játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #124865   2009.12.27 17:09 GMT+1 óra  
tako: asszem erre szokták azt írni, hogy köszönjük emese. Az, hogy nem nyitsz vitát erős mentális visszafogottságra utal.
Az emberek nem veszik észre, hogy a programozásnak csak töredék része a kódolás. az már csak a végső megvalósítás. Mindenki a házas példával jön, úgyhogy ennek szellemében: a kódolás csak a bepucolás meg a festés. Nincs olyan, hogy ezen és ezen a nyelven tudok programozni, máson meg nem. A programozás problémák elemzéséről, azok megoldásáról, és a megoldás kivitelezéséről szól.
Az, hogy 2-3 hónap alatt már odáig eljutottál a tök 0ról, hogy egy játékot összerakj, az nagy akaraterőre, kitartásra, és jó szemléletmódra utal. A DB alkalmas arra, hogy az ember ne adja fel nagyon hamar, mert gyorsan tud valami látványosat csinálni. Viszont nagyon sok rossz programozási szokásra is rászoktat, amit később az ember nagyon fog bánni. Szóval hajrá, kitartás, tanulj sokat, csinálj sok játékot, és idővel te is felfedezed a nyelv korlátait, és váltanod kell. Akkor baromi nehéz lesz egy csomó kódolási, programtervezési szokásodat megváltoztatni, de nem lehetetlen
FZoli jóváhagyásával XD

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124864   2009.12.27 16:35 GMT+1 óra  
Ez elég felemás vélemény...esetleg publikusak ezek a bizonyos játékok amiket csináltál?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Tako - Tag | 2 hsz       Online status #124862   2009.12.27 16:08 GMT+1 óra  
Sziasztok.

Véleményem szerint hasznosabb lenne ha a kezdők a DarkBASIC nyelvet használnák,ugyanis a DarkBASIC-hez rengeteg nagyon hasznos példa programot kapunk. És még annál is több játékot lehet hozzá találni forráskóddal együtt.

Mindenféle tutorial nélkül el lehet sajátítani az alapokat. És könnyen meglehet érteni hogy a parancsok milyen logikai összefüggésben állnak egymással.

2-3 hónap elteltével már akár egy teljesen komplex játékot is össze lehet hozni saját elképzelések alapján, mindenféle tutorial és fórumon kunyerált megoldás nélkül.

Anno én is így voltam amikor C# nyelvet próbáltam tanulni. A fórumokon szívesen segítettek meg nem is. Az itteni fórumozókhoz hasonlóan "építőszándékkal" elküldtek a ..csába hogy először tanuljam meg az alapokat. Olyan programozói szak kifejezéseket használva amiknek a 90%-át nem is értettem. Persze igazuk volt, belátom. Majd bele fogtam a DarkBasic Pro-ba,a sima DarkBASIC-el eszem ágában sem volt foglalkozni az eléggé elavult 3D motorja miatt...

Szerencsére a DarkBASIC Pro-hoz ki adtak 2 könyvet.A neve Hands On DarkBASIC Pro volume1 és 2. Rendkívül egyszerűen fogalmazva, "használat közben tanuljunk" elven, mindent le írnak benne ami csak szükséges a DarkBASIC Pro használatához. A legjobb könyv a DB Pro tanuláshoz.

Ám ez a rendkívül jó könyv ellenére csak nem boldogultam a DB Pro-val, főleg a bugok miatt. Állandóan "Runtime Error" meg "Syntax Error" hiba üzenetet kaptam.Néha már azt sem tudtam hogy most a kódolásomban van valami hiba vagy a DB Pro ilyen _ar. Ezek a folytonos hiba üzenetek miatt, teljesen elment a kedvem az egésztől.

Majd pár hónapja úgy döntöttem nem vesztek vele semmit, ki próbáltam a DarkBASIC-et.
És nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz nem érdemes egy 3D FPS vagy TPS játék készítésébe bele fogni, mert nem kapunk valami szép látványt. De 2D (esetleg 3D) Arcade játékok készítésére kitűnő.

Teljesen stabil megbízható editor. Vista és Win7 alatt is tökéletesen működik. Eddig csak és kizárólag olyan hiba üzeneteket kaptam amik a hibás kódolásomból adódtak. És azok a játékok amiket írtam benne, probléma nélkül futnak XP, Vista és Win7-en is.

De a legfontosabb hogy alig 2-3 hónap alatt jutottam el arra a szintre hogy saját játékokat készítsek benne, mindenféle tutorial és könyvek nélkül. Csak DB játékok forráskódjait nézegettem és módosítgattam, alakítottam. Szóval csak "másolgattam a megoldásokat" ahogy lentebb írták, de ha sikerül meg érteni a logikai összefüggést a parancsok között, akkor szerintem igenis eredményes módszer így tanulni egy programozási nyelvet. És szórakoztató is. Számomra legalábbis az volt.
És DarkBASIC esetében van is rá lehetőség mert ahogy fentebb írtam rengeteg DB játék van a
neten forráskóddal együtt. A legkülönbözőbb stílusban. Közel 100 darab játék.3D-sek is.

Jó persze nem mondom, a forráskód értelmezéséhez nem árt némi alap ismeret. De az alapokat is könnyedén el lehet sajátítani a DarkBASIC-hez mellékelt példa progikkal, help dokumentumokkal.
Hatékonyabban mint DB Pro esetében.

Ha pedig sikerült a DarkBASIC-et alaposan kitapasztalni akkor könnyeben át lehet állni DarkBASIC Pro-ra. Mert ahogy nézem a parancsok 80%-a ugyan az, csak némelyiket egy picit más formában kell használni. És ügye vannak újabb parancsok is Pro-ban. De akkor is DB után könnyeben fel lehet venni a DB Pro-t.

Szóval, véleményem szerint a teljesen kezdőknek jobban meg éri DarkBASIC-el kezdeni és utána
rá térni a DB Pro-ra. A DB Pro tanulásához pedig a legtökéletesebb könyv a Hands On DarkBASIC Pro.

Nem tudom jelen pillanatban hol tart a DB Pro, de a DB Pro alapú progik (FPS Creator,FPS CX10,X-Quad Editor)-ból ki indulva még mindég nem lehet valami fényes, mert ezek a progik iszonyat bugosak még mindég. Csak mint a DB Pro.

Lehet van olyan aki egyáltalán nem ért velem egyet. De erről nem nyitok vitát. Játékok írása DarkBASIC-ben csak hobbi, szórakozás a számomra. És tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
A "megoldások másolása" is nagyon hasznos lehet alap ismeretek mellett. Nekem be vált.
A DB Pro-nak lehet jobb a 3D motorja, de a vele készített játékok nagyon instabilak és a gépigényük indokolatlanul magas....

Egyébként pálya tervezéshez szerintem a Cartography kiváló...

Nyelvtan, formázás a rohadt életbe. Ez volt az első és utolsó alkalom hogy én formáztam olvashatóra a cuccot, és én javítottam a nyelvtani hibákat. A böngészőkbe épített helyesírás ellenőrzők korában nem túl nagy kérés szerintem az ilyesmi. Azt nem sorolom fel miket kellett javítanom, mert a lista hossza konvergálna a hsz hosszához.... - TPG

Ezt a hozzászólást TheProGamer módosította (2009.12.27 16:28 GMT+1 óra, ---)

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124304   2009.12.16 09:04 GMT+1 óra  
Igen, a Tile Studio-ra gondoltam csak elírtam.
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #124302   2009.12.16 08:44 GMT+1 óra  
Title studio? Nem letezik ilyen program

Ha esetleg a Tile Studiora gondolsz, az jo kis progi.
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124300   2009.12.16 07:12 GMT+1 óra  
Sziasztok, ismeritek a Title Studio-t? Szerintetek használható 2D-s pályák készítésére? Vagy esetleg van jobb is ettől.
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124219   2009.12.14 15:30 GMT+1 óra  
Idézet
Bitsculptor :
Miért mi bajod a TGC-s tutoriálokkal?


Hali, nincs velük semmi bajom, csak új vagyok a DBPro terén és infókat, tutorialokat keresek, hogy minél többet megismerjek a nyelvből.
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #124198   2009.12.14 06:23 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
Ja igen, ezt ismerem, köszi. Tudom, hogy a gugli a bnőm a Wiki meg a csajom, de esetleg valami más link tutorial témában nincs?



Igen így van, a gugli meg a wiki ott vannak. Ha tudod, hogy pontosan mit keresel, akkor biztosan találsz is rá tutoriált.. Miért mi bajod a TGC-s tutoriálokkal? Ha vhol elakadtál és beírod TGC-s fórumon, semmi perc alatt megkapod a választ..

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124088   2009.12.12 01:09 GMT+1 óra  
Ja igen, ezt ismerem, köszi. Tudom, hogy a gugli a bnőm a Wiki meg a csajom, de esetleg valami más link tutorial témában nincs?

Idézet
Wolfee :
gepcsirke.atw.hu ez VT honlapja, itt található a VT biblia. ez egy be nem fejezett programozási how-to.

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #124085   2009.12.11 15:39 GMT+1 óra  
Idézet
paragliding :
Egyébként mely oldalakon lelhetőek fel tutorialok a DB honlapján kívül? Asylum milyen VT bibliát említett?


gepcsirke.atw.hu ez VT honlapja, itt található a VT biblia. ez egy be nem fejezett programozási how-to.
FZoli jóváhagyásával XD

   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124084   2009.12.11 15:11 GMT+1 óra  
Egyébként mely oldalakon lelhetőek fel tutorialok a DB honlapján kívül? Asylum milyen VT bibliát említett?
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #124057   2009.12.11 04:41 GMT+1 óra  
Akkor tisztázás végett (és legyen ez egyben az uccsó off post itt):
woo : nem az a baj, hogy kezdő vagy. Sokan kezdők itt, aki meg már komolyabb tudással rendelkezik, az meg volt kezdő. A gond az, hogy az alapvető ismeretek hiányoznak belőled (algoritmizálás, programozó gondolkodás, alapvető programozási ismeretek). Ha azt kérdeznéd, hogy ezeke hol lehet megtanulni, az megint más, útba igazítanánk, 1x-1x akár triviálisnak tűnő kérdést is megválaszolnánk, de legalább tanulnál. Jelenleg sajnos pont azért kérdezel, mert ilyen ismereteid nincsenek, és ebből adódóan azzal van bajunk, hogy enélkül a tudás nélkül nem lehet játékot fejleszteni. Nem mondom, hogy éveket kellene várnod, de néhány hetet, esetleg hónapot illene rászánnod, hogy az alapokkal tisztában legyél. Ha az megvan, akkor lehet gondolkodni azon, hogy játékot fejlessz. Jelenleg olyasmit csinálsz, mint az indiaiak. Találsz 1-2 megoldást bizonyos problémára, de ha a probléma kicsit is változik, nem tudsz mit kezdeni a tudással, mert a tudásod nem általános, hanem egy adott problémára "használható". Ez amolyan női programozó gondolkodás, magolás, ami nem célravezető. Persze ki lehet indulni a játékfejlesztésből is, és amikor olyan dologhoz érsz, amit nem tudsz, annak utánanézel, csak ez megint nem az az igazi út. Ha meg nem akarsz programozni tanulni, akko talán célszerűbb keresni valakit, akinek meg ötlete nincs, és összeállni csapatba.

Összesítve tehát : nem veled van a bajunk, hanem a rossz hozzáállásoddal. Ha pedig b@szogatunk, azt csakis az épülésed miatt tesszük, mert ebből is tanulsz.

Node tényleg ez volt az uccsó off post itt!

A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #124056   2009.12.11 04:36 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
És még csak nem is igazi basic ! feleannyira sem képes mint egy igazi basic nyelv.
Pl freebasic. Első ránézére azt mondaná az ember hogy nem jó semmire ,pedig azzal szinte bármit meg lehet csinálni (persze ahoz már tényleg kell ismerni a basicet)



És gondolom a Freebasic még mindig nem tud annyit mint a VStudio-s verzió De már annyit beszéltél róla, hogy mostmár kifogom próbálni

   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #124053   2009.12.11 04:22 GMT+1 óra  
Kedves Kuz!

Én elnézést kérek.Nem szerettem volna tele sza.ni a topicot nem ide tartozó dolgokkal,de már felgyülemlett. Bocsi.
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124051   2009.12.11 04:19 GMT+1 óra  
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #124049   2009.12.11 04:17 GMT+1 óra  
Asylum : próbálj meg úgy segítőkész lenni, hogy ne csak a fölösleges gúny áradjon a szavaidból. Én is osztottam a srácot lentebb, de ettől függetlenül azért próbáltam segíteni is neki. Ha ez neked nem megy, nem haragszunk érte, de akkor ne is postolj olyan topikba, ahol csak a c++ hatalmát akarod bizonygatni. Unom már, hogy állandóan utánad takarítok. Igen, ezt vedd figyelmeztetésnek..
Ha pedig offolni akartok arra ott az offtopik, vagy a gumiszoba, ha már nyitva van (ha nem, akkor lassan kinyitom megint).
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124048   2009.12.11 04:17 GMT+1 óra  
Semmi bajom nincs veled.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #124047   2009.12.11 04:15 GMT+1 óra  
És még csak nem is igazi basic ! feleannyira sem képes mint egy igazi basic nyelv.
Pl freebasic. Első ránézére azt mondaná az ember hogy nem jó semmire ,pedig azzal szinte bármit meg lehet csinálni (persze ahoz már tényleg kell ismerni a basicet)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #124046   2009.12.11 04:14 GMT+1 óra  
Köszönöm ASYLUM nagyon kedves vagy.
Nem szeretnék vitatkozni,de ha nem érdekel a problémám vagy a személyem ellen van kifogásod inkább ne írj nekem-rólam. Szerencsére vannak segítőkész felhasználók akiket nem zavar ennyire az amatőrségem. Gondolom te (ti) ezt tanultátok és ebben dolgoztok is?! Ahhoz,hogy csinálj egy ajándék tárgyat fából nem kell szobrásznak lenned.Ha nem tudod,hogy lakkozd le,hogy jó legyen megkérdezel egy asztalost vagy szobrászt stb.... Szerintem inkább azt a részét kéne nézni,hogy milyen eltökéltséggel próbálkozom és ami nem ment azt meg megpróbálom megérteni. Nem szeretnék programozó lenni csak szeretnék csinálni egy ajándékot........
A lényeg,hogy akit zavarok az ne segítsen és ne is kritizáljon.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget.
(Ha elkészül a játék fel fogom tüntetni a nevüket benne:" Köszönet a segítségért: ....... Nélkülük nem készülhetett volna el a játék."
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124045   2009.12.11 04:10 GMT+1 óra  
Amikor én indultam (énis db-vel kezdtem egyébként), elöszöris megtaláltam a neten VT bibliáját. Abból megértettem az elvet, alapokat. Aztán nekiálltam valami kisebb 2D-s valaminek, és amikor konkrét kérdésem volt irtam egy emailt VT-nek, hogy heeeeeelp. Ö meg továbbpasszolt a jf-re és elkezdödött közös kis életünk
Talán még megvan a régi jf, visza is lehetne olvasni. Első ilyen db-s progim egy marha bonyolult számologép volt. És nem rögtön 3D játék hanggal, anyámkinjával minden szarral. Mintha a tetővel kezdeném épiteni a házat (nemtom ki mondta).

Mindig azt szoktam mondani, hogy a kezdö elöször irja meg az lnko-t (legnagyobb közös osztó) és utána jöjjön ide a marhaságokkal. Többnyire teljesithetelen feladatnak bizonyul nekik
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #124044   2009.12.11 04:05 GMT+1 óra  
Woo-nak az a problémája hogy kezdő. Ez sztem nem hiba, én annó kurvára örültem volna, ha lett volna akárki akitől kérdezhetek, de amikor én elkezdtem, nemhogy JF nem volt de internet se nagyon.
Ha már itt van ennyi ember aki tud segíteni valakinek aki szeretne tanulni akkor neee basztassuk már fölöslegesen. Majd ha nem megy neki rájön magától.

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124043   2009.12.11 04:04 GMT+1 óra  
Mikor mondtam, hogy az prognyelv? Én fordítóprogramot írtam, a követelményeknek megfelelőt, sőt kicsit túl is teljesítettem mert referenciák is vannak benne. Ha én megtudtam csinálni akkor a tgc mért nem tudja? Egyébként használja valaki? Tökjo lenne ha valaki irna hozzá egy standard libraryt.

Mért nem tekintem prognyelvnek: amióta ismerem a dx-et szinte egy teljesen hibátlan bijekciót vélek felfedezni a db-s "utasítások" és a dx függvények között. A maradék pedig a C és C++ stl. Ehhez nem kell tudni fordítóprogramot irni.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
svn - Tag | 92 hsz       Online status #124041   2009.12.11 03:59 GMT+1 óra  
Pedig programozasi nyelv az is . Miert amit te irtal nyelvet, az miben szamit jobban prog nyelvnek?
bőgtem bazdmeg, mint carlos szokott amikor nem kap rózsaszín nyalókát a boltban... by Admiral Pecek
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124039   2009.12.11 03:52 GMT+1 óra  
Nem vagyok az ellensége, csak nem tekintem a klasszikus értelemben programozási nyelvnek (persze attólmég aki db-zik az lehet programozó). Nem csak azért mert egyik kategóriába se lehet besolrolni, hanem amit még tud azt is olyan elképesztöen gányul csinálták meg hogy csak nézek.

Egyébként az utóbbi néhány epésebb megjegyzésem inkább woo problémájára volt célozgatás. Olyan mintha úgy építenék házat, hogy nem tudom mi az a tégla meg cement. Nembaj majd lekopizom a szomszédrol aztán majd ha kész akkor megértem h mi is az.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #124037   2009.12.11 03:50 GMT+1 óra  
Igen ehetőbb..de vajon használhatóbb is ?
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124036   2009.12.11 03:48 GMT+1 óra  
Asylum, ahogy nézem, te elég nagy ellensége vagy a DBP-nek, miért? Szerintem könnyű nyelv és kisebb játékokhoz bőven elegendő. Én jól ismerem a php-t, de a C++-tól elrettentem, amikor váltani akartam, a DP sokkal érthetőbbnek és ehetőbbnek tűnik.
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #124035   2009.12.11 03:46 GMT+1 óra  
Idézet
Bitsculptor :
Idézet
Dookle :
Milyen wrapvalue ? Semmi köze az egésznek a wrapvalue-hoz.



Miért a wrapvalue() nem a megadott értéken belül állítja vissza a változót? (nemtudom, én nem használok beépített dbp parancsokat ha máshogy is megoldható)



Nem
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #124034   2009.12.11 03:38 GMT+1 óra  
Akkor Bitsculptor-é az 50 pont. Jó ez a kopipaszte
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #124029   2009.12.11 02:49 GMT+1 óra  
Mindenkinek össze kell törnie magát 1x-2x hogy rájöjjön, hogy kell kikerülni az akadályokat..

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #124027   2009.12.11 02:46 GMT+1 óra  
Az első lépések...


...a szakadék felé
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #124026   2009.12.11 02:45 GMT+1 óra  
Nah látom az én verzióm lett jó végül

   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #124024   2009.12.11 02:33 GMT+1 óra  
HEURÉKA!!!!

Ez működik!!!!!!! Bár volt benne némi hiba,de azt kijavítva megy! Nagyon köszönöm.Nem leszek hálátlan.....Mindenkinek köszönöm.
Íme a működőképes javított változat:

global zenesor as byte
global hanyszor as byte = 0

randomize timer ()
zenesor = rnd(4)+2
sync on

do

if music playing(zenesor)=0

if hanyszor < 5
randomize timer ()
zenesor = rnd(4)+2
stop music zenesor
play music zenesor
inc hanyszor
else
hanyszor = 0
endif
else

endif

sync
loop

Még el leszek vele,hogy megfejtsem a logikáját.....
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #124021   2009.12.11 02:22 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Nagyon köszönöm. Ezt a változatot is megpróbálom. A számok rendesen indexelve vannak 2-6-ig.Illetve van 1-es zene is,de az a menüé és azt nem kívánom lejátszani játék közben.
Ha ez sem megy holnaptól átugrom és folytatom máshol. Bár nem szoktam megfutamodni a problémák elől,de most be kell látnom,hogy túl nőtt a probléma.
Azért még estig el leszek vele.
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #124001   2009.12.10 23:39 GMT+1 óra  
Idézet
Dookle :
Milyen wrapvalue ? Semmi köze az egésznek a wrapvalue-hoz.



Miért a wrapvalue() nem a megadott értéken belül állítja vissza a változót? (nemtudom, én nem használok beépített dbp parancsokat ha máshogy is megoldható)

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #124000   2009.12.10 23:35 GMT+1 óra  
Milyen wrapvalue ? Semmi köze az egésznek a wrapvalue-hoz.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Bitsculptor - Tag | 188 hsz       Online status #123996   2009.12.10 22:05 GMT+1 óra  
Idézet
dookle
valahova illeszd be a kódodba .Ha a zene szól akkor a képernyőn 1-et kell hogy írjon ha nem akkor 0-át (minden más esetben hibásan működik a dolog).Nem kizárt hogy valamelyik szám formátumát nem szereti a dbp...



Dookle:
Tőled ehelyett: 'IF hanyszor = 0 THEN hanyszor = 5' elvártam volna a wrapvalue() használatát
Lehet, hogy DBP, de nem erről van most szó. Pl zenénél annó én is szoptam, mire rájöttem, hogy attól, hogy nem játsza le az adott zenét, nem tekeri vissza az elejére, és a köv számot annyi byte-tól akarja folytatni, ahol az előzőnek vége van (na ez dbp, de a parancs nemhasználása erre az humán error).

Idézet
woo :
Mindegyik számot le tudja játszani,csak egyszerre 4-nél többet nem akar.
Végül is erre van a végtelen ciklus.Nem?



Nem.

Kód:
global zenesor as byte
global hanyszor as byte = 0

sync on

//feltételezem, hogy a zenéket megfelelően 2-6ig indexelted be betöltésnél

do

//ha nem játszik le semmit
if music playing(zenesor)=0

                      //ha 5-nél kevesebbszer játszotta le eddig (beleértve a 0-t is)
                       if hanyszor < 5
                           
                            //választ egy számot 2-4
                             randomize timer
                             zenesor = rnd(4)+2

                              //lejátsza a választott számot
                               
                              //elvileg a stop music előre is tekeri a számot, de van rá vmi más parancs is,
                             //ha stop music -al nem jó akkor használd azt ehelyett.
                               stop music zenesor                           
                               play music zenesor

                              //na vajon mit csinál? :P
                               inc hanyszor   
                         
                      else
                      //ha már 5x minimum lejátszotta
                      //akkor változó értékét lenullázni
                              hanyszor = 0

                      endif

               else
              //itt épp lejátsza a zenét és békén van hagyva
end if

sync
loop


Ha ez nem jó akkor a hiba az ön készülékében van

   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123994   2009.12.10 18:27 GMT+1 óra  
Idézet

valahova illeszd be a kódodba .Ha a zene szól akkor a képernyőn 1-et kell hogy írjon ha nem akkor 0-át (minden más esetben hibásan működik a dolog).Nem kizárt hogy valamelyik szám formátumát nem szereti a dbp...



Mindegyik számot le tudja játszani,csak egyszerre 4-nél többet nem akar.
Elvileg úgy kéne működnie,hogy az 5db számot folyamatosan(végtelenül) játssza le egymás után.Végül is erre van a végtelen ciklus.Nem? Ebbe viszont beletartozik,hogy esetleg kétszer egymásután ugyan az a szám jön,de ennek kicsi az esélye,sőt ha már működik a funkció még kisebb mert több zene lesz. ha felkeltem kipróbálom a kiíratást.(Bár már csináltam amikor még "Spagettiztem" ) Jó éjt, és köszi.
ui. A kódban a SOUND az MUSIC akart lenni nem?
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123993   2009.12.10 18:08 GMT+1 óra  
Köszi.
Imádok gondolkodni,csak már annyiszor hallottam ezt a pár intrót amit betettem ideiglenesen az 5 perces számok helyett,hogy már idegesít.
Hivatalosan pro. Ha így nem jön össze akkor majd külső programot kell hívnom hozzá,csak azt is meg kell még tanulni. Köszi mindent. Jóéjt!
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #123992   2009.12.10 18:01 GMT+1 óra  
Vagy csak DBpro a neve a proginak...A dbpro-nak megvannak a maga kis bogarai .

De fejlődsz ami a lényeg ! Vagyis foglakoztat a dolog és hajt a kiváncsiság.Ez Jó ! Hidd el ha kitartó vagy, minden egyes gombnyomás közelebb visz a célhoz ,és előbb utóbb magad is rá fogsz jönni a dologra.

TIPP : Írasd ki vele a képernyőre a a lejátszott szám állapotát



Kód:
set cursor 0,0
print sound playing(zenesor)


valahova illeszd be a kódodba .Ha a zene szól akkor a képernyőn 1-et kell hogy írjon ha nem akkor 0-át (minden más esetben hibásan működik a dolog).Nem kizárt hogy valamelyik szám formátumát nem szereti a dbp...

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2009.12.10 18:08 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123990   2009.12.10 17:30 GMT+1 óra  
Nagyon úgy néz ki,hogy véletlen az is,hogy hány számot játszik le.....Vagy csak engem utál.
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123989   2009.12.10 17:22 GMT+1 óra  
Nagyon kedves vagy.Igazság szerint nagyon örülnék,ha magamtól sikerülne rájönni a hibára,de nagyon úgy néz ki,hogy nem fogok.......
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123988   2009.12.10 17:20 GMT+1 óra  
No ez most már tényleg magas. Ugyanúgy lefuttattam,mint az előbb (semmit nem változtattam) és most megint csak 1 számot játszik........
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #123987   2009.12.10 17:19 GMT+1 óra  
woo : ha lesz időm írok egy minta példát ( Karácsonyi ajándék)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123986   2009.12.10 17:15 GMT+1 óra  
Köszi Dookle!

Sajnos ez sem nyert. Nem értem!Nem akar 4 számnál többet lejátszani.Valamiért a 4 szám után semmi nem történik. Amit írtál azzal csak 1-et játszott le.De át írtam a zenesor=1 -et zenesor=RND(4)+2 -re így már lejátszott 4-et,de annál többet nem akar. Nem értem............

Neked is köszönöm Paraglinding.

Megpróbálkozom vele,bár nem tudom,hogy kéne kitörölnöm a tömbből,de majd körül nézek.
Köszi nektek.
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #123979   2009.12.10 14:16 GMT+1 óra  
Idézet
woo :
Szia!

Köszönöm. A hányszort a Cikkből szedtem,hogy egymás után ne játsza le többször ugyanazt a zenét.Már próbálkoztam mindenféle ciklussal,feltétellel,de valami nem stimmel. A funkciót is próbáltam,de lehet hogy rosszul. Remélem ahogy így leírtad működni fog. Nagyon szépen köszönöm.



De ha meg van határozva hogy többször ne játsza le ugyanazt ,akkor amint lerandomozta az összes (6) számot tovább nem játsza mert már mind a 6-ot 1-szer lejátszotta.Ennek így nincs sok értelme.

Esetleg akkor még próbáld meg ezt :

Kód:
Randomize timer ()
zenesor=1
hanyszor=5

do

if music playing(zenesor)=0 and hanyszor>0
zenesor=RND (4)+2
play music zenesor
dec hanyszor
endif

IF hanyszor = 0 THEN hanyszor = 5

sync

loop
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
paragliding - Tag | 298 hsz       Online status #123978   2009.12.10 14:05 GMT+1 óra  
Feltöltesz egy tömböt a zeneszámok sorszámaival, majd innen veszel ki véletlenszerűen egy számot, amit rögtön törölsz is a tömbből, így a következő véletlenszerű keresésnél a tömbben már nem lesz benne az a sorszám. Ha kiürül a tömb, akkor újból feltöltöd és kezded előröl az egészet.
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123966   2009.12.10 11:26 GMT+1 óra  
Szia!

Köszönöm. A hányszort a Cikkből szedtem,hogy egymás után ne játsza le többször ugyanazt a zenét.Már próbálkoztam mindenféle ciklussal,feltétellel,de valami nem stimmel. A funkciót is próbáltam,de lehet hogy rosszul. Remélem ahogy így leírtad működni fog. Nagyon szépen köszönöm.
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #123965   2009.12.10 10:52 GMT+1 óra  
woo :

nem értem minek az a "hányszor" változó ? Ha azt akarod hogy a zene folyamatosan szóljon akkor minek ellenőrizni hogy hányszor szóljon ? Én így oldanám meg :

Kód:
Global zenesor
zenesor=RND (4)+2
play music zenesor



do
zenelejatszo_alprogram ()


loop



FUNCTION zenelejatszo_alprogram ()

if music playing(zenesor)=0
     zenesor=RND (4)+2
     play music zenesor
endif

ENDFUNCTION
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
woo - Tag | 30 hsz       Online status #123956   2009.12.10 08:22 GMT+1 óra  
Értem.Köszönöm. Töröm a fejem.
Nagyon kezdő vagyok! :) Remélem segítségre találok itt?! :-D
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #123955   2009.12.10 08:17 GMT+1 óra  
Ezek ilyen építőjellegű 'aszogatások. Nem kell rajta megsértődni, de érdemes megfontolni és követni.
Amit pedig előzőleg írtam, hogy ez a 'hanyszor' fölösleges, azt továbbra is tartom.
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] > 15 < [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]