játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5508
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5]
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #53853   2007.05.07 09:36 GMT+1 óra  
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #53841   2007.05.07 08:11 GMT+1 óra  
Na mostmár elvileg müxik azis..
Egy kérdés: azt hogy lehetne megoldani, hogy a kép arányai nem 3:4 -hez (mint a Dobó Katás kép) akkor a többi részt kitöltse mondjuk feketével. Van erre valami függvény?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #53836   2007.05.07 07:29 GMT+1 óra  
5 perce irtam és máris regelt vki Most mint a villám átmentem windóz alá és letiltottam a hyperlinket
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #53830   2007.05.07 07:12 GMT+1 óra  
Úgy hogy snytax error

Amugy a progit ki lehet probálni

http://ikon.inf.elte.hu/~darthasylum/picloader.php

Csak ne töltsetek fel bmp -t (csak jpg vagy png) Ez egyelöre egy béta de most látom hogy linux alatt is megy király Azaza megy csak elqrja a háttereket kössszi linux

A hyperlink még bugos
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53766   2007.05.07 01:49 GMT+1 óra  
Nyilván. Azért csodálkozom rajta...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #53757   2007.05.07 01:03 GMT+1 óra  
Hogyérted, hogy nem fogadja el?
BBU: az SQL az SQL, majdnem mindegy hogy milyen adatbáziskezelővel kommunikálsz. Persze mindegyiknek vannak spéci dolgai, de azért létezik egy sql szabvány
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53746   2007.05.06 22:43 GMT+1 óra  
Kód:
pg_query($connection, "INSERT INTO `pictures` (`userid`, `name`, `public`) VALUES ($id, '$filename', $public)");


Ennek mennie kell. Vagy ez pg-ben nem így lenne? Még soha nem dolgoztam benne.

u.i.: Tényleg ezt a name mezőt észre sem vettem...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #53731   2007.05.06 15:02 GMT+1 óra  
Nem fogadja el a ` -t
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #53706   2007.05.06 13:06 GMT+1 óra  
ok köszi

Amugy firefoxxal meg ie vel is tesztelem és ugyanolyan
A userid meg sajnos igy került bele az adatbázisba aztán lusta voltam átirni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #53690   2007.05.06 11:37 GMT+1 óra  
Az IE motorja (Trident) a Windowsban COM-komponensként szerepel, és elég sok program használja, tehát kivenni közel lehetetlen volna. Tudtommal nem is ezt támadta az EU, hanem főleg a Media Playert.

A webfejlesztésről, az IE-ről és a szabványokról: ha sitebuilder vagy, úgy csináld meg az oldalt, hogy mindennel működjön. Ha az alapokról odafigyelsz, akkor nem fogsz szívni, de persze hackelned valószínűleg kell. Ez is része a dolognak, ennyi. Ha végig IE alatt fejlesztesz, FF-t (vagy mást) fogsz szidni, hogy miért nem jeleníti meg rendesen (tudom, abban a korban kezdtem, mikor még a weboldalak 90%-ának splash-oldalát "Az oldal megtekintéséhéz Internet Explorer X ajánlott" díszítette, és én is lelkesen kiírtam mindenhova), ha pedig rókában fejlesztesz, IE-t fogsz szidni.
De ez kb olyan szintű probléma, mint hogy minden felbontáson használható legyen az oldal.

Asylum: a name szvsz reserved word, fogd közre `-vel (AltGr+7) a mező- és táblaneveket, az értékeket pedig mindig tedd idézőjelbe. (Meg persze alap, hogy a felhasználói inputban nem bízunk, és véletlenül sem tesszük bele közvetlenül adatbázis- és fájlműveletekbe. Szóval egy $tUsr = preg_replace("/[^a-z0-9_]/i", "", $_SESSION['username']); sor is jót tenne a progi egészségének.)
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53659   2007.05.06 05:01 GMT+1 óra  
Így elsőre nagy a kavar. A userid a users táblában username-t jelent, míg a picturesben már egy id mezőt... Hibát nem igen vettem észre. Lehet, hogy csak elkeverted a változókat és mezőket...

A globális ill. sima tömbökből ne vedd ki az elemeket sima változókba, mert sokkal lassabb lesz. Ráadásul később nagy kavar lesz, hogy ez most tényleg csak egy sima változó volt, vagy egy adat a POST, GET, SESSION ill. más tömbből...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #53622   2007.05.05 16:28 GMT+1 óra  
PHP-s kérdés (vagy inkább postgre sql)

Kód:
$tUsr = $_SESSION['username'];

if( isset($_POST['ispublic']) ) $public = true;
else $public = false;

$result   = pg_query($connection, "SELECT id FROM users WHERE userid = '$tUsr'");

if( pg_num_rows($result) != 0 )
{
    $row      = pg_fetch_assoc($result);
    $id       = $row['id'];
       
    pg_query($connection, "INSERT INTO pictures (userid, name, public) VALUES ($id, '$filename', $public)");

    appstart("Upload successfull!");
    return;
}


Erre azt írja:

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "" at character 111 in ...

Mivel lehet a gond?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
TPG - Tag | 3402 hsz       Online status #53618   2007.05.05 16:11 GMT+1 óra  
Idézet
BerbeckU :
Meglehet, mindezt MaNiAc-nak írtam, hátha kicsit másképp látja majd az egészet...
Mellesleg az M$-nél válságstáb van, hogy valahogy életben tartsák az IE-t... Az EU azt hiszem kötelezni akarta az M$-t, hogy vegye ki a media player, IE-t stb cuccokat a windows-ból, de nem engedtek, mert rengeteget vesztettek volna, és inkább fizettek bírságot (zsebből), viszont így is egyre többen használnak firefoxot. Gondolj bele, ha nem lenne IE a windowsban...


Emlékeim szerint engedelmeskedtek az EU követeléseinek és csináltak egy olyan WinXP verziót amiben nem voltak extra progik. Viszont drágábban adták mint a programokkal ellátott verziót, és külön jelölést is kapott a cucc.
Reality is almost always wrong. - House

   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #53617   2007.05.05 16:06 GMT+1 óra  
[off]
Arra azért én is kiváncsi lennék, hogy mi lenne, ha a ms nem integrálhatná a szoftvereit a windowsba... valószínűleg nagy szívás (nekik).
[/off]
Mindenesetre nem kell félteni a Firefoxot, mert ami jó, az úgyis talpon marad, hogy nem reklámozzák és nem integrálják a legelterjedtebb os-be. Főleg, hogy ősszel jön a Firefox 3.

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53615   2007.05.05 16:01 GMT+1 óra  
Meglehet, mindezt MaNiAc-nak írtam, hátha kicsit másképp látja majd az egészet...
Mellesleg az M$-nél válságstáb van, hogy valahogy életben tartsák az IE-t... Az EU azt hiszem kötelezni akarta az M$-t, hogy vegye ki a media player, IE-t stb cuccokat a windows-ból, de nem engedtek, mert rengeteget vesztettek volna, és inkább fizettek bírságot (zsebből), viszont így is egyre többen használnak firefoxot. Gondolj bele, ha nem lenne IE a windowsban...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #53614   2007.05.05 15:53 GMT+1 óra  
nem a böngészőket hasonlítottam a grafikai apikhoz, hanem a böngészők vitáját a grafikai api-k vitájához, mégpedig azon közös tulajdonság alapján, hogy úgysem lesz győztes.

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53612   2007.05.05 15:43 GMT+1 óra  
Idézet
gaborlabor :
Én azért megértettem így ömlesztve is.
Ez a vita sokszor sok helyen előjön és soha nincs győztes. Olyasmi mint az ogl vs dx vita.
Szerintem mindenki használja azt amit szeret, és ne háborodjon fel azon, ha egy oldal nem jelenik meg rendesen a kedvencében.
(Azért egy javaslatot teszek akkor már én is: Firefox + IE Tab )


Én ezt nem keverném ide, mert a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. Ha a DX-ben pl az második u.i.-ban fennálló dolgok lennének, szerintem mindjárt más lenne a helyzet.
Meg eleve a WEB más dolog mint egy grafikai alkalmazás... A web információközlésre van, míg egy grafikai alkalmazás többnyire szemet gyönyörködtetésre...
Kicsit nagyobb súllyal esik a latba pl a felhasználhatóság...

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53611   2007.05.05 15:40 GMT+1 óra  
Bocsi az offért, de úgy érzem muszáj pár szót intéznem MANIAC-hoz.

Idézet
MaNiAc :
Mellesleg ahogy az oldalad tudtára adja az embernek, hogy nem képes explorer alatt korrektül megjelenni, az tipikusan az arrogáns, flame-elős stílus, amit annyira utálok bennetek firefox fanboyokban. Aki valami miatt nem a kedvenc bongeszotoket hasznalja, az persze mar egybol egy barom... Koszi, ez biztos mindenkinek jol esik!



Nem láttam a konkrét kiírást, de az a felirat, hogy az oldal nem képes IE alatt korrektül megjelenni, a fenti esetben kb annyit tesz, hogy az oldal tökletesen betartja a szabványokat. (vagy legalábbis jobban mint az IE). És ez nem flame, hanem tény.
Aki szabványos oldalt készít az nem firefox fanboy, hanem csak szeretné a webet minél több ember számára elérhetővé tenni, és nem az ő hibája, hogy az ilyen közhaszú kezdeményezésekre az IE fejlesztői magasból tesznek. Azáltal, hogy az oldal akadálymentes, akár egy 6-7 éves böngészővel JS és minden szuper-high-tech kütyü nélkül megtekintehető, sőt mobillal és késziszámítógéppel is. Szóval ennek az egésznek a lényege, hogy mindenkinek jó legyen, pontosan az ami mellett te is kardoskodsz, csak rossz szemszögből. A szabványok pont arra vannak, hogy a weboldalakat ne egy hibás böngészőre alapozzák és fejlesszék, így hátráltatva a kisebb és hátrányosabb helyzetben lévő rétegeket.


Idézet
MaNiAc :
Amugy kezd kilenni a tokom ezzel a "hasznalj firefox-ot!" dologgal. Nem, nem fogok hasznalni firefoxot! 1) Mert az irodai gepen nem tudok. 2) Mert otthon 7es explorer van, ami gyorsabb, szebb, felhasznalobaratabb, etc.



Folytatva az előző gondolatmenetet a haszálj firefoxot kifejelntés nem azt jelenti, hogy barom vagy, ha nem firefoxot használsz, hanem azt, hogy szerezz be egy olyan böngészőt ami követi a szabványokat, ingyenes, és a fejlesztői szívvel lélekkel csinálják, nem dollárjelekkel a szemükben... (tudom, hogy kicsit OS ellenes vagy... )
Továbbá, ha gyors böngészőt akarsz, használj Operát: a CSS-t 2x, a JS-t 3x, az összetett képeket 2x gyorsabban jeleníti meg mint az IE 7, hogy csak egy párat említsek...
Mellesleg a firefox pontosan webszerkesztésre is a legalkalmasabb... A már említett web developer toolbar, és a fire bug elengedethetetlen kellékei egy webfejlesztőnek (akár hobbi szinten is), és nagyban megkönnyítik a szerkesztést. Utóbbi neve pedig egy olyan eszközt takar, ami nem a firefox hibáit hivatott kijavítani, hanem, ami által a weboldalak szerver-kliens közötti adatforgalma könnyen átlátható formába rendezve figylehető.

Jah, és ha azt gondolnád, hogy ez a sok "csicsa", előnyei ellenére, legtöbbször csak hátráltatna büngészés közben, hadd jegyezzem meg, hogy van direkt safe mode is a kiegészítők nélküli szimpla böngészéshez.

Valamint, ahogy gopher is mondta, ha egyszer kipróbálod, többé el sem tudod majd képzelni nélkülük az oldalak szerkesztését.

Idézet
MaNiAc :
Ha valaki explorer only oldalt csinal, azon fel vagytok haborodva, de ha a ti oldalatok nem kepes megfelelni az explorernek, egybol az explorer a szar, hasznaljon mindenki firefox-ot! Bezzeg mi szivjunk azzal, h a halalra hype-olt bongeszotok is kepes legyen megjeleniteni az oldalakba agyazott JS cuccokat.... Mi lenne, ha ti is kepesek lennetek torni magatokat a kompatibilitas erdekeben? Vagy nektek nem kell? Ez utobbit nem erzed kicsit igazsagtalannak?



A fentiek fényében, méltán vagyunk ill. van az egész webes társadalom felháborodva azon, hogy az IE magasból tesz a felhasználókra, és egy olyan "böngésző", ami 50-60% -ban követi a szabványokat, az kb ilyen arányban nevezhető böngészőnek is. Tehát egy IE-re fejlesztett oldal inkább nevezhető egy Internet Explorer nevű programban megtekinthető dokumentumnak, mint WEBoldalnak...
Ennyit szerettem volna mondani az igazságtalanságról és kompatibilitásról. Köszönöm a figyelmet.

u.i.: A weboldalakba ágyazott JS-el meg tesség vigyázni, mert a netezők kb 50%-ánál nincs bekapcsolva a JS, ergo az erre alapozott, vagy fontos részeket JS-el kezelő oldalak a látogatóid felének használhatatlanná válnak.

u.i.: Gondolj bele, ha a C#-ban megírt programod mindenféle gond, vagy hibaüzenet nélkül lefordulna itt-ott lehagyott záró kapcsos zárójelekkel... És mindebből annyit érzékelnél, hogy a felhasználók fele nem tudná használi a programodat. Ez a szabvány. Nem humbug, csak ésszerű szabályosság.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
gaborlabor - Moderátor | 4449 hsz       Online status #53610   2007.05.05 15:39 GMT+1 óra  
Én azért megértettem így ömlesztve is.
Ez a vita sokszor sok helyen előjön és soha nincs győztes. Olyasmi mint az ogl vs dx vita.
Szerintem mindenki használja azt amit szeret, és ne háborodjon fel azon, ha egy oldal nem jelenik meg rendesen a kedvencében.
(Azért egy javaslatot teszek akkor már én is: Firefox + IE Tab )

   
BerbeckU - Tag | 506 hsz       Online status #53607   2007.05.05 15:34 GMT+1 óra  
kicsy: te, ebben így elvesztek az idézetek, meg a linkek, meg összefolyt. áááá Töröld ki... Újraírom.

___________
A lelkesedés az, ami a tudásnak ízt ad...


   
barcafiu - Tag | 128 hsz       Online status #45563   2007.01.22 12:45 GMT+1 óra  
próbálok embert keresni.De ha így folytatja a másik gyerek(tutoros incidens)Akor asszem hamar végeszakad.Mer ugye mivel én veszem fel a embereket meg engem ismertek ezé midnené én vok leszólva.Pedig én csak a chatre meg a leendő fórumra fogok ügyelni
gra-fika
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #45468   2007.01.22 07:53 GMT+1 óra  
Idézet
monostoria :
Idézet
barcafiu :
mono ez szellemes nagy baromság


[off]
őskemény gyerek vagy te

látom prog.hu-n is aktívkodsz link
[/off]



   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #45463   2007.01.22 07:43 GMT+1 óra  
Idézet
barcafiu :
mono ez szellemes nagy baromság


[off]
őskemény gyerek vagy te

látom prog.hu-n is aktívkodsz link
[/off]
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #45435   2007.01.22 06:56 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Csak gyomot..



   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #45430   2007.01.22 06:49 GMT+1 óra  
Csak gyomot..
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
barcafiu - Tag | 128 hsz       Online status #45422   2007.01.22 06:35 GMT+1 óra  
semmi ne is vegyéte figyelembe
gra-fika
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #45418   2007.01.22 06:27 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Idézet
barcafiu :
mono ez szellemes nagy baromság






Látom kicsy irtottál!

   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #45417   2007.01.22 06:25 GMT+1 óra  
Idézet
barcafiu :
mono ez szellemes nagy baromság



kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
barcafiu - Tag | 128 hsz       Online status #45405   2007.01.22 05:57 GMT+1 óra  
mono ez szellemes nagy baromság
gra-fika
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #45184   2007.01.20 06:10 GMT+1 óra  
Idézet
Addict :
De hülye vagyok, PHP serverside kód


az ám
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #45171   2007.01.20 04:19 GMT+1 óra  
De hülye vagyok, PHP serverside kód

   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #45167   2007.01.20 03:52 GMT+1 óra  
Most is EasyPHP-val kísérletezgetek (nyers PHP + Apache, illetve Appserv után), most egész jónak tűnik, de ugye ami benn van a www mappában, az kívülről (más gépekről) nem látható? Csak mert nem szívesen adom ki (egy ideig) a kódjaimat

Szerk.: és persze köszi

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #45166   2007.01.20 03:36 GMT+1 óra  
a jana webszerver prog sem elvetendő, az all in one
kezdőknek az a legcélszerűbb
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #45165   2007.01.20 03:32 GMT+1 óra  
Idézet
Addict :
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy a gépemen lévő php fájlokat a gépemen is tudjam tesztelni/futtatni böngészőben? Pontosabban azt tudom (legalábbis azt hiszem), hogy a PHP + Apache párosítás elegendő egy sima, SQL-től mentes php kód futtatásához, csak eddig bekonfigurálni nem sikerült a dolgokat rendesen ,mert ha futtatnék egy saját, egyszerű php kódot, bejön a letöltés ablak, de a phpinfo() parancs jól működik
Előre is köszi



Valóban Apache/egyéb webszerver + PHP kombó kell, majd a fájlt bemásolni apache www könyvtárába, és localhost/fajlnev.php néven elérheted. Ha a saját kódodat nem értelmezi, akkor azért lehet, mert nincs beállítva a fájl kiterjesztésére hogy így tegyen Ha .php kiterjesztése van akkor default konfignak is vinnie kéne, viszont szerintem legegyszerűbb ha leszedsz egy Appserv/XAMP/EasyPHP csomagot, ami tartalmaznak előre beállított php-t, apache-ot, mysql-t, legtöbben még phpmyadmin is van.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
bolyzsolt - Törzstag | 607 hsz       Online status #45158   2007.01.20 02:46 GMT+1 óra  

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #45157   2007.01.20 02:34 GMT+1 óra  
Idézet
barcafiu :
Helló.php-t írni tudó embert keresek.


gondolom te php-t csak olvasni tudsz, és kell melléd akinek megy az írás
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Addict - Törzstag | 1031 hsz       Online status #45097   2007.01.19 11:28 GMT+1 óra  
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy a gépemen lévő php fájlokat a gépemen is tudjam tesztelni/futtatni böngészőben? Pontosabban azt tudom (legalábbis azt hiszem), hogy a PHP + Apache párosítás elegendő egy sima, SQL-től mentes php kód futtatásához, csak eddig bekonfigurálni nem sikerült a dolgokat rendesen ,mert ha futtatnék egy saját, egyszerű php kódot, bejön a letöltés ablak, de a phpinfo() parancs jól működik
Előre is köszi

   
barcafiu - Tag | 128 hsz       Online status #44638   2007.01.13 08:21 GMT+1 óra  
Helló.php-t írni tudó embert keresek.Nyugui nem a projektünkhöz.Egy magánoldal lenne.Ha érdekel keress fel.MSN:barcafiu@hotmail.com
email:barcafiu@vipmail.hu
gra-fika
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #44451   2007.01.11 08:52 GMT+1 óra  
Itt van némi leírás róla:
http://www.google.com/apis/maps/documentation/#Geocoding_Examples
Már ha jól értem, és beágyazni akarsz egy térképet saját oldalba
Utca-házszám pontosság nem biztos hogy menni fog kicsiny hazánkban, ha mégis megkísérled én [házszám]<->[utca], [város], Hungary kifejezéssel próbálkoznék.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #44436   2007.01.11 07:19 GMT+1 óra  
egy dolgot enmértek csak: a cím megadást:
pl: Kecskemét , kiss utca 23 -at szeretném, de nem értettem, hogy hogy kell megadni.
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #44420   2007.01.11 06:28 GMT+1 óra  
Nem valami bonyolult, Javascript-ismeret és némi OOP szemlélet kell hozzá, szépen példákkal dokumentálva van minden.
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
ferchild - Törzstag | 815 hsz       Online status #44406   2007.01.11 04:12 GMT+1 óra  
kérdés: foglalkozott már valaki közületek google map-pel?
könnyű kezelni?
Feci Barath (by Kuz)
XD
http://már nem elérhető...új lesz
   
misi - Törzstag | 971 hsz       Online status #38713   2006.11.28 10:10 GMT+1 óra  
Hogy tudok olyan linket adni hogy ne jelenjen meg az ablak csak hogy le töltöm e a filét vagy nem.
   
sloth - Tag | 81 hsz       Online status #38500   2006.11.26 13:35 GMT+1 óra  
hm, .. most látom csak, a visszaper jelek törlődtek a kódból, .. de ha .htm-be teszed nem is kell, php-nál meg értelemszerű
   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #38498   2006.11.26 13:23 GMT+1 óra  
Thx bejött
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sloth - Tag | 81 hsz       Online status #38483   2006.11.26 12:09 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
hogy tudnék csinálni egy "dobbantót" ? Vagyis beirom h xyz.akármi.hu azmeg eldobjon engem az xyz.akármi.hu/forum linkre?



a hivo programodba beirod ezt :
Kód:
<?php
echo "<form action="xxx.php" method="post" >";
echo "<input name="webcim" type="text" size="20" maxlength="20" >";
echo "<input type="submit" value="mehet"></form>";
?>


ez meghivja az xxx.php-t, ami csak ennyi :
Kód:
<?php
header("Location: http://$webcim ");
?>


és ezzel elugrik a form-ba beirt cimre..
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #38482   2006.11.26 11:50 GMT+1 óra  
Idézet
kicsy :
Az xyz.akarmi.hu-hoz tartozó (gondolom /xyz) index.php vhogy így nézzen ki:

Kód:
<? php header("Location: forum.php"); ?>



Ez lett volna a harmadik megoldásom de ha már kicsy leírta
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #38481   2006.11.26 11:49 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :


Mégegy kérdés :
hogy tudnék csinálni egy "dobbantót" ? Vagyis beirom h xyz.akármi.hu azmeg eldobjon engem az xyz.akármi.hu/forum linkre?


Pontosan nem értem mire gondolsz, de:
1, itt egy free co.nr végű domaint regelhetsz magadnak, és itt be lehet állítani hova mutasson
2, meta tag-el redirectelsz a forum könyvtárba, egy példa <meta http-equiv="refresh" content="2;url=http://xyz.akármi.hu/forum">
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #38480   2006.11.26 11:47 GMT+1 óra  
Az xyz.akarmi.hu-hoz tartozó (gondolom /xyz) index.php vhogy így nézzen ki:

Kód:
<? php header("Location: forum.php"); ?>
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Asylum - Törzstag | 5508 hsz       Online status #38460   2006.11.26 10:16 GMT+1 óra  


Mégegy kérdés :
hogy tudnék csinálni egy "dobbantót" ? Vagyis beirom h xyz.akármi.hu azmeg eldobjon engem az xyz.akármi.hu/forum linkre?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5]
Zárolt téma, újabb hozzászólás nem lehetséges.