játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5512
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
szeki - Moderátor | 2440 hsz       Online status #41502   2006.12.20 09:17 GMT+1 óra  
én mondom, nekem összesen egy Jetaudio van feltéve (nagyon pro) meg egy DivX6.
Emellett persze használok sokszor MPlayert (Linuxos) amihez kodek sem kell, és DC letöltés közben is nézhetem a filmeket, illetve jóformán mindent játszik, csak hiányzik a borjúfelület
(Nade kinek kell az? )
dont make money using warezed software !!!
mess with the best, die like the rest !
szeki ● SilentVertigo Team
   
MaNiAc - Szerkesztő | 1735 hsz       Online status #41467   2006.12.20 05:05 GMT+1 óra  
ACE + WMP10 és megy minden siman
Dare to imagine!
http://www.insaneidea.hu
   
Latka X-treme - Törzstag | 311 hsz       Online status #41459   2006.12.20 03:38 GMT+1 óra  
Nem feltétlen, csak segítséget kértem valamihez, és mivel nem találtam olyan topicot, és ennek a nevében is benne van, hogy "help" gondoltam ide passzolom. Bocs ha ezzel sértettem volna akárkinek is a személyiségi és egyéb jogait.
   
samu - Tag | 65 hsz       Online status #41458   2006.12.20 03:22 GMT+1 óra  
Lehet, hogy át kéne keresztelni ezt a topicot "Melyik videokodeket válasszam?" -ra?

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #41153   2006.12.18 01:36 GMT+1 óra  
Idézet
robar :
Sajna mégsem jött össze
Az Eclipse-ben egyszerűen nem tok csinálni rendesen osztály! Nem lehet egy sima "általános"
osztályhoz konstruktort adni! Mindig azzal jön ki,hogy az xy osztálynak undefined a konstruktora!
A jbuilderrel meg az a baj h amikor beimportáltam a console osztályt, azt írta ki hogy nem tudta a metódusokat beimportálni,ezért nem jó semmire! NEED HELP!!!


Robar szerintem a Java kérdéseknek a Java topicban a helye. Ott le is írtam egy nagyon egyszerű módszert a konzolos programok fejlesztéséhez.

   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #40901   2006.12.16 02:23 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
A Windows két dologtól mehet tönkre:
1. Saját maga
2. Bármi más


Amúgy elhiszem, hogy az ACE tönkretette már pár ember windowsát, de nem tudom elképzelni, hogyan. Mert én évek óta ezt használom, de még nem csinált semmi gyanúsat. De ha meggyőztök afelől, hogy vannak hülye dolgai, akkor átállok K-Lite codec pack-ra.


Azt hiszem, a 2. pontban meg is fogalmaztad Viccet félretéve ha tudnánk, valószínűleg műr kijavították volna De ezzel nem csak mi vagyunk így, emberek trilliárdjai panaszkodtak még erre Ha van egy kis időd (nekem nincs, tanulni kéne), akkor nézz körül a google-al, valahol csak le van írva jól az egész história.

   
Latka X-treme - Törzstag | 311 hsz       Online status #40872   2006.12.15 12:23 GMT+1 óra  
Köszke all!

K-Lite + Windows Media Player legalább rendesen lejácca
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #40869   2006.12.15 11:27 GMT+1 óra  
A Windows két dologtól mehet tönkre:
1. Saját maga
2. Bármi más


Amúgy elhiszem, hogy az ACE tönkretette már pár ember windowsát, de nem tudom elképzelni, hogyan. Mert én évek óta ezt használom, de még nem csinált semmi gyanúsat. De ha meggyőztök afelől, hogy vannak hülye dolgai, akkor átállok K-Lite codec pack-ra.

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #40868   2006.12.15 10:59 GMT+1 óra  
Filmhez Media Player Classic vagy Win Media Player 6.4 + klite kodek pack.
Az ace tönkrevágott már két windowsomat, köszönöm, nem.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
szeki - Moderátor | 2440 hsz       Online status #40850   2006.12.15 09:51 GMT+1 óra  
Én a DivX6 + JetAudio Kombó híve vagyok... (és bejött)
dont make money using warezed software !!!
mess with the best, die like the rest !
szeki ● SilentVertigo Team
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #40848   2006.12.15 09:32 GMT+1 óra  
Én ACE + PowerDVD + Windows Media Player -rel nyomulok. (Linux alatt meg XMMS )
Ilyen szempontból nem panaszkodhatok...

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #40846   2006.12.15 09:29 GMT+1 óra  
Nekem Ace van fennt lassan egy éve (2 hét híján), de eddig semmi bajom nem volt vele.

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #40845   2006.12.15 09:24 GMT+1 óra  
Mondjuk én múltkor legyalultam minden codecet a gépről, azóta gond nélkül játszik mindent BSplayer meg Media Player Classic is, pedig azoknak kell codec
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #40844   2006.12.15 09:22 GMT+1 óra  
Idézet
Latka X-treme :
Felraktam az ACE Mega Codecs Pack-ot is, az eredmények elég változatosak... mostmár tényleg nem értem, hogy mi a baja


ACE-t nem ajánlom, csak elsz*rja a rendszered feleslegesen . Én a K-Lite Coeck-pack (full, és full install) + legfrissebb Xvid + legfrissebb DivX trióval teljes mértékben meg vagyok elégedve, lejátszónak pedig a K-Lite-ba beépített Media Player Classic-ot használom (ill DVD esetén a múltkor említett PowerDVD-t)!

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #40842   2006.12.15 09:13 GMT+1 óra  
VLC tényleg nagyon jó, nekem eddig mindent lejátszott, amit lejátszó lejátszhat

(Ezt de megmondtam )

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #40831   2006.12.15 07:49 GMT+1 óra  
GSpottal meg tudod nézni, mivel van a hang kódolva (csak nyisd meg a VOB fájlokat vele), aztán már csak be kell szerezni a szükséges codecet
Vagy próbálkozhatsz VLC-vel, MPlayer-rel, ezek lejátszanak mindent (codecek bele vannak fordítva mind2be), bár nem dvd lejátszásra lettek kitalálva.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Latka X-treme - Törzstag | 311 hsz       Online status #40830   2006.12.15 07:17 GMT+1 óra  
Felraktam az ACE Mega Codecs Pack-ot is, az eredmények elég változatosak... mostmár tényleg nem értem, hogy mi a baja
   
Latka X-treme - Törzstag | 311 hsz       Online status #40827   2006.12.15 06:22 GMT+1 óra  
Na, eggyel előrébb jutottam... a PowerDVD legalább lejátsza, csak hangot nem ad
   
Csaba42 - Törzstag | 946 hsz       Online status #40825   2006.12.15 05:57 GMT+1 óra  
Idézet
Latka X-treme :
Sziasztok! Bocsi, hogy ilyesmivel zargatlak titeket, de kéne egy kis segítség! Az a helyzet, hogy egyáltalán nem tudok DVD-ről filmet lejátszani. A Windows Media Player kiírja, hogy korrupt a fájl, a BSPlayer ráfogja, hogy rossz a fájlformátum, stb. Egy csomó DVD-nél, és a tesóm gépén lejátsza, tehát fogalmam sincs mit csináljak. Ha valamilyen codec kell, akkor melyiket érdemes letölteni?

Köszi


Hello! próbáld meg a WinDVD vagy a PowerDVD nevű programokat! Én az utóbbit használom, és eddig még nem volt probléma a DVD-film nézés Üdv!

   
Latka X-treme - Törzstag | 311 hsz       Online status #40824   2006.12.15 05:30 GMT+1 óra  
Sziasztok! Bocsi, hogy ilyesmivel zargatlak titeket, de kéne egy kis segítség! Az a helyzet, hogy egyáltalán nem tudok DVD-ről filmet lejátszani. A Windows Media Player kiírja, hogy korrupt a fájl, a BSPlayer ráfogja, hogy rossz a fájlformátum, stb. Egy csomó DVD-nél, és a tesóm gépén lejátsza, tehát fogalmam sincs mit csináljak. Ha valamilyen codec kell, akkor melyiket érdemes letölteni?

Köszi
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #27958   2006.08.27 13:40 GMT+1 óra  
JBuilder-t tudok mondani, Eclipse-et nem használtam, de valszeg ott is hasonlóan kell:

Tools/Configure Libraries menüpont, itt válaszd ki aktuális könyvtárnak a "User Home" könyvtárat, majd nyomd le a "new" gombot. Megjelenik a "New Library Wizard" ablaka.
Itt add meg a következőket:

Name : javalib

Library path:
- Class: javaprog/lib/javalib.jar (a class fájlok könyvtára tömörített formában)
- Source: javaprog/lib/javalib_src.jar (java fájlok könyvtára tömörített formában)

Ha jól emlékszem, akkor neked a Class kell majd, de azért leírtam a másikat is.
Ha ezeket belőtted, akkor elvileg mennie kell.

Sok sikert!
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #27953   2006.08.27 13:24 GMT+1 óra  
Sajna mégsem jött össze
Az Eclipse-ben egyszerűen nem tok csinálni rendesen osztály! Nem lehet egy sima "általános"
osztályhoz konstruktort adni! Mindig azzal jön ki,hogy az xy osztálynak undefined a konstruktora!
A jbuilderrel meg az a baj h amikor beimportáltam a console osztályt, azt írta ki hogy nem tudta a metódusokat beimportálni,ezért nem jó semmire! NEED HELP!!!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #27635   2006.08.26 06:19 GMT+1 óra  
Na, örülök, hogy összejött a végén.

Java default-ban egy .jar kiterjesztésű file-ba fordít, amit környezettől függetlenül tudsz futtatni bárhol, ahol a JRE telepítve van.

.exe-t elvileg ebből lehet is gyártani, a JBuilder prof változata tudott, szóval azt tudom javasolni, h nézz körbe neten, hátha találsz rá valamit!
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #27540   2006.08.25 12:14 GMT+1 óra  
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #27539   2006.08.25 12:13 GMT+1 óra  
javascript:pfs('23','newpost','newmsg'
kép
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #27536   2006.08.25 12:12 GMT+1 óra  
Itt egy kép eclipse.PNG
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #27535   2006.08.25 12:09 GMT+1 óra  
Mindegy. Most kipróbákta az Eclipse-t és sokkal jobb! A tutorialjai és mindene sokkal jobb!
A hello world már sikerült....
Egyébként exét h lehet csinálni egy .java programból?
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #27528   2006.08.25 11:36 GMT+1 óra  
Van egy kis baj. Nem tudom beimportálni az extra csomagot,mert nincsen. Ha meg csak a Console osztály másolom be, akkor meg a Console-t veszi package-nak , de közben meg nem is az.
Szóval vmi nem stimmel. Gyébként JBuilder-ben bénáztam.
Szóval nem tom h kell a jbuilderbe az extra packageot beimportálni, mert anélkül nem megy a console osztály sem.
CSá: robar
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #26049   2006.08.16 10:44 GMT+1 óra  
Mégegyszer nagyonnn-nagyonnn kösssszz!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26048   2006.08.16 10:23 GMT+1 óra  
Feltettem a file-jaimhoz.

Van benne class és forrás is, használd, amelyik egyszerűbb (class-t asszem meg lehet adni valamelyik menüben a projekt beállításoknál, hogy használja)

Kódban pedig így kell:
Kód:
import extra.Console;

public class Hurra1 {
  public static void main (String args[]) {
    System.out.println("Nem csuggedek, nemsokara elvezni fogom a programozast!");
  }
}
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #26047   2006.08.16 10:12 GMT+1 óra  
Ok, kösz, az jó lenne
Ha majd az alapokba belejövök, lesz még kérdésem bőven (pl multiplayer stb)

HI: Robar
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #26045   2006.08.16 09:54 GMT+1 óra  
Hááát, mi suliban tanultuk, nem tutorból, viszont a JBuilder-nek emlékezetem szerint van egy elég szájbarágós help-je, ami a fejlesztőkörnyezetet is bemutatja lépésről lépésre. Gondolom, ilyen az Eclipse-hez is jár.

Egyébként kb a következő lépésekből állt a dolog:
Új projekt
Új file (.java forrásfile)
Java kód megírása
Fordítás gyorsbillentyű
tesztelés

Ja, igen, mindent forráskódból csináltunk, még a GUI-t is, így kérték a suliban...
A JBuilder-hez elvileg tartozik valami GUI-t támogató dolog, de még soha nem használtam.

Ami megnehezítheti a dolgodat még az az, hogy a java készítői nem gondoltak a kezdőkre, és így a konzolos progik támogatása kimaradt (mert gondolták, úgyis mindenki úgy kezd neki, hogy tudja a GUI-t).
Mi erre a suliban kaptunk egy kész Console osztályt, amivel lehetett kiírogatni, meg beolvasni, ha érdekel, előkaparom.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #26043   2006.08.16 09:39 GMT+1 óra  
Én az Eclipse-t szivesebben használnám,de gőzőm nincs ,hogy hogyan.
Tudsz vmi tutorialt? (JBuilderes is lehet elvégre is ugyanulyon kialakítású mindkét program,teljesen megegyeznek.)
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
Orphy - Törzstag | 1893 hsz       Online status #25936   2006.08.16 00:31 GMT+1 óra  
Idézet
robar :
Azért a biztonság kedvéért írtam egyet a Java topicba is



Robar, én pedig azt tanácsolom, hogy egyelőre ne akarj parancssorból fordítani...
Használd a JBuilder-t, vagy az Eclipse-et, amelyik szimpatikusabb, leveszi a válladról ezt a terhet. Személy szerint csak JBuilder-t használtam, soha nem volt vele ilyen problémám.
Ráadásul egy nagyon barátságos fejlesztőkörnyezet, csak jót tudok róla mondani.

A parancssoros fordításra meg szvsz elég ritkán lesz szükséged, de akkor ráérsz szívni vele...
   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #25848   2006.08.15 07:49 GMT+1 óra  
Hi!
Nem tudna valaki segiteni c#-be, kezdö vok, de már az alapok menek.
OpenGL, vagy directX-be.
MSN::petisuli15@hotmail.com
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #25649   2006.08.14 23:51 GMT+1 óra  
3ds játékhoz keresek programozót. Egy onlájnos játék elkészítése lenne a feladata. Elsőnek csak egy hálózat felépítése és egy-egyszer kocsi berakása lenne a feladat. Utána a sebesség és a többi. Kezdőket is szívesen várok, csak tudjon beilleszteni 3ds modelleke. 2d és 3ds grafikust is keresek. 3ds grafikusnak modern házakat vagy autókat kell készítenie. A 2ds grafikusnak a menüt és az ilyeneket kell kidolgoznia. Zene és hangszerkesztő is írhat. Weblap szerkesztő re is szükség van. Autó és épülettervező, aki tud vagy lapra vagy, gépen rajzolni modern autókat nyugodtan írjon őrá is szükség, van.
Vagyis:

- 3ds ismerettel rendelkező programozó.
- 2-3ds grafikus.
- Zene és hangszerkesztő.
- Weblap szerkesztő.
- Modell tervező-ötletező.

Akit érdekel írjon a dragonzap@freemail.hu
Vagy msn-re vegyen fel ugyan ezen a címen.
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25549   2006.08.14 12:16 GMT+1 óra  
Azért a biztonság kedvéért írtam egyet a Java topicba is
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #25535   2006.08.14 11:31 GMT+1 óra  
Idézet
robar :
Egyébként meg örömömben sírva fakadnék ha végre tudnék :
1. Egy egyszerű programot megírni (akár csak bemásolni egyet a könyvből)
2.Azt lefuttatni
3.Vagy lefordítani úgy,hogy le lehessen futtatni mindenféle biszbasz nélkül


kb ugyanígy voltam az opengl-lel, mikor sehogy nem tudtam elintézni a lib-eket meg a header fájlokat. aztán pár hét alatt szépen kitisztult az egész, és utólag csak nevetek magamon.
java-ban én sajnos nem tudok segíteni, de fő a kitartás, hamarosan biztosan rájössz a megoldásra!

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25528   2006.08.14 11:18 GMT+1 óra  
Egyébként meg örömömben sírva fakadnék ha végre tudnék :
1. Egy egyszerű programot megírni (akár csak bemásolni egyet a könyvből)
2.Azt lefuttatni
3.Vagy lefordítani úgy,hogy le lehessen futtatni mindenféle biszbasz nélkül
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25526   2006.08.14 11:16 GMT+1 óra  
Nem az,hane, ammyit kell szarakodni azzal a **** J2SE-el hogy jaj.
A könyvben meg azt tanácsolják h először ne fejlesztőprogikkal(kettőt a CD mellékletre is felraktak /Eclipse és a Borland JBuilder/), hanem a parancssorban fordíttassam le a progit.
(Egy sima jegyzettömbbe írjad bele a kódot és mentsd el .java kiterjesztéssel,, és azt fordítsad)
Ezzel az a baj,hogy nem sikerül, + a J2SE(Java Development kit 5.0+ Java Runtime Environment)
meg össze-vissza telepít mindenhova.
A fejlesztőprogik meg persze hogy tökéletesen másmilyenek/máshogy működnek mint a többi nyelvnél.Szóval fingom sincs az egészről,már két napja a hajamat tépem emiatt. Én mondom hogy csak ezért "felrakom"(idézőjelben nehogy morogjatok ) a Linuxot!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #25491   2006.08.14 10:20 GMT+1 óra  
Idézet
robar :
Kösz
Ez a Java nyelv így elsőre egész jó benyomást keltett. Csak mire eljutok addig, hogy megírjak egy programot és le tudjam futtatni pfff.........


nincs az olyan messze! egy hello world-öt már akkor meg tudsz érteni, ha csak a nyelv szintaktikáját érted. ilyen egyszerűbb programokat viszonylag hamar meg tudsz írni majd, de nagyon fontos az elmélet is.

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25474   2006.08.14 09:55 GMT+1 óra  
Egyébként meg 448 oldal és könyvboltban minden kedvezmény nélkül 4200ft
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25473   2006.08.14 09:54 GMT+1 óra  
Kösz
Ez a Java nyelv így elsőre egész jó benyomást keltett. Csak mire eljutok addig, hogy megírjak egy programot és le tudjam futtatni pfff.........
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #25326   2006.08.13 13:30 GMT+1 óra  
Akkor jól választottál! Jó tanulást!

   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25321   2006.08.13 13:07 GMT+1 óra  
Már van egy másik Webvilág-os könyvem ezért bizalommal vettem meg és egész jó!
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
robar - Tag | 410 hsz       Online status #25320   2006.08.13 13:07 GMT+1 óra  
Megvettem a Webvilág: Java5 c. könyvet
Kompromisszumok nélkül csak remete vagy halott lehetsz...
   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #25001   2006.08.11 04:40 GMT+1 óra  
Idézet
Sitnyikk :
Különben sztem a legjobbak a "Tanuljunk programozni ... nyelven!" sorozat! főleg ha egy feladatgyűjteményt is veszel hozzá!



Háát, láttam néhány ilyen könyvet. Inkább az lenne a jó címük, hogy "Tanuljunk meg Pascal programot írni C nyelven", "Tanuljunk meg Pascal programot írni C++ nyelven", "Tanuljunk meg Pascal programot írni Java nyelven"

Ez az a bizonyos rosszul értelmezett "aki már tud egy nyelven programozni, mindegyiken tud" elv...

   
Sitnyikk - Törzstag | 1230 hsz       Online status #24988   2006.08.11 03:49 GMT+1 óra  
Különben sztem a legjobbak a "Tanuljunk programozni ... nyelven!" sorozat! főleg ha egy feladatgyűjteményt is veszel hozzá!

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24719   2006.08.09 10:03 GMT+1 óra  
Egyébként tényleg kezdőknek hadd ajánljak valami érdekeset:

http://digitus.itk.ppke.hu/~lovei/plang/plang.jnlp

itt van hozzá egy program

Kód:
PROGRAM szamol
  VÁLTOZÓK:
    a: EGÉSZ

  a := 0
  CIKLUS AMÍG a < 10
    KI: a
    a := a + 1
  CIKLUS_VÉGE
PROGRAM_VÉGE

   
flugi - Tag | 111 hsz       Online status #24716   2006.08.09 09:55 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Idézet
VT :
"nincsenek mutatók"

Szerintem ez inkább előny, mint hátrány. A C/C++-ban elsődleges hibaforrásnak vehetők, instabillá teszik csak a programot. Ott a referencia ha bűvészkedni kell.


hátrány??!!
a c++ programozók 99%-a szerint a c++ igazi ereje a mutatókban és referenciákban rejlik. azokkal nagyon jól lehet ügyeskedni, sokszor nagyon jól jönnek. jó hát ott a referencia... végülis az is egy mutató, nem? csak azt nem te hozod létre.

az meg hogy hibaforrásnak tekinthetők, ez igaz, viszont ilyen alapon bármi lehet hibaforrás. ha megteszed a megfelelő óvintézkedéseket (mutatók NULL-ra állítása stb), és ésszel használod őket (nem használsz mutatóra mutatóra mutatóra mutató mutatót ) akkor nem lehet semmi baj.
Ha olyan rosszak lennének, akkor nem foglalkozna velük senki. Ehelyett alig látni olyan c++ kódot amiben egyátalán ne lenne mutató használva.



Tényleg lehet ám mindent referenciával csinálni, akár polimorfizmust is:

Kód:
#include <iostream>
using namespace std;


class A {
public: A() {}
virtual void foo() {cout << "A";}
};

class B : public A{
public: B() {}
virtual void foo() {cout << "B";}

};

int main()
{
B b;
A& x=b;
x.foo();
}


De ez már bőven nem ontopik a kezdővagyok topikban

Egy kezdő tanuljon olyan nyelvet, amiben szigorú típusosság van, és lehetőség szerint nincs benne mutató és egyéb alacsony szintű memóriabirizgálás. Ha eljut odáig, hogy szorzótáblát tud rajzolni, fájlok tud olvasni, maximumot keresni, összegezni, keresni, rendezni, ismeri a tömböket, és a szövegek kezelését, akkor jöhet a következő lépcső.