játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5448
FZoli:    4892
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2520

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2188
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1625
syam:    1491
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] > 20 < [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]
onezer0 - Tag | 6 hsz       Online status #116440   2009.08.26 10:57 GMT+1 óra  
Idézet
Szidzsi :
1. 3Db-ben csinálom
2. A példakód, ahogy én csinálom (seetingnek igazat kell adnom az IF-ekkel kapcsolatosan):
Kód:
a=rnd(2000)
Do
If inkey$()="w" then move object jatekos, 0.1
If inkey$()="s" then move object jatekos,-0.1
If inkey$()="a" then move object left jatekos,0.1
If inkey$()="d" then move object right jatekos, 0.1
rem Ez a játékban nem így lesz, csak egy példa
Move Object ellenseg, 0.1
Loop

Ebben a kódban elvileg ha lenyomom a W-t akkor én megyek előre, de az ellenség áll.
3. Mi az az eseményvezérlés? Hogyan lehet olyat csinálni?

Nagyon "favágó" a módszerem?


Hát valahogy így kéne szerintem megoldani:
Kód:
`Main Loop
do

gosub jatekosmozgatas
gosub ellensegmozgatas

sync

loop

jatekosmozgas:

If Keystate(17) = 1 then move object jatekos, 0.1
If Keystate(31) = 1 then move object jatekos,-0.1
If Keystate(32) = 1 then move object left jatekos,0.1
If Keystate(30) = 1 then move object right jatekos, 0.1

return


ellensegmozgas:

Move Object ellenseg, 0.1

return

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116439   2009.08.26 10:56 GMT+1 óra  
még az a szerencse, hogy az inkey$() nem blokkol. Akkor lenne csak ágybaszarás
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116438   2009.08.26 10:53 GMT+1 óra  
Meg tudod vizsgálni, hogy a "Move object ellenseg, 0.1" sort végrehajtja-e?
Elvileg jónak kéne lennie, de a tünet olyan, hogy ha lenyomod valamelyik gombot, akkor ott vége lesz a loopnak, és kezdi elölről, tehát mintha az azután lévő dolgokat végre se hajtaná. Nem tudom, nem értek dbp-hez, de jónak kéne lennie.

wolfee:
erre nem is gondoltam! azt hittem legalább van valami más object, amihez lehet viszonyítani.
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #116437   2009.08.26 10:51 GMT+1 óra  
szidzsi:
1) gratulálunk
2) ebben a kódban, ha megnyomod a w-t, az ellenség akkoris megy előre. max hozzád képest áll, mert ugyanakkora a sebességetek. adj az ellenségnek pl 0.3es sebességet, és mindjárt látni fogod

favágó kérdés: igen
FZoli jóváhagyásával XD

   
Szidzsi - Tag | 23 hsz       Online status #116436   2009.08.26 10:43 GMT+1 óra  
1. 3Db-ben csinálom
2. A példakód, ahogy én csinálom (seetingnek igazat kell adnom az IF-ekkel kapcsolatosan):
Kód:
a=rnd(2000)
Do
If inkey$()="w" then move object jatekos, 0.1
If inkey$()="s" then move object jatekos,-0.1
If inkey$()="a" then move object left jatekos,0.1
If inkey$()="d" then move object right jatekos, 0.1
rem Ez a játékban nem így lesz, csak egy példa
Move Object ellenseg, 0.1
Loop

Ebben a kódban elvileg ha lenyomom a W-t akkor én megyek előre, de az ellenség áll.
3. Mi az az eseményvezérlés? Hogyan lehet olyat csinálni?

Nagyon "favágó" a módszerem?

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #116419   2009.08.26 08:20 GMT+1 óra  
Nem kell ahhoz függvénypointer.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116406   2009.08.26 07:44 GMT+1 óra  
hát tudtommal függvénypointereket nem támogat a dbp
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #116400   2009.08.26 07:20 GMT+1 óra  
Baszki mindenben van ha megírod...
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116397   2009.08.26 06:54 GMT+1 óra  
dbproban van eseménykezelés?
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #116387   2009.08.26 06:06 GMT+1 óra  
Idézet
Szidzsi :
Én csak segítséget szeretnék kérni DBPro-val kapcsolatosan. Van egy karakterem, amivel én vagyok, és van egy ellenség, ami mozog. Azt nem tudom megcsinálni, hogy ha én mozgok, attól még ő ne álljon le. Ha valaki tudja a megoldást, légyszi írja meg.



Úgy hangzik, mintha nem eseményvezérelt lenne a játékod, hanem telepakolod IF-ekkel...

Kódot.
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #116386   2009.08.26 06:03 GMT+1 óra  
2d-ben vagy 3d-ben csinálod??? Másold ide a kódrészletet.
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116380   2009.08.26 02:36 GMT+1 óra  
Idézet
onezer0 :
Én sem tudom, szerintem valamit elírt benne .
Amit így látatlanban javasolni tudok, az az, hogy tedd mind a 2 karakter irányítását külön alprogramba, és természetesen különböző változókkal legyenek irányítva


Ez szerintem a minimum lenne...
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
onezer0 - Tag | 6 hsz       Online status #116379   2009.08.26 02:32 GMT+1 óra  
Én sem tudom, szerintem valamit elírt benne .
Amit így látatlanban javasolni tudok, az az, hogy tedd mind a 2 karakter irányítását külön alprogramba, és természetesen különböző változókkal legyenek irányítva

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116378   2009.08.26 02:22 GMT+1 óra  
MI köze van egymáshoz az ellenségnek és a játékos karakterének?
Ahogy dookle mondta, kicsit érthetőbben, és bővebben - esetleg kódrészlettel.
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #116375   2009.08.26 01:14 GMT+1 óra  
Ezt ha lehet akkor egy kicsit bővebben és érthetőbben.
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
Szidzsi - Tag | 23 hsz       Online status #116374   2009.08.25 23:26 GMT+1 óra  
Én csak segítséget szeretnék kérni DBPro-val kapcsolatosan. Van egy karakterem, amivel én vagyok, és van egy ellenség, ami mozog. Azt nem tudom megcsinálni, hogy ha én mozgok, attól még ő ne álljon le. Ha valaki tudja a megoldást, légyszi írja meg.

   
onezer0 - Tag | 6 hsz       Online status #116351   2009.08.25 09:00 GMT+1 óra  
De... Amúgy köszi

   
Wolfee - Törzstag | 1336 hsz       Online status #116350   2009.08.25 08:11 GMT+1 óra  
http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_search
ennyire lusta igazán nem lehetsz
FZoli jóváhagyásával XD

   
onezer0 - Tag | 6 hsz       Online status #116349   2009.08.25 07:53 GMT+1 óra  
Jó, akkor hol találok egy angol nyelvű leírást?

   
Seeting - Törzstag | 2306 hsz       Online status #116348   2009.08.25 07:48 GMT+1 óra  
Mást ami magyar sajnos nem nagyon találsz.... Ideje elővenni az angol tudást
   
onezer0 - Tag | 6 hsz       Online status #116346   2009.08.25 07:47 GMT+1 óra  
Barátkozom, barátkozom, de még nem vagyunk barátok

   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116345   2009.08.25 07:43 GMT+1 óra  
Asszem valaki írt ide egy cikket róla, nem tudom.
Magyar nyelvü leírást egyébként nem csak ehhez de nagyjából semmihez nem fogsz találni, úgyhogy barátkozz meg az angollal.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
onezer0 - Tag | 6 hsz       Online status #116344   2009.08.25 07:33 GMT+1 óra  
Üdv!

Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hol találok egy magyar nyelvű leírást a DBP Newton.dll-jéhez? Tudom, hogy ebben a cikkben van róla szó, de az nekem már nem elég . Előre is kösz!

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #116343   2009.08.25 07:21 GMT+1 óra  
Aki nem programozó, csak nem talál magának programozót, annak nemhogy C++, de még C# sem ajánlott. Én inkább ajánlom a további keresést, minthogy 0-ról kezdjen valaki egy OOP-s nyelvbe. Azt nem tudom, hogy dbp-hez, vagy gm-hez mekkora programozói tudás kell (mondjuk egy közepes szintű játékhoz), de modelezőként csak ezért programozni tanulni, hogy helyettesítsünk egy valódi programozót...hát...
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #116342   2009.08.25 07:16 GMT+1 óra  
fogd már fel h ez nézőpont kérdése vazz.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116341   2009.08.25 07:15 GMT+1 óra  
Az egy dolog, hogy esetleg alkalmasabb, csak elpocsékolt idő. Ha hirtelen kell egy 10 soros tool vagy akármi (pl. egy makefile generátor) azt még szép, hogy énis c#-ban csinálom.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #116338   2009.08.25 06:55 GMT+1 óra  
Köszi Dookle, a tanácsokat!
A kedvem nem ment el tőle, sőt!!! Kicsit most átgondolom a dolgokat, és közben probálom megtanulni a c alapjait. Minden esetre nem adom fel!
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #116336   2009.08.25 06:08 GMT+1 óra  
Idézet
tyler :
Nem lassabb, pont ez magyarázom. Aki profi .NEt-ben, ismeri a fordítót, az ki tudja kerülni az akadályokat. Aki amatőr az meg C++ ban is tud lassú programot írni.
C#-nál szerintem a hátrány inkább az, hogy csak MS platformokra jó és igazán ott használható.



De az. Felesleges erről vitázni, csak flame lesz belőle.

De ettől még alkalmas garázsfejlesztésre... Sőt alkalmasabb mint a C++.
raytraceisten és übermedic
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116325   2009.08.25 04:51 GMT+1 óra  
Ez nem hegyi legenda, hanem tapasztalat.
deferred shadinget megírtam c++ban és c#-ban is egyaránt. Na melyik volt a gyorsabb? c++: 130 fps, c#: 40 fps. Igen, ugyanazt csináltam, ugyanúgy. Na részemről ennyi, ha nagyon folytatni akarod, akkor válasszunk másik topicot.

szerk.:
Ezzel nem azt állítottam, hogy profi vagyok .Net-ben, mert én igazából semmihez sem értek (), csak megjegyzés volt, hogy ugyan az a módszer c++ban gyorsabb. (És még nem is volt optimalizálva!)
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
tyler - Tag | 47 hsz       Online status #116324   2009.08.25 04:47 GMT+1 óra  
Jó bejeztem, csak a hegyi legendákat már illene elfelejteni.

   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #116323   2009.08.25 04:45 GMT+1 óra  
Csak flame-et ne, Uram, csak flame-et ne...!
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
tyler - Tag | 47 hsz       Online status #116322   2009.08.25 04:39 GMT+1 óra  
Nem lassabb, pont ez magyarázom. Aki profi .NEt-ben, ismeri a fordítót, az ki tudja kerülni az akadályokat. Aki amatőr az meg C++ ban is tud lassú programot írni.
C#-nál szerintem a hátrány inkább az, hogy csak MS platformokra jó és igazán ott használható.

   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116320   2009.08.25 04:34 GMT+1 óra  
Mint mondtam, lehet benne játékot készíteni, de be kell látni, hogy lassabb, mint a c++. Ezzel ellentétben a c++ nekem csak próbálkozás, és inkább c#-ozok. Ha még az életemben be akarom fejezni, amit elkezdek, akkor muszáj a c#. Amúgy szépen a videók.
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
tyler - Tag | 47 hsz       Online status #116319   2009.08.25 04:24 GMT+1 óra  
Idézet
screat :
A game maker valóban jó 2D-s játékokra, mint ahogy azt a sirpalee által linkelt videó is jól mutatja, azonban 3D-s játékokra nem tudnám elképzelni. c# se egy über ebben a kategóriában, de néhány lépcsőfokkal fentebb áll, mint a gm.


Találtam erről pár videót, annyira azért nem gyenge ez, csak érteni kell hozzá, mint mindenhez:
Burning Angels
Surreal
Creed Arena

   
Dookle - Tag | 478 hsz       Online status #116310   2009.08.24 14:24 GMT+1 óra  
Vincent3d

Ne hagyd hogy elvegyék a kedved.Attól hogy valaki nem ért a c#-hoz még nem kell feltétlenül hogy fejbe lőjje magát.Én is mindent magam csinálok mint te.Így feltételezem hogy a tiéd is egy extra-hiper hobbi project,amit csak akkor fejlesztesz ha jut rá gy kis idő,és nem áldoztad fel a munkád a családod a házad hogy fejleszd a dbprós gámádat.(viszont ha igen akkor nagy gáz van).És mivel ezekkel az eszközökkel ->EGYMAGAD-< úgysem fogsz semmi olyat összehozni ami eladható-kommerc-összetett legyen,így lehet hogy nem is lesz szükség annyi féle shaderre meg 15millió polygonra meg egyébre.És amint elfogadod az ehhez hasonló tényeket annál előbb fogsz rájönni hogy dbp-ben és gm-ben is lehet játékot írni csak a kreativitásodon a kitartásodon és realitás-érzékeden múlik.

(viszont ha minden áron shaderezni akarsz akkor nézz utánna a xors3d-nek az valahogy illeszthető blitz3d-hez ,és látványosabban gyorsabb lesz mint a dbpró.Így továbbra is maradhatsz a basic szintaktikánál)

Ezt a hozzászólást Dookle módosította (2009.08.24 14:29 GMT+1 óra, ---)
STEVIE RAY VAUGHAN FOREVER !!!!!

http://pinkcatgames.ucoz.com/
   
tyler - Tag | 47 hsz       Online status #116305   2009.08.24 13:35 GMT+1 óra  
Egyszer kipróbáltam a game makert. Egy tetris játékot akartam összehozni, nem sikerült. Nyomkodtam össze-vissza, néztem a példa "kódokat", de egy idő után elvesztettem a fonalat. Sok manővert bonyolutabbnak találtam, mintha rendes kódolás lett volna. Aztán néztem a script-et hátha azzal már megy valami, de olyat is olvastam, hogy 2D tömb sincs, szóval feladtam, ennyi időm erre nincs. Egyszerűbb megírni még VB.NET-ben is 100-szor egy tetris-t, mint ezzel, de lehet csak idő kérdése.

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #116301   2009.08.24 13:12 GMT+1 óra  
Sosem itéltem az eszköz alapján, csak néha szeretek flamelni...

OFF
Napi 10-12 óra programozás után, ha az ember hazaér (vagy esetleg hétvégén), nem fog nekiállni endzsint fejleszteni, ha játékot akarsz készíteni, hanem fog valami game makert, és abban összerak valami funt, valami kellemeset, vagy max moddol. Ez a garázsfejlesztés, nem évekig dolgozni valamin, amiből semmi sem lesz. (a mi régi projectünk sem garázskörülmények közé volt való, mai szemmel már esélyesebb lenne, de most meg már nincs idő rá...)

Elszántság, és komolyság nélkül felesleges ilyenekbe belevágni, és a legtöbb garázsfejelsztős oldalon nem találni csapat és profi (profi alatt nem a minőséget, hanem a hozzáállást értem) munkára alkalmas embert...

Úgyhogy marad a game maker, és a kreativitás.

Persze amíg időmilliomos az ember (pl egyetemista), addig ezeket nem látja ésszerűen. De amíg nincs munkatapasztalata valakinek, addig felesleges komolyabb fejlesztésbe kezdenie a szabadidejében, ami után meg van, akkor már dolgozik, és nincs ideje. Szal a tipikus ördögi kör.
ON
raytraceisten és übermedic
   
tyler - Tag | 47 hsz       Online status #116298   2009.08.24 12:59 GMT+1 óra  
Hát id tech5-öt egy ember nem is fog írni akárhogy programozik. Az se biztos, hogy nagyobb programozói háttérrel tud olyat valaki írni a nulláról, ami nem 100-ad olyan gyors, hanem csak 20-ad.

Vincent3d :
Nem csak a C létezik, mint "normális" nyelv. Ott a Delphi és a C# is. Ha a játékfejlesztés nem megy, ezekkel még mindig el tudsz helyezkedni más területen, míg egy komoly DB tudással, tényleg nem sokra mész. A programozást szerintem érdemes úgy alapozni, hogy teljesen elölről kezdeni az egészet. C-ben ez egy parancssorba begépelt pár sor, majd fordítás. Megtanulni mi a változó, függvény stb, írni számológép programot, algoritmizálni, ilyesmik. Ettől igen messzi van az OGRE, C++, meg a visual studio, legalább 2-3 év tanulásnyira, már ha komolyan akarod használni, nem csak a példakódokat bemásolni.

   
FZoli - Szerkesztő | 4892 hsz       Online status #116297   2009.08.24 12:45 GMT+1 óra  
azt hiszem eleve rossz irányból közelítitek meg a db-t

Lehet h képes rá, de nem arra való h sok-sok fényed legyen benne shaderrel. Nem hiszem el, h a vertex lighting nem elég. Aki többet akar, speciel én hülye vagyok a shader progrmaozáshoz, de sok db-hez írt shadert begyűjtöttem már, van amelyik viszi a 8 fényt, de van itt deferred shader is.

A db alkalmas lenne egyszerű 3D-s játékokra, ha kezdő vagy, csak mindenki túl sokat akar tőle, mert azt hiszik h ez is olyan páávöfú, mint az idtech4. 100ad sebességgel még tudsná is, de oylan progrmaozói háttérrel, ami már alkalmassá tenné az emberkét értelmes nyelvben alkotni.

Egy alapvetően nem programozó beálíltottságú ürge viszont képes lenne tök jó játékokra, egyszerű vertex alapú fényekkel, gradiens árnyékokkal, és csá.

Viszont örömmel látom, h sirpalee mégiscsak a játék minőségét tartja szem előtt, nem pedig az eszköz alapján ítél. pedig azt hittem ez nem így van
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116296   2009.08.24 12:23 GMT+1 óra  
Idézet

a programozást nem játékfejlesztéssel kell kezdeni

C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Vincent3d - Tag | 160 hsz       Online status #116295   2009.08.24 12:17 GMT+1 óra  
WOW!! Jó kis csetepaté lett itt 16:00 óta.

Ebben a elmúlt 5 órában leszedtem a visual c-t, meg az ogre-t. Immáron Kb. 20. alakalommal is az abszolult nullával egyenlőt tudtam elérni vele. Akárhogy probálom megérteni lófax-t sem értek belőle.
Egy egyszerű fordítást sem tudtam vele megcsinálni, illetve valamikor sikerült, valamikor meg nem.
Régebben is leszedtem halom e-bookot, meg mindent ami tanuláshoz kellet. Most is megnéztem egy halom tutorial mind ogre-ből mind c-ből. Rákerestem egy millió dologra google barátunkal, de az sem ért semmit. Nem tudom merre induljak tovább.
Tudom hogy a DB kukába való, és nem is akarom tovább nyúzni, mert látom hogy nagyon kis korlátai vannak az egésznek, de a c-n sem tudok elmenni. Újhogy ne csüggedjetek! Teljes a csőd, de a remény hal meg utoljára.
   
Kuz - Törzstag | 4455 hsz       Online status #116289   2009.08.24 09:32 GMT+1 óra  
Szapulás itt is OFF! (Ez annyit tesz, hogy vitatkozni lehet, de ne mindig az 'Én apukám erősebb' hangnemben, hanem kicsit konstruktívan. Ja és nem baj, ha a vita témája valamennyire azért kapcsolódik a felvetett kérdéshez is )


Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2009.08.24 09:43 GMT+1 óra, ---)
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik...
Ha az egyik szinkronúszó megfullad, mit csinál a többi???

   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #116288   2009.08.24 09:32 GMT+1 óra  
Idézet
Asylum :
Majd akkor fog fájni ha egy gm-es játékot látok pl. a gamestar cimoldalán, addig csak magamban röhögök.



A lentebb linkelt játék, 2008 legjobb indie játéka lett.
raytraceisten és übermedic
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116287   2009.08.24 09:30 GMT+1 óra  
Majd akkor fog fájni ha egy gm-es játékot látok pl. a gamestar cimoldalán, addig csak magamban röhögök.
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
Archenemy - Törzstag | 625 hsz       Online status #116285   2009.08.24 09:28 GMT+1 óra  
GM-re azért van annyi igencsak zsenge anyag, mert pont a könnyű elkezdhetősége miatt kétszázezermillió tökkezdő tízéves veti rá magát, és osztja meg műveit a világháló közönségével (nem akarom leszólni őket, én is voltam hasonló helyzetben még jó régen, csak akkor nem volt internet, így nem tudtam kiröhögtetni magam :p)

Sok munkát belerakva viszont elég jó kis 2d stuffok összepakolására alkalmas. Asylumnak ez valamiért fáj, hogy miért, rejtély.
------------------------------------
Army of Pixels @ facebook
------------------------------------
A világon a legjobban az ész van elosztva: mindenki meg van róla győződve, hogy neki több jutott.
   
Asylum - Törzstag | 5448 hsz       Online status #116284   2009.08.24 09:27 GMT+1 óra  
Idézet
sirpalee :
Game Maker cuccokra : http://www.youtube.com/watch?v=33mxD4FjD3w

Aki azt mondja szar, próbáljon meg ennél jobbat írni, utána beszélhet... Én végigtoltam, és imádtam (és csak később tudtam meg, hogy gm... azóta nagyott nőtt a progi a szememben).



Csak az a különbség, hogy ezt olyanok csinálták akik tudnak programozni (vagyis programozók...). Totál más a gm-et használó programozó és a magát programozónak képzelö gémmékerezö (ez nem célzás volt).
C++ fordítóval és macival alszom
http://darthasylum.blog.hu/
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116283   2009.08.24 09:23 GMT+1 óra  
A game maker valóban jó 2D-s játékokra, mint ahogy azt a sirpalee által linkelt videó is jól mutatja, azonban 3D-s játékokra nem tudnám elképzelni. c# se egy über ebben a kategóriában, de néhány lépcsőfokkal fentebb áll, mint a gm.
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
sirpalee - Tag | 1282 hsz       Online status #116280   2009.08.24 09:16 GMT+1 óra  
Game Maker cuccokra : http://www.youtube.com/watch?v=33mxD4FjD3w

Aki azt mondja szar, próbáljon meg ennél jobbat írni, utána beszélhet... Én végigtoltam, és imádtam (és csak később tudtam meg, hogy gm... azóta nagyott nőtt a progi a szememben).
raytraceisten és übermedic
   
screat - Tag | 382 hsz       Online status #116278   2009.08.24 09:10 GMT+1 óra  
vincent: szerintem nagyon sürgősen térj át a dark basic-ről. Mielőtt kérdezné valaki, igen, próbáltam. Azzal kezdtem . Nem azt mondom, lehet vele játékot készíteni, sőt...
Viszont ha te modellező vagy, és programozót keresel, akkor ne dark basic programozót keress. Mondjuk c++, vagy c# (mert igen, c#-ban is lehet játékot készíteni! ).
Avagy próbálkozz tovább a dark basic-kel, de nézz rá a következőre a google-ban:
c# directx tutorial

Ezt a hozzászólást kuzanth módosította (2009.08.24 09:21 GMT+1 óra, ---)
még csak padawan...
Dont worry, be hippy - Fanni :)
   
2SD - Tag | 463 hsz       Online status #116273   2009.08.24 08:56 GMT+1 óra  
OFF
Asylum, próbáld már ki a GM et, és nézd meg, hogy mennyire jutsz vele scriptelés nélkül. Szvsz az nem játék, hogy rákattintok egy labdára és ad egy pittyenő hangot, meg hozzáad egyet a pontjaidhoz.. (asszem' ez az első gm tutorial, de nem biztos, nagyon régen próbáltam, és nem sokáig.) Ha valami komolyabbat(bizony, mert ilyet is lehet ám, amennyiben 2D - n belül maradsz) összehozol kattintgatással, nem csak én, de valószínűleg az egész jf.hu leborul majd előtted, és igazat ad. Addig nem valószínű, mert semmivel nem támasztod alá - az, hogy 'szar', az nem indok. Szerintem.
ON
C4Ninja
   
Frissebbek | Korábbi postok
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [15] > 20 < [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [89]