játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] > 35 < [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87530   2008.05.18 05:49 GMT+1 óra  
természetesen C/C++ amugy nagyon nem triviális sajnos a lexikális és szintaktikus elemzö még viszonylag könnyü volt de aztán a szemantikus elemzésnél + kódgenerálásnál ugrott egy ezressel a sorszám, söt még talán összejön még egy ezres. Elágazást, ciklust, deklaráciot, értékadást, összeadást, reláciokat már tud forditani, a többi müvelet igazábol pár perc alatt megvan. Még a logikai kifejezések kellenek és a függvényhivás.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87527   2008.05.18 04:54 GMT+1 óra  
nah cool.
köcce Apo
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87523   2008.05.18 03:33 GMT+1 óra  
A régi Dbproffesionaloknal van 1 kis hiba. a -sin és a sin os elé irjatok egy 1-est.


-1*sin
1*sin

igy talán jólessz
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #87521   2008.05.18 02:34 GMT+1 óra  
egy kezdo nem rogton egy fps-nek ugrikk neki. altalaban mmorpg-vel kezdenek... ehh...

asylum: milyen nyelven irod a forditot, vagy ez most hogyan?
FZoli jóváhagyásával XD

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87519   2008.05.18 02:15 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
Screat : néztem a kódodat,és abban nagyon sok hiba van.Lehet hogy nem ír ki hibát,de én most nem is ilyen hibákról beszélek.

Pl fegyvermozgatás.Teljesen felesleges számoltatni vele hogy hova rakja és éppen milyen szög alatt van a kamera,amikor ott van a "lock object on" és a "disable object zdepth" parancs.
És még egy csomó dolog amit egyszerűbben meg lehet oldani.



Ertem!

Koszi a kommentet, dehat tudod a kezdo eloszor a konnyebb megoldast tanulja meg.
Es koszi a linket, mindjart attanulmanyozom. Abbban van megoldas a problemaimra amiket felfedeztel a programomban?
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87518   2008.05.18 02:11 GMT+1 óra  
Bukta
Screat.
Mind a ketten klikk ide

http://users.atw.hu/gepcsirke/web/DBS1.htm

Holnap teljes beszámolót akarok belőle (Vigyázat ! 1-est is lehet kapni )
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87517   2008.05.18 02:07 GMT+1 óra  
Screat : néztem a kódodat,és abban nagyon sok hiba van.Lehet hogy nem ír ki hibát,de én most nem is ilyen hibákról beszélek.

Pl fegyvermozgatás.Teljesen felesleges számoltatni vele hogy hova rakja és éppen milyen szög alatt van a kamera,amikor ott van a "lock object on" és a "disable object zdepth" parancs.
És még egy csomó dolog amit egyszerűbben meg lehet oldani.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87515   2008.05.18 01:50 GMT+1 óra  
Idézet
Bukta :
screat: neked a -sin -sal nem volt probléma mert nálam hibát ír ki



Nekem nem volt, de irtam is privat uzit!
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87514   2008.05.18 01:48 GMT+1 óra  
screat: neked a -sin -sal nem volt probléma mert nálam hibát ír ki
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87513   2008.05.18 01:46 GMT+1 óra  
Idézet

screat: már rég nem arrol beszélünk amugy ezért nem kell bocsánatot kérni mindenki keveri a szezont a fazonnal (valojában ugyanaz a kettö de psszt )



Ja rendben van!
Probaltam fejtegetni a kodot. Segitseget is kertunk, es arra jottunk ra, hogy azert lehet az ugralas, mert nem 1 fokonkent valtozik a kamera szoge. Tehat 1 pillanatra lentebb engedi, mint ahol meg kene allnia, aztan pedig visszaugrik.

Nem?
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87509   2008.05.17 23:52 GMT+1 óra  
Apo: Igazából csak a vátozókról szerettem volna tudni még vmit. De ezek a parancsok, hogy newvalue, wrapvalue nem mondanak sokat....new=új.....wrapvalue ez pegig kerekítésre jó asszem
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87503   2008.05.17 15:35 GMT+1 óra  
nos mivel épp most tartok itt a fordproggal ezért azt mondom hogy mikor leirod azt hogy

if a
alma()
endif

akkor a helyébe a értéke helyettesitödik nyilván, és ezt ugy haosnlitja össze, hogy

if a != 0
alma()
endif

screat: már rég nem arrol beszélünk amugy ezért nem kell bocsánatot kérni mindenki keveri a szezont a fazonnal (valojában ugyanaz a kettö de psszt )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87493   2008.05.17 14:24 GMT+1 óra  
Bukta netán hasonlót keresel?:

if upkey()=1
posx#=newxvalue(posx#, angle#, speed#)
posz#=newzvalue(posz#, angle#, speed#)
endif
if downkey()=1
posx#=newxvalue(posx#, angle#, 0-speed#)
posz#=newzvalue(posz#, angle#, 0-speed#)
endif
if leftkey()=1 then angle#=wrapvalue(angle#-speed#)
if rightkey()=1 then angle#=wrapvalue(angle#+speed#)
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87491   2008.05.17 14:11 GMT+1 óra  
Valójában nem.Azt hiszem megint rosszul értelmezted...

0,1,2,3,4,5,6,stb

Ezek csupán számok .Az hogy némely fügvénynek van visszatérő értéke az csak arra kell, hogy különbséget tudjon tenni az igaz és hamis közt.Az hogy ez a szám 0 -1 ,45 - 46, 8 - 9 tökmindeggy.



Egyépként sztem nem kell ennyire mélyen boncolgatni a dolgokat.If upkey()=1vagy 0 bőven elég.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87490   2008.05.17 13:54 GMT+1 óra  
Na olvastam egyet és ez a kérdés merült fel bennem:
Ha egy vátozó értéke 0 akkor az azt IS jelentheti, hogy HAMIS/NEM?
Ha pedig 1 az értéke akkor IGAZ/IGEN -t IS jelenthet?

pl.: upkey()=1
vagy
a=0 (HAMIS) : a=1 (IGAZ)
......
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87486   2008.05.17 13:19 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
dee egyet tudok, meg screat is furán elhallgatott



Na hello

Elhallgatas oka: Tegnanp nem tudtam mar gephez jutni, ma meg GDF-en voltam. Baromi jo volt, nagyon elveztem.
Na ne bantsatok mar... elirtam no, mondom, hogy ftp jart a fejemben. Kb. egyszerre csinaltam vagy 4 dolgot, mikozben ezt irtam, szal fps helyett ftp-t irtam.

BOCS MEGEGYSZER!!!!
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87464   2008.05.17 09:56 GMT+1 óra  
A Dll melett sok példa file van de neked a sliding demo nevűt ajánlom.
Ezt tanulmányozd - próbálgasd - és alakítsd át tetszéd szerint.
Ja és letölthető az oldalamról
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87462   2008.05.17 09:52 GMT+1 óra  
MEgnézem ezt a sparky-t meg hozzá 1-2 tutoriált hogy hogy megy.Köszi az ötletet.
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87461   2008.05.17 09:50 GMT+1 óra  
Egyre nyilvánvalóbb, h minden betöltött objectumnak van (saját maga által létrehozott ütközési doboza/gömbje).Ez csak Tipp.Szal probléma orvosolva
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87459   2008.05.17 09:30 GMT+1 óra  
Csak azt tudom neked is ajánlani amit másoknak :

Sparky`s collision DLL

vagy : set object collision to polygons ,de ezzel nehéz sliding collision-t csinálni tehát marad a sparky`s

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2008.05.17 09:37 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87458   2008.05.17 09:23 GMT+1 óra  
Érdekes 1 dolog lehet majd valami pach segít a helyzeten , vagy addig kitalálok mást Dehát akkor is észbontó.A karakteremen van ütközési a doboz a templomon nincs és mégis nekimegyek és lecsuszok róla (mintha lenne rajta) .
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87457   2008.05.17 09:08 GMT+1 óra  
jaa értem...
tehát ez egy különállo objektum lesz, a te dolgod hogy odapozicionáld az objektumhoz amivel ütközni akarsz.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87456   2008.05.17 09:00 GMT+1 óra  
ugy szól a szintaktika hogy:

MAKE OBJECT COLLISION BOX Object Number,x1,y1,z1,x2,y2,z2,flag
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87453   2008.05.17 08:34 GMT+1 óra  
nincs fent nálam db meg a szintaxisra sem emléxem de a collision boxnak nem kell vhol megadni az obj számát is? vagy vhogy hozzárendelni?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87439   2008.05.17 07:24 GMT+1 óra  
Ftp meg Fps közötti külömbség láttam a beszégetéseiteket. NAH Ujraszerkeztettem előző beszédem . Asylum ha tudsz segíts
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87438   2008.05.17 07:19 GMT+1 óra  
dee egyet tudok, meg screat is furán elhallgatott
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87436   2008.05.17 07:15 GMT+1 óra  
Hát,a helyzet az hogy adok egy collision boxot a templomnak ami

make object collision box 101,-52,-52,-52,52,52,5,0

de mégse ez lessz az neki ,hanem 1 (általam benem gépel) collision gömb

ez mért van?

Ezt a hozzászólást Apo módosította (2008.05.17 07:20 GMT+1 óra, ---)
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87432   2008.05.17 07:00 GMT+1 óra  
amire nem akarsz ütközést arra miért vizsgálsz?

szerintem engem itt mindenki utálni fog vagy már utál is
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87430   2008.05.17 06:50 GMT+1 óra  
Zseniális! még talán gyorsabb is lett Még 1 problémám lenne.így néz KI:

load object "karakterem.x",1
pozicionálom meg minden
set object radius 1,1

aztán

load object "templom.x",2
pozicionálom és semmi több.

És mi az eredmény ? Ugyan ugy tudok a templommal is ütközni pedig nincs is collision boxa meg semmi egyéb dolga.Az összes objectum amit betöltök (kivéve a henger, téglalap stb) mindek ad egyfajta ütközésizónát ami kör alaku.Nah erre szeretném megtalálni a választ hogy mért csinálja ezt. Dookle köszi a kódot!
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87419   2008.05.17 03:36 GMT+1 óra  
Hát én legegyszerűbben ez így csinálnám

for a = 2 to 5
if object collision(1,l )=1
dec posx#,get object collision x()
dec posz#,get object collision z()
endif

next a

for b = 100 to 150

if object collision(1,b )=1
elet=elet-sebzes
endif

next b
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Apo - Tag | 183 hsz       Online status #87406   2008.05.16 20:47 GMT+1 óra  
Sziasztok , van 1 kis problémám.Már tudom hogy ezt én kérdeztem még évekkel ezelőtt, de a forumon nemlehet anyira visszalapozni amikor ezt feltettem.Tehát ujra: hogy lehet beállítani hogy az én 1-es számú objektumom mondjuk a 2-es,3-mas,4-es,5-ös objektumokkal ha ütközik akkor
if object collision(1,ide kéne valami nem?)=1
dec posx#,get object collision x()
dec posz#,get object collision z()
endif
azaz hátráljon.
De ha a 100-as fölötti objektumokkal ütközik akkor sebződjön.
if object collision(1,100-as szám fölötti objektumok )=1
elet=elet-sebzes
endif
Barbárok,1 öreg vonatos játék (rekonstrukácioja)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87385   2008.05.16 12:10 GMT+1 óra  
ehem te mit rontottál el mikor ez a seeting által irt példaprogi az itteni egyik cikkhez...még a readmet se szedted ki....

egyébként a megoldás annyira trivi h hihetetlen
Kód:
if wrapvalue(camera angle x())>40 and wrapvalue(camera angle x())<60 then xszog=40
if wrapvalue(camer[code]a angle x())<300 and wrapvalue(camera angle x())>280 then xszog=300


értelmezd ezt a két sort a kodban és rájössz
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87376   2008.05.16 10:43 GMT+1 óra  
Nekem valahogy meg mindig nemjo, lehet, hogy en rontottam el valamit.
Most ne a modellt, a texturat, meg ezeket nezzetek, csak valami be van teve a teszthez.

Innen elerheto a forras:
http://www.screat.extra.hu/Screat.ZIP

Lesz egy fx folder is benne. Talaltam valami olyasmit, hogy bloom. Azzal lehet bloom(glow) effectet csinalni valamifele keppen, ami egyfolytaban lathato az osszes letezo modellen a jatekban?
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87373   2008.05.16 10:25 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
hát ha eleve ilyen névvel regel akkor arra lehet következtetni h nem a tanulás az erös oldala



Remelem itt Bukta-ra gondoltal...
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87372   2008.05.16 10:21 GMT+1 óra  
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87371   2008.05.16 10:18 GMT+1 óra  
hát ha eleve ilyen névvel regel akkor arra lehet következtetni h nem a tanulás az erös oldala
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87370   2008.05.16 10:17 GMT+1 óra  
Screat :
Bukta :

Tanulni,tanulni,tanulni (ha ez nem jön be,csak akkor kérdezni )


Screat :sztem csak kihagytad a "wrapvalue" parancsot annyi volt a hiba
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87367   2008.05.16 10:15 GMT+1 óra  
sziasztok!
Bocsanat, nagyon az ftp jart a fejemben FPS, FPS
Frist Person Shooter (v. mi) bocs meg1x, es koszi a valaszt!

Udv
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87364   2008.05.16 10:06 GMT+1 óra  
lehet hogy csak én vok tul gonosz h ezeket olvasva bizonyos gondolataim támadnak.
ftp? file transfer protocolt irsz darkbasicben? és löni is tud? hmmm

dim: csoportba foglal? "akkor gyerekeke, most DIMMMM!!!!" forradalmasitani az ovodások megrendszabályozását, igy a sok szétszort kölök pillanatok alatt összecsoportosul.

és a megoldás:

FPS
TÖMB



kamera mozgás:
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87363   2008.05.16 10:03 GMT+1 óra  
Screat : "Elkezdtem irni egy kezdetleges ftp-t ".
Nem véletlenül fps-t ?

Amúgy ha ma kezdted írni akkor le a kalappal
a rem player mozgatas utáni rész nagyon tetszik és ötletes .

yrotate camera 0,camera angle y(0)+mousemovex()/8.0
xrotate camera 0,camera angle x(0)+mousemovey()/8.0


if wrapvalue(camera angle x(0))>70 and wrapvalue(camera angle x(0))<180 then xrotate camera 0,70
if wrapvalue(camera angle x(0))>180 and wrapvalue(camera angle x(0))<315 then xrotate camera 0,315

én ezt használom és nálam nem "remeg" a játékos
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87360   2008.05.16 09:04 GMT+1 óra  
Bocs, lenne egy masik primitiv kerdesem is.
Lehet, hogy ki fogtok rohogni, de nem jottem ra.

Van 2 hanganyagom, amiben "2 lepesnyi hang" van.
Egy gyors, meg egy lassu.

Hogy lehet a mozgashoz hozzarendelni?

A mozgas a kovetkezo keppen van leirva:

Az elejen:

Rem Poziciok
xPos AS FLOAT
zPos AS FLOAT
speed AS FLOAT = 15.0

Rem Eger
xSzog AS FLOAT
ySzog AS FLOAT
lookSpeed AS FLOAT = 0.3

Rem Eger x es y mozgas tarolasa
egermX AS FLOAT
egermY AS FLOAT

Aztan a kozepen:

Mozgas:


`Fegyver mozgasa setalas kozben
If upkey() + downkey() + rightkey() + leftkey() > 0
FegyMozSzog=WRAPVALUE(FegyMozSzog+FegyMozSeb)
Else
FegyMozSzog=CURVEANGLE(0, FegyMozSzog, 10)
Endif


OFFSET LIMB 1,1,FegyverOffsetX + SIN(FegyMozSzog) * FegyMozOldalra, gunOffsetY + ABS(COS(FegyMozSzog)) * FegyMozMagassag, FegyverOffsetZ
ROTATE LIMB 1,1,FegyNezSzog,FegyForSzog,0

`Eger mozgasanak letarolasa
egermx = MOUSEMOVEX()
egermy = MOUSEMOVEY()

REM Player mozgas

`Elore
If upkey() = 1
inc xPoz,sin(ySzog)*speed
inc zPoz,cos(ySzog)*speed
else
Endif
`Hatra
If Downkey() = 1
dec xPoz,sin(ySzog)*speed
dec zPoz,cos(ySzog)*speed
else
Endif
`Jobbra
If Rightkey() = 1
inc xPoz,cos(ySzog)*speed
inc zPoz,-sin(ySzog)*speed
else
Endif
`Balra
If Leftkey() = 1
dec xPoz,cos(ySzog)*speed
dec zPoz,-sin(ySzog)*speed
else
Endif
`Setalas
If shiftkey() = 1
speed as float = 5.0
FegyMozSeb AS FLOAT = 7.0
FegyMozOldalra AS FLOAT = 1.0
else
speed as float = 15.0
FegyMozSeb AS FLOAT = 10.0
FegyMozOldalra AS FLOAT = 2.0

endif

(kicsit sok lett a kod, bocsi... )

Ide kell valahova beilleszteni a hangot? Nemertem... (az elejen mar betoltottem a load sound "*.wav",1 illetve 2 paranccsal)

Megint koszi elore, es bocsi a hulye, es kezdo kerdesekert!
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #87359   2008.05.16 08:57 GMT+1 óra  
Hali! (uj vagyok, sziasztok! )

Elkezdtem irni egy kezdetleges ftp-t. Elegge az elejen tartok, ma kezdtem el, de mar mozgok a kameraval fegyverestul, tud futni, setalni, es mozog a kezeben a fegyver.
Csupa az oldalon fellelheto dolgok, csak kicsit atalakitva. Egyet viszont nem tudtam atalakitani es van 1 vele (nalam legalabbis) egy problema:

" `Kamera lerogzitese ---> atfordulas elkerulese
if camera angle x()>40 and camera angle x()<60 then xszog=40
if camera angle x()<300 and camera angle x()>280 then xszog=300 "

Ha tul nagy lendulettel visszuk lefele, attol meg atfordul.... jo erre meg azt mondom, hogy majd ugyse mozgunk akkora kakaoval
De! Van egy nagyobb, zavarobb hibaja. Amikor visszuk lefele, es vinnenk tovabb lefele, akkor ugye ez a kod nem engedi... ez eddig oke, csak hogy visszaugrik. Mar allohelyzetben is zavaro, nemhogy mozgas kozben.
Maskepp:
Ha elertuk azt az erteket, ahol "megallitja a kamerat", akkor remeg.

Nem tud erre valaki valami megoldas, vagy ha erre nincs, akkor nem tud valaki egy masik modot a kamera megallitasara (remeges nelkul ) hogy ne forduljon mar at a szegeny jatekos...

Elore is koszi a valaszt, Udv!
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87358   2008.05.16 08:50 GMT+1 óra  
jaj megvan csoportba foglal sorry
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87356   2008.05.16 08:49 GMT+1 óra  
na van egy értelmes kérdésem : A DIM parancs mire jó?
pl.: DIM valami
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87309   2008.05.15 12:37 GMT+1 óra  
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #87204   2008.05.13 13:40 GMT+1 óra  
azért igen ritka h valaki lyen kérdést tesz fel
ilyenkor mindig azt mondom: olvas...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87203   2008.05.13 13:24 GMT+1 óra  
Nem ! Az X Y Z változókat VÁLTOZÓNAK tekinti !

Az hogy te mire használod (tengely,pontszám,életerő,stb) annak semmi köze az egészhez.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87200   2008.05.13 13:06 GMT+1 óra  
.x formátumúba konvertálok 3ds -ből és az *.x -et olvastatom be vele .... és jól írtad 2 limb alkot 1 modelt..
ja és azt akartam kérdezni hogy ha deklarálok egy változót x néven akkor azt úgy veszi hogy x tengely
x=0 ez lesz az x tengely?
y=0 ez az y tengely?
z=0 ez pedig a z tengely?
(lehet, h ez hülyeség, de vmi ilyesmit láttam az egyik kódban)
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #87072   2008.05.12 05:10 GMT+1 óra  
Milyen formátumban van a modell ? Ollyan hogy load object "tube/box",1
a te értelmezésed szerint nincs ez a parancs a tube mappából fogja beolvasni a box objektumot
(lehet hogy én értelmezem rosszul amit mondasz de nekem ez jött le )

szóval a te esetedben a modelled 2 limb-re osztható
1. limb : tube
2.limb : box
ezek közösen alkotnak egy modellt (nézd meg dbp-ben a limbekre vonatkozó parancsokat az sokat segíthet )

megint csak azt tudom mondani hogy ha a load object "tube.x" után nem jelenik meg mind a kettő akkor a modell formátumával lesz a gond.

DB pro kiképzést még találhatsz a www.gepcsirke.atw.hu oldalon
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Bukta - Tag | 308 hsz       Online status #87066   2008.05.12 04:09 GMT+1 óra  
Nem tom, h ért-e vki a Zmodeller-hez, de csinálltam 1 ilyet:
+Tube
|
|- Box
(Tuben belül egy Box) írhatjuk így is: Tube\Box
Szóval a Tube-t megjeleníti, de a boxot nem. Ehhez vmi külön index kell? Mert én nem találtam semmi olyat ami jó lenne.
ArgumenException: A megadott DependencyObject nem ehhez a Freezable elemhez tartozó környezet. Paraméter neve: context
:oO Mi a???
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] > 35 < [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]