játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #177587   2012.04.04 11:51 GMT+1 óra  
Idézet
Parallax :
"if your goal is to make a game, license as much code as you can. It is fun to write from scratch, but not wise." - karmakk



Akkor hogy lehet hogy a jatekait full o irja? (akar mint id)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #177585   2012.04.04 11:42 GMT+1 óra  
Idézet

ha jól vettem ki a dolgot te nem animációt csináltál hanem cserélgeted az objektumot 3ds max vagy blender használd ha igényes 3d-s játékot akarsz



Én blender 2.61-es verzióval aránylag normális objektumokat gyártok.
csináltam: tereptárgyakat,autókat,emberekeket(kicsit szögletesek),repülőket,fegyvereket

ezeket textúrázom aztán kiexportálom x-nek azt a dbPro érti.
Először 3Ds-ként próbáltam csak nagyon lassan tölti be.
   
DMG - Szerkesztő | 3172 hsz       Online status #177570   2012.04.04 07:43 GMT+1 óra  
Nem is feltétlen erre gondolt szerintem, de vannak a DBPRO-nál jobbak is pl.: unity3D.
-----------------------------------------
Dont Listen to the Naysayers
   
Parallax - Tag | 581 hsz       Online status #177569   2012.04.04 00:33 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Szerintem a hiba ott kezdödik, hogy dbpro...



"if your goal is to make a game, license as much code as you can. It is fun to write from scratch, but not wise." - karmakk

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #177565   2012.04.03 23:52 GMT+1 óra  
Szerintem a hiba ott kezdödik, hogy dbpro...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #177538   2012.04.03 18:23 GMT+1 óra  
Idézet
Krisz98 :
Üdv!
A nagy própálkozásnak volt előnye!

Sikerült valamit összehoznom. sikerült valami torz,szögletes mozgatást összhoznom.
most már a player ember "lépeget"
nem mesh manipuláltam hanem az objektumokat külön mozgás-fázisonként mkészítetem el.

objectum elrejtésével majd újboli mutatásával lett mozgás.
nekem 4-objektumra volt szükségem ehhez:

1-es objektum: az ember áll

2-es objektum: bal láb előre,jobb hátra

3-as objektum: jobb elől, bal hátul

4-es objektum: felső test (nálam a kezében kard egérkatinttásra "kaszál"



ha jól vettem ki a dolgot te nem animációt csináltál hanem cserélgeted az objektumot 3ds max vagy blender használd ha igényes 3d-s játékot akarsz

   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #177532   2012.04.03 17:00 GMT+1 óra  
Egyszerűbb, ha megveszed... hidd el, rengeteg időt és energiát spórolsz meg.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #177500   2012.04.03 03:42 GMT+1 óra  
Idézet
Krisz98 :
Üdv!
A nagy própálkozásnak volt előnye!

Sikerült valamit összehoznom. sikerült valami torz,szögletes mozgatást összhoznom.
most már a player ember "lépeget"
nem mesh manipuláltam hanem az objektumokat külön mozgás-fázisonként mkészítetem el.

objectum elrejtésével majd újboli mutatásával lett mozgás.
nekem 4-objektumra volt szükségem ehhez:

1-es objektum: az ember áll

2-es objektum: bal láb előre,jobb hátra

3-as objektum: jobb elől, bal hátul

4-es objektum: felső test (nálam a kezében kard egérkatinttásra "kaszál"



Gratulálok ! Mostmár tudod hogy hogy NEM lehet animációt készíteni , mivel a lehető leg-leg-leg-leg rosszabb módon kezdtél neki Még mindíg azt mondom hogy olvass tutoriálokat !

Szóval hogy érzékeltessem mennyire rossz nyomon vagy , van a
"Jó megoldás"
utánna az "Elmegy" , majd végül
a "Tökéletesen szöges ellentétben áll a logikus gondolkodással"

Gondolom nem kell részleteznem hogy a te megoldásod melyik kategóriába tartozik


Animált modellt valamilyen modellező progiban készíts , mivel az arra van kitalálva ne pedig DBProban . TELJESEN KIZÁRT DOLOG hogy a videón látható modell animációját elkészítsd DBProban vertex manipulációkkal meg mesh data átírogatással !
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #177456   2012.04.02 12:39 GMT+1 óra  
Üdv!
A nagy própálkozásnak volt előnye!

Sikerült valamit összehoznom. sikerült valami torz,szögletes mozgatást összhoznom.
most már a player ember "lépeget"
nem mesh manipuláltam hanem az objektumokat külön mozgás-fázisonként mkészítetem el.

objectum elrejtésével majd újboli mutatásával lett mozgás.
nekem 4-objektumra volt szükségem ehhez:

1-es objektum: az ember áll

2-es objektum: bal láb előre,jobb hátra

3-as objektum: jobb elől, bal hátul

4-es objektum: felső test (nálam a kezében kard egérkatinttásra "kaszál"
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #177236   2012.03.31 10:57 GMT+1 óra  
Idézet
Krisz98 :
ÜDV!

nagy segítség kellene!
Ehez hasonlót szeretnék készíteni:

http://www.youtube.com/watch?v=tEcRala-GwM

bárki tudna valami példa programot adni annak nagyon örülnék!
mert nem tudom miként is működik a Mesh Manipulation.


hajrá! sok sok sikert nem lesz könnyű DarkB be

   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #177180   2012.03.30 18:06 GMT+1 óra  
Üdv!
nekem igazából nem videóhoz kellene.
játéknál az ellenfelek és a játékos objectumának mozgatásához.

és azis elég lelle ha szögletesen mozogna.

de azért köszi!

egyépként ha van valaki aki tudna valami érdekeset mutatni a
témával kapcsolatban akkor megköszönném!

egyépként a videós problémám megoldódott:
én majom a lejátszás után benthagytam egy CLS-t

egyépként az objektumokat blender-el gyúrom ki aztán ki exportálom x-nek.

Ezt a hozzászólást Krisz98 módosította (2012.03.31 15:03 GMT+1 óra, ---)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #177178   2012.03.30 17:15 GMT+1 óra  
Ennek 1000 módja van... És rengeteget kell gyakorolni hogy ilyen legyen (tehetségtől függően akár 5-6 hónapig is ! ) A modellezés nagyon összetett dolog , hát még az animáció ! Úgyhogy szerintem ne várd el az itteni emberektől hogy tutoriálokat fognak írni vagy részletesen megmutatnak mindent Keress a neten tutoriálokat , rengeteg van... Egyébként ez nem dbproban készült , csak azt mutatja hogy a dbpro is be tudja olvasni a modellt... ami neked kell az 3ds max , Maya , vagy valami ilyesmi
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #177173   2012.03.30 15:46 GMT+1 óra  
ÜDV!

nagy segítség kellene!
Ehez hasonlót szeretnék készíteni:

http://www.youtube.com/watch?v=tEcRala-GwM

bárki tudna valami példa programot adni annak nagyon örülnék!
mert nem tudom miként is működik a Mesh Manipulation.
   
LugaidVandroiy - Törzstag | 504 hsz       Online status #176056   2012.03.09 07:20 GMT+1 óra  
OpenGL-t már mindenféle nyelv alá implementálták. Abban az a jó, hogy az úgy kapott kódod (ha megfelelő cross-platform libeket használsz mellé) platformfüggetlen lesz. Legalábbis Linux-alapú rendszereken nagy eséllyel menni fog.

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #176053   2012.03.09 05:58 GMT+1 óra  
Opengl? Mi a véleményetek? Nekem barátságosabbnak tűnik, mivel az is C alapú. Legalábbis ahogy én észrevettem.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #176051   2012.03.09 02:30 GMT+1 óra  
Én is kb ugyenezt mondtam privibe ! És akkor még ott van a legnagyobb húzóerő : Ha szeretsz játékot fejleszteni , akkor mindnen könnyebben fog menni !

Innen eltudod sajátitani az alapokat , és némi gyakorlással meg tudod érteni az OOP lényegét
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

Ez alapján gyakorolj írj egyszerű kis programokat .
Aztán jöhet a Stroustrup féle könyv , de ez CSAK akkor ha már érted az OOP lényegét és pár apró kis project mögötted van (nem játék) . De semmiféleképp ne ezzel a könyvel kezd mert akkor tuti fel fogod adni az első héten
DirectX - re pedig ott van az egész net ! Végebeláthatatlan tutoriál van már minden kategóriában (Absolute beginner-től , pro-ig minden)

C# - ról nem tudok véleményt írni mert soha sem használtam... azaz egyszer elkezdtem XNA-zni de a C# valahogy nem fogott meg (csak hogy ne legyen flame belőle : Nem azt mondtam hogy a C# nem jó , csak nekem nem jött be )


SZERK : Ja egyébként most ébredtem fel , és most esett le hogy már tanulod a c++- t és jól megy... Most ébredtem fel na még kómás vagyok.... GDK-t hacsak lehet kerüld el , tapasztalatból mondom hogy abból nem fog semmi jó kisülni...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Matzi - Szerkesztő | 2520 hsz       Online status #176041   2012.03.08 20:34 GMT+1 óra  
Sorenke:
Ha nem kezded el, akkor sosem fogod megtanulni. Annyira nem kell félni a dolgoktól amúgy. Szedj le mondjuk egy XNA-t, van benne példaprogram, azzal el is lehet indulni, és max később megtanulod a többit. Ha félsz tőle, és nem kezded el, akkor viszont tényleg nem jutsz semmire.
If your game idea starts with the story it’s not a game idea.
Stories in games are optional.
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #176030   2012.03.08 18:28 GMT+1 óra  
Dookle jól láttad hogy a oop lehetőségeit szeretném kiaknázni. C++;C# ott tanulom az iskolában is, és jól megy, viszont félek mert Direkt X tanulásához magas matek tudás kell, és az nekem nincs meg és mivel középiskolába nem olyan szinten megy a matek mint az egyetemeken, főiskolákon ez nem is lesz meg egyhamar. Meg nem is találok jó Direkt X jegyzetet

   
Paladin13 - Tag | 26 hsz       Online status #175899   2012.03.06 17:37 GMT+1 óra  
Spriteok nélkül nekem is működik ,de azokat nem akarnám kiszedni mert azokből áll szinte a játék.
De mindegy rájötem ,hogy ha spriteként illesztem be a szöveget akkor jó. Azért kössz a segítséget.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #175796   2012.03.04 18:20 GMT+1 óra  
Idézet
Paladin13 :
text 350,200,"1. kérdés"
do
If mousex()>379 and mousey()>405 and mousex()<476 and mousey()<445
Sprite 87,380,405,88
If mouseclick()=1 then Cls : text 350,200,"2. kérdés"
Else
Sprite 87,380,405,87
Endif
Loop




Hát ez így elég kusza ! Bár nálam működik gond nélkül. (Spriteokkal nem próbáltam ezért lehet hogy itt van a kutya elásva) Próbáld ki sproteok nélkül...

Egyébként használj szubrutinokat , és változókat a kiírandó szövegre... ha a fenti stílusban akarod megírní a játékodat akkor gyorsabban lesz átláthatatlan a kódod mint gondolnád...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Paladin13 - Tag | 26 hsz       Online status #175793   2012.03.04 17:33 GMT+1 óra  
text 350,200,"1. kérdés"
do
If mousex()>379 and mousey()>405 and mousex()<476 and mousey()<445
Sprite 87,380,405,88
If mouseclick()=1 then Cls : text 350,200,"2. kérdés"
Else
Sprite 87,380,405,87
Endif
Loop

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #175784   2012.03.04 13:27 GMT+1 óra  
Idézet
Paladin13 :
Sziasztok! DBP nyelven szeretnék egy Honfoglalóhoz hasonló játékot írni. A játék már majdnem készen van csak a kérdéseket kéne bele tennem és az a baj ,hogy mikor beirom a kérdést akkor meg jelenik ,de mikor elakarom tüntetni a Cls paranccsal akkor a következő kérdést már nem írja ki.

Nem tudom ,hogy oldjam meg légyszi segítsetek. Előre is kösz.



Ahoz hogy segíthessünk , jó lenne ha mutatnál valami kódot .
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Paladin13 - Tag | 26 hsz       Online status #175763   2012.03.04 10:04 GMT+1 óra  
Sziasztok! DBP nyelven szeretnék egy Honfoglalóhoz hasonló játékot írni. A játék már majdnem készen van csak a kérdéseket kéne bele tennem és az a baj ,hogy mikor beirom a kérdést akkor meg jelenik ,de mikor elakarom tüntetni a Cls paranccsal akkor a következő kérdést már nem írja ki.

Nem tudom ,hogy oldjam meg légyszi segítsetek. Előre is kösz.

   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #175659   2012.03.02 13:00 GMT+1 óra  
Azért köszönöm. Dark video-t próbáltam de a TRIAL csak ezeket a parancsokat kezeli:
Kód:
DARKVIDEO OPEN MOVIE== return int( file$ )
DARKVIDEO CLOSE MOVIE== return int( int movieId )
DARKVIDEO PLAY MOVIE== return int( int movieId, int imageId, int loop )
DARKVIDEO STOP MOVIE== return int( int movieId )
DARKVIDEO GET MOVIE WIDTH== return int( int movieId )
DARKVIDEO GET MOVIE HEIGHT== return int( int movieId )
DARKVIDEO SET MOVIE VOLUME== return int( int movieId, int volume )




Nem tartom valószínűnek hogy a teljes több parancsot ismerhetne. Ami pedig hihetetlen hogy egy Dark Game Studio-t megkapok 65€ -ért amiben persze hogy a DARK VIDEO nincs benne ami +37€ . Érdekes. Azért köszönöm és nem adom fel. Próbálkozok egy érdekes megközelítéssel megoldani a problémát. Megírom ha sikerült valamit hegeszteni hátha másnak is akad hasonló problémája.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #175634   2012.03.01 22:41 GMT+1 óra  
Idézet
Tommy50 :
Köszönöm szépen előre is.



Sajnos rossz hírem van ... nincs ilyen plugin. Legalábbis olyan nincs ami ingyenes ! A Dark Video nevű plugin megvásárolható a hivatalos honlapról . De szerintem nagyon drága (37 EU)! Én személy szerint tuti nem adnék ezért ennyi pénzt.

PS : Na ezért dobtam ki a DBpro-t ! . + amióta az új "game engine-jükön" "dolgoznak" a dbpro-t teljesen elfelejtették... tehát bug-ot bejelenteni nem érdemes... én valamikor 2011-ben jelentettem nekik egy transparent textúra bugot. Elismerték , de azóta is úgy áll... Szomorú ez az egész
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #175582   2012.02.29 23:54 GMT+1 óra  
Köszönöm szépen előre is.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #175534   2012.02.29 17:44 GMT+1 óra  
Azért mert bugosak az animációs parancsok...

Csak lassítani tudod a videót , és azt is szaggatottan fogja lejátszani... (tehát bugos)
Hogyan is működik ez a parancs :

Kód:
Set animation speed ID,SEBESSÉG


Ahol a "SEBESSÉG" maximális értéke 100 lehet (ha 100-nál nagyobb számot írsz be a parancs automatikusan 100-ra teszi) .Ez azt jelenti hogy tulajdonképpen a SEBESSÉG paramétert százalékban adhatod meg.

ha 50 akkor a videó fél sebességen megy ha pl 25 akkor negyeden , stb

Kód:
set animation speed 1, 100                  // max sebesseg
set animation speed 1, 75                    // max sebesseg 75%-a
set animation speed 1, 50                    //max sebesseg 50%-a
set animation speed 1,62                     // max sebesseg 62%-a 


Hogy miért ilyen hülyén oldották meg , az viszont örök rejtély marad...

Azt hiszem van valamilyen ingyenes működő videó lejátszó plugin DBprohoz (de nem biztos ) majd utánna nézek
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #175503   2012.02.29 13:57 GMT+1 óra  
Szerbusztok. Szeretnék egy adott videót lejátszani folyamatosan különböző sebességgel.
A kérdésem a következő:
-Elvileg ha jól tudom ez a kód lenne erre hivatott:
Kód:
Set animation speed ID,SEBESSÉG

Azonban ez nem hajlandó befolyásolni a tényleges lejátszási sebességet.

ha lekérem változóba a lejátszási sebességet akkor kiderül hogy az anim elvileg átveszi
a megadott értéket de a videó sebessége lejátszáskor valójában nem változik.

Erre szeretnék valami megoldást találni.


Köszönöm szépen a segítségeteket előre is.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #174715   2012.02.14 15:16 GMT+1 óra  
Idézet
Krisz98 :

Egyépként a videós probemámra tudnál valami megolgást?



Van esetleg valami példa progid ?
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #174702   2012.02.14 08:43 GMT+1 óra  
Üdv!

Ez csak egy alap program igény szerint lehet fejleszteni!
pl.: beteszel sprite-ként egy képet mondjuk egy garázsról.
vagy kiiratod a kocsi teljesítményét,kezelhetőségét.

bocss egyépként meg kezdővagyok.

Egyépként a videós probemámra tudnál valami megolgást?
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #174684   2012.02.13 18:24 GMT+1 óra  
Hát ez annyira nem jó hír... Én értékelem az igyekezetedet...de :

A Kód amit belinkeltél eléggé spagettis... nincs indentálva , a kód szekezete sem elég jó egy nagyobb projecthez , ráadásul ezt bárki minden DBPros tapasztalat nélkül kb 10 perc alatt megírja. És ha kódot írsz a hsz-ben akkor illeszd be kód ként ! :

Kód:
rem code here...


Egy autós játék megírását pedig nem az "autó bemutatása" résszel kell kezdeni...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #174671   2012.02.13 15:40 GMT+1 óra  
Üdv mindenkinek!

jó hír azoknak akik autós játékot fejlesztenek!
Van egykis példaprogramom az auto bemutatásához:

program:

rem windows ablak zárás
rem ha nem akarod teljesképernős módban futtatni, akkor
rem ezzel cserélki: set window on
set window off

set display mode 1024,768,16

auto=100
load image "auto.bmp",auto
load object "auto.X",auto

rem az auto texturázása
texture object auto,auto

rem az auto átméretezése
scale object auto,100,100,100
rem az auto pozicionálása
position object auto,0,-1,0
rem háttér bekapcsolása
backdrop on

rem a háttér színezése
color backdrop RGB(0,0,255)

rem fényerő
set ambient light 70
do
rem Az a# az auto forgásának a sebessége
rem Ha növeled akkor az auto gyorsabbanfog forogni
yrotate object auto,a#
inc a#,0.1
loop

használjátok egésségel!

Ezt a hozzászólást Krisz98 módosította (2012.02.13 17:05 GMT+1 óra, ---)
   
Krisz98 - Tag | 66 hsz       Online status #174668   2012.02.13 15:15 GMT+1 óra  
Üdv mindenkinek!

lenne egy kis problémám:

a játék kezdésekor egy küldetésismertető videót (avi) játszatok le.
eddig minden jóis lenne. A küldetás befejezésekor megint lejátszatnék egy videót,
kikapcsolom a szinkront,kitörlöm a összes objektumot, a hátteret is kikapscoltam.
A video nak csak a hangját játsza le kép nincs.

próba képpen ezt a videót betettem a program elejére,ott hibátlanul működött.

kinek van valami ötlete?

előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Krisz98.
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #174307   2012.02.06 20:56 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :

DBproban / GDK-ban ez nem lehetséges ! Valamennyi kiegészítő DBpro-ra van oprimalizálva , ami teljesen ellentétben áll a c++-al .
Viszont ha tudsz írni saját grafikus motort c++ -ban akkor már nincs szükséged DarkPhysX - re meg DarkAi-ra mert van elég tudásod hogy ezeket magad implementáld... De persze ehez rengeteget kell tanulni és gyakorolni...

Ha c++-t akarsz tanulni LEGELŐSZÖR magát a nyelvet tanuld ! Grafika , hang , fizika maradjon későbre. A c++ és mondjuk a lineáris algebra két akkora óriási fogalom hogy ezeket párhuzamosan képtelenség tanulni .



Köszönöm a választ és megfogadom tanácsod.

Ahhoz hogy saját motort írjak vagy akár csak saját AI-t nagyon messze vagyok,ahogy Asylum írta "Bár így lenne" de ilyesmiről egyenlőre nem is álmodok.

Használtam már pár nyelvet,motort:

Blitz3D
PureBasic
GLBasic
Unity3D + JavaScript
Shiva3D + LUA
Leadwerks + LUA
Panda3D + Python

De az AI résznél mindegyikben elakadtam.
Az abszolút kedvencem a Leadwerks.Imádom.
Elképesztően egyszerű a játék világát megalkotni vele és megtölteni élettel mint fizika,mozgó,változó object-ek akár az editor nélkül is LUA nyelven.
De amint eseményekkel is megkellet volna tölteni mint:
ha az adott modell LÁT akkor ez történjen
ha az adott modell HALL akkor ez történjen
adott modell,adott útvonalon mozogjon.(ekkor még nem volt benne waypoint rendszer)
adott modell mikor kövessen,támadjon,sebezzen..stb...stb
Teljesen elakadtam
Foggalmam nem volt és még mindég nincs hol is kellene ezt kezdeni

Ezért lényegében rá vagyok kényszerülve a DarkAI-ra sok választásom nincs jelenleg.
De megfogadom a tanácsod és a C++-t "magában" tanulom a grafikával,hanggal és a többivel kapcsolatos dolgokat későbbre hagyom.
A játékfejlesztés iránti vágyamat pedig a DBP-n vezetem le

Ezt a hozzászólást kekipen módosította (2012.02.06 21:02 GMT+1 óra, ---)

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #174250   2012.02.06 02:59 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Idézet
Dookle :
ha tudsz írni saját grafikus motort c++ -ban akkor már nincs szükséged DarkPhysX - re meg DarkAi-ra mert van elég tudásod hogy ezeket magad implementáld...



Bár igy lenne



Úgyértem pl saját DX/OGL engine alá ő maga is tudja implementálni PhysX -et vagy Newtont nem kell DarkPhysX vagy NewtonWrapper meg DarkAi ... nem arra gondoltam hogy saját fizika engine-t fog írni
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #174249   2012.02.06 01:29 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
ha tudsz írni saját grafikus motort c++ -ban akkor már nincs szükséged DarkPhysX - re meg DarkAi-ra mert van elég tudásod hogy ezeket magad implementáld...



Bár igy lenne
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #174247   2012.02.06 00:33 GMT+1 óra  
Idézet
kekipen :
Köszönöm a felvilágosítást mindkettőtöknek.

Akkor azt hiszem egyenlőre maradok a DBPro-nál.
Egyébként azért döntöttem a DarkBasic Pro mellett,mert sok kiegészítő van hozzá amiken keresztül lefedi a játékfejlesztés területeit.Mint DarkAI,DarkShader,DarkPhysics,DarkCloud és még sorolhatnám.Jelen pillanatban kétségeim vannak hogy én valaha is tudok majd AI-t Shadert vagy fizikát programozni a nulláról.
Ezért egyenlőre mindenképp a DB motorját akarom használni de persze idővel szeretnék C++ felé irányulni.

Viszont lenne még egy kérdésem.Előre is bocs ha nagyon idétlen.
Azt meglehetne-e oldani,hogy a DB motorját csak a kiegészítőkért használnám mint az AI és fizika esetleg shaderek de a rendereléshez, egy másik motort használnák.Mármint C++-ban mondjuk?

Ez kivitelezhető lenne vagy így csak még jobban összekuszálná a dolgokat?
Mondjuk azt nem gondolom komolyan hogy a DarkShader másik motorral működne,de az AI és Physics vagy legalább az AI?

Jelenleg ez az első számú vonzereje a DarkBasic Pro-nak számomra.




Hát mondjuk nekem az AI éppen nem igazán jött be... túlságosan korlátozott és igencsak lassúnak tűnt.

Idézet
Viszont lenne még egy kérdésem.Előre is bocs ha nagyon idétlen.
Azt meglehetne-e oldani,hogy a DB motorját csak a kiegészítőkért használnám mint az AI és fizika esetleg shaderek de a rendereléshez, egy másik motort használnák.Mármint C++-ban mondjuk?


DBproban / GDK-ban ez nem lehetséges ! Valamennyi kiegészítő DBpro-ra van oprimalizálva , ami teljesen ellentétben áll a c++-al .
Viszont ha tudsz írni saját grafikus motort c++ -ban akkor már nincs szükséged DarkPhysX - re meg DarkAi-ra mert van elég tudásod hogy ezeket magad implementáld... De persze ehez rengeteget kell tanulni és gyakorolni...

Ha c++-t akarsz tanulni LEGELŐSZÖR magát a nyelvet tanuld ! Grafika , hang , fizika maradjon későbre. A c++ és mondjuk a lineáris algebra két akkora óriási fogalom hogy ezeket párhuzamosan képtelenség tanulni .
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #174244   2012.02.05 23:46 GMT+1 óra  
Köszönöm a felvilágosítást mindkettőtöknek.

Akkor azt hiszem egyenlőre maradok a DBPro-nál.
Egyébként azért döntöttem a DarkBasic Pro mellett,mert sok kiegészítő van hozzá amiken keresztül lefedi a játékfejlesztés területeit.Mint DarkAI,DarkShader,DarkPhysics,DarkCloud és még sorolhatnám.Jelen pillanatban kétségeim vannak hogy én valaha is tudok majd AI-t Shadert vagy fizikát programozni a nulláról.
Ezért egyenlőre mindenképp a DB motorját akarom használni de persze idővel szeretnék C++ felé irányulni.

Viszont lenne még egy kérdésem.Előre is bocs ha nagyon idétlen.
Azt meglehetne-e oldani,hogy a DB motorját csak a kiegészítőkért használnám mint az AI és fizika esetleg shaderek de a rendereléshez, egy másik motort használnák.Mármint C++-ban mondjuk?

Ez kivitelezhető lenne vagy így csak még jobban összekuszálná a dolgokat?
Mondjuk azt nem gondolom komolyan hogy a DarkShader másik motorral működne,de az AI és Physics vagy legalább az AI?

Jelenleg ez az első számú vonzereje a DarkBasic Pro-nak számomra.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #174219   2012.02.05 16:21 GMT+1 óra  
Egyetértek, ha már a DB motorját akarod használni akkor inkább DBPro. Ha meg C++-t akarsz a gyorsaság miatt, jobban jársz ha kidobod a GDK-t és írsz egy kicsi cél-engine-t helyette DX/OGL-ben. De kezdőknek ezt nem ajánlanám.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #174216   2012.02.05 15:58 GMT+1 óra  
@kekipen

heló ! Tudom hogy csalódást fog okozni amit mondok , de sajnos ez az igazság : Semmivel sem lesz jobb /gyorsabb a a program GDK-val. A motor teljesen megegyezik a dbpro motorjával , ezért a c++ is ugyanazokat a bugos fügvényeket fogja hívni min a dbpro. Íme néhány dolog amiven különbözni fog :

Először lássuk miért jobb a GDK a Dbpronál :

- a c++ kompilerének köszönhetően egy sokkal stabilabb és kisebb exe-t kapsz
- A c++ kompilerének köszönhetően a ciklusok sokkal gyorsabbak lesznek min dbpro-ban
- Egy lépéssel közelebb kerülsz a c++ - hoz , így lassan bővítheted saját DX hívásokkal a programodat .Ergó tanulhatod a c++-t

És m iért nem jó :

- A c++ lényege pont az objektum orientáltság ... Ha c++ -ban nem használod az OOP-t akkor 100% az esélye hogy egy spagetti maszlag lesz a kódodból amit havi rendszerességgel újra fogsz írni.

- A dbpro ban megszokott "fügvényhívásos " stílust nem lehet ráerőszakolni a c++ -ra ! A c++ szabályait teljesen mások Mindenki azt gondolja hogy a dbMakeObjectBox() mennyire leegyszerűsíti a c++-t . EZ NEM ÍGY VAN ! Sőt csak még jobban össze fog keverni !

Ráadásul azzal a szerencsétlen index rendszerével egyszerűen nem lehet mit kezdeni c++ - ban

Tehát a tanácsom annyi hogy ha mégis a GDk mellett döntesz ne az legyen a célod hogy ebben írj játékot , hanem hogy tanuld a c++-t
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #174183   2012.02.04 23:17 GMT+1 óra  
Ja rájöttem
Mivel loop-ban van többször is lefut a parancs (ehhez még hozzá kell szokni)
A törlés után ha kiléptetem a loop-ból akkor nincs hibaüzenet

Azért továbbra is érdekelne a véleményetek arról hogy melyiket érdemesebb használni:
DarkGDK vagy DarnBasic Pro.
Előre is köszi

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #174182   2012.02.04 22:58 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Akadt egy kis gondom és a segítségetek szeretném kérni újfent.

Ha DarkBasic Pro-ban szeretnék egy képet törölni,mindég azt a hibaüzenetet kapom hogy

"Runtime Error 302 - Sprite does not exist at line "

De nem értem hogy miért írja ezt.
Írok egy példát:

Kód:
load image "kép.png",1
sprite 1,100,100,1

do
mouse = mouseclick()
if mouse = 1
delete sprite 1
endif   
loop

wait key
end


Na most,ha ezt lefuttatom és lenyomom a bal egérgombot,akkor a képet törli ahogy azt szeretném,viszont egyúttal feljön ez a hibaüzenet is miszerint az adott kép nem létezik.

Valaki megtudná mondani hogy mi lehet a gond?

Valamint szeretném kikérni a véleményetek a DarkGDK-ról.Állítólag gyorsabb és kevésbé bugos.De mégis úgy látom mintha kevesebben használnák mivel youtube-ra kevesebb DarkGDK-ban készülő fejlesztésről töltenek vel videókat.Szerintetek megéri DarkGDK-t használni DarkBasic Pro helyett?

Előre is köszönöm

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #172842   2012.01.17 10:47 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
Nem akarja a legenerált random számot lecserélni minden egyes objektumnál hiába van a ciklusban


Lássuk azt a ciklust!
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #172832   2012.01.17 05:54 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
Idézet
Sorenke :
Valaki?
Nekem az rnd() függvénnyel van kicsike gondom.Nem tudom jól használni a véletlenszerűség beállítás részét: randomize timer()
nem tudom hova kell rakni, hogy jól végezze dolgát, és mindig a számítógép belső órájából vegye ki az aktuális számsorozatot, amiből majd kiszámolja magának a "véletlen" számot
Vagy valami ilyesmi...nem vagyok valami jó programozás elméletből



Pontosan mit értesz az alatt hogy " jól végezze a dolgát" ?
A randomize timer() csak egyszer kell. A kódod elejére írd be és jó kell hogy legyen



Nem akarja a legenerált random számot lecserélni minden egyes objektumnál hiába van a ciklusban

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #172830   2012.01.17 04:20 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
Valaki?
Nekem az rnd() függvénnyel van kicsike gondom.Nem tudom jól használni a véletlenszerűség beállítás részét: randomize timer()
nem tudom hova kell rakni, hogy jól végezze dolgát, és mindig a számítógép belső órájából vegye ki az aktuális számsorozatot, amiből majd kiszámolja magának a "véletlen" számot
Vagy valami ilyesmi...nem vagyok valami jó programozás elméletből



Pontosan mit értesz az alatt hogy " jól végezze a dolgát" ?
A randomize timer() csak egyszer kell. A kódod elejére írd be és jó kell hogy legyen
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #172803   2012.01.16 20:19 GMT+1 óra  
Valaki?
Nekem az rnd() függvénnyel van kicsike gondom.Nem tudom jól használni a véletlenszerűség beállítás részét: randomize timer()
nem tudom hova kell rakni, hogy jól végezze dolgát, és mindig a számítógép belső órájából vegye ki az aktuális számsorozatot, amiből majd kiszámolja magának a "véletlen" számot
Vagy valami ilyesmi...nem vagyok valami jó programozás elméletből

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #172050   2012.01.05 19:18 GMT+1 óra  
Idézet
kaszapatrik :
kipróbáltam, kicsit bonyolult. de pár alap példafájl az tetszett, csak megborzongtam, mikor azt a többszáz soros kódot láttam




Mit ???
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kaszapatrik - Tag | 44 hsz       Online status #172042   2012.01.05 18:48 GMT+1 óra  
kipróbáltam, kicsit bonyolult. de pár alap példafájl az tetszett, csak megborzongtam, mikor azt a többszáz soros kódot láttam
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #171916   2012.01.04 07:50 GMT+1 óra  
köszönöm

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #171891   2012.01.03 22:37 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
Hogy lehet megoldani azt hogy folyamatosan nyomom a gombot és a gombnyomásra létre kellene hoznia egy objectum-ot vagy egy sprite-ot és csak is egyet de nekem mindig kilép a program hogy két egyforma indexel rendelkező objectum-ot hozott létre.



Ajánlom figyelmedbe a topicot ! Azaz érdemes néha elolvasni a korábbi postokat .. minden eddigi kérdésedre valaki már válaszolt... Egy kis segítség :.

Kód:
// ha lenyomod a space-t és a space_pressed változó értéke nulla
// akkor végrehajtódik a kód és  a space_pressed változó 1 lesz
// így ez a kód nem hajtódik végre többet , legalabbis még a  space_pressed nem lesz
// ujra nulla

if spacekey() = 1 and space_pressed = 0
   make object box objetumszam , 100 , 100,100
   space_pressed = 1
endif

// ha kiengeded a space-t akkor a  space_pressed ujra nulla lesz :

if spacekey() = 0 then space_pressed = 0
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]