitives(PrimitiveType.TriangleList, 0, 2);


A képet pedig ezzel töltöm be, és teszem a fekete színű pixeleket max alpha-júvá:
Kód:
            billboard_tex = TextureLoader.FromFile(dev, @"C:\jatekok\viktor\BLACK_RABBIT\Tools\Particle Editor\Gfx\exp.bmp", 0, 0, 1, Usage.None, Format.A8B8G8R8, Pool.Managed, Filter.None, Filter.None, Color.FromArgb(255, 0, 0, 0).ToArgb());


Ha vkit nagyon hajt, h segítsen, és ez alapján nem tudja a hiba okát, annak kedvéért felraktam a source-ot: dx february kell hozzá, és VSC# EE-ben fordítottam.
105-billboard_test.rar
és hozzá a billboard kép, amivel próbálkoztam
105-exp.bmp
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10601   2006.05.03 10:39 GMT+1 óra  
Kuzath: le foglak lombozni, de nekem ment Otho-ban is, és Perspective-ben is (már amennyi ebből összejött, mert pl. méretet nemnagyon tom szabályozni...)
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #10527   2006.05.03 01:01 GMT+1 óra  
ShAde : ha majd sikerül az általad kívánt módon megjeleníteni a sprite-ot, nézd már meg, h exe-ről indítva is megjelenik-e!? Asszem érthető miért mondom...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10501   2006.05.02 13:15 GMT+1 óra  
Bazz, akkor csak h emlékeztesselek: gymisi, ha találtál vmit Billboard-ra (SpriteFlag), vagyis annak használatára, akkor írd már le; mostmár egyre jobban érdekel
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #10496   2006.05.02 12:53 GMT+1 óra  
Menj le az oldal aljára

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #10490   2006.05.02 12:30 GMT+1 óra  
Hali! VB.NET-et használok és érdekelne a DirectX. Tudnátok vmi jó tutort vagy kiindulási pontot mondani?
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #10477   2006.05.02 12:15 GMT+1 óra  
SpriteFlags enumeration részt kéretik meglesni.

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10458   2006.05.02 11:08 GMT+1 óra  
Elkezdtem szórakozni a Sprite-okkal, és az a gondom, h nemtudom, h kell a képernyő közepén megjeleníteni. Azaz: a Sprite osztály csak Ortho módban tud rajzolni? Nem lehet Perspective-ben mozgatni? V csak én nem jöttem rá h kell?
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10410   2006.05.02 09:08 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Akkor máshogy kérdezem: mi az a Sampler? SImán csak annyi, h ha több képet akarok keverni, akkor ezekbe lehet betölteni? V ennél bonyolultabb?


A textúra és a hozzátartozó beállítások. Filter-ezés, felfeszítés típusa stb. Ezen beállítások alapján veszi majd a raszterezésnél a kártya a mintát a textúrából.
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10405   2006.05.02 08:48 GMT+1 óra  
A textúracímzését állíthatod be vele. Ismétlődjön-e a textúra, tükröződjen stb.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10403   2006.05.02 08:46 GMT+1 óra  
Akkor máshogy kérdezem: mi az a Sampler? SImán csak annyi, h ha több képet akarok keverni, akkor ezekbe lehet betölteni? V ennél bonyolultabb?
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10118   2006.05.01 04:32 GMT+1 óra  
A Sampler száma. Több sampler-t lehet egyszerre kezelni és az első paraméternél beállíthatod, hogy melyiket szeretnéd.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10076   2006.05.01 02:07 GMT+1 óra  
Tudom, h ez hülye kérdés, de DX-el komolyabban még csak most kezdtem el foglalkozni, és nemtok rájönni:
a SetSamplerState-nél az első paraméter mit jelent? (Sampler [in] The sampler stage index.)
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10036   2006.04.30 14:28 GMT+1 óra  
Idézet
takraj :
TheProGamer: Hol tart már az engine-ed? Hová lett a honlapod?


A honlapot felfüggesztettem addig amíg meg nem írom a PHP-s változatot (valami kell ezt is gyakorolni ), egyszerűen nem tetszett már a régi, valami modernebbre vágytam. Az engine haladgat most fogok nekiállni beépíteni a HDR-t, meg valamikor már kellene csinálni egy pályaszerkesztőt (abszolút nem szeretek tool-okat irogatni és a BSP formátum sem szimpatikus). Ezen kívül még fixre meg kellene csinálnom a CEGUI beépítését, beépíteni a Lua-t és elérhetővé tenni számára a motor függvényeinek egy részét, scripteket írni, LDPRT-t megcsinálni (már előre látom mekkorákat fogok szopni vele), Shadow Mapping-et megcsinálni (jelen állás szerint dual paraboloid mapping-os lesz, valahogy szimpatikusabb mint a cube map-os ), több fényre megcsinálni a per-pixel megvilágítást (egy fényre már megy, viszont a Blinn féle megoldással) és egy rakat egyéb shadert meg kellene majd írni. Tehát van vele munka, lesz is még bőven de már nem áll olyan rosszul.
Reality is almost always wrong. - House

   
takraj - Tag | 77 hsz       Online status #10011   2006.04.30 13:10 GMT+1 óra  
TheProGamer: Hol tart már az engine-ed? Hová lett a honlapod?
..:: TakRaj ::..

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9905   2006.04.30 05:37 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Mondjuk ha már annyira menő már a cross-platform akkor én az MS helyében már a DX10-et úgy fejleszteném ki, hogy az azalatt készült programok fussanak más op rendszereken is. Bár igaz ez üzletileg nem érné meg nekik.


Nekem elég az hogyha változtatás nélkül lefut a programom XBox 360-on.
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9860   2006.04.30 01:54 GMT+1 óra  
Mondjuk ha már annyira menő már a cross-platform akkor én az MS helyében már a DX10-et úgy fejleszteném ki, hogy az azalatt készült programok fussanak más op rendszereken is. Bár igaz ez üzletileg nem érné meg nekik.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9668   2006.04.29 06:24 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
ShAdeVampirE :
Megoldás: OGL alatt kell programozni, amíg el nem oszlik a köd, h akkor most merre tovább


Az OGL-t meg utolsó információim szerint a Vista alatt erősen lassítani akarják. Én maradok a DX9.0c-nél és majd ha kitisztul az egész akkor átpakolom a motoromat DX10 alá is.

Reality is almost always wrong. - House

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9667   2006.04.29 06:23 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Megoldás: OGL alatt kell programozni, amíg el nem oszlik a köd, h akkor most merre tovább


Az OGL-t meg utolsó információim szerint a Vista alatt erősen lassítani akarják. Én maradok a DX9.0c-nél és majd ha kitisztul az egész akkor átpakolom a motoromat DX10 alá.
Reality is almost always wrong. - House

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #9665   2006.04.29 06:21 GMT+1 óra  
Megoldás: OGL alatt kell programozni, amíg el nem oszlik a köd, h akkor most merre tovább
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #9563   2006.04.29 00:09 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
kuzanth :
A DX10 nem kompatibilis lefelé???? Csak SM4.0 és ennél nagyobb támogatás??? Na ez nem jó jel. Még jó, h most cseréltem kártyát....


Tudtommal nem kompatibilis mert átterveztek egy rakás dolgot hogy gyorsabb legyen. A DX9.0-s cuccokat is csak emulálva fogja tudni futtatni.
Én is most cseréltem de tökmindegy mert a DX10-es játékokhoz tuti nem lesznek elegek a mai konfigok.



D3D9Ex-et hozták létre, hogy menjen vista alatt is a d3d9(8)!
Bővebben: gamedev.net

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9186   2006.04.27 07:38 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
A DX10 nem kompatibilis lefelé???? Csak SM4.0 és ennél nagyobb támogatás??? Na ez nem jó jel. Még jó, h most cseréltem kártyát....


Tudtommal nem kompatibilis mert átterveztek egy rakás dolgot hogy gyorsabb legyen. A DX9.0-s cuccokat is csak emulálva fogja tudni futtatni.
Én is most cseréltem de tökmindegy mert a DX10-es játékokhoz tuti nem lesznek elegek a mai konfigok.
Reality is almost always wrong. - House

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #9184   2006.04.27 07:37 GMT+1 óra  
Reméljük nem merik megtenni, szvsz nagy bukta lenne belőle...
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #9182   2006.04.27 07:32 GMT+1 óra  
A DX10 nem kompatibilis lefelé???? Csak SM4.0 és ennél nagyobb támogatás??? Na ez nem jó jel. Még jó, h most cseréltem kártyát....
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9178   2006.04.27 07:25 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot....

hmmm..............elgondolkodtam

végül is : mire kész leszek ha ebben a tempóban haladok akár már Shader 10.0-ra is fejleszthetnék :d


A legjobb megoldás: DX10 alá kell kezdeni fejleszteni, ott nem lesznek ilyen problémák, minden kártya támogatni fogja a SM4.0-t és a DX10 alapból nem kompatibilis lefelé tehát amúgy sem indul majd a régebbi kártyákon.
Reality is almost always wrong. - House

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #9176   2006.04.27 07:21 GMT+1 óra  
"Star Wars : KOTOR 2"

Ha vki játszott már vele shader-t támogató és nem támogató kártyával, láthatja a különbséget! Pl. ha benyomsz ERŐ-ből egy gyorsítást, a shaderes kártyán motion blur jelenik meg, de pl a G4-emnél minden ugyanolyan!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #9175   2006.04.27 07:07 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot....



Mindenképp jobb ha egy rosszabbul kinéző játékot kap, mint ha semmit, mert az engine el sem indul a kártyáján...
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #9163   2006.04.27 05:41 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot........



Simán csináld sm2.0-ra, főleg, ha a későbbiekben is engineekkel szeretnél foglalkozni!

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #9155   2006.04.27 04:13 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
Ne egészen ide tartozik, de:
1) sajna nincs ilyen topic ( általános gémdev-es, trendek a gémdevben általában, stb... )
2) én DX-xel foglalkozom leginkább

Kérdés:
Vajon érdemes e olyan grafikus motor (legyünk nagyképűek és nevezzük így :d ) fejlesztésébe fogni ami Shader2.0 alatti kártyákat már nem is támogat?
Megéri e csak olyan játékot fejleszteni ami PixelShader 2.0 alatt el sem indul???







És ha ki lehet kapcsolni minden ronda shadert?
Csak semmi játékfejlesztés!
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #9142   2006.04.27 00:20 GMT+1 óra  
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot....

hmmm..............elgondolkodtam

végül is : mire kész leszek ha ebben a tempóban haladok akár már Shader 10.0-ra is fejleszthetnék :d
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #9141   2006.04.27 00:14 GMT+1 óra  
Sztem sokan használnak még G4-et, meg G2-t, meg régebbi Ati-kat. Ők nem fognak örülni, mert új vga-t kell venniük, de egy legalább ps2.0 és vs2.0 kártyát (mégha az nem egy 7800GTX ). sztem ma már apró pénzért lehet venni. Mellesleg szép gámához illik shadert használni... Szerintem !

Egyébként ezen már én is gondolkoztam, és az nem megoldás, hogy egy if -fel megnézed, hogy tudja-e kezelni, és ha nem, akkor nem használsz effectet, ha meg tudja, akkor használsz (már amennyiben ilyen egyszerű a probléma ...)?!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #9140   2006.04.26 23:44 GMT+1 óra  
Ne egészen ide tartozik, de:
1) sajna nincs ilyen topic ( általános gémdev-es, trendek a gémdevben általában, stb... )
2) én DX-xel foglalkozom leginkább

Kérdés:
Vajon érdemes e olyan grafikus motor (legyünk nagyképűek és nevezzük így :d ) fejlesztésébe fogni ami Shader2.0 alatti kártyákat már nem is támogat?
Megéri e csak olyan játékot fejleszteni ami PixelShader 2.0 alatt el sem indul???



Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8929   2006.04.26 00:12 GMT+1 óra  
Ha jól emlékszem, a SpriteFlags állításával értem el azt, hogy egyszer volt Sprite, egyszer meg nem (jelenleg SpriteFlags.None van beállítva, és most exe-ről indítva van sprite).
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #8928   2006.04.25 23:58 GMT+1 óra  
az mdx és c# együttes sajátossága, hogy ha nem találja a megadott elérési úton a textúrát és nincs a hibakezelő kód a betöltő rész körül, akkor ELSZÁLL A PROGRAM
szerintem erre kár több szót pazarolni.

más a gond...
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8766   2006.04.25 10:38 GMT+1 óra  
de kipróbáltad? Addig nem lehetsz benne biztos, nálam is volt olyan, h nem talált vmit, és csak kihagyta (fehér tex)...
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8683   2006.04.25 03:58 GMT+1 óra  
Az Application.StartupPath ha jól tudom azt a helyet adja vissza, ahonnan az exe elindult... Nem a Directory.GetCurrentDirectoy()-t használom!!! És mégegyszer : HA NEM TALÁLNÁ A FILET, ELSZÁLLNA A PROGI !!!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???