játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5440
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2185
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] > 5 <
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #10667   2006.05.04 04:07 GMT+1 óra  
Ha feltölteném a megfelelő .cs fileomat, vki meg tudná nézni, mert az a sprite-os probléma még mindig fennáll?! Kicsit belekommentezek, ha kell, hogy könnyebb legyen megtalálni a hibát. És már itt megkérdezem, hogy kinek van kedve camera fgv-t/elj.-t/osztályt/stb. írni nekem az űrhajók és modellek mozgatásához a gámámba?
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10632   2006.05.03 15:41 GMT+1 óra  
Nemtudom, hogyan, de sikerült megoldanom a saját problémámat Tényleg fogalmam sincs, hogy hogyan, de ami biztos: most működik. Ennek örömére fel is töltöm az új filet, hátha valaki belefut egy hasonló hibába...
(Saját file-jaimnál keressétek, Billboard.rar néven)
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10604   2006.05.03 10:52 GMT+1 óra  
Viszont lenne egy másik kérdésem, ami jelenleg eléggé... foglalkoztat.

Nem lenne semmi bonyolúlt, csak egy téglalap, amire egy olyan textúrát pakolok rá, ahol átlátszóvá teszi a feketehátterő részeket. Az alap jól is működik, azaz blend nélkül semmi gond, de ahogy bekapcsolom blend-et, semmit sem jelenít meg... Ezeket végzem el:

Kód:
            device.SetRenderState(RenderStates.AlphaBlendEnable, true);
            device.SetRenderState(RenderStates.SourceBlend, (int)Blend.SourceAlpha);
            device.SetRenderState(RenderStates.DestinationBlend, (int)Blend.InvSourceAlpha);

            device.SetTexture(0, billboard_tex);
            device.SetStreamSource(0, vertexBuffer, 0);
            device.VertexFormat = CustomVertex.PositionTextured.Format;
            device.DrawPrimitives(PrimitiveType.TriangleList, 0, 2);


A képet pedig ezzel töltöm be, és teszem a fekete színű pixeleket max alpha-júvá:
Kód:
            billboard_tex = TextureLoader.FromFile(dev, @"C:\jatekok\viktor\BLACK_RABBIT\Tools\Particle Editor\Gfx\exp.bmp", 0, 0, 1, Usage.None, Format.A8B8G8R8, Pool.Managed, Filter.None, Filter.None, Color.FromArgb(255, 0, 0, 0).ToArgb());


Ha vkit nagyon hajt, h segítsen, és ez alapján nem tudja a hiba okát, annak kedvéért felraktam a source-ot: dx february kell hozzá, és VSC# EE-ben fordítottam.
105-billboard_test.rar
és hozzá a billboard kép, amivel próbálkoztam
105-exp.bmp
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10601   2006.05.03 10:39 GMT+1 óra  
Kuzath: le foglak lombozni, de nekem ment Otho-ban is, és Perspective-ben is (már amennyi ebből összejött, mert pl. méretet nemnagyon tom szabályozni...)
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #10527   2006.05.03 01:01 GMT+1 óra  
ShAde : ha majd sikerül az általad kívánt módon megjeleníteni a sprite-ot, nézd már meg, h exe-ről indítva is megjelenik-e!? Asszem érthető miért mondom...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10501   2006.05.02 13:15 GMT+1 óra  
Bazz, akkor csak h emlékeztesselek: gymisi, ha találtál vmit Billboard-ra (SpriteFlag), vagyis annak használatára, akkor írd már le; mostmár egyre jobban érdekel
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #10496   2006.05.02 12:53 GMT+1 óra  
Menj le az oldal aljára

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #10490   2006.05.02 12:30 GMT+1 óra  
Hali! VB.NET-et használok és érdekelne a DirectX. Tudnátok vmi jó tutort vagy kiindulási pontot mondani?
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #10477   2006.05.02 12:15 GMT+1 óra  
SpriteFlags enumeration részt kéretik meglesni.

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10458   2006.05.02 11:08 GMT+1 óra  
Elkezdtem szórakozni a Sprite-okkal, és az a gondom, h nemtudom, h kell a képernyő közepén megjeleníteni. Azaz: a Sprite osztály csak Ortho módban tud rajzolni? Nem lehet Perspective-ben mozgatni? V csak én nem jöttem rá h kell?
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10410   2006.05.02 09:08 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Akkor máshogy kérdezem: mi az a Sampler? SImán csak annyi, h ha több képet akarok keverni, akkor ezekbe lehet betölteni? V ennél bonyolultabb?


A textúra és a hozzátartozó beállítások. Filter-ezés, felfeszítés típusa stb. Ezen beállítások alapján veszi majd a raszterezésnél a kártya a mintát a textúrából.
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10405   2006.05.02 08:48 GMT+1 óra  
A textúracímzését állíthatod be vele. Ismétlődjön-e a textúra, tükröződjen stb.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10403   2006.05.02 08:46 GMT+1 óra  
Akkor máshogy kérdezem: mi az a Sampler? SImán csak annyi, h ha több képet akarok keverni, akkor ezekbe lehet betölteni? V ennél bonyolultabb?
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #10118   2006.05.01 04:32 GMT+1 óra  
A Sampler száma. Több sampler-t lehet egyszerre kezelni és az első paraméternél beállíthatod, hogy melyiket szeretnéd.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #10076   2006.05.01 02:07 GMT+1 óra  
Tudom, h ez hülye kérdés, de DX-el komolyabban még csak most kezdtem el foglalkozni, és nemtok rájönni:
a SetSamplerState-nél az első paraméter mit jelent? (Sampler [in] The sampler stage index.)
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #10036   2006.04.30 14:28 GMT+1 óra  
Idézet
takraj :
TheProGamer: Hol tart már az engine-ed? Hová lett a honlapod?


A honlapot felfüggesztettem addig amíg meg nem írom a PHP-s változatot (valami kell ezt is gyakorolni ), egyszerűen nem tetszett már a régi, valami modernebbre vágytam. Az engine haladgat most fogok nekiállni beépíteni a HDR-t, meg valamikor már kellene csinálni egy pályaszerkesztőt (abszolút nem szeretek tool-okat irogatni és a BSP formátum sem szimpatikus). Ezen kívül még fixre meg kellene csinálnom a CEGUI beépítését, beépíteni a Lua-t és elérhetővé tenni számára a motor függvényeinek egy részét, scripteket írni, LDPRT-t megcsinálni (már előre látom mekkorákat fogok szopni vele), Shadow Mapping-et megcsinálni (jelen állás szerint dual paraboloid mapping-os lesz, valahogy szimpatikusabb mint a cube map-os ), több fényre megcsinálni a per-pixel megvilágítást (egy fényre már megy, viszont a Blinn féle megoldással) és egy rakat egyéb shadert meg kellene majd írni. Tehát van vele munka, lesz is még bőven de már nem áll olyan rosszul.
Reality is almost always wrong. - House

   
takraj - Tag | 77 hsz       Online status #10011   2006.04.30 13:10 GMT+1 óra  
TheProGamer: Hol tart már az engine-ed? Hová lett a honlapod?
..:: TakRaj ::..

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9905   2006.04.30 05:37 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker :
Mondjuk ha már annyira menő már a cross-platform akkor én az MS helyében már a DX10-et úgy fejleszteném ki, hogy az azalatt készült programok fussanak más op rendszereken is. Bár igaz ez üzletileg nem érné meg nekik.


Nekem elég az hogyha változtatás nélkül lefut a programom XBox 360-on.
Reality is almost always wrong. - House

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #9860   2006.04.30 01:54 GMT+1 óra  
Mondjuk ha már annyira menő már a cross-platform akkor én az MS helyében már a DX10-et úgy fejleszteném ki, hogy az azalatt készült programok fussanak más op rendszereken is. Bár igaz ez üzletileg nem érné meg nekik.
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9668   2006.04.29 06:24 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
ShAdeVampirE :
Megoldás: OGL alatt kell programozni, amíg el nem oszlik a köd, h akkor most merre tovább


Az OGL-t meg utolsó információim szerint a Vista alatt erősen lassítani akarják. Én maradok a DX9.0c-nél és majd ha kitisztul az egész akkor átpakolom a motoromat DX10 alá is.

Reality is almost always wrong. - House

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9667   2006.04.29 06:23 GMT+1 óra  
Idézet
ShAdeVampirE :
Megoldás: OGL alatt kell programozni, amíg el nem oszlik a köd, h akkor most merre tovább


Az OGL-t meg utolsó információim szerint a Vista alatt erősen lassítani akarják. Én maradok a DX9.0c-nél és majd ha kitisztul az egész akkor átpakolom a motoromat DX10 alá.
Reality is almost always wrong. - House

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #9665   2006.04.29 06:21 GMT+1 óra  
Megoldás: OGL alatt kell programozni, amíg el nem oszlik a köd, h akkor most merre tovább
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #9563   2006.04.29 00:09 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
kuzanth :
A DX10 nem kompatibilis lefelé???? Csak SM4.0 és ennél nagyobb támogatás??? Na ez nem jó jel. Még jó, h most cseréltem kártyát....


Tudtommal nem kompatibilis mert átterveztek egy rakás dolgot hogy gyorsabb legyen. A DX9.0-s cuccokat is csak emulálva fogja tudni futtatni.
Én is most cseréltem de tökmindegy mert a DX10-es játékokhoz tuti nem lesznek elegek a mai konfigok.



D3D9Ex-et hozták létre, hogy menjen vista alatt is a d3d9(8)!
Bővebben: gamedev.net

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9186   2006.04.27 07:38 GMT+1 óra  
Idézet
kuzanth :
A DX10 nem kompatibilis lefelé???? Csak SM4.0 és ennél nagyobb támogatás??? Na ez nem jó jel. Még jó, h most cseréltem kártyát....


Tudtommal nem kompatibilis mert átterveztek egy rakás dolgot hogy gyorsabb legyen. A DX9.0-s cuccokat is csak emulálva fogja tudni futtatni.
Én is most cseréltem de tökmindegy mert a DX10-es játékokhoz tuti nem lesznek elegek a mai konfigok.
Reality is almost always wrong. - House

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #9184   2006.04.27 07:37 GMT+1 óra  
Reméljük nem merik megtenni, szvsz nagy bukta lenne belőle...
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #9182   2006.04.27 07:32 GMT+1 óra  
A DX10 nem kompatibilis lefelé???? Csak SM4.0 és ennél nagyobb támogatás??? Na ez nem jó jel. Még jó, h most cseréltem kártyát....
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #9178   2006.04.27 07:25 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot....

hmmm..............elgondolkodtam

végül is : mire kész leszek ha ebben a tempóban haladok akár már Shader 10.0-ra is fejleszthetnék :d


A legjobb megoldás: DX10 alá kell kezdeni fejleszteni, ott nem lesznek ilyen problémák, minden kártya támogatni fogja a SM4.0-t és a DX10 alapból nem kompatibilis lefelé tehát amúgy sem indul majd a régebbi kártyákon.
Reality is almost always wrong. - House

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #9176   2006.04.27 07:21 GMT+1 óra  
"Star Wars : KOTOR 2"

Ha vki játszott már vele shader-t támogató és nem támogató kártyával, láthatja a különbséget! Pl. ha benyomsz ERŐ-ből egy gyorsítást, a shaderes kártyán motion blur jelenik meg, de pl a G4-emnél minden ugyanolyan!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #9175   2006.04.27 07:07 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot....



Mindenképp jobb ha egy rosszabbul kinéző játékot kap, mint ha semmit, mert az engine el sem indul a kártyáján...
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #9163   2006.04.27 05:41 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot........



Simán csináld sm2.0-ra, főleg, ha a későbbiekben is engineekkel szeretnél foglalkozni!

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #9155   2006.04.27 04:13 GMT+1 óra  
Idézet
ferchild :
Ne egészen ide tartozik, de:
1) sajna nincs ilyen topic ( általános gémdev-es, trendek a gémdevben általában, stb... )
2) én DX-xel foglalkozom leginkább

Kérdés:
Vajon érdemes e olyan grafikus motor (legyünk nagyképűek és nevezzük így :d ) fejlesztésébe fogni ami Shader2.0 alatti kártyákat már nem is támogat?
Megéri e csak olyan játékot fejleszteni ami PixelShader 2.0 alatt el sem indul???







És ha ki lehet kapcsolni minden ronda shadert?
Csak semmi játékfejlesztés!
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #9142   2006.04.27 00:20 GMT+1 óra  
ilyen egyszerű aza a baj, de igazad van teljesen. Csak azért mert támogatja a 2.0-ás shader-t a kártya nem kaphat egy szinte teljesen máshogy kinéző játékot....

hmmm..............elgondolkodtam

végül is : mire kész leszek ha ebben a tempóban haladok akár már Shader 10.0-ra is fejleszthetnék :d
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #9141   2006.04.27 00:14 GMT+1 óra  
Sztem sokan használnak még G4-et, meg G2-t, meg régebbi Ati-kat. Ők nem fognak örülni, mert új vga-t kell venniük, de egy legalább ps2.0 és vs2.0 kártyát (mégha az nem egy 7800GTX ). sztem ma már apró pénzért lehet venni. Mellesleg szép gámához illik shadert használni... Szerintem !

Egyébként ezen már én is gondolkoztam, és az nem megoldás, hogy egy if -fel megnézed, hogy tudja-e kezelni, és ha nem, akkor nem használsz effectet, ha meg tudja, akkor használsz (már amennyiben ilyen egyszerű a probléma ...)?!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #9140   2006.04.26 23:44 GMT+1 óra  
Ne egészen ide tartozik, de:
1) sajna nincs ilyen topic ( általános gémdev-es, trendek a gémdevben általában, stb... )
2) én DX-xel foglalkozom leginkább

Kérdés:
Vajon érdemes e olyan grafikus motor (legyünk nagyképűek és nevezzük így :d ) fejlesztésébe fogni ami Shader2.0 alatti kártyákat már nem is támogat?
Megéri e csak olyan játékot fejleszteni ami PixelShader 2.0 alatt el sem indul???



Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8929   2006.04.26 00:12 GMT+1 óra  
Ha jól emlékszem, a SpriteFlags állításával értem el azt, hogy egyszer volt Sprite, egyszer meg nem (jelenleg SpriteFlags.None van beállítva, és most exe-ről indítva van sprite).
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #8928   2006.04.25 23:58 GMT+1 óra  
az mdx és c# együttes sajátossága, hogy ha nem találja a megadott elérési úton a textúrát és nincs a hibakezelő kód a betöltő rész körül, akkor ELSZÁLL A PROGRAM
szerintem erre kár több szót pazarolni.

más a gond...
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8766   2006.04.25 10:38 GMT+1 óra  
de kipróbáltad? Addig nem lehetsz benne biztos, nálam is volt olyan, h nem talált vmit, és csak kihagyta (fehér tex)...
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8683   2006.04.25 03:58 GMT+1 óra  
Az Application.StartupPath ha jól tudom azt a helyet adja vissza, ahonnan az exe elindult... Nem a Directory.GetCurrentDirectoy()-t használom!!! És mégegyszer : HA NEM TALÁLNÁ A FILET, ELSZÁLLNA A PROGI !!!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
ShAdeVampirE - Törzstag | 1313 hsz       Online status #8624   2006.04.24 13:33 GMT+1 óra  
ÉN akkor is tartom magam ahhoz, amit először is mondtam (asszem): mivel két különböző helyről indítod (MSVC-nél legalábbis ha IDE-ből indítom az a fő könyvtárat veszi alapnak, és nem a Debug-ot, ahol a későbbi exe megbújik), szal mivel 2 különböző helyről indítod, így vmelyik helyről nem találja a textúrát -> ott hibás az út!
De ez is csak egy ötlet, ilyen hibák szvsz ekkor szoktak lenni...
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8555   2006.04.24 08:50 GMT+1 óra  
Így van! Most pedig vissza a problémára, ha kérhetném !
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8261   2006.04.22 05:43 GMT+1 óra  
Minden nap tanul valami újat az ember
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8250   2006.04.22 03:21 GMT+1 óra  
Szörnyen restellem, de fogalmam sem volt, hogy ilyen létezik !
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #8247   2006.04.22 03:17 GMT+1 óra  
Használd a code bb taget
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8245   2006.04.22 03:14 GMT+1 óra  
Nah, akkor ez a kérdés már az előző designnál is megvolt, hát remélem most sikerül megoldani a problémát. A gond a következő :
Srite-ot használok a gámánk háttereként (tényleg, még nem is regeltem itt...), és vagy a fejlesztői környezeten belülről indítva látszik és az exeről nem, vagy fordítva. Bedobom a kódot :

Kód:
globális változóként---------------------------------------------------------

public class Game
{
...
private Sprite sp;
private Texture backsprite;
private System.Drawing.Rectangle rect5;
...

az osztály konstruktorában -----------------------------------------

public Game(...)
...
sp = new Sprite(dev); //dev a renderelő device, pöpecül beállítva :D
backsprite = TextureLoader.FromFile(dev,
        Application.StartupPath+@"\..\..\..\Textures\Jpg\backlogo.jpg"); // az elérési út jó!!!!!!!!
rect5 = new System.Drawing.Rectangle(10,70,1024,768);
...

a render függvényben pedig --------------------------------------

private void Render(...)
{
...
dev.BeginScene();
...
sp.Begin(SpriteFlags.None);
sp.Draw2D(backsprite, System.Drawing.Rectangle.Empty, rect5,
         new System.Drawing.Point(0,0), 16777215);
sp.Flush();
sp.End();
...
dev.EndScene();
dev.Present();
}


Próbáltam már az sp.Draw()-t is, de az sem sikerült. Az elérési utak biztos, h jók, egyébként egyik esetben sem lenne háttér, másrészt eleve elszállna a progi... Jelenleg az exeről indítva van háttér, de ez meg nem a teljes megoldása a problémának, ugye... Próbálkoztam még a SpriteFlags variálásával, de nem jártam sikerrel. Remélem ti majd tudjátok a megoldást, és nem tűnik el megint a ködben ez a kis kérdésem, mint az előző verziónál !!! Előre is thx!

Ezt a hozzászólást kicsy módosította (2006.04.22 03:17 GMT+1 óra, ---)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #8236   2006.04.22 02:31 GMT+1 óra  
Aszhittem egyedül maradtam, előbb is jöhettél volna , persze, ide minden jöhet ami MDX!

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #8231   2006.04.22 01:49 GMT+1 óra  
Mivel nem akarok offolni, ezért megkérdezem, hogy kódokat is vár sz/unk/tok a topicba, vagy ide csak "észrevételek" jöjjenek? Amíg ezt nem tisztázzuk, nem vágnám be a fél oldalas kódomat a kommenttel, hogy megvitassuk mi a hiba benne ...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #7994   2006.04.20 06:14 GMT+1 óra  
Ez nagyrészt egy DX 9c, azért nyomatja, mert jó . Natív kódnál valamivel lassabb ( a régi oldalon láttam egy összemérést valamelyik gp-nél, azon elég szépen látszik, bár ott csak a cpu-t nézi a teszt ), a .Netes programok futnak linuxon is(Mono project), de hogy MDX fut-e, arról nem tudok. Hát, hogy érdmeseb-e átállni: én kimondottan azért szeretem, mert a C# a 'kedvenc' nyelvem, szerintem nagyon jól eltalálták... Próbáld ki, maximum másra nem fogod használni, csak tool készítésére!

   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #7990   2006.04.20 05:59 GMT+1 óra  
Egy kérdésem lenne, hogy kicsit jobban beinduljon ez a topic is. Annyira nyomatja ezt a Managed dolgot a MS, de miért? Mivel jobb mint maga a sima DirectX sima C++-al? Azt tudom, hogy a .NET környezet (leginkább a Java virtuális motorjához tudnám hasonítani) egy olyan dolog amely oprendszer-független, vagyis akár Linux alatt is elindul ha van konverter. Vagyis így a MDX (erről meg a régi MDK 2 játék jut eszembe ) Linuxon is fut majd? De gyorsabb is? És megéri átállni?
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #7856   2006.04.19 08:03 GMT+1 óra  
Egyéb információ Managed DirectX-ről:
mdxinfo.com
gamedev.net
és természetesen msdn.com
a legnagyobb helyet el is felejtettem(később figyelmeztettek )thezbuffer.com

Ezt a hozzászólást gymisi módosította (2006.04.20 04:59 GMT+1 óra, ---)

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #7855   2006.04.19 08:01 GMT+1 óra  
A topikot azért hoztam létre, hogy ide jöjjenek az MDX-el kapcsolatos kérdések, és remélem, hogy növekedni fog azoknak a száma, akik MDX-el foglalkoznak...

Ezennel megnyitom....

   
Frissebbek | [1] [2] [3] [4] > 5 <