játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #80481   2008.01.27 22:36 GMT+1 óra  
DBC-vel müxik a médiás exe(alapfeature, mindent magába tud fordítani a compiler ami a kód mappájában van...), DBP-ben nekem még sose sikerült ezt elővarázsolni Egyébként meg csak simán úgy kell őket betölteni, mintha a exe gyökérmappájában lennének.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80480   2008.01.27 16:59 GMT+1 óra  
hát iigen van ilyen...megoldás:

hide sprite s

fö ciklsuban:

paste sprite s, x, y
text x, y, "alma"

ha jól emléxem még
érdekes dx ben nincs ilyen gond.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #80479   2008.01.27 16:41 GMT+1 óra  
Üdv!
Ez biztos egyszerű kérdés, de sehogy se jövök rá: hogy tudnék sprite elé szöveget (text) kiíratni, mert mindig a sprite-ot rajzolja utoljára?

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #80477   2008.01.27 16:01 GMT+1 óra  
Azt gondoltam hogy az "Media to include in exe "- vel bele lehet rakni a média fileokat az exebe de nem...
Amúgy nem kizárt hogy ez egy újabb DBP-s feature
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80476   2008.01.27 15:52 GMT+1 óra  
öö hát szal akkor most összefésültem a két kérdést?
igazából nem tudom, hogy a dbp hogyan oldja meg ezt..
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #80475   2008.01.27 15:48 GMT+1 óra  
Asylum:sztem félreértetted
De azt hiszem én is félreértettem a "media -> media include to exe" gomb funkcióját mert akármit adok hozzá az exehez az exe mérete nem növekszik. úgyhogy bocs a hüje kérdésért
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
pataikrisztian - Tag | 11 hsz       Online status #80474   2008.01.27 15:20 GMT+1 óra  
Médiafájlok nincsenek. Ha pedig az exe fájlba beleírok, azonnal használhatatlan lesz. Azért kösz a segítséget.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80473   2008.01.27 15:12 GMT+1 óra  
fordítsd bele az exebe..valahogy meg lehet oldani biztos
open to write 1, "myprogi.exe"

csak ezzel vannak problémák..vagy tedd a médiafájlok közé amit meg kódolj be egy nagy fájlba
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
pataikrisztian - Tag | 11 hsz       Online status #80472   2008.01.27 14:51 GMT+1 óra  
Az a baj, hogy le van kódolva, csakhogy ez egy demó program, ami néhány próbát enged csak, azután regisztrálni kell. Ebben a fájlban tárolom el az infót, hogy lejárt-e a demó, és ha megtalálják, letörlik, újratelepítik a progit és megint lehet használni. Szóval vagy nem szabad, hogy megtalálják, vagy törölhetelennek kell lennie.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #80467   2008.01.27 13:56 GMT+1 óra  
Nekem is volna egy kérdésem.Valaki próbált már média filokat hozzáadni az exe-hez DBP-ben ?
Ha igen árulja már el plíz hogyan tudom beolvasni őket ?

Mondjuk hozzáadok egy "model.x" nevű filet az exe-hez akkor azt hogyan tudom beolvastatni vele (load object "",1 de honnan ?! )
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80466   2008.01.27 13:55 GMT+1 óra  
csak ne md5 el mert akkor nemtudod visszafejteni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
kicsy - Szerkesztő | 4304 hsz       Online status #80465   2008.01.27 13:48 GMT+1 óra  
Ha védeni akarod akkor kódold az adataid, ne eldugd a mappaszerkezetbe
kicsy ● SilentVertigo Team - project Solarah
http://blog.yscik.com
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #80464   2008.01.27 13:47 GMT+1 óra  
Dátum visszaállító dll ?

Sztem ilyen nem létezik,de van .rar dll amivel passwordos rar-t tudsz létre hozni
És abba írni vagy olvasni belőle
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
pataikrisztian - Tag | 11 hsz       Online status #80456   2008.01.27 11:01 GMT+1 óra  
Hali! Van egy eldugott fájlom egy programhoz, amibe adatokat írok. De mivel állandóan változik a fájl tartalma, könnyen meg lehet találni, csak az utolsó módosítás dátumára kell rákeresni. Nincs DBP-hez valami dll, amivel vissza tudnám állítani a fájl dátumát?
Köszi.

   
djlazar - Törzstag | 147 hsz       Online status #80453   2008.01.27 10:48 GMT+1 óra  
Kösszi müködik rossz helyre másoltam a plugint
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #80449   2008.01.27 10:07 GMT+1 óra  
Mi a hiba ? Mit ír ki ?

Ahoz hogy működjön használnod kell a memblock parancsot

make memblock 1,1

És a "Compiler/plugins-user" mappába másold be a plugint
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
djlazar - Törzstag | 147 hsz       Online status #80446   2008.01.27 09:32 GMT+1 óra  
Megnéztem ezt a dll-t: sc_collision dll volt benne pár példafile de nem tudtam őket elindítani. Pedig a dll-t be is másoltam a mappába de semmi.
„sc_setupComplexObject 1,1,2” ez nem teccik neki. Bocs hogy ilyen hülye vok lehet én csináltam valamit rosszul. Nem lehetne megoldani máshogyan?
   
djlazar - Törzstag | 147 hsz       Online status #80438   2008.01.27 08:59 GMT+1 óra  
ok kössz megnézem
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80434   2008.01.27 08:08 GMT+1 óra  
van eza sparky's collision dll meg az sc_collision dll vagy ezek ugyanazok nemtudom..ezokkal viszonylag egyszerűen meglehet oldani
illetve van még a nuclear glory csak arról szinte semmi leírás nincs
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
djlazar - Törzstag | 147 hsz       Online status #80433   2008.01.27 07:29 GMT+1 óra  
A mozgást megoldottam, de az ütközést nem. A thegamecreators honlapján sajna ütközésre nem találtam példát.
És mindig ez volt a bajom a db-vel az ütközés sose tudtam normálisan megcsinálni. Nem tudnál segíteni? Vagy egy példafilet küldeni.
Előre is kössz.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80431   2008.01.27 07:14 GMT+1 óra  
mért mit gondoltál, hogy magától kitalálja, hogy hol kell ütközni?
mozgáshoz pedig rengeteg példaprogi van a thegamecreators honlapján
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
djlazar - Törzstag | 147 hsz       Online status #80430   2008.01.27 06:01 GMT+1 óra  
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy nagy problémám db-ben. Szeretnék egy .dbo-s mapot betölteni és azon járkálni. Ez meg is van csak sajnos nincs ütközés és a mozgás sem tökéletes.
Tudom, nem vagyok egy profi db-ben de aki tud segíteni annak nagyon, megköszönném.
Itt a forrás:
Kód:
Set Display Mode 1024, 768, 32
Set Window On
Sync On
Sync Rate 0
Color Backdrop RGB(0,0,0)
Backdrop On
Set Camera Range 0.05,30000
Hide Mouse

rem a pálya betöltése dbo formátum
Load Object "data/teszt.dbo",1
Set Object Transparency 1,4
Position Object 1,0,0,0
Rem Kamera beálítása
Position Camera 0,30,0

Do
   Text 10,10,"FPS:      " + str$(screen fps())
   Text 10,30,"Polygons: " + str$(statistic(1))
   gosub GetUserInput
   sync
loop
end

Rem mozgás
GetUserInput:

   rotate camera camera angle x()+(mousemovey()/2),camera angle y()+(mousemovex()/2),0
   if camera angle x()>90 then xrotate camera 90
   if camera angle x()<-90 then xrotate camera -90
   cx#=camera angle x() : cy#=camera angle y() : cz#=camera angle z()
   if upkey()=1
      move camera 10
   endif
   if downkey()=1
      move camera -10
   endif

   if rightkey()=1
      xrotate camera 0: yrotate camera cy# + 90: move camera 10: xrotate camera cx#: yrotate camera cy#
   endif
   if leftkey()=1
      xrotate camera 0: yrotate camera cy# - 90: move camera 10: xrotate camera cx#: yrotate camera cy#
   endif

return
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #80235   2008.01.24 07:42 GMT+1 óra  
rengeteg ingyenes basic compiler van, ha az alap basichez értesz inkább, fogj egy olyannal neki amúgy egyszerűbb gémkészítő van már mindenféle, adventure maker, rpg maker, mitommén még mik, goglizd ki, valahol van egy oldal ahol öszsevannak gyűjtve ezek a creatorok játékstílusonként
   
fpeti - Törzstag | 1291 hsz       Online status #80232   2008.01.24 06:38 GMT+1 óra  
vannak point-and-click gémkeszítők, de én egyet se ismerek... játéknak is max a gesundheit -ot, ami tetszett, lehet erre is körülnézhetnél, de én se tudom..
   
Bandoolero - Tag | 6 hsz       Online status #80230   2008.01.24 06:15 GMT+1 óra  
BAkker

Nem tud valaki valami GameMaker-hez hasonló progit, de olyat, amivel meg lehet csinálni azt, amit én akarok?

   
Mioline - Tag | 69 hsz       Online status #80229   2008.01.24 06:12 GMT+1 óra  
Hidd el nekem, ha ez neked nem "basic", akkor az sem lesz, főleg, hogy annak használatához valami komoly nyelv kell...

(Remélem nem mondtam világra szóló baromságot.)
In my restless dreams... I see that town... Silent Hill...

   
Bandoolero - Tag | 6 hsz       Online status #80228   2008.01.24 06:09 GMT+1 óra  
És a GDI egyszerűbb? Mert ez a Darkbasic nekem nem annyira basic

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80226   2008.01.24 06:03 GMT+1 óra  
van eza a VT féle biblia a darkbasicröl

http://www.gepcsirke.atw.hu/

én anno ebböl tanultam meg programozni (nem vicc!) szal szerintem ezt forgasd és irj egyszerü programokat aztán mikor már kezded érezni hogy szögletesedik a fejed akkor kezdj el vmi picit komolyabbat (de ne operációs rendszert...vagy ha igen ne darkbasicben )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bandoolero - Tag | 6 hsz       Online status #80224   2008.01.24 05:57 GMT+1 óra  
LOL xD

Attól félek, be kell ismernem, ezen a téren nincs nagy tudásom, és egy tapasztalt mester segítségére szorulok

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80223   2008.01.24 05:55 GMT+1 óra  
eza windowsos gui api vagy mi a túró
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bandoolero - Tag | 6 hsz       Online status #80221   2008.01.24 05:51 GMT+1 óra  
Hú, ez egy kicsit bonyolultnak tűnik...

Először is mi az a GDI?

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80220   2008.01.24 05:50 GMT+1 óra  
hát ezt még akár a GDI vel is meglehet csinálni de a darkbasic is tud persze 2D-t csak az a hátránya hogy hivjuk igy hogy csak 'fake' eseménykezelést lehet csinálni.
az viszont megoldható hogy az egyes pályák ilyen 'interaktiv' részeit fájlból töltöd be mondjuk ilyen négyesek lennének benne hogy

2, 3, 10, 20, <valami eseményleíró>

ez leír egy négyzetet, ezen belül kell vizsgálni, hogy ott van-e az egér és ha klattyolt akkor történik valami.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bandoolero - Tag | 6 hsz       Online status #80215   2008.01.24 02:16 GMT+1 óra  
HELLÓ!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Szeretnék csinálni egy olyan kalandjátékot, ahol egy képen egy elemre kattintva jönne elő egy kép, egy videó, egy hangfájl, vagy Urambocsá' egy széfnek a nyitózára.

Ennyi elemet tervezek a játékba összesen.

Tudnátok nekem ajánlani egy programot, amivel ezt a játékot el tudnám készíteni?
(mondom, nem akarok benne 3D animációt, se mozgást, se semmit)

A segítséget előre is nagyon köszönöm!!!

   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #80214   2008.01.24 02:13 GMT+1 óra  
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #80213   2008.01.24 02:07 GMT+1 óra  
az objektek középpontuktól való magasásgukat belekalkuláltad a dologba?
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #80211   2008.01.24 01:42 GMT+1 óra  
Ehh próbáltam egyetlen mátrixxal megoldani, de valami nem stimt. A fix pozicióra betöltöbb dekor objektek se azon a magasságon vannak, ahol lenniük kéne. Pedig vagy tízszer átnéztem a kódot. most meg már teljesen szét b...ta az egészet.... Asszem újra írom az egész mátrixos részt. Ez csak a látvány miatt lett volna fontos... mindegy...
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #80209   2008.01.24 01:24 GMT+1 óra  
nekem is volt több mátrixos időszakom, a kódok vinyóhalállal együtt elvesztek, de ha feldobod a kódot, kibogarászuk, mi a gond
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80198   2008.01.23 16:06 GMT+1 óra  
nem az elmélettel van a baj hanem a dbpro val
nézd át a kódod mégegyszer..biztos hogy átírja a mátrix számát? teszteld le...hogy derited ki hogy melyik mátrix felett van? amugy ez a több mátrix szerintem mazochista megoldás..inkább modellezd le a pályát aztán használj sliding collisiont..
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #80196   2008.01.23 14:44 GMT+1 óra  
Királyok vagytok.
Ígérem egy darabig nem kérdezek. Csak még egyet.
Adott 9 darab mátrix, (9 felé van vágva a pálya) domborzatos. Ez a nyomorult dbp nem hajlandó módosítani a modell magasságát, ha átlépek vele egy másik mátrixra. leugrik nullára. Pedig a mátrix számát változóban tárolom és az stimmel. Ha átlépek pl a 2-es mátrixra, a változó 2-es lesz, de mintha nem venné észre és nem frissíti a magasságomat.
A get ground height(matrixszama,x#,z#) pedig stimmel... mi lehet a gond?
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #80192   2008.01.23 12:22 GMT+1 óra  


set camera to image
texture object
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #80189   2008.01.23 09:22 GMT+1 óra  
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #80188   2008.01.23 09:15 GMT+1 óra  
Na, egy új kérdés, amiről sehol nem találtam infót:
Lehet e- dbpróban 3D-s környezetben videót megjelíteni, mondjuk úgy, hogy ráhúzom egy
plain-rem vagy valami ilyesmi... vagy van erre valakinek valami ötlete?
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #79970   2008.01.20 02:50 GMT+1 óra  
Mindegy, próbálkozom veke, azért köszi! Majd beszámolok a fejleménykeről...
   
sloth - Tag | 81 hsz       Online status #79961   2008.01.19 23:47 GMT+1 óra  
kiprobáltam, nekem látta. Odavittem mindketőt a fa mellé, ( lehet meg kell mozdítani ahhoz hogy a másik lássa ) .. mindegy, ez van..
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #79950   2008.01.19 13:54 GMT+1 óra  
Nálam nem igazán müxik. Elindítom a szervert. Aztén két klienset, de nem látják egymást.
   
sloth - Tag | 81 hsz       Online status #79934   2008.01.19 09:13 GMT+1 óra  
Idézet
ragoon :
Helló
Valaki ki tudná fejteni bővebben a dbp multiplayeres részét. ..



nah, ha még aktuális, megtaláltam a multis kinlodásomat db-be. Először a szervert inditsd el, ez rángat 2 npc-t a pályán. Utána 2-3 klienst, ez kérdi a neved, meg a karaktert amivel indulni akarsz. Ütközés nincs, de látni a többi karakter mit csinál, áll, megy, harcol, meghal. ( ctrl harc, shift halál)
(átnéztem, hmap véletlenül se maradt benne )

kliens
szerver
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #79895   2008.01.18 12:14 GMT+1 óra  
és ha közel van a bolygó?
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #79864   2008.01.17 17:29 GMT+1 óra  
skybox
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #79863   2008.01.17 16:48 GMT+1 óra  
A fekete képernyőre ki kell rajzolni véletlenszerűen egy rakás fehér pöttyöt. Azok a csillagok. A bolygók meg sötétek és messze vannak, tehát nem látszanak.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #79838   2008.01.17 10:03 GMT+1 óra  
szóval akarok egy világűrös scene-t csinálni, de nem gondoltam, hogy ennyire szarul fog kinézni. Mondjuk a csillagos űrt lehet skysphere-vel megoldani, de hogy a bolygók tojás alakúak, az gáz. Mondjuk 55 fov-val már tűrhető, ha a bolygó közel van.
Ki hogy oldaná meg a kozmosz elkészítését bolygókkal dbpró-ban?
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] > 40 < [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]