játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] > 50 < [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59635   2007.06.13 10:58 GMT+1 óra  
DirectX

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #59634   2007.06.13 10:54 GMT+1 óra  
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #59633   2007.06.13 10:44 GMT+1 óra  
Köszi az infókat! Egyenlőre még Blitzben mindenképpen befejezem amit elkezdtem, pusztán azért kérdezgetek ilyesmit, mert nem tudom XNA vagy DBpro legyen amivel foglalkozni fogok a Blitz után.
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59632   2007.06.13 10:25 GMT+1 óra  
Na akkor megint reklámozom magam

http://people.inf.elte.hu/asylum/DBTutorials/

illetve

http://people.inf.elte.hu/asylum/3Dgraf/

Eddig egy shader van fent (cube mapping) mivel most vizsgaidöszakom van és nincs idöm tanulmányozni a többit, de majd lesznek még. Lehet kéne irnom egy cikket is ezügyben mert nem trivi hogy milyen shaderhez milyen dbpro kód kell.
Azt elöre mondom hogy a vector3 bugos ugyh használj vector4 et
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #59629   2007.06.13 10:09 GMT+1 óra  
a cikkek amikről beszéltem:
http://ilab.hu/jf/page.php?id=193
http://ilab.hu/jf/page.php?id=194

volt még egy http://vector3r.com nevezetű oldal ahol egy arc dbpro kopmatibilis shadereket és demokat tartott, sajnos az oldla megszűnt, de a TGC fórumán találsz shader packot db-hez. Nekem is megvan mind, ha felveszel msn-en, esetleg beszélhetünk ez ügyben, segíteni is szivesen segítek.
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59628   2007.06.13 10:08 GMT+1 óra  
ma vagy holnap én is beregelem gp-ként a dbpro-s művemet, abban lesz shader bőven
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #59626   2007.06.13 10:02 GMT+1 óra  
1.) elég jó
2.) fogjuk rá
3.) Gimmicks
4.) Igen

Nah viccet félre téve, ha shaderes demók kellenek, akár énis tudok mutatni, a jf-en pedig van 2 cikkem a shaderek haszánlatáról, ott tláalsz képeket is.
   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #59624   2007.06.13 09:54 GMT+1 óra  
Sziasztok! Jelenleg a Blitz3D-t használom, de jó lenne, ha tudnék használni shadereket, árnyékokat stb. a programjaimban. A DBpro menyire jó választás ilyen szempontból? Igazából nem láttam még olyan DB-s demot ami annyira meggyőzött volna. Mennyire stabilak a DB-s progik? Ti mit írtok benne? Fenn van a programotok a JF-en?
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59379   2007.06.11 23:36 GMT+1 óra  
köszke
aztatot megtaláltam a kódindex-ben h statistic, csak nem jöttem rá mi megy a zárójelek közé
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #59374   2007.06.11 23:27 GMT+1 óra  
set cursor 1,1
print statistic(1)

vagy

text 1,1,str$(statistic(1))
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59362   2007.06.11 17:36 GMT+1 óra  
puff minnyá mondom uuuh

statistic(0) asszem vagy 1
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59358   2007.06.11 16:13 GMT+1 óra  
hogy tudom kiiratni a renderelt poligonok számát, ahogy FZoli tette a projektjében?
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #59341   2007.06.11 15:17 GMT+1 óra  
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #59333   2007.06.11 15:09 GMT+1 óra  
nnah, megírtam, és mostmár üzembiztosan tud modellt tömöríteni, illetve tömörítettből beolvasni. így a ház 39K. kicsit jobb, mint a 3.115M...
FZoli jóváhagyásával XD

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59331   2007.06.11 15:08 GMT+1 óra  
nah, siker bár lehet nem a skybox-ra kéne húzni vagy talán... nem is tudom
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59320   2007.06.11 14:55 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
holnap megbeszéljük a részleteket msn-en - vegyél fel, holnap elfogadlak ma már nem indítom be mégegyszer - lassan lépek, csak elsajátítom a bloom shader működését még gyorsba
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #59317   2007.06.11 14:52 GMT+1 óra  
Asylum: aha, írtam is
mono: te vagy az emberem! meg is van a prg, vagy küldjem el? van msn-ed?
jah, a hátrányokról is beszélek egy kicsit: jelenleg ez a ház egy 3.115 megás. FZoli segítségéval arra jutottam/jutottunk, hogy valszeg rarral betömörítem, és majd a load object helyett egy kicsit komplexebb betöltő rutint kell használni. rarral tömörítve cca 40k... másik hátrány: nem lehet majd rajta textúrákat használni. de a material color-ok tökéletesen működnek rajta.
FZoli jóváhagyásával XD

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59313   2007.06.11 14:43 GMT+1 óra  
én szívesen besegítek főleg h ismerem a progit, és télleg hasznos lehetne
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59311   2007.06.11 14:40 GMT+1 óra  
Jahogy modellezőt keresel?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #59307   2007.06.11 14:26 GMT+1 óra  
hát asylum, ha tudsz modellezni...
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59305   2007.06.11 14:24 GMT+1 óra  
Az lgo az izé... lego?
Amugy én segitek amiben tudok (ha tudok )
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #59296   2007.06.11 14:06 GMT+1 óra  
16-cad&dbp2.jpg
amúgy ehhez kellettek a limbek. Ez egy LGO->DBO fájl konvertáló
a jobb felső sarokban egy CAD programmal készített modell látható. ennek a programnak a fő tulajdonsága, hogy rendkívül primitív, tulajdonképpen legózni lehet vele. a kék hátterű kép: nos igen, az pedig a DB-be beolvasott fájlból készített modell, betöltés után (ez egy hosszú, de értelmes körmondat lett). ha valakinek van kedve/energiája/indíttatása, hogy segítsen nekem a konvertálóban (merthogy ez nektek is jó sztem ) és modellező esetleg, akkor szívesen fogadom a segítségét. programozói segítségre köszönöm szépen, de egyelőre nincs szükségem igény szerint a CAD programot elküldöm mélben (tömörítve fél mega).

PS szerintetek regeljem GPként, úgy több segítséget kapok?
FZoli jóváhagyásával XD

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59246   2007.06.11 09:48 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
mono: mert rossz oldalra volt fordítva a plain. fordítsd be y-on 180°kal


a legegyszerűbb megoldás persze nem jut eszébe az embernek
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #59239   2007.06.11 09:30 GMT+1 óra  
mono: mert rossz oldalra volt fordítva a plain. fordítsd be y-on 180°kal
FZoli jóváhagyásával XD

   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59235   2007.06.11 09:10 GMT+1 óra  
na sikerült, kösssze
és kicsit rövidebb mint az én megoldásom volt
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59230   2007.06.11 08:17 GMT+1 óra  
Ezzel lehet cubemap-be alakitani

http://www2.ati.com/developer/cubemapgen_v1.1.exe
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59221   2007.06.11 07:37 GMT+1 óra  
meglesem köszke
mert most szépen meg lett alkotva egy kockaszerű cumó 5 darab plain-ből, csak nemtudom mért kívülre kerülnek a textúrák
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59219   2007.06.11 07:33 GMT+1 óra  
Nekem van jó skyboxom meg kód is hogy hogy kell használni viszont cubemap -et használ de ha az nem gond akkor

http://people.inf.elte.hu/asylum/DBTutorials/Cube_DBPro.zip

Fel van kommetnezve hogy mi tartozik a skyboxhoz.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59217   2007.06.11 07:26 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Hogy elavult


így járt
újraírtam a komplett skybox rendszert, mosz szép, meg jó, de rossz oldalra kerül a textúra
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #59211   2007.06.11 07:03 GMT+1 óra  
Hogy elavult
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #59158   2007.06.11 06:01 GMT+1 óra  
This command is now obsolote at line 323

ez miaszöszt jelent?
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #58962   2007.06.09 11:43 GMT+1 óra  
nnah, tgc-n segítettek, nem position object kell, hanem offset limb
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58955   2007.06.09 08:15 GMT+1 óra  
glue object to limb
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #58950   2007.06.09 05:27 GMT+1 óra  
najó, lehet, hogy én vagyok a hülye, de itt miért nem látom a limbeket?

Kód:
make object cube 1,40
for i=2 to 4
make object cube i,20
position object i,0,0,i*10
make mesh from object i,i
delete object i
add limb 1,i-1,i
delete mesh i
next i
repeat
sync
set cursor 0,0
print "elso fazis"
position camera 0,250,0
xrotate camera 90
yrotate camera 0
zrotate camera 0
until scancode()>0
save object "test.DBO",1

delete object 1

load object "test.dbo",1

do
sync
position camera 0,250,0
xrotate camera 90
yrotate camera 0
zrotate camera 0
loop


vlaki segítsen...
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58906   2007.06.08 15:39 GMT+1 óra  
add limb
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #58895   2007.06.08 14:55 GMT+1 óra  
sziasztok!

lehet valahogy objecteket DBProban "összefűzni"? a konkrét problémám a következő: van mondjuk 3 box egymáson (szorosan egymás felett). namost ez ugye 3 object 3 collision boxszal. meg lehet-e oldani, hogy ebbő a 3ból egy object legyen, egy collision boxszal, úgy, hogy ha save-elem, akkor is egyben maradjon?

a nem titkolt szándékom az ezzel, hogy a BrickCAD LGO fájljaiból egy ilyen átvezetéssel DBO fájlokat csináljak. (amiből késöbb lehet pl X-et csinálni, így a modellezéshez nem értő programozók is "összelegózhatják" a modelleket)
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58880   2007.06.08 11:22 GMT+1 óra  
Fájdalmas hogy a DB mindent érték szerint ad át Nem értem mértnem lehetett referencia szerintire megcsinálni....vagy legalább beraktak volna egy -> operátort...vagy nem dobna runtime errort a (*valami).valami
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58692   2007.06.07 12:07 GMT+1 óra  
Naja de akkor megszokod és legközelebb C++ ban fogsz renderelés közben állandóan uj spriteot létrehozni (a különbség hogy a C++ szól érte illetve ott is meg lehet ezt csinálni de akkor az egy újradefiniálás lesz minden körben)

Szal csak 'rossz szokás'
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #58655   2007.06.07 07:36 GMT+1 óra  
miért, valaki úgy rakoskatja be(tényleg), énis
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58647   2007.06.07 05:48 GMT+1 óra  
én nem raknám main loopba a sprite parancsot
inkább a paste sprite ot
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #58640   2007.06.07 04:49 GMT+1 óra  
Mindenkivel előfordul ez néha!
A projected fenn van már a JF.hu-n?
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #58625   2007.06.07 03:15 GMT+1 óra  
Eddig csak 100* használtam már!

Hiába kihagy a proci néha!!
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #58621   2007.06.07 03:00 GMT+1 óra  
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #58620   2007.06.07 02:59 GMT+1 óra  


Hogy én mekkora egy f*sz vagyok.
Köszi Wolfee!!
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #58608   2007.06.07 00:52 GMT+1 óra  
vinc, a sprite parancs a main loop-on belül van...?
FZoli jóváhagyásával XD

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #58599   2007.06.06 21:15 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
ööö ezt hogy érted? az egér ugyanugy müködik windowed módban is csak ki tudod vinni az ablakból és az picit gáz




Tehát csináltam egy sprite-ot, amit az egér poziciójára raktam (+hide mouse), de ablakos módban nem akar mozogni. Csak egy kis gagyi játékot szeretnék csinálni 320x240 window módban, a saját szórakoztatásomra, mert unatkozom melóhelyen.

load image "blabla.png",1
sprite 1,mousex(),mousey(),1

És nem értem hogy miért ne müködik, mert én is arra számítottam hogy semmi külömbség nem lesz a ebben a módban.

Apropó Wolfee köszi, most megint tanultam valami érdekesset!
   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #58565   2007.06.06 12:11 GMT+1 óra  
Blitz alatt nincs ilyen gondom!
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #58559   2007.06.06 11:43 GMT+1 óra  
az egér x és y pozíciója (nekem) windowed és windowed full screen módban nem igazi értékeket ad vissza. pl position mouse 512,384, a kurzor oda is megy, de ha visszakérdezem a mousex()-t, akkor 640et ad eredményül.
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #58511   2007.06.06 05:41 GMT+1 óra  
ööö ezt hogy érted? az egér ugyanugy müködik windowed módban is csak ki tudod vinni az ablakból és az picit gáz
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #58455   2007.06.05 23:43 GMT+1 óra  
Hello mindenki!!

Hogyan lehet müködésre bírni az egeret window módban.
Csináltam neki külön grafot, de ahogy látom a képen nem akar az egér érvényesülni.
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] > 50 < [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]