játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149971   2011.03.31 18:35 GMT+1 óra  
Ott van, hogy ha 640*480 felbontású programot fejlesztesz akkor 80*40 pixel-es platformokat kell csinálnod és azokat berakni persze ha ez az érték 1024*768-as felbontásra nő akkor a platform értékeket is növelni kell vagy nagyobbra szabni a platformok számát,vagy megnövelni számukat.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #149970   2011.03.31 18:26 GMT+1 óra  
Mióta függ a felbontás a pálya felépítésétöl?
És igen, sprite-okkal gondoltam én is.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149969   2011.03.31 18:22 GMT+1 óra  
igen vagy pl. 640*480 ra fejlesztesz létrehozol 80*60 as platformokat és így néz ki
Kód:
11111111
10000000
10000111
11100000
10011100
10000000
01111111

ez egy pálya hasonló min Asylum é, csak ez sprite-okkal kell megoldani, kis platformrészeket be sprite-olsz és ennyi, meg meg kell írni a gravitációt ami nem annyira nehéz, meg azt, hogy tartson is a szerkezet.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #149966   2011.03.31 17:24 GMT+1 óra  
Értem, köszi a válaszokat. Gyakorlatilag akkor egy txt file-t kell beolvasni, ahol a különböző karakterek helyére a program elhelyezi a karakternek megfelelő elemet, mondjuk a C betűre egy felhősprite-t.
Gondolom, akkor a pályán való mozgás annak feltétele, hogy milyen karakteren áll a játékos, egy C betűn átesik, de egy G betűn, ami legyen egy ground sprite elem, megmarad.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #149963   2011.03.31 17:07 GMT+1 óra  
paragliding: a kulcsszó a négyzetrács, mátrix, stb. legyen az bármilyen formában eltárolva, pl a "híres" terep a magasságot és a pálya színét két külön képen tárolta ha jól emlékszem, 2D-re Asylum megoldása is egy nagyon jó, könnyen szerkeszthető, átlátható, én mondjuk inkább írok egy editort meg számsorral, wysiwyg.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #149960   2011.03.31 16:32 GMT+1 óra  
Marioban a pálya egy négyzet háló; akár egyszer szövegfájlban is lehet ilyet csinálni:

Kód:
CCC               
              CCCC
                   
    BB          BB

M                        E
BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #149945   2011.03.31 10:32 GMT+1 óra  
Tudom, van akinek ez láma kérdés, de először minden nehéz.

Egy nagyon egyszerű 2d-s játékhoz hogyan kell pályát csinálni? Gondolok itt pl. egy ugrálós játékra, ahol az emberünk mozog (pl. mario), vagy egy autósra, ahol ha hozzáérsz a pálya széléhez, meghalsz. Hol találok a neten ilyen példaprogramokat?

Köszi
   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149908   2011.03.30 17:54 GMT+1 óra  
Jó akkor lehet hogy csak nálam van így. Bocs a hogy zargattalak titeket, amúgy a DB -pro nekem is jó csak a Classic ilyen.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #149901   2011.03.30 13:16 GMT+1 óra  
Arról beszél, hogy a DB kisebb felbontásban jelenik meg mint a monitor. Nem is fog nagyobban.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #149895   2011.03.30 06:00 GMT+1 óra  
Nem hiszem hogy a "nekem nagyobb" hozzáállás bármit változtat a dolgon(nekem 22,5" XD), a felbontást meg szvsz az első amit egy relatív normális programozó alapból függetleníti a dolgoktól, persze száz éve foglalkoztam utoljára db-vel, szóval nem vita döntő a véleményem.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #149879   2011.03.29 20:41 GMT+1 óra  
Nekem meg 24 colos fullhádé...és szereti..
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149875   2011.03.29 18:00 GMT+1 óra  
Attól függ neked mekkora a monitorod, nekem 22 colos fullHD-s a régebbi 1024*768-as volt azon ment rendesen, nem volt vele baj.A nagyobb felbontást szerintem nem szereti.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #149874   2011.03.29 17:32 GMT+1 óra  
Nemtom mit csinálsz, nálam teljesen jól megy a DB is és a dbpro is (win7).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149871   2011.03.29 16:44 GMT+1 óra  
Rájöttem nem az a baj, hogy egyszerűen nem képes futni Win7 alatt, hanem az, hogy hibát jelez, és csak akkor indul el, (mármint nálam) ha letöltöm innen és bemásolom a DB mappájába, egy probléma kilőve, most már csak az maradt hogy fullHD-s monitornál hogy lehet azt megcsinálni, hogy ne lógjon ki a DB a képből.

   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149727   2011.03.27 09:43 GMT+1 óra  
FENT

Ezt a hozzászólást sebzek módosította (2011.03.29 16:45 GMT+1 óra, ---)

   
sebzek - Tag | 9 hsz       Online status #149726   2011.03.27 09:38 GMT+1 óra  
Sziaszok lenne egy kérdésem a Dark Basic et leszedtem a gepcsirke.atw.hu-ról.
Windows 7-et használok, és valamiért nem megy a DB, letöltöttem a demo-t is de az se ment.
Mit csináljak???.

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #146017   2011.01.08 19:08 GMT+1 óra  
Miért nem lehet törölni a post-ot??? Na mindegy meglett!
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #146016   2011.01.08 19:06 GMT+1 óra  
Csötök!

A "draw sprites first"-öt ki lehet valahogy kapcsolni ha egyszer már használtam???

Egy résznél be van írva és oda kellene is, de utána a játékmenu sprite-okat nem akarja megjeleníteni a játékban. Kösz a helpet!
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #144449   2010.11.28 08:19 GMT+1 óra  
Köszönjük Emese!

nem az volt a lényeg, hogy honnan lehet illegálisan leszedni, hanem hogy a hivatalos oldalukon is a teljes van fent. Ráadásul VT oldalán fent sincs az 1.2 ahogy nézem...
   
zeze97 - Tag | 10 hsz       Online status #144443   2010.11.27 15:35 GMT+1 óra  
Idézet
FZoli :
Jah és a DBC-t, annak elelnére hogy árulják, a TGC honlapról ingyenesen is le lehet szedni a legfrisebb 1.2-t. Csupán az update menüpőontnál tölstétek le a legfrisebb upgrade patchot. Nem tudom direkt, vagy véletlen, de komplett verzió jön le zippelve, fut magától, nem kell hozzá semmi, nincs időkorlát sem. Ehehz leszedtek egy darkeditet és go.



Le lehet szedni máshonnan is pl itt
Valami lappang a jég alatt...
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #143674   2010.11.14 14:58 GMT+1 óra  
Kösz, kipróbálom.
   
sloth - Tag | 81 hsz       Online status #143669   2010.11.14 13:35 GMT+1 óra  
ragoon:
valamikor próbálkoztam a mysql illesztésével, és működött, legalábbis a megnytiás, lekérdezés. A beirás, bővítés ua. csak a query-t kell átirni.
itt van amit próbáltam, egy adatbázis teszt, meg egy lekérdezés.: http://apofis.hu/files/mysql.rar
előtte persze telepíteni kell a mysql-t, én is javasolnám az xampp-ot, egyszerű, és a feltelepített phpmyadmin-nal tudod szerkeszteni, nézegetni az adatbázist...
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #143661   2010.11.14 11:58 GMT+1 óra  
Idézet
FZoli :
A Pro-bvan rengeteg potenciál lehetne, csak nem áll öszse egy működő egésszé. Sajnos.



Számomra érthetetlen egyébként, hogy miért nem képesek átírni egy több, mint 10 éves szoftvert amit szemmel láthatóan napjainkban is rengetegen használnak... Nem hiszem, hogy a TGC-nek pont erre ne volna anyagi kerete.
   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #143647   2010.11.14 07:39 GMT+1 óra  
szerintem a DB-seknek ideje átállni Unityre Ha minden áron DB-t akartok használni, ott a classic, azt véletlenül jól megírták, igénytelen, erőből megold mindent, mert mikor írták, még 10-ed ilyen gyors géepken kellett mennie Jah és ha jól rémlik megy win7 alatt. xD

A Pro-bvan rengeteg potenciál lehetne, csak nem áll öszse egy működő egésszé. Sajnos.

Jah és a DBC-t, annak elelnére hogy árulják, a TGC honlapról ingyenesen is le lehet szedni a legfrisebb 1.2-t. Csupán az update menüpőontnál tölstétek le a legfrisebb upgrade patchot. Nem tudom direkt, vagy véletlen, de komplett verzió jön le zippelve, fut magától, nem kell hozzá semmi, nincs időkorlát sem. Ehehz leszedtek egy darkeditet és go.
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #143581   2010.11.12 13:07 GMT+1 óra  
A youtube mostantól a barátom!
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #143575   2010.11.12 11:49 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Bamberék



XXXXXXXXD
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #143574   2010.11.12 11:13 GMT+1 óra  
Bár sztem játékkészítéshez nem lehet használni a mysql-t, mivel minden felhasználónak, aki csak játszani akar a kész játékkal, telepítenie kell a mysql adatbáziskezelőt.
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #143572   2010.11.12 10:58 GMT+1 óra  
Idézet
ragoon :
Van valakinek tapasztalata a MySQL DBP Plugin-nel kapcsolatban? A google most nem barátságos....



Ezt már láttad?
http://www.youtube.com/watch?v=7ir-lqg_vz4&feature=related
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #143553   2010.11.11 18:07 GMT+1 óra  
Van valakinek tapasztalata a MySQL DBP Plugin-nel kapcsolatban? A google most nem barátságos....
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #143080   2010.11.02 09:42 GMT+1 óra  
Köszi! Jó hogy egy helyen van.
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #143033   2010.11.01 13:05 GMT+1 óra  
A segédletben szereplő összes cikkírótól engedélyt kértem, amikor összeállítottam a fájlt.
Kellett hogy tudjon róla, mert ő is rábólintott.
Amúgy a segédlet kb. 1 éves, annyira nem új már.
   
zeze97 - Tag | 10 hsz       Online status #143006   2010.11.01 08:39 GMT+1 óra  
megkérdeztem amúgy és mondja hogy vagy 5 éve írta
akkor még aktív tag volt

Ezt a hozzászólást zeze97 módosította (2010.11.01 20:50 GMT+1 óra, ---)
Valami lappang a jég alatt...
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #142929   2010.10.31 12:20 GMT+1 óra  
Sziasztok,
Az új látogatóknak ajánlanám a DBPro segédletet CHM formában, amit a követkető oldalról tölthettek le:
http://darkbasic.nuevapagina.es
Valamint ha egyéb olyan magyar nyelvű cikketek, írásotok van, amivel lehetne bővíteni a segédletet, akkor vegyétek fel velem a kapcsolatot.
   
zeze97 - Tag | 10 hsz       Online status #142815   2010.10.29 14:31 GMT+1 óra  
Egy programkód segítene a helyzeten??
Hozzátartozó fájlokkal stb.
Csak egy kis játék amúgy nem nagy cucc.

Ezt a hozzászólást zeze97 módosította (2010.10.29 14:36 GMT+1 óra, ---)
Valami lappang a jég alatt...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #142796   2010.10.28 21:40 GMT+1 óra  
Megy a nyuszika az erdőben és fotel.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Pretender - Törzstag | 2498 hsz       Online status #142716   2010.10.27 20:30 GMT+1 óra  
Hat, az a helyzet, hogy igy mi se nagyon ertjuk...

   
zeze97 - Tag | 10 hsz       Online status #142712   2010.10.27 19:52 GMT+1 óra  
Lenne egy probléma

A karakterem a játékomba ha felugrok a plafonig fent ragad. Amúgy megcsináltam hogy érzékelje a talajt, a pálya is kész, viszont a lövedéket tudom futtatni kisebb hibákkal van amikor nem lő és van mikor két irányba, de jó is szokott lenni ezt nem értem.

Előre is köszönöm.
Valami lappang a jég alatt...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #142698   2010.10.27 17:46 GMT+1 óra  
Bamberék sajnos a DX windows-függetlenségét is képesek elbarmolni. Szerintem nem kéne őket szgép közelébe engedi
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Szidzsi - Tag | 23 hsz       Online status #142643   2010.10.26 17:51 GMT+1 óra  
Okés, köszi a választ, asszem ideje lesz elkezdeni a C++ és DX/OpenGL tanulást

   
zeze97 - Tag | 10 hsz       Online status #142640   2010.10.26 16:56 GMT+1 óra  
Az is igaz de ami a fő gond hogy a DB és a DBpro nem fut 7 alatt, nekem is át kell mennem ha programozni akarok . XP alatt is vannak DBpro val problémák pl nem futtatja a programsort

És lenne egy kérdésem. A karakterem a játékomba ha felugrok a plafonig fent ragad. Amúgy megcsináltam hogy érzékelje a talajt, a pálya is kész, viszont a lövedéket tudom futtatni kisebb hibákkal van amikor nem lő és van mikor két irányba, de jó is szokott lenni ezt nem értem.

Előre is köszönöm.
Valami lappang a jég alatt...
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #142617   2010.10.26 07:45 GMT+1 óra  
Idézet
Szidzsi :
Hali!
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy egyes gépeken megy a játékom, másikon meg nem?
Gondoltam arra hogy DirectX probléma, de a DX11-es Windows 7-esen sem megy, mert valami médiafájlt nem tud betölteni. Néhány haveromnál írja ki ezt, de van egypár akinek minden gond nélkül megy, pedig nem a legújabb gépük van...



Ez tipikus DBpro probléma... Sajnos ez ellen nincs gyógyszer , amíg a fejlesztők nem emberelik meg magukat és újraírják az egészet.Pl nekem most olyant csinál hogy rezolució vagy window/fullscreen váltásnál töröl minden beolvasott média filet , változót , tömböt. Borzalmasan idegesítő dolog és nem lehet tenni ellene semmit. De az is biztos hogy Lee Bamber tegnap csuklott egy másfél órát mikor ezzel szenvedtem...
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Szidzsi - Tag | 23 hsz       Online status #142584   2010.10.25 18:13 GMT+1 óra  
Hali!
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy egyes gépeken megy a játékom, másikon meg nem?
Gondoltam arra hogy DirectX probléma, de a DX11-es Windows 7-esen sem megy, mert valami médiafájlt nem tud betölteni. Néhány haveromnál írja ki ezt, de van egypár akinek minden gond nélkül megy, pedig nem a legújabb gépük van...

   
miso - Tag | 15 hsz       Online status #142181   2010.10.13 11:21 GMT+1 óra  
Találtam egy nem official kiegészítést dbprohoz, amivel a render ordert lehet szabadon manipulálni, illetve jelentős memóriát lehet megtakarítani egyes esetekben. (grass/tree system, stb)

Az oldal közepén Kaedroho user postjában lesz hozzá a letöltési link, ha valakit érdekel. (Verzió 1.75)

http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=176486&b=1

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #141985   2010.10.07 22:32 GMT+1 óra  
Kód:
if mouseclick() = 1 AND mouse_pressed = 0
        //  ide jön az életerő hozzáadása
        //  és minden kód amit akkor hajtasz végre
        //  ha megnyomtad az egeret
       
       //  és ez a végére

       mouse_pressed = 1
endif

// a mouse_pressed valtozo csak akkor lesz nulla megint ha az eger gombot elengeded
if mouseclick() = 0 then mouse_pressed = 0





példa (copy-paste)

Kód:
sync on
backdrop on


do




if mouseclick() = 1 and mouse_clicked = 0
   a = a + 1
   mouse_clicked = 1
endif

if mouseclick() = 0 then mouse_clicked = 0


set cursor 100,100
print a

sync
loop

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2010.10.07 22:43 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #141970   2010.10.07 17:38 GMT+1 óra  
hogy lehet egy db kattintást figyelni? mert próbálkoztam írni, de ha nyomva tartom az egeret akkor nagyon gyorsan váltakozik a változó amibe tárolom h katt v nem katt. szal hogy lehet h csak abban a pillanatban figyelje? mert sima mouseclick()nél ha rákattintok egy helyre, és nyomva tartom akkor ugye folyamatosan pl. növeli az életerőt, de én csak egyszer akarom

   
Elf - Törzstag | 932 hsz       Online status #141956   2010.10.07 01:30 GMT+1 óra  
Idézet
amzoli :
...ahol balra kellene kanyarodni, ott jobbkanyar van stb...


Nagyon 1szerű a megoldás! Ahova bal kanyart terveztél, ott jobb lesz, ahol jobb kanyart ott meg bal. Naés! A kész játékig rengeteg kompromisszumot kell kötni!
I, Robot
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #141858   2010.10.04 22:51 GMT+1 óra  
Idézet
robee00 :
oda értem, hogy a karateremet beraktam a játékba. igen ám, de ugye alapból nincs fegyvere. hogy tudok a "kezébe adni" fegyvert? ugye van a fegyver modell, és azt limbként használom? vagy hogy tudom megoldani hogy "kövesse" a kéz mozgását



Kód:
GLUE OBJECT TO LIMB object1 , object2 , object2limb


Ahol object1 az objektum amit hozzárendelsz az object2 objektum object2limb - jéhez
Ha az objektumot "hozzáragasztottad" egy másikhoz azt továbbra is tudod offsetelni (pos , rotate, scale) és minden saját tulajdonságot is megtart (ghost , transparent , zdepth , stb)

ha már nincs rászükség akkor simán

Kód:
UNGLUE OBJECT


Bővebb infó a helpben
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #141839   2010.10.04 19:04 GMT+1 óra  
oda értem, hogy a karateremet beraktam a játékba. igen ám, de ugye alapból nincs fegyvere. hogy tudok a "kezébe adni" fegyvert? ugye van a fegyver modell, és azt limbként használom? vagy hogy tudom megoldani hogy "kövesse" a kéz mozgását

   
miso - Tag | 15 hsz       Online status #141706   2010.10.02 02:48 GMT+1 óra  
Minden 3d alkalmazásban a kétféle koordinátarendszer közül választanak, wings x exporter és dbpro koordináta rendszere minden bizonnyal felcserélt. X Exportnál választható szokott lenni egy "lefthanded" opció, s akkor a mentésed elvileg megegyező lesz a Dbpro betöltéssel.

   
amzoli - Tag | 3 hsz       Online status #141687   2010.10.01 17:16 GMT+1 óra  
Heló mindenki !

Lenne egy kérdésem: Egy autós játékot készítek, ehhez csinálok pályákat Wings3d-ben csak az a baj, hogy az összes pálya fordítva töltődik be(ahol balra kellene kanyarodni, ott jobbkanyar van stb...). Nem tudom, hogy ez a dark basic miatt van vagy a wings miatt. Ha valaki tudna valami megoldást azt megköszönném.

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] > 7 < [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]