játékfejlesztés.hu
FórumGarázsprojectekCikkekSegédletekJf.hu versenyekKapcsolatokEgyebek
Legaktívabb fórumozók:
Asylum:    5511
FZoli:    4894
Kuz:    4455
gaborlabor:    4449
kicsy:    4304
TPG:    3402
monostoria:    3284
DMG:    3172
HomeGnome:    2919
Matzi:    2529

Pretender:    2498
szeki:    2440
Seeting:    2306
Geri:    2198
Orphy:    1893
Joga:    1791
Bacce:    1783
MaNiAc:    1735
ddbwo:    1654
syam:    1491
> 1 <
TPG - Guests | hsz       Online status #891   2005.10.01 13:09 GMT+1 óra  
Jah és az eredmény:

Én egy kis inditó képernyőcskét csináltam ezzel a módszerrel. Olyan mint az UT2003-é csak sokkal rondább a kép hozzá.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url]

   
TPG - Guests | hsz       Online status #890   2005.10.01 12:59 GMT+1 óra  
Idézet
Matthew írta:
Lehet, hogy mást is érdekel, nem írnád le, hogy oldottad meg?

###(Módosította Matthew 2005.10.01. 20:13-kor)
Ok.

HWND loadscreen;
loadscreen = CreateDialogParam( NULL, MAKEINTRESOURCE( IDD_LOADINGSCREEN ),NULL,NULL,0 ); // létrehozom az ablakot
ShowWindow(loadscreen,SW_SHOW); //kirajzolom az ablakot

HWND CreateDialogParam(
HINSTANCE hInstance, // handle to application instance
LPCTSTR lpTemplateName, // identifies dialog box template
HWND hWndParent, // handle to owner window
DLGPROC lpDialogFunc, // pointer to dialog box procedure
LPARAM dwInitParam // initialization value
);
2,param:az erőforrás száma, a MAKEINTRESOURCE makróval meghatározható.
3,param:szülő ablak kezelője, lehet NULL de abban az esetben önálló ablak képződik.
4,param:üzenet kezelő. Olyan mint az alkalmazás WinProc/MsgProc függvénye de ez kizárólag az ablakhoz érkezett űzenetekkel foglalkozik. Han nem kívánunk az ablakkal munkát végezni akkot NULL.
5,param:felesleges, 0.

BOOL ShowWindow(
HWND hWnd, // handle to window
int nCmdShow // show state of window
);
1,param:kezelő a megjelenítendő ablakhoz.
2,param:megjelenítés típusa. Sok értéket felvehet de a két leglényegesebbW_HIDE,SW_SHOW.

Namost ez az ablak még nem csinál semmit de már látszik. Ha munkát is akarunk végezni vele akkor kell írnunk egy üzenetkezelőt hozzá és megadni a nevét a CreateDialogParam függvényben. Nekem ez két lépcsőben sikerült.

INT_PTR CALLBACK DialogProcHelper( HWND hDlg, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam )
{
return s_pSettingsDialog->DialogProc( hDlg, msg, wParam, lParam );
}

Ez a függvény fix, nem változtatható.

INT_PTR CD3DPointerEngine:ialogProc( HWND hDlg, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam )
{
UNREFERENCED_PARAMETER( lParam );

switch( msg )
{
case WM_COMMAND:
switch( LOWORD(wParam) )
{
case IDOK: //erőforrásnevek
....;
break;
}
return TRUE;

default:
return FALSE;
}
}

Ez a függvény a testre szabható. Ha megfigyeljük igencsak hasonlít a MsgProc fv-re. Így már munkát is tudunk végezni.

Már csak egy probléma maradt. A Static erőforrásokba nem rajzolja ki az ikonokat és az bitmapokat. De erre is van megoldás:

SendDlgItemMessage(loadscreen,1029,STM_SETIMAGE,
IMAGE_BITMAP,(LPARAM) LoadBitmap(hInstance,MAKEINTRESOURCE(IDB_LOADINGSCREEN)) );

LONG SendDlgItemMessage(
HWND hDlg, // handle of dialog box
int nIDDlgItem, // identifier of control
UINT Msg, // message to send
WPARAM wParam, // first message parameter
LPARAM lParam // second message parameter
);
2,param:Nem használható a MAKEINTRESOURCE makró, csak számmal adható meg.

HBITMAP LoadBitmap(
HINSTANCE hInstance, // handle to application instance
LPCTSTR lpBitmapName // address of bitmap resource name
);
2,param:Csak MAKEINTRESOURCE makróval adható meg.

Az ablak pedig az EndDialog fv-vel zárható be.

BOOL EndDialog(
HWND hDlg, // handle to dialog box
int nResult // value to return
);

Ezek NEM MFC-s függvények. Ha MFC alatt akarjuk használni őket abból gubancok adódhatnak.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url]

   
Matthew - Guests | hsz       Online status #889   2005.10.01 12:13 GMT+1 óra  
Lehet, hogy mást is érdekel, nem írnád le, hogy oldottad meg?

###(Módosította Matthew 2005.10.01. 20:13-kor)

   
TPG - Guests | hsz       Online status #888   2005.10.01 12:01 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Hogy tudok úgy ablakot csinálni hogy nem adom neki át az irányítást? Tehát egy olyan ablakot akarok amit csak kirajzolok
de a program futását ezzel nem szakítom meg, Csak olyan látványnak rajzolom ki.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url]
Már nem érdekes. Megoldottam magam.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url]

   
TPG - Guests | hsz       Online status #887   2005.10.01 07:54 GMT+1 óra  
Hogy tudok úgy ablakot csinálni hogy nem adom neki át az irányítást? Tehát egy olyan ablakot akarok amit csak kirajzolok
de a program futását ezzel nem szakítom meg, Csak olyan látványnak rajzolom ki.

[url=http://theprogamer.uw.hu/ > http://theprogamer.uw.hu/ [/url]

   
BebyVegeta - Guests | hsz       Online status #886   2005.08.27 11:57 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
Megvolt.
Hmmm, akkor nem tudom


   
BebyVegeta - Guests | hsz       Online status #885   2005.08.26 13:23 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
(BebyVegeta írta:
(TheProGamer írta:
(BebyVegeta írta:
[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/33751>DirectX 9.0c SDK letöltés a VC++-hoz[/url]

(Módosította BebyVegeta 2005.08.25. 14:23-kor))Ezt működik sima VC++ 6.0-val?

)Persze, én is azt használom (Microsoft Visual Studio 6.0, azonbelül Visual C++ 6.0)!

)Nah én is ezt használom és nem megy. Bizonyos változó típusokat abszolút nem ismer fel a fordító. (pl LPDIRECT3DVERTEXBUFFER9)
Kell valami extrát csinálni hogy menjen?


Tedd a DirectX SDK-t a Beállításoknál a Könyvtáraknál az első helyre (Options\Directories) (vagy reinstall DirectX SDK, ez nálam 100%-ig megoldja )!


   
TPG - Guests | hsz       Online status #884   2005.08.26 13:21 GMT+1 óra  
Idézet
BebyVegeta írta:
(TheProGamer írta:
(BebyVegeta írta:
[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/33751>DirectX 9.0c SDK letöltés a VC++-hoz[/url]

(Módosította BebyVegeta 2005.08.25. 14:23-kor))Ezt működik sima VC++ 6.0-val?

)Persze, én is azt használom (Microsoft Visual Studio 6.0, azonbelül Visual C++ 6.0)!


Nah én is ezt használom és nem megy. Bizonyos változó típusokat abszolút nem ismer fel a fordító. (pl LPDIRECT3DVERTEXBUFFER9)
Kell valami extrát csinálni hogy menjen?


   
BebyVegeta - Guests | hsz       Online status #883   2005.08.26 13:03 GMT+1 óra  
Idézet
Gaborious írta:
Hali. Lenne egy nagy kérdésem:
tehát hogyan lehetne megycsinálni VC7++ alatt hogy a összes header (.h, .hpp) fájlomat csak egyszer linkelje , mert ha pl van nekem egy A.h B.h C.h és ha b.cpp és c.cpp hivatkozik a.h-ra és mondjuk a.h-ban egy globálisan elérhető fv-t vagy változót deklaráltam (illetve meg is valósítottam) akkor ne mondja már hogy link errror mert az általam definiált globális fv/változó már benne van xy.obj fájlban. Tehát én úgy értettem a linkelő 2szer is belelinkelné az obj fájlba a.h-ban szereplő fv/változót.
Találtam beállítások között precompiled header beállításokat de nem igazán sikerült rábirni a hibamentes működésre. Mit tegyek? Ha vki ismer egy programozási módszert akkor ossza meg velem lsz.
Köszönöm.

Bocsi ha túl kritikus/pesszimista/kötekedő vagyok, de TE sem úszod meg.
Nekem ez csak akkor fordult elő, ha az

#ifndef VALAMI_H
#define VALAMi_H

#endif

között nem csak osztályt deklaráltam! Ha vannak globális változóid, tedd át egy .c fájlkba, és hivatkozz rájuk externnel (pl: extern a, ha még jól emlékszem, régen csináltam )! Lehet hogy gyökér megoldás, de megoldás (lehet).

(Módosította BebyVegeta 2005.08.26. 21:03-kor)

   
BebyVegeta - Guests | hsz       Online status #882   2005.08.26 12:58 GMT+1 óra  
Idézet
TheProGamer írta:
(BebyVegeta írta:
[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/33751>DirectX 9.0c SDK letöltés a VC++-hoz[/url]

(Módosította BebyVegeta 2005.08.25. 14:23-kor))Ezt működik sima VC++ 6.0-val?


Persze, én is azt használom (Microsoft Visual Studio 6.0, azonbelül Visual C++ 6.0)!


   
beast - Guests | hsz       Online status #881   2005.08.25 14:48 GMT+1 óra  
Idézet
Gaborious írta:
(beast írta:
A headerekbe szúrd be az eljén:

#ifndef HEADER_A
#define HEADER_A

//te kodod

#endif

Ahol a HEADER_A csak példa, bármi lehet...
Erre gondoltál?

beast)Igen természetesen ez benne van.
Eddig egy valami.hpp fileban declaráltam/definiáltam
és egy valami.cpp fájlban implementáltam általában csak osztályokat és ha egy globáli8san elérhatő fv t szeretnék elérhetővé tenni minden class-om számára (avagy include-olom azon fv headerfájlját) akkor a linker mindig bepofáz hogy az a fv már benne van az obj fájlban meg errror-terror meg minden. áááááááááááááá.

Codito ergo bumm
igen, ezt már én is tapasztaltam....
cselezd ki vhogy a linkert...

beast

   
TPG - Guests | hsz       Online status #880   2005.08.25 12:36 GMT+1 óra  
Idézet
BebyVegeta írta:
[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/33751>DirectX 9.0c SDK letöltés a VC++-hoz[/url]

(Módosította BebyVegeta 2005.08.25. 14:23-kor)
Ezt működik sima VC++ 6.0-val?


   
Hacker - Guests | hsz       Online status #879   2005.08.25 06:50 GMT+1 óra  
Idézet
BebyVegeta írta:
[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/33751>DirectX 9.0c SDK letöltés a VC++-hoz[/url]

(Módosította BebyVegeta 2005.08.25. 14:23-kor)
Köszi a linket!

Programozz ne háborúzz!!!

   
BebyVegeta - Guests | hsz       Online status #878   2005.08.25 06:22 GMT+1 óra  
[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/33751>DirectX 9.0c SDK letöltés a VC++-hoz[/url]

(Módosította BebyVegeta 2005.08.25. 14:23-kor)

   
Gaborious - Guests | hsz       Online status #877   2005.08.25 05:46 GMT+1 óra  
Idézet
beast írta:
A headerekbe szúrd be az eljén:

#ifndef HEADER_A
#define HEADER_A

//te kodod

#endif

Ahol a HEADER_A csak példa, bármi lehet...
Erre gondoltál?

beast
Igen természetesen ez benne van.
Eddig egy valami.hpp fileban declaráltam/definiáltam
és egy valami.cpp fájlban implementáltam általában csak osztályokat és ha egy globáli8san elérhatő fv t szeretnék elérhetővé tenni minden class-om számára (avagy include-olom azon fv headerfájlját) akkor a linker mindig bepofáz hogy az a fv már benne van az obj fájlban meg errror-terror meg minden. áááááááááááááá.

Codito ergo bumm

   
beast - Guests | hsz       Online status #876   2005.08.25 04:52 GMT+1 óra  
A headerekbe szúrd be az eljén:

#ifndef HEADER_A
#define HEADER_A

//te kodod

#endif

Ahol a HEADER_A csak példa, bármi lehet...
Erre gondoltál?

beast

   
Gaborious - Guests | hsz       Online status #875   2005.08.25 02:53 GMT+1 óra  
Hali. Lenne egy nagy kérdésem:
tehát hogyan lehetne megycsinálni VC7++ alatt hogy a összes header (.h, .hpp) fájlomat csak egyszer linkelje , mert ha pl van nekem egy A.h B.h C.h és ha b.cpp és c.cpp hivatkozik a.h-ra és mondjuk a.h-ban egy globálisan elérhető fv-t vagy változót deklaráltam (illetve meg is valósítottam) akkor ne mondja már hogy link errror mert az általam definiált globális fv/változó már benne van xy.obj fájlban. Tehát én úgy értettem a linkelő 2szer is belelinkelné az obj fájlba a.h-ban szereplő fv/változót.
Találtam beállítások között precompiled header beállításokat de nem igazán sikerült rábirni a hibamentes működésre. Mit tegyek? Ha vki ismer egy programozási módszert akkor ossza meg velem lsz.
Köszönöm.

Bocsi ha túl kritikus/pesszimista/kötekedő vagyok, de TE sem úszod meg.

   
TPG - Guests | hsz       Online status #874   2005.08.22 15:09 GMT+1 óra  
Lenne egy igen hülye kérdésem.
Itt a hozzá tartozó kódrészlet:
(TCHAR row[170][10];bool open)
void COBJLoader::LoadOBJFile(TCHAR* filename)
{
FILE* objfile;
FILE* test;
int d = 0;
char ch;
int h = 0;
int w = 0;

objfile = fopen("t.obj", "r";
test = fopen("t2.obj", "w";
if((objfile == NULL) || (test == NULL))
{
//consol->Write("Cannot open file";
open = false;
return;
}

while(!feof(objfile))
{
rewind(objfile);
fseek(objfile,d*sizeof(char),SEEK_SET);
d++;
fread(&ch,sizeof(char),1,objfile);
switch (ch)
{
case :
h++;
break;
default:
row[h][w] = ch;
w++;
}
}

//fwrite(row,sizeof(row),1,test);
fclose(objfile);
fclose(test);
}

Namost itt csak annyi lenne a probléma hogy mikor a row string tömb egy sorára akarok hivatkozni akkor bármekkora is legyen a változó amibe áttöltöm, belekerül az összes utána lévő sor is.PL row[150]-nél bemásolja az összes sort 170-ig (annyi a max) hiába csak egyetlen egy char amibe betöltöm akkor is. Tudom hogy hülye kérdés (meg a kódrészlet is ronda darab) de nagyon irritáló mert így egy másik fv-vel nem tudom
tovább cincálni a betöltött szöveget.

(Módosította TheProGamer 2005.08.22. 23:15-kor)

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #873   2005.08.21 09:06 GMT+1 óra  
Még annyit, hogy a VC++ 6-ban nem lehet szerkeszteni azt a legördülő listát amit a CTRL+Space-el hívunk meg (Complete Word utasítás amúgy)? Mert sajna hiába van beinklúdolva az új ddraw.h mégse jelenik meg ebben a listában .

Programozz ne háborúzz!!!

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #872   2005.08.21 00:37 GMT+1 óra  
OK köszi mindkettő információt. DirectX-nél én is kb. ott helyeztem el, mert a legújabb LPDIRECTDRAW változó 3-as volt!

Programozz ne háborúzz!!!

   
TPG - Guests | hsz       Online status #871   2005.08.20 11:54 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Hellósztok!

Most szereztem meg a Visual C++ 6-ot és lenne vele kapcsolatban egy kérdésem. Amikor a 6-os verzió megjelent melyik DirectX volt az aktuális API, mert amim van DirectDraw tutorialom ott a DirectDrawCreateEx-et nem ismeri fel, csak a sima DirectDrawCreate van vagy a DirectDrawCreateClipper. A másik kérdésem az lenne (bár igaz csak egyről volt szó szóval bocsi ), hogy honnan tudom leszedni a DirectX 9.0 SDK-t? A Microsoft oldaláról próbáltam, de nem fogadta el a Validate key-t sajna . Esetleg valaki tudna adni egy linket. Vagy a Dev-C++ Update-jéből leszedett DirectX-es libek és headerek jók Visual C++-hoz is?? Na bocs, hogy ennyit írtam legközelebb visszafogom magamat. A válaszokat előre is köszi!

Programozz ne háborúzz!!!
A tudtommal a Dev C++ os libek nem jók VC++ hoz. A VC++ 6-hoz tartozó MSDN Library-ben még csak a DX5-ről írnak úgyhogy valszeg az volt akkoriban a legfrissebb (ha jól tudom a VC++ 6 1998-as). Az SDK-t sztem le lehet szedni máshonnan is. Linket nem tudok de sztem ha szépen kéred a Google biztos tud mondani párat.


   
TPG - Guests | hsz       Online status #870   2005.08.20 11:49 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Helló! Nem akartam a kérdésem miatt új topikot nyitni ezért ide írok. Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék C++ nyelv alatt Windows-t programozni (és itt nem a C++ Builder sorozatra gondolok) és ehhez valaki tud ajánlani valamilyen könyvet? Mert én az www.alexandra.hu-n nézegettem és ott nem nagyon találtam.

Programozz ne háborúzz!!!
VC++ hoz én a Sipos Marianna fél "A Visual C++ és az MFC" címü könyvet tudom ajánlani. Kezdésnek tökéletes, utána pedig úgyis csak a MSDN Library olvassa az ember.


   
Hacker - Guests | hsz       Online status #869   2005.08.20 10:58 GMT+1 óra  
Hellósztok!

Most szereztem meg a Visual C++ 6-ot és lenne vele kapcsolatban egy kérdésem. Amikor a 6-os verzió megjelent melyik DirectX volt az aktuális API, mert amim van DirectDraw tutorialom ott a DirectDrawCreateEx-et nem ismeri fel, csak a sima DirectDrawCreate van vagy a DirectDrawCreateClipper. A másik kérdésem az lenne (bár igaz csak egyről volt szó szóval bocsi ), hogy honnan tudom leszedni a DirectX 9.0 SDK-t? A Microsoft oldaláról próbáltam, de nem fogadta el a Validate key-t sajna . Esetleg valaki tudna adni egy linket. Vagy a Dev-C++ Update-jéből leszedett DirectX-es libek és headerek jók Visual C++-hoz is?? Na bocs, hogy ennyit írtam legközelebb visszafogom magamat. A válaszokat előre is köszi!

Programozz ne háborúzz!!!

   
HomeGnome - Guests | hsz       Online status #868   2005.08.13 15:05 GMT+1 óra  
Idézet
Hacker írta:
Helló! Nem akartam a kérdésem miatt új topikot nyitni ezért ide írok. Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék C++ nyelv alatt Windows-t programozni (és itt nem a C++ Builder sorozatra gondolok) és ehhez valaki tud ajánlani valamilyen könyvet? Mert én az www.alexandra.hu-n nézegettem és ott nem nagyon találtam.

Programozz ne háborúzz!!!
Nekem van egy konyvem, az a cime, hogy "Konnyu a Windows-t programozni!?". Csak egy baja van, hogy mar 10 eves, a Win3.1 idejen irtak es eppen csak megemliti a Win95 -ot..

HomeGnome

   
Baz - Guests | hsz       Online status #867   2005.08.13 14:53 GMT+1 óra  
Hi!
Nemtuggya vki, hogy mért van az, hogy a Dev C++ máshogy számol mint a VC++?
DevC++ forrásból átemeltem prá sort és a tangenset nem úgy számolta mint a Dev C++. pedig elvileg mind2 radiánban számol.. vagy csak én szúrtam el vmit?

Üdv: --==[B@z]==--

   
Hacker - Guests | hsz       Online status #866   2005.08.11 06:22 GMT+1 óra  
Helló! Nem akartam a kérdésem miatt új topikot nyitni ezért ide írok. Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék C++ nyelv alatt Windows-t programozni (és itt nem a C++ Builder sorozatra gondolok) és ehhez valaki tud ajánlani valamilyen könyvet? Mert én az www.alexandra.hu-n nézegettem és ott nem nagyon találtam.

Programozz ne háborúzz!!!

   
csirkee - Guests | hsz       Online status #865   2005.05.15 12:35 GMT+1 óra  
Nem tudja valaki, mennyibe kerül a VS 2002 vagy 2003?

CSirkee
Clan-Knights Of Xedamor
www.bdgames.uw.hu
info.bdg@citromail.hu

   
ShAdeVampirE - Guests | hsz       Online status #864   2005.04.21 05:43 GMT+1 óra  
Most néztem meg, hogy mennyibe kóstol most egy VC++ (.net) és igen csak meglepődtem:
http://msdn.microsoft.com/howtobuy/visualc/default.aspx
itt 109 USD mindössze! Igaz, ez a Standard változat. De ez miben tud kevesebbet? És hol van a Professional? Mert azt nem találom sehol...

____________________
/ ShAdeVampirE /

   
nagyy - Guests | hsz       Online status #863   2004.09.25 00:40 GMT+1 óra  
Idézet
Regx3 írta:
Itt a rand() fügvénynek nem kell megadni értéket, mert 0 és 2^16 között ad vissza. Van random fügvény is, ahol meg lehet adni max értéket, de azzal sem sikerűlt.



A Visual c-t vagy Visual Studio-t pedig én is meg akarom szerezni, úgyhogy aki tudja honnan lehet az szóljon :-)(Módosította Regx3 2004.08.31. 14:20-kor)
HI

Így is lehet egyész számokat generálni egy intervallumban :

randomize();
int VeletlenSzam = rand() % 100;

Ilyenkor a keletkező szám 0 és 100 közé fog esni. (100 nem lehet soha). Ha pedig valós szám kell 0 és 1 közt, akkor én így szoktam csinálni:

float VeletlenValos = (float)rand() / RAND_MAX;


   
Wolfee - Guests | hsz       Online status #862   2004.09.23 08:04 GMT+1 óra  
Sziasztok!

Tud valaki ajánlani nekem MAGYAR tutorokat, meg segédleteket, leírásokat VC++hoz?

Wolfee


   
Alph@ - Guests | hsz       Online status #861   2004.09.05 09:16 GMT+1 óra  
[url="http://www.download.com/3001-2212-10108491.html" border="0">[/url]innen letölteheted a Visual C-t(Módosította Alph@ 2004.09.05. 17:18-kor)

   
Regx3 - Guests | hsz       Online status #860   2004.08.31 06:18 GMT+1 óra  
Itt a rand() fügvénynek nem kell megadni értéket, mert 0 és 2^16 között ad vissza. Van random fügvény is, ahol meg lehet adni max értéket, de azzal sem sikerűlt.



A Visual c-t vagy Visual Studio-t pedig én is meg akarom szerezni, úgyhogy aki tudja honnan lehet az szóljon :-)(Módosította Regx3 2004.08.31. 14:20-kor)

   
Wolfee - Guests | hsz       Online status #859   2004.08.31 06:00 GMT+1 óra  
Most én kérdezek egyet:
Honnan lehet letölteni VC++t????


   
Wolfee - Guests | hsz       Online status #858   2004.08.31 04:24 GMT+1 óra  
Nem tudom, hogy c-ben is így kell-e csinálni, de például Pascalban meg kell adni, hogy milyen intervallumon blül lehet a véletlen szám. Tehát:

randomize;
valtozo=random(10);

ilyenkor a "valtozo" 0 és 9 között lesz. Remélem tudtam segíteni


   
Regx3 - Guests | hsz       Online status #857   2004.08.31 03:52 GMT+1 óra  
Nem visual c-ben van problémám, hanem devc++-ban:
Egy véletlen számot akarok generálni. Előszőr randomize-vel elindítom a véletlenszám generátort aztán a rand() fügvénnyel értéket adok egy változónak. Ezután ennek a változónak mindig 41 lesz az értéke. Delphiben simán ment. Mi a megoldás?


   
Lesszi - Guests | hsz       Online status #856   2004.08.25 01:40 GMT+1 óra  
Idézet
Eagle_Lor írta:
(Lesszi írta:
ohh, már tárgytalan cseten megsegítettek.

ST Programmer
)Leírhatnád mi volt a megoldás hadd okuljunk mi is
Én Win API-val kerültem volna meg az MFC-t, de hátha van valami egyszerűbb alternatíva is.


Igazából a gondom még arra vezethető vissza, hogy nem olvastam el alaposan a c-s könyvet. Mivel ugye az alacsony szintű i/o műveleteknél két féle mód létezik. Az alapértelmezett a translated. (ezzel gondolom nekem azért volt gáz, mert a 26-os byte az tuti hogy a file-vég karaktert jelenti). Viszont lehet binárisnak is file-t megnyitni.
translated:
f = fopen("baba.bab","w";//írás file-ba
Binary:
f = fopen("baba.bab","wb";//írás file-ba bináris módban

nah engem ez mentett meg!

ST Programmer

   
Eagle_Lor - Guests | hsz       Online status #855   2004.08.24 17:42 GMT+1 óra  
Idézet
Lesszi írta:
ohh, már tárgytalan cseten megsegítettek.

ST Programmer

Leírhatnád mi volt a megoldás hadd okuljunk mi is
Én Win API-val kerültem volna meg az MFC-t, de hátha van valami egyszerűbb alternatíva is.


   
Lesszi - Guests | hsz       Online status #854   2004.08.24 16:59 GMT+1 óra  
ohh, már tárgytalan cseten megsegítettek.

ST Programmer

   
Lesszi - Guests | hsz       Online status #853   2004.08.24 16:19 GMT+1 óra  
Nah ha ebben tud valaki segítni, az naggyon nagy szolgálatot tesz.
következő gázom van. Ha a sima alap file-kezelést használom (fopen fwrite,fclose és barátai) akkor egy érdekes hiba furakszik elő. Ha a file-ban az egyik byte-on a 26-os (!) szám tárolódik, akkor az összes utána lévő adat elhal. Mit lehet tenni? Ha valaki le tud írni egy jobb, nem MFC-s file-kezelést az is fasza lenne.
előre is kössz

ST Programmer

   
Lesszi - Guests | hsz       Online status #852   2004.08.04 06:22 GMT+1 óra  
Idézet
rodgo írta:
Megkaptad a stuffot?

LR
Megvan! Igazán kössz! Örökk hála

ST Programmer

   
rodgo - Guests | hsz       Online status #851   2004.08.04 00:23 GMT+1 óra  
Megkaptad a stuffot?

LR

   
rodgo - Guests | hsz       Online status #850   2004.08.03 08:34 GMT+1 óra  
Idézet
Lesszi írta:
Ha valakinek van, mondjuk egy 100x100 as mátrixra is gyors utkereső algoritmusa, és meglepne vele, annak igencsak örülnék!


ST Programmer

VAN. Előkeresem, és küldöm. (olyan vagyok mint az ősember, gyüjtögető életmódot folytatok)

LR

   
Lesszi - Guests | hsz       Online status #849   2004.08.03 07:24 GMT+1 óra  
Ha valakinek van, mondjuk egy 100x100 as mátrixra is gyors utkereső algoritmusa, és meglepne vele, annak igencsak örülnék!


ST Programmer

   
keleti - Guests | hsz       Online status #848   2004.01.26 11:11 GMT+1 óra  
VC++


   
> 1 <
Zárolt téma, újabb hozzászólás nem lehetséges.