játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] > 25 < [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #109269   2009.04.22 05:54 GMT+1 óra  
Csatlakozom.
14-15 éve volt.

Idézet
ragoon :
Az már rég volt

Idézet
xanat :
"Na ez engem is érdekel. Leírnád magyarul is? "
hat ez nagy volt
gimis 2. oszalyos anyag (legalabbis emelt matekon )



   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #109264   2009.04.22 02:47 GMT+1 óra  
Az már rég volt

Idézet
xanat :
"Na ez engem is érdekel. Leírnád magyarul is? "
hat ez nagy volt
gimis 2. oszalyos anyag (legalabbis emelt matekon )

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #109249   2009.04.21 15:22 GMT+1 óra  
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
xanat - Tag | 489 hsz       Online status #109238   2009.04.21 14:20 GMT+1 óra  
"Na ez engem is érdekel. Leírnád magyarul is? "
hat ez nagy volt
gimis 2. oszalyos anyag (legalabbis emelt matekon )
Elsosorban nem a program a hulye, hanem a felhasznalo nem tudja hasznalni.
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #109237   2009.04.21 14:13 GMT+1 óra  
ennél érthetőbben ezt leírva nehéz lenne elmagyarázni..
C4Ninja
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #109236   2009.04.21 14:12 GMT+1 óra  
Na ez engem is érdekel. Leírnád magyarul is?
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #109232   2009.04.21 13:29 GMT+1 óra  
baromi egyszerü, rajzolsz egy derékszögü háromszöget a körbe

Kód:
    /|
  /  |
/    |


na ez elég gagyi lett. Az átméröje itt nyilván a kör sugara (1), az átmérö és a vizszintes befogo közti szöget inkrementálod (kezdetben pl. 0)

A befogók ekkor ugy szánithatók ki, hogy cos(szög) és sin(szög) [vizszintes ill. függöleges], ezeket nyilván a kör középpontjához hozzáadva (és mivel a háromszögek hasonlóak ezért a mgefelelö aránnyal megszorozva) megkapod a koordinátákat.

Fura h pont most jött elö, épp pár napja irtam egy gumicsont generáló progit (vrml-be irja ki), abban a gömb részeket pont ilyen sin cos okkal számoltam ki.

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #109206   2009.04.21 06:26 GMT+1 óra  
Valahogy igy szerettem volna elöször én is megoldani ahogy írtad, de sehogy nem ment aztán kicsit matekoztam és ez lett ami müködik :

second=time/10
cycle=Timer()/1000
if cycle=Timer()/1000 then time=time+1
hour= int(second/3600)
minute= int(second-(hour*3600))/60
gamesec=second-(hour*3600)-(minute*60)

print "Time: ",hour,":",minute,":",gamesec

A nullákra is rájöttem és én is erre jutottam. Azért mindent köszi! Lesznek még ilyen noob kérdéseim. Sőt lenne is egy, ez geometria. XD
Rajzoltam valamit hogy érthetőbb legyen. Nagyon szép lett.



Napszakváltozást is szeretnék rakni a progiba, azért is kellet az idő is.
Mint írtam pixel lighting fx-et használok. a fényforrás X és Z koordinátáit kellene kiszámolni az időt alapul véve.
A kódot 50%-ban olloztam, csak finomítottam rajta és hozzá írtam a másik 50-et.
Nem akarok világot megváltani.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #109187   2009.04.20 15:29 GMT+1 óra  
Hát eléggé noob megoldás az százas.Bár érdekes hogy megírtad a collisiont,raycastot,mozgást,gugolást,+shaderek,és pont egy sz@r órával akadsz el

Ha tényleg ezt a megoldást akarod alkalmazni,én kizárásos alapon haldnék :
-csak 10 olyan szám van ahol ki kell hogy írjon egy plussz nullát (0-tól 9-ig)
Ebből következik:
Ellenőrizni kell hogy a minute kisebb-e mint 9 akkor tegyen a minute elé egy nullát.Ha nemm akkor ne tegyen oda semmit :

if minute <=9 then plussznulla$="0" : else plussznulla$=""




hour=10
minute= ????????????
seconds=???????????

do
seconds=count/100
cycle=Timer()/1000
if cycle=Timer()/1000 then count=count+1
if seconds>=60 then seconds=0 and minute=minute+1
if minute>=60 then minute=0 and hour=hour+1
if hour>=24 then hour=0

rem ************************* ez a két sor kell még *****************************

if minute <=9 then plussznulla$="0" : else plussznulla$=""

print str$(hour) + " " + plussznulla$+str$(minute) + " " + str$(seconds)


loop

Persze ez csak egy megoldás a sok közül,de érted hogy miről van szó nem ?
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #109160   2009.04.20 08:04 GMT+1 óra  
Van collision, Raycast ,Pixel lighting, mozgó viz és skybox. Kamera mogzás(egér+bil.), ugrás, gugolás.
Meg egy pár apróság. Mozgó madarak fent az égen, 3d hangok(tenger, ha bentebb mész dzsungel, illetve a sirályok hangja) amiket csak a teszt végett tettem be egy pár helyre. XD

Valahogy így néz ki most az egész eddig:

Ezt a hozzászólást Vincent3d módosította (2009.04.20 08:41 GMT+1 óra, ---)
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #109151   2009.04.20 07:54 GMT+1 óra  
Nos én abszolult szar programozó vagyok, csak magamat szórakoztatom, azért oldom így meg. XD (várom az ötleteket...)
Egyébbként Sparkys-t használok és annál müködik.

Itt van még egy láma kérdés:
Az időt akarom kiíratni, ami evvel sikerült is, bár tudom még m ás baja is van.

hour=10
minute= ????????????
seconds=???????????

do
seconds=count/100
cycle=Timer()/1000
if cycle=Timer()/1000 then count=count+1
if seconds>=60 then seconds=0 and minute=minute+1
if minute>=60 then minute=0 and hour=hour+1
if hour>=24 then hour=0

Print bla-bla

loop

csak egy a bajom hogy amikor a percnél 2db 0-át kell kiíratni azt nem tudom hogy kell.
Szóval csak ilyen alap dolgokat nem tudok. XD
Bocs skacok de garfos vagyok, úgyhogy HELP!!

Ezt a hozzászólást Vincent3d módosította (2009.04.20 08:37 GMT+1 óra, ---)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #109059   2009.04.19 07:09 GMT+1 óra  
Sajnos valóban a beípített ütközés vizsgálat elég gagyi.Én is elég baromságnak tartom hogy ha láthatatlan az object akkor nem vesz róla tudomást az engine...(Pl loop object-nél a "object frame" az aktuális frame számát adja vissza,de ha elrejted az objectet akkor 0-át ad vissza függetlenül hogy az objektum animációja megy.Micsoda tré megoldás )

Szal feltételezem ugyanez a "szabály" vonatkozik a collision-ra is...Ezért érdemes a Sparky`s Collision DLL-t használni.

Eltűntetésre még lehetséges megoldás a GHOST OBJECT ON és a FADE OBJECT kombinációja.A helpben van róla leírás hogy hogyan működik.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #109058   2009.04.19 06:55 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
db-ben nincs olyan, hogy "kirajzolni" az egész rajzolás magától megy, ha viszont el van rejtve akkor az ütközést sem vizsgálja rá (probáltad már?).



És ezt képes valaki enginenek használni???

(kell egy facepalm smiley )
raytraceisten és übermedic
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #109057   2009.04.19 06:36 GMT+1 óra  
db-ben nincs olyan, hogy "kirajzolni" az egész rajzolás magától megy, ha viszont el van rejtve akkor az ütközést sem vizsgálja rá (probáltad már?).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #109056   2009.04.19 06:19 GMT+1 óra  
Nem lenne egyszerűbb, nem kirajzolni?
raytraceisten és übermedic
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #109055   2009.04.19 06:10 GMT+1 óra  
Idézet
Vincent3d :
Sziasztok hogyan lehet egy objectet láthatatlaná tenni??



Kód:
delete object szám


C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #109054   2009.04.19 06:07 GMT+1 óra  
Millió THX!
   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #109053   2009.04.19 06:00 GMT+1 óra  
Üdv ha így akarod megoldani akkor csinálsz photoshopban egy üres png képet vagy egy tiszta fekete alpha csatornás tga képet azt ráhuzod "texture object" el és ennyi de szeritem :
Kód:
SET ALPHA MAPPING ON (ojectszám), (átlátszóság értéke)

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #109050   2009.04.19 05:34 GMT+1 óra  
Sziasztok hogyan lehet egy objectet láthatatlaná tenni?? (nem hide object-re gondoltam. XD )
set object transparency-vel probálkozok, de ezt az alpha mask-os dolgoz nem értem.
Egy collision object lenne de nem szabadna hogy látszódjon. Előre is köszi!
   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #109048   2009.04.19 04:17 GMT+1 óra  
phy make particle emitter

ő lenne az konkrétan???

   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #109047   2009.04.19 04:03 GMT+1 óra  
Igen az a baj hogy nekem pont hogy lassan felszálló füst kellene.
Physics Particle - jobb?? kipróbálom köszi a tippet

Ui: Hogyan lehet ezt elővarázsolni Dbpro+physics ben??

Ezt a hozzászólást Tommy50 módosította (2009.04.19 04:12 GMT+1 óra, ---)

   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #109046   2009.04.19 03:51 GMT+1 óra  
Próbáld meg a Particle frekvenciáját állítani, illetve élettartalmát, nálam csak akkor tapasztaltam lassulást, ha túl lassan és sokáig voltak jelen.
Csak az a baj, hogy elég limites a beépített részecskerendszer, úgyhogy már Physx particles-t használok.

   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #109022   2009.04.18 11:27 GMT+1 óra  
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy tudtok e ennél normálisabb, eröforrás kimélőbb, szebb megoldást ilyesmi füst előállitására???

Kód:
position camera 0,3,-20
load image "c:\fust.tga", 990
make object box 990,1,1,0
texture object 990,990
set object transparency 990,1
fustx=0
fusty=0
fustz=0
position object 990,fustx,fusty,fustz
fsizex#=50
fsizey#=50
fsizez#=50



do

yrotate object 990,camera angle y(0)
move object up 990,0.001
fsizex#=fsizex#+0.02
fsizeY#=fsizey#+0.02
fsizez#=fsizez#+0.02

scale object 990,fsizex#,fsizey#,fsizez#

if  fsizex#>300
position object 990,fustx,fusty,fustz
fsizex#=fsizex#-250
fsizey#=fsizey#-250
fsizez#=fsizez#-250
endif



sync

loop



Particle valamiért nagyon behuzza a gépet.
Köszi Tommy

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #108994   2009.04.17 03:23 GMT+1 óra  
tekintve, hogy mindkettö scriptnyelv, a kettö közül a C a gyorsabb
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
s1ndler - Tag | 13 hsz       Online status #108973   2009.04.16 08:41 GMT+1 óra  
melyik a gyorsabb a darkbasic vagy a blitz3d? és a blitzmax az micsoda?
illetve melyiket könnyebb megtanulni db,blitz?

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #108900   2009.04.14 14:50 GMT+1 óra  
Idézet
FischiPiSti :
Nah, húsvét meg mittomén volt egy kis szünet, most újraraktam, és működik...
Frissítettem, nem működik.......

Nektek mégis hanyas verzió van? XD

edit:
A hivatalos fórumukon nincs stickybe ilyen probléma, de a 7.3as béta buildjükben elég sokan panaszkodtak tömbökkel kapcsolatos bugokra, páran panaszkodtak, hogy vistában nem megy csak, xpben ok a dolog...

Kis apróbb dolog: az oldalukon a support/upgrades oldalon a 7.1es update linkje 7.0ra mutat, de hát nemtom, ha ilyesmikre nem figyelnek akkor nem tudom mit várjak XD

Ja egy viszonylag nagy bug magában a progiban legalábbis nálam, ha becsukok egy functiont(vagyis kicsinyítem) onnantól kezdve nem tudok kijelölni dolgokat a szerkesztőben(pl copy/paste erejéig), újraindításig
Mondjuk ezeket lusta vagyok jelenteni, egyébként se vagyok a tesztelőjük, de azért jólesik panaszkodni mások munkájára XD

edit2:
7.0 is műxik...

edit3:
7.1, 7.2, 7.3 már nem....majd holnap még kutaxok, aztán lehet hogy visszatérek 7.0ra




A Function kicsinyítés nálam sem működik.Sőt szerintem senkinél sem.
Én 1,071-et használok ebben viszonylag minden működik rendesen (viszonylag...)
Tömbökkel eddig nem volt gondom,pedig elég sűrün használom őket típusokkal kombinálva.

FischiPiSti :
"Kis apróbb dolog: az oldalukon a support/upgrades oldalon a 7.1es update linkje 7.0ra mutat, de hát nemtom, ha ilyesmikre nem figyelnek akkor nem tudom mit várjak XD"

Hát Istenem...Ez már ilyen is marad...Velem is megutáltatták magukat rendesen.
Ha DBPRo-val akarsz foglalkozni a fejlesztőkről tudnod kell hogy:
- igénytelenek
-csak a pénzre hajtanak
-Hazudnak mint a vízfolyás (Azt mondták hogy ezentúl minden parancs saját példával rendelkezik ! Hát nem... Azt is igérték hogy a dokumentálatlan parancsok ezentúl fel lesznek tűntetve a helpben.Hát nem...)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #108869   2009.04.14 10:58 GMT+1 óra  
ez tipikusan olyan bug amit lehetetlen tesztelni, valoszinüleg nem a program hibája hanem szar a windowsod (vagy valami lekajált belöle pár dolgot )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FischiPiSti - Tag | 24 hsz       Online status #108865   2009.04.14 09:45 GMT+1 óra  
Nah, húsvét meg mittomén volt egy kis szünet, most újraraktam, és működik...
Frissítettem, nem működik.......

Nektek mégis hanyas verzió van? XD

edit:
A hivatalos fórumukon nincs stickybe ilyen probléma, de a 7.3as béta buildjükben elég sokan panaszkodtak tömbökkel kapcsolatos bugokra, páran panaszkodtak, hogy vistában nem megy csak, xpben ok a dolog...

Kis apróbb dolog: az oldalukon a support/upgrades oldalon a 7.1es update linkje 7.0ra mutat, de hát nemtom, ha ilyesmikre nem figyelnek akkor nem tudom mit várjak XD

Ja egy viszonylag nagy bug magában a progiban legalábbis nálam, ha becsukok egy functiont(vagyis kicsinyítem) onnantól kezdve nem tudok kijelölni dolgokat a szerkesztőben(pl copy/paste erejéig), újraindításig
Mondjuk ezeket lusta vagyok jelenteni, egyébként se vagyok a tesztelőjük, de azért jólesik panaszkodni mások munkájára XD

edit2:
7.0 is műxik...

edit3:
7.1, 7.2, 7.3 már nem....majd holnap még kutaxok, aztán lehet hogy visszatérek 7.0ra

Ezt a hozzászólást FischiPiSti módosította (2009.04.14 12:24 GMT+1 óra, ---)

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #108720   2009.04.12 05:41 GMT+1 óra  
igen, valóban csak mondjuk 30-40 poligonra jó a sima polis setupobj, viszont ennél a tetrisnél ennél nem is nagyon lesz több
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #108717   2009.04.12 05:35 GMT+1 óra  
a setupcomplexobject annyiban jobb egy sima setupobjectnél ami poligon módban van, hogy sok poligonú modelleknél sokkal gyorsabb a számítás. régebben még próbálgattam, és sima setupobjectnél jelentősen kevesebb volt az fps

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #108692   2009.04.11 10:14 GMT+1 óra  
ő csak arról beszél, h fölösleges a complexobject, elég a rendes setupobject, poli módban.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #108690   2009.04.11 08:46 GMT+1 óra  
FischiPiSti :

A setupcomplexobject az nagy poliszámú modellekhez van ami csak annyit csinál hogy egy alacsonyabb poliszámú kollizSÜN! boxot rak alá hogy gyorsabb legyen nem?
Egy kockánál nem hiszem hogy olyan nagy előnnyel járna XD


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mondom raycast
Nem box collision...
A Rayscastal pl ki tudod számolni két tetszöleges polygon közti távolságot,normált,stb
Független attól hogy most éppen low poly a modelled vagy high poly a modell minden polyját számolni fogja.Szóval a SC_raycast-al rengeteg plussz infót tudhatsz meg egy modellről mint a sima SC_Objectcollision -al.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
FischiPiSti - Tag | 24 hsz       Online status #108688   2009.04.11 07:26 GMT+1 óra  
24
42
? Nálam még mindig:
24
24
Akkor valami tényleg nem ok, mi lehet a baj? o.O
Be kell valljam torrentről szedtem, innen, aztán leszedtem a hivatalos oldalról a frissítést, és újraaktiváltam, úgy tűnik más eddig minden jól működik(kívéve a limbkolli--na tudjátok..) Vista 32bit sp1/c2d e6320@2,2ghz de stabil meg egyébként sem itt jelentkezne probléma..

Akkor most megpróbálom újrarakni és frissítés nélkül megnézni, hátha a frissítésnél valami dll bentmaradt vagy nemtudom

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #108680   2009.04.11 05:15 GMT+1 óra  
DIM array(10)
array(0)=42
array(1)=24
PRINT array(1)
PRINT array(0)
WAIT KEY


megnéztem nálam, és jó.
   
FischiPiSti - Tag | 24 hsz       Online status #108660   2009.04.10 08:54 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
Látom te legalább olvasod a helpet...ez pozitív.
Szerintem amit te akarsz megvalósítani,ahoz nem kell kollizsn vizsgálat.Inkább én is a tömbös megoldást ajánlanám...Bár ha minden áron az ütközésvizsgálathoz ragaszkodsz,próbáld meg a

Sc_setupComplexobject-ot
és a
Sc_Raycast-ot
(A példákat megtalálod az examples-ben)



A setupcomplexobject az nagy poliszámú modellekhez van ami csak annyit csinál hogy egy alacsonyabb poliszámú kollizSÜN! boxot rak alá hogy gyorsabb legyen nem?
Egy kockánál nem hiszem hogy olyan nagy előnnyel járna XD

Na mind1, ez már a múlté, már kész a mozgatás is, viszont most egy kis bug javítása miatt szükségem lenne egy tömbre, szal meg is írtam, ki is próbáltam de valahogy akármilyen indexet adok meg, mindig a legutolsót nyomja a tömbből...

Aztán kipróbáltam a help DIM parancshoz mellékelt kis szösszenetét:
Kód:
DIM array(10)
array(0)=42
array(1)=24
PRINT array(1)
PRINT array(0)
WAIT KEY

aminek eredménye 24 24...
Ami még rosszabb, hogy ha nyomok egy billt, akkor teljesen megkergül a tartalma, szal pl kiadok egy 'wait xy' parancsot az első print után, és nyomok egy gombot még xy letelte előtt, akkor a 2. printre már irdatlan számokat dob array(0)-ra(vagy utoljára program szabálytalan művelete miatt kikell nyírnunk bla)
Hiába töltöm fel 0-tól 9-ig, aztán iratnám ki, akármilyen index mellett mindig az utoljára feltöltött szám lesz(mintha verem lenne, de tudtommal meg help szerint ez tömb)
Szal...Hol a probléma? v1.072. Vagy netán vista kavar be valahol vagy mi lol

   
excore - Tag | 21 hsz       Online status #108562   2009.04.08 07:30 GMT+1 óra  
köszi, most már működik, bár néhány sprite-ot most teljesen máshogy jelenít meg mint kéne na mind1 a lényeg, hogy legalább szöveget írhatok

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #108517   2009.04.07 09:29 GMT+1 óra  
Idézet
excore :
Helló!
Még kezdő vagyok és az lenne a problémám, hogy csinálok egy 2d-s pong játékot és miután betöltöttem a képeket és létrehoztam a szükséges spriteokat (háttérkép,játékos stb..), akkor hiába írom be hogy print "valami" vagy text 10,10,"valami" egyszerűen nem jeleníti meg a szöveget csak a sprite mögött, vagyis nem látható helyen, már órákóta szenvedek vele légyszi help me! köszi!



Ha azt akarod hogy a szöveged egy sprite felett jelenjen meg akkor a kódod legelejére írd be hogy : DRAW SPRITES FIRST
és menni fog
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
excore - Tag | 21 hsz       Online status #108510   2009.04.07 08:22 GMT+1 óra  
Helló!
Még kezdő vagyok és az lenne a problémám, hogy csinálok egy 2d-s pong játékot és miután betöltöttem a képeket és létrehoztam a szükséges spriteokat (háttérkép,játékos stb..), akkor hiába írom be hogy print "valami" vagy text 10,10,"valami" egyszerűen nem jeleníti meg a szöveget csak a sprite mögött, vagyis nem látható helyen, már órákóta szenvedek vele légyszi help me! köszi!

   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #108485   2009.04.06 15:11 GMT+1 óra  
THX

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #108484   2009.04.06 15:10 GMT+1 óra  
Idézet
FischiPiSti :
Nah, örömmel jelentem azoknak akik aggódnak a prdzsektemért, hogy nagy nehezen sikerült működésre bírni az ütközésvizsgálatot, hála FZoli külső dlljének, thx
De nemám poligon, az az istenért sem akarta a végtagokra is érteni, hacsak nem linkeltem az alap objektumhoz, ha pl alapot linkelem 1es taghoz, 1est a 2eshez, 2est a 3shoz stb, akkor csak az alap és 1es-re volt értve...Magyarán ha egy emberi karaktert csináltam volna, vagy mindet az alaphoz linkelem de idő után gondok lettek volna, vagy csak heccsátokat meg nyak/torzólövést lehetett volna csinálni. Valahogy csak meg lehet oldani, illetve én szúrtam el valamit, de sehogy se jött össze Nekem ez a linkelős része nagyon nem tiszta, ha vkinek van valami tuti tutorialja, elfogadom

Mindenestre ezzel elegem is lett a végtagolásból, már átírtam hogy mind külön objektum legyen, ráaggattam SC_setupObject objn,0,2 -t (kocka), csak azzal meg az lett a gond hogy érzékelésnél ha egymás mellett súrolva elmennének, azt is már érzékeli...Ezt megoldottam úgy, hogy megcsináltam objektum->ráaggat kollizsün, scale object pár %-kal nagyobbra, anélkül hogy engedélyeztem volna a kollizsün box átméretezését ^^




Látom te legalább olvasod a helpet...ez pozitív.
Szerintem amit te akarsz megvalósítani,ahoz nem kell kollizsn vizsgálat.Inkább én is a tömbös megoldást ajánlanám...Bár ha minden áron az ütközésvizsgálathoz ragaszkodsz,próbáld meg a

Sc_setupComplexobject-ot
és a
Sc_Raycast-ot
(A példákat megtalálod az examples-ben)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #108483   2009.04.06 15:00 GMT+1 óra  
Idézet
Tommy50 :
Köszi FZoli a kimeritő választ
Azonban tudnál linkelni valami tutort vagy esetleg ha elárulnád a nagy titkot vagyis hogy mégis hogyan kellene ezt megvalósitani azt megköszönném




phy add rigid body force object,x,y,z

de ha veszed a fáradságot és megnyomod az editorban az F1 billenyűt,akkor az általad említett nagy titkot magad is feltárhatod
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #108467   2009.04.06 11:12 GMT+1 óra  
Köszi FZoli a kimeritő választ
Azonban tudnál linkelni valami tutort vagy esetleg ha elárulnád a nagy titkot vagyis hogy mégis hogyan kellene ezt megvalósitani azt megköszönném

   
FischiPiSti - Tag | 24 hsz       Online status #108456   2009.04.06 09:43 GMT+1 óra  
Nah, örömmel jelentem azoknak akik aggódnak a prdzsektemért, hogy nagy nehezen sikerült működésre bírni az ütközésvizsgálatot, hála FZoli külső dlljének, thx
De nemám poligon, az az istenért sem akarta a végtagokra is érteni, hacsak nem linkeltem az alap objektumhoz, ha pl alapot linkelem 1es taghoz, 1est a 2eshez, 2est a 3shoz stb, akkor csak az alap és 1es-re volt értve...Magyarán ha egy emberi karaktert csináltam volna, vagy mindet az alaphoz linkelem de idő után gondok lettek volna, vagy csak heccsátokat meg nyak/torzólövést lehetett volna csinálni. Valahogy csak meg lehet oldani, illetve én szúrtam el valamit, de sehogy se jött össze Nekem ez a linkelős része nagyon nem tiszta, ha vkinek van valami tuti tutorialja, elfogadom

Mindenestre ezzel elegem is lett a végtagolásból, már átírtam hogy mind külön objektum legyen, ráaggattam SC_setupObject objn,0,2 -t (kocka), csak azzal meg az lett a gond hogy érzékelésnél ha egymás mellett súrolva elmennének, azt is már érzékeli...Ezt megoldottam úgy, hogy megcsináltam objektum->ráaggat kollizsün, scale object pár %-kal nagyobbra, anélkül hogy engedélyeztem volna a kollizsün box átméretezését ^^

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #108423   2009.04.06 00:58 GMT+1 óra  
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #108421   2009.04.06 00:19 GMT+1 óra  
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy Dark Physics ben meg lehetne e oldani hogy egy testre adott x,y,z pontbol hasson egy erő???

THX előre is.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #108362   2009.04.04 17:16 GMT+1 óra  
mennyiseg=100
DIM Map(mennyiseg, 3)

Rem X
print Map(1,1)

Rem Y
print Map(1,2)

Rem Z
print Map(1,3)
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #108354   2009.04.04 15:44 GMT+1 óra  
vagy lehet 3D-s tömböt használni, ahogy kicsy felvetette.
Pl.: Map[x][y][z], ahol az x,y értelemszerűen a 2D-s nézetet adja, míg a z-t mélységként használod.
(nem emléxem a pontos DB szintaxisra, nagyon régen használtam)
FZoli jóváhagyásával XD

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #108330   2009.04.04 10:33 GMT+1 óra  
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #108327   2009.04.04 10:25 GMT+1 óra  
vagy érdemes kipróbálnod a sparky"s collision dll-t, jóval gyorsabb mint a beépített ütközésvizsgálat, és annál kipróbálhatod, hogy mennyire megy limbekre.
   
FischiPiSti - Tag | 24 hsz       Online status #108324   2009.04.04 10:13 GMT+1 óra  
Hát igen, eredetileg 2Dként indult eleve a dolog, de aztán gondoltam később úgyis 3Dben fogok mozogni szabad pályán(ahol nem lehetséges már a 2d-s tömb), akkor miértne "szimulálnám" hogy magasabb polyszámú szabadon mozgó modellekről van szó. Ha nem fog működni ahogy eredetileg terveztem, akkor igen, áttérek a tömbös megoldásra mint ahogy láttam itt a garázsprojectek közt már van egy 3d tetris hasonló tömbös koncepcióval, de ha lehet, és támogatja a motor a dolgot, akkor maradnék az eredeti -jóval nehezebb- elképzelésnél a későbbi esetleges programok érdekében, hisz ez a project tényleg csak egy "dbpro tutorial" számomra egy nagyobb project előszeleként amit latka x-treme haverom tukmált rám ;P (Amiből persze nem lesz semmi ahogy ismerem, dehát na, el kell ütni az időt szeptemberig míg nem kezdődik az egyetem XD)
edit: Márcsak azért is jóval nehezebb az én megoldásom, mert később mikor a teljes sorokat kell pusztítani, akkor a 'végtagcsonkolások' tuti hajtépős lesz, de ami nem öl meg az erőssé tesz ugye...

edit2: SET OBJECT COLLISION TO BOXES
An invisible collision box will be used for every limb in the object.
Natessék, ezt nem vettem észre, bár nem értem a poligonos akkor valóban nem érvényes végtagokra? hmm... -_-

edit uccsó: Ok, stornó, én vagyok a hülye, működik minden tökéletesen, csak a feltételt 'object collision' és nem 'object hit'-ként adtam meg, és mivel csak akkor állt le mikor már bennevolt a másik darabban, úgy tűnt mintha a végtagot nem vette volna figyelembe I fail, szori XD

Ezt a hozzászólást FischiPiSti módosította (2009.04.04 10:44 GMT+1 óra, ---)

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] > 25 < [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]