játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] > 45 < [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
MRC - Tag | 31 hsz       Online status #66481   2007.08.10 03:38 GMT+1 óra  
Jó, aszt még én is tudom
de mi van akkor ha sok változóm van pl.
number1
number2
number3
... stb., stb.

és nem tudom, hogy ezek közül melyiket szeretném printelni, hanem azt (a printelni kívánt változó nevét) egy külsö (nálam txt) fájl tartalmazza??

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #66473   2007.08.10 03:26 GMT+1 óra  
print number
   
MRC - Tag | 31 hsz       Online status #66471   2007.08.10 03:24 GMT+1 óra  
Nem egészen úgy gondoltam, megpróbálok pontosítani a kérdésen:
pl. legyen

Kód:
number=10
print val("number")


azt akarom, hogy -jelen esetben- a number változó értékét írja ki a képernyöre.
Hogyan tudom megoldani ezt a problémát?

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #66462   2007.08.10 02:53 GMT+1 óra  
szia

a val() lesz a te függvényed

Ezt a hozzászólást FZoli módosította (2007.08.10 02:53 GMT+1 óra, ---)
FZoli jóváhagyásával XD

   
MRC - Tag | 31 hsz       Online status #66460   2007.08.10 02:45 GMT+1 óra  
sziasztok,
stringet át lehet alakítani változóvá?

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #66287   2007.08.09 02:48 GMT+1 óra  
neoguy: a dbp nem szereti a 3ds fájlokat. konvertálj x-be. a hangos cumóra meg azt mondanám, hogy számolj folyamatosan távolságot a hang és az obj között és úgy állíts volume-t (sqrt((x1-x2)^2+(y1-y2)^2+(z1-z2)^2))
FZoli jóváhagyásával XD

   
MRC - Tag | 31 hsz       Online status #65881   2007.08.05 02:43 GMT+1 óra  
köszönöm

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #65826   2007.08.04 13:13 GMT+1 óra  
perform checklist for files

ezt ugy használd mind az avada kedavrát..ne legyen senki a közelben
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
MRC - Tag | 31 hsz       Online status #65712   2007.08.03 07:43 GMT+1 óra  
helósztok,
könyvtár tartalmát be lehet olvastatni szövegfájlba?

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #65554   2007.08.02 10:51 GMT+1 óra  
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #65551   2007.08.02 10:45 GMT+1 óra  
úgy tűnik hogy ez a modell .x kiterjesztésnél hajlandó betöltődni, de átkonvertálás után nem veszik el a hozzá tartozó animációs adat?

   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #65548   2007.08.02 10:41 GMT+1 óra  
Miért van az ha egy nagyobb poligonszámú 3ds objektumot akarok beolvastatni akkor egyszerűen nem történik semmi, magyarul lefagy?

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #65365   2007.08.02 00:00 GMT+1 óra  
csaktippelek: SET SOUND VOLUME
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #65354   2007.08.01 17:50 GMT+1 óra  
kösz
ha lerakok egy hangot a pályára (ilyen ambient hang), akkor annak hogy tudom megadni a körzetét tehát hogy egy távulság után ne hallatszódjon? (a 3dsound gondolom ilyen de ott nem láttam ilyen paramétert, mert jó lenne ha egyik hang meszebb szól a másik pár lépés után elhallgat)

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #65352   2007.08.01 17:36 GMT+1 óra  
a play objectnek van egy tól - ig paramétere. szépen legyártasdz egymsá utánm fűzve mindenféle animot a akarterhez, aztán meg a paly objecttel attól addig játszod le, ameddig épp a kívánt anim tart
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #65351   2007.08.01 17:35 GMT+1 óra  
sziasztok

Ha van egy ember karakterem, akkor hogy lehet azzal többféle mozgásanimációt végrehajtani?
Tehát tudjon sétálni, mutogatni, meg beszélni, a lényeg hogy több animációt hogy lehet egy objektumhoz rendelni(gondolom a play object egyet tud csak)

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #65246   2007.08.01 11:02 GMT+1 óra  
be kell pipálni h left handed coordinates, vagy vmi ilyesmi
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #65240   2007.08.01 09:57 GMT+1 óra  
sziasztok!

Még mindig gondjaim vannak a 3ds max-ból kiexportált objektumokkal. (pandával) Ezek ugyanis nekem kb. 80 (?!?) fokos dőlésszög alatt töltődnek be a DB világába. Nemtom mi okozhatja a problémát, hol lehet a gond. PLs valaki segítsen, mert nagyon idegesítő, és nem tudok továbblépni.

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #64988   2007.07.31 02:51 GMT+1 óra  
hmm?

mit értesz egyik oldal alatt? Sztem csak valamit elnézel, vagy tényleg valami bug Ha a panda bevált, használd azt
   
kpeti8107 - Tag | 108 hsz       Online status #64986   2007.07.31 02:35 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Egy speciális problémám adódott az X expőorterek közül (eddig pandasoftot használtam, de most megpróbáltam a KW e-port-ot is) . Annyi a problémám, hogy ha betextúrázok vmit, az a Sparky Collision számára egyik oldalról átjárható lesz
van vmi ötletetek?
A mezőgazdaság művészete az élet művészete
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #64808   2007.07.29 06:48 GMT+1 óra  
memblockokkal tudod olvasni.
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #64804   2007.07.29 06:12 GMT+1 óra  
nem tudja valaki, hogyan lehet (ha lehet) DBPro-ban alpha értékeket (egy képben) olvasni/módosítani?
Rem 1.Szóval egy kép adott pontjának alpha értékét visszaadó függvény kéne...
Rem 2.egy kép adott pontjának alpha értékét P-re beállító függvény kellene.(ahol p integer 0 és 100 között (esetleg 0-255))


előre is kösz a segítséget! (remélem megoldható...)

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #64027   2007.07.20 16:18 GMT+1 óra  
Idézet
Camelot :
Valaki nem tudná nekem elmagyarázni, hogy mire jók DBPro-ban a memblock-ok. Nem értem a használatát. Előre is köszi.



Van 2 cikkem róla:
3d memblockok:
http://ilab.hu/jf/page.php?&id=63 (sajna a letöltés nem működik a végén meg a képek se! modik, javítsátok meg!)
2d memblockok:
http://ilab.hu/jf/page.php?id=12
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #63937   2007.07.19 15:17 GMT+1 óra  
Ha már az exportereknél vagyunk...Ezt nemrég találtam.(de lehet hogy én vagyok lemaradva ) Sajnos nincs fent 3dsmax 8-asom ezért nem bírom kipróbálni de akit érdekel az kattintson ide

http://kwxport.sourceforge.net/?q=node/1


Érdekesnek tűnik
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #63926   2007.07.19 11:43 GMT+1 óra  
értem, köszi

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #63890   2007.07.19 08:41 GMT+1 óra  
Sztem ha a material editorban lévö cuccokat is exportálná akkor igencsak megnöne a fájl mérete..szal inkább UV modifierrel probálkozz mert az UV koordináták tuti exportálodnak.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #63797   2007.07.18 11:03 GMT+1 óra  
nem sokat próbálkoztam vele, de a material editorban lévő cuccok 90%-a magára a maxra vonatkoznak, és nem kerülnek ki exportálásra. Az exportra ált. csak a modifierek hatásai kerülnek. De ezt csak én mondom, és többnyire a .3ds és .x formátumra igaz. Bár az .x az eléggé fejlődik, szóval lehet h valamilyen módon megtart a material editor tulajdonságaiból is valamennyit, de akkor meg azt a Pro nem támogatja
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #63792   2007.07.18 10:28 GMT+1 óra  
Nemtom az is lehet, hogy én exportáltam ki rosszul. Vagy egyáltalán ne is számítsak arra, hogy jól ki tudom exportálni??

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #63702   2007.07.17 14:39 GMT+1 óra  
A material editorban való ténkedések többnyire nem exportálódnak ki, gyakorlatilag kb. a diffuse map, amire leeht számítani, de semmi másra, így a tilingra sem...
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #63696   2007.07.17 14:00 GMT+1 óra  
Sziasztok,

3ds max-ban készítettem egy objektumot, amit DBpro-ba akarok betölteni - x formátumban. (panda directx exportert használok) Gondjaim vannak az objektum textúrázásával, mégpedig az, hogy betöltve az objektumot, minden anyag szépen megjelenik, ahogy kell, csak a tiling nem megfelelő. Ha uvw módosítót alkalmazok az objektumra, és ott állítom a tiling paramétereit, akkor semmi gond. Viszont most az uv értékeket a material editorban állítottam be, mert az objektumra sok különböző anyagot is alkalmazni akarok. Így viszont a tiling nem megfelelő (úgy látom, hogy 1,1 minden irányban)

Valaki tud ebben segíteni?

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #63351   2007.07.15 04:14 GMT+1 óra  
Arra jók, h a betöltött médiákat kényed kedve szerint módosítsd. A képeket akár pixelenként, a modelleket vertexenként, a hangot hmm, bitenként És a semmiből tudsz akár ilyeneket magad kreálni, byteonként fleépítve.

FZoli.
   
Camelot - Tag | 6 hsz       Online status #63350   2007.07.15 03:52 GMT+1 óra  
Valaki nem tudná nekem elmagyarázni, hogy mire jók DBPro-ban a memblock-ok. Nem értem a használatát. Előre is köszi.

   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #63348   2007.07.15 03:22 GMT+1 óra  
nincs valakinek meg a full dbpro magyar nyelvű help-ja, mert az enyém hiányos. Például benne van a menüjében, de nem tartalmazza a make static object leírását, , meg hasonlóakat...
   
Camelot - Tag | 6 hsz       Online status #63347   2007.07.15 03:02 GMT+1 óra  
Valaki nem tudná nekem elmagyarázni, hogy mire jók DBPro-ban a memblock-ok. Nem értem a használatát. Előre is köszi.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #63155   2007.07.13 07:14 GMT+1 óra  
csinálnék egy editort ami kimenti egy egyszerü szövegfájlba a pozíciokat, az editoron belül meg lepakolod öket a megfelelö helyre

Amugy a sürüségre én mondjuk prímszámokat vagy négyzetszámokat használnék, a véletlenszerüségre pedig rnd() csak figyelje hogy volt-e már ilyen (ugye milyen szar h db ben nincs std::vector )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #63030   2007.07.12 16:45 GMT+1 óra  
Kéne egy kis segítség.
Egy x sugarú körben véletlenszrűen akarok lerakni mondjuk 50 objektumot, ezzel még semmi gondom, de úgy, hogy ugyanarra a helyre y sugarű körben ne rakja le mégegyszer. és ,hogy nehezítsek a dolgon, a középpontban sűrűbben legyenek az objektumok, a kör széle felé meg ritkábban!!! És mindezt véletlenszerű elrendezéssel....
Na erre tud valaki valami egyszerű tippet? Előre is kösz a segítséget...
   
Joga - Törzstag | 1791 hsz       Online status #62994   2007.07.12 06:28 GMT+1 óra  
A tojás leírható, csak ahhoz ismerni kell a 4d-t.......
(ಠ ›ಠ) Stewie!

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #62926   2007.07.11 13:19 GMT+1 óra  
A tojás is ugyanaz csak a közepén a kört eltolod kicsit
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #62920   2007.07.11 11:08 GMT+1 óra  
Ez nem Dbpro-s kérdés, hanem 3D world studio, de nem találtam topikot hozzá. Ezzel készítek pályát dbpro-hoz, szóval ha készítek terepet, a dombokba hogy lehet fúrni vájatokat, mondjuk egy barlangot?

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #62816   2007.07.10 16:02 GMT+1 óra  
mondom a tojás
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #62803   2007.07.10 13:45 GMT+1 óra  
Mért ne lenne leirható?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ellipsoid
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #62801   2007.07.10 13:44 GMT+1 óra  
a tojás matematikailag annyira írható le, mint a geoid
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #62800   2007.07.10 13:42 GMT+1 óra  
Jajj akkor elipszis önmagával vett direkszorzata gözömnincs hogyhiják..elipszoid vagy mi...TOJÁS
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #62796   2007.07.10 11:43 GMT+1 óra  
a lépcsőn járáshoz meg kell adni egy küszöböt, amin még y irányban átléphet az ütközs
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #62795   2007.07.10 11:43 GMT+1 óra  
az ellipszis nem 3D-s test, asylum
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #62794   2007.07.10 11:41 GMT+1 óra  
De az hogy megy fel mondjuk egy lépcsőn?

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #62793   2007.07.10 11:41 GMT+1 óra  
szabályos sugara? Ez uj Bocs h mindenbe belekötök
Emberhez elipszist használj me az közeliti jol legalábbis minden ember köré rajzolható elipszis
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #62788   2007.07.10 09:12 GMT+1 óra  
ember esetében ne a gömb alakú ütközéssel próbálkozz. Főleg h a gömb lényege, h szabályos sugara van. Használj box collisiont
   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #62770   2007.07.10 05:51 GMT+1 óra  
Arra rájöttem hogy a radius növelésével tudom a ütközési göböt állítani, de ha egy embert akarok szimulálni akkor a felfelé elnyújtott gömb lenne az igazi + a kamerát a tetejére helyezni

   
neoguy - Tag | 100 hsz       Online status #62762   2007.07.10 04:23 GMT+1 óra  
Elakadtam a Sparky's ba, beraktam a példát a sliding demo-ból a programomba, csakhát túl nagyok azt objektumaim a kis gömbhöz képest, de hiába növelem a player gömb méretét ugyanúgy a kamera a földfelszínen marad, pedig még el is nyújtottam y irányban a gömböt .
Meg az is érdekes hogy elnyújtás után a gömb alja jóval lejjebb megy a talaj alá, szóval nem a szélén ütközök vele, természetesen használtam allowobjectscaling-ot

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] > 45 < [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]