játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173774   2012.01.29 10:43 GMT+1 óra  
Siker minden klappol Mindenkinek köszönöm !!!!

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173773   2012.01.29 10:24 GMT+1 óra  
db + c++ de hiba stimmel jónak tűnik a link, na most hátha összejön

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #173766   2012.01.29 02:37 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
hát ez így se megy sajna
most meg ilyenekkel bombáz:
default.js or default.vbs not found
gondolom még az elérési útvonallal van a baj



Csak nem Visual Basic-ben akarod használni a GDK-t ???

EDIT: Most jöttem haza kicsit be vagyok lassulva... ezért hülyeségeket írok Azokat a fileokat a Wizard keresi de nem találja...

Itt van egy kis leírás ugyanerről a problémáról
http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=118261&b=22

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2012.01.29 02:43 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173758   2012.01.28 22:37 GMT+1 óra  
hát ez így se megy sajna
most meg ilyenekkel bombáz:
default.js or default.vbs not found
gondolom még az elérési útvonallal van a baj

Ezt a hozzászólást Sorenke módosította (2012.01.28 23:10 GMT+1 óra, ---)

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173749   2012.01.28 16:54 GMT+1 óra  
honto ni arigato

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #173748   2012.01.28 16:51 GMT+1 óra  
Talán ezek segítenek:
tutor1
tutor2

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173743   2012.01.28 15:53 GMT+1 óra  
Hogy kell beállítani a fügőségeket és az útvonalat projecten belül?

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #173742   2012.01.28 15:14 GMT+1 óra  
Ha jól emlékszem akkor a GDK telepítésekor , figyelmeztet a wizard hogy "Mielőtt telepíted a GDK-t legalább egyszer ell kell hogy indítsd a VC++ 2008-at !" Erre tudok tippelni , más most nem ugrik be... Viszont a 3d game 2d game ,stb csak sima templatek , ezek nélkül is kell hogy működjön.

new project -> Win32 project... projecten belül beállítod a függőségeket , útvonalakat és kész
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173740   2012.01.28 14:28 GMT+1 óra  
Nem akarja előhozni a New project-nél a dark gdk 3 választható projectjét : 3d;2d;game

végig csináltam:
- thegamecreator szerinti telepítést
-e szerint: http://blogs.msdn.com/b/windowssdk/archive/2008/02/07/windows-sdk-rtms.aspx
-meg e szerint: http://www.youtube.com/watch?v=jc4XXL5_v6Q

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #173739   2012.01.28 14:21 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
Idézet
borsi :
Nem próbáltam ki, de innen le lehet elvileg tölteni.

gy

ezeket már letöltöttem és telepítettem beállítottam úgy ahogy a leírásokba szerepelt de semmi



Lehet hogy van itt sok jó programozó meg grafikus , de sajnos egyikük sem gondolat olvasó
Úgyhogy ha azt akarod hogy segítsenek akkor a
"Beállítottam de semmi..." helyett próbáld meg RÉSZLETESEN leírni hogy pontosan mi a gond .
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173738   2012.01.28 14:16 GMT+1 óra  
Idézet
borsi :
Nem próbáltam ki, de innen le lehet elvileg tölteni.

gy

ezeket már letöltöttem és telepítettem beállítottam úgy ahogy a leírásokba szerepelt de semmi

   
borsi - Tag | 180 hsz       Online status #173736   2012.01.28 13:49 GMT+1 óra  
Nem próbáltam ki, de innen le lehet elvileg tölteni.

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173732   2012.01.28 12:38 GMT+1 óra  
nincs

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #173730   2012.01.28 11:47 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
Valaki le írná hogy kell telepíteni?



A honlapjukon azt irják, hogy a vc++ 2008 express-ben alapbol benne van már.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #173723   2012.01.28 10:09 GMT+1 óra  
Valaki le írná hogy kell telepíteni?

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #61254   2007.06.27 12:19 GMT+1 óra  
Van egy kis problémám.
Az sc_collision-t szeretném vhogy működésbe hozni de nem igazán sikerül.
A dbLoadDLL() függvénnyel szépen betölti a dll-t viszont nem talál meg benne egy függvényt sem.
Van vmi ötletetek ?
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #43769   2007.01.04 23:25 GMT+1 óra  
Megoldottam a problémát !!
Átültettem a DGSDK-t a Code::Blocks alá amin tökéletesen működik a kódkiegészítés !!
Ha vkit érdekel szívesen segítek !!!!!!!!!!!!!
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #43660   2007.01.03 08:03 GMT+1 óra  
Jó lenne vhogy működésre bírni mert van sok függvény amit nem egészen úgy kell paraméterezni mint ahogy a súgóba benne van !!!!!
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #43658   2007.01.03 07:58 GMT+1 óra  
Érdekes ez a VS2003...
Nekem is frankón kiírt minden adatot az ISense,addig a sorig ahol bekapcsoltam a köd effektet...
Azután a sor után meghalt...
Ez egy reszeg post...

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #43654   2007.01.03 07:45 GMT+1 óra  
Minden mást megmutat csak a DGSDK-s függvényeket nem !!!!!!!
Miért ?
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
MaximumViolence - Törzstag | 1020 hsz       Online status #43653   2007.01.03 07:44 GMT+1 óra  
A neve IntelliSense,nekem alapból be van kapcsolva...
De hogy hol lehet ki/be kapcsolni azt nem tom'
Ez egy reszeg post...

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #43650   2007.01.03 06:54 GMT+1 óra  
Úgy látszik hogy nem lehet lekérdezni.....Mindegy !!!
Van egy másik kérdésem !!

VC2003 -ban hogy lehet azt megcsinálni hogy amikor írom be a DarkGameSDK parancsait akkor legalább a paraméterlistát kiírja ?
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #42763   2006.12.30 15:15 GMT+1 óra  
Nem tudjátok hogyan lehet lekérni a képernyőn lévő poligonok számát ?
Mert a dbStatistic(1) - azt mondja hogy nincs deklarálva !!!!!
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #42718   2006.12.30 11:33 GMT+1 óra  
Nem vhogy lerövidíteni ?
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #42715   2006.12.30 11:32 GMT+1 óra  
Akkor az még jobb eset... Az FPS Creator fél óráig teszi mindezt...
   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #42708   2006.12.30 11:24 GMT+1 óra  
Miért fordítja olyan marha sokáig a progikat a VC6 ?
Kb. 1 perc mire lefordítja a példákat !!!!!!!!!!!!!
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
beast - Törzstag | 1241 hsz       Online status #27927   2006.08.27 12:10 GMT+1 óra  
Mindent linkeltél? Ilyen hibát akkor dob, ha kimarad egy lib fájl linkelésnél.

   
NacsaSoft - Tag | 112 hsz       Online status #27832   2006.08.27 04:37 GMT+1 óra  
Tudtok segíteni ?

--------------------Configuration: Dark Dungeon - Win32 Release--------------------
Linking...
Creating library Release/Dark Dungeon.lib and object Release/Dark Dungeon.exp
system.lib(dxdiaginfo.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _CLSID_DxDiagProvider
system.lib(dxdiaginfo.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _IID_IDxDiagProvider
Release/Dark Dungeon.exe : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals
Error executing link.exe.

Dark Dungeon.exe - 3 error(s), 0 warning(s)

Mi lehet a baj ?
Ahol a szükség , ott kell a segítség !!!!
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #20357   2006.07.02 04:14 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
Dodo55 :
Először is ez a Dark Basic PRO motorját használja, ami gyors, stabil, szép. Másrészt ez régen ingyenes volt, az új verzió sajnos már nem az, de az 1.0 még az volt, legalábbis amit én letöltöttem annak az a neve, hogy Dark Game SDK FREEWARE Edition.


A stabilitásáról nem tudok véleményt alkotni, de a széptől és a gyorstól marha messze áll.



Egyáltalán nem stabil, 4 év és 6 patch után.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
peti634 - Tag | 148 hsz       Online status #20349   2006.07.02 02:56 GMT+1 óra  
az a jó a DB-ben h egyszerü, de ha a készitök nem csak az erte kapot pénzeket költenék elfele, akkor csinálnának egy normális, és gyors enginert
ha már szép nem vagy, hülye ne légy
http://www.pokolstudio.hu
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #15521   2006.05.29 08:58 GMT+1 óra  
Csak még nem írtak benne szép játékot mert tele van buggal...szvsz ha a shadereket normálisan tudná kezelni...
Amugy stabilnak nem nagyon mondanám...írtam olyan progit ami az enyémnél jobb gépen szaggatott mint disznó...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15454   2006.05.29 05:00 GMT+1 óra  
Idézet
Dodo55 :
Először is ez a Dark Basic PRO motorját használja, ami gyors, stabil, szép. Másrészt ez régen ingyenes volt, az új verzió sajnos már nem az, de az 1.0 még az volt, legalábbis amit én letöltöttem annak az a neve, hogy Dark Game SDK FREEWARE Edition.


A stabilitásáról nem tudok véleményt alkotni, de a széptől és a gyorstól marha messze áll.
Reality is almost always wrong. - House

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15436   2006.05.29 03:16 GMT+1 óra  
Ugyanazok a hibák az új Platform SDK-val is

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15433   2006.05.29 03:04 GMT+1 óra  
Most telepítődik a Platform SDK, remélem ezzel már jó lesz.

   
Dzsó - Tag | 274 hsz       Online status #15430   2006.05.29 02:47 GMT+1 óra  
Idézet
Dodo55 :Először is ez a Dark Basic PRO motorját használja, ami gyors, stabil, szép.




Igen, hallottam valami olyat, hogy Carmack ezzel fogja csinálni a Doom 4-et...

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15429   2006.05.29 02:42 GMT+1 óra  
Idézet
Dzsó :
Azért sz*r, mert a DarkBasic grafikusmotorja is az: lassú, instabil, ronda. De a legroszabb, hogy ezért még pénzt is kérnek (nem is keveset). Az OGRE ingyenes, és százszor többet tud, mint ez.



Először is ez a Dark Basic PRO motorját használja, ami gyors, stabil, szép. Másrészt ez régen ingyenes volt, az új verzió sajnos már nem az, de az 1.0 még az volt, legalábbis amit én letöltöttem annak az a neve, hogy Dark Game SDK FREEWARE Edition.

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #15428   2006.05.29 02:41 GMT+1 óra  
mennyivel egyszerűbb/bonyolultabb?
csak c++ vagy .net esetleg vb6/delphi is?
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Dzsó - Tag | 274 hsz       Online status #15426   2006.05.29 02:38 GMT+1 óra  
Idézet
VT :
Dzsó te miről nem tudod hogy egy rakás szar?
Sztem csak
1, mi vagyunk hülyék hozzá
2, a C filozófiája szar a sok includedal meg libbel -> ott az activex ami használható lenne erre



Azért sz*r, mert a DarkBasic grafikusmotorja is az: lassú, instabil, ronda. De a legroszabb, hogy ezért még pénzt is kérnek (nem is keveset). Az OGRE ingyenes, és százszor többet tud, mint ez.

A C/C++ -ról alkotott véleményedet pedig nem értem. Szerinted miért írnak majdnem minden programot C-ben vagy C++ -ban? Gondolkodj el, mielőtt kijelented a legelterjettebb programnyelvre, hogy sz*r...

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15421   2006.05.29 02:31 GMT+1 óra  
Akkor most szedhetem le a többszáz megás Platform SDK-t?

Jajj de egy izé ez a VC++.....

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15417   2006.05.29 02:09 GMT+1 óra  
Idézet
Dodo55 :
Relase, de ott van a log tetején is:
Idézet
--------------------Configuration: Dark Dungeon - Win32 Release--------------------



Igaz, nem vettem észre. Annyit sikerült kiderítenem hogy a cucc a DirectShow egyik lib-jért és azon belül is pont egy osztályra panaszkodik. Azt tudom hogy a VC++ 6-ban nincs még benne a DirectShow (akkoriban még a DX SDK része volt), a friss DX SDK-ban már nincs benne (most meg már a Platform SDK része). Úgyhogy el tudom képzelni hogy a DShow részei hiányoznak, de konkrét ötletem nincs.
Reality is almost always wrong. - House

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15415   2006.05.29 02:05 GMT+1 óra  
Idézet
VT :
na most nagy marhaságot írtam, mindenesetre a VB6-ban a csak ki kell pipálni a referenciáknál és szevasz. c++-ban is jól jönne egy ilyen megoldás. gondolom .net alatt jobb a helyzet a mDx-szel


Igen az MDX-ben is csak be pakolod a referenciát a projektbe és kész. Viszont ettől még közel sem biztos hogy egy másik gépen el fog a cucc indulni.
Reality is almost always wrong. - House

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15410   2006.05.29 01:59 GMT+1 óra  
Relase, de ott van a log tetején is:
Idézet
--------------------Configuration: Dark Dungeon - Win32 Release--------------------

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #15409   2006.05.29 01:59 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Idézet
VT :
miért nem activex-es a dx c++ra? nem lenne ilyen libes-headerres szívás


Mert ActiveX-el szerintem baromi nehéz COM-os cuccot csinálni.



na most nagy marhaságot írtam, mindenesetre a VB6-ban a csak ki kell pipálni a referenciáknál és szevasz. c++-ban is jól jönne egy ilyen megoldás. gondolom .net alatt jobb a helyzet a mDx-szel
Csak semmi játékfejlesztés!
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15405   2006.05.29 01:48 GMT+1 óra  
Idézet
Dodo55 :
De vajon mi? Valami symbolokat hiányol.

De VT azt mondta, hogy neki megy, szóval valami még hiányzik nálam, csak nem tudom mi.

Ezek vannak nekem:
Microsoft Visual C++ 6 Professional
Microsoft DirectX SDK 2006 Ápr(azóta letöltöttem azt a 400 megásat)
Dark Game SDK 1.0


Debug-ot vagy Release-t fordítasz?
Reality is almost always wrong. - House

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15403   2006.05.29 01:46 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer :
Valami még mindig nincs belinkelve.



De vajon mi? Valami symbolokat hiányol.

De VT azt mondta, hogy neki megy, szóval valami még hiányzik nálam, csak nem tudom mi.

Ezek vannak nekem:
Microsoft Visual C++ 6 Professional
Microsoft DirectX SDK 2006 Ápr(azóta letöltöttem azt a 400 megásat)
Dark Game SDK 1.0

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15402   2006.05.29 01:41 GMT+1 óra  
Idézet
Dodo55 :
Nekem 8 hibát dob ki:

Nem lehetséges, hogy valami újabb verziója kell a VC++ 6-nak? Mert amikor keresgéltem eMule-on, akkor láttam olyanokat, hogy VC++ SP5. Szóval létezik hozzá Service Pack?


Valami még mindig nincs belinkelve.
Reality is almost always wrong. - House

   
Dodo55 - Törzstag | 1480 hsz       Online status #15400   2006.05.29 01:39 GMT+1 óra  
Nekem 8 hibát dob ki:

Idézet
--------------------Configuration: Dark Dungeon - Win32 Release--------------------
Compiling resources...
Compiling...
Demo.cpp
Linking...
Creating library Release/Dark Dungeon.lib and object Release/Dark Dungeon.exp
shell32.lib(SHELL32.dll) : error LNK2001: unresolved external symbol __IMPORT_DESCRIPTOR_ZHELL32
animation.lib(CAnimation.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _IID_IDvdControl2
animation.lib(CAnimation.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _IID_IDvdInfo2
strmbase.lib(dllsetup.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "class CFactoryTemplate * g_Templates" (?g_Templates@@3PAVCFactoryTemplate@@A)
strmbase.lib(dllentry.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "class CFactoryTemplate * g_Templates" (?g_Templates@@3PAVCFactoryTemplate@@A)
strmbase.lib(dllsetup.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "int g_cTemplates" (?g_cTemplates@@3HA)
strmbase.lib(dllentry.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "int g_cTemplates" (?g_cTemplates@@3HA)
Release/Dark Dungeon.exe : fatal error LNK1120: 5 unresolved externals
Error executing link.exe.

Dark Dungeon.exe - 8 error(s), 0 warning(s)


Nem lehetséges, hogy valami újabb verziója kell a VC++ 6-nak? Mert amikor keresgéltem eMule-on, akkor láttam olyanokat, hogy VC++ SP5. Szóval létezik hozzá Service Pack?

   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15398   2006.05.29 01:37 GMT+1 óra  
Idézet
VT :
miért nem activex-es a dx c++ra? nem lenne ilyen libes-headerres szívás


Mert ActiveX-el szerintem baromi nehéz COM-os cuccot csinálni.
Reality is almost always wrong. - House

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #15397   2006.05.29 01:35 GMT+1 óra  
miért nem activex-es a dx c++ra? nem lenne ilyen libes-headerres szívás
Csak semmi játékfejlesztés!
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #15391   2006.05.29 01:27 GMT+1 óra  
Idézet
VT :
Ezt se fogom szeretni.

Kipróbáltam a darkdungeon projektet. A linkelés tartott 2 (!) percig (éljen a C++ filozófia, szerencsére rájöttek már hogy egy rakás sz.r) aztán dobott vmi warningot, elindult a proj. de egy unhandled exceptionnal összecsukta magát.

értem már miért rak mindenki konzolt meg scriptet meg minden debuggolós izét a projektjébe.


2 percig? Akkor ott valamit nagyon elcsesztek, ahhoz átkozott sok fájlból és libből kell állnia a projektnek hogy ennyi ideig tartson.Egyébként nem értem mi a baj a C++ ezen irányu megoldásaival, ha jól vannak a dolgok beállítva akkor megy minden mint a karikacsapás. Ha meg nem megy akkor vagy a programot készítő programozó cseszett el valamit vagy egyszerűen inkompatibilis a cucc a rendszerrel.
Reality is almost always wrong. - House