játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #140120   2010.08.29 16:03 GMT+1 óra  
én most nem hibával, hanem kérdés/kéréssel fordulok hozzátok
egy 3d-s rpgt szeretnék készíteni, és hogy tudom megoldani a "target"-olást. szal ha "rákattintok" az ellenfélre, akkor beállitja az enemy.targeted-et 1-re. a problémám a targetolás, nemtudok rájönni hogy tudnám megoldani

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #140118   2010.08.29 14:15 GMT+1 óra  
Szerintetek ez a baja, hogy ott már kap egy fényt??

set terrain light stageobjects, 1, -0.25, 0, 1, 1, 0.78, 0.5
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #140117   2010.08.29 13:58 GMT+1 óra  
Van egy ilyen terrain objectem :

load image "Data/Maps/Map001/map1texture.bmp", 1
load image "Data/Maps/Map001/detail1.tga", 2
make object terrain stageobjects
set terrain heightmap stageobjects, "Data/Maps/Map001/map1heigh.bmp"
set terrain scale stageobjects,80, 3.5,80
set terrain split stageobjects, 1
set terrain tiling stageobjects, 1
set terrain light stageobjects, 1, -0.25, 0, 1, 1, 0.78, 0.5
set terrain texture stageobjects, 1, 2
build terrain stageobjects
position object stageobjects,0,-230,0

ide csak maga a terraint raktam be. vectorok és minden más rendben, mert más objectekre hat az fx, csak erre nem. Tippek, tanácsok??
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #140115   2010.08.29 13:29 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :
Többször van #include-olva az eljarasok.dba, vagy pedig olyan IDE-t használsz ahol eleve nem is kéne #include-olni.


hmm..átvittem másik gépre a projectet és most simán lefut..lehet az előző gépen volt vmi

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #140114   2010.08.29 13:11 GMT+1 óra  
Többször van #include-olva az eljarasok.dba, vagy pedig olyan IDE-t használsz ahol eleve nem is kéne #include-olni.
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #140110   2010.08.29 11:49 GMT+1 óra  
hmm, most sikerült egy fura hibát előhoznom:
The name 'Eljaras1' duplicated in the program inside eljarasok.dba.

pedig sehol sincs 2x de ha átrakom a main.dba fáljba akkor müködik minden... semmi sem akar összejönni mármint ez a forráskód szétdarabolás

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #140088   2010.08.28 22:08 GMT+1 óra  
Ne így deklarálj, hogy:

Kód:
alma=10


hanem így:

Kód:
Global alma as integer
alma=10
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #140068   2010.08.28 14:40 GMT+1 óra  
köszi,de most az a problémám,hogy ha külön darabokra szedem a kódot (több fájlba) akkor mindig syntax error-t kapok,de ha egybe van az egész 1 fájlba akkor pedig lefut

   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #140063   2010.08.28 04:43 GMT+1 óra  
Dark Basic Alapozó 3 seeting tollából.
Ezt dobja google elsőnek. A közepe fele van írva a globális változókról. Sztem próbáld onnan kideríteni.
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #140058   2010.08.27 23:05 GMT+1 óra  
hát most egy másik problémával fordulok hozzátok

hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha include-olok egy másik dba file-t akkor annak a változóit használhassam?? például beállitok egy xy.dba-n egy ezaz változónak egy értéket, akkor arra hogy tudok hivatkozni a ab.dba-ban?

   
robee00 - Tag | 90 hsz       Online status #140053   2010.08.27 16:31 GMT+1 óra  
hello, új vagyok a darkbasicben és arra lennék kíváncsi,hogy hogyan lehet eljárásokat írn és azt meghívni egy másik fájlból?

edit: okés, már sikerült

Ezt a hozzászólást robee00 módosította (2010.08.27 16:45 GMT+1 óra, ---)

   
Sedrien - Tag | 518 hsz       Online status #139671   2010.08.19 14:10 GMT+1 óra  
Szevasztok!

Mitől van az, hogy egyik este még működik a DarkBasic Pro, Compile & Run után megy is a program, majd másnap már Compile után nem csinál semmit, kilép, mintha nem is kértem volna, hogy futtassa? Egy .dbo map-ot kellett volna megnyitnia, eddig működött rendesen, de egyik napról a másikra felmondta a szolgálatot.
Remélem érthető volt. Tudna valaki segíteni?

Szerk.:
Oké sztornózva, a probléma megoldódott közben.

Ezt a hozzászólást Sedrien módosította (2010.08.19 17:44 GMT+1 óra, ---)
Ha a szex olyan természetes dolog, akkor miért szól róla annyi könyv, hogy hogyan kell csinálni?
http://glentix.extra.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #138567   2010.08.03 03:17 GMT+1 óra  
Wolfee: Misonak igaza van , de sajnos csak modellekkel működik a dolog és nem polykkal. tehát amíg az object bounding box-a "benne van a képben" (tehát pl egy pálya ami 1 meshből áll) addig nem rejti el modell egy polyját sem ami esetleg a camera mögött van.Ergó használhatatlan.

Szidzsi : Amit akarsz , "manuálisan" nem egyszerű dolog.A lényeg hogy fram-enként felül kell írnod az object collision matrixát az adott object mátrixával (vagy valahogy így kellene kb). Ezt még ha tudnád se bírnád megcsinálni dbróba mert a fejlesztők ilyesmire nem gondoltak (ajtók , liftek, platformok, pfff minek az ?!! Inkább szimulálj ezer lehulló kockát Physix -el mint mindenki más ) .
Viszont nem lehetetlen ! van 2 megoldás is
1. próbálkozz a newton wrapper-el Én nem próbáltam de elvileg működnie kell .
itt egy link a megoldáshoz (pseudo kód) és valahogy átírod dbp-re
http://newtondynamics.com/wiki/index.php5?title=Can_i_dynamicly_move_a_TriMesh%3F

2.A nuclear Glory alapba képes ilyesmire .
pl :

Kód:
SetCollisionsPRO( PLAYER, AJTO ,  ELLIPSE2POLY ,  DYN_RESP)

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2010.08.03 07:05 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #138566   2010.08.03 01:26 GMT+1 óra  
mert miso rosszul tudja.
object on screen vagy valami hasonló kell neked.
if(object on screen(i) = false)
hide object i
endif

persze a szintaxis valószínűleg nem helyes
FZoli jóváhagyásával XD

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #138561   2010.08.03 00:12 GMT+1 óra  
Hmmm... akkor nem érterm miért vadul be már kisebb poligonszámnál.
   
miso - Tag | 15 hsz       Online status #138554   2010.08.02 21:45 GMT+1 óra  
Ez az egy dolog automata dbproban már, ami nincs a képernyőn azt nem rajzolja, nem animálja.

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #138553   2010.08.02 21:22 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Szerintetek db-ben meg lehetne írni úgy a progit hogy ami nincs a kamera látószögében azt ne jelenítse meg????
És ha igen milyen tipeket tudtok adni??

UI.: Tudom hogy nem C nyelv!!!


Szidzsi!
Az ütközéssel kapcsolatban : Még mindig azt tudom mondani hogy nekem a Sparky jött be a legjobban. Próbáld ki.
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #138517   2010.08.02 12:04 GMT+1 óra  
sajnos nincs. azaz van valami vertex alapú ütközésdetektáló is DB-ben, de az rettenetesen belassítja a dolgot. vagy van egy nuclear glory nevű third party lib DBhez, amiben az ütközésdetektálást írták újra. állítólag jó és használható, bár én még sosem kerültem vele közelebbi viszonyba. de alapvetően a haverod ötlete is járható.
FZoli jóváhagyásával XD

   
Szidzsi - Tag | 23 hsz       Online status #138516   2010.08.02 11:43 GMT+1 óra  
Hali!
Egy kis segítség kellene. Szóval van egy animált kapu modellem (trueSpace-ben animálva). Az automatikus kamera ütköztetés be van kapcsolva, betöltöm a modellt, minden ok. Meg akarom nézni, hogy át tudok-e menni a kapun, amikor zárva van, minden ok. Egy Ctrl+Space+Upkey ideiglenes parancsra elindul a kapu animációja, szuper. De amikor véget ér az animáció akkor nem tudok átmenni a kapun, mert ugy érzékeli, hogy még az eredeti állapotában van és nem nyitva. Hogy lehetne azt megoldani, hogy az elején ne lehessen átmenni, de ha nyitva van akkor igen? Egyik haverom azt javasolta, hogy készítsek egy külön modellt a nyitott állapothoz és azt rakjam be az animáció után, de szerintem van egyszerűbb és rövidebb megoldás is.
Előre is köszi.

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #138234   2010.07.26 23:31 GMT+1 óra  
Bacce: Köszönöm! Természetesen rákerestem a dologra, mielőtt újból beírtam volna, de nem találtam ilyen kérdésfelvetést a találati listában, ígyhát megkérdeztem.
   
Bacce - Bacce | 1783 hsz       Online status #138225   2010.07.26 19:02 GMT+1 óra  
paragliding: pont most volt róla szó pár hónapja... (Post Link)
Making the world a better place, one line of code at a time.
http://bacce.uw.hu
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #138217   2010.07.26 14:19 GMT+1 óra  
Sziasztok, milyen módon lehet ékezetes karaktereket írni a DBpro programba, hogy az meg is jelenjen? Köszi
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #137118   2010.07.06 19:06 GMT+1 óra  
Először is a set display mode elég csak az elején a proginak nem kell mindig beirni hacsak nem akarsz felbontást váltani.Ugyanez érvényes a set window on-ra
Az endif csak úgy magában persze hogy nem működik. Az endif használata:

if valami = 1
idejön a kód ami csak akkor hajtódik végre ha valami = 1
endif

De még mindig homályos hogy mi is probléma... ha azt akarod hogy a video lejátszása után rögtön tovább menjen akkor az első wait key helyett ird be hogy

repeat
until animation playing (animnumber)=1 (vagy 0 most igy kapásból nem vagyok benne biztos)

de ez csak egy ötlet. Használd a dbp helpjét , példa progijait , de legfőképpen a logikádat
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Cervantes - Tag | 2 hsz       Online status #136997   2010.07.05 11:02 GMT+1 óra  
No köszönöm a segítséget.

Nos, így hogy play lett loop helyett az egyik probléma megoldódott, a másik meg átalakult

Nos eddig ezt írtam be:

Set display mode 1024,768,32
Set window on

Rem Videó betöltése
Load animation "hupi.avi",1

Rem Videó elhelyezése a képernyőn
Place animation 1,1,1,640,480

Rem Videó lejátszása
Play animation 1

wait key

Set display mode 1024,768,32
Set window on

Menu=100
Load image "menu.jpg",menu

Paste image Menu,0,0

Set text size 35
Set text font "Curier New"

Wait Key

Nos, ha a vidi és a menu kép betöltése között nem írok be semmit, akkor nem játsza le a vidit. Ha azt írom Endif, el se indítja a programot mert nem tudja mit akarok. Ha meg meghagyom így, akkor meg természetesen várja a gombnyomást (szerencsére mostmár, nem kidob a program, hanem betölti a menüt)
Szóval röviden és érthetően: csak akkor megy tovább az intró után a menübe, ha nyomok egy entert, addig bámulom a fekete képernyőt. Mért nem megy rögtön tovább?
Ha tudtok segíteni azért hálás lennék
Üdv!

Ezt a hozzászólást Cervantes módosította (2010.07.05 13:23 GMT+1 óra, ---)

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #136985   2010.07.05 02:37 GMT+1 óra  
Idézet
Cervantes :
Sziasztok!
Tegnap előtt tudtam meg, hogy a DB ingyenes lett, gyorsan letöltöttem és elkezdtem tanulni a nyelvet. El is kezdtem tanulgatni az itt található cikk sorozat segítségével, de van két problémám már az elején

1, az egyik, hogy a video valamiért végtelenül játsza le saját magát, mivel Loop animation-nel van beillesztve. Hogy tudnám megoldani, hogy egyszer játsza le és aztán a főmenüben legyen a játék?

2, ha entert nyomok a program nem a menüben dob ki, hanem kilép a program. Ez mért lehet?

A fárasztó kérdéseimre való válaszokat előre is köszönöm.

Barátotok: Cervantes



1 LOOP ANIMATION helyett PLAY ANIMATION

2 Ezt ha lehet egy kicsit bővebben írd le... pl melyik cikkről van szó ? Részletesen mi a hiba ?
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Cervantes - Tag | 2 hsz       Online status #136983   2010.07.04 23:33 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Tegnap előtt tudtam meg, hogy a DB ingyenes lett, gyorsan letöltöttem és elkezdtem tanulni a nyelvet. El is kezdtem tanulgatni az itt található cikk sorozat segítségével, de van két problémám már az elején

1, az egyik, hogy a video valamiért végtelenül játsza le saját magát, mivel Loop animation-nel van beillesztve. Hogy tudnám megoldani, hogy egyszer játsza le és aztán a főmenüben legyen a játék?

2, ha entert nyomok a program nem a menüben dob ki, hanem kilép a program. Ez mért lehet?

A fárasztó kérdéseimre való válaszokat előre is köszönöm.

Barátotok: Cervantes

   
mb.matrix.neo - Tag | 8 hsz       Online status #136837   2010.07.01 20:12 GMT+1 óra  
Ingyenes a thegamecreatorson.com -on. De nekem akkor is szarakszik a program.

+ Tudna valaki akkor olyan linket adni ami rendes és nem hibás. Addig újra raknám a Win 7-et.

Ezt a hozzászólást mb.matrix.neo módosította (2010.07.03 08:24 GMT+1 óra, ---)

   
DarkAssassin - Tag | 2 hsz       Online status #136835   2010.07.01 20:08 GMT+1 óra  
Idézet
ragoon :
Használj 3D World studio-t, majdnem olyan, mint a hammer és lehet dbo-ba exportálni, amit megesz a darkbasic...


Köszi. Ahogy látom nem ingyenes, vagy mégis?

   
mb.matrix.neo - Tag | 8 hsz       Online status #136831   2010.07.01 19:51 GMT+1 óra  
De nem értem mikor tesztelem amit elkészítettem akkor elugrik az ablak és gyors el is tűnik. Azt hiszem dos ablak.

   
mb.matrix.neo - Tag | 8 hsz       Online status #136827   2010.07.01 19:26 GMT+1 óra  
Öm. Tudod tegnap kezdtem el tanulni a "nyelvet" szóval nem vagyok programozó csak hát azt mondják a Darkbasickel sokkal könnyebb az összes többitől vagyis azzal kezdem az egészet. Szóval megnézem azt a programot is. Majd ha lesz elég "tudásom" akkor egy repülő törött játékot akarok majd csinálni. Valami ilyesmi lenne a menüje:

http://kephost.hu/image-BE8F_4C2CCF7B.jpg majd egyszer meglesz. xD

   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #136826   2010.07.01 19:19 GMT+1 óra  
Használj 3D World studio-t, majdnem olyan, mint a hammer és lehet dbo-ba exportálni, amit megesz a darkbasic...
   
mb.matrix.neo - Tag | 8 hsz       Online status #136823   2010.07.01 18:43 GMT+1 óra  
Értem. Kösz a gyors választ. Most nem tudom amit a thegamecreaterosról szedek az ugyan az-e? Vagy ha nem akkor egy link mellékletet kapok?

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #136822   2010.07.01 18:21 GMT+1 óra  
Idézet
mb.matrix.neo :
Lehet hülyeséget kérdezek, de a DarkBasic Pro már ingyenesen is elérhető?


igen
FZoli jóváhagyásával XD

   
mb.matrix.neo - Tag | 8 hsz       Online status #136821   2010.07.01 18:03 GMT+1 óra  
Lehet hülyeséget kérdezek, de a DarkBasic Pro már ingyenesen is elérhető?

   
DarkAssassin - Tag | 2 hsz       Online status #136756   2010.06.30 14:28 GMT+1 óra  
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el programozni a Dark Basic Pro-ban. Az lenne a kérdésem, hogy ha elkészítek egy pályát pl. Valve Hammer Editor-ral vagy más pályaszerkesztővel, azt, hogy lehetne "bevarázsolni" a DBP-be? Előre is köszönöm.

   
VT - Törzstag | 1228 hsz       Online status #134634   2010.05.27 23:33 GMT+1 óra  
Idézet
kekipen :
Talán a Basic parancsok le vannak védve jogilag?



Erről eszembe jutott egy réges-régi projectem. Még a DBPro fizetős volt, amikor kitaláltam hogyan lehetne megszívatni a TGC-t: DBPro interpretert kell írni DBPro-ban. Mivel a DB-vel írt programok szabadon terjeszthetőek, a basic nyelv meg nem jogvédett ki lehetett volna hozni freeware-re.

Az elv az lett volna, hogy a dbpro kód valami assembly-szerű bytekódra fordul, ami csak függvényhívásokat, elágazásokat és ugrásokat tartalmaz. Ezt kapná meg a DBPro-ban írt interpreter, ami értelmezi és futtatja, annyi megkötés lett volna hogy eggyel kevesebb memblock érhető el, mert futásidőben a memblockokba került volna minden adat.

Az egészből csak egy kódtisztító algoritmuisig jutottam, ami külön sorba rak minden utasítást, kiszedi a megjegyzéseket, stb. Akkori tudásommal nem is tudtam volna összehozni a parsolást. Ma már sikerülne, de nem lenne értelme az egésznek, meg kedvem se lenne rá.

Így hát megmenekült a TGC a biztos csődtől
Csak semmi játékfejlesztés!
   
miso - Tag | 15 hsz       Online status #134629   2010.05.27 21:03 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Idézet
Wolfee :
Idézet
Asylum :
A DB nem erösen tipusos... mennie kéne.


de nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ettől függetlenül a fájlból típushelyesen kell olvasni.



És ugy is olvas (legalábbis ugy szeretne). Azért ha a db annyira hülye hogy 4 bájtot nem bir beolvasni fájlbol hát...
Lehet hogy valami extra paramétert kéne megadni? (bájtonkénti írásra/olvasásra nyissa?)




Leteszteltem, működik, csak helyesen kell a változókat használni. Ha valakit érdekel, a példából látszik hogyan kell darkbasicben floatnak értéket adni, fileba menteni és visszaolvasni.

Kód:
Dim myfloats#(10) as Float
Dim readfloats#(10) as Float
x as Integer

Randomize Timer()

`**************** Így hibás***
Remstart
for x=1 to 10
myfloats#(x)=RND(20)/40
next x
Remend
`*****************************

`**************** Így helyes**
For x=1 to 10
myfloats#(x)=Rnd(20)/40.0
Next x
`*****************************

If File Exist("floats.dat") Then Delete File "floats.dat"
Open to Write 1,"floats.dat"
For x=1 to 10
Write Float 1,myfloats#(x)
Next x
Close File 1

Open to Read 1,"floats.dat"
For x=1 to 10
Read Float 1,readfloats#(x)
Next x
Close File 1

Do
Cls
Set Cursor 1,1

For x=1 to 10
Print myfloats#(x)
Next x

Print " "


For x=1 to 10
Print readfloats#(x)
Next x

Loop

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #134614   2010.05.27 17:47 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
Idézet
Asylum :
A DB nem erösen tipusos... mennie kéne.


de nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ettől függetlenül a fájlból típushelyesen kell olvasni.



És ugy is olvas (legalábbis ugy szeretne). Azért ha a db annyira hülye hogy 4 bájtot nem bir beolvasni fájlbol hát...
Lehet hogy valami extra paramétert kéne megadni? (bájtonkénti írásra/olvasásra nyissa?)
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #134600   2010.05.27 15:34 GMT+1 óra  
Idézet
Wolfee :
Idézet
Asylum :
A DB nem erösen tipusos... mennie kéne.


de nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ettől függetlenül a fájlból típushelyesen kell olvasni.



DBP-ben a leginkább ez az egy verzió működik amit ragoon mutatott. Nekem mindig csak stringként betöltve, stringként kimentve votl jó aztán utólag val-al kiolvasni a stringből az értéket ;/

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #134570   2010.05.27 12:12 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
A DB nem erösen tipusos... mennie kéne.


de nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ettől függetlenül a fájlból típushelyesen kell olvasni.
FZoli jóváhagyásával XD

   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #134551   2010.05.26 14:47 GMT+1 óra  
Idézet
ragoon :
próbáld ezt, így legalább látod mi van a fájlban:

Kód:
REM SAVE CFG
if file exist("cfg.txt")=1 then delete file "cfg.txt"
open to write 1,"cfg.txt"
a$=str$(xres) : write string 1,a$
a$=str$(yres) :write string 1,a$
a$=str$(bit) :write string 1,a$
a$=str$(windowmode) :write string 1,a$
close file 1

if file exist("cfg.txt")=1
open to read 1,"cfg.txt"
read string 1,a$ : xres=val(a$)
read string 1,a$ : yres=val(a$)
read string 1,a$ : bit=val(a$)
read string 1,a$ : windowmode=val(a$)
close file 1
endif


Kicsit szájbarágós, de működik...
Akár variálhatod is... byte, float, stb



Köszönöm ez a jó!!!
De hogy az elözőek miért nem voltak jók, azt nem tudom.
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #134547   2010.05.26 11:47 GMT+1 óra  
Köszi! Amint hazaérek megnézem.
   
ragoon - Törzstag | 384 hsz       Online status #134494   2010.05.25 16:02 GMT+1 óra  
próbáld ezt, így legalább látod mi van a fájlban:

Kód:
REM SAVE CFG
if file exist("cfg.txt")=1 then delete file "cfg.txt"
open to write 1,"cfg.txt"
a$=str$(xres) : write string 1,a$
a$=str$(yres) :write string 1,a$
a$=str$(bit) :write string 1,a$
a$=str$(windowmode) :write string 1,a$
close file 1

if file exist("cfg.txt")=1
open to read 1,"cfg.txt"
read string 1,a$ : xres=val(a$)
read string 1,a$ : yres=val(a$)
read string 1,a$ : bit=val(a$)
read string 1,a$ : windowmode=val(a$)
close file 1
endif


Kicsit szájbarágós, de működik...
Akár variálhatod is... byte, float, stb
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #134493   2010.05.25 16:02 GMT+1 óra  
A DB nem erösen tipusos... mennie kéne.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
miso - Tag | 15 hsz       Online status #134474   2010.05.25 13:25 GMT+1 óra  
Idézet
Vincent3d :
miért nem jó???

Kód:
REM LOAD CFG

if file exist("cfg.txt")=1
open to read 1,"cfg.txt"
read float 1,xres
read float 1,yres
read float 1,bit
read float 1,windowmode
close file 1
endif

-------------------------------------------------------------------
program, bla-bla, menu, options, egyebek
--------------------------------------------------------------------

REM SAVE CFG
if file exist("cfg.txt")=1 then delete file "cfg.txt"
open to write 1,"cfg.txt"
write float 1,xres
write float 1,yres
write float 1,bit
write float 1,windowmode
close file 1

megcsinálja a file-t, van is benne adat, de nem olvassa ki belőle. tehát köv indításkor megint nincs semmi beállítva. Előre is kösz a helpet!




Szia Vincent!

Valószínüleg az lesz a baj, hogy a kérdéses adatok nem lebegőpontosak . Próbáld ki read/write float helyett read/write integer - rel.

miso

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #134471   2010.05.25 12:16 GMT+1 óra  
Tán mert nem állitod be?.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #134467   2010.05.25 11:18 GMT+1 óra  
miért nem jó???

Kód:
REM LOAD CFG

if file exist("cfg.txt")=1
open to read 1,"cfg.txt"
read float 1,xres
read float 1,yres
read float 1,bit
read float 1,windowmode
close file 1
endif

-------------------------------------------------------------------
program, bla-bla, menu, options, egyebek
--------------------------------------------------------------------

REM SAVE CFG
if file exist("cfg.txt")=1 then delete file "cfg.txt"
open to write 1,"cfg.txt"
write float 1,xres
write float 1,yres
write float 1,bit
write float 1,windowmode
close file 1

megcsinálja a file-t, van is benne adat, de nem olvassa ki belőle. tehát köv indításkor megint nincs semmi beállítva. Előre is kösz a helpet!
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #134309   2010.05.22 12:28 GMT+1 óra  
Sziasztok, a segédlet új címen elérhető:

http://darkbasic.nuevapagina.es

Ezt a hozzászólást paragliding módosította (2010.10.23 10:23 GMT+1 óra, ---)
   
excore - Tag | 21 hsz       Online status #134307   2010.05.22 12:06 GMT+1 óra  
Idézet
Seeting :

Lehet hogy valamiért torzul a tranzformáció során... Ha sprite-okat használsz, akkor próbáld meg úgy, hogy a sprite parancs után a 4 paraméter mellé megadsz egy ötödiket is, ami 1.

sprite alma, x,y, kep, 1



Sajnos így hibát ír ki már az exe legyártása alatt is. Ezt írja ki.
Kód:
Parameter for 'Sprite' do not match 'Sprite number, Xpos, Ypos, Image number' at line 659.

Esetleg hiányzik egy Dll fájl? Mert ha van erre egy ilyen megoldás annak nagyon örülnék, mert így az egész nagyon csúnya és nézem a többi játékot, mindegyik tökéletesen fordítja el a képeket csak ez nem. Pedig a Dark Basic Pro-m 1.069-es.

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #134299   2010.05.22 04:27 GMT+1 óra  
Idézet
excore :
Most már csak azzal bajlódók, hogy a nyomorult képek mért lesznek pixelesek, ha forgatom őket, na mind1.. csak rá jövök.



Lehet hogy valamiért torzul a tranzformáció során... Ha sprite-okat használsz, akkor próbáld meg úgy, hogy a sprite parancs után a 4 paraméter mellé megadsz egy ötödiket is, ami 1.

sprite alma, x,y, kep, 1
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] > 9 < [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]