játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] > 60 < [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #39193   2006.12.01 04:09 GMT+1 óra  
konkrétabban kb. ezzel bajlódok:

cls
make object cube 1,10
load bitmap "def.bmp",0
wait 10000

mér nem jeleníti meg most a képet?

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #39168   2006.12.01 02:01 GMT+1 óra  
Vagy egyszerűen törlöd a képernyőt és kiírod, hogy game over
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sloth - Tag | 81 hsz       Online status #39163   2006.12.01 01:45 GMT+1 óra  
Idézet
Tartuffe :
jó, köszi! akkor spriteokkal megcsinálom. (csak egy egyszerű GAMEOVER hátteret szeretnék, aztán end.) De 3D-után hogy lehet újra load bitmap-et használni?



lehet bitmapokkal is, csak az a lényeg. hogy mindig a 0-s bitmap a képernyő. akkor is ha a current bitmap mondjuk a 2. Mindig a currenten dolgozol, de mindiga 0-t látod. Vagyis a 0 -s bitmapra kell rámásolnod a kívánt bitmapot.
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #39149   2006.12.01 00:15 GMT+1 óra  
jó, köszi! akkor spriteokkal megcsinálom. (csak egy egyszerű GAMEOVER hátteret szeretnék, aztán end.) De 3D-után hogy lehet újra load bitmap-et használni?

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #39144   2006.11.30 23:29 GMT+1 óra  
Man's right: használj spriteokat.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #39132   2006.11.30 15:47 GMT+1 óra  
Miért bitképet? Mértnem spritetot? Az megy 3D ben is
Pontosan mihez kéne?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #39107   2006.11.30 13:30 GMT+1 óra  
Helló! Egy egyszerű, de fontos kérdésem lenne: hogy tudok 3D-s objektek megjelenítése után újra bitképeket kirajzoltatni a képernyőre?(nekem semmi nem jelenik meg) Léci írjátok meg, köszi.

   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #38833   2006.11.29 11:10 GMT+1 óra  

   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #38832   2006.11.29 11:09 GMT+1 óra  
Te képmutató! (bocsi de hagyhatam ki meg este van és ilyenkor 10-t esik a iq-um!)
Amúgy nem tudom nem db-zek.

   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #38831   2006.11.29 11:07 GMT+1 óra  
Helló! Egy egyszerű, de fontos kérdésem lenne: hogy tudok 3D-s objektek megjelenítése után újra bitképeket kirajzoltatni a képernyőre?(nekem semmi nem jelenik meg) Léci írjátok meg, köszi.

   
kpeti8107 - Tag | 108 hsz       Online status #38828   2006.11.29 11:05 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Igaz, új tag vok itt, mégis lenne néhány kérdésem, amire szeretném ha választ kapnék.
Pl:
* Dark basicban próbálok életre kelteni egy játékot. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a futtatható fájlokat kezelni DB vel. Magyarul a Játékban az egyes szinteklet külön fájlba szeretném rakni, mivel túl nagy lett (és csak nőni fog nem is kicsit)

*A másik kérdésem is ehhez a játékohz kapcsolódik. Ha a haveroknak megadom az ip cimem, tudunk úgy játszani, mintha "LAN" lenne? Vagy milyen megoldást javasoltok arra, hogy pénz kiadása nélkül a játék által küldött néhány kb. megérkezzen rendeltetési helyére

Nem tudom mennyire volt érthető a kérdésem, de válaszotokat szivesen fogadnám


Előre is köszönöm a segítségetek
A mezőgazdaság művészete az élet művészete
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #38277   2006.11.25 11:43 GMT+1 óra  
Idézet
FZoli :
aszsem a directdrawot már nem használja, jól tudom? a d3d-t ugrasztja mindenre de lehet h most nagy hülyeséget mondtam...

FZoli.


Oksa, én is így tudtam tsak nem voltam biztos benne
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #38268   2006.11.25 11:33 GMT+1 óra  
Nem mondtál hülyeséget.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #38262   2006.11.25 10:57 GMT+1 óra  
aszsem a directdrawot már nem használja, jól tudom? a d3d-t ugrasztja mindenre de lehet h most nagy hülyeséget mondtam...

FZoli.
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #38261   2006.11.25 10:54 GMT+1 óra  
és dx/direct draw támogatással mi a helyzet?
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #38260   2006.11.25 10:51 GMT+1 óra  
Egyszerűbb benchmarkokra végüllis igen....

Konfigot fel tud ismerni, memóriamretet megtud állapítani, stb. tudja számolni az fps-t, eltelt időt sok rendszer infot le tudsz közvetetten kérdezni...

FZoli.
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #38253   2006.11.25 10:20 GMT+1 óra  
Sejtettem
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #38240   2006.11.25 09:18 GMT+1 óra  
Egyáltalán nem.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
monostoria - Törzstag | 3284 hsz       Online status #38236   2006.11.25 09:11 GMT+1 óra  
Szeretnék egy haverral készíteni a közeljövőben egy vga teszt programot, olyan 3d mark szerűt
Alkalmas erre vajon a dbpro?
Engem csak két szakma érdekel... basszak ma, vagy ne basszak ma...
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #38234   2006.11.25 08:51 GMT+1 óra  
igen dx 9.0, de nem 9.0c !
A fő külömbség:egyik van a suliban is, másik nincs...
We only need 9.0

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #38048   2006.11.24 11:31 GMT+1 óra  
Yo, már az 1.52-től DX9-s sztem...
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #38045   2006.11.24 11:27 GMT+1 óra  
Well...
Úgy tuttam, az kő za 1.062-hös //Vagy nem?//

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #38044   2006.11.24 11:21 GMT+1 óra  
what?
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #38041   2006.11.24 11:15 GMT+1 óra  
A DirectX 9.0c -t
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #38040   2006.11.24 11:11 GMT+1 óra  
nekem "Dark Basic Professional - Version 1.057" van(mert uccse hasznáom a Directx 9.0c-t)
ebben nincs "save bitmap" (ki se kékíti,de elfogadja(nem jelöli ki pirossal) aztán runtime error)

A load image lehet hogy hiányol valamit,és azért rusnya, de vajon mit?

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #37840   2006.11.23 09:31 GMT+1 óra  
1.) használd jól a parancsokat
2.) friss driver
3.) friss DX

Merthogy a save bitmapnak jónak kéne lenie, akárcsak a load imagenek, te vagy az első akinél ez rosszul működik, így könnyen lehet h valahol nálad a hiba...

FZoli.
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #37832   2006.11.23 06:56 GMT+1 óra  
Az volna a probléma, hogy load image olyan rusnya csíkosra tölt be, hogy az használhatatlan...
...ha meg bitmappal dolgozom, akkor sem jó, mert a súgóban még van
save bitmap parancs,
a fordító elfogadja,
aztán meg ERROR: ne is álmodj róla!!!(runtime)
evvel mit lehet csinálni?
Amúgy köszönöm az építő jellegű hozzászólást.)

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #37793   2006.11.22 14:08 GMT+1 óra  
Idézet
SAndras :
Más:

Nagyon megköszönném, ha valaki írna nekem egy olyan függvényt, amely betölt egy bitképet, és a bal felaső sarkot feketére színezi, majd kimenti...
Előre is köszönöm!



A találós kérdések rovat nem itt van
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37780   2006.11.22 12:05 GMT+1 óra  
Kód:
Load image "kep.bmp",1
Sprite 1,0,0,1
Color backdrop RGB(0,0,0)
Get image 2,0,0,640,480
Save image "kep2.bmp",2


Erre gondolsz?
   
hypocrite - Törzstag | 776 hsz       Online status #37775   2006.11.22 11:05 GMT+1 óra  
Ez most komoly?

   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #37769   2006.11.22 10:39 GMT+1 óra  
Más:

Nagyon megköszönném, ha valaki írna nekem egy olyan függvényt, amely betölt egy bitképet, és a bal felaső sarkot feketére színezi, majd kimenti...
Előre is köszönöm!

   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #37766   2006.11.22 10:34 GMT+1 óra  
Idézet
Tartuffe :
Dookle
Az angle 0 adott vissza, a direction meg -33-at. (ezt anegatív elöjelet nemtom honnan kapja ?)

igen, ez kicsit zavaró, de meg lehet szokni. Az viszont NAGGYON Gáz, hogy az object angle x() parancs egy -90 és 90 fok közti szöget ad vissza. (pl. - 0 és 360 fok helyett), merthogy akkor itt információvesztés történik!?!


persze mert Atan()-t
használ a hülyéje...
jobban teszed, ha saját magad lejegyezteted mindig, hogy mennyit forgattál...

   
~Cre@tine~> - Tag | 702 hsz       Online status #37757   2006.11.22 09:35 GMT+1 óra  
Érdekes nekem is felrobbant annó egy CD a CD-ROM-ban de azóta is ugyanúgy használom a meghajtót. Csak annyi, hogy a lemez megrepedt félig és kész.
Rossz minőségű CD-t azóta nem rakok be, legalábbis nem 52* sebességgel hajtva.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37729   2006.11.22 06:52 GMT+1 óra  


Megölte az LG DVD író...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #37705   2006.11.22 00:57 GMT+1 óra  
Felrobbant a CD?
Mondtam hogy nemkéne azon cigizni
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Tartuffe - Tag | 20 hsz       Online status #37689   2006.11.21 14:43 GMT+1 óra  
Dookle
Az angle 0 adott vissza, a direction meg -33-at. (ezt anegatív elöjelet nemtom honnan kapja ?)

igen, ez kicsit zavaró, de meg lehet szokni. Az viszont NAGGYON Gáz, hogy az object angle x() parancs egy -90 és 90 fok közti szöget ad vissza. (pl. - 0 és 360 fok helyett), merthogy akkor itt információvesztés történik!?!

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37669   2006.11.21 09:35 GMT+1 óra  
De mégis! Bepörgettem virtuális meghajtóba. Mail ment...
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37667   2006.11.21 09:33 GMT+1 óra  
Idézet
kcsaba :
Helló Seeting!

Írtad, hogy rendelsz egy order key-t a Dark Basic Pro-hoz egy e-mail ellenében! Megköszönném ha nekem is szereznél egyet.

kvcs.csaba@freemail.hu

Előre is köszönöm!



Most nem fog menni, mert jelenleg tropa a DVD meghajtóm, mert felrobbant benne egy IG2 cd... De majd később...
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37438   2006.11.19 07:58 GMT+1 óra  
Ez igaz...
   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #37405   2006.11.18 14:24 GMT+1 óra  
Dx9 vagy 10 mindegy, ugyanúgy kevés játék lesz ami kihasználja a DBPro képességeit mint most.
Csak semmi játékfejlesztés!
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #37389   2006.11.18 13:07 GMT+1 óra  
Ja az történik amit leírtam,csak nem biztos hogy a magyarázat is jó hozzá ...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #37387   2006.11.18 13:02 GMT+1 óra  
Idézet
FZoli :
Ez így nem hiszem h így van...honnan tudja a db, h az a limb már előzőleg volt forgatva? A modelformátum geometriája nem primitívekből és műveletekből áll, hanem vertex datából...

A help alapján ha jól értelemzem, akkor a limb angle a limb szögét a szülő objekt szögéhez viszonyítva adja vissza, míg a limb direction a koordinátarendszer tengelyeihez viszonyítva.
De ez is csak egy ötlet.

FZoli.



Azt nem tudom hogy honnan tudja,de tudja.Az előbb ki is próbáltam csináltam2 kockát maxban egyiket elforgattam 33 fokot.Kiexportáltam,majd betöltöttem db-be

do
print limb angle x (1,2)
print limb direction x (1,2)

set cursor 0,0

loop

Az angle 0 adott vissza, a direction meg -33-at. (ezt anegatív előjelet nemtom honnan kapja ?)

valószínű hogy a vertexdataban benne vannak ezek az adatok is mint ahogy texture coordináta, FVF data meg minden.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #37375   2006.11.18 12:07 GMT+1 óra  
Ez így nem hiszem h így van...honnan tudja a db, h az a limb már előzőleg volt forgatva? A modelformátum geometriája nem primitívekből és műveletekből áll, hanem vertex datából...

A help alapján ha jól értelemzem, akkor a limb angle a limb szögét a szülő objekt szögéhez viszonyítva adja vissza, míg a limb direction a koordinátarendszer tengelyeihez viszonyítva.
De ez is csak egy ötlet.

FZoli.

Ezt a hozzászólást FZoli módosította (2006.11.18 12:16 GMT+1 óra, ---)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #37365   2006.11.18 11:06 GMT+1 óra  
Hú... nembiztos hogy érthetőlesz de megpróbálom :

Tehát adott egy objektum,ami két kockát tartalmaz.(limb 1 limb 2)Az egyik kocka az x tengelyén tegyük fel el van forgatva 33 fokot exportálás előtt (vagy miélőtt létre lett hozva dbp-ben) a másik érintetlenül maradt (tehát minden szöge 0)

A LIMB DIRECTION X visszaadja a limb x szögét A valós 3d-s térben ( ez a mi esetünkben ugyebár 33 fok) Ez egy konstans érték amit parancsszóval külön nem lehet állitani
A LIMB ANGLE X viszont a limb aktuális szögét adja vissza ami jelen esetben 0,mert hát magát a limbet semmilyen parancsal nem forgattuk el. Ha a ROTATE LIMB parancsal elforgatod a limb x tengelyét 10 fokkal akkor a LIMB ANGLE X 10-et fog visszaadni a LIMB DIRECTION X pedig a konstans értéket + az imént alforgatott 10 fokot,azaz 43-et ad vissza.Hogy ez mire is jó pontosan azt ne kérdezd de valamire biztos

Tehát a LIMB ANGLE X a limb azt a szöget adja vissza amit te forgattál a limben a LIMB DIRECTION X pedig azt amilyen szög alatt volt amikor ki lett exportálva.

Az hogy miért ad vissza negatív számot nemtudom.(de van egy sejtésem : DBPRO )
A másik érdekesség a limbekkel kapcsolatban bár is az én megfigyeléseim szerint hogy a limb sorszámok nem mindíg sorba mennek.1.2.3 aztán 4.5 nincs akkor 6 megint van 7.8.9 nincs stb.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #37340   2006.11.18 07:03 GMT+1 óra  
Visszatérve a szintaxishoz...:

Idézet
Tartuffe :
Valaki elmagyarázná a LIMB DIRECTION X(Object Number, Limb Number) parancsot?
Ha a Limb Number-t 0-ra állítom, akkor nem az adott objektum saját x tengelye körüli elforgatottságának mértékét adja vissza? És az normális, ha pitch object up Object number,poziítv érték parancs után lekérdezve a limb direction x paranccsal a szög értékét negatívat ad vissza? Mondjuk nálam igazából az a gáz, hogy hol a várt értéket adja vissza, hol a kiegészítö szögének -1-szeresét. Mihez viszonyít ez? Ja és mi a különbség a LIMB DIRECTION X és a LIMB ANGLE X között?




Engem is érdekelne...!

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37323   2006.11.18 05:05 GMT+1 óra  
Idézet
FZoli :
a dx10 inkább sebességnövekedés lesz szvsz mint technológia...nem?

FZoli.



Igen, gyorsabb lesz a DBPro sokkal... Meg át lett írva az egész renderelésért felelős programrész.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #37313   2006.11.18 04:19 GMT+1 óra  
Ja és az Unreal 3 engine az ráadásul dx9 es mégis odabasz....ennyit a TGC röl
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
SAndras - Tag | 170 hsz       Online status #37292   2006.11.17 23:30 GMT+1 óra  
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #37231   2006.11.17 10:26 GMT+1 óra  
a dx10 inkább sebességnövekedés lesz szvsz mint technológia...nem?

FZoli.
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #37206   2006.11.17 07:58 GMT+1 óra  
Jó de TGC-től mit vársz? Nem fognak egy Unreal Engine 3-at eléd dobni...
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] > 60 < [65] [70] [75] [80] [85] [89]