játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5444
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2519

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | [1] > 2 <
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #29352   2006.09.07 08:20 GMT+1 óra  
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #29313   2006.09.06 14:15 GMT+1 óra  
és ha én midi v más hangfájlt játszok le?
Bocs a kérdésekért csak még nem akadtam rá jó leírásra

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #29298   2006.09.06 10:36 GMT+1 óra  
Én ezzel szoktam lejátszatni egy-egy hangot:
Kód:
try {
Manager.playTone(hangmagasság(0-100, de ez nem biztos), hanghossz(ms), hangero(0-100));
}
        catch (Exception me) {}
}
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #29293   2006.09.06 10:06 GMT+1 óra  
Vki tudja hogyan tok J2MEben úgy hangot lejátszani, hogy az a lejátszás alatt nem állítja meg a játékmenetet ( rajzolás, input, stb... )? Nem külön threadre gondoltam...

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #26813   2006.08.21 01:49 GMT+1 óra  
Már kitaláltam a projectem
Infected Planets...
   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #26812   2006.08.21 01:05 GMT+1 óra  
Fura, nekem mindig az ötlet jön előbb és utána a akarok csak programot írni. Ha nincs ötleted lopj! Nézz egy régi játékot, vagy valamit amit szerinted szívesen játszanának mobilon az emberek.
De ha csak próbálkozni akarsz, akkor írj olyat, mint a régi kvarcjátékok, autóval előzgeted a többi autóst, egyre nagyobb forgalom, egyre nagyobb sebesség. Lufikat kell kilőni időre. Arkanoid (bár abból már sok van) más néven faltörő.
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #26548   2006.08.19 09:47 GMT+1 óra  
Hy!
Most fognék neki egy J2ME (JAVA 2 Micro Edition) játéknak, de nincs 5letem, amit beletegyek.
Valaki segítsen!!!
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #26398   2006.08.18 12:20 GMT+1 óra  
Lehet, hogy megcsinálom a Rally 4ever-t mobilra Naon teccik ez a J2ME...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #26374   2006.08.18 11:32 GMT+1 óra  
2D-s scrollozós ügyességi, lövöldözős. Ezekből van a legtöbb. A 3D-sekkel nem az ötlet terén van szvsz a baj, hanem "nem eléggé fejlett a technológia." Láttam mobilon FPS-t, és nekem nagyon nem jött be. Lassú unalmas játékmenet, randa, elnagyolt karakterek stb. Egy jó kis odlalnézetes ügyességivel el lehet szórakozni elég hosszú ideig. Én ilyenbe kezdenék bele

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #26370   2006.08.18 11:02 GMT+1 óra  
Milyen J2ME játékok mostanában a nyerők? Csak, hogy ilyenbe kezdjek bele...
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #24691   2006.08.09 06:50 GMT+1 óra  
Közben rájöttem hogyan kell. Ha valaki hasonlót keresne, itt a kód:
Kód:
long time = Long.parseLong(datum_String_formatumban);
  java.util.Date date = new java.util.Date(time);
  java.util.Calendar rightNow = java.util.Calendar.getInstance();
  rightNow.setTime(date);
String year = String.valueOf(rightNow.get(java.util.Calendar.YEAR));
String month = String.valueOf(rightNow.get(java.util.Calendar.MONTH) + 1);
String day = String.valueOf(rightNow.get(java.util.Calendar.DAY_OF_MONTH));
String hour = String.valueOf(rightNow.get(java.util.Calendar.HOUR_OF_DAY));
String min = String.valueOf(rightNow.get(java.util.Calendar.MINUTE));

String displayName =year + "." + month + "." + day + ". " + hour + ":" + min;
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #24547   2006.08.08 11:41 GMT+1 óra  
Kéne egy kis segítség...
Egy DateField értékét long-ból string-be konvertáltam, hogy eltároljam a telefon "adatbázisában".
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy ezt a hosszú számot (ami most string-ként szerepel) visszaalakítsam és egy form sima szövegeként megjelenítsem?
Olyasmire gondolok, mint PHP-ban a date() függvény (pl.: date("Y.m.d. H:i", $az_unix_ido); )
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #22636   2006.07.24 00:34 GMT+1 óra  
Köszke még lehet használni fogom 'valamikor'
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #22562   2006.07.23 07:46 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
vki nem tudja hogy j2me-ben a spriteok, image-k pixeleit hogyan tudom változtatni?


na a keresgélés meghozta a gyümölcsét, ha vkit érdekel, akkor így lehet a szineket változtatni anélkül, hogy új spritokat hoznánk létre ( angol ): http://www.goldenstudios.or.id/forum/archive/index.php/thread-1021.html

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #22548   2006.07.23 02:18 GMT+1 óra  
vki nem tudja hogy j2me-ben a spriteok, image-k pixeleit hogyan tudom változtatni?

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #19193   2006.06.23 00:01 GMT+1 óra  
Idézet
Birmacher :
végülis az érdekelne, hogy az OpenEs-t hány mobil támogatja, de nem zavarna ha vki rábökne a perpillanat leggyakrabban használtra is... ha nem érthető az azér van mer kmeleg van és prog és msn mellett nehéz odafigyelni mit írok



A Nokia Symbian 8.0 és újabb készülékei a Series 60 FP 3-tól támogatják. A Sony-Ericsson P9xx telefonok tartalmaznak 3D gyorsító hardvert is.

OpenGL ES programhoz natív Symbian kódot érdemes írni, amit C++ nyelven (enyhén megszorított C++ nyelven) tehetsz meg, ha van valami pénzes fordítód (tipikusan MSVC 6-tól), amihez le tudsz tölteni a Symbian oldalakról kiegészítést, emulátort, miegymást.

Mi a projectünkben egy fejmodellt akarunk megmozgatni mobilon, de nehézkesen haladunk vele nagyon.

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #19145   2006.06.22 07:38 GMT+1 óra  
sk mbl tmgtj, fsz sk, emélem élthető voltam

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #19139   2006.06.22 07:17 GMT+1 óra  
végülis az érdekelne, hogy az OpenEs-t hány mobil támogatja, de nem zavarna ha vki rábökne a perpillanat leggyakrabban használtra is... ha nem érthető az azér van mer kmeleg van és prog és msn mellett nehéz odafigyelni mit írok

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #19138   2006.06.22 07:15 GMT+1 óra  
OpenGLES imho, de már az újjabb okostelefonokra..

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #19135   2006.06.22 06:56 GMT+1 óra  
?
Ezt a kérdést speciel nem értem.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #18838   2006.06.20 10:34 GMT+1 óra  
Mobilokon 3D megjelenítésre mi van legjobban elterjedve? csak h mit érdemes nézegetni

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #17639   2006.06.12 04:41 GMT+1 óra  
Ja igen. commandAction(..) felül kell írni, különben hiába adod hozzá a CommandListenert az osztályhoz.

Közben megoldódott egy két problémám. Akit érdekel, hogy hogy kell a telefon nyelvi beállítását lekérdezni, az nézze jobban át j2mewtk könyvtárban a demos példát. Vagy kérdezzen engem
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #16371   2006.06.03 10:57 GMT+1 óra  
na amiket mondtál, azokat tudtam, de köszi, viszont rájöttem mér szívok 2 napja... kihagytam ezt az FV-t: public void commandAction(Command c, Displayable s), és rájöttem, h érdemes figyelmesen átolvasni, h mi a hiba, nem csak gyorsan átolvasni

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #16049   2006.06.01 12:51 GMT+1 óra  
Birmacher: Ez még kimaradt

Kód:
    canvas.setCommandListener(this);
   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #16042   2006.06.01 12:13 GMT+1 óra  
Már megint beleütköztem ebbe a hibába:
A Java nem rajzol ugyanakkora kört, ha teli és ha üres kört rajzolsz.

Kód:
public void drawTeltKorXY(Graphics g, int xx, int yy, int c, int r) {
   g.setColor(c);
   g.fillArc(xx, yy, r, r, 0, 360);
}
public void drawUresKorXY(Graphics g, int xx, int yy, int c, int r) {
   g.setColor(c);
   g.drawArc(xx, yy, r, r, 0, 360);
}


Ha így rajzoltatom a golyókat a Glugluban, akkor az üres kör túllóg jobb oldalt a teli körön 1 pixelllel (Ja azt nem mondtam, hogy a teli kör koordinátáira rajzoltatom az üreset egy sötétebb színnel, hogy kontrasztos legyen a széle)

Ha az üres kört r-1 sugárral rajzolom (vagy ez ármérő? mindegy), akkor a teli kör jobboldalt alul-felül kilóg az üres körön (de nem szélesebb, csak "teltebb" vagy mi , ez látható a http://x100.dataglobe.hu/jatekfejlesztes/kep.php?id=6a00c547e képen).

Erre nem tudok megoldást
   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #16037   2006.06.01 11:52 GMT+1 óra  
Igen mert Javában tiltott a többszörös öröklődés. Ezt kikerülni csak abstract osztályokkal lehet. Csináld azt, mint mindenki más (és ahogy a példaprogramok is csinálják) CommandListenert implementáld a Midletet extendelő osztályba (jajj de szép magyaros lett).

Kód:
public class e_game extends MIDlet implements CommandListener


Itt implementáld a menüt és az almenüket. Úgyis van már ilyesmi osztályod (kell legyen), ebből hívod meg a Canvast és adod hozzá a commandokat.
Mondjuk a konstruktorában így:

Kód:
    instance = this;
    display = Display.getDisplay(this);
    canvas = new e_game_canvas(display);
    canvas.addCommand(exitCommand);
    canvas.addCommand(selectCommand);


Persze előbb definiálni kell a változókat:
Kód:
  Display display;
  e_game_canvas canvas; // The main screen


És gondoskodni róla, hogy a canvas elinduljon:
Kód:
  public void startApp() throws MIDletStateChangeException {
    canvas.start();
  }


Nagyjából, régen csináltam...

Az én kérdésem a többnyelvűsítéssel kapcsolatos:
Ti hogy csinálnátok? Külön txt fájlba a nyelvek és onnan betöltögetni (lassabb betöltés)
Vagy én úgy csinálom, hogy készítek egy Language osztályt, amit mindenki elér (public) és a szövegeket abból nyerik, pl Language.getHelpString() (ez csak példa) és van egy Language.setLanguage(int lang) és egy Language.changeLanguage(int lang) vagy hasonló. Az osztályon belül a nyelvek külön stringekben és a setLanguage által beállított nyelv szövegét szedi a megfelelő tömbből.
Vagy hogy szokás ezt csinálni?
Másik az, hogy hogy lehet automatikusan felismerni a telefon beállított nyelvét (hu vagy cz vagy uk stb)? Mert láttam olyan progit ami tudta ezt!
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #16007   2006.06.01 09:04 GMT+1 óra  
na 1 kis help kéne 1*űen nem jövök rá...
commandot akarok hozzáadni a gombokhoz, amit így kéne:
Kód:
private Command selectCommand = new Command("Select", Command.ITEM,1);
private Command exitCommand = new Command("Exit", Command.EXIT,1);

addCommand ( selectCommand);
addCommand(exitCommand);
SetCommandListener ( this );


na ahhoz h ez működjön a class-t úgy kell létrehoznom, h implements CommandListener,
de nekem egy ilyen classem van:
Kód:
public class e_game_canvas extends GameCanvas implements Runnable

na ehhez ezt h adom hozzá?

amúgy 1et értek gymisivel

   
gymisi - Törzstag | 212 hsz       Online status #15992   2006.06.01 07:40 GMT+1 óra  
Idézet
bloodknife :
Érdekes hogy mostanában a j2me programozás elég elterjedt lett...pl a mobilomon van 1-2 játék de azért nem szeretnék rajta CounterStrike-ot nyomatni mert lerohadnának az ujjaim



Mostanában az OpenGLES kezdd mobilokra elterjedni,szerintem 2 év múlva ez nyer teret és a j2me-t meg elfelejtik(de ez csak az én véleményem).Már a mobilokban is van videókártya(általában a 100k+ osokban)

   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #15986   2006.06.01 07:20 GMT+1 óra  
egyébbként fejlődése elég gyors...
   
bloodknife - Törzstag | 469 hsz       Online status #15968   2006.06.01 06:47 GMT+1 óra  
Érdekes hogy mostanában a j2me programozás elég elterjedt lett...pl a mobilomon van 1-2 játék de azért nem szeretnék rajta CounterStrike-ot nyomatni mert lerohadnának az ujjaim
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #15894   2006.05.31 12:10 GMT+1 óra  

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #15835   2006.05.31 08:36 GMT+1 óra  
Mobile Basic? Hmm. Elég lassúcska. Viszont van MidletPascal! Király!!! (csak korlátozottak a lehetőségek)
Ezt azzal dobtam össze: http://www.getjar.com/products/3860/Xmas
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #15655   2006.05.30 07:33 GMT+1 óra  
lejjebb betettem 1 linket azt nézesd, elég komoly cuccok vnak benne ( én ebből tanultam meg, de c++ és c# után röhelyesen könnyű volt )

   
Burwor - Törzstag | 244 hsz       Online status #15576   2006.05.29 14:21 GMT+1 óra  
Akkor én is bejelentkeznék: HELLÓ!
Komolyra fordítva a szót: Asszem megyek aludni mert késő van
Én egy sima Java kezdőknek könyvből nézegettem a dolgokat és tanultam meg a szintaxist (0 értsd nulla C előképzettségem van), aztán hagytam a fenébe és belevetettem magam J2ME-be egy minta program és a j2me doc alapján.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #9179   2006.04.27 07:27 GMT+1 óra  
nem tudja vki h blending létezik 1 MIDP2ben? mer 1 kicsit megkönnyítené a dolgomat

   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #8434   2006.04.23 10:08 GMT+1 óra  
Hah, akkor én is simán beleférek ebbe a kategóriába, hajnali 3-4 körül is fent szoktam lógni.
Mondjuk aki éjszaka dolgozik, annak könnyű.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #8408   2006.04.23 07:00 GMT+1 óra  
szeki - Moderátor | 2440 hsz       Online status #8214   2006.04.21 16:03 GMT+1 óra  
kissé megszállott
dont make money using warezed software !!!
mess with the best, die like the rest !
szeki ● SilentVertigo Team
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #8213   2006.04.21 15:52 GMT+1 óra  
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8212   2006.04.21 15:49 GMT+1 óra  
[OFF] ténlegnem milyen má h piálás után 1ből jfre jövök... sztem ez már beteges

   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8211   2006.04.21 15:48 GMT+1 óra  
köszönöm a megelőlegezett bizalmat ( ittas )

   
KergeDelfin - Törzstag | 667 hsz       Online status #8082   2006.04.20 22:48 GMT+1 óra  
Én foglalkoztam régebben j2me-vel (csináltam számkitalálót ), ha tudok valamiben segíteni, msn-en megtalálsz. Bár valószínűleg Birmacher többet tud segíteni.
Ore wa... yurusaretaintadomo... un... Ore wa yurusaretai...

Isles of Tranquility - Ecco fanoknak kötelező
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #8057   2006.04.20 11:41 GMT+1 óra  
Seeting: nemhogy mobile basic, de ott az omega basic is, de ezek csupán basic interpreterek, ugyanúgy jar-ra fordítanak. De ez ugye csak a java, ott van még a symbian, meg isten tudja még mik.


FZoli.
   
Birmacher - Törzstag | 516 hsz       Online status #8024   2006.04.20 08:50 GMT+1 óra  
na szal jó kedvemben találtatok
ezt nézegesd kezdésnek egész jó: http://www.jasonlam604.com/books.php#j2megaming
aztán uanott van a tutorok között pl bluetooth, stb ha vmi nem megy nyugodtan szólj nekem megpróbálok segíteni...

Szerk: de ez is angol

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #8021   2006.04.20 08:29 GMT+1 óra  
Nem vok rich. Egyébként én szoktam J2ME-zni, de nehéz úgy tanulni angol oldalakról, h alig tudok angolul. Magyar oldal nem igazán van. Könyvből is asszem csak angol.
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #8019   2006.04.20 08:16 GMT+1 óra  
A mobile basic-el is lehet mobilra írni játékokat... Fent van a thegamecreators.com -on.
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #8009   2006.04.20 07:55 GMT+1 óra  
Baz:

még nem volt J2ME topic, és előb utóbb úgyis nyílt volna ilyen. A topik neve sem specifikus (pl. "segítsetek mondani java könyvet!", (bár a mobilra progizást nem csak a J2ME jelenti)
És köszönjük, majd mi szólunk, ha kifogásolunk egy-egy topicnyitást.

Gericop:
google, onnan ezzel foglalkozó angol, vagy magyar fórumok. Könyvesboltban még nem nagyon láttam témábavágó alkotást.

Egyébként van valaki körünkben, aki J2ME-vel foglalkozik?

FZoli.
   
Hacker - Törzstag | 567 hsz       Online status #8008   2006.04.20 07:50 GMT+1 óra  
Hmm szerintem rich nem szedett össze egy hét alatt 3 hsz-t .
No [img] !
Programozz ne háborúzz!!!!

   
B@z - Törzstag | 436 hsz       Online status #8007   2006.04.20 07:43 GMT+1 óra  
bocs, te véletlenül nem rich vagy? :o
akkor nyiss topicot, ha van kérdésed róla... nemaz, hogy hol tod megtanulni.... amúgy google kereső. de ha jó kedvükben vannak a többiek, akkor talán fognak mondani 1et az ilyeneket sztem az offtopicba írdd (én oda írnám..)

   
Gericop - Tag | 364 hsz       Online status #8005   2006.04.20 07:36 GMT+1 óra  
Hy! Ki ismer olyan könyvet, amiből jól meg lehetne tanulni ezt a nyelvet?
Valamennyire ismerem, de azért jó lenne egy könyv...
   
Frissebbek | [1] > 2 <