játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [32]
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #194141   2013.05.21 14:41 GMT+1 óra  
köszi, kipróbálom hamarosan

   
Gavin888 - Tag | 1 hsz       Online status #194139   2013.05.21 13:40 GMT+1 óra  
Idézet
Pretender :
Én, mint hozzá nem értő egyed: egy nagy poligonszámú modellt 3ds maxben le tudok-e egyszerűsíteni anélkül, hogy beleőszülnék?
De annyira, hogy itt van pl. ez, 483 ezer háromszög, ebből kellene olyan 10-20 ezer körülire.



Modify->ProOptimizer
Calculate és elkezded levenni a Vertex %-t

Nem tudom garantálni, hogy a minőség is jó lesz, de plugin nélkül szerintem ez az egyetlen gyors megoldás max-ben.

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #194136   2013.05.21 12:12 GMT+1 óra  
Én, mint hozzá nem értő egyed: egy nagy poligonszámú modellt 3ds maxben le tudok-e egyszerűsíteni anélkül, hogy beleőszülnék?
De annyira, hogy itt van pl. ez, 483 ezer háromszög, ebből kellene olyan 10-20 ezer körülire.

   
zolij - Tag | 34 hsz       Online status #193900   2013.05.08 18:52 GMT+1 óra  
Tud valaki segíteni?Ha zbrush-ban csinálok efy modelt,abba tudok eds max-ban csontvázat tenni,vagy,ha előbb 3ds max-al csinálok valamit és azt zbrush-ban átalakítom abba utána tudok csontvázat tenni 3ds maxban?

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #192657   2013.03.23 11:54 GMT+1 óra  
Tököm televan már hogy egy ilyen egyszerü dolog mint az obj export sem tud normálisan müködni. Tényleg b+ mindent magadnak kell megcsináln, nem lehet megbizni semmiben -.-
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #192071   2013.03.09 19:11 GMT+1 óra  
Pretender Nagyon szépen köszönöm pontosan erre volt szűkségem
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #192069   2013.03.09 17:50 GMT+1 óra  
Az is ugyan úgy beállítás függő:
http://www.youtube.com/watch?v=mFyLjJlXL1g

   
Viktor84 - Tag | 119 hsz       Online status #192064   2013.03.09 17:20 GMT+1 óra  
Az a megoldás nálam is rossz.Csináld úgy hogy készítesz egy boxot ami a használt nézetben arányaiban akkora mint a kép,pl 320x240pixeles referenciánál legyen egy 32x24 cm abból a nézetből(utána méretreskálázhatod).Engedd a smooth+hightlight módban mutassa a nézetet és akkor már körberajzolhatod.Én legalábbis így csinálom...

Edit:A boxra húzd rá a referenciaként használt képet textúrának.(A lényeg lemaradt )

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #192058   2013.03.09 14:26 GMT+1 óra  
Volna egy olyan problémám, hogy 3Ds max-ban be szoktam rakni egy referencia képet, ami alapján dolgozok, csak sajnos az a kép nagyon torz hiába használok HD-s texturát akkor is pixeles és már nagyon unom, hogy ilyen apróságok miatt nehezebb dolgoznom valaki esetleg nem tudja hogy lehetne be állítani a 3Ds Max-ott hogy ne torzítsa a texturát ?
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #187730   2012.10.02 13:29 GMT+1 óra  
Idézet
sas89 :
Sziasztok! Rég nézelődtem erre felé, de szeretnék újra vmi hasznos kis tevékenységgel foglalkozni és méghozzá a modellezésben szeretném kicsit lefoglalni magam.
Eléggé frissiteni kellene már a múltamat, mert régebben a blendert tanulgattam, előtte pedig a Milkshape-ben volt némi siker élményem. A 3D Studio Max -ot nem próbáltam még ki és szeretném megkérdezni valami gyakorlottabb modellezőtől hogy melyikkel érdemes elkezdeni a tanulgatást, hol egyszerűbbek az opciók és melyikhez van több tutorial? Melyiket egyszerübb elsajátitani....stb.




Gyakorlatilag 3 reális esélyt látok,. Maya, Max, Blender.
Ha játékba akarsz modellezni, akkor szerintem majdnem mindegy, low polyban lehet haladni jól az összessel, normal map meg majd ha kell, az úgy is zbrush lesz. De ezzel még nem kell foglalkozni.

Max, Maya akkor javasolt, ha ilyen környezetben is akarsz majd elhelyezkedni, Blender meg akkor, ha ingyenes alternatívát akarsz (mármint ingyenes legális alternatívát ), vagy ha az open source iránt elkötelezett vagy.

Mindent összevetve majdnem mindegy, lesz vagy van sok ember, aki megmondja, hogy de a maya azért jobb, mert a scriptnyelve jobb, vagy a max azért jobb, mert mittudomén, de hidd el légyszíves, hogy ez teljesen mindegy egy kezdőnek. Általában olyan dolgok szólnak bizonyos programok mellett, amik jelentősége jó pár évig nem lesz fontos.

Azt is lehet, hogy belekóstolsz kicsit mindhárom programba, és amelyik közel áll hozzád, gondolkodásmódja-irányítása jobban megfog, azt használod tovább. Csak annyit, hogy ha munkát akarsz majd vállalni, akkor jellemzően a max v. maya a keresett.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
vafyka - Tag | 2 hsz       Online status #187714   2012.10.01 22:38 GMT+1 óra  
Idézet
sas89 :
Sziasztok! Rég nézelődtem erre felé, de szeretnék újra vmi hasznos kis tevékenységgel foglalkozni és méghozzá a modellezésben szeretném kicsit lefoglalni magam.
Eléggé frissiteni kellene már a múltamat, mert régebben a blendert tanulgattam, előtte pedig a Milkshape-ben volt némi siker élményem. A 3D Studio Max -ot nem próbáltam még ki és szeretném megkérdezni valami gyakorlottabb modellezőtől hogy melyikkel érdemes elkezdeni a tanulgatást, hol egyszerűbbek az opciók és melyikhez van több tutorial? Melyiket egyszerübb elsajátitani....stb.



A legtöbb oktató leckét azt astudiomaxhoz találod, az a legelterjettebb. A modellezés attól függ, hogy milyen témában akarsz modellezni, karakterre nekem mindig a lighwave 3D-t ajánlották, minden másfajta modellezésre pedig a studio maxot. De ez mind attól függ, hogy melyiket szokod meg. Ha komolyan akarod csinálni, akkor egyszerű mindegyiket elsajátítani.

   
sas89 - Tag | 105 hsz       Online status #187617   2012.09.25 07:51 GMT+1 óra  
Sziasztok! Rég nézelődtem erre felé, de szeretnék újra vmi hasznos kis tevékenységgel foglalkozni és méghozzá a modellezésben szeretném kicsit lefoglalni magam.
Eléggé frissiteni kellene már a múltamat, mert régebben a blendert tanulgattam, előtte pedig a Milkshape-ben volt némi siker élményem. A 3D Studio Max -ot nem próbáltam még ki és szeretném megkérdezni valami gyakorlottabb modellezőtől hogy melyikkel érdemes elkezdeni a tanulgatást, hol egyszerűbbek az opciók és melyikhez van több tutorial? Melyiket egyszerübb elsajátitani....stb.
   
Kokuyouseki - Tag | 2 hsz       Online status #176969   2012.03.27 18:56 GMT+1 óra  
Hú, itt is régen jártam már. Mivel nem sikerült meglelnem a "keresés" funkciót a fórumon, így egyből írok és remélek...

Próbálok (maxban) egy emberi testet animációra késztetni, de amikor finom-beállítanám a csontozatot, akkor a vertex weighting szivat - egész pontosan az esetek jó részében, ha állítok, akkor megmozdul az adott vertex. Mivel alap pózban van, nem igazán tetszik a jelenség. Mit tudok azért tenni, hogy zaklatás nélkül állíthassam az "Abs. weight" pontot - hogy mikor visszakattintom az always update-et se mozduljon meg a szentem csak az állítás miatt...

Sajtot a népnek!

   
Harsh - Tag | 240 hsz       Online status #176076   2012.03.09 19:26 GMT+1 óra  
Azért a "Photorealistic " jelző a címben erős túlzás. ...persze attól még hasznos...

   
adambalonyi - Tag | 3 hsz       Online status #176071   2012.03.09 15:14 GMT+1 óra  
Köszönöm a linket , igyekszem

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #176068   2012.03.09 14:50 GMT+1 óra  
Idézet
adambalonyi :
1 éve modellezek ,vagyis tanulom a 3ds maxot az alábbi linken található a munkáimról pár kép :
...



érdemes áttanulmányozni
raytraceisten és übermedic
   
adambalonyi - Tag | 3 hsz       Online status #176064   2012.03.09 14:20 GMT+1 óra  
Való színű hogy a tárhely szolgáltató végzett karbantartói munkákat mostmár újra elérhető




Idézet
fpeti :
Idézet
adambalonyi :
sziasztok!

1 éve modellezek ,vagyis tanulom a 3ds maxot az alábbi linken található a munkáimról pár kép :

pocoktheadam.site90.com

ha van rá igény közkívánatra bocsátom a modelleimet , esetleg szívesen részt vennék játékfejlesztésben !



Nálam ennyit mond az oldalad:
'Database Error: Unable to connect to the Database: Could not connect to MySQL.'


   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #176060   2012.03.09 12:02 GMT+1 óra  
adambalonyi - grat elégé szépek a modelljeid , és a renderelések is

fpeti cserélj böngészőt
   
fpeti - Törzstag | 1291 hsz       Online status #176045   2012.03.08 22:26 GMT+1 óra  
Idézet
adambalonyi :
sziasztok!

1 éve modellezek ,vagyis tanulom a 3ds maxot az alábbi linken található a munkáimról pár kép :

pocoktheadam.site90.com

ha van rá igény közkívánatra bocsátom a modelleimet , esetleg szívesen részt vennék játékfejlesztésben !



Nálam ennyit mond az oldalad:
'Database Error: Unable to connect to the Database: Could not connect to MySQL.'
   
adambalonyi - Tag | 3 hsz       Online status #176043   2012.03.08 21:47 GMT+1 óra  
sziasztok!

1 éve modellezek ,vagyis tanulom a 3ds maxot az alábbi linken található a munkáimról pár kép :

pocoktheadam.site90.com

ha van rá igény közkívánatra bocsátom a modelleimet , esetleg szívesen részt vennék játékfejlesztésben !

   
burny - Tag | 173 hsz       Online status #172505   2012.01.11 13:34 GMT+1 óra  
Lenne egy olyan problémám hogy:
tank model, és a lánctalppal szenvedek, mert 2 részből áll (egy nagyobb és egy kissebb ), és azt a 2 részt szeretném egy spline mentém clone-ozni.

Spacing tool müködik egy elemmel, de kettővel (2 rész kijelölve utána, spacing tool/apply) a két részt egy darabként kezeli: http://noob.hu/2012/01/11/e100.jpg +néhány hiba (az egyik félre csúszva, az alsó részen megvannak tükrözve)

Az sajnos nem jó, hogy külön-külön rakom a spline-ra, mert ha ki is hagyom a helyet, utána nem tudom mozgatni (offset-elni?) a második elemet.

Amit még próbáltam az ez: http://www.itoosoft.com/railclone.php
jó kis cucc, csak ehhez nem jó, vagy legalábbis nem találtam meg azt a beállítást ami jó lenne.

Ha van valakinek ötlete az ne tartsa magánban

   
Harsh - Tag | 240 hsz       Online status #162768   2011.09.06 22:11 GMT+1 óra  
Oh.. ez így még jobb is! Köszöntem szépen!

   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #162560   2011.09.04 20:08 GMT+1 óra  
középső gomb nyomva tartva: pan
alt+középső gomb: forgás a kijelölt tárgy körül (be kell állítani jobb alul az Arc Rotate-t, hogy Arc Rotate Subobject legyen, tartsd nyomva a gombot, akkor előjönnek az opciók)
ctrl+alt+középső gomb: nagyít-kicsinyít.

jó nem wasd, de könnyebb így, mint ikonokkal :p
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Harsh - Tag | 240 hsz       Online status #162536   2011.09.04 14:52 GMT+1 óra  
Jah, hogy időközben jöttek válaszok..

Idézet
Ferke :
mire gondolsz jobklikk+w,s,a,d alatt? mit akarsz ezekkel irányítani?



Perspective - nézetben a kamerát. Most kattintgathatok az "orbit" és a "pan view" gombok között a jobb alsó sarokban, és ugye egérgörgő bősz használata.

Idézet
Dookle :
nemtom nálam alapból így van.
jobb klikk utánna megnyomod egyszer a fel billenytűt és már megy is a " w a s d" irányítás.
SZERK : Lehet hogy nem egy dologról beszélünk ...



Szerintem se... Nekem jobklikk-re a "display" és a "transform" menü ugrik elő..
habár lehet nem kéne mégse állítgatnom, ha lehet se, mert ezeket is használom rendesen, és elég idegesítő lenne ha máshol lennének... cah .. mindegy. Kicsit zavaró, de nem múlik rajta semmi sem.

   
Gyuri - Tag | 8 hsz       Online status #162534   2011.09.04 14:37 GMT+1 óra  
Archenemy:

Nagyon szépen köszönöm a segítséged.

   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #162528   2011.09.04 13:41 GMT+1 óra  
Idézet
Gyuri :
3ds max -ról lenne szó, azon belül egy low poly fa modellezéséről.



http://www.game-artist.net/forums/support-tech-discussion/13406-low-poly-trees-3ds-max-another-version.html

ez viszonylag jó tut szerintem
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #162525   2011.09.04 13:25 GMT+1 óra  
Idézet
Harsh :
Nem tudja valaki, hogy Max-ban az "irányítást" át lehet-e valahogy állítani jobklikk+w,s,a,d-re? Régebben nagyon rá állt a kezem arra ahogy van alapból, de a többi szerkesztőben amit használok ez a klikk-es van és idegesítő mikor váltogatok rendszerek között.. noha nem tragédia, de ha van rá mód akkor átállítanám..



nemtom nálam alapból így van.
jobb klikk utánna megnyomod egyszer a fel billenytűt és már megy is a " w a s d" irányítás.
SZERK : Lehet hogy nem egy dologról beszélünk ...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Gyuri - Tag | 8 hsz       Online status #162501   2011.09.04 09:40 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Szükségem lenne a segítségetekre, a problémám a következő.
3ds max -ról lenne szó, azon belül egy low poly fa modellezéséről.
Szóval odáig eljutottam hogy elkészítettem a saját fa törzsemet és le is textúráztam az unwrap modifier segítségével. Ami a problémám gyökere az pedig nem más mint a "levelezés".
Planeket szeretnék használni, megvan a levél textúrám, diffuse és alpha textúrám amit oppacity-be importálok a material editorba. Ehhez kérném a segítségeteket hogyan is megy a "levelezés" folyamata planek segítségével manuálisan, egy példának nagyon örülnék, előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
Üdv!
Gyuri

   
Ferke - Tag | 27 hsz       Online status #162462   2011.09.03 18:44 GMT+1 óra  
mire gondolsz jobklikk+w,s,a,d alatt? mit akarsz ezekkel irányítani?

   
Harsh - Tag | 240 hsz       Online status #161746   2011.08.29 18:35 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki, hogy Max-ban az "irányítást" át lehet-e valahogy állítani jobklikk+w,s,a,d-re? Régebben nagyon rá állt a kezem arra ahogy van alapból, de a többi szerkesztőben amit használok ez a klikk-es van és idegesítő mikor váltogatok rendszerek között.. noha nem tragédia, de ha van rá mód akkor átállítanám..

   
Ferke - Tag | 27 hsz       Online status #161645   2011.08.29 10:43 GMT+1 óra  
Idézet
Matzi :
Ferke:
Ebben semmi furcsa nincs. A DirectX egy API amivel utasításokat tudsz adni a GPU-nak, míg az .X az egy fájlformátum. A kettő között csak az az összefüggés, hogy közös a gyártó.

Mellesleg nem lehetetlen animációt exportálni, kw export vagy panda kell hozzá, és megy is. Igen, kipróbáltuk, és működik szépen.



Azt én vágom hogy az egy api, amivel hozzá tudsz szólni a GPU-hoz. De ha már alapjáraton lehasználod a DirectX-et, akkor szerintem nem volna lehetetlen az Autodesknek, egy .X formátumu exportert is mellétenni...??? Ha érted mire célzok. Igen közös a gyártó ez nem is meglepő mivel az .x formátum kifejezetten Directx 9-hez lett kitalálva, de gondolom ez neked sem újdonság... Biztos van valami oka, hogy a 3D Studio nem kapott ilyen formátumot.
Én is kipróbáltam és csak szarakodás lett a vége. Panda exporterrel még úgy ahogy működött a dolog, de ott is egy nagyobb polygon számnál az én észrevételem, hogy egyszerűen hiányosan exportál, misseli a textúrákat, rá sem teszi azt...
Még mindíg azon a ponton vagyok, hogy vagy egy 3. programmal konvertáljunk .3ds-t .x-re, vagy használjunk beépített formátumokat.

   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #161588   2011.08.28 19:51 GMT+1 óra  
Nem lehetetlen, de nekem is az a tapasztalatom, hogy szívás... én olyannal szívtam benne, hogy volt egy biped, aminek a keze hozzá volt linkelve a kardhoz. Tehát gyakorlatilag a kardot animáltam, és azt automatice követte a biped keze. Na és ettől az X pl. meghülyült, és nem akarta kiexportálni a kardot, mert csontnak nézte gondolom, vagy nemtom. Szóval én egy ideje FBX-et használok kb. mindenre, és az (újabb exporterekkel) hibátlanul működik.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #161580   2011.08.28 19:05 GMT+1 óra  
Ferke:
Ebben semmi furcsa nincs. A DirectX egy API amivel utasításokat tudsz adni a GPU-nak, míg az .X az egy fájlformátum. A kettő között csak az az összefüggés, hogy közös a gyártó.

Mellesleg nem lehetetlen animációt exportálni, kw export vagy panda kell hozzá, és megy is. Igen, kipróbáltuk, és működik szépen.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Ferke - Tag | 27 hsz       Online status #161577   2011.08.28 19:03 GMT+1 óra  
Idézet
Tibsy :
Idézet
Archenemy :
Úgy látom, hogy a feje/keze más material ID, mint a teste. Csak egy ötlet, de nem lehet, hogy az x formátum megköveteli az "egy modell, egy textúra" konvenció betartását?


én úgy tudom,, edigi tapasztalataim alapján hogy a
X-file semmit nem követel sőt előnye hogy minden modelre rá menti a UW-be álitást !csak megfelelően kell be álitani !

U.i
az animációval kapcsolatba ::....fúrcsa de nekem sincs meg az X-ben a csontozás / animáció



Az én Max-os tapasztalataim alapján, egyszerűen lehetetlen valami normálisat véghez vinni benne, amit ki lehetne exportálni .x-be, főleg nem animációt. Szerintem nem véletlen, hogy alapjáraton nem adtak a software-hez .x exportálási lehetőséget, ami vicces, ahhoz képest hogy a programot magát DirectX-es renderlésre is tudod állítani... Ha engem kérdezel, próbálj meg más formátumot használni, ha lehetőséged adja. Vagy ha nagyon kell az a DirectX formátum, próbáld meg elsőbb egy beépített formátumra kiexportálni és azután egy konverter segítségével továbbkonvertálni .x-re. Valami ehhez hasonlóra gondoltam: http://www.okino.com/conv/filefrmt_3dimport.htm

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #161402   2011.08.27 15:33 GMT+1 óra  
Idézet
Archenemy :
Úgy látom, hogy a feje/keze más material ID, mint a teste. Csak egy ötlet, de nem lehet, hogy az x formátum megköveteli az "egy modell, egy textúra" konvenció betartását?


én úgy tudom,, edigi tapasztalataim alapján hogy a
X-file semmit nem követel sőt előnye hogy minden modelre rá menti a UW-be álitást !csak megfelelően kell be álitani !

U.i
az animációval kapcsolatba ::....fúrcsa de nekem sincs meg az X-ben a csontozás / animáció

Ezt a hozzászólást Tibsy módosította (2011.08.27 15:38 GMT+1 óra, ---)
   
lezuziusz - Tag | 167 hsz       Online status #160266   2011.08.20 10:34 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hello! 10 évente egyszer renderelek valamit maxxal; sose sikerül ugy ahogy szeretném. Most épp VRay-el és egy egyszerü Lathe modfifierrel van gond:



Erröl a foltos akármiröl van szó. Próbáltam más materiallal, textura nélkül, texturával, mindig ilyen. Nem tudja valaki mitöl lehet?

szerk.: megoldottam máshogy; ugylátszik a lathe-t nem szereti (végülis chamfercyl + sphere lett)



Fontos hogy a line kezdő pontja amiből csináltad az objectet pontosan a modell középpontjánál legyen. Ha ez így van akkor a módosító tulajdonságainál van egy ilyen hogy weld core így zárt lesz a modell.
Remélem tudtam segíteni

   
HunTer - Tag | 18 hsz       Online status #160122   2011.08.19 12:37 GMT+1 óra  
Idézet
Archenemy :
Úgy látom, hogy a feje/keze más material ID, mint a teste. Csak egy ötlet, de nem lehet, hogy az x formátum megköveteli az "egy modell, egy textúra" konvenció betartását?



Nemtudom, statikus modellt már exportáltam több textúrával, és az a baj, ha megoldódna a textúra probléma, akkor is ez csak a nem mozgó KW modell (akárhogy állítgatom nem mozog, pedig a mozgás adat benne van a fájlban), a mozgó Panda modellnél meg hiányzik, vagy nem látszik egy pár vertex...
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #160118   2011.08.19 12:03 GMT+1 óra  
Úgy látom, hogy a feje/keze más material ID, mint a teste. Csak egy ötlet, de nem lehet, hogy az x formátum megköveteli az "egy modell, egy textúra" konvenció betartását?
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
HunTer - Tag | 18 hsz       Online status #160112   2011.08.19 10:12 GMT+1 óra  
HunTer - Tag | 18 hsz       Online status #160111   2011.08.19 10:10 GMT+1 óra  
Üdv!
Olvastam hogy Max-ból .x fájl készítése másnak is gondot okozott, a Panda exporter eddig nekem bevált, de amikor animált fájl akartam menteni...
Az a történet, hogy van Lacika, 3dsmax-ban modellezve, és egyszerű csont animációval animálva.
Eddig nem sikerült sem a pandával, sem a kw exporterrel, vagy próbáltam hogy Unreal ActorX fájlokba mentem, amit milkshape meg tud nyitni, de az is hasonló eredményt produkált.
Képek:
Lacika 3dsmax-ban:

Lacika DirectX Viewer-ben Panda exporterrel (legalább mozog, csak kicsit hiányos):

Lacika DirectX Viewer-ben KW exporterrel (nincs mozgás):


Ha animáció nélkül mentem, úgy minden ok.
Kezdő modellező vagyok, úgyhogy ha kérhetem, akkor kicsit konyhanyelven .
Előre is köszönöm.
   
VultureHunter - Tag | 27 hsz       Online status #158946   2011.08.09 14:24 GMT+1 óra  
Sziasztok! Max-szal kapcsolatban kérném a segítségeteket, pontosabban GMax ügyben. Hogyan lehet exportálni x állományt GMax-ból? Ezt ingyen tudnám használni és ez nem egy utolsó szempont ! Valami plugin lenne az igazi mint a 3ds max-hoz pl a panda plugin. Köszi a segítséget!

   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #158456   2011.08.05 01:26 GMT+1 óra  
KiloWatt (KW) exporter a legjobb szvsz... (ismerős lehet sokaknak még a panda is)

   
Tibsy - Tag | 307 hsz       Online status #158453   2011.08.04 23:52 GMT+1 óra  
HI

ki tartó keresés után találtam egy plugint 3Ds-max hoz amivel be lehet importálni a X- filokat (Direct X)

ez a plug in csak
autodesk 3ds max 32 és 64 bit
(MAX2010)
(MAX9/2008/2009)
(MAX9/200
(MAX9)
(MAX6-
(MAX5-
(MAX5-


hozz jó !
letöltésnél ki kell választani azt a verziót amivel rendelkezel
be illeszted a plug-in mapába . és kész

Plug-in neve : XPorter.dle
és itt találtam !
url


U.i
további pluginokat lehet még találni ezzen az oldalon
url

Ezt a hozzászólást Tibsy módosította (2011.08.04 23:58 GMT+1 óra, ---)
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #158068   2011.08.02 00:08 GMT+1 óra  
"Van e bármilyen automatikus mód arra hogy ezeket az arányokat megváltoztassam ???? A nagyobb facek legyenek kicsit kisebbek a kisebbek pedig kicsit nagyobbak."

Passz, sztem csak kézzel.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #157876   2011.07.31 18:30 GMT+1 óra  
Hello! 10 évente egyszer renderelek valamit maxxal; sose sikerül ugy ahogy szeretném. Most épp VRay-el és egy egyszerü Lathe modfifierrel van gond:



Erröl a foltos akármiröl van szó. Próbáltam más materiallal, textura nélkül, texturával, mindig ilyen. Nem tudja valaki mitöl lehet?

szerk.: megoldottam máshogy; ugylátszik a lathe-t nem szereti (végülis chamfercyl + sphere lett)

Ezt a hozzászólást Asylum módosította (2011.07.31 22:53 GMT+1 óra, ---)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #156895   2011.07.20 22:01 GMT+1 óra  
Hali.Most sajnos nincs időm egy újat renderelnem úgyhogy a meglevőröl nyomok pár shotot.

Lightmapot szeretnék készíteni render to texture-el.Itt van 3 kép
Mind a 3 tökéletesen ugyanazt a render beállítást és scene-t használja. az első tökéletes (0 fekete pötty)
a második majdnem tökéletes (1400 face-ből 1-2-re "randomozott" pöttyöket)
és a harmadik (ugyanaz a scene file ugyanaz a beállítás minden ugyanaz) katasztrofálisan rossz .
(néhol fehér pontok is megjelennek és szinte minden face-n vannak ilyen hibák )

kep1
kep2
kep3

AO-t , reflectiont / refractiont próbáltam kikapcsolni akkor is csinálja.




EDIT :

Másik probléma... itt egy kép




A képen látható egy deszkadarab uvw mapja. (flatten mapping) de a gond az hogy a max minden áron próbálja betartani a facek közötti arányokat.Én meg pont ezt nem akarom !!!! ilyen esetekben legalább 1024x1024 -es textúrát kell renderelni mert a pici / vékony facekre kevés pixel jut.
Van e bármilyen automatikus mód arra hogy ezeket az arányokat megváltoztassam ???? A nagyobb facek legyenek kicsit kisebbek a kisebbek pedig kicsit nagyobbak. (elkerülve a kézzel való bohóckodást : növelni / csökkenteni egyenként a faceke méretét )

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2011.07.21 13:16 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
TomX - Törzstag | 223 hsz       Online status #156808   2011.07.20 10:12 GMT+1 óra  
Próbáld meg azt hogy kikapcsolod az árnyékokat vagy a tükröződést és akkor kiderül, hoy melyikkel van probléma.

A környezet gondolom fekete?
   
molgab87 - Tag | 51 hsz       Online status #156797   2011.07.20 08:41 GMT+1 óra  
Ha mutatsz képet a fekete pontokról, biztos jobban tudunk segíteni neked

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #156793   2011.07.20 01:28 GMT+1 óra  
Heló ! Van valakinek tapasztalata Final Render-el kapcsolatban ? Van egy gondom :
Véletlen szerű fekete "pontok" megjelenése a textúrákon (render to texture + GI).Már végig olvastam a fél netet de épkézláb választ nem igazán találtam , annak ellenére hogy igencsak gyakori és idegesítő probléma (MentalRay-ben és VRayban is).A gond az hogy már mindent kipróbáltam de semmi sem segített.A fekete pontok véletlenszerűen jelennek meg és sohasem tudom miért és mikor.Most ideiglenesen úgy oldottam meg hogy az anti-aliasing -et full minőségre állitottam de ez csak elmossa ezeket a fekete pöttyöket így nem annyira drasztikusan észrevehetőek , de gyökeresen nem szünteti meg a problémát.
Ha van valaki aki már szembesült / megoldotta ezt a problémát és adna pár tippet annak nagyon örülnék.
THX
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kiralyka - Tag | 6 hsz       Online status #155073   2011.06.27 23:11 GMT+1 óra  
Valaki használt már CAT riget UDK-hoz? csak érdekelne működik-e

   
Korábbi postok
> 1 < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [32]