játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #171880   2012.01.03 21:01 GMT+1 óra  
Hogy lehet megoldani azt hogy folyamatosan nyomom a gombot és a gombnyomásra létre kellene hoznia egy objectum-ot vagy egy sprite-ot és csak is egyet de nekem mindig kilép a program hogy két egyforma indexel rendelkező objectum-ot hozott létre.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #171729   2012.01.01 13:12 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
Hát még lenne kérdésem
Hogy mozgathatjuk úgy karakterünket úgy egy egyenletlen pályán ahol emelkedők vagy lejtők vannak és hogy ezeken az akadályokon ne bugoljon keresztül rajta vagy repülje át hanem vegye fel a környezetéből adódó magasságot.
Én arra gondoltam hogy valahogy a poligonokat kéne lekérdezni és az alapján belőni a magasságot.
Somebody please help me!!!



Ezt töltsd le

A tartalmát másold a A Telepített dbpro mappádba ,
(plugins-user a plugins-user-be a helpet a helpbe stb)
indítsd el a demókat
Ez egy ingyenes ütközés vizsgáló dll DBProhoz... A "Sliding demo" nemű demót ajánlom a figyelmedbe ! Próbáld a demó kódot tanulmányozni és e szerint próbálj sajátot írni...
Terrain-ra vannak külön parancsok DBProban , de már régóta nem DBProzok így pontosan nem tudom hogy melyek ezek...

Sorry , de így másnaposan ennyi telt tőlem
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #171724   2012.01.01 11:38 GMT+1 óra  
Hát még lenne kérdésem
Hogy mozgathatjuk úgy karakterünket úgy egy egyenletlen pályán ahol emelkedők vagy lejtők vannak és hogy ezeken az akadályokon ne bugoljon keresztül rajta vagy repülje át hanem vegye fel a környezetéből adódó magasságot.
Én arra gondoltam hogy valahogy a poligonokat kéne lekérdezni és az alapján belőni a magasságot.
Somebody please help me!!!

   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #171693   2011.12.31 14:38 GMT+1 óra  
kösz a help-et

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #171682   2011.12.31 12:05 GMT+1 óra  
Idézet
Sorenke :
dark basicben hogy kell objektum koordinátáit lekérdezni?



Kód:
Xpozicio# = object position x (objektum_szama)
Ypozicio# = object position y (objektum_szama)
Zpozicio# = object position z (objektum_szama)


PS: A Help a barátod...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Sorenke - Tag | 72 hsz       Online status #171678   2011.12.31 10:47 GMT+1 óra  
dark basicben hogy kell objektum koordinátáit lekérdezni?

   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #170310   2011.12.09 09:09 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
Idézet
Tommy50 :
Sziasztok. Régen foglalkoztam DBProval, és sajnálattal vettem észre hogy a Newton Wrapper Teljesen eltűnt az éterből. Ha valakinek meglenne örülnék ha fel tudná tölteni valahová. Köszönöm.



Nem tűnt el csak mondjuk ha rákeresel a hivatalos oldalon a "newton" szóval akkor meglesz

a topic a hivatalos oldalon
http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=154086&b=5

és a link a letöltéshez
http://www.funcygames.com/newton/NDB_v153.rar







Köszönöm szépen a segítséget.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #170164   2011.12.06 20:17 GMT+1 óra  
Idézet
Tommy50 :
Sziasztok. Régen foglalkoztam DBProval, és sajnálattal vettem észre hogy a Newton Wrapper Teljesen eltűnt az éterből. Ha valakinek meglenne örülnék ha fel tudná tölteni valahová. Köszönöm.



Nem tűnt el csak mondjuk ha rákeresel a hivatalos oldalon a "newton" szóval akkor meglesz

a topic a hivatalos oldalon
http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=154086&b=5

és a link a letöltéshez
http://www.funcygames.com/newton/NDB_v153.rar
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #170160   2011.12.06 19:22 GMT+1 óra  
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Tommy50 - Tag | 39 hsz       Online status #170130   2011.12.06 15:25 GMT+1 óra  
Sziasztok. Régen foglalkoztam DBProval, és sajnálattal vettem észre hogy a Newton Wrapper Teljesen eltűnt az éterből. Ha valakinek meglenne örülnék ha fel tudná tölteni valahová. Köszönöm.

   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #159373   2011.08.13 21:45 GMT+1 óra  
a CharsetValue legyen 852 akkor működni fog.
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #159344   2011.08.13 18:03 GMT+1 óra  
Köszi szépen

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #159336   2011.08.13 16:19 GMT+1 óra  
Kód:
SET TEXT FONT Fontname$ , CharsetValue


ezzel a parancsal beállíthatod hogy legyenek ékezetes betűk . a charsetValue-t kell megfelelő értékre állítani.Nem emlékszem már melyik érték volt. Próbálgasd valamelyik jó lesz

EDIT : Ja , és PRINT-el nem fog működni ! Csak TEXT-el

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2011.08.13 16:25 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #159308   2011.08.13 11:19 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Akadt egy kis gondom (megint) és szeretnék segítséget kérni tőletek.

A gondom az hogyha egy szövegnek más színt állítok be mint az alap szín,akkor az ékezetes karaktereket nem írja ki.

Például:

ink RGB(255,0,0),0
print "béla"
wait key
end

Ha ezt lefuttatom,akkor azt írja ki hogy "bDla"

Ezt hogy lehetne megoldani?

Előre is köszönöm.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #159291   2011.08.12 23:25 GMT+1 óra  
Az editor tényleg ótvar xar , nekem is csinál furcsa dolgokat , de az 1,077-es updatel nincs gondom. minden működik rendesen.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #159289   2011.08.12 22:49 GMT+1 óra  
Emberek...én nem akarom anyázni a dbpro-t de ez a rakás SZAR amit most új verzionak hivnak ez valami röhej. Összevissza indentálja a forrásfájlokat, random cserélgeti (!) a betüket, 5 forditásbol 4-szer elszáll... És már .x-et se mindig tud betölteni (ujra keleltt exportálnom maxbol)...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #159241   2011.08.12 03:46 GMT+1 óra  
Heló mindenkinek.Már egy ideje fejlesztek egy DBPro kiegészítőt , gondoltam ide is belinkelem.
Ez lényegében egy részecskerendszer wrapper. teljesen DBpro kompatibilis és ingyenes.
A help fileok még nincsenek teljesen befejezve de a wrapper 100%-ban működik és 1000 x lekörözi a dbpro részecskerendszerét.

A teljes leírás a hivatalos honlapon megtekinthető itt

official demó videó megtekinthető itt

Mindenkinek sok sikert és jó kódolást !
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
ceken - Tag | 2 hsz       Online status #157095   2011.07.25 07:46 GMT+1 óra  
Ezt is kéne ellenőrízni, bár nem ez a fontos. Ez egy táblás játék, ahol egy figurát a tábla adott tartományára kell lerakni (Pl: sakk). Nem akarok minden területhez egy objektumot készíteni, helyette megcsináltam egy 3D-s táblát. Az egérrel pedig a tábla saját koordinátarendszerében el tudom dönteni, hogy hova kattintott (melyik mezőre)

   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #157088   2011.07.25 00:39 GMT+1 óra  
Hogy akarsz rákattintani, ha a kamera mögött van? Fejtsd ki bővebben...
   
ceken - Tag | 2 hsz       Online status #157041   2011.07.23 21:53 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, amit nem tudok megoldani. Adott egy 3D objektum, amin van egy pont, mondjuk egy gomb. A kamerától függetlenül szeretném tudni, mikor kattintott az egér erre a pontra (tartományra). A get pick vectorral próbálkoztam, de ha a kamera elfordul, akkor már nem tudom meghatározni a pont koordinátáit (az objektum saját koordináta rendszerében).

Ha tudtok, segítsetek!

Köszi!

   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #155408   2011.07.03 17:28 GMT+1 óra  
Hát lehetséges hogy én szúrtam el valamit.Majd lehet megpróbálom még egyszer ha már ténylegesen hasznát tudom venni a plugin által nyújtott funkcióknak.De első lépésben azokkal legyek tisztában amiket alapból kínál a DBPro.

Köszi a linket.

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #155373   2011.07.03 05:09 GMT+1 óra  
Idézet
kekipen :
Köszönöm a választ Dookie.

Ez a kiegészítő sem tartalmazza ezeket a funkciókat,ráadásul totál bebolondult a DBPro miután hozzá adtam ezt a plugint a compiler pedig iszonyatosan be lassult.Ráadásul az extra funkciók nem is működtek

Kékkel ki emelte a funkciókat de mégis azt a hiba üzenetet kaptam hogy "Could not understand command at line"

Azt hiszem inkább kihagyom az ilyen felhasználók által készített pluginokat.Nagyon hasznos funkciókat tartalmaz ez a plugin amit linkeltél de ha ez az ára inkább kihagyom...

De pont ebben a pillanatban megtaláltam mi a gond..Nem olvastam figyelmesen miről is szól a fejezet,lényegében a könyvön csak végig futok mit hogyan kell DBPro-ban.De ennek a fejezetnek a témája hogy "érdemes saját funkciókat használni bizonyos műveletekre".
Szóval ezeket a funkciókat a könyv szerzője kreálta példának és a kódot is mellékelte
Csak odáig most jutottam el miután a pluginnal befürödtem

Legközelebb figyelmesen végig olvasom az adott fejezetet mielőtt kérdezek




Pedig akkor tuti hogy te csináltál valamit rosszul , mert ezt a plugint tudomásom szerint több száz vagy akár több ezer DBPrós használja minden gond nélkül
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #155366   2011.07.02 20:50 GMT+1 óra  
Köszönöm a választ Dookie.

Ez a kiegészítő sem tartalmazza ezeket a funkciókat,ráadásul totál bebolondult a DBPro miután hozzá adtam ezt a plugint a compiler pedig iszonyatosan be lassult.Ráadásul az extra funkciók nem is működtek

Kékkel ki emelte a funkciókat de mégis azt a hiba üzenetet kaptam hogy "Could not understand command at line"

Azt hiszem inkább kihagyom az ilyen felhasználók által készített pluginokat.Nagyon hasznos funkciókat tartalmaz ez a plugin amit linkeltél de ha ez az ára inkább kihagyom...

De pont ebben a pillanatban megtaláltam mi a gond..Nem olvastam figyelmesen miről is szól a fejezet,lényegében a könyvön csak végig futok mit hogyan kell DBPro-ban.De ennek a fejezetnek a témája hogy "érdemes saját funkciókat használni bizonyos műveletekre".
Szóval ezeket a funkciókat a könyv szerzője kreálta példának és a kódot is mellékelte
Csak odáig most jutottam el miután a pluginnal befürödtem

Legközelebb figyelmesen végig olvasom az adott fejezetet mielőtt kérdezek

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #155350   2011.07.02 17:32 GMT+1 óra  
A TGC (vagy legalábbis egy dbpro fan) , készített egy ingyenesen letölthető kiegészítő plugint dbpro-hoz.A plugin célja az volt hogy kissé "tompítsa" a dbpro hiányosságait.Ha ezt a dll filet bemásolod a compiler/plugins-user mappába akkor elérhetővé válnak ezek a parancsok...elvileg.

link :

http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=85209&b=18
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
kekipen - Tag | 42 hsz       Online status #155321   2011.07.02 12:48 GMT+1 óra  
Sziasztok!

A DarkBasic Pro-val ismerkedek pár napja a Hands On DarkBasic Pro Vol1 című könyvön keresztül.
És feltűnt hogy pár funkciót nem ismer a DarkBasic Pro amit a könyvben említenek.Mint például:

Pos()
Occurs()
Insert$()
Delete$()
Replace$()
Copy$()

Mindegyik funkcióra azt kapom hogy "Could not understand command at line..."
Át néztem a DBPro parancs listát és hasonlót sem találtam a "text commands" között.
Valaki megtudná mondani hogy hova tűntek ezek a funkciók a DarkBasic Pro-ból illetve milyen funkciók vannak amik helyettesíthetik ezeket a funkciókat?

Előre is köszönöm.

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #150405   2011.04.07 22:28 GMT+1 óra  
wolfee++
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #150395   2011.04.07 21:59 GMT+1 óra  
Kuz-féle mindenki felé irányuló óva intés.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #150392   2011.04.07 21:53 GMT+1 óra  
wolfee féle észosztás:

de igenis, megtanít programozni, megtanít gondolkozni. a programozás az, ahogyan végiggondolod, hogy hogyan lesz az "írjunk ilyen programot" kijelentésből bináris. annak egy részegysége csak a kódolás, az a legkevesebb.
nem OOP, nem azt a szemléletet adja át, de szerintem a procedurális programozás tanítására igenis, ideális nyelv.

wolfee-féle asylumnak nekifeszülős csúnyanézés
FZoli jóváhagyásával XD

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #150380   2011.04.07 20:58 GMT+1 óra  
Kezdődik...

Én sem rajongok túlzottan a dbp-ért , de hagyjuk ezt a témát ,mert le leszünk b@szva
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #150334   2011.04.07 15:12 GMT+1 óra  
Asylum-féle észosztás kontra Seeting-féle nullosztó

Egy normálisabb oop alapú játékban mindenféleképpen van valami eseménykezelés.
A DB nem tanit meg semmire az elcseszett procedurális szemléletével.

Asylum-féle to be continued...
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #150308   2011.04.07 06:50 GMT+1 óra  
Seeting-féle észosztás, ami az Asylum-féle észosztás osztandójára oszt:

Nem kell előröl kezdenie. A DB-ben az a legjobb, hogy bár programozni nem tanít meg, de segít elsajátítani a játékprogramozói gondolkodásmódot. Konkrétan azt ami megkülönbözteti azt a kódert aki Event alapú formos alkalmazást ír attól, aki while(1)-et használ.

End of Seeting-kind mind division.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #150133   2011.04.03 12:47 GMT+1 óra  
Asylum-féle észosztás:

Ha már a pálya implementációjánál elakadsz, akkor jobb is, hogy DB-vel kezdted. Más szempontbol viszont rossz, mert 2 év mulva rájössz h ez egy rakás maki és akkor kezdheted elölröl c++ ban.

Asylum-féle örökzöldek vége.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #150127   2011.04.03 11:21 GMT+1 óra  
wolfee féle észosztás:

az, hogy hogyan működik valami, mi a felépítése, hogyan kell megírni a játékot, az nyelvtől független. ha tetszik, ha nem, gondolkodni kell. nem programozási nyelvben, hanem elvekben, megvalósítás menetében.

az implementáció, csak az, ami nyelvfüggő.

wolfee féle észosztás vége.
FZoli jóváhagyásával XD

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150125   2011.04.03 10:54 GMT+1 óra  
A C++ kicsit közelebb állna nekem a webfejlesztés miatt, de valahogy mégis idegen és átláthatatlan volt, amikor próbálkoztam vele. Ellenben a DB a régi C64-es korszakra emlékeztetett és egyszerűbbnek tűnik a felépítése, ezért keztem el ezzel foglalkozni inkább.

Ezt a hozzászólást paragliding módosította (2011.04.03 11:05 GMT+1 óra, ---)
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #150121   2011.04.03 10:06 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
csak azt sajnálom, hogy nem tértél ki az egyik részben a 2d platformra.



Terveztem írni olyat is, csak idő közben átálltam C++ -ra. Most olyan ötletek szállingóznak a fejemben, hogy cikksorozatot kéne írni 2D-s játékfejlesztésről (OpenGL, SDL, meg ilyenek...).
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150090   2011.04.02 14:36 GMT+1 óra  
Dookle, köszi szépen a forráskódot, de nem vártam el senkitől sem, hogy így segítsen. Én csak az elvet kérdeztem, de most már így könnyebb Szeretek magam rájönni a dolgokra, így lehet tanulni csak.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #150086   2011.04.02 12:30 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
De még mindig nem értem az elvet, hogy miként különbözteted meg az, hogy felhő, vagy föld sprite legyen ott, vagy esetleg egy kérdőjelkocka, mint pl. a marioban, ha már ezt a példát hoztuk fel.



Nem értem mi ilyen érthetetlen ezen ? Annyira kézenfekvő dolog . olvass bele egy kicsit a helpbe meg gondolkozz el egy picit és meglesz.

Kód:
rem ****************** a palya beolvasasa

open to read "level.txt" , 1

rem ***************** most kiolvassuk a spritesor$ stringbol egyenkent a betuket
rem ***************** es atalakitjuk oket szamma

for y = 1 to palyamagassaga
  rem ***************** a palya horizontalis sorainak beolvasasa
  read string 1,spritesor$

    for x = 1 to palyahossza
      sprite_img_kodja = asc(mid$(spritesor$) ,x)
      sprite spriteid , xpos + offsetx , ypos + offsety , sprite_img_kodja

      spriteid = spriteid + 1
      offsetx = offsetx + spriteok_x_merete
    next x
  offsety = offsety + spriteok_y_merete
next y
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150081   2011.04.02 10:19 GMT+1 óra  
Szia Seeting, a DB-s cikksorozatod nagy lökést adott anno a kezdéshez, csak azt sajnálom, hogy nem tértél ki az egyik részben a 2d platformra.
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #150080   2011.04.02 06:57 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
Tudom, van akinek ez láma kérdés, de először minden nehéz.

Egy nagyon egyszerű 2d-s játékhoz hogyan kell pályát csinálni? Gondolok itt pl. egy ugrálós játékra, ahol az emberünk mozog (pl. mario), vagy egy autósra, ahol ha hozzáérsz a pálya széléhez, meghalsz. Hol találok a neten ilyen példaprogramokat?

Köszi



Én az ilyesmit úgy szoktam, hogy írok egy editort, amiben egérrel el tudod helyezni a sprite-okat, beállítod a tulajdonságaikat (padlo, fal, trigger, player, stb), aztán mentésnél végigszaladsz az összes elhelyezett sprite-on és kimented az összes értéküket. Beolvasásnál meg elkezded olvasni a fájlt, és minden beolvasott sprite-ot létrehozol a tárolódban és felpropertyzel (a beolvasott értékeknek megfelelően).
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #150078   2011.04.02 00:41 GMT+1 óra  
Azt azért hozzátenném mielött hülyére zavarjátok ezzel a sok baromsággal, hogy a 0 mint karakter nem ugyanaz mint a 0 mint szám... Én hexában tudom csak az ASCII táblát, tehát a '0' karakter karakterkódja 0x30, az '1'-nek 0x31, stb.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bálint - Tag | 30 hsz       Online status #150074   2011.04.01 23:43 GMT+1 óra  
Tudni kell azt, hogy minden karakterhez tartozik egy kód (számhoz, betűhöz, és jelekhez egyaránt). Az ASCII egy szabvány, ami rögzíti, hogy melyik szám milyen karakter jelent. Amikor beolvasol a programoddal egy fájlból karaktereket, akkor igazából ezeket a számokat olvasod be. Például az A betűt a számítógép 65-ként kezeli. Tehát mindegy, hogy C-t, 1-est, 0-t, vagy S-t írsz a txt-be, mert mindegyik egy szám valójában.

Úgy kezded a pálya beolvasását (megnyitását), hogy az egész txt tartalmát eltárolod egy kétdimenziós tömbben (mátrixban). Ez a tömb a karakterkódokat fogja tartalmazni, és megjelenítésnél ez alapján rajzolod ki az elemeket. Te határozod meg, hogy az adott számnál mit rajzolsz ki. (pl. 1-esnél eget, 2-esnél füvet stb)

Ezt a hozzászólást Bálint módosította (2011.04.01 23:57 GMT+1 óra, ---)

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150063   2011.04.01 20:14 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
Idézet
paragliding :
De még mindig nem értem az elvet, hogy miként különbözteted meg az, hogy felhő, vagy föld sprite legyen ott, vagy esetleg egy kérdőjelkocka, mint pl. a marioban, ha már ezt a példát hoztuk fel.


szellemi fertő.
nem csak 0-t meg 1et lehet odaírni. lehet 2-3-4-5-... számokat is belerakni... -.-"
sőt, tovább megyek! a számok helyett lehet betűket is!



Igen, ezt már tisztáztuk, Asylum első válaszában ezt a módszert mondta, mármint a betűset. Nekem még ez a legátláthatóbb.
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #150052   2011.04.01 16:19 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
De még mindig nem értem az elvet, hogy miként különbözteted meg az, hogy felhő, vagy föld sprite legyen ott, vagy esetleg egy kérdőjelkocka, mint pl. a marioban, ha már ezt a példát hoztuk fel.


szellemi fertő.
nem csak 0-t meg 1et lehet odaírni. lehet 2-3-4-5-... számokat is belerakni... -.-"
sőt, tovább megyek! a számok helyett lehet betűket is!
FZoli jóváhagyásával XD

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150034   2011.04.01 13:28 GMT+1 óra  
De még mindig nem értem az elvet, hogy miként különbözteted meg az, hogy felhő, vagy föld sprite legyen ott, vagy esetleg egy kérdőjelkocka, mint pl. a marioban, ha már ezt a példát hoztuk fel.
   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #150033   2011.04.01 13:08 GMT+1 óra  
Figyelj nekem van olyan pályám a játékban, ahol 4-5 féle sprite van ez attól függ, hány textúrát csinálsz.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150030   2011.04.01 13:04 GMT+1 óra  
Idézet
sebzek :
Figyelj ez nagyon könnyű, az 1-es 640*480-nál egy 80*60-as platformot jelez a nulla meg egy 80*60-as üres teret. Ennyi , és itt kell majd megírni, ha ráugrasz legyen valami.



Ja értem már, köszi. De akkor honnan tudom azt megkülönböztetni, hogy milyen sprite legyen kirajzolva, ha csak 0 és 1 van lehetőségkét? Mert a másik módszernél betűk voltak, ott egyszerűbbnek tűnik.
   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #150028   2011.04.01 12:59 GMT+1 óra  



Igen, biztos vagyok benne, hogy az eredmény ugyanaz, csakhogy ezt a felépítést nem értem, a tiédet meg végképp nem, vagyis inkább azt nem, hogy hogyan kell a pályakirajzoló kódot megírni hozzá. Ez olyan, mint ha egy tanulóvezetőnek, aki még csak épphogy elkezdett vezetni, adnál egy nyerges vontatót, hogy parkoljon már be tolatva vele a rámpa mellé, hogy kirakodják. Ehhez idő és tapasztalat kell. Meg egy átszúrt szives tetkó a bal karján
Egyenlőre annak is örülök majd, ha Asylum-féle világot létre tudom majd hozni, az meg a legkevésbé sem érkedel egyenlőre, hogy valaki belepiszkál texteditorral. Kiváltképp mivel rajtam kívül más nem is fogja látni



Figyelj ez nagyon könnyű, az 1-es 640*480-nál egy 80*60-as platformot jelez a nulla meg egy 80*60-as üres teret. Ennyi , és itt kell majd megírni, ha ráugrasz legyen valami.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #150011   2011.04.01 09:24 GMT+1 óra  
Idézet
Bacce :
Paragliding: Ugyan úgy lesz belőle pálya mint asylum-éból csak más karakterekkel
Én meg még mindig inkább a jól értelmezhető
Kód:
20AAABACDAAAABADAAAAABCDEEEDFAAADFAAADEFAADAADACDAAAADDCCCBBBCDAAAAAEAEAAAA

dolgot támogatom, és akkor senki nem fog texteditorral belepiszkálni a pályáimba.
(Csak az értelemezés érdekében 20 karakterenként új sorba pakolja a spriteket, az engine meg elvégzi a dolgát)
Vagy még inkább
Kód:
15A17B19C23A24B29A31A35A38C

És innen határ a csillagos ég... de hogy Örkény örökérvényű szavaival éljek "... ez már túlságosan szép volt. Ezt már el sem tudta képzelni."



Igen, biztos vagyok benne, hogy az eredmény ugyanaz, csakhogy ezt a felépítést nem értem, a tiédet meg végképp nem, vagyis inkább azt nem, hogy hogyan kell a pályakirajzoló kódot megírni hozzá. Ez olyan, mint ha egy tanulóvezetőnek, aki még csak épphogy elkezdett vezetni, adnál egy nyerges vontatót, hogy parkoljon már be tolatva vele a rámpa mellé, hogy kirakodják. Ehhez idő és tapasztalat kell. Meg egy átszúrt szives tetkó a bal karján
Egyenlőre annak is örülök majd, ha Asylum-féle világot létre tudom majd hozni, az meg a legkevésbé sem érkedel egyenlőre, hogy valaki belepiszkál texteditorral. Kiváltképp mivel rajtam kívül más nem is fogja látni
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #149997   2011.04.01 03:54 GMT+1 óra  
Paragliding: Ugyan úgy lesz belőle pálya mint asylum-éból csak más karakterekkel
Én meg még mindig inkább a jól értelmezhető
Kód:
20AAABACDAAAABADAAAAABCDEEEDFAAADFAAADEFAADAADACDAAAADDCCCBBBCDAAAAAEAEAAAA

dolgot támogatom, és akkor senki nem fog texteditorral belepiszkálni a pályáimba.
(Csak az értelemezés érdekében 20 karakterenként új sorba pakolja a spriteket, az engine meg elvégzi a dolgát)
Vagy még inkább
Kód:
15A17B19C23A24B29A31A35A38C

És innen határ a csillagos ég... de hogy Örkény örökérvényű szavaival éljek "... ez már túlságosan szép volt. Ezt már el sem tudta képzelni."
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #149993   2011.03.31 23:32 GMT+1 óra  
Idézet
sebzek :
igen vagy pl. 640*480 ra fejlesztesz létrehozol 80*60 as platformokat és így néz ki
Kód:
11111111
10000000
10000111
11100000
10011100
10000000
01111111

ez egy pálya hasonló min Asylum é, csak ez sprite-okkal kell megoldani, kis platformrészeket be sprite-olsz és ennyi, meg meg kell írni a gravitációt ami nem annyira nehéz, meg azt, hogy tartson is a szerkezet.



Na ez az a kód, amit sosem értettem. Asylum megoldása jobban tetszik, mert azt értem, de ezt a sok 0-át meg 1-et nem igazán, hogy hogyan lesz ebből pálya.
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] > 6 < [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]